FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 1 augustus 2020

Eerste F2-zege Mazepin na race vol inhaalacties

Op het circuit van Silverstone is de eerste van twee Formule 2-races van het weekeinde verreden. De heren kregen zaterdag de hoofdrace voor de kiezen, inclusief de wederom grotendeels bepalende pitstop.

Voor het eerst was de poleposition in handen van de Braziliaan Felipe Drugovich, rijdend voor het Nederlandse MP Motorsport. Callum Ilott stond naast hem op de grid, Mick Schumacher en Christian Lundgaard stonden achter de twee en Nikita Mazepin en Jack Aitken stonden daar dan weer achter.

Ilott kwam bij de opwarmronde niet weg en kon de pitstraat in, Schumacher vertrok geweldig en schoot langs Drugovich naar de leiding. De Braziliaan begon niet lekker, want de sterk vertrokken Mazepin en ook Lundgaard kwamen er nog voor er twee ronden gereden waren al voorbij.

Mazepin was erg lekker bezig: in de vierde ronde ging de Rus buitenom voorbij Schumacher. De twee kwamen na negen ronden binnen om te wisselen naar de harde banden, als eerste van de voorste mannen, Lundgaard volgde niet veel later en kwam achter de twee terecht, terwijl Drugovich beduidend langer buiten bleef.

Lundgaard ging halverwege de race voorbij Schumacher, Drugovich kwam tien ronden voor het einde naar binnen voor de medium compound en kwam zeven plekken achter Schumacher de baan was weer op. De Duitser bleek toch te vroeg naar binnen gegaan te zijn en viel in rap tempo terug: Louis Deletraz, Yuki Tsunoda en Zhou Guanyu passeerden hem simpel.

Zhou ging juist de andere kant op: na Schumacher ging de Chinees ook overtuigend voorbij Deletraz en Tsunoda, die dan juist Deletraz weer pakte. Ilott, vanuit de pitstraat gestart en in ronde zeven al gestopt, ging eveneens als een trein en lag in no-time op de zesde plek, waarna hij ook Deletraz verschalkte.

Zhou nam ook Lundgaard te grazen, waarna de Deen ook Tsunoda voorbij zag komen in de slotronde. Mazepin was ondertussen de enige van de hele top-10 die vrij rustig naar de finish reed, goed voor zijn eerste zege. Zhou en Tsunoda completeerden het podium, voor Lundgaard, Ilott, Deletraz, Drugovich en Dan Ticktum, de polesitter voor zondag.

Onzekerheid over doorgaan ATP/WTA toernooi Madrid

Het is onzeker of het gecombineerde ATP en WTA-toernooi in Madrid volgende maand doorgaat. Het Spaanse ministerie van volksgezondheid heeft de organisatie het advies gegeven om het evenement voor dit jaar af te gelasten.

Sinds een paar dagen neemt in de Spaanse hoofdstad het aantal besmettingen met corona toe. De organisatie van het toernooi wil de situatie nog even aankijken en nog niet direct cancelen..

Vorig jaar werd het WTA-toernooi gewonnen door Kiki Bertens.

Arsenal verslaat Chelsea in finale FA Cup

Arsenal heeft zaterdagavond de FA Cup gewonnen. Op Wembley versloeg Arsenal stadsgenoot Chelsea met 2-1.

Chelsea kwam al na vijf minuten op voorsprong dankzij een doelpunt van Pulisic. Twintig minuten later werd een doelpunt aan de andere kant afgekeurd vanwege buitenspel. Direct daarna was het wel raak voor Arsenal. Azpilicueta veroorzaakte een strafschop door een overtreding op Aubemeyang. De aanvaller uit Gabon liet die kans niet onbenut een scoorde vanaf 11 meter.

Na de rust was Arsenal de bovenliggende partij. Na een lange aanval van Bellerin was het opnieuw Aubemeyang die scoorde voor Arsenal. Voor Arsenal is dit de veertiende FA Cup in de geschiedenis.

Bingham en Ding moeizaam naar tweede ronde WK snooker

Ding Junhui en Stuart Bingham hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van het WK Snooker. Ding won in een spannende wedstrijd met 10-9 van Mark King, terwijl voormalig wereldkampioen Bingham met 10-7 van Ashley Carty.

Bingham begon vanmorgen met een 5-4 voorsprong tegen Carty, die drie kwalificatiewedstrijden wist te winnen. Bingham, de wereldkampioen van 2015, begon erg sterk aan de tweede sessie, met onder meer een century break van 109 in het eerste frame van de dag en in het tweede frame leek Bingham op weg naar maximum break 147, maar ging in de fout op de dertiende rode bal. Ook de tweede volgende frames wist de regerend Masters-kampioen overtuigend te winnen.

Bingham had nog maar een frame nodig voor de volgende ronde, maar na de mid-session interval was Bingham het helemaal kwijt. Carty, die zijn debuut maakte op het WK, wist daarvan te profiteren en pakte drie frames op rij. Toch was het Bingham die in het zeventiende frame alsnog de winst pakte met een break van 82. In de tweede ronde neemt Bingham het op tegen de winnaar van het duel tussen Mark Williams en Alan McManus.

Ook Ding heeft zich geplaatst voor de tweede ronde op het WK Snooker. Ding begon aan de tweede sessie met een 5-4 voorsprong en ook in de tweede sessie wist King goed tegenstand te bieden. Tot aan het veertiende frame (7-7) ging het gelijk op tussen de beide snookerspelers, waarna Ding sinds lange tijd weer eens twee frames voorsprong nam.

King knokte zich terug in de wedstrijd en dwong een decider af, al had hij in het achttiende frame daarvoor wel een fluke van roze voor nodig om het beslissende frame af te dwingen. In het negentiende en laatste frame van de wedstrijd kregen beide spelers hun kansen, maar uiteindelijk wist Ding de wedstrijd te winnen. In de tweede ronde volgt mogelijk een duel met Ronnie O'Sullivan, al moet de vijfvoudig wereldkampioen dan wel winnen van de Thai Thepchaiya Un-Nooh.

World Superbikes-seizoen hervat, Van der Mark's motor ploft

Op het Spaanse asfalt van Jerez is zaterdag het seizoen in het World Superbikes-kampioenschap eindelijk hervat. Eind februari werd het seizoen in Australië al geopend, daarna lag het wegens de COVID-19-pandemie lange tijd stil.

Debutant Scott Redding zette zijn Ducati gelijk op poleposition, met de Kawasaki van wereldkampioen Jonathan Rea en de BMW van Tom Sykes ernaast. Op rij twee stonden drie Yamaha's: teamgenoten Michael van der Mark en Toprak Razgatlioglu en Loris Baz.

Rea pakte bij de start gelijk de leiding, Razgatlioglu schoof aan op de tweede plek, voor Redding, Sykes, Baz, Alvaro Bautista en Van der Mark. De Nederlander had het erg zwaar en zowel Leon Haslam als Chaz Davies gingen er voorbij.

Na een paar ronden gaf de BMW van Sykes vanaf plek vijf de geest, terwijl Van der Mark zich weer langs Bautista en Haslam reed. De race van de Nederlander was daarna echter snel voorbij: met een flinke toef rook gaf zijn Yamaha YZF R1 de geest.

Kort na de helft van de race schoof Redding eindelijk voorbij Razgatlioglu, die Baz achter zich aan kreeg. Een paar ronden later moest ook Rea eraan geloven tegen rookie Redding, terwijl Davies achterin de kopgroep van vijf voorbij ging aan Baz.

Redding's overwinning kwam niet meer in gevaar, Rea eindigde als tweede en Razgatlioglu verdedigde zijn derde plek met hand en tand doch succesvol tegen Davies, terwijl Baz als vijfde finishte.

Polman lang uitgeschakeld met kruisbandblessure

Handbalster Estavana Polman is lang uitgeschakeld met een zware knieblessure. Ze liep tijdens de training met haar club Esbjerg een gescheurde kruisband op.

"Ik voelde meteen dat het ernstig was", zegt Polman in een reactie op de website van Esbjerg. "Ik ga nu een plan maken en ik hoop zo snel mogelijk geopereerd te kunnen worden. Daarna is het hard werken aan mijn revalidatie."

De verwachting is dat Polman het hele komende seizoen zal moeten missen. Daarmee kan er ook een streep door het EK komende december.

Van Aert wint Strade Bianche

Wout van Aert heeft de Strade Bianche gewonnen. De Belg van Jumbo-Visma, die in de vorige twee edities derde werd, kwam solo over de finish.

Met nog vijftig kilometer voor de boeg was het Fuglsang die er gas op gaf. Hij kreeg Maximilian Schachmann,Greg Van Avermaet,Alberto Bettiol,Davide Formolo en Wout van Aert met zich mee. Het was Schachmann die op 20 kilometer voor de meet er vandoor wilde, maar op Van Avermaet na kon iedereen volgen.

Acht kilometer later was het Van Aert die demarreerde. Hij sloeg een gaatje op Schachmann en Formolo. Het duo liet de Belg niet al te ver komen, maar het was genoeg voor Van Aert om de overwinning voor zich op te eisen.

Mathieu van der Poel, die lek reed en geen rol van betekenis speelde, was met de 15e plek de beste Nederlander.

F1: Mercedes domineert kwalificatie Silverstone

Lewis Hamilton heeft met overmacht de poleposition gepakt voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. De regerend wereldkampioen kwam op Silverstone in de kwalificatie tot een tijd van 1.24,303 en bleef Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas drie tiende voor. Max Verstappen eindigde met de Red Bull op een seconde op plek drie.

Het eerste deel van de kwalificatie verliep voorspelbaar, want het was een strijd tussen Haas, Alfa Romeo en Williams om een van hen door te laten stoten naar Q2. Die eer was wederom voor George Russell die weer indruk wist te maken met de Williams. Teamgenoot Nicholas Latify veroorzaakte een rode vlag door van de baan te spinnen en grind op het asfalt neer te leggen. De Canadees behoorde tot de afvallers, net als Kimi Räikkönen, Antonio Giovinazzi, Kevin Magnussen en Romain Grosjean.

Deel twee bracht veel coureurs op de mediumbanden naar buiten. Mercedes schroefde het tempo flink op en reed veruit de snelste tijden van het weekend. Hamilton had hier wel twee pogingen voor nodig, want de Brit spinde in de eerste run bij het uitkomen van Luffield, schreef een setje banden af en legde grind neer. Dit zorgde voor de tweede rode vlag van de kwalificatie. De strijd om plek tien was een zeer spannende en er werd veel stuivertje gewisseld. Uiteindelijk vielen Pierre Gasly, Alex Albon, Nico Hülkenberg, Daniil Kvyat en Russell buiten de boot. Voor Gasly was het extra zuur, want hij reed dezelfde tijd als Lance Stroll, maar deed dit later in de sessie, waardoor Stroll wel door was en de Fransman niet.

Q3 bracht Hamilton de concurrentie met een 1.24,616 meteen een enorme dreun toe, waarna Bottas er een tiende achter bleef. Verstappen zat hier een ruime seconde achter. In de tweede run ging Hamilton er met een 1.24,303 ruim onder door en zette Bottas op drie tienden. Verstappen raakte even de derde stek kwijt, maar pakte deze terug, voor Charles Leclerc, Lando Norris, Stroll, Carlos Sainz, Daniel Ricciardo, Esteban Ocon en Sebastian Vettel.

Uitslag

# Coureur Team Q1 Q2 Q3 Ronden
1 L. Hamilton Mercedes 1:25.900 1:25.347 1:24.303 22
2 V. Bottas Mercedes 1:25.801 1:25.015 1:24.616 17
3 M. Verstappen Red Bull 1:26.115 1:26.144 1:25.325 15
4 C. Leclerc Ferrari 1:26.550 1:26.203 1:25.427 16
5 L. Norris McLaren 1:26.855 1:26.420 1:25.782 20
6 L. Stroll Racing Point 1:26.243 1:26.501 1:25.839 20
7 C. Sainz Jr. McLaren 1:26.715 1:26.149 1:25.965 20
8 D. Ricciardo Renault 1:26.677 1:26.339 1:26.009 19
9 E. Ocon Renault 1:26.396 1:26.252 1:26.209 20
10 S. Vettel Ferrari 1:26.469 1:26.455 1:26.339 20
11 P. Gasly AlphaTauri 1:26.343 1:26.501   12
12 A. Albon Red Bull 1:26.565 1:26.545   11
13 N. Hulkenberg Racing Point 1:26.327 1:26.566   14
14 D. Kvyat AlphaTauri 1:26.774 1:26.744   12
15 G. Russell Williams 1:26.732 1:27.092   14
16 K. Magnussen Haas 1:27.158     9
17 A. Giovinazzi Alfa Romeo 1:27.164     9
18 K. Räikkönen Alfa Romeo 1:27.366     9
19 R. Grosjean Haas 1:27.643     9
20 N. Latifi Williams 1:27.705     7

Sosa opnieuw de beste op Lagunas de Neila, Evenepoel eindwinnaar Ronde van Burgos

De slotetappe in de Ronde van Burgos is gewonnen door Iván Sosa. De Colombiaanse klimmer van team Ineos zegevierde voor de derde keer op rij op de klim van Lagunas de Neila. Het eindklassement in de Ronde van Burgos ging naar Remco Evenepoel. Het Belgische toptalent moest op slotklim Sosa en Mikel Landa voor laten gaan, maar het eindklassement kwam nooit in de problemen voor Evenepoel.

De vijfde en laatste rit werd gekleurd door een vlucht van zes renners. Lange tijd reed de vroege vlucht vooruit, maar op de slotklim werden ze weer ingelopen door het peloton onder leiding van Bahrain Merida in dienst van Mikel Landa. Landa had duidelijk goede benen en zou in de laatste vier kilometer zijn aanval plaatsen.

De Bask had een kleine voorsprong op een uitgedund peloton, maar onder leiding van Mitchelton-Scott werd Landa weer ingerekend, waarna een viertal zou overbleven. Esteban Chaves, Remco Evenepoel, Iván Sosa en Landa zou overblijven.

Chaves moest niet veel later passen bij Evenepoel, Landa en Sosa en dat drietal zou ook gaan strijden voor de ritzege. Op anderhalve kilometer plaatse klassementsleider Evenepoel een aanval en kwam ook even los van Landa en Sosa, maar die zouden niet veel later weer aansluiten. In de slotkilometer was de aanval van Sosa wel de juiste en reed solo naar zijn derde zege op rij op de klim van Lagunas de Neila. Landa werd negen seconden tweede, net voor Evenepoel.

De derde plaats in de etappe was voor Evenepoel goed voor de eindwinst in de Ronde van Burgos. Hij won met een halve minuut voorsprong op Landa. Evenepoels ploegmaat João Almeida werd derde in het algemeen klassement.

Van Vleuten wint op indrukwekkende wijze opnieuw Strade Bianche

Net als vorig jaar heeft wielrenster Annemiek van Vleuten ook de zesde editie van Strade Bianche gewonnen. De Nederlandse kwam vanmiddag na een inhaalrace als eerste over de finish.

Een kopgroep van elf vrouwen, waaronder Ellen van Dijk, zorgde voor de vlucht van de dag. Van Vleuten, op wie alle ogen in het peloton waren gericht, liet het allemaal gaan en hierdoor leek de koers al vroeg te worden beslist.

Mavi García ontsnapte uit de kopgroep en leek een beslissend gat te slaan. Op 35 kilometer van de streep had de Spaanse een voorsprong van vijf minuten op Van Vleuten. De Nederlandse begon toen aan een indrukwekkende inhaalrace en op 6,5 kilometer van de streep had ze García bijgehaald. Op de slothelling liet ze de Spaanse achter zich en kwam wederom als winnares over de streep.

Brouwer nieuwe Nederlands kampioen tennis

Gijs Brouwer heeft bij het NK tennis in Amstelveen voor het eerst de Nederlandse titel gepakt. In de finale versloeg hij Jesper de Jong met 7-6,5-7,6-1 en 6-4.

Dankij een gelukkige netbal won Brouwer, de nummer 490 van de wereld, de eerste set. In het tweede bedrijf levertde de in de Verenigde Staten geboren tennisser op 5-5 echter zijn service in. In de derde set was De Jong, die op de wereldranglijst op plek 369 staat, kansloos, waarna hij vervolgens in de vierde set op 4-4 zijn service inleverde.

Eerder dit NK had De Jong Robin Haase, de kampioen van 2014, 2015 en 2017, en titelhouder Tim van Rijthoven verslagen.

Slachtoffers steekpartij Amsterdam zijn 16 jaar oud

Bij een steekpartij in het Nelson Mandelapark in Amsterdam zijn gisteravond twee 16-jarigen neergestoken. De twee zijn buiten levensgevaar maar liggen nog wel in het ziekenhuis.

Over de aanleiding van de steekpartij is nog weinig bekend. Mogelijk hebben jongeren ruzie gekregen en is er daarna gestoken. Eén van de slachtoffers zou bij het skatepark zijn gestoken en daarna zijn weggerend naar het zuiden van het Nelson Mandelapark. De ander lijkt naar het politiebureau aan de Flierbosdreef te zijn gelopen.

De politie heeft geen verdachte aan kunnen houden voor de steekpartij. Na het incident besloot de politie het park te ontruimen.

Op vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen tijdens verkeerscontrole

Gisteren tijdens een verkeerscontrole op de A16 is in een auto een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen. Alle zeven inzittenden van het voertuig zijn aangehouden.

Rond 18.00 uur waren agenten van het verkeersteam van de politie bezig met een algemene verkeerscontrole op de A16 bij de grensovergang van België naar Nederland. Een rondrijdende motoragent ziet een voertuig vol met inzittenden, waarbij een van de inzittenden een vuurwapen vastheeft. Uiteraard neemt de motoragent het voertuig mee naar een afrit om de auto en de inzittenden te controleren.

Na doorzoeking van de auto vindt een agent inderdaad een vuurwapen gelijkend voorwerp. Alle zeven inzittenden (zonder Nederlandse verblijfplaats) van de auto zijn aangehouden. Uit onderzoek moet nog blijken of het om een echt vuurwapen gaat.

Man vlucht uit woning waarin 186 kilo heroïne ligt, maar wordt vrijgesproken

Een man die op 11 maart vluchtte uit een woning toen de politie daar een inval deed, is door de rechter vrijgesproken. Agenten vonden in de woning 186 kilo heroïne. Volgens de rechtbank is niet bewezen dat de man 'beschikkingsmacht' had over de drugs.

In de woning in Amsterdam Osdorp werd de grote partij drugs gevonden. De heroïne lag in de keuken en badkamer. In een rommelhok werden kratten en tassen met daarin stempels, mallen, een pers, gewichten en een vacuümmachine aangetroffen. Ook lagen er sealbags in de woning. Allemaal materialen waarvan bekend is dat ze gebruikt worden om drugspaketten van te maken.

De man heeft altijd verklaard niet geweten te hebben van de drugs, maar dat acht de rechter zeer onwaarschijnlijk. In de woning hing een sterke chemische lucht en het kozijn van de voordeur was mat tape afgeplakt.

Toch vond de rechter dat niet genoeg om de man te veroordelen. Dat hij een paar dagen voor de inval al in de woning verbleef betekent niet dat hij de drugs in eigendom had, of daarmee kon doen wat hij wilde, de zogenaamde beschikkingsmacht. De man krijgt daarom geen straf.

Vierde nationale titel tennisster Hogenkamp

Voor de vierde maal in haar loopbaan heeft tennisster Richèl Hogenkamp de Nederlands titel gepakt. Na titels in 2009, 2014 en 2015 was de 28-jarige tennisster vandaag in de finale met tweemaal 6-2 de pas 17-jarige Bente Spee de baas.

Spee won vorige week de titel bij de junioren en bereikte nu de finale door Arianne Hartono in de halve eindstrijd te verslaan. Spee was echter tegen Hogenkamp, die in aanloop naar de finale maar negen games verloor, kansloos. Spee wist tot 2-2 in de eerste set bij te blijven, maar toen Hogenkamp negen games op rij won, was de partij beslist.

Battletoads komt 20 augustus uit

Battletoads wordt op 20 augustus uitgebracht voor Xbox One en pc via Steam en de Microsoft Store, en via Xbox Game Pass voor console en pc, kondigde uitgever Microsoft en ontwikkelaars Dlala Studios en Rare aan.

Rash, Zitz en Pimple keren terug om zich een weg te banen door een nieuw avontuur vol chaos. Een tot drie spelers kunnen de Battletoads besturen en samenwerken. Het spel ondersteunt offline coöp met drop-in, drop-out gameplay.

Frijns na bandendrama ver teruggevallen in DTM-opening Spa

Op het circuit van Spa-Francorchamps is het DTM-seizoen eindelijk begonnen. Vanwege de COVID-19-pandemie lag ook het kampioenschap met tegenwoordig alleen nog Audi en BMW op z'n gat, maar inmiddels kon men dan eindelijk van start. Het was de eerste keer in vijftien jaar dat de DTM neerstreek in de Ardennen, en met een vochtige eerste ochtend achter de rug was informatie over de banden uiterst beperkt.

Met Robin Frijns voor het eerst op poleposition, teamgenoot Nico Müller ernaast en Audi-merkgenoten René Rast en Mike Rockenfeller erachter gingen de lichten op groen. Frijns en Müller hielden hun posities met wat moeite vast, Rast en Rockenfeller sloten aan, voor de BMW's van Timo Glock, Sheldon van der Linde en Marco Wittmann.

Van der Linde viel al snel weg met technische problemen en daardoor een vroege pitstop. Ondertussen werd Glock gepakt door zowel Wittmann als Loïc Duval, terwijl Müller na tien minuten met succes de aanval opende op de leidende positie van teamgenoot Frijns. Duval nam vervolgens plek vijf over van Wittmann, die veteraan Jamie Green achter zich aan en ook langs zich heen kreeg.

Rockenfeller verschalkte Rast na twintig minuten racen, waarna laatstgenoemde als eerste topper binnenkwam voor zijn pitstop. Frijns en Wittmann kwamen een ronde later binnen, waarna de Nederlander áchter Rast de baan betrad. Müller kwam nog eens twee ronden later binnen en kwam wél voor Rast terug op de baan, Frijns kreeg nog een ronde later Rockenfeller achter zich aan.

In het laatste kwartier kwam Frijns rap dichter bij Rast, terwijl hij Rockenfeller juist zag naderen. De twee passeerden Rast op het rechte stuk na Eau Rouge, waarna Rockenfeller de Nederlander pakte. Rast kwam zelfs nog eens naar binnen voor nieuwere banden en viel flink terug, Müller reed ondertussen in zijn eentje vér voor de rest.

Net als Rast had ook Frijns totaal geen rubber meer op de achterbanden en in no-time ging Duval er simpel voorbij, gevolgd door Green. In de voorlaatste ronde moest Rockenfeller eraan geloven tegen Duval, waarna Green ook gelijk volgde. De BMW's van Philipp Eng en Lukas Auer schoven in de slotronde nog langs Frijns, die ook Rast en Glock langszij zag komen.

Voorin kwam de indrukwekkende zege van Müller geen moment in gevaar, Green ging nog voorbij aan Duval en werd tweede. Frijns zag zijn race in de slotfase in duigen vallen en eindigde slechts als negende.

Setsuka wordt deze week toegevoegd aan Soulcalibur VI

Setsuka wordt 4 augustus in Soulcalibur VI toegevoegd als DLC en als onderdeel van Season Pass 2, kondigde Bandai Namco aan.

Het nieuwe personage wordt uitgebracht naast de versie 2.20-update. Deze bevat: gevechtsaanpassingen voor alle personages, de nieuwe fase 'Murakumo Shrine Grounds', een nieuwe Groh-episode en Setsuka's klassieke kostuumonderdelen. De DLC "Character Creation Set E", die een Tekken-thema bevat, zal ook beschikbaar zijn op 4 augustus.

Soulcalibur VI is nu beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc via Steam.

Guilty Gear: Strive komt in lente 2021 ook naar PS5 en pc

Guilty Gear: Strive wordt in het voorjaar van 2021 ook uitgebracht voor PlayStation 5 en pc via Steam, naast de eerder aangekondigde PlayStation 4- en arcade-versies. Het originele personage Nagoriyuki en het terugkerende personage Leo Whitefang werden ook aangekondigd als de nieuwste toevoegingen aan het roster van de game.

Leo Whitefang is een van de drie 'geallieerde koningen' van het geallieerde koninkrijk Illyria en is verantwoordelijk voor de regering van Europa, het Midden-Oosten en Oceanië. Hij is ook een ervaren krijger die twee zwaarden gebruikt. Nagoriyuki is een vampier met een aantal unieke en krachtige vaardigheden. Zijn enorme zwaard gebruikt hij om in te hakken op zijn vijanden.

Het volgende nieuwe speelbare personage wordt begin oktober aangekondigd.

Formule 3-race Silverstone eindigt achter safety car

Op het circuit van Silverstone is het raceweekeinde rondom de Formule 1 geopend met de jongelingen in de Formule 3. Zaterdagochtend werkten ze hun eerste race af, waar de safety car een prominente rol vervulde.

De eerste twee startrijen kenden beiden een lineup met PREMA Racing en Hitech Grand Prix, in die volgorde: poleposition voor Logan Sargeant, met Liam Lawson ernaast en Oscar Piastri en Max Fewtrell erachter.

Sargeant en Lawson behielden hun posities, tot Lawson de leiding in ronde één overnam, Piastri zag Fewtrell het gras in gaan en kreeg teamgenoot Frederik Vesti achter zich aan.

Na een derde van de race verloor Sargeant zijn plek aan Piastri en kreeg hij ook Vesti in zijn nek, met Jake Hughes en Alex Peroni erachter. Acht ronden voor het einde ging het mis in het middenveld: Bent Viscaal en Jack Doohan crashten en zorgden voor de safety car.

Kort voor de crash was Hughes voorbij Vesti gestoken, terwijl we met vijf ronden te gaan weer door konden. Het duurde niet lang: in het middenveld spinde Olli Caldwell na een tikje van Fewtrell, waarna hij nog flink geraakt werd door Lukas Dunner...safety car.

De race werd niet meer hervat en dus pakte Lawson de winst, voor Piastri en Sargeant. Richard Verschoor kwam van de vijftiende plek iets naar voren en finishte als elfde.

Tekken 7 krijgt vierde siezoenspas

Bandai Namco heeft Season Pass 4 voor Tekken 7 aangekondigd. Deze wordt dit najaar uitgebracht.

Seizoen 4 van Tekken 7 bevat naast nieuwe personages ook balans-updates, waaronder nieuwe moves voor alle personages, "Tekken Prowess" en verbeteringen voor online door een betere netwerkervaring. Hoewel de Season Pass 4-personages niet werden aangekondigd, lijkt het einde van de aankondigingstrailer al personages te teasen. Jun Kazama en Kunimitsu worden al veel genoemd (of gehoopt), maar de blote vuist zou wel eens van Kiryu kunnen zijn, de held uit Yakuza. Maar wie weet verrast Bandai Namco ons met een ander gastoptreden, zoveel ninja's staan er niet op pagodes in Tekken.

Tekken 7 is nu beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc via Steam.

Bottas snelste in laatste training op Silverstone

Valtteri Bottas heeft de snelste tijd gereden in de derde en laatste vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Finse Formule 1-coureur kwam op Silverstone tot een tijd van 1.25,873 waarmee hij iets sneller was dan zijn Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton en Max Verstappen met de Red Bull.

Op de vrijdag was het nog bloedheet op circuit Silverstone, maar de hitte is verdreven, waardoor Mercedes geen problemen meer met de koeling van de auto heeft. De zwarte bolides meldden zich dan ook gelijk weer vooraan, waarbij Hamilton en Bottas elkaar afwisselden met de snelste tijden. Tegen het eind van de training zette laatstgenoemde de snelste tijd neer. Verstappen was met 0,3 seconden achterstand de enige die nog in de buurt van de Benzen wist te komen.

Zijn teamgenoot Alex Albon crashte gisteren tijdens de tweede training en Red Bull had lang nodig om de auto te repareren. Tijdens de derde sessie werden er nog elektrische problemen aan het hybride systeem verholpen, waarna de Thai tegen het einde van de sessie nog enkele ronden af kon leggen. Ook Sebastian Vettel kende de nodige problemen, omdat hij net als gisteren loszittende pedalen in zijn Ferrari had. Nico Hülkenberg kwam bij zijn terugkeer in de Racing Point tot op enkele tienden van teamgenoot Lance Stroll.

Uitslag

# Coureur Team Tijd Ronden
1 V. Bottas Mercedes 1:25.873 19
2 L. Hamilton Mercedes 1:26.011 22
3 M. Verstappen Red Bull 1:26.173 15
4 L. Stroll Racing Point 1:26.576 14
5 C. Sainz Jr. McLaren 1:26.664 22
6 C. Leclerc Ferrari 1:26.771 19
7 L. Norris McLaren 1:26.798 23
8 D. Ricciardo Renault 1:26.841 15
9 N. Hulkenberg Racing Point 1:26.872 15
10 P. Gasly AlphaTauri 1:27.046 20
11 D. Kvyat AlphaTauri 1:27.076 18
12 E. Ocon Renault 1:27.158 16
13 A. Albon Red Bull 1:27.178 10
14 S. Vettel Ferrari 1:27.251 21
15 R. Grosjean Haas 1:27.537 18
16 G. Russell Williams 1:27.738 17
17 A. Giovinazzi Alfa Romeo 1:27.825 16
18 K. Magnussen Haas 1:27.860 15
19 K. Räikkönen Alfa Romeo 1:27.976 20
20 N. Latifi Williams 1:28.112 16

Frijns pakt eerste DTM-pole van 2020

Coureur Robin Frijns heeft zijn eerste poleposition in de DTM te pakken. De Audi-coureur was de snelste in de kwalificatie op het circuit van Spa-Francorchamps, waar het seizoen eindelijk begint na lang uitstel vanwege uiteraard de COVID-19-pandemie.

In de vroege ochtend reed Frijns op een nat Spa de tweede tijd in de training, in de kwalificatie was het circuit een stuk droger. Audi-genoot Nico Müller ztte aanvankelijk de snelste tijd neer, maar in de laatste minuten ging het gas er nog eens goed op.

Frijns snelde uiteindelijk naar de beste tijd en was Müller 0,118 seconden te snel af. Ook de tweede startrij wordt gevormd door Audi-coureurs: René Rast en Mike Rockenfeller staan daar, met op rij drie de BMW's van Sheldon van der Linde en Timo Glock.

Om 13.30 uur gaat de zaterdagrace van start - live te zien op Ziggo Sport - en opent Frijns de jacht op zijn allereerste DTM-zege.

SunChaser verslaafd aan augurkensap

FOK!ker SunChaser vertelde op de radio dat hij een gekke afwijking heeft! Hij drinkt namelijk graag het sap van de augurken. Deel jij deze afwijking met hem?

Depay start in finale Coupe de la Ligue, maar verliest na strafschoppen van PSG

Paris Saint-Germain heeft na de Franse titel en de Coupe de France ook de Coupe de la Ligue gewonnen. PSG en Olympique Lyonnais wisten na 90 minuten niet tot scoren te komen en ook in de verlenging bleef het 0-0, waarna strafschoppen de beslissing moest brengen. Paris Saint-Germain won de penaltyserie met 6-5. Pablo Sarabia maakte de beslissende penalty nadat Keylor Navas de inzet van Bertrand Traoré had gestopt.

Bij Lyon maakte Memphis Depay als aanvoerder zijn officiële rentree na een zware knieblessure. De spits van Oranje hield het 80 minuten vol in het Stade de France. Depay was in de tweede helft dicht bij een doelpunt, maar zijn schoot ging net naast het doel van PSG. Bij PSG begon Mitchel Bakker in de basis.

Het is misschien wel een historische zege voor PSG want de Coupe de la Ligue verdwijnt volgend seizoen van de kalender in Frankrijk. Voor Lyon betekent deze nederlaag een seizoen zonder Europees voetbal tenzij het de Champions League dit jaar nog weet te winnen.

Verrassende bestuurder na aanhouding na slecht rijgedrag

Op vrijdagnacht zagen agenten een auto rijden met opvallend slecht rijgedrag. In het voertuig bleek een 14-jarige jongen te rijden.

Rond 3:30 uur zagen twee agenten in Raamsdonkveer de auto rijden en viel het hen op dat het rijgedrag van de auto zeer slecht was. Zij besloten de auto een stukje te volgen omdat het vermoeden was dat de bestuurder onder invloed was of geen rijbewijs had. Na het stopteken van de agenten kwam het voertuig tot uiteindelijk tot stilstand.

Bij het aanspreken van de bestuurder bleek het te gaan om een 14-jarige jongen, die de auto stiekem van thuis had meegenomen. Na een stevig gesprek is hij weer terug naar huis gebracht. Er is aangifte gedaan van joyriding.

Drie horecagelegenheden gesloten na coronabesmettingen: 'Grote zorgen'

Bij drie Amsterdamse horecagelegenheden zijn deze week coronabesmettingen geconstateerd. De GGD en de Veiligheidsregio maken zich 'grote zorgen' over deze recente besmettingen.

Cafe In the City op het Klein Gartmanplantsoen kwam in beeld bij contactonderzoek en wordt door de GGD gezien als een cluster. De besmettingen zijn in beeld gekomen tijdens het bron-en contactonderzoek dat de GGD uitvoert. Het gaat bij deze horecagelegenheid om een cluster van 10 personen. In the City heeft vandaag op verzoek van de voorzitter Veiligheidsregio besloten voor twee weken vrijwillig de deuren te sluiten.

Marie Heinekenplein
Ook No Rules op het Marie Heinekenplein is volgens de GGD een cluster van besmettingen dat in beeld kwam bij een bron- en contactonderzoek. Hier gaat het vier besmette personen die op dit moment te herleiden zijn tot het bargedeelte van deze locatie. No Rules bestaat uit een bar en een restaurant. De eigenaar van No Rules heeft het bargedeelte vanaf vandaag voor twee weken vrijwillig gesloten.

Het derde geval is café Zwart op de Dam waar een personeelslid een aantal dagen heeft gewerkt terwijl deze persoon zelf klachten had. Deze persoon is positief getest op Covid-19. De GGD is inmiddels een bron- en contactonderzoek gestart. Vanaf morgen is de binnenruimte van het café gesloten en zal alleen het terras open zijn.

Bij naam te noemen
In overleg met de GGD heeft burgemeester Halsema als voorzitter van de Veiligheidsregio besloten om de drie zaken bij naam te noemen, zodat bezoekers die er pas geweest zijn geïnformeerd zijn. Iedereen met klachten wordt dringend geadviseerd zich te laten testen.

AT5 filmde tijdens de opening van de terrassen op 1 juni in het pand van No Rules. De eigenaar vertelde toen dat het restaurant dit jaar 2,5 maand dicht was vanwege een verbouwing en daarna meteen opnieuw dicht moest vanwege de coronacrisis. "Ik denk dat er nu een hele spannende periode aankomt. Je gaat vandaag open, dat is natuurlijk heel erg positief. Maar alsnog is het niet zoals het geweest is."

Multiplayer van Halo Infinite wordt gratis om te spelen

Via Twitter maakt 343 Industries bekend dat de multiplayer van Halo Infinite gratis wordt om te spelen. Men hoeft de game dus niet te kopen op pc of voor Xbox om aan de slag te gaan met de game. De campaign staat hier uiteraard nog wel los van.

Het is de eerste keer dat de serie deze aanpak krijgt, een beslissing die ongetwijfel gaat zorgen voor een grote aanwas van spelers. 343 Industries maakt ook bekend dat op Xbox Series X de multiplayer ondersteuning krijgt om in 120 FPS te draaien. Verdere details volgen later.

Judd Trump komt met de schrik vrij op WK snooker

Judd Trump is vrijdag met de schrik vrijgekomen op de openingsdag van het wereldkampioenschap snooker. Hij stond lang achter, maar won uiteindelijk met 10-8 van Tom Ford. 

Ford debuteerde op dit WK en won kram direct op voorsprong met een break van 97. In het derde frame werd een blackballgame gewonnen door Ford, waardoor het 0-3 was. Trump stootte vervolgens 104 van tafel en verkleinde zijn achterstand. Het was zijn 99e century van het seizoen. Ford liep vervolgens uit naar 2-5 met onder andere een break van 140. Met breaks van 53 en 61 kwam terug tot 4-5. De titelverdediger ging de avondsessie in met een achterstand. 

Het spel van beide spelers was niet geweldig. Beide spelers gaven veel cadeautjes weg, maar deze werden vervolgens niet altijd uitgepakt. Ford pakte ook het eerste frame van de avondsessie, waarna Trump bij 6-6 op gelijke hoogte kwam. Met een break van 70 kwam Juddernaut zelfs voor het eerst voorsprong. Het werd 7-7, waarna Trump 131 wegspeelde. Trump is de tweede speler, na Neil Robertson in 2014/2015, die in één seizoen meer dan honderd centuries maakte.     

Trump kwam op 'matchpoint', waarna Ford met een break van 69 nog even van zich liet horen. Trump maakte het vervolgens af en won de partij met 10-8. In de volgende ronde Yan Bingtao of Elliot Slissor. 

Er waren nog drie andere wedstrijden die allen zaterdag zullen worden afgemaakt. Stuart BIngham staat met 5-4 voor tegen Asley Carty. Ding Junhui leidt met dezelfde cijfers tegen Mark King en Alan McManus heeft een nipte 5-4 voorsprong op Mark Williams. Vrijdag zat er nog een beetje publiek in The Crucible. De Britse regering besloot echter vanwege stijgende covidcijfers, dat er toch geen publiek meer bij sportevenementen mocht zijn. Het WK snooker was een testevent met een beperkt aantal toeschouwers. 

Programma WK Snooker dag II (Nederlandse tijden)

11:00 David Gilbert v Kurt Maflin
11:00 Stuart Bingham 5 v 4 Ashley Carty
15:30 John Higgins v Matthew Stevens
15:30 Ding Junhui 5 v 4 Mark King
20:00 Kyren Wilson w/o v ... Anthony Hamilton  Hamilton trok zich op het laatste moment terug, waardoor Wilson al door is naar de tweede ronde. 
20:00 Mark Williams 4 v 5 Alan McManus

Nederlanders negatiever over vee-industrie door corona

Vijftien procent van de Nederlanders denkt negatiever over de vee-industrie door het coronavirus. Dit komt voornamelijk door de zorgen over besmetting in slachterijen en fokkerijen, zorgen over milieu en dierenwelzijn én over een nieuwe pandemie. Dat blijkt uit marktonderzoek in opdracht van Wakker Dier. “De coronacrisis heeft kennelijk bij velen de ogen geopend,” aldus Anne Hilhorst.

In het algemeen is de houding van Nederlanders ten opzichte van de vee-industrie het afgelopen jaar verslechterd. Waar in 2019 nog 32 procent van de Nederlanders een (zeer) positieve houding had, is dit aandeel in 2020 bijna gehalveerd tot 18 procent. Desgevraagd geeft 15 procent van de Nederlanders aan dat de corona-crisis aanleiding is om hun oordeel in negatieve zin bij te stellen. Andere redenen die genoemd worden zijn onder meer de stikstofcrisis en de boerenprotesten. 

Afname vleesconsumptie
Een negatievere houding van consumenten ten opzicht van de vee-industrie hangt samen met lagere vleesconsumptie en diervriendelijker boodschappen doen. Van die groep consumenten is 24 procent van plan minder vlees te eten. Ook zegt 25 procent van die groep meer te gaan letten op het Beter Leven Keurmerk als zij vlees kopen. “Een negatiever beeld van de vee-industrie is goed nieuws voor de dieren”, aldus Hilhorst. 

Corona-effect
De bovenstaande resultaten blijken uit onderzoek onder 713 representatieve Nederlanders, uitgevoerd door marktonderzoek- en opiniebureau Team Vier in opdracht van Wakker Dier. Het onderzoek richtte zich op het effect van het coronavirus op houding en gedrag. Hieruit blijkt dat de coronacrisis voor vrijwel alle Nederlanders het leven heeft beïnvloed. Men maakt zich vooral zorgen over de gezondheid van hun naasten, zelfs meer dan over de eigen gezondheid. Opvallend is dat maar liefst 77 procent de gezondheidszorg nu belangrijker vindt dan voor de coronacrisis. 

FOK! Wat een weer: koeler weekend

Vanochtend is er aanvankelijk nog veel bewolking aanwezig en vooral in het noorden en oosten komen er nog enkele buien voor, lokaal ook met onweer. Verder zijn er vandaag perioden met zon en blijft het op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 23°C langs de kust tot lokaal nog 30°C langs de oostgrens. In het noordoosten is de wind aanvankelijk nog zuidoost maar in de loop van de ochtend draait de wind daar net als elders in het land naar westelijke richtingen en wordt dan matig, 3-4 Bft.

Komende nacht is er weinig bewolking en is het op de meeste plaatsen droog. Met name in het noorden is er kans op mistbanken. De minima variëren van 12°C in het noorden tot 17°C in het zuidoosten. Er staat een zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige zuidwestenwind.

Zondag overdag neemt de bewolking van het westen uit toe. In de tweede helft van de ochtend en in de middag valt er af en toe wat regen of komt er een bui voor. Later in de middag en in de avond klaart het van het westen uit grotendeels op. De maxima lopen uiteen van 20°C langs de kust tot lokaal 24°C in het zuidoosten. De wind draait vanaf de ochtend van het westen uit naar west tot noordwest en neemt toe naar matig. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Mooie opklaringen in Purmerend (Foto: Pukeko)
Mooie Hollandse luchten in Purmerend. Je ziet de inversie. (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.