FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 21 juni 2020

Liverpool komt niet verder dan gelijkspel tegen stadsgenoot

Liverpool heeft bij de hervatting van de Engelse competitie meteen punten laten liggen. In een zeer teleurstellende Merseyside-derby in Goodison Park werd het 0-0 tegen Everton.

Met het teleurstellende gelijkspel kwam de ploeg van trainer Jürgen Klopp nog goed weg ook. Tom Davies schoot in de slotfase namens Everton op de paal. Daarna moest doelman Alisson Becker van Liverpool nog een keer redding brengen om één punt over te houden aan het duel met Everton.

Voor Liverpool was het pas het derde puntenverlies van het seizoen. Het komt in de stand nu op 83 punten: dat zijn er 23 meer dan Manchester City, dat maandag in actie komt.

Chelsea
Chelsea wist de eerste wedstrijd wel te winnen en doet daarmee goede zaken voor een Champions League-ticket. Na een uur spelen keek Chelsea nog tegen een achterstand aan tegen Aston Villa, maar binnen twee minuten draaide de Londenaren de wedstrijd binnen twee minuten om. Christian Pulisic en Olivier Giroud waren de doelpuntenmaker voor Chelsea.

Door de winst heeft Chelsea ze nu vijf punten voorsprong op de nummer vijf Manchester United. Wolverhampton heeft het zelfde aantal punten als Manchester United.

Pistoolschutter Velickovic (30) overleden na geboorte kind

Een tragedie in de Servische sportwereld: pistoolschutter Bobana Velickovic is overleden, slechts 30 jaren jong. De Servische beviel drie weken geleden van haar eerste kind, maar daarbij traden complicaties op die haar zondag fataal werden.

Het Servisch Olympisch Comité kwam zondagavond met het tragische bericht over de dood van Velickovic, die in 2012 en 2016 actief was op de Olympische Spelen. In Rio eindigde ze daarbij als zevende op het onderdeel tien meter luchtpistool.

Dat was ook gelijk hét onderdeel van Velickovic, die in 2014 met het Servische team de wereldtitel pakte. Individueel won ze drie Europese titels op dat onderdeel, in 2010, 2012 en vervolgens minder dan vier maanden geleden nog, naast in totaal vijf Europese teamtitels.

Het bloederige begin van The King's Man in nieuwe trailer

Er is zojuist een nieuwe trailer uitgekomen voor de prequel in de Kingsman-franchise, genaamd The King's Man

In de film wordt duidelijk hoe de eerste en oudste geheime dienst ooit is opgericht en voor welke problemen zij kwamen te staan. De hoofdrollen worden gespeeld door Ralph Fiennes, Gemma Arterton, Stanley Tucci en Aaron Taylor-Johnson.

The King's Man, wederom geregisseerd door Matthew Vaughn, staat vooralsnog gewoon op de planning om in de bioscoop uit te komen op 17 september.

Boekentip van de dag: alle tweets van Trump in boekvorm

Heb je nog ruimte over in de boekenkast? Dan lijken de volgende boeken een perfecte aanvulling voor je verzameling. Alle tweets van Donald Trump, en dat zijn er nogal wat, zijn gebundeld!

Kaag wil D66 leiden en premier worden

Het hing al tijden in de lucht maar nu is het dan eindelijk officieel, Sigrid Kaag wil lijsttrekker van D66 worden, dat maakte de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking vandaag bekend. De politica onthulde meteen dat ze de eerste vrouwelijke premier van het land wil worden. Dat is nogal opmerkelijk gezien een lage aantal zetels waarop D66 in de peilingen staat.

"Ik wil premier worden en ik ben inderdaad ook vrouw. Ik ben ook moeder, ik ben katholiek, ik ben een mens met ervaring, dus ja ik ga ook voor het premierschap. Als ik verkozen word door de leden van D66", zo vertelde Kaag aan Eva Jinek. "Het is belangrijk dat die zichtbaarheid er is en dat vrouwen hun rol durven nemen."

Kaag vertelde dat ze lang nagedacht heeft over deze stap. "De laatste maanden, al in die aanloop naar de coronacrisis dacht ik: ik ga het wel doen. Ik wil niet wegkijken en de onderbuik laten praten. Ik wil Nederland uit de crisis helpen. In moeilijke tijden gaat het erom dat je er durft te zijn."

Grote vraag is nu of de gedoodverfde concurrent voor Kaag, Rob Jetten, zich ook zal kandideren. Er bestaat een gerede kans dat Jetten afziet van een strijd tegen de politica en zich achter haar kandidatuur zal scharen.

De ambitie van Kaag om premier te worden lijkt voorlopig een onmogelijke droom. D66 is met tien zetels de zevende partij van Nederland in de laatste peilingen.

Kaag wil D66 leiden en premier worden (WikiCommons/Ministerie van Buitenlandse Zaken)
Kaag wil D66 leiden en premier worden (WikiCommons/Ministerie van Buitenlandse Zaken)

Springruiter Van Vleuten wint eerste wedstrijd na coronapauze

Springruiter Maikel van der Vleuten heeft de eerste Grand Prix na de coronastop gewonnen. De 32-jarige Brabander was met zijn schimmelmerrie Dana Blue de beste in Frankrijk. In Saint Tropez won Van Vleuten voor de Belg Jos Verlooy en de Italiaan Emilio Bicocchi.

In de barrage van de viersterrengrandprix bleven 12 van de 16 combinaties foutloos. Van Vleuten mocht als laatste van start gaan in de barrage en was ook foutloos en klokte daarbij de snelste tijd wat hem 25.000 euro opleverde.

"Ik had meteen het goede gevoel met Dana Blue", reageerde Van der Vleuten na afloop van de grandprix. "Afgelopen vrijdag sprong ze al heel goed in een kleinere rubriek en toen voelde ik dat er dit weekend iets moois in zou kunnen zitten."

Beelden relschoppers Hoorn in onderzoek

De politie heeft inmiddels vele camerabeelden in bezit van de relschoppers die afgelopen vrijdagavond betrokken waren bij de ongeregeldheden in Hoorn. Deze camerabeelden worden op dit moment onderzocht door de recherche. De rechercheurs zullen zich richten op de strafbare feiten die op de beelden te zien zijn.

Na de demonstraties in Hoorn afgelopen vrijdag werden twaalf verdachten aangehouden. Vier van hen werden met een bekeuring heengezonden en tegen acht personen die strafbare feiten hebben gepleegd, is proces-verbaal opgemaakt. Deze personen zijn inmiddels allemaal heengezonden; zij blijven verdachten en zullen op een later tijdstip vernemen wat de gevolgen voor hen zullen zijn.

Beelden met strafbare feiten
Op de camerabeelden zijn meer mensen te zien die zich schuldig maken aan het plegen van strafbare feiten zoals het gooien van stenen, vuurwerk en stoelen naar politiemensen en politiepaarden. Een politieman raakte hierdoor lichtgewond, evenals een politiepaard. Op de beelden is onder andere te zien dat een politiepaard schrikt van een stoel die naar het paard en ruiter worden gegooid, waarna het paard ten val komt en waarna vervolgens nog een stoel naar hetzelfde paard wordt gegooid.

Met stenen, vuurwerk of stoelen gegooid? Meld je zelf bij de politie!
De politie roept deze onbekend gebleven relschoppers op die zich schuldig hebben gemaakt aan openlijke geweldplegingen om zichzelf te melden. Melden zij zich niet, dan lopen zij het risico dat de camerabeelden later worden vrijgegeven ten behoeve van opsporingsberichtgeving.

Overigens, mocht je toevallig beelden gemaakt hebben van deze ongeregeldheden, dan hoort de politie dat graag. Dit kan via  0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000

Jan Pieterszoon Coen (Foto: FOK!)
Jan Pieterszoon Coen (Foto: FOK!)

Roglic klopt Pogacar in Sloveens kampioenschap

Primoz Roglic mag als Sloveens kampioen naar de Ronde van Frankrijk. In zijn eerste koers van het seizoen was de 30-jarige Sloveen van Jumbo-Visma de beste bergop. Hij won voor Tadej Pogacar. Matej Mohoric maakte het podium compleet.

Na 98 dagen was er weer eens een UCI-koers op de kalender. De UCI moest daar wel toestemming voor geven, maar om 14.00 gingen de renners van start in het Sloveens kampioenschap over 146 kilometer. Al snel reed er een kopgroep van vier weg, met als bekendste renner Jan Tratnik.

Het viertal nam al twee minuten voorsprong op het peloton en de grote blokken waren mee in de kopgroep, maar Roglic kreeg hulp van Luka Mezgec, renner van Mitchelton-Scott, en Pogacar had de hulp van zijn ploegmaat Jan Polanc en samen zorgde ze ervoor dat de voorsprong altijd onder controle bleef.

Bij het opdraaien van de slotklim was het verschil gezakt naar dertig seconden en het zorgde ervoor dat we een duel kregen tussen Roglic en Pogacar. Roglic was de eerste die bij Tratnik zou aansluiten, maar al snel wist de 21-jarige Pogacar aan te sluiten bij de renner van Jumbo-Visma.

In de slotkilometer nam Roglic toch afstand van Pogacar en daarmee is de 30-jarige Sloveen de nationaal kampioen van Slovenië. Zijn eerste op de weg. Volgende week komt hij aan de start van het NK tijdrijden in Slovenië en dan wordt er weer een duel tussen Roglic en Pogacar verwacht. Dan staat namelijk een 15 lange klimtijdrit op het programma.

F. De Jong voorlopig uitgeschakeld met spierblessure

FC Barcelona kan voorlopig geen beroep doen op Frenkie de Jong. De middenvelder heeft last van een spierblessure in zijn onderbeen.

De Jong ontbrak al bij de laatste twee competitiewedstrijden. Trainer Quique Setién gaf toen aan de hij geen risico wilde nemen en voorkomen dat de blessure zou verergeren. Hoe lang de Jong is uitgeschakeld is niet bekend gemaakt.

Barcelona staat nu nog aan de leiding in de Spaanse competitie maar kwam afgelopen vrijdag niet verder dan 0-0 tegen Sevilla. Als Real Madrid vanavond de overwinning pakt bij subtopper Real Sociedad, neemt het op basis van het onderling resultaat de leiding over in La Liga.

COVID-19: 98 nieuwe besmettingen en 1 dode, totaal 49.593 en 6090

Tot en met 21 juni 10:00 uur zijn er in Nederland in totaal 49.593 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM, dat is een toename van 98 ten opzichte van gisteren. Van deze gemelde patiënten zijn er tot nu toe 11.849 (+3) opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.

Er is sinds de vorige update 1 patiënt overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 6090 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

Sinds 1 juni kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Aanhoudingen in Zwolle voor drugshandel

Het Team Grootschalige Opsporing (TGO), de Districtsrecherche IJsselland en het politieteam Zwolle zijn al maanden bezig met onderzoeken naar de schietincidenten en handel in verdovende middelen in Zwolle. Eén van die onderzoeken leidde vrijdagavond 20 juni tot de aanhouding van vier verdachten. Eén van de verdachten is ook aangehouden voor betrokkenheid bij een schietincident in oktober vorig jaar op de Klooienberglaan in Zwolle.

Agenten hielden vrijdagavond op de Abel Tasmanstraat een 26-jarige man aan. Hij vluchtte weg en gooide tijdens zijn vlucht een vuurwapen van zich af. Het wapen is in beslag genomen. Een andere 27-jarige man is aangehouden op de Eperweg in Heerde. Een 18-jarige verdachte reed in zijn auto over de van Spilbergenstraat. Agenten hielden hem aan en hebben zijn auto in beslag genomen voor onderzoek. Deze drie verdachten zijn aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen.

Doorzoekingen
Vervolgens zijn er doorzoekingen geweest in twee woningen, aan de Abel Tasmanstraat en de Klooienberglaan, en twee bedrijfspanden, aan de Telfordstraat en Korte Kamperstraat. Rechercheurs troffen tijdens de doorzoekingen onder andere verdovende middelen, een vuurwapen en geld aan. Er zijn ook gegevensdragers in beslag genomen voor verder onderzoek. De vierde verdachte, een 30-jarige Zwollenaar, was aanwezig in het pand aan de Korte Kamperstraat. Hij is aangehouden nadat er verdovende middelen waren aangetroffen.

Schietincident Klooienberglaan
In de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 oktober vond een schietincident plaats aan de Klooienberglaan. Een man in een auto werd geraakt in zijn schouder. Deze man, een 27-jarige man uit Zwolle, wordt er van verdacht dat hij die nacht zelf ook met een vuurwapen heeft geschoten. Hij is vrijdagavond aangehouden op de Eperweg in Heerde. Voor het schietincident zijn al eerder verdachten aangehouden. Het gaat om drie mannen uit Zwolle. Dinsdag 23 juni 2020 is er een regiezitting waarbij onder andere dit schietincident aan de Klooienberglaan wordt behandeld.

Stoppen zware criminaliteit
Districtschef Ramon Arnhem is trots op de resultaten die de medewerkers van het TGO, de Districtsrecherche IJsselland en het politieteam Zwolle de afgelopen maanden hebben behaald: “Rechercheurs hebben hard gewerkt aan het oplossen van de onderzoeken naar de verschillende schietincidenten in Zwolle. Wij accepteren geen vuurwapengeweld op straat. Dat heeft al geleid tot een aantal aanhoudingen en de onderzoeken gaan onverminderd door. De aanpak van zware criminaliteit, waaronder de handel in de verdovende middelen, heeft topprioriteit. Dat doen wij vanuit verschillende teams en we werken daarin ook samen met onze veiligheidspartners. We gaan voor een veilig en leefbaar district!”, zegt Arnhem.

Messentrekker neergeschoten door agent

Bij een woning aan de Paulus Buyslaan in Bergen op Zoom is een 38-jarige Bergenaar aangehouden voor bedreiging. Daarbij is door een agent gericht op de man geschoten. De verdachte raakte daarbij gewond.

De politie kreeg rond 03.05 uur een melding van een ruzie die gaande was in het pand. Daar aangekomen werden ze geconfronteerd met de verdachte. De man dreigde daarbij met messen. In eerste instantie werd er een waarschuwingsschot gelost.

Daarna is door een van de dienders gericht op de man geschoten. Hij raakte daarbij gewond aan zijn hand en zijn been. De verdachte is vervolgens aangehouden en met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De Rijksrecherche heeft de zaak in onderzoek.

Fun met Funda #203 - Een normale voordeur..

Het huis lijkt van buiten heel normaal. Kleurloos bijna.. van binnen is het echter anders.... Kijk maar eens naar de foto's.

Ik dacht eerst dat het een bordeel was, maar het blijkt een project van kunstenares en illustrator Willemijn de Lint. Mocht je graag kleurrijk gaan wonen in Haarlem, dan is dit je kans. Een uniek kunstwerk, van maar 3 ton. En je kunt er nog in wonen ook.

Met dank aan Blieb voor de submit

Hennepkwekerij aangetroffen in kelder van supermarkt

In de kelder van een supermarkt aan de Korvelseweg in Tilburg trof de politie zaterdagavond een hennepkwekerij aan. Vanwege een grote lekkage kon de kwekerij pas vandaag worden geruimd.

De politie kreeg zaterdagavond een melding van een sterke henneplucht bij de panden aan de Korvelseweg. Uit onderzoek bleek de geur sterker te worden ter hoogte van een daar gevestigde supermarkt. Via een deur die toegang verschafte naar de keldervan de supermarkt, stuitte de politie op een grote lekkage.

Vanwege het gevaar door de zelf gefabriceerde stroomvoorziening in combinatie met de lekkage, kwam de brandweer en een medewerker van Enexis naar de locatie. Nadat de brandweer ’s nachts de kelder leegpompte, kon de politie vandaag de hennepkwekerij ruimen. Er bleken rond de 200 planten te staan. Er is nog niemand aangehouden. De huurder van het pand is als verdachte aangemerkt. 

Douane vindt 100 kilo cocaïne tussen bananen

De douane heeft zaterdag een partij cocaïne gevonden van 100 kilo. De drugs zaten verstopt in een container die geladen was met bananen en zijn aangetroffen tijdens een reguliere controle in de Rotterdamse haven. De cocaïne zat verborgen in de koelmotor van de container en in de container zelf.

De bananen kwamen uit Costa Rica en waren bestemd voor een bedrijf in Nederland. Het bedrijf heeft vermoedelijk niets met de cocaïnesmokkel te maken.

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaak verder in onderzoek. De verdovende middelen zijn inmiddels vernietigd.

Europarlementariërs pleiten voor snel en volledig herstel van vrij verkeer

Een snelle terugkeer naar een volledig functionerend Schengengebied is nodig om het vrije verkeer te garanderen en te zorgen voor het economische herstel in de EU, zegt het Parlement

De Europarlementariërs maken zich zorgen over de resterende grenscontroles in het Schengengebied en de gevolgen daarvan voor burgers en bedrijven. Dat staat in een resolutie die vrijdag door het Europees Parlement is aangenomen. 520 leden stemden voor de resolutie, 86 tegen en 59 leden onthielden zich.

De leden benadrukken dat het van groot belang is om het Schengengebied op een snelle en gecoördineerde manier te heropenen Het Schengengebied is namelijk cruciaal om het vrije verkeer, een van de belangrijkste verwezenlijkingen van de Europese integratie, te waarborgen en om te zorgen voor het economisch herstel van de EU na de pandemie. De Europarlementariërs wijzen elke ongecoördineerde, bilaterale actie van individuele lidstaten af en benadrukken het principe van non-discriminatie bij het heropenen van de grenzen.

De Europarlementariërs willen ook dringend een discussie over een Herstelplan voor Schengen om te voorkomen dat tijdelijke controles aan de binnengrenzen semipermanent worden. Het Herstelplan moet ook noodplannen bevatten die in werking kunnen treden in het potentiële geval van een tweede corona-uitbraak.

Juan Fernando López Aguilar (S&D, ES), rapporteur en voorzitter van de commissie Burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken, zegt: “Het is goed nieuws dat de beperkingen aan de binnengrenzen worden opgeheven, maar de manier waarop laat te wensen over. Zonder de terugkeer naar een volledig werkzame Schengenzone missen we een essentiële stap naar ons herstel. Een volledige terugkeer naar vrij verkeer, zonder discriminatie, in wederzijds vertrouwen en solidariteit, is van het grootste belang voor de EU.”

De toekomst van Schengen: nieuw bestuur en uitbreiding
De Europarlementariërs benadrukken dat er op middellange termijn moet worden nagedacht hoe het wederzijds vertrouwen tussen lidstaten kan worden versterkt. Ook vinden de leden dat een echt Europees bestuur van het Schengengebied moet worden gegarandeerd. Met het oog op nieuwe uitdagingen roepen zij de Commissie op om met een voorstel te komen om het Schengengebied te hervormen.

De leden roepen ook de Raad en de lidstaten op om zich sterker in te zetten voor de integratie van het Schengengebied. Ook vragen de leden om de noodzakelijke stappen te nemen om Bulgarije, Roemenië en Kroatië toe te laten tot het Schengengebied.

Achtergrond
Om de Covid-19-pandemie in te dammen, voerden EU-landen interne grenscontroles in. De lidstaten zijn nu begonnen met het opheffen van deze controles en de bijbehorende reisbeperkingen. De Europese Commissie heeft de Schengenlanden aanbevolen om de controles aan de binnengrenzen uiterlijk op 15 juni 2020 op te heffen. De Commissie heeft op haar beurt het onlineplatform Re-open EU opgezet, waar reizigers actuele informatie kunnen vinden.

Het Schengengebied omvat alle EU-lidstaten, behalve Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Ierland en Roemenië. Daarnaast zijn de niet-EU-landen IJsland, Noorwegen, Zwitserland en Liechtenstein toegetreden tot het Schengengebied. Europa vierde deze week het 35-jarig bestaan van het Schengenakkoord. Met de ondertekening van dit akkoord op 14 juni 1985 in Schengen (Luxemburg) werden de controles aan de binnengrenzen afgeschaft.

FOK! Wat eten we vandaag? #eiwitschuim

Elke woensdag en zondag bereiden users in ons subforum Culinesse à  gogo volgens een van tevoren bedacht thema een maaltijd. De algemene spelregels zijn simpel: op de bewuste dag maak je je gerecht en post je in de loop van de dag/avond een foto van je (mis)baksel in het thema-topic van die dag. Aanvullende voorwaarden worden per thema in het thematopic geplaatst. 

Vandaag gaan we creatief doen met eiwitschuim!   Met eiwitschuim kun je alle kanten op. User minilot kwam al met de volgende suggesties: pavlova; soufflés in hartige en zoete variaties; hazelnootschuimgebak; chocolademousse; citroen-meringuetaart (of -cupcakes); îles flottantes of Eton Mess. Schuimen maar! 

Nieuwsgierig geworden naar de thema's die al geweest zijn of nog komen gaan? Hier vind je het overlegtopic. En natuurlijk de hamvraag van vandaag: wat is jouw favoriete gerecht met eiwitschuim? 

Afbeelding: Pixabay
Afbeelding: Pixabay

Atlético Madrid naar derde plaats na magere winst tegen Real Valladolid

Atlético Madrid heeft optimaal geprofiteerd van puntenverlies bij concurrenten Sevilla en Getafe. De ploeg van coach Diego Simeone won in het Wanda Metropolitano met 1-0 van Real Valladolid. Doordat Sevilla vrijdag gelijkspeelde tegen Barcelona stijgt Atlético Madrid naar de derde plaats.

Atlético Madrid won woensdag overtuigend met 0-5 bij Osasuna, maar in Madrid was het lang wachten op het openingsdoelpunt. Pas in de laatste tien minuten van de wedstrijd kopte invaller Vitolo raak op aangeven van Diego Costa.

Getafe ziet de vierde plaats, en daarmee deelname aan de Champions League, steeds verder uit zicht raken. De nummer vijf van Spanje kwam niet verder dan 1-1 tegen Eibar, waardoor het gat naar de nummer vier nu is opgelopen tot vier punten. Sinds de hervatting van de competitie heeft Getafe nog niet weten te winnen.

Real Madrid komt zondagavond in actie tegen Real Sociedad. Bij winst nemen de Madrilenen op basis van onderling resultaat de koppositie over van FC Barcelona.Real Sociedad kan op hun beurt naar de vijfde plaats.

Jongeren met nepvuurwapens mogen naar bureau Halt

Een alerte getuige belde zaterdagavond naar de meldkamer, omdat hij twee jongeren met mogelijk vuurwapens zag lopen in de omgeving van de Krayenhofstraat in Breda. De politie trof de jongens aan. Het bleken nepwapens die niet van echt te onderscheiden waren.

Meerdere agenten gingen rond 21.30 uur naar de eerdergenoemde omgeving om te zoeken naar deze jongens. Zij werden aangetroffen in een brandgang. De jongens (13 en 15 jaar) waren inderdaad in het bezit van twee wapens, maar deze bleken nep. Nepvuurwapens die lijken op echte vuurwapens zijn verboden. De wapenwetgeving verbiedt deze nepvuurwapens omdat ze dreigend kunnen overkomen. De wapens zijn dan ook in beslag genomen. De agenten gingen in gesprek met de jongens en hun ouders. De jongens worden verwezen naar Halt.

Vrouw aangehouden na eenzijdig ongeval

Een 21-jarige vrouw uit Ossendrecht die zaterdagavong op de A17 ten hoogte van Roosendaal tegen de vangrail reed is aangehouden. Ook heeft de politie haar rijbewijs ingenomen.

De verdachte reed rond 19.20 uur tegen de vangrail aan. Volgens getuigen zou ze kort na dat ongeval iets in de berm hebben gegooid. Toen agenten bij het ongeval aankwamen vonden ze in de berm twee flessen met lachgas.

Op basis hiervan en op basis van getuigenverklaringen is de vrouw vervolgens aangehouden en haar rijbewijs ingevorderd. Ze is meegenomen naar het politiebureau.

Politie onderzoekt steekincident in Geleen

Rond 7.45 uur zondagochtend ontving de politie melding van een steekincident bij een woning aan de Cityflat in Geleen. Het slachtoffer is aanspreekbaar en is voor medische zorg naar het ziekenhuis overgebracht.

Bij de woning is er tussen twee mannen een vechtpartij zijn ontstaan. Daarbij zou het slachtoffer gestoken zijn. De verdachte zou er vervolgens op de fiets vandoor zijn gegaan. De toedracht van het incident is nog onderwerp van onderzoek.

De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Politie pakt scootertuig aan in Vlissingen

Agenten van het basisteam Walcheren hebben de afgelopen twee weken op verschillende locaties in en rond Vlissingen verkeercontroles gehouden met de focus op scooterrijders. Er waren verschillende overlastmeldingen bij de politie binnengekomen van scooterrijders die zich niet aan de verkeersregels hielden en die voor gevaarlijke situaties op de weg zorgden.

Hierbij zijn 36 personen bekeurd omdat hun scooter/ bromfiets de constructiesnelheid overschreed. Hun tweewielers moeten eerst opnieuw gekeurd worden voordat ze er weer de openbare weg mee op mogen. Verder is er 19 keer bekeurd voor verschillende verkeersovertredingen, denk daarbij aan door rood rijden of rijden op het fietspad waar dat niet mag. Daarnaast is ook een scooter in beslag genomen van iemand die al meerdere malen bekeurd was in verband met verkeersovertredingen.

De komende tijd blijft de politie scooterrijders controleren op diverse plekken waarbij de focus zal liggen op plekken waar overlast geconstateerd wordt.

Vrouw (66) overleden na verkeersongeval

Op zaterdagmiddag raakte een 66-jarige vrouw uit Peize dodelijk gewond bij een verkeerongeval op de Westerduinweg – Hondsbosscheweg tussen Petten en Camperduin. Een 19-jarige man uit IJmuiden reed met zijn auto vanuit de richting Petten in de richting Camperduin over de Westerduinweg-Hondsbosscheweg.

Vanaf de Leiweg kwam de 66-jarige vrouw op een fiets. Zij wilde in de richting van de Hazeweg fietsen. Hiervoor moest zij een stukje het fietspad naast de Hondsbosscheweg volgen en vervolgens de rijbaan oversteken. Zij stak de rijbaan over juist op het moment dat de auto langs reed. Hierbij werd zij door de auto geschept. De vrouw liep dusdanig letsel op dat zij ter plaatste overleed. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van het ongeval. 

Politie zoekt getuigen en slachtoffers van rellen in Hoorn

De politie is een grootschalig rechercheonderzoek gestart naar aanleiding van de ongeregeldheden die op vrijdag 19 juni plaatsvonden na de demonstraties voor en tegen het monument van Jan Pieterszoon Coen in Hoorn.

Na de demonstraties verliet een groep van ongeveer 100 jongeren rond 20.20 uur de demonstratieplaats op het Pelmolenpad en rukte op naar de binnenstad, in de richting van de Roode Steen. Zij gooiden stenen naar de politie en gooiden met terrasmeubilair. Hierop is de ME ingezet om de relschoppers terug te dringen.

Vervolgens ging een andere groep van 100 à 200 jongeren bij het station zich met de situatie bemoeien. Ook deze groep keerde zich tegen de politie en verstoorde de openbare orde. Deze groep bewoog zich vervolgens ook richting de Roode Steen. Hierop is de Roode Steen en de binnenstad op basis van een noodbevel ontruimd en de horeca gesloten. Rond middernacht keerde de rust terug.

De politie hield tijdens de ongeregeldheden twaalf personen aan. Een onderzoek wordt ingesteld naar andere verdachten. Hiervoor is het noodzakelijk dat zowel slachtoffers als getuigen zich bij de politie melden. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. Ook is politie met name op zoek naar personen die foto’s of filmpjes hebben van de ongeregeldheden. Zij worden verzocht hun beelden te delen met de politie via het uploadformulier op politie.nl 

Jan Pieterszoon Coen (Foto: FOK!)
Jan Pieterszoon Coen (Foto: FOK!)

FOK! Wat een weer: zonnig, 's middags misschien regen

Het is eerst zonnig, maar langzaamaan neemt van het westen uit de bewolking toe. In de loop van de middag valt in het westen af en toe regen, in de avond trekt het gebied met bewolking en lichte regen oostwaarts. De middagtemperatuur ligt tussen 21°C aan de westkust en ca. 25°C in het oosten. De wind draait in de loop van de dag naar zuidwest tot west en wordt meest matig, in de loop van de middag en avond aan de westkust vrij krachtig, aan de zuidwestkust mogelijk krachtig.

Komende nacht worden wolkenvelden afgewisseld door brede opklaringen en blijft het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur ligt rond 12°C. De wind komt uit zuidwest tot west en is zwak tot matig.

Maandag overdag begint zonnig. Landinwaarts ontstaan er geleidelijk stapelwolken, maar het blijft droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 19°C in het noordwestelijk kustgebied tot ca. 24°C landinwaarts. De westelijke wind is meest matig. In de loop van de avond wordt de wind veranderlijk en zwak. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Scherpschutter spotte een onweer boven schouwen
Scherpschutter spotte onweer boven schouwen

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Toch geen coronabesmetting in Oirschot

De 40 militairen van de legerplaats Oirschot, die eerder deze week met milde klachten naar huis werden gestuurd, zijn geen van allen besmet met het coronavirus. Dat blijkt uit de laatste testresultaten die zaterdag zijn binnengekomen.

De militairen van de School Zuid, een initiële opleidingseenheid van de landmacht, wachtten deze week in quarantaine de testresultaten af. Zij blijven vooralsnog thuis tot ze 24 uur klachtenvrij zijn.

Richtlijnen
De overige medewerkers van School Zuid die uit voorzorg naar huis werden gestuurd, gaan na het weekend weer aan de slag. De lokale GGD is door Defensie op de hoogte gebracht.

Commandant 13 Lichte Brigade, brigadegeneraal Maas, laat weten blij te zijn dat het loos alarm was.

Tijdens de opleiding en op de kazerne gelden er strenge richtlijnen om besmettingen te voorkomen. Deze maatregelen zijn in lijn met de RIVM-adviezen.

De militairen blijven thuis tot ze 24 uur klachtenvrij zijn (Afbeelding: Defensie)
De militairen blijven thuis tot ze 24 uur klachtenvrij zijn (Afbeelding: Defensie)

Opblaaspop vervangt actrices bij opnames Bold and the Beautiful

Afgelopen woensdag zijn de opnames van de Amerikaanse soap-serie The Bold and the Beautiful hervat. Nadat scripts die waren herschreven om geen intimiteiten meer te bevatten zodat er ook op de set aan social-distancing zou kunnen worden voldaan niet werkten en de scripts diepgang misten werd besloten dat er voortaan een opblaaspop gebruikt zou worden als stand-in voor een van de personen bij erotische of intieme scenes.

Jaren geleden werd de pop in kwestie ingezet als lijk en bij het poseren van de pop in een liefdesscene bleek dit erg overtuigend te werken.

"Het is een geweldige pop en we zullen haar met de juiste pruik en make-up inzetten als stand-in voor onze vrouwelijke hoofdrolspelers," aldus schrijver Bradley Bell.

Voor nu zal gebruik worden gemaakt van slechts één pop, maar als de scenes overtuigend genoeg blijken te zijn zal worden geinvesteerd in extra poppen. Mogelijk zullen dan ook mannelijke poppen worden aangeschaft.

Naast de poppen overwegen de producers ook om real-life partners van de acteurs als stand-in te gebruiken in zoenscenes. Die zullen vooraf op Covid-19 worden getest en kunnen daarna met de juiste pruiken invallen voor de acteur die hun partner moet kussen en door slim knip en plakwerk moet het dan lijken alsof de acteur zijn of haar tegenspeler kust.

Opblaaspop ingezet bij opnames Bold and the Beautiful (foto: AliExpress)
Opblaaspop ingezet bij opnames Bold and the Beautiful (foto: AliExpress) 

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.