FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 7 februari 2021

Bobsleeër Friedrich passeert legendarische Monti met 10e wereldtitel

In het Duitse Altenberg is het eerste deel van het wereldkampioenschap bobsleeën afgesloten. De vrouwen bepaalden zaterdag wie het goud pakte in de tweemansbobs, zaterdag werkten de mannen de beslissende derde en vierde run af.

De tweede dag begon met Francesco Friedrich en Alexander Schüller ruim op de eerste plek: de Duitsers lagen 0,88 seconden voor hun landgenoten Johannes Lochner en Eric Franke, met de Zwitsers Michael Vogt en Sandro Michel (+0,93) op plek drie. Hans-Peter Hannighofer en Christian Röder volgden op 1,03 seconden, voor de Zwitsers Simon Friedli/Andreas Haas (+1,15), de Letten Oskars Kibermanis/Matiss Miknis (+1,19), de Duitsers Christoph Hafer/Christian Hammers (+1,24) en Romain Heinrich/Dorian Hauterville (+1,27) uit Frankrijk.

Lochner leverde in run drie nog eens flink in en stond op 1,48 seconden van Friedrich, Vogt kwam op 1,72 seconden terecht. Hannighofer maakte onderin wat goed en kwam precies op gelijke hoogte met de Zwitserse slee in de strijd om het brons, Friedli zat er een dikke tiende achter. Melbardis zat al op 2,08 seconden en leek kansloos wat de medailles betreft, Hafer zat nog een tiende verder naar achteren en voor Heinrich zat een medaillestunt er ook niet meer in.

Heinrich behield zijn plek in run vier, Hafer deed dat ook en dat gold ook voor Kibermanis - er zat niet veel beweging in de posities. Friedli deed met een mooie run een gooi naar de medailles, maar Hannighofer dook er 0,36 seconden onderdoor. Vogt kon de druk niet aan en verloor twee plekken, waarmee rookie Hannighofer zeker was van een medaille. Lochner ging met 0,18 seconden naar de leiding en het zilver, want op Friedrich stond uiteraard geen maat: met een bizarre 2,05 seconden voorsprong pakte de legende zijn zevende opeenvolgende wereldtitel in de tweemansbobs.

Met zijn tiende wereldtitel ging Friedrich ook voorbij aan de Italiaanse legende Eugenio Monti, die halverwege de vorige eeuw negen wereldtitels veroverde.

Random Pics van de Dag #227

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Rugbyers Wales met moeite langs Ierland ondanks man meer

De rugbyers van Wales zijn de Six Nations met een moeizame overwinning begonnen. Wales kreeg Ierland, dat meer dan een uur met een man minder speelde, in Cardiff pas na rust op de knieën. Het werd 21-16.

Peter O'Mahony kreeg na veertien minuten rood vanwege een elleboogstoot naar het hoofd van Tomas Francis. Wales stond toen 3-0 voor en even later benutte Leigh Halfpenny een nieuwe strafschop. Na de rode kaart werden de Ieren wakker en wisten zelfs te scoren. Tadhg Peirne zorgde voor een try en met benutte penalties door Johnny Sexton stond Ierland met rust 6-13 voor. 

Wales drukte het numerieke overwicht na rust wel uit in de score, maakte try's via George North en Louis Rees-Zammit en kwam op 21-13. De vermoeide Ieren persten er nog een slotoffensief uit en kregen vlak voor tijd nog een grote kans om te scoren, maar Wales ontsnapte.

Spontaan sneeuwfeestje in Amsterdam

De winterpret beperkte zich vandaag niet alleen tot sneeuwballen gooien en sleetje rijden. Op de kruising van de Ceintuurbaan en de Van Woustraat in Amsterdam ontstond vanmiddag een spontaan winterfeestje. Voorbijgangers dansten zich daar warm op muziek die uit een van de woningen lijkt te komen.

NS rijdt vandaag niet meer, morgen nog onzeker

Moggé!

Het sneeuwt in een groot deel van het land. De NS heeft inmiddels besloten om géén uitgeklede dienstregeling te hanteren, maar om gewoon helemaal niet op te starten. In ieder geval tot 10.00 rijden er geen treinen. Er zijn diverse storingen aan de infrastructuur en daardoor is het niet verantwoord om de treinen te laten rijden. Dit aldus de NS.

Mochten jullie nog met de trein willen? Dit gaat dus even niet de komende uren en mogelijk de hele dag niet.

Natuurlijk zal er in Limburg gemopperd worden, maar jullie kennen de stelregel van de NS he? Sneeuw in de Randstad is meteen het hele land plat.  Als de NS meer bekend maakt dan lees je dat hier natuurlijk ook op FOK!

Update 10:40 uur
De NS rijdt tot zeker 12:00 uur niet. In Amsterdam ligt vrijwel het hele metro- en tramverkeer plat. 

Update 16:54 uur
De NS heeft rond twee uur bekendgemaakt dat er in overleg met ProRail vandaag geen enkele trein meer zal rijden. Of het treinverkeer morgen wel opgestart zal worden is nog onzeker. Daarover wordt later vandaag meer bekend gemaakt. 

Sneeuwpret op FOK!

Het zal niemand ontgaan zijn, maar het sneeuwt buiten!! De NS en ProRail liggen voorlopig op hun gat, in Amsterdam rijden de trams en metro niet, maar de FOK!kers hebben sneeuwpret!!! Ook een leuke sneeuwfoto gemaakt ?? Stuur hem naar frontpage@fok.nl met je username dan zetten we hem erbij!! 

De kleine man van ToT maakt voor het eerst van z'n leven kennis met de sneeuw

Sneeuwpret op FOK!  (Foto: ToT )
Sneeuwpret op FOK! (Foto: ToT )

Eindwinst voor Wellens in Ster van Bessèges, Ganna de beste in tijdrit

Tim Wellens heeft de Ster van Bessèges gewonnen. De Belg van Lotto Soudal begon de laatste etappe, een tijdrit van bijna elf kilometer, met een ruime voorsprong en de eindzege van Wellens zou niet meer in gevaar komen. De ritwinst in de slotrit ging zoals verwacht naar Filippo Ganna. De wereldkampioen tijdrijden won met tien seconden voorsprong.

Filippo Ganna, die zaterdag al een rit won in de Franse rittenkoers, begon als topfavoriet aan de individuele tijdrit en hij zou het ook waar maken. De Italiaanse wereldkampioen op dit onderdeel deed over het 10,7 kilometer lange parcours iets meer dan vijftien minuten en was daarmee tien seconden sneller dan Benjamin Thomas, de verassende nummer twee.

In het algemeen klassement was vooraf duidelijk dat de eindwinst voor Tim Wellens al bijna binnen was. De Belg begon met 44 seconden voorsprong op de nummer twee, maar ook in de tijdrit liet hij zijn goede vorm zien. Van de klassementsrenners noteerde Wellens de beste tijd en won uiteindelijk met 53 seconden voorsprong. Michal Kwiatkowski klom in het algemeen klassement nog naar de tweede plaats, vlak voor Nils Politt.

Zweedse langlaufers eruit gesprint in eigen huis

De World Cup langlaufen in het Zweedse Ulricehamn heeft zondag niet het voor het thuisland gewenste resultaat opgeleverd. De teamsprint in vrije stijl was een mooie kans op minstens één of twee podiumplekken, inclusief een zege, maar die overwinning kwam er niet.

Vrouwen
Met Maja Dahlqvist/Linn Svahn (Zweden-1) en Jonna Sundling/Hanna Falk (Zweden-2) had het thuisland twee van de favorieten in huis in een wedstrijd waar zeven van de tien teams uiteindelijk om de overwinning zouden vechten.

Namens Slovenië was Anamarija Lampic daarin de allersterkste: ze klopte Svahn en de Zwitserse Nadine Fähndrich op de meet en hielp Eva Urevc en zichzelf aan de eerste teamsprintzege ooit. Zweden-1 werd tweede, voor Laurien van der Graaff/Fähndrich (Zwitserland) en Sadie Maubet Bjornsen/Jessie Diggins (VS-1).

Mannen
Beide Noorse teams plaatsten zich niet eens voor de finale, het Franse topteam Lucas Chanavat/Richard Jouve sneuvelde kort voor de laatste wissel doordat Chanavat onderuit ging.

Federico Pellegrino trok de boel in de slotronde uit elkaar en met Francesco de Fabiani pakte hij voor Italië de winst, voor een door zowel Zwitserland-1 als Zwitserland-2 aangemoedigde Roman Furger (SUI-1), in actie komend met Jovian Hediger. Karl-Johan Westberg en Johan Häggström (Zweden-2) pakten ietwat verrassend plek drie, vlak voor het ook al verrassende Tsjechië-1 van Ludek Seller en Michal Novak.

Amerikaanse agenten geschorst na gebruik pepperspray bij 9-jarig meisje

Agenten die in de staat New York (Verenigde Staten) een 9-jarig meisje met pepperspray hebben bespoten en haar in de boeien hebben geslagen zijn geschorst. 'Wat er vrijdag is gebeurd is simpelweg verschrikkelijk en heeft iedereen in onze gemeenschap terecht verontwaardigd', zegt burgemeester Lovely Warren van de stad Rochester in een verklaring.

Warren betreurt het feit dat de Amerikaanse wet haar niet toestaat om de agenten harder en sneller aan te pakken. De schorsing zal in ieder geval duren tot het intern politieonderzoek is afgerond.

Volgens de politie van Rochester was het meisje ernstig in de war en zou ze zichzelf en haar moeder hebben willen doden. Het meisje verzette zich hevig toen de agenten haar wilden meenemen naar een ziekenhuis. Hierop werd ze gesprayd en geboeid, dit is te zien op de door de politie vrijgegeven bodycambeelden. Het meisje is inmiddels weer terug bij haar familie.COVID-19: 3963 nieuwe besmettingen en 48 doden, totaal 1.005.760 en 14.403

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 3963 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 1.005.760 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM.

Van de gemelde patiënten zijn er 150 in het ziekenhuis opgenomen. Momenteel liggen er 1445 mensen op de verpleegafdeling van het ziekenhuis. Op de IC zijn 19 nieuwe patiënten opgenomen, hierdoor liggen er nu 535 mensen op de intensive care. Cijfers zijn afkomstig van het LCPS.

Er zijn sinds de vorige update 48 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 14.403 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

Vanaf heden worden ook dagelijks het aantal toegediende vaccins weergegeven op het dashboard. Deze cijfers zijn afkomstig van diverse bronnen (GGD, ziekenhuizen, zorginstellingen) waardoor de cijfers niet altijd actueel zijn. Hierdoor zullen deze dan ook niet worden meegenomen in de dagelijkse update, de cijfers zijn hier te bekijken voor de meest actuele stand.

Sinds 1 juni kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. De open data zoals deze gepubliceerd wordt door het RIVM is hier te vinden.

Meegedaan met rellen in Tilburg? Dan is dit je laatste kans!

Is het altijd al je droom geweest dat de afbeelding van je hoofd veelvuldig online wordt gedeeld? Heb je altijd al de wens gehad om jouw acties op televisie te zien? Dan hoef je niet verder te lezen. Als je dit wilt voorkomen, omdat je eind januari toch wel dingen hebt gedaan waar je nu spijt van hebt, dan zou ik even verder lezen…

Een speciaal rechercheteam dat in Tilburg is geformeerd om de rellen van twee weken geleden te onderzoeken heeft namelijk vorderingen gemaakt met hun onderzoek naar bewegende en stilstaande beelden waarop verschillende jongeren te zien zijn die deelnemen aan de rellen in Tilburg.

Vernieling kledingzaak
Zo zijn er beelden bij het team binnengekomen waarop een kledingzaak vernield wordt. Verschillende verdachten die zich schuldig maakten aan deze vernielingen staan op die beelden. Maar er kwamen ook beelden bij het team terecht van andere plekken in Tilburg waar relschoppers huishielden. Ook werd een woning vernield met zwaar vuurwerk. Hierdoor raakte een vrouw gewond.

Omdat het tonen van de beelden een extra zwaar middel is in de opsporing van verdachten, en er ook mogelijk minderjarige relschoppers op de beelden staan, geeft de recherche hen nog een laatste kans om zich zelf te melden bij de politie. In de komende week worden voorbereidingen getroffen om de beelden online en bij opsporingsprogramma’s te tonen.

Laatste kans! Meld jezelf!
Wil jij niet dat je ineens bij Opsporing Verzocht of bij Bureau Brabant in beeld komt, of dat je herkenbaar met je gezicht online verschijnt? Dan is nu je kans om dit te voorkomen! Bel 0900-8844 en vermeld het volgende zaaknummer: 2021-025000.

De Koninklijke Marine heeft vier marineschepen tijdelijk uit de vaart genomen

De Koninklijke Marine heeft vier marineschepen tijdelijk uit de vaart moeten nemen, omdat verschillende bemanningsleden met COVID-19 besmet bleken te zijn. De bemanning zit thuis en de marineschepen liggen op slot.

Drie marineschepen (Zr.Ms. Karel Doorman, Zr.Ms. Van Speijk en Zr.Ms. De Zeven Provinciën) waren maandag vertrokken naar Noorwegen om daar deel te nemen aan de oefening Hybrid Archer. Bron- en contactonderzoek onder de overige bemanningsleden zou teveel impact hebben vandaar dat de marine besloot om de schepen terug te laten keren naar Den Helder.

Vanaf dinsdag ligt de Zr.Ms. Van Amstel al om dezelfde redenen al langs de wal in Den Helder, aan boord waren twaalf besmettingen geteld. Op dit moment maken de positief geteste bemanningsleden het goed.

Demonstreren en handhaven op een ijzig Museumplein in Amsterdam

Ondanks dat de gemeente Amsterdam een oproep heeft gedaan om in verband met de barre winterkou niet te komen demonstreren, hebben zich toch een aantal fanatieke koffiedrinkers zich verzameld op het Museumplein.

Burgemeester Halsema heeft in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie het Museumplein en de nabije omgeving per 11.00 uur vandaag opnieuw aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dit besluit is genomen op basis van gewelddadigheden de afgelopen weken, er toen mensen zijn aangehouden die wapens bij zich hadden en vanwege de reële mogelijkheid dat vandaag opnieuw personen met slagwapens naar het plein willen komen. In lijn met de afgekondigde code rood en het weeralarm van het KNMI doet de driehoek een oproep om vandaag niet te gaan demonstreren. De druk op de hulpdiensten wordt naar verwachting groot en het wordt snijdend koud.

De politie heeft tijdens de laatste drie spontane demonstraties op het Museumplein bijna 400 aanhoudingen verricht. Het is geen van deze personen toegestaan om zich vandaag op het Museumplein te begeven. Doen ze dat wel, dan kan de politie op gezag van de burgemeester aan elk van deze personen per direct een gebiedsverbod opleggen. Personen die worden verdacht van betrokkenheid bij de eerdere rellen op het Museumplein kunnen worden aangehouden.

Een sfeerimpressie;

Onderzoek in garagebox levert bijzondere vondsten op

Bij een politieonderzoek in een garagebox aan de Schubertstraat in Halsteren hebben agenten zaterdagochtend meerdere (automatische) vuurwapens, kentekenplaten, politiekleding en een zwaailicht aangetroffen.

Medewerkers van team forensische opsporing deden technisch onderzoek in en om de garagebox en ook voerden agenten een buurtonderzoek uit in de omgeving van de Schubertstraat. Alle aangetroffen goederen zijn in beslag genomen en worden onderzocht.

Op basis van de verzamelde informatie tijdens het onderzoek werd op zaterdagmiddag, rond 17.00 uur, een 29-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden in de Laan van Borgvliet. De auto waar hij op dat moment in reed werd ook in beslag genomen. De verdachte is overgebracht naar een politiecellencomplex en daar ingesloten. De man is in verzekering gesteld en zal vandaag gehoord worden door rechercheurs.

Het nutteloze feitje van de dag: nattigheid

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Er zijn een hoop hoge watervallen in de wereld maar wist je dat de hoogste vrij vallende in Venezuela te vinden is? Het is namelijk de Ángelwaterval, deze overbrugt een hoogte van maar liefst 979 meter!

UFC: 'laatste kunstje' Overeem lastiger dan gedacht

Zaterdagavond was een dramatische avond voor de Nederlandse MMA-veteraan Alistair Overeem. De Rus Alexander Volkov was in Las Vegas anderhalve ronde oppermachtig in een éénzijdig gevecht waar Overeem helaas niet aan te pas kwam.

Vanaf de eerste seconde nam Volkov het overwicht. Vanuit het midden van de octagon wist hij met zijn lange armen en benen het lengteverschil tussen beide vechters uit te buiten. Overeem kon niets anders doen dan af en toe met zijn rechtervuist een wanhoopsaanval te starten.

Lees ook: UFC:Overeem zelfverzekerd op weg naar laatste kunstje in de kooi

De eerste ronde is normaalgesproken een kennismakingsronde, maar Volkov gaf al snel in de ronde zijn visitekaartje af en Overeem wist dat het een zware vijf ronden zou worden. De lange benen en vooral armen van de Rus bleven door de stugge verdediging van de Nederlander doorkomen.

Met een ogenschijnlijk gebroken neus ging Overeem de tweede ronde in, die een niet veel anders beeld liet zien dan de eerste ronde. De zware vuisten van Volkov bleven op het gezicht van The Reem landen en zijn gezicht zat inmiddels onder het bloed.

Een rake linkerhoek liet de hevig bloedende Overeem naar het canvas vallen, waarna de scheidsrechter genoeg had gezien en Volkov de overwinning gunde. Volkov reageerde ijskoud op zijn overwinning, zoals het een goede Rus betaamt. "Ik voel me goed en opgewonden. Dit wordt mijn periode."

Volledige uitslag UFC Vegas 18:
Alexander Volkov verslaat Alistair Overeem na TKO (stoten, ronde 2)
Cory Sandhagen verslaat Frankie Edgar na knockout (flying knee, ronde 1)
Clay Guida verslaat Michael Johnson na jurybesluit (30-27 x3)
Alexandre Pantoja verslaat Manel Kape na jurybesluit (29-28 x2, 30-27)
Beneil Dariush verslaat Diego Ferreira na jurybesluit (28-29, 29-28 x2)
Danilo Marques verslaat Mike Rodriguez na opgave (rear-naked choke, ronde 2)
Devonte Smith verslaat Justin Jaynes na TKO (medische interventie, ronde 2)
Karol Rosa verslaat Joselyne Edwards na jurybesluit (30-27 x3)
Lara Procópio verslaat Molly McCann na jurybesluit (29-27, 29-28, 30-27)
Seung Woo Choi verslaat Youssef Zalal na jurybesluit (29-28 x2, 30-27)
Timur Valiev verslaat Martin Day na jurybesluit (30-25 x2, 30-26)
Ode Osbourne verslaat Jerome Rivera na knockout (stoten, ronde 1)

Wil je meepraten over de UFC, Alistair Overeem of MMA in het algemeen? Doe dat dat hier op het FOK!-forum!!

Schansspringer Granerud wint wéér, Kramer gediskwalificeerd

Schansspringer Halvor Egner Granerud heeft in het Duitse Klingenthal alweer zijn negende overwinning geboekt van de winter waarin hij überhaupt voor het eerst het podium haald. De Noor was de beste in de eerste wedstrijd in Klingenthal, zondag volgt nog een tweede wedstrijd. 

World Cup-leider Granerud ging na de eerste sprong aan de leiding, maar zijn voorsprong op de Pool Kamil Stoch was niet al te groot. Ook de Sloveen Anze Lanisek zat er vlak achter, net als het Poolse duo Dawid Kubacki en Piotr Zyla en de volgend Sloveen, Bor Pavlovcic.

Pavlovcic opende de strijd om de winst met een joekel van een tweede sprong en sprong ruimschoots voorbij Zyla, waarna Kubacki het ook niet haalde en twee plekken verloor. Lanisek sprong ook niet ver genoeg en leverde twee posities in, Stoch wist wél de leiding over te nemen. Granerud kon de winst weer eens binnen harken en dat deed de Noor op overtuigende wijze.

Vrouwen
De vrouwen kwamen voor de tweede keer dit weekeinde in actie in het Oostenrijkse Hinzenbach, waar Sara Takanashi in de eerste ronde naar de leiding sprong. Nika Kriznar uit Slovenië volgde een dag na haar zege, voor de Noorse Silje Opseth en landgenote Ursa Bogataj. De Nederlands-Oostenrijkse World Cup-leidster Marita Kramer had het moeilijk en sprong naar plek negen in ronde één.

Tot overmaat van ramp voor Kramer werd ze na de eerste ronde ook nog eens gediskwalificeerd vanwege een verkeerd zittend pak, nul punten dus. Bogataj viel in ronde twee vijf plekken terug, Opseth verdedigde haar podiumplek met succes. Kriznar nam plek één over, met alleen Takanashi te gaan. De Japanse maakte het bijzonder spannend, maar won met 0,4 punten verschil wel, de 58e overwinning in haar loopbaan en de eerste sinds bijna een jaar.

FOK! Wat een weer: weeralarm, sneeuw, wind en ijskoud

winterbanner

Goeiedag!

We gaan het meemaken beste luitjes. Er is al veel besproken over de situatie waar we mee te maken gaan krijgen. Het lijkt één van de koudste periodes te worden sinds 1997. Wie had dat gedacht dat dat nog kon?  

De situatie is dat een depressie ten zuiden van ons land langs naar Duitsland trekt. Dit in combinatie met een zeer krachtig hogedrukgebied boven Scandinavie. Daar tussenin zit de overgangszone en tevens door de drukverschillen een krachtig windveld.

Voor de hele zondag is er een WEERALARM van kracht. Code ROOD. 

Vandaag sneeuwt het ook nog een groot deel van de dag door, al lijkt de activiteit in de loop van de dag wel minder te worden. De wind is de hoofdrolspeler met een windkracht 6 in het binnenland en een windkracht 8 in het noorden. Dit levert gevoelstemperaturen op van -20 graden.

De maxima liegen er ook niet om en liggen ruim onder 0. Midden op de dag is het gewoon -4 graden.

Dat het gevaarlijk gaat worden dat begrijpt zelfs mijn kat.  

We houden jullie op de hoogte. Ik zit op post.

Veel plezier als jullie buiten gaan spelen!  

 

Grevelingen (Foto: Scherpschutter)
Grevelingen nog vóór de winterinval! (Foto: Scherpschutter)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Vrouw bevalt plots in tandartsenpraktijk na onopgemerkte zwangerschap

Een vrouw die niet wist dat ze zwanger was, is afgelopen week van haar baby bevallen in een tandartsenpraktijk in Velp.

Op 1 februari 2021 surveilleerde twee politieagenten door het centrum van Velp. Zij werden aangesproken door iemand op straat. Die persoon vertelde dat ze bij een vrouw stond, die vertelde last te hebben van weeën. De vrouw in kwestie wist tot dat moment niet dat ze zwanger was! Via de meldkamer hebben de twee agenten direct om een ambulance gevraagd. Dichtbij was een tandartsenpraktijk waar de agenten met de vrouw naar binnen mochten zodat  ze even kon zitten. Maar nog voordat de ambulance er was werd de baby al geboren. Dankzij de hulp van de persoon die de agenten om hulp had gevraagd, de samenwerking met de politie, ambulance en de meldkamer gaat alles goed met baby Herman (1450 gram).


Valt er zondag ‘bloedsneeuw’ in ons land?

Het zou zomaar kunnen dat het oosten van ons land zondagmorgen niet wit, maar roze kleurt. Het verschijnsel wordt ‘bloedsneeuw’ genoemd. Zo meldt het AD.

Het is een situatie die zich maar zelden voordoet in de atmosfeer. Een warme luchtstroming vanuit het zuiden brengt fijn rood/oranje Saharastof met zich mee. 's Zomers zien we het Saharastof wel vaker op onze auto's middels een oranje/rode stoflaag op onze auto's na een regenbui. Vandaag mengt zo'n zuidelijke stroming met Saharastof zich met de ijskoude lucht uit het oosten waardoor de sneeuw de kleur aanneemt van het woestijnstof.

 

Zorgen hulpverleners over toegenomen drugsgebruik jongeren

Jongeren gebruiken meer drugs en ook gebruiken ze met een andere reden, meldt Nieuwsuur. Waar het vóór de COVID-19 pandemie ging om de lol, roken ze nu tegen de verveling, eenzaamheid en depressieve gevoelens. Hulpverleners ontvangen serieuze signalen.

Jongerenwerkers in Ede zien het aantal jongeren dat blowt fors toenemen. 'Waar we ze voorheen ’s avonds één jointje zagen roken, doen ze het nu de hele dag door', vertelt Rowin de Zwart, jongerenwerker bij Malkander in Ede. Omdat door corona voor veel jongeren school en werk zijn weggevallen, missen ze structuur. Het gaat niet alleen maar om kwetsbare jongeren. Ook jongeren die een goede basis hebben, met een opleiding en een stabiele thuissituatie, ziet hij fors meer gebruiken. Meer hierover op Skipr.

Zweedse langlaufers sprinten naar winst in eigen huis

In het Zweedse Ulricehamn is de World Cup langlaufen aldaar zaterdag geopend met twee fraaie sprintwedstrijden. Die werden afgewerkt in de vrije stijl, net als de teamsprints die zondag op het programma staan.

Vrouwen
Met Jonna Sundling, Hanna Falk, Johanna Hagström en Maja Dahlqvist stonden er maar liefst vier Zweedse dames in de finale, naast de Amerikaanse Jessie Diggins en Eva Urevc uit Slovenië. Sundling maakte kort na de start een vreemde 360-graden draai en bleef overeind, maar leek haar krachten wel grotendeels kwijt te zijn.

Diggins probeerde te wachten tot de laatste paar honderd meter, maar kwam er niet echt aan te pas: Dahlqvist opende de slotsprint en was oppermachtig, waardoor ze na elf podiumplekken éindelijk haar eerste zege te pakken heeft. Hagström pakte met plek twee haar eerste podiumplaats, Diggins werd derde, voor Falk, Urevc en Sundling.

Mannen
Oskar Svensson was de enige vertegenwoordiger van het thuisland, Federico Pellegrino was er namens Italië en zowel Rusland als Frankrijk hadden een duo: Sergey Ustiugov en Gleb Retivykh tegen Richard Jouve en Lucas Chanavat. Ustiugov gooide er vanaf de eerste meters een moordend tempo op, maar dat leek ook zijn eigen krachten uit te putten.

Met de slotfase in zicht was de koek op voor Ustiugov, waarna een prachtige eindsprint om de winst volgde. Svensson was daarin verrassend te sterk voor Retivykh en specialist Pellegrino en boekte zijn tweede World Cup-zege, Jouve en Chanavat werden vierde en vijfde, waardoor Frankrijk volledig buiten de boot viel.

Bobsleester Humphries pakt vierde wereldtitel, Friedrich domineert op dag één

In het Duitse Altenberg is zaterdag de tweede dag van het wereldkampioenschap bobsleeën afgewerkt. De vrouwen, die vrijdag begonnen, knokten in de tweemansbobs om de medailles in de beslissende twee runs, de mannen werkten de eerste twee van in totaal vier runs af.

Tweemansbob vrouwen
Na twee runs stond de Amerikaanse Kaillie Humphries samen met Lolo Jones op plek één, voor de Duitse duo's Kim Kalicki/Ann-Christin Strack (+0,34) en Laura Nolte/Debora Levi (+0,43). De tweede Amerikaanse slee stond op plek vier, maar de 0,83 seconden voor Elana Meyers Taylor en Sylvia Hoffman leken onoverbrugbaar. In de derde run kwam Kalicki tot op 0,29 seconden van Humphries, een glijpartij van Nolte leverde 0,93 seconden achterstand op.

Meyers Taylor bleef er wel achter en nam op 1,49 seconden plek vier in beslag, tot Stephanie Schneider met remster Leonie Fiebig die positie namens Duitsland overnam met 1,08 seconden achterstand op Humphries. Dat was de volgorde bij aanvang van de vierde en beslissende run: Humphries, Kalicki, Nolte, Schneider en Meyers Taylor, waarbij met name de eerste vier nog echt om de medailles leken te knokken.

In run vier vergrootte Schneider haar voorsprong op Meyers Taylor naar 0,69 seconden, maar Nolte hield haar medaillepositie vast en was met Levi achterin nog eens 0,18 seconden sneller. Kalicki en Strack gingen met een indrukwekkende run en 0,66 seconden voorsprong naar minstens zilver, waarna Humphries en Jones het af konden maken. Het werd bijna even spannend, maar onderin was Humphries ongenaakbaar en met 0,35 seconden voorsprong kroonde ze zich na 2012 en 2013 - destijds nog voor Canada - en 2020 voor de vierde keer tot wereldkampioene.

Tweemansbob mannen
Francesco Friedrich begon als torenhoog favoriet en met remmer Alexander Schüller maakte hij dat in run één gelijk waar. De Zwitsers Michael Vogt en Sandro Michel volgden verrassend op 0,52 seconden, vlak voor de Duitsers Johannes Lochner/Eric Franke (+0,54), de Letten Oskars Kibermanis/Matiss Miknis (+0,59) en de derde Duitse slee van Hans-Peter Hannighofer en Christian Röder (+0,63).

Ondanks een forse glijpartij wist Hannighofer zijn plekje vast te houden, Kibermanis viel na een matige run twee posities terug. Dankzij een paar goede laatste bochten behield Lochner met 0,15 zijn plek tegenover Hannighofer, waarna de Duitse slee ook met vijf honderdsten voorbij de Zwitserse slee van Vogt ging. Op Friedrich en Schüller stond uiteraard geen maat: het duo gaat met een enorme voorsprong van 0,88 seconden naar de beslissende zondag.

Laatste reviews en specials
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #159
special
Weekend gifdump #120
special
VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #946
special
Random Pics van de Dag #945
special
Random Pics van de Dag #944
©FOK.nl e.a.