In het zuiden kans op gladheid door buien

Op deze zaterdag is in het zuiden kans op enkele buien. Op veel plaatsen is deze maand nog weinig tot geen regen gevallen en na een lange periode van droogte kunnen de wegen glad worden. De wegen zijn vervuild door olie en rubber en zodra de wegen nat worden kan dit olieachtig laagje leiden tot gladheid. Vooral motorrijders en fietsers moeten opletten in de bochten.

Afgelopen week kwam het regionaal tot een regen- of onweersbui, maar over het algemeen is deze maand en ook in het tweede deel van maart weinig tot geen regen gevallen. Vandaag komt het in het zuiden en zuidwesten tot enkele buien. Lokaal kan het ook in het midden van het land tot een bui komen, maar veel plaatsen houden het droog. Vooral later vandaag is bij buien kans op onweer. De grootste kans daarop maakt het zuiden van Limburg.

Veel regen wordt niet verwacht en op de meeste plaatsen kan 2 tot 5 millimeter vallen. Toch zijn er ook plaatsen waar de tuin volledig droog blijft. Mogelijk brengen de onweersbuien in het zuiden van Limburg wat meer millimeters met zich mee. Plensbuien zijn sowieso niet goed voor de natuur, want de droge grond kan dan dichtslaan en het regenwater stroomt de sloten in. In het noorden en deels midden blijft het vandaag sowieso droog.

Regen is druppel op gloeiende plaat
De buien maken geen einde aan de droogte en zijn niet meer dan een druppel op de gloeiende plaat. Vanaf zondag blijft het weer dagenlang droog en zonnig. Mede ook door een schrale oostenwind is dagelijks meer verdamping te verwachten