FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 18 april 2020

Dagwinnaar Woodhouse schrijft geschiedenis met negendarter vanuit keuken

Luke Woodhouse heeft geschiedenis geschreven op de tweede dag van de PDC Home Tour. De Engelsman gooide de eerste negendarter op het online darttoernooi.

Woodhouse deed dat vanuit de keuken in zijn wedstrijd tegen Gerwyn Price. In de vierde leg tegen de Welshman gooide hij twee keer 177, waarna een 147-finish volgde. Mede door deze negendarter gooide Woodhouse 113 gemiddeld en won hij met 5-0 van de nummer drie van de wereld. 

Woodhouse heeft ook won ook al met 5-2 van Ted Evetts. Hij sloot de avond af met een 5-2 overwinning op Rowby-John Rodriguez. Woodhouse is daarmee de tweede dagwinnaar van de Home Tour. 

Zondag is het de beurt aan Dave Chisnall, Jan Dekker, Scott Waites en Jonathan Worsley. De wedstrijden zijn gratis te volgen via PDC.TV. 

Mondkapje kopen? 9 euro, cash only

De opening van een mondkapjeswinkel op de hoek van de Westerstraat met de Prinsengracht in het centrum van Amsterdam levert veel kritiek op. Bij de winkel kan alleen met contant geld worden betaald, zo staat geschreven op een bord voor het pand. GroenLinks gaat het college vragen om na te gaan of er ingegrepen kan worden.

In het pand heeft tot voor kort een ijssalon gezeten, zo stellen buurtbewoners. Sinds enkele dagen is er een mondmaskerwinkel geopend. De mondkapjes die worden verkocht zouden van het type FFP2 zijn. Dat zijn de maskers met een filter die ook in de zorg worden gebruikt en waar wereldwijd een enorm tekort aan is. Het RIVM ziet vanwege de schaarste ook nog geen reden het dragen hiervan aan burgers te adviseren.

Wel adviseert het RIVM al lange tijd het betalen met contant geld zoveel mogelijk te vermijden. De mondmaskerwinkel accepteert echter geen pinbetalingen en verwijst klanten naar de dichtstbijzijnde geldautomaat. De maskers zijn vrij prijzig: per stuk betaal je negen euro, koop je er drie dan ben je 25 euro kwijt.

Verdienmodel
GroenLinks-raadslid Imane Nadif neemt het hoog op. 'Dit virus moeten we samen bestrijden en niet gaan zien als verdienmodel. Deze ontwikkeling baart ons zorgen', zegt ze in een reactie.

Mocht het pand een detailhandel bestemming hebben, dan mogen er officieel maskers verkocht worden. Nadif: 'Dat neemt niet weg dat dit onwenselijk is, de maskers zijn hard nodig in de zorg en daarbij zijn de prijzen ook veel te hoog. De vraag is ook of de maskers voldoen aan de eisen. Het NVWA gaat hierover, mensen kunnen melding maken als dat het geval is.'

Aanstaande woensdag is er een raadsvergadering. Coalitiepartij GroenLinks zal dan vragen aan het college om te kijken hoe ze kunnen ingrijpen.

FOK! Wat een weer: Stephan5 is jarig!

Gegroet!

Als ik ergens een hekel aan heb, dan zijn het wel aan mensen die zichzelf met opzet in de belangstelling willen zetten. Bijvoorbeeld door op een openbaar forum te gaan verkondigen dat ze jarig zijn, en zich daardoor heel belangrijk voelen. Dat doe je niet. Het is onbeleefd en onbeschaafd. Het is een soort zelfverheerlijking en daar doe ik dus niet aan mee. Maar.....

IK BEN JARIG VANDAAG! HIEP HIEP HOERA!!  

Hé shit, doe ik het nu toch zeg.   Normaal gesproken had ik allang in de kroeg gezeten met mijn vrienden en had ik uiteraard geen weerbericht gemaakt. Voor het actuele weerbericht voor de komende dagen verwijs ik jullie graag terug naar het bericht dat collega qltel vanmorgen plaatste. Ik heb er verder niets aan toe te voegen. Misschien ben ik wel een jaar ouder, maar dubbel werk doe ik niet.  

Dan maar even een introductie. Ik ben dus Stephan, zonder 5. Ruim 39 jaar geleden geboren. Ik was al vroeg een waterliefhebber en zeker op de vakanties die wij met ons gezin maakten was ik al op jonge leeftijd in zwembaden of meertjes te vinden. Dat was een prachtige tijd. We gingen altijd met de auto naar Portugal toe, en daadoor kon je onderweg heel wat van de streken leren kennen waar je doorheen reed. Dat maakte best veel indruk als kind zijnde. Bergen, heuvels, tolwegen etc.

Ook maakte ik soms veel zwaardere buien mee dan dat we meestal hier hebben. Zo is is mijn regen-liefhebberij ontstaan. Ik was wél erg bang voor onweer, maar met het ouder worden groeide dat om naar fascinatie en respect voor de natuurkrachten.

Internet etc hadden we toendertijd nog niet, je moest het doen met teletekst en/of het journaal. Ik woonde toen in Zevenaar en keek in de zomer altijd met spanning uit naar de lucht als er onweer verwacht werd. Nu hebben we daar diverse radarbeelden voor, maar nog steeds als er onweer in de verwachting zit kijk ik daar niet naar, want de verrassing blijft het leukste. Alleen voor FOK! maak ik dan een uitzondering, maar dan alléén als ik weet dat het hier in Haarlem NIET gaat onweren, dan kan ik rustig een weerbericht maken. Als het hier wel komt wil ik me volledig laten verrassen.

Verder kennen jullie mij natuurlijk als 'ouwe zeur' als het weer saai is. Dat bedoel ik niet kwaad, maar dat is het aard van het beestje. Dat is het leuke van je eigen weerbericht maken dat je stiekem je eigen mening kan geven, tot ergernis van velen. Dus ik laat het weerbericht komende week gaarna aan iemand anders over.   (Geintje, hoort erbij)

Wat mij verder ook teleurstelt is dat ik geen eigen Wikipedia-pagina heb. Dat heb ik in alle bescheidenheid wel verdiend. (Ook al zo'n sterke kant van mij, om bescheiden te zijn. ) Dus mocht één van jullie je geroepen voelen, aarzel niet en maak maar een leuke pagina aan van een deskundig weerman.  

Misschien dat jullie al halverwege afgehaakt zijn, maar ik maak er gewoon een one-man-show van. . Jullie kennen mij ondertussen wel een beetje en snappen dat ik wel eens een zijpad bewandel. Dat maakt het leuk en houd me scherp. Zeker in tijden zoals nu.

Tot slot neem ik jullie mee naar een andere grote liefhebberij van mij, en dat is muziek. Traditiegetrouw staat er één nummer altijd aan op deze dag, omdat dat de nummer 1 was op 18 april 1981. Een prachtnummer, het had veel erger gekund.  

Nou mensen, KOM MAAR OP MET DIE FELICITATIES!!   

( Voor wie zich ergert hieraan: denk er aan, dit is satire om te lachen en bezie dit met een grote knipoog. )

Meer weer op FOK!

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Ramkraak Tubbergen en aanhouding vijf verdachten

Vanmorgen rond 05:00 uur is een auto het pand van een juwelier aan de Almeloseweg in Tubbergen ingereden. Het betrof een ramkraak.

Getuigen hebben een voertuig zien wegrijden en dat voertuig is even later mogelijk gesignaleerd in de buurt van de Sibculoseweg in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Daar zijn vijf verdachten aangehouden, daarbij is het ArrestatieTeam ingezet en er zijn waarschuwingsschoten gelost. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht.

Aantal vluchten vanaf Schiphol op vroegst in 2023 op oude niveau

Volgens Schiphol-topman Dick Benschop blijft het aantal vliegtuigen nog jarenlang minder hoog dan gebruikelijk was.

In een interview met Trouw zegt Benschop dat Schiphol nadenkt over een 'gecontroleerd herstel'. 'Dus niet direct weer het plafond willen bereiken, maar in gecontroleerde stappen. Dat kan jaren duren.'

Hij wil dat de situatie anders is als de situatie na de financiële crisis. Ook wil Benschop meer rekening met het klimaat en de omwonenden, die klagen over geluidsoverlast, houden. 'Door de coronacrisis is er de facto een pas op de plaats tot 2023; precies waar de omgeving vanwege de overlast al zo lang om vraagt.'

Of er na de coronacrisis net zo veel vraag is naar vliegreizen als daarvoor is nog zeer onzeker. Benschop: 'De wereld ziet er na corona ongetwijfeld anders uit dan ervoor. Hoe precies, dat weet ik niet. Ik houd rekening met een reeks verschillende uitkomsten.'

COVID-19: 1140 nieuwe besmettingen en 142 doden, totaal 31.589 en 3601

Tot en met 18 april 10:00 uur zijn er in Nederland in totaal 31.589 COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM, een toename van 1140 ten opzichte van gisteren. Tot nu toe zijn 9594 (+129) van deze gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.

Sinds de vorige update zijn er 142 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 3601 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2 virus. Een van de sterfgevallen is een man van 18 of 19 jaar met onderliggend lijden. Het is het jongste slachtoffer tot nu toe.

Het werkelijke aantal COVID-19 patiënten is hoger dan het aantal meldingen in de surveillance, omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt. Het werkelijke aantal COVID-19 patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Vincent Janssen sneert naar Eredivisie: 'Het niveau is hier gewoon hoger'

Vincent Janssen heeft het uitstekend naar zijn zin in Mexico. De spits van CF Monterrey werd in december voor het eerst in zijn leven landskampioen en vertelt tegenover VTBL dat het niveau in de Liga MX hoog ligt. "Het is beter dan de Eredivisie, dat is in ieder geval mijn mening", aldus de zeventienvoudig Oranje-international.

Janssen, die afgelopen zomer voor negen miljoen euro werd overgenomen van Tottenham Hotspur, geldt bij Monterrey als belangrijke basiskracht: de 25-jarige aanvaller maakte tot nu toe 11 goals in 28 officiële wedstrijden voor de Mexicaanse topclub.

"Ik heb het goed naar mijn zin", zegt Janssen. "Ik heb al veel mooie ervaringen mogen meemaken de afgelopen tijd. Om dan in Mexico na vijf maanden mijn eerste kampioenschap mee te maken was wel iets speciaals."

Het niveau in Mexico ligt volgens Janssen dus hoger dan in Nederland, waar hij in het seizoen 2015/16 met 27 doelpunten voor AZ topscorer van de Eredivisie werd. "Het is een hele goede competitie."

"Je hebt hier heel veel internationals die uit deze regio komen van de wereld. Er zijn maar één of twee Europese spelers, waaronder ik. Het is gewoon een heel andere manier van voetballen, maar er is heel veel kwaliteit."

"In ons team zijn veel internationals uit Mexico, Colombia en Argentinië", zegt Janssen, die daarmee doelt op Mexicaans internationals als Jesús Gallardo en Carlos Rodríguez en bijvoorbeeld Dorlan Pabón uit Colombia.

"Het is niet altijd het voetbal wat wij in Nederland gewend zijn. Er zijn heel veel fysieke jongens en het spel gaat snel op en neer. Er komen daardoor ruimtes."

Over zijn eigen prestaties bij Monterrey is Janssen tevreden. "Ik heb mijn steentje bij kunnen dragen en ik was best belangrijk voor het team, ook in de play-offs. Het was heel fijn om dat weer te voelen", zo doelt de centrumspits op zijn verblijf bij Tottenham, dat uitliep op een grote teleurstelling.

The Spurs maakten in 2016 liefst 22 miljoen euro aan AZ, maar Janssen wist vanaf het begin niet te imponeren in Londen. "Het was bij Tottenham niet de periode waarop ik hoopte. Als 22-jarige jongen van AZ was dit een geweldige stap, maar ik heb daar niet de minuten gemaakt die ik had verwacht."

"Ook heb ik mijn niveau daar niet gehaald. Uiteindelijk wil je weer lekker spelen, voetballer zijn en gewaardeerd worden." Janssen kwam in totaal tot 42 wedstrijden voor Tottenham, waarin hij tot 6 goals kwam. In het seizoen 2017/18 speelde hij een jaar op huurbasis bij Fenerbahçe, waar hij goed was voor 5 treffers in 19 duels.

Premier League mikt op hervatting onder extreme omstandigheden

Tijdens een vergadering met alle Premier League-clubs is duidelijk geworden dat een hervatting van de competitie voorlopig niet realistisch is. In het beste scenario gaat de Engelse topcompetitie op 8 juni weer van start. Er is nog altijd hoop om het seizoen tot een goed einde te brengen, maar er zal rekening gehouden moeten worden met extreme maatregelen.

De twintig Premier League-clubs waren vrijdag allen vertegenwoordigd tijdens een videogesprek, waarin verschillende modellen werden gepresenteerd om het huidige seizoen af te maken.

Er werd gesproken over voetballen in de maanden juni, juli en augustus, al werd benadrukt dat er pas gedacht kan worden over een hervatting van de competitie wanneer de overheid groen licht geeft.

Alle clubs moeten nog negen of tien wedstrijden spelen. De resterende duels zullen in een periode van circa vijf weken gespeeld moeten worden. Eerder opstarten dan 8 juni lijkt onmogelijk, daar de overheid afgelopen donderdag heeft aangegeven dat de huidige lockdown in Engeland nog drie weken van kracht zal zijn, tot aan 7 mei.

Mochten clubs na die datum weer in training mogen, dan zou Premier League-voetbal aan het begin van juni mogelijk moeten zijn. De trainingen in aanloop naar de hervatting van de competitie zullen er anders uit komen te zien. Onder bijzondere omstandigheden zullen de spelers weer wedstrijdfit moeten raken.

Zo zou het volgens Sky Sports een optie zijn voor spelers om in trainingstenue naar de club te rijden, zodat er in de kleedkamer zo weinig mogelijk contact is met ploeggenoten. Wedstrijden zullen gespeeld worden in lege stadions, terwijl de spelers, trainers en arbitrage getest zullen worden op het coronavirus.

Deze protocollen kunnen mogelijk worden wanneer meer testen op het virus beschikbaar worden voor een groter publiek. Sinds 13 maart wordt er niet meer gevoetbald in de Premier League en er staan nog 92 competitiewedstrijden op het programma.

Op 1 mei staat een volgende vergadering op het programma en dan zal de situatie opnieuw besproken worden. De UEFA wil graag dat de competities voor augustus zijn afgerond.

48-jarige Hagenaar opgepakt na dodelijk steekincident

Bij een steekincident aan de Weimarstraat in Den Haag is afgelopen nacht een persoon om het leven gekomen.  Een 48-jarige Hagenaar is aangehouden als verdachte.

De politie kreeg rond 00.20 uur de melding van het steekincident. Agenten troffen in de Weimarstraat iemand zwaargewond aan en begonnen direct met reanimeren. Een traumateam werd opgeroepen, maar de hulp mocht helaas niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan de verwondingen. De identiteit van het slachtoffer is nog niet vastgesteld.

Tegelijkertijd hielden agenten in de Valkenboslaan een 48-jarige verdachte aan. Hij was lichtgewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. Na een behandeling aan zijn verwondingen is hij overgebracht naar een politiebureau. De verdachte wordt verhoord.

Zaterdagnacht heeft de politie meerdere straten afgezet voor onderzoek. Het rechercheonderzoek is in volle gang. Op dit moment is de toedracht nog onduidelijk. Meerdere mensen die getuigen waren van het incident worden gehoord. De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.

Zendmasten in Amsterdam in brand gestoken, politie zoekt getuigen

Zaterdagochtend 18 april 2020 waren twee zendmasten op een parkeergarage aan de Van Bleiswijkstraat in Amsterdam-West het doelwit van brandstichting. Een van de masten is daadwerkelijk in brand gestoken, bij de ander bleef het bij een poging. De politie zoekt getuigen van dit incident.

Rond 05.00 uur gaf een melder aan vuurverschijnselen op het dak van de parkeergarage te zien. Ter plaatse bleek een zendmast aldaar in brand te staan. De brand kon snel worden geblust en daarop volgend onderzoek wees uit dat het naar alle waarschijnlijkheid om brandstichting gaat. Ook werd duidelijk dat geprobeerd was een andere zendmast op de parkeergarage ook in brand te steken.

De politie roept tankstationhouders in Amsterdam op alert te zijn op personen die jerrycans vullen en eventuele verdachte situaties te melden. Ook roept de politie getuigen op om zich te melden. Dat kan via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Dubbel zo veel experience en reputation in World of Warcraft tot Shadowlands

Nu er heel veel mensen thuis zitten vanwege het coronavirus, proberen veel ontwikkelaars gamen zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Zo ook World of Warcraft: tot en met de Shadowlands pre-patch wordt de experience die spelers verdienen tijdens het levellen verdubbeld. Vanaf 20 april geldt ook dat spelers dubbel zoveel reputation krijgen voor de vele factions die World of Warcraft heeft.

De Winds of Wisdom buff, zoals de experience boost in-game heet, zou oorspronkelijk dit weekend eindigen en vervangen worden door de Impressive Influence buff waarmee spelers twee keer zoveel reputation krijgen voor factions. Na overweldigende positieve feedback heeft Blizzard aangekondigd dat de Winds of Wisdom Buff in ieder geval beschikbaar blijft tot de prepatch van Shadowlands, de volgende uitbreiding van World of Warcraft. Het is nog niet bekend wanneer deze lanceert, maar dat kan zeker nog een goed aantal maanden duren. Het is ook nog niet bekend of de Impressive Influence buff ook beschikbaar is tot de prepatch.

De extra experience en reputation zijn aantrekkelijk: spelers gebruiken de tijd om alts te levelen, de allied races van Battle for Azeroth vrij te spelen, of wat oudere factions te grinden voor beloningen zoals mounts. 

Windsofwisdom

Voor bijna 1 miljoen euro aan geld en merkkleding aangetroffen

Afgelopen donderdag hielden agenten in een parkeergarage aan de Pontsteiger in Amsterdam twee mannen aan op verdenking van witwassen. In de auto waar de verdachten zich in bevonden, werd een zeer groot geldbedrag aangetroffen. Een uitgebreid onderzoek volgde en politie-eenheden vonden daarna in twee doorzochte woningen wederom erg veel geld én een grote hoeveelheid dure merkkleding. Het onderzoeksteam vermoedt dat de waarde van het aangetroffen geld en de kleding bijna 1 miljoen bedraagt.

De agenten surveilleerden die donderdagmiddag in een parkeergarage aan de Pontsteiger. In overleg met beheerders van particuliere garages gebeurt dit vaker om de veiligheid te vergroten en criminaliteit tegen te gaan. Twee mannen die uit een geparkeerde auto stapten, trokken de aandacht van de agenten, die de situatie niet vertrouwden. De mannen werden daarom aangesproken, waarop zij niet goed konden uitleggen wat zij in de garage deden. Ondertussen keek één van de agenten in de auto waar de mannen uit waren gestapt en zag een tas met extreem veel bankbiljetten liggen. De agenten besloten de twee daarom aan te houden. Tijdens de aanhouding voelden de agenten zich genoodzaakt om hun vuurwapen te trekken. Het geld dat in de auto werd aangetroffen is in beslag genomen.

In het uitgebreide onderzoek dat op de aanhoudingen volgde, doorzochten politie-eenheden nog diezelfde avond een woning in Amsterdam en stuitten daar wederom op grote geldbedragen. Daarnaast werd er een vuurwapen gevonden. Er werd in die woning ook nog een derde verdachte aangehouden. De volgende ochtend doorzochten agenten ook een woning in Rotterdam en troffen opnieuw veel geld en een grote hoeveelheid dure merkkleding aan. Het onderzoeksteam vermoedt dat de waarde van al het aangetroffen geld en de kleding samen bijna 1 miljoen euro bedraagt. De drie verdachten – een man van 38 uit Rotterdam, een man van 48 zonder vaste woon- of verblijfplaats en een man van 19 uit Assen – zitten vast op verdenking van witwassen. De recherche doet verder onderzoek naar de herkomst van het geld, het vuurwapen en de kleding.

Het in beslag genomen geld (Afbeelding: Politie)
Het in beslag genomen geld (Afbeelding: Politie)

Afwijkende vlaginstructie bij herdenking slachtoffers Tweede Wereldoorlog

Rutte heeft, met instemming van de ministerraad, een vlaginstructie vastgesteld voor maandag 4 mei 2020. De herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog vindt dan 75 jaar na 1945 plaats.

In afwijking van de algemene vlaginstructie voor 4 mei (vlag halfstok van 18.00 uur tot zonsondergang), hangt de Nederlandse vlag dit jaar op 4 mei eenmalig van zonsopgang tot zonsondergang halfstok.

Alle hoofdgebouwen van de rijksoverheid voeren op 4 mei 2020 de Nederlandse vlag halfstok. Gemeenten, provincies en diplomatieke vertegenwoordigingen wordt verzocht deze vlaginstructie te volgen.

Politie beëindigt illegaal pokertoernooi; 53 bekeuringen

Na een melding heeft de politie van Zaanstad, in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.15 uur een illegaal pokertoernooi beëindigd. In een bedrijfspand aan de Penningweg waren 53 personen aanwezig, die naar later bleek, een illegaal pokertoernooi hielden. Aangezien de maatregelen rond de noodverordening overtreden werden, zijn alle aanwezigen bekeurd. Die boete is 390 euro per persoon.

Zeven personen, in de leeftijd tussen de 30 en 52 jaar, konden geen identiteitsbewijs tonen. Zij zijn aangehouden ter vaststelling van hun identiteit en overgebracht naar het politiebureau. Opvallend is dat de aanwezigen afkomstig waren uit heel Nederland. 

Twee agenten zijn bij dit incident lichtgewond geraakt. Zij hebben zich in het ziekenhuis laten behandelen en konden daarna hun werk gelukkig voortzetten. Bij dit incident is de Zaanse politie geassisteerd door collega’s van de politie Amsterdam, de Landelijke Eenheid en Koninklijke Marchaussee.

In het zuiden kans op gladheid door buien

Op deze zaterdag is in het zuiden kans op enkele buien. Op veel plaatsen is deze maand nog weinig tot geen regen gevallen en na een lange periode van droogte kunnen de wegen glad worden. De wegen zijn vervuild door olie en rubber en zodra de wegen nat worden kan dit olieachtig laagje leiden tot gladheid. Vooral motorrijders en fietsers moeten opletten in de bochten.

Afgelopen week kwam het regionaal tot een regen- of onweersbui, maar over het algemeen is deze maand en ook in het tweede deel van maart weinig tot geen regen gevallen. Vandaag komt het in het zuiden en zuidwesten tot enkele buien. Lokaal kan het ook in het midden van het land tot een bui komen, maar veel plaatsen houden het droog. Vooral later vandaag is bij buien kans op onweer. De grootste kans daarop maakt het zuiden van Limburg.

Veel regen wordt niet verwacht en op de meeste plaatsen kan 2 tot 5 millimeter vallen. Toch zijn er ook plaatsen waar de tuin volledig droog blijft. Mogelijk brengen de onweersbuien in het zuiden van Limburg wat meer millimeters met zich mee. Plensbuien zijn sowieso niet goed voor de natuur, want de droge grond kan dan dichtslaan en het regenwater stroomt de sloten in. In het noorden en deels midden blijft het vandaag sowieso droog.

Regen is druppel op gloeiende plaat
De buien maken geen einde aan de droogte en zijn niet meer dan een druppel op de gloeiende plaat. Vanaf zondag blijft het weer dagenlang droog en zonnig. Mede ook door een schrale oostenwind is dagelijks meer verdamping te verwachten

Comic-Con International geannuleerd

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is het definitief: Comic-Con International gaat dit jaar niet door. Het evenement, naamgever van een wereldwijde trend van "comic cons" en dus ook de oudste, gaat voor het eerst in de vijftigjarige geschiedenis niet door.

Het evenement zou eigenlijk plaatsvinden in juli, in het Californische San Diego, aan de kust en dichtbij de Mexicaanse grens. Ook in California geldt een devies van binnenblijven en afstand houden, en zijn evenementen sinds medio maart "afgeraden" en gelimiteerd tot 250 aanwezigen. Het is, net als in ons land, nog niet bekend hoe lang de maatregelen duren, maar de organisatie van Comic-Con International hakte gisteren zelf de knoop door.

"Voor de eerste keer in de vijftigjarige geschiedenis maakt San Diego Comic Convention (SDCC), de organisatie achter de jaarlijkse popcultuurviering, vandaag tot onze spijt bekend dat er geen Comic-Con 2020 zal zijn. Het evenement zal in plaats daarvan terugkeren naar het San Diego Convention Center in juli 2021", aldus een statement op de website van het evenement. De organisatie is zich ervan bewust dat veel bezoekers uitgebreid plannen en sparen om bij het evenement aanwezig te kunnen zijn en dat veel standhouders op de beursvloer er een aanzienlijk deel van hun inkomen uit halen, en had daarom gehoopt deze beslissing niet te hoeven nemen.

Bezoekers met kaarten voor de editie van 2020 kunnen kiezen voor teruggave van hun geld of het doorzetten van hun kaarten naar de editie van 2021. Het is gebruikelijk voor veel bezoekers die van buiten San Diego komen om hotels te boeken via de organisatie (omdat via deze weg kortingsmogelijkheden bestaan en de hotels nog enigszins betaalbaar blijven); de organisatie heeft aangegeven dat de aanbetalingen voor dit jaar de komende dagen worden teruggestort.

Comic-Con International is, naast een popcultuurevenement voor het plezier van bezoekers, ook de plek waar makers hun publiek ontmoeten. In de laatste jaren is het uitgegroeid tot de plek waar grote bekendmakingen plaatsvonden op het gebied van films en televisie, zoals castpresentaties van nieuwe Marvelfilms of exclusieve trailers voor grote blockbusters, en waar nieuwe films en series aan pers en publiek gepresenteerd worden. Het is daarom vaak een goede graadmeter om te zien wat er binnenkort populair wordt.

"In uitzonderlijke tijden zijn er uitzonderlijke maatregelen vereist en hoewel we betreuren deze beslissing te hebben moeten nemen weten we dat het de juiste was," verklaart David Glanzer, woordvoerder voor Comic-Con. "We zien er naar uit om iedereen weer te zien wanneer het kan en samen te genieten van de gemeenschap die we zo liefhebben."


Een blik op Comic-Con International in 2019

Twee verdachten opgepakt voor inbraak kerk Thorn

De politie heeft vrijdagmiddag twee mannen opgepakt voor een inbraak in de Abdijkerk aan de Kerkberg in Thorn (LImburg) in de nacht van 9 op 10 maart.

Na de inbraak startte de politie een onderzoek. Dat resulteerde vrijdag in de aanhouding van het tweetal. De aanhouding vond plaats op de openbare weg in de gemeente Sittard-Geleen. Op dit moment is nog niet bekend hoe oud de mannen zijn en uit welke plaats zij komen. Een deel van de gestolen spullen is inmiddels terug. Er wordt bekeken welke rol de verdachten hebben gehad.

Bij de inbraak werd een aantal waardevolle spullen zoals relikwieën weggehaald. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Politie onderzoekt gewapende woningoverval Roermond

De politie stelt een onderzoek in naar een gewapende overval op een woning aan de Alexander Idenburgstraat in Roermond. Er raakte niemand gewond.

Rond 03.00 uur vannacht kwam er een melding binnen dat er een woningoverval was geweest. Twee onbekenden waren de woning binnengedrongen en troffen de bewoonster aan in de slaapkamer. Daar hebben ze de vrouw vastgebonden en zijn na het doorzoeken van de woning gevlucht. Na enige tijd kon de bewoonster hulp bellen. Vermoedelijk heeft de overval ergens plaatsgevonden tussen vrijdagavond 23.00 uur en zaterdagochtend 03.00 uur. De politie stelt een onderzoek in.

Hebj je in deze tijdspanne iets verdachts gezien of gehoord, of andere informatie die belangrijk kan zijn om deze overval op te lossen bel dan met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Jump Force komt naar Switch en krijgt tweede season pass

Jump Force, de anime en manga crossover vechtspel, komt ergens dit jaar uit voor de Nintendo Switch. De game, die begin vorig jaar uitkwam voor PS4, Xbox One en pc, krijgt verder een tweede 'Character Pass'. Het eerste DLC-personage daarvan is Shoto Todoroki, bekend van My Hero Academia. Er komen daarna nog vier bij uit de volgende series: Hunter X Hunter, YuYu Hakusho, Bleach, en JoJo’s Bizarre Adventure.

De Switch-versie van Jump Force is overigens een 'Deluxe Edition' en komt inclusief de eerste Character Pass. Dat betekent dat je gelijk met vijftig vechters aan de gang kunt.

FOX Sports geeft clubs ademruimte met uitbetaling van twintig miljoen

FOX Sports heeft het laatste kwart van de televisiegelden die de clubs uit de Eredivisie nog tegoed hadden uitbetaald, zo meldt AD Sportwereld. De zendgemachtigde heeft geen garantie dat het seizoen afgemaakt kan worden, maar heeft volgens de ochtendkrant het resterende bedrag van circa twintig miljoen euro nu wel overgemaakt.

FOX liet volgens de clubs eerder nog weten niet uit te willen betalen als de KNVB en de clubs zelf een einde aan het seizoen zouden maken. Zover is het nog niet gekomen, al heerst er nog steeds grote onduidelijkheid over het restant van het voetbaljaar.

Het AD weet desondanks niet toe te voegen of er bepaalde voorwaarden zijn verbonden aan de uitbetaling, mochten de clubs bijvoorbeeld alsnog besluiten het seizoen per direct stil te willen zetten. Voor de clubs komt de beslissing van FOX in ieder geval op een welkom moment, nu door de coronacrisis het grootste deel van de inkomsten weg is gevallen. Als er de komende tijd in lege stadions gevoetbald moet worden dreigen veel Eredivisionisten echter alsnog in de problemen te komen.

Ajax incasseert met 2,58 miljoen het grootste bedrag van de club uit de Nederlandse hoogste afdeling. De Amsterdammers worden gevolgd door PSV en Feyenoord, die respectievelijk 2,32 miljoen en 2,05 miljoen op de rekening zien verschijnen. Clubs als VVV-Venlo, Sparta Rotterdam, FC Emmen, Fortuna Sittard en RKC Waalwijk ontvangen naar verluidt ongeveer een half miljoen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.