FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 23 februari 2020

Sevilla wint wel ruim van Getafe

Sevilla heeft vanavond aan Ajax voorgedaan hoe te winnen van Getafe. De ploeg van Luuk de Jong won het competitieduel met 0-3.

Net als tegen Ajax van Getafe ook nu weer zeven gele kaarten maar dit keer zonder resultaat. Vlak voor rust kwam Sevilla op 0-1 dankzij Lucas Ocampos. Halverwege de tweede helft werd de voosprong verdubbeld toen  Fernando na een assist van De Jong kon binnenkoppen. De Franse verdediger Jules Koundé zorgde uiteindelijk voor de 0-3 eindstand.

Sevilla springt daardoor op de ranglijst over Getafe heen en bezet nu de derde plek. Als Atlético Madrid vanavond wint kunnen ook die Getafe nog passeren.

Bobsleeër Friedrich schrijft historie en gaat legende voorbij

Bobsleeër Francesco Friedrich heeft zich in het Duitse Altenberg laten kronen tot een van de allergrootste bobsleeërs in de historie van de sport. De Duitser pakte op zijn thuisbaan voor de zesde keer op rij de wereldtitel in de tweemansbob, waarin hij - net als in de viermansbob - ook nog eens olympisch kampioen is.

Na twee runs op zaterdag stonden de Duitsers duidelijk bovenaan, aangevoerd door de ongenaakbare Friedrich. Nico Walther volgde op 0,94 seconden, voor Johannes Lochner (+1,09) en Richard Ölsner (+1,10), met daarna de Let Oskars Kibermanis (+1,12) en de uiterst verrassende Roemeen Mihai Tentea (+1,37).

In run drie viel Walther terug naar 1,32 seconden achterstand en Lochner naar 1,47 seconden. Met 1,61 seconden achterstand bleef ook Ölsner op zijn plek staan, tot Kibermanis twee honderdsten achter Lochner aanschoof en Ölsner dus passeerde. In de beslissende vierde run nam de Oostenrijker Benjamin Maier de leiding, met de top-5 nog bovenaan de baan.

Als eerste medaillekandidaat zette juniorenwereldkampioen Ölsner geen beste run neer, hij bleef Maier zelfs maar net voor. De baan werd door de te warme omstandigheden ondertussen flink traag, maar Kibermanis bleef wel ruim voor Ölsner. Lochner dook met remmer Christopher Weber dan weer 0,14 seconden onder de tijd van de Let en diens remmer Matiss Miknis door en was daarmee zeker van een medaille.

Walther kende met Eric Franke bepaald geen lekkere run en viel niet alleen terug achter Lochner, maar ook achter Kibermanis, die daarmee ook zeker was van een medaille. Met remmer Thorsten Margis kwam Friedrich uiteraard niet meer in gevaar en de Duitse levende legende snelde met 1,65 seconden voorsprong naar het goud.

Met zijn wereldtitel schreef Friedrich indrukwekkende geschiedenis: het is zijn zesde op rij en dat was nog nooit vertoond. De legendarische Italiaan Eugenio Monti won van 1957 tot en met 1961 vijf keer op rij en pakte er later nog twee in de tweemansbob. Ook won Monti twee titels in de viermansbob, waarin Friedrich er ook twee heeft - met een kans op een derde.

Friedrich en Margis worden binnengehaald na hun legendarische zege (Pro Shots/Action Images)
Friedrich en Margis worden binnengehaald na hun legendarische zege (Pro Shots/Action Images)

FOK! sportfoto-onderschrift week 8

Elke week hebben we hier op FOK! een nieuwe ronde van het FOK! sportfoto-onderschrift. Bij een leuke, bijzondere of grappige foto zijn we op zoek naar een goed onderschrift. De winnaar van deze week maken we volgende week bekend.

De winnaar van de vorige week is Finger050 met het volgende onderschrift: "Droogte zorgt voor problemen bij wk synchroon zwemmen."

De opgave van deze week:

Wat is hier gaande tussen Kiki Bertens en haar racket? (Pro Shots / Action Images)
Wat is hier gaande tussen Kiki Bertens en haar racket? (Pro Shots / Action Images)

Price te sterk voor Van Gerwen tijdens finale Players Championship 6

Michael van Gerwen moet nog even wachten op zijn eerste titel van het seizoen. Gerwyn Price versloeg zijn Nederlandse rivaal in de finale van Players Championship 6. Het werd 8-7. 

De Vlijmenaar werd flink getest op weg naar de eindstrijd. Na ruime zeges op Joe Murnan (6-0) en Rowby-John Rodriguez (6-2), werd Gary Anderson met 6-4 verslagen. Ook Cristo Reyes bood goed partij bij de laatste zestien. Van Gerwen won deze partij met 6-5 dankzij een gemiddelde van bijna 107 én een negendarter. James Wade bleek in de kwartfinale geen probleem en werd met 6-2 opzij gezet. Tegen Krzysztof Ratajski in de halve eindstrijd ontsnapte Mighty Mike aan uitschakeling. Ratajski mocht de laatste leg beginnen, maar kon dat voordeel niet verzilveren. Van Gerwen trok met 7-6 aan het langste eind.

Ook in de finale verliep het moeizaam voor de dertigjarige Brabander. Na een vroege voorsprong was het Price die het initiatief overnam. Met vier sterke legs kwam The Iceman 4-1 voor. Evn later stond het 7-4 voor de ex-rugbyer. Van Gerwen kende echter een knappe opleving en met twee elfdarters en een vijftiendarter werd de achterstand gerepareerd. De nummer één van de wereld mocht de beslissende leg beginnen, maar met een 94 finish ging de eindzege alsnog naar Price.

Jermaine Wattimena was de enige andere Nederlander die de laatste zestien wist te halen. De Gelderlander verloor in deze ronde met 6-3 van Ian White. Danny Noppert en Vincent van der Meer kwamen tot de derde ronde. Volgende week is de opening van de Euro Tour. Het eerste evenement is het Belgium Darts Championship. Van Gerwen, Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan, Dirk van Duijvenbode, Ron Meulenkamp, Martijn Kleermaker, Danny Noppert en Delk Tenelkes doen mee namens Nederland. 

Players Championship 6 - Achtste finales
Michael van Gerwen 6-5 Cristo Reyes
James Wade 6-2 Ricky Evans
Peter Wright 6-3 Adrian Lewis
Krzysztof Ratajski 6-4 Devon Petersen
Ian White 6-3 Jermaine Wattimena
Stephen Bunting 6-2 Simon Whitlock
Gerwyn Price 6-4 Jamie Hughes
Steve Beaton 6-3 Daryl Gurney

Kwartfinales
Michael van Gerwen 6-2 James Wade
Krzysztof Ratajski 6-2 Peter Wright
Stephen Bunting 6-4 Ian White
Gerwyn Price 6-4 Steve Beaton

Halve finales
Michael van Gerwen 7-6 Krzysztof Ratajski
Gerwyn Price 7-3 Stephen Bunting

Finale
Gerwyn Price 8-7 Michael van Gerwen

Klap voor Real Madrid: Hazard mist topduels door enkelblessure

Eden Hazard komt voorlopig niet in actie. Real Madrid meldt zondagmiddag dat de aanvaller een scheur in zijn enkel heeft opgelopen en voorlopig niet inzetbaar is. De Belg moet sowieso de wedstrijden tegen Manchester City en Barcelona missen. Spaanse media speculeren dat Hazard mogelijk maanden buitenspel staat.

Hazard kampte dit seizoen al veelvuldig met blessureleed. Tegen Celta de Vigo maakte de zomeraankoop zijn rentree bij de Koninklijke, maar afgelopen zaterdag tegen Levante moest hij alweer uitvallen.

Halverwege de tweede helft werd Hazard vervangen. Trainer Zinédine Zidane vreesde na afloop al voor een langdurige afwezigheid van zijn pupil en dit scenario lijkt nu uit te komen.

"Ik heb er een slecht gevoel over", zo stelde de Franse oefenmeester tegenover de Spaanse pers. "Het ziet er slecht uit. Hij kreeg een tik op een plek waar hij al eerder geblesseerd was."

"We moeten afwachten hoe ernstig de kwetsuur is", aldus Zidane. Hazard moet komende woensdag hoe dan ook toekijken als Real het in de Champions League opneemt tegen Manchester City.

Ook de topper tegen Barcelona komende zondag komt te vroeg voor Hazard. Enkele Spaanse media verwachten dat de 29-jarige aanvaller zelfs langere tijd niet inzetbaar is en reppen over een hersteltijd van circa twee maanden.

Real geeft geen duidelijkheid over de duur van de afwezigheid van Hazard, maar een snelle terugkeer lijkt in ieder geval uitgesloten.

Judoka Meyer grijpt naast brons op Grand Slam in Düsseldorf

Judoka Roy Meyer heeft naast een medaille gegrepen op de Grand Slam van Düsseldorf. In het gevecht om het brons ging de zwaargewicht onderuit tegen Min-jong Kim uit Zuid-Korea.

Meyer begon sterk in de klasse boven 100 kilogram. Hij versloeg de Bosniër Harun Sadikovic en won ook van de Spanjaard Irinel Chelaru Grigoras en Pool Maciej Sarnacki. In de halve finale was de Duitser Johannes Frey te sterk, waarna hij dus ook van de Koreaan Kim verloor.

Meyer strijdt met Henk Grol om een ticket voor de Olympische Spelen in Tokio. Grol verloor in Düsseldorf al zijn eerste wedstrijd. Ook hij moest zich gewonnen geven tegen de Duitser Frey, die uiteindelijk zilver pakte. Grol maakte twee weken geleden wel indruk tijdens de Grand Slam in Parijs. Qua puntentotaal staat Meyer voor op Grol. De judobond echter mag een keuze maken wie naar Tokio gaat. Eind mei zal de beslissing vallen. 

Naast Meyer en Grol kwamen ook Jesper Smink en Simeon Catharina in actie op de slotdag van de Grand Slam. Smink moest na zijn winstpartij in de eerste ronde tegen Elnahas zijn meerdere erkennen in Mehdiyev Simeon Catharina won knap twee partijen maar ook hij strandde vroegtijdig in de voorrondes. 

Frank de Wit pakte zaterdag in Düsseldorf brons in de klasse tot 81 kilogram. Tornike Tsjakadoea greep vrijdag ook een bronzen plak in de klasse tot 60 kilogram.

Dragon Ball FighterZ Kefla laat zien wat ze kan

Kefla is een van de aankomende DLC-personages voor Dragon Ball FighterZ. Deze meid, een van de hoofdpersonages in de Tournament of Power arc, is een fusie van Kale en Caulifla. Wellicht klinkt dit alles als jargon, dan dien je de Dragon Ball Super anime te kijken.

Je kunt hieronder uitgebreide Kefla-gameplay bekijken. Ze is vanaf 28 februari beschikbaar als je de Fighter Pass 3 hebt gekocht.

Quintana pakt de eindwinst in Haut Var, Bernard wint slotrit

Nairo Quintana heeft na de Tour de la Provence ook de Tour des Alpes-Maritimes et du Var op zijn naam geschreven. In de slotrit op de flanken van de steile Mont Faron verdedigde de Colombiaan met succes. De ritzege ging naar Julien Bernard. Hij maakte deel uit van een vroege kopgroep.

In de slotetappe kon de vroege vlucht zowaar eens vooruit blijven, doordat er gevaarlijke renner bijzat voor het algemeen klassement. Na 13 kilometer vormde zich een kopgroep van twaalf renners met daarbij de latere winnaar Julien Bernard en landgenoot Lars van den Berg.

Vijftien kilometer voor de finish liet Bernard zijn medevluchters achter zich op de voorlaatste beklimming van de dag, de Col du Corps de Garde. De Fransman van Trek-Segafredo vergroote naar de voet van de Mont Faron zijn voorsprong, maar op de steile beklimming wist Nans Peters toch de sprong te maken naar Bernard. Toch ging de winst naar Bernard, de renner van Trek-Segafredo had net wat meer over dan zijn landgenoot Peters. Van den Berg, die deze ronde zijn debuut mocht maken voor Groupama - FDJ, eindigde op een keurige derde plaats.

Quintana kwam op de Mont Faron niet in de problemen. De Colombiaanse klimmer, die dit seizoen een sterke indruk maakt bergop, kwam samen met Romain Bardet en Richie Porte als eerste over de meet van het peloton.

In het algemeen klassement won Quintana met veertig seconden voorsprong op Bardet, die net zoals vorig jaar tweede werd. Porte legde beslag op de derde plaats in dezelfde tijd als Bardet. Pinot, die vorig jaar wist te winnen, kwam ditmaal niet verder dan een zesde plaats in het klassement.

Nog drie keer WK-goud Nederlandse schaatsjuniores

De slotdag van het wereldkampioenschap schaatsen voor junioren heeft nog eens flink Nederlands succes opgeleverd. De dames domineerden het hele WK al met goud op elke afstand en het allroundklassement, daar kwamen zondag nog eens drie gouden medailles bij.

Ploegenachtervolging vrouwen
Merel Conijn, Robin Groot en Femke Kok kwamen in de laatste rit in actie en waren oppermachtig. Ze reden tegen Japan, dat met 3,09 seconden nog het dichtst in de buurt bleef van de 3:08,74 van het Nederlandse toptrio. Rusland pakte brons op 5,58 seconden, Canada werd al op meer dan tien seconden vierde.

Ploegenachtervolging mannen
Yves Vergeer, Harm Visser en Jarle Gerrits zetten met 3:55,88 een keurige tijd neer, waar de Noren alvast niet aan kwamen. Rusland en Japan deden dat in de slotrit wel: Stepan Chistiakov, Daniil Aldoshkin en Pavel Taran waren vooraf torenhoog favoriet en met 3:52,39 maakten ze dat volledig waar. Japan eindigde met 3:55,17 met het zilver.

Teamsprint vrouwen
Kok kwam nog eens een keer in actie, dit keer op een nog beter bij haar passend onderdeel en samen met Myrthe de Boer en Marrit Fledderus. Het trio was met 1:30,61 veel te sterk voor de rest: Rusland werd met 1:32,60 tweede, het brons ging met 1:33,05 naar Zuid-Korea en dus won Nederland met meer dan twee seconden voorsprong.

Teamsprint mannen
Stefan Westenbroek, Gerrits en Kai in 't Veld reden naar 1:24,02 minuten en dat bleek goed voor het brons. Japan viel flink tegen en kwam er bij lange na niet aan, Zuid-Korea snelde naar het goud in 1:22,14 minuten. Met een toch wat tegenvallende 1:23,28 ging het brons naar Rusland, waar Aldoshkin en Chistiakov dit keer met topsprinter Artem Arefyev reden.

Massastart vrouwen
Robin Groot en Merel Conijn vertegenwoordigden Nederland, maar dik twee ronden voor het einde raakte Groot betrokken bij een valpartij. Niet veel later trok Conijn vol de gashendel open en ze sloeg een gat, maar de wedstrijd werd afgefloten om de gevallen Deense Natascha Lindenskov te behandelen aan een flinke wond in haar bovenbeen, wat uiteraard tot groot teleurstelling zorgde bij Conijn.

Na de mannenrace werd de wedstrijd opnieuw gestart en na een paar aanvallen kwam het toch weer aan op een massasprint. Dit keer bleef Groot wél overeind en met alleen Laura Peveri in haar kielzog sprintte ze naar het goud. Conijn knokte de Zuid-Koreaanse Lee Sol van zich af en pakte zowaar nog het brons.

Massastart mannen
Yves Vergeer leek in de slotfase mee te gaan doen om de winst, maar de Nederlander schoof onderuit, terwijl Harm Visser zich niet in de strijd kon mengen. Het goud ging naar de Japanner Tsubasa Horikawa, die iedereen klopte in de sprint. Zilver was er voor Gabriel Odor uit Oostenrijk, die net als de bronzen Zuid-Koreaan Shin Jae-wan en de Noor Peder Kongshaug gelijk na de finish hard onderuit ging.

Evenepoel toont zijn klasse opnieuw in de Algarve: hij wint tijdrit en pakt de eindzege

Remco Evenepoel heeft de 46e editie van de Volta ao Algarve op zijn naam geschreven. Het Belgische wonderkind van Deceuninck-Quick-Step ging voor de afsluitende tijdrit al aan de leiding, maar liet in de tijdrit over twintig kilometer nog maar eens zijn klasse zien. Hij won de tijdrit voor wereldkampioen Rohan Dennis.

Wereldkampioen Rohan Dennis reed voor het eerst een tijdrit in zijn regenboogtrui en hij stelde niet teleur. Dennis deelde zijn tijdrit goed in over 20,3. De Australiër deed het in het eerste deel nog relatief rustig aan, maar in het tweede en derde deel maakte Dennis indruk en aan de meet had hij de snelste tijd geklokt.

Niemand leek de tijd van Dennis te kloppen, maar dat was buiten Remco Evenepoel gerekend. Het pas 20-jarige Belgische wondertalent was bij de eerste tijdwaarneming al twintig seconden sneller dan Dennis. In het tweede deel moest de klassementsleider wat tijd toegeven op Dennis, maar aan de finish had Evenepoel nog tien seconden over om de winst te pakken in de tijdrit.

Evenepoel toont zijn klasse opnieuw in de Algarve (Pro Shots / SIPA USA)
Evenepoel toont zijn klasse opnieuw in de Algarve (Pro Shots / SIPA USA)

Het algemeen klassement werd ook gewonnen door Evenepoel. Hij won met 38 seconden voorsprong op Maximilian Schachmann. Miguel Angel López legde beslag op de derde plaats.

Uitslag Heracles Almelo - AFC Ajax

Ajax heeft na het teleurstellende resultaat in de Europa League ook slechte zaken gedaan in de Eredivisie. Heracles Almelo bleek zondagavond, net als vorig jaar, te sterk voor de koploper. Het werd 1-0. 

In de 77ste minuut ging Daley Blind, na een slim duwtje van Cyril Dessers, onder de bal door en de ongelukkig spelende Belg maakte het op prachtige wijze af. Met een droge knal vond hij de rechterkruising en liet hij Onana kansloos.

 Met dit resultaat wordt de komende wedstrijd van Ajax nog een stuk interessanter. In speelronde 25 staan AZ en Ajax immers tegenover elkaar in Amsterdam. De Alkmaarders wonnen eerder op de zondag van PEC Zwolle, waardoor het gat tussen Ajax en AZ nog maar drie punten bedraagt. Ajax speelt vóór de wedstrijd tegen AZ nog tegen Getafe in de Europa League.

Heracles Almelo

1 - 0

AFC Ajax

 77' Dessers    
 
 Gele kaart: Osman, Kiomourtzoglou, (Heracles Almelo), Gravenberch, Babel, (AFC Ajax)
 
Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: 12.080
Arbiter: Van Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Blaswich
Breukers
Rossmann (v.d.Buijs/72)
Knoester
Hardeveld
Kiomourtzoglou
Osman (v.d.Water/75)
Merkel
Mauro Júnior (Jakubiak/83)
Dessers
Burgzorg
  Onana
Dest
Schuurs
Blind
Tagliafico
Gravenberch (Ekkelenkamp/ 80)
v.d.Beek
Martínez (Eiting/46)
Tadic
Huntelaar
Babel (Pereira/72)

1-2-3-4-5-6'je voor Noorse langlaufers na inzinking Ski Tour-favoriet

In het Noorse Trondheim is de eerste editie van de Zweeds-Noorse Ski Tour afgesloten, de nieuwste etappewedstrijd op de mondiale langlaufkalender. De laatste etappe was een achtervolging in klassieke stijl, waarbij gestart werd in de volgorde en met de verschillen in het algemeen klassement. De dames werkten vijftien kilometer af, de heren kregen de dubbele afstand voor de kiezen.

Vrouwen
Therese Johaug had de leiding in de Ski Tour in handen en mocht dan ook als eerste vertrekken, maar liefst 2:33 minuten voor landgenotes Heidi Weng en Ingvild Flugstad Østberg. Ebba Andersson uit Zweden vertrok als vierde op 4:48 minuten, Astrid Uhrenholdt Jacobsen (Noorwegen) als vijfde op 5:30 minuten en de Amerikaanse Jessica Diggins zat al op 6:32 minuten.

Van spanning was uiteraard geen sprake, alleen Weng en Østberg duelleerden nog om de tweede plek. Johaug kwam na vijftien kilometer nog even sprintend over de finish en kon rustig gaan douchen en lunchen alvorens ze het duel tussen Østberg en Weng om plek twee kon aanschouwen. Die toch nog fraaie sprint ging naar de volledig uitgeputte Weng, voor Østberg. Andersson werd vierde op bijna zes minuten, zo'n twintig tellen voor Jacobsen.

Johaug was al vanaf de opening in Östersund de beste (Pro Shots/Action Images)
Johaug was al vanaf de opening in Östersund de beste (Pro Shots/Action Images)

Mannen
Er was iets meer hoop op wat spanning bij de mannen, hoewel leider Alexander Bolshunov - dé specialist op de lange afstand en klassieke stijl - wel 34 seconden voor de Noor Pål Golberg kon vertrekken. Een hele armada aan Noren volgde: Finn Hågen Krogh (+1:35), Sjur Røthe (+1:40), Martin Løwstrøm Nyenget (+1:46), Johannes Høsflot Klæbo (+2:00), Simen Hegstad Krüger (+2:06) en Hans Christer Holund (+2:18), met daarna pas Bolshunov's landgenoot Andrey Melnichenko (+2:53).

Bolshunov leek van de gelegenheid gebruik te maken om wat rustig te beginnen, zodat Golberg na ruim drie kilometer aan kon sluiten. Nyenget, Røthe en Krogh vonden elkaar daarachter, op twintig tellen gevolgd door Klæbo, Krüger en Holund. De rustige start van Bolshunov was misschien maar schijn, want het duurde niet lang voor de in bloedvorm verkerende Golberg een gaatje sloeg naar de Rus, terwijl de zes Noren achter hen bij elkaar kwamen.

Halverwege was Golberg gevlogen: Bolshunov had inmiddels 1:09 minuten achterstand en was bijna gepakt door de grote Noorse groep, waar Krogh het lastig kreeg. De overige vijf namen Bolshunov te grazen en opvallend genoeg moest de Rus ook bij hen afhaken. Met een kleine vijf kilometer te gaan openden Holund en Krüger de aanval, waarop Nyenget, Klæbo en de eerder aangesloten Emil Iversen niet konden volgen.

Golberg's indrukwekkende zege kwam in de slotfase niet meer in gevaar, hij kon rustig uitbollen naar de finish. Op een kleine halve minuut sprintte Krüger naar plek twee, voor Holund, Iversen, Nyenget en Klæbo. De totaal gekookte Bolshunov viel terug naar plek zeven op 1:41 minuten, maar was in elk geval wel de beste niet-Noor.

Golberg wint op indrukwekkende wijze

Uitslag Vitesse - PSV

PSV heeft voor de derde keer op rij gewonnen in de Eredivisie. De Eindhovenaren wonnen in Arhnem met 1-2 van Vitesse.

Vitesse was voor rust de betere ploeg en kreeg ook enkele kansen. Tim Matavz schoot voorlangs, waarna ook Oussama Tannane en Armando Obispo dicht bij een openingstreffer waren. Tannanes schot en Obispo's kopbal gingen echter beide net naast, waardoor de ruststand 0-0 was.

In de tweede helft kwam Vitesse wel op voorsprong. Daniel Swaab ging vlak na rust de fout in waarna oud-PSV'er Matavz Vitesse op voorsprong schoot. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong, want PSV kwam tien minuten later alweer op gelijke hoogte via een benutte strafschop van Sam Lammers.

Nadat Gakpo kort daarna nog de lat raakte, was het na 63 minuten spelen wel voor de tweede keer raak voor PSV. Gakpo plaatste de bal buiten het bereik van Vitesse-doelman Remko Pasveer tegen de touwen: 1-2. Kort daarvoor leek Pablo Rosario hands te maken binnen het strafschopgebied, maar zowel Makkelie als VAR Dennis Higler zag er geen strafschop in.

Vitesse moest op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam niet meer tot grote kansen. Alleen Matavz was in de 90ste minuut nog dicht bij de gelijkmaker, maar de volley van de spits ging net naast.

Vitesse

1 - 2

PSV

 50' Matavz    60' Lammers (pen)
 63' Gapko
 
 Gele kaart: Obispo, (Vitesse),
 
Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: 15.509
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Pasveer
Dasa
Doekhi
Obispo (Grot/87)
Brenet (Clark/75)
Bero
Tannane
Tronstad
Dicko
Matavz
Linssen (Buitink/33)
  Unnerstall
Dumfries
Schwaab
Viergever
Rodríguez
Rosario
Thomas
Hendrix (Gutiérrez/34)
Ihattaren (Doan/ 87)
Lammers
Gakpo (Bruma/70)

Uitslag AZ Alkmaar - PEC Zwolle

AZ heeft zondag het duel tegen PEC Zwolle met 2-0 gewonnen. De thuisclub kreeg drie strafschoppen waarvan er twee door Koopmeiners benut werden.

De thuisclub probeerde in de eerste helft door de defensie van PEC Zwolle te komen maar tot grote kansen kwam het niet. De beste mogelijkheid was voor Stengs maar PEC-doelman Zetterer stond in de weg.

In de slotfase van de eerste helft gaf scheidsrechter Kamphuis een strafschop na een overtreding van Van Polen op Boadu. Koopmeiners nam de strafschop maar mistte.

Tien minuten na rust was er opnieuw een strafschop in het voordeel van de thuisclub en deze keer faalde Koopmeiners niet. Even later was het opnieuw raak nadat Stengs neergehaald werd in het strafschopgebied. Ook dit keer scoorde Koopmeiners vanaf elf meter.

AZ

2 - 0

PEC Zwolle

 54' Koopmeiners(pen)
 60' Koopmeiners(pen)
   
 
 Gele kaart: , Zetterer, Paal, (PEC Zwolle)
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 15.306
Arbiter: Kamphuis
Bijzonderheden: Koopmeiners mist strafschop (43)
 
Opstelling:   Opstelling:
Bizot
Svensson
Leeuwin
Koopmeiners
Wijndal
Midtsjö (Aboukhlal/81)
Evjen (De Wit/64)
Clasie
Stengs
Boadu
Idrissi
  Zetterer
v. Polen
Lam
Kersten
Nakayama
Paal
Hamer
Strieder (Huiberts/46)
Clement
Thy (Johnsen/69)
v. Duinen (Ghoochannejhad/80)

Riiber zet episch seizoen voort: 13 uit 15 en eindwinst in noordse combinatie

In het Noorse Trondheim heeft de World Cup op de noordse combinatie gedurende het weekeinde weer eens twee zeges opgeleverd voor Jarl Magnus Riiber. De zo verschrikkelijk dominante jonge Noor verzekerde zich daarmee ook met nog vier wedstrijden te gaan al van opnieuw de eindzege in de World Cup. Hij won inmiddels dertien van de vijftien wedstrijden dit seizoen; twee keer werd hij slechts tweede.

Zaterdag
Jarl Magnus Riiber sprong weer eens een forse voorsprong bij elkaar voor de tien kilometer langlaufen en dit keer was het zijn twee jaar oudere broer Harald Johnas Riiber die volgde, op 31 seconden. De Japanner Ryota Yamamoto mocht 38 seconden later vertrekken, maar Martin Fritz was op 54 seconden de eerste degelijke langlaufer na Riiber. De Duitser Manuel Faisst (+1:03) voerde de rest aan, met good old Magnus Krog (+1:06) daar weer achter. De beste langlaufer van het seizoen, de Fin Ilkka Herola, vertrok op 1:26 minuten als veertiende.

Op de dunne langlauflatten kwam Jarl Magnus Riiber uiteraard niet in de problemen, zijn broer werd ver achter hem al vrij snel bijgehaald door een door Herola aangevoerde groep. De Fin sloeg in de slotfase een gaatje rest van de groep, behalve de Noor Jørgen Gråbak. Een dikke minuut achter de ongenaakbare Riiber streden Herola en Gråbak om de tweede plek, waarbij de Noor in de slotronde een aanval plaatste. Dat leverde succes op voor de man uit de gaststad, terwijl Herola met plek drie eindelijk zijn eerste podiumplek van het seizoen pakte.

Er staat écht geen maat op Riiber, die de tijden van de dominante Fransman Jason Lamy Chappuis doet verbleken

Zondag
De verschillen waren iets kleiner bij het schansspringen, maar Jarl Magnus Riiber was wel weer eens de beste. De Oostenrijker Martin Fritz hield de schade beperkt tot 25 seconden, Riiber's landgenoten Espen Bjørnstad en Jens Lurås Oftebro mochten 29 en 45 seconden na Riiber vertrekken. Ook de Duitser Terence Weber (+0:48) zat nog binnen een minuut, de Japanner Akito Watabe (+1:03) zat er iets buiten. Rond de anderhalve minuut zaten onder meer snelle langlaufers als Gråbak en de Duitser Eric Frenzel, Herola had dit keer 2:23 minuten achterstand voor het langlaufen.

Fritz en Bjørnstad vonden elkaar op de langlaufski's snel, net als Oftebro en Weber twintig seconden achter hen. Na een kleine vier kilometer ging Fritz ineens onderuit, waardoor Bjørnstad wat ruimte had. Hij kreeg wel snel gezelfschap van Oftebro, terwijl Fritz samen met Weber een dikke handvol achter die twee lag. Die laatste twee werden in de slotfase toch teruggepakt door Gråbak, terwijl Riiber zich lachend verzekerde van de eindwinst in de World Cup. Oftebro schudde Bjørnstad van zich af en werd voor zijn landgenoot tweede, voor Gråbak, Frenzel en Faisst.

Basketball Cup (M): Finaleplaats voor Aris Leeuwarden

Aris Leeuwarden heeft zich ten koste van de Den Helder Suns geplaatst voor de finale van de Basketball Cup. Na de 56-58 overwinning in Den Helder donderdag won Aris ook de tweede wedstrijd. In Leeuwarden werd het 67-66 voor de thuisploeg.

Tot vier minuten voor tijd leek er niks aan de hand voor de Den Helder Suns. De bezoekers waren de bovenliggende partij en hadden met een 54-65 voorsprong een goede uitgangspositie om zich voor de finale te plaatsen. Driepunters van Craig Osaikhwuwuomwan en Torben Tönjann, gevolgd door vrije worpen van Andy Mazurczak zorgden echter voor de ommekeer. Via een 13-1 run plaatst Aris zich voor het eerst in de (korte) historie voor de bekerfinale. Deze wordt op zondag 29 maart in Groningen gespeeld tegen Donar.

Reguliere seizoen BENE-League nadert ontknoping

Het reguliere seizoen van de BENE-League nadert de ontknoping. Met na dit weekend nog twee speelrondes voor de boeg zijn de handballers van het Belgische Achilles Bocholt al zeker van deelname aan de Final4. Voor de overige drie plaatsen strijden nog vier ploegen.

In speelronde twintig op stond de topper tussen KEMBIT-LIONS en HC Visé BM op het programma. Vooraf had nummer twee LIONS een voorsprong van drie punten op het Waalse Visé.

Beide ploegen speelden in een hoog tempo en het spel ging op en neer. Zowel LIONS en Visé wisten gebruik te maken van de omschakeling om te scoren. De thuisclub nam een kleine voorsprong in de wedstrijd. Na ruim twintig minuten spelen nam Visé de leiding over. Bij rust was het 16-17.

Ook na rust kende het duel een hoog tempo en werd er flink gescoord. In de slotfase nam LIONS twee punten voorsprong. Met nog 51 seconden te spelen kregen de bezoekers een strafworp en Jasper Adams moest met 2 minuten tijdstraf naar de kant. Met een punt voorsprong én balbezit probeerde LIONS de wedstrijd uit te spelen maar de scheidsrechters floten af vanwege tijdspel. In de laatste tien seconden wist Visé de gelijkmaker te scoren uit een vrije worp: 34-34.

In de komende twee weekenden vinden de laatste twee speelrondes plaats. Achilles is zeker van de Final4 op 14 en 15 maart in de Maaspoort in Den Bosch. Voor de overige drie plaatsen komen KEMBIT-LIONS, Herpertz/Bevo HC, HC Visé BM en Sporting Pelt nog in aanmerking.

Uitslagen BENE-League speelronde 20
Herpertz/Bevo HC (NED) - The Dome/Handbal Houten (NED) 37-21
KEMBIT-LIONS (NED) - HC Visé BM (BEL) 34-34
KRAS/Volendam (NED) - Sporting Pelt (BEL) 21-23
Green Park/Aalsmeer (NED) - Handbal Tongeren (BEL) 34-22
Hubo Initia Hasselt (BEL) - JD Techniek/Hurry-Up (NED) 26-25
Achilles Bocholt (BEL) - HC AtomiX (BEL) 32-25

Stand na speelronde 20
1. Achilles Bocholt (BEL) 20-37
2. KEMBIT-LIONS (NED) 20-30
3. Herpertz/Bevo HC (NED) 20-30
4. HC Visé BM (BEL) 20-27
5. Sporting Pelt (BEL) 20-27
6. JD Techniek/Hurry-Up (NED) 20-20
7. Handbal Tongeren (BEL) 20-18
8. Green Park/Aalsmeer (NED) 20-15
9. Hubo Initia Hasselt (BEL) 20-14
10. KRAS/Volendam (NED) 20-12
11. The Dome/Handbal Houten (NED) 20-6
12. HC AtomiX (BEL) 20-4

Teuns wint slottijdrit in Andalucia, eindwinst voor Fuglsang

Dylan Teuns heeft de slottijdrit in de Vuelta a Andalucia gewonnen. De Belg van Bahrain-Merida was na een tijdrit van dertien kilometer net iets sneller dan Jakob Fuglsang, die net zoals vorig jaar wel de eindoverwinning pakte in de Ruta del Sol.

Dylan Teuns was deze Vuelta a Andalucia al drie keer dicht bij de ritzege. In de eerste twee etappes werd de Belg derde en in de derde etappe miskeek Teuns zich in de laatste bocht, waardoor hij ritzege weggooide. In de tijdrit was het alsnog raak voor de 27-jarige Belg.

In de tijdrit was Teuns net wat sneller dan Jaob Fuglsang. De Deen die deze wedstrijd al twee rit overwinningen op zak was net iets langzamer dan de Belg. Het eindklassement ging net zoals vorig jaar wel naar de 34-jarige Deen. Hij won met een kleine minuut voorsprong op Jack Haig. Mikel Landa maakte het eindpodium compleet op een derde plaats op 1.12 van de winnaar.

Toch nog individueel goud voor biatleet Bø op slotdag WK

In het Italiaanse Antholz is zondagmiddag het wereldkampioenschap biatlon alweer afgesloten. Het twaalfde en laatste evenement was de massastart bij de mannen, waar een van de favorieten toch wel oppermachtig was en op het laatste moment alsnog individueel WK-goud pakte.

Jakov Fak begon indrukwekkend en nam na de eerste schietbeurt de leiding, gevolgd door dertien andere foutloze mannen - waaronder de Noorse gebroeders Tarjei en Johannes Thingnes Bø, hun landgenoot Johannes Dale en de Duitser Benedikt Doll. Op Simon Desthieux na gingen de Fransen allemaal de fout in: Martin Fourcade, Emilien Jacquelin en Quentin Fillon Maillet moesten een strafronde draaien en door die achterstand besloten de Noren het tempo voorin alvast behoorlijk op te voeren.

De tweede schietbeurt leverde erg veel missers op, maar niet voor het Noorse trio Bø, Bø en Dale. Ook Desthieux bleef foutloos en op een handvol seconden van de Noren volgde hij, met zijn Franse landgenoten Fillon Maillet en Jacquelin achter zich aan - Fourcade moest nog eens de strafronde in. Bij de derde schietbeurt ontdeed Johannes Thingnes Bø zich met nog eens vijf treffers van de rest, Fillon Maillet volgde met een extra misser op zeventien seconden, vlak voor de nog altijd foutloze Desthieux en Tarjei Bø, die één keer miste. Jacquelin en Fourcade volgden op tien seconden van Tarjei Bø.

Johannes Thingnes Bø maakte geen enkel foutje bij de laatste schietbeurt en ging dan toch nog op weg naar individueel goud op dit WK. Fillon Maillet trof vier keer, maar door de missers achter hem kwam zijn zilver niet meer in gevaar. Jacquelin en Tarjei Bø kwamen vroeg in de slotronde bij elkaar en begonnen aan een slooppartij om brons, die gewonnen werd door Jacquelin.

Vier Serie A-duels uitgesteld vanwege uitbraak van Corona-virus

Het aantal mensen dat in Italië besmet is geraakt met het Corona-virus stijgt snel. Inmiddels hebben meer dan zeventig mensen de besmettelijke ziekte opgelopen, terwijl eerder nog zestien gevallen werden gemeld. Ook zijn de eerste besmettingsgevallen gemeld bij Milaan en Turijn. Inmiddels zijn in Italië twee mensen door het virus overleden en heeft de uitbraak ervan ook gevolgen voor het zondagprogramma in de Serie A.

Italië wil de verdere verspreiding van het virus in het noorden van het land stoppen door enkele zwaar getroffen steden van de buitenwereld af te grendelen. Door deze maatregel kunnen tienduizenden mensen die in die gebieden wonen geen kant meer op. Dat heeft de Italiaanse regering zaterdagavond bekendgemaakt. Minister-president Giuseppe Conte kondigde de noodmaatregel aan nadat het aantal ziektegevallen de afgelopen twee dagen opeens flink steeg.

Alle sportieve evenementen in de regio's Lombardije en Veneto worden zondag afgelast. Internazionale - Sampdoria, Atalanta - Sassuolo en Hellas Verona - Cagliari zullen zodoende niet doorgaan. Ook het duel tussen Torino en Parma is zondag afgelast.

In de getroffen gebieden zijn scholen en horecagelegenheden voorlopig gesloten en zijn sportwedstrijden, kerkdiensten en carnavalsoptochten afgelast.

Mensen wordt geadviseerd zo veel mogelijk binnen te blijven, mondkapjes te dragen als ze naar buiten gaan en bij griepsymptomen zo snel mogelijk een arts in te lichten.

Al bij de eerste ziektegevallen, nu drie weken geleden, riep de Italiaanse regering een sanitaire noodtoestand uit en legde al het vliegverkeer met China stil.

Italië is goed voor het overgrote deel van het aantal geïnfecteerden in Europa. In Duitsland zijn zestien gevallen gemeld, in Frankrijk twaalf.

Uitslag FC Utrecht - FC Twente

Het is FC Twente niet gelukt om de verrassende overwinning op AZ van vorige week een passend vervolg te geven. De ploeg van trainer Gonzalo García García stond tien minuten voor tijd nog met 0-1 voor tegen FC Utrecht, maar gaf de wedstrijd in een tijdsbestek van drie minuten volledig uit handen. Jonas Arweiler, die als invaller debuteerde in de hoofdmacht van FC Utrecht, tekende vier minuten voor tijd voor de winnende treffer, waardoor de Domstedelingen met 2-1 wisten te winnen.

FC Twente rekende vorige week verrassend af met AZ en werkte zodoende met een goed gevoel toe naar de ontmoeting met FC Utrecht. Bij de Domstedelingen zat Dennis Haar op de bank, omdat John van den Brom een schorsing uitzat wegens zijn uitspattingen richting de arbitrage in het slot van de uitwedstrijd tegen Willem II (1-1). De eerste grote kans in De Galgenwaard was voor de bezoekers, toen Haris Vuckic vrij opdook in het strafschopgebied en het leer niet kon breedleggen richting Queensy Menig. Kort daarna kwam FC Utrecht-doelman Jeroen Zoet goed weg, nadat hij over de bal heen maaide. Vuckic kwam weliswaar in balbezit, maar kon niet optimaal profiteren.

Nadat Vuckic opnieuw een kans onbenut had gelaten, werd FC Utrecht in de slotfase van de eerste helft gevaarlijker. Kristoffer Peterson dook tot drie keer toe op voor het doel van FC Twente, maar de beste mogelijkheid was voor Sander van de Streek. Zijn inzet ging maar net langs de paal. Ook Giorgi Aburjania had de openingstreffer voor rust nog op zijn schoen, maar de eerste helft bleef uiteindelijk doelpuntloos. Kort na rust waren Gyrano Kerk en Noa Lang dicht bij een doelpunt, maar het was uiteindelijk Vuckic die twintig minuten voor tijd op aangeven van Menig de score opende.

Kort na de openingstreffer kreeg Menig een goede mogelijkheid op de 0-2, maar zijn inzet werd gekeerd door Zoet. Waar FC Twente de wedstrijd in handen leek te hebben, keerde het duel in de slotfase volledig om. Met nog zeven minuten op de klok tikte Kerk de gelijkmaker binnen, nadat hij de bal door geklungel in de defensie van FC Twente via de rug van Julio Pleguezuelo voor de voeten had gekregen. Vier minuten voor tijd bezorgde de ingevallen Arweiler FC Utrecht de overwinning vanuit een hoekschop. Vuckic leek in blessuretijd nog de gelijkmaker aan te tekenen, maar zijn treffer werd geannuleerd wegens buitenspel.

FC Utrecht

2 - 1

FC Twente

 83' Kerk
 86' Arweiler
   70' Vuckic
 
 Gele kaart: Kaliber, v.d. Maarel, (FC Utrecht), Selahi,Verdonk, (FC Twente)
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 18.491
Arbiter: Manschot
 
Opstelling:   Opstelling:
Zoet
Klaiber
Emanuelson (Abass/80)
Hoogma
v.d.Maarel
v.d.Streek
Maher
Ramselaar
Kerk
Bahebeck (Arweiler/74)
Peterson (v.Overeem/62)
  Drommel
Troupée
Bijen
Pleguezuelo
Verdonk
Selahi
O.Busquets (Nakamura/88)
Aboerdzjania
Menig (Zekhnini/84)
Vuckic
Lang

Een dode en drie gewonden bij steekpartij Alphen aan den Rijn

Afgelopen nacht rond 01:00 uur vond een steekincident plaats in een woning aan de Robijnstraat in Alphen aan den Rijn. Bij dit steekincident is een 16-jarige jongen uit Amsterdam overleden. Drie andere mensen raakten gewond. Rondom het plaats delict hield de politie een verdachte aan. Het gaat om een 18-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn.

Na de melding was de politie snel ter plaatse. Een 16-jarig slachtoffer was uit de woning gevlucht en werd aangetroffen in de directe omgeving. De politie startte direct met reanimatie, maar dat mocht niet baten. Hij overleed aan zijn verwondingen. Drie andere mensen raakten gewond. Twee van hen moesten naar het ziekenhuis. Het gaat om een 19-jarige jongen uit Amsterdam en een 53-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn. Zij zijn buiten levensgevaar. Een 17-jarige voorbijganger bij de woning raakte lichtgewond. Hij is aan zijn verwondingen behandeld bij de Huisartsenpost.

Op dit moment is nog onduidelijk waarom de verdachte de slachtoffers heeft neergestoken. Het eerste onderzoek wijst erop dat het plaatsvond in familiaire sfeer. Het rechercheonderzoek is in volle gang. Meerdere mensen die getuigen waren van het incident worden gehoord.

De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.

Agressieve zatlap richt wapen op agenten

Agenten hebben afgelopen nacht hun wapen moeten trekken toen een agressieve bewoner van de Kornhorst in 's Heerenberg een wapen op hen richtte. Agenten wisten de man, die zich hevig verzette en een agent verwondde, aan te houden. Hij zit nog vast en inmiddels is bekend dat zijn wapen niet echt was. Het incident is door verschillende omstanders gefilmd en de politie wil die filmbeelden graag gebruiken in het onderzoek.

Rond 2.45 uur kwamen agenten bij de woning van man die agressief zou zijn en daarvoor mogelijk betrokken zou zijn geweest bij een vechtpartij. Toen de agenten daarna zijn woning weer verlieten, kwam de man ineens achter hen aan en bedreigde hen met een wapen. Agenten trokken daarop ook hun wapen en richtten dat op de man.

Pas na onderzoek op het bureau bleek dat het ging om een nepvuurwapen. Als iemand een wapen richt of bij zich heeft, dat niet van echt te onderscheiden is, wordt er geen enkel risico genomen en handelt de politie altijd alsof het wapen echt is. Het wapen van de man uit ’s Heerenberg leek dusdanig echt, dat agenten ook hun wapen trokken en op de man richtten. Die liet uiteindelijk zijn wapen vallen, waardoor dit goed is afgelopen. Als agenten worden geconfronteerd met een wapen mogen ze schieten als de situatie daar naar is.

Toen de man zijn wapen had laten vallen en agenten hem wilden aanhouden, was hij nog steeds agressief. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding en zocht daarbij de confrontatie met de agenten op. Eén van hen raakte daarbij lichtgewond aan zijn gezicht. Uiteindelijk is de man overgebracht naar het politiebureau, waar bleek dat hij onder invloed van alcohol was.

Beelden kunnen worden geupload via het tipformulier

Rodelaars sluiten gruwelijk natte World Cup in Winterberg af

In het Duitse Winterberg hebben de rodelaars de voorlaatste World Cup van het seizoen afgewerkt. Wegens problemen met de baan, wat voor nogal veel gedoe zorgde, deed lang niet iedereen mee, maar er werden in de zeikende regen - vooral tijdens de estafette was het echt gruwelijk nat - toch nog leuke wedstrijden gehouden.

Dubbels
Een hele meute aan topteams was afwezig wegens de eerdergenoemde problemen met de baan in Winterberg. De vier Duitse duo's, waaronder de wereld- en olympisch kampioenen, besloten voor eigen publiek niet te starten en ook alle Oostenrijkers en Amerikanen en één van de Russische teams waren er niet, waardoor er opmerkelijke resultaten mogelijk waren.

De Russische sprintwereldkampioenen Aleksandr Denisev en Vladislav Antonov waren de besten in de eerste run en alleen de Letten Oskars Gudramovics en Peteris Kalnins bleven met 0,072 seconden nog in de buurt. Op 0,244 stonden de Polen Wojciech Chmielewski en Jakub Kowalewski, voor de normaal gesproken vrij onzichtbare jonge Slowaken Tomas Vavercak en Matej Zmij (+0,264). Park Jin-yong en Cho Jung-myung uit Zuid-Korea (+0,299) stonden op een zeldzame vijfde plek, nog voor de twee tegenvallende Italiaanse teams Ludwig Rieder/Patrick Rastner (+0,317) en Emanuel Rieder/Simon Kainzwaldner (+0,441).

In de tweede run regende het ook nog eens behoorlijk en met de top-5 nog te gaan hadden drie teams achter elkaar de kans om hun land een eerste World Cup-podium ooit te bezorgen. Park en Cho deden wat ze moesten doen en doken 0,084 seconden onder de tijd van de Russen Vsevolod Kashkin en Konstantin Korshunov door. Vavercak en Zmij konden hun verrassing niet herhalen en kwamen 0,125 seconden achter de Koreanen terecht. Chmielewski en Kowalewski haalden het wél, doken 0,057 seconden onder Park en Cho's tijd door en bezorgden Polen zo in elk geval de eerste World Cup-zege ooit in het rodelen.

Gudramovics en Kalnins zagen hun podiumplek niet in gevaar komen en waren 0,155 seconden sneller dan de toch al juichende Polen, met nog één duo te gaan. Denisev en Antonov kenden geen enkel probleem en met een enorme voorsprong van 0,608 seconden op de Letten pakten ze de winst.

Chmielewski en Kowalewski juichen na hun historische podiumplek in de zeikende regen (Pro Shots/Zuma Press)
Chmielewski en Kowalewski juichen na hun historische podiumplek in de zeikende regen (Pro Shots/Zuma Press)

Estafette
Door het afzeggen van onder meer vele toppers deden er slechts zes landen mee, amper de helft van een normaal deelnemersveld. Drie toplanden waren van de partij en dus konden Polen, Slowakije en Oekraïne hopen op een sensationeel podium als één van de grote landen in de fout ging. Polen stond na de eerste drie teams op één, Letland dook er bijna twee seconden onderdoor en nam de leiding.

Met Tatyana Ivanova tegen de tijd van Eliza Cauce, Semen Pavlichenko tegen Kristers Aparjods en Aleksandr Denisev/Vladislav Antonov tegen Oskars Gudramovics/Peteris Kalnins pakte Rusland met 0,599 seconden de leiding. Alleen Italië stond nog boven en Sandra Robatscher deed het verrassend goed. Dominik Fischnaller leverde de hele voorsprong echter weer in en Emanuel Rieder en Simon Kainzwaldner konden niet meer doen dan Italië op 0,494 tellen naar de tweede plek helpen.

Komende week trekt het circus naar Königssee, waar het World Cup-seizoen afgesloten wordt.

Ackermann sprint naar zege in openingsrit UAE Tour; Groenewegen vierde

De openingsetappe in de UAE Tour is gewonnen door Pascal Ackermann. De snelle Duitser van Bora-hansgrohe was in massasprint de snelste voor Caleb Ewan en Rudy Barbier. Dylan Groenewegen moest genoegen nemen met een vierde plaats. Ackermann is ook de eerste leider in het algemeen klassement.

De eerste etappe was een volledige vlakke etappe in de UAE Tour. De rit verliep ideaal voor de sprintersploegen. Een kopgroep van vier met renners van de kleinere ploegen kleurden het eerste wedstrijd deel en het peloton moest het rustig aan doen om de vluchters niet te vroeg in te lopen. Op veertien kilometer van de finish was het avontuur van de kopgroep voorbij.

De sprinters konden zich gaan opmaken voor de eerste massasprint deze ronde. De treintjes van de sprinters liet zich voren zien, met ook Jumbo-Visma voor Dylan Groenewegen. Groenewegen raakte meermaals zijn ploeggenoten kwijt, maar bij aanvang had hij het wiel gekozen van Fernando Gaviria. Achteraf bleek dat de verkeerde keuze, want de Colombiaan kwam er in de massasprint er niet aan te pas.

Pacscal Ackermann begon zijn sprint wel vooraan na goed werk van zijn team Bora-hansgrohe. De Duitser zette vervolgens vroeg aan maar hij zag niemand er meer overheen komen en boekte zijn tweede seizoenszege van het jaar. Vorige week won hij de Clasica de Almeria. Caleb Ewan legde beslag op de tweede plaats, voor de verrassende Rudy Barbier. Groenewegen reed nog een sterk laatste deel van zijn sprint en kwam als vierde over de meet in Dubai.

Skiester Brignone wéér de beste op combinatie Crans-Montana

Alpineskiester Federica Brignone heeft voor de vierde keer in vijf edities de alpinecombinatie in Crans-Montana gewonnen. In de Zwitserse sneeuw was de Italiaanse de beste in de wedstrijd over twee onderdelen: 's ochtends de super-G, in de middag gevolgd door de slalom.

Super-G
Brignone zette de toon in de super-G en noteerde een tijd waar niemand meer bij in de buurt kwam. Uitgerekend de Slowaakse slalomspecialiste Petra Vlhova bleef met 0,58 seconden het dichtst in de buurt, verder bleven alleen de Oostenrijkse Nina Ortlieb (+0,66), de Tsjechische Ester Ledecka (+0,79) en de Oostenrijkse Franziska Gritsch (+0,81) binnen een seconde.

De Zwitserse dames Michelle Gisin (+1,10) en Wendy Holdener (+1,50) zorgden voor een redelijke prestatie en hadden met het oog op de slalom, hun sterkere discipline, ook nog wel kans op het podium. De slalom werd afgewerkt met de winnares van de super-G als eerste en dus was al vrij snel bekend hoe de vork in de steel stak.

Slalom
Brignone opende de slalomrun en deed dat op het oog uitstekend, maar Vlhova maakte flink wat tijd goed. De Slowaakse specialiste ging echter de fout in en haalde de finish niet, waardoor Brignone's grootste gevaar al zo'n beetje geweken was. Gritsch kwam tot op 0,92 seconden van Brignone en deed daarmee een grote gooi naar het podium.

Gisin finishte op 1,93 seconden van Brignone en viel daarmee net buiten het podium: Ester Ledecka uit Tsjechië wist op 1,82 seconden te blijven en stond achter Gritsch derde. Holdener had teveel achterstand opgelopen op de super-G en nam op 2,49 seconden plaats op de vijfde stek, waarmee het voor Brignone eigenlijk wel binnen was.

Fantastische slotfase massastart op WK biatlon

In het Italiaanse Antholz is het wereldkampioenschap biatlon voor de vrouwen afgesloten. Zondag stond met de massastart het laatste onderdeel op het programma en dat werd een bijzonder fraai slotstuk.

Met zestien dames schoot net iets meer dan de helft van het veld foutloos bij de eerste schietbeurt, terwijl de omstandigheden toch niet zo slecht waren. Julia Simon uit Frankrijk pakte de leiding, onder meer favorieten Hanna Öberg, Dorothea Wierer, Marte Olsbu Røiseland en Denise Herrmann gingen één keer de fout in.

Bij de tweede schietbeurt was het definitief klaar voor Lisa Vittozzi, die na twee missers in de eerste nu zelfs álles mis schoot. Katharina Innerhofer uit Oostenrijk pakte samen met Simon de leiding met nog vijf treffers, op zeven tellen gevolgd door de foutloze Monika Hojnisz. Daarachter voerden Herrmann, Wierer en Öberg een groepje aan die weer aan had gesloten, Røiseland miste nog eens en viel flink terug.

Simon bleef na de derde schietbeurt als enige foutloos en nam de leiding, Öberg trof ook vijf keer doel en volgde op tien seconden. Wierer ging één keer de mist in en sloot tien seconden achter Öberg aan, terwijl Hojnisz met één misser op plek vier lag. Herrmann miste maar liefst vier keer en viel ver terug, Røiseland klom ondertussen op naar de negende stek, achter landgenote Tiril Eckhoff en de Finse veterane Kaisa Mäkäräinen.

Bij de laatste schietbeurt gaf Simon het met twee missers alsnog weg, ook Öberg schoot er twee naast. Wierer schoot één misser, maar dat was genoeg om de leiding te nemen. Røiseland schoot vijf keer raak en dook vijftien seconden na Wierer de slotronde in, maar dat gat begon ze in rap tempo dicht te skiën. In de slotfase sloot Røiseland aan en niet veel later brak ze Wierer definitief met een zinderende aanval.

Het leverde Røiseland haar zevende medaille van het WK op: ze stond op elk onderdeel op het podium, won twee keer brons en maar liefst vijf keer goud. Wierer pakte het zilver, Öberg hield Hojnisz van zich af en veroverde met brons dan toch nog een medaille.

Man gewond bij schietincident; politie zoekt getuigen

Een 35-jarige man raakte zaterdagavond 22 februari om 21.35 uur gewond bij een schietincident in Rotterdam. Het slachtoffer werd op Emmy van Leersumhof door een of meerdere personen beschoten en raakte daarbij gewond aan zijn benen.

Volgens een getuge waren bij het schietincident twee personen betrokken. Zij reden direct na het schietincident weg in een rode Volkswagen Golf voorzien van een Duits kenteken. Het voertuig werd korte tijd later leeg in de Geerten Gossaertstraat aangetroffen.

Ondanks een uitgebreide zoekactie in de omgeving waarbij de politiehelikopter ondersteuning verleende, werden zij niet meer gevonden. Het slachtoffer werd vervoerd naar aan ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in en roept getuigen op zich te melden. Dat kan via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Dronkenlap duwt schoonmaker op het spoor

De politie heeft afgelopen nacht op het station in Tilburg een 23-jarige man uit Duiven aangehouden. Hij mishandelde twee beveiligers en duwde een schoonmaker op het spoor. De man wordt verdacht van poging tot doodslag/moord.

De politie kreeg kort voor middernacht een melding dat de man vanuit het niets twee beveiligers aanviel. Hij probeerde één van hen op het spoor te gooien. Ook deelde hij aan hen verschillende trappen en klappen uit. Een schoonmaker, die het zag gebeuren, besloot de beveiligers te helpen. Hij werd echter door de verdachte op het spoor gegooid. Vervolgens rende de man weg.

Hij is in de hal van het station aangehouden door de politie. De beveiligers en de schoonmaker hebben aangifte gedaan van mishandeling en poging tot doodslag/moord. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Hij bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn.

Fun met Funda #186 - Een zee aan ruimte in Amsterdam

In Amsterdam vinden we dit paleisje. Werkelijk een zee aan ruimte, en dat voor slechts 14 miljoen euro. Wat krijg je ervoor terug? Een unieke kans volgens de makelaar op Funda: "Indrukwekkende stijlkamers op de bel-etage en open, vrij in te delen ruimtes op de bovengelegen verdiepingen. Alles bij elkaar staat u meer dan 1.000 m² ter beschikking, met een riante achtertuin als kers op de taart."

Kijken jullie even mee? 

Een zee aan ruimte in Amsterdam (Foto: Funda)
Een zee aan ruimte in Amsterdam (Foto: Funda)

Politie zoekt getuigen van gewapende overval in Arnhem

Op vrijdag 21 februari rond 21:15 uur hebben twee mannen een overval gepleegd op een snackbar aan het Schuttersbergplein in Arnhem. Tijdens de overval is een medewerkster gewond geraakt. De twee zijn daarna vermoedelijk in de richting van de Sperwerstraat vertrokken. Ze zijn mogelijk in een zwarte auto gestapt en weggereden.

Beiden hadden een blanke huidskleur en droegen donkere kleding met bivakmutsen. Ze hadden allebei een mes bij zich waar ze mee dreigden omdat ze geld wilden. Er is niet mee gestoken. Verder viel op dat de verdachten erg lang waren en dat ze een slank en atletisch postuur hadden. De politie is op zoek naar getuigen en eventueel camerabeelden. Er kan contact worden opgenomen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. Beelden kunnen met de politie worden gedeeld via een tipformulier

Quarantaine Nederlanders in goede gezondheid afgerond

De 6 mensen die op zondag 9 februari terugkeerden uit Wuhan hebben hun quarantaine in Nederland in goede gezondheid afgerond. Niemand is besmet met het nieuwe coronavirus.

De 6 Nederlanders zaten in thuisquarantaine. De GGD Brabant-Zuidoost heeft ze 14 dagen gevolgd. Niemand heeft klachten gekregen in deze periode. Nu de quarantaine is opgeheven zijn er voor hen geen beperkingen meer. Ze hoeven zich niet meer te melden bij de GGD en kunnen gewoon contact hebben met andere mensen.

Zonderland zet grote stap richting Spelen na winst in Melbourne

Epke Zonderland heeft een belangrijke stap gezet naar een ticket voor de Olympische Spelen gezet. De Friese rekstokspecialist was bij de wereldbekerwedstrijden in Melbourne de beste op het onderdeel rek met een score van 14,900.

Concurrent Hidetaka Miyachi voor het olympische ticket werd na een val vijfde met 13,400 en na afloop feliciteerde de 25-jarige Japanner Zonderland alvast met zijn olympische ticket, hoewel er nog twee wereldbekerwedstrijden te gaan zijn.

"Ik had hier hoger moeten scoren, dat is me niet gelukt. De route via de wereldbekers is voor mij nu einde verhaal", aldus Miyachi. "Dus het ticket is voor Epke. Ik ga niet naar Doha en Baku."

Bij de laatste twee wereldbekerwedstrijd in Doha of Baku had Miyachi een score van 14,734 of hoger moeten turnen om Zonderland voorbij te gaan in de strijd om het olympisch ticket. Als de Japanner beslist om die niet te turnen is de Nederlander zeker van de Olympische Spelen.

Het kamp-Zonderland wacht nog even af. "Het nieuws heeft ons ook bereikt, maar we willen eerst 100 procent zekerheid", aldus trainer Daniel Knibbeler. "We gaan contact opnemen met de Japanse bond, tot die tijd verbinden we hier nog geen conclusies aan."

"Voorlopig staat Miyachi nog steeds ingeschreven voor de laatste twee wereldbekerwedstrijden. Pas als wij het officieel weten reageren we tegenover de media."

De winnaar van het wereldbekerklassement krijgt een ticket voor de Olympische Spelen, waarbij de beste drie resultaten tellen. Zowel Miyachi als Zonderland hebben nu drie wereldbekerwedstrijden gewonnen, waardoor het nu gaat om de beste score.

Daarin gaat de 33-jarige Fries voorlopig aan de leiding. Zonderland heeft een score van 44,399, terwijl de Japanner op 43,966 staat. De laatste twee wereldbekerwedstrijden zijn halfweg maart.

Man valt ambulancepersoneel aan en spuugt agent onder met bloed

Agenten hebben in het ziekenhuis een 26-jarige Rotterdammer aangehouden. Terwijl ambulancepersoneel de gewonde man op de Claudius Prinsenlaan in Breda probeerde te behandelen haalde de verdachte naar hen uit. In het ziekenhuis bespuugde hij een politieagent met bloed.

Ambulancepersoneel sloeg op zaterdag 22 februari rond 18.15 uur alarm toen de Rotterdammer, die bij hen in de ambulance terecht was gekomen vanwege een verwonding aan het hoofd, om zich heen begon te schoppen en slaan. Daarbij raakte hij tenminste een van de verpleegkundigen. Agenten kwamen ter plaatse en op dat moment werd de man al onder controle gehouden door twee van de verpleegkundigen. Er werd besloten dat de agenten de man naar het ziekenhuis zouden vervoeren omdat hij medische zorg nodig had.

In het ziekenhuis probeerde de man nog een agent te slaan en werd een diender door hem bespuugd met bloed. Het ambulancepersoneel en de agent hebben aangifte tegen de man gedaan. Nadat hij behandeld was in het ziekenhuis is hij overgebracht naar het politiebureau.

Schansspringers Geiger en Kraft duelleren om winst in Roemenië

In Rasnov is ook de tweede World Cup-wedstrijd bij de mannen ooit in Roemenië afgewerkt. Een dag eerder was de Duitser Karl Geiger de beste, ook zondag deed hij weer volop mee om de winst.

In de eerste ronde was de Oostenrijkse World Cup-leider Stefan Kraft de beste, met Geiger - winnaar van een dag eerder - in zijn kielzog. Constantin Schmid uit Duitsland deed het verrassend sterk met plek drie, voor de Noor Daniel André Tande en de Oostenrijkse grootheid Gregor Schlierenzauer, die éindelijk weer eens wat moois liet zien.

De finaleronde werd hem dan weer niet voor Schlierenzauer, die zeven plekken inleverde, waardoor de Pool Dawid Kubacki - negende na één sprong - aan de leiding bleef. Ook Tande kwam niet aan Kubacki, maar Schmid deed dat wel en verzekerde zich zo van zijn allereerste World Cup-podium. Geiger sprong er op zijn beurt ruim voorbij, met alleen Kraft nog op de schans. De Oostenrijker liet zich het kaas niet van het brood eten en pakte de winst, waardoor hij de World Cup-leiding uit kon breiden.

De Duitser Severin Freund eindigde als 29e en pakte zo voor het eerst sinds december 2018, voor zijn zoveelste zware blessure, bij zijn comeback gelijk weer eens World Cup-punten.

Harde wind ontregelt intercity direct

Vanwege de harde wind hebben de Nederlandse Spoorwegen (NS) besloten om de intercity direct tussen Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal en tussen Rotterdam Centraal en Breda zondag minder vaak te laten rijden.

Het KNMI heeft vanwege het weer voor bijna heel Nederland code geel afgekondigd. Van het zuidwesten uit neemt de wind vanmorgen namelijk snel toe en is er kans op zware windstoten van 75-90 kilometer per uur. Aan het einde van de middag neemt de wind af en verdwijnen de zware windstoten, zo stelt het weerinstituut.

Door de wind voelt de NS zich genoodzaakt de Hogesnelheidslijn minder te belasten: hierdoor rijden er tot 14:00 uur minder treinen op het traject Amsterdam-Rotterdam. Van en naar Breda rijden er geen internationale treinen. 

Schaatsster Kok weer wereldkampioene junioren, Groot 2e

Schaatsster Femke Kok heeft haar wereldtitel bij de junioren met succes verdedigd. In het Poolse Tomaszow Mazowiecki kwam alleen landgenote Robin Groot een klein beetje in de buurt bij de sprintster, die liet zien ook keurig te kunnen allrounden.

Na goud en zilver op de 500 en 1500 meter ging Kok op de 1000 meter weer door met winnen. Met 1:17,14 was ze te sterk voor Groot (1:17,97), terwijl Marrit Fledderus het Nederlandse podium op forse afstand (1:19,07) completeerde. Myrthe de Boer werd met 1:20,51 zevende.

Weinig verrassend kon Kok het op de afsluitende drie kilometer niet helemaal bolwerken tegen Groot, die in 4:13,56 overtuigend het goud pakte. De Japanse Momoka Horikawa werd met 4:17,47 tweede, voor de bronzen 4:18,79 van Merel Conijn.

Kok reed met 4:21,61 naar de vierde plek en goud in het allroundklassement. Daarin eindigde Groot op 2,18 seconden als tweede, de Canadese Alexa Scott pakte brons op maar liefst 26,77 seconden.

Bij de mannen won de Noor Peder Kongshaug de 1000 meter in 1:10,81 minuten, voor de Zuid-Koreaan Cho Sang-hyeok (1:10,95) en de Japanner Katsuhiro Kuratsubo (1:10,96). Jarle Gerrits werd met 1:11,79 zevende, Kai in 't Veld dertiende met 1:12,55 en Stefan Westenbroek strandde met 1:13,61 op de 23e stek.

Op de 5000 meter was er dan toch nog een Nederlandse mannenmedaille en wel voor Yves Vergeer, die met 6:39,58 alleen de Rus Daniil Aldoshkin (6:36,17) voor zich moest dulden. De Amerikaan Casey Dawson werd met 6:40,34 derde, andere Nederlanders deden er niet mee.

In het allroundklassement ging het goud met overmacht naar de Rus Stepan Chistiakov, vijfde op de 1000 en 5000 meter, tweede op de 1500 meter en twaalfde op de 500 meter. Op 13,02 seconden werd uittredend kampioen Chung Jae-won uit Zuid-Korea tweede, voor het Russische megatalent Pavel Taran (+13,07).

PVV'er Marjolein Faber: 'De mens heeft geen invloed op klimaatverandering'

In een interview met het AD is Marjolein Faber (PVV) heel stellig over de klimaatverandering: "Je moet beginnen bij het begin. Klimaatverandering. Dat het klimaat iets verschuift, zal best kunnen. Dan is de vraag: heeft de mens er invloed op? En mijn antwoord is: nee. We hebben de tijd van de dinosaurussen gehad, met meer CO2 en met veel weelderige plantengroei. Nou, toen reed er nog geen auto rond, hoor.”

Op de opmerking van de interviewer dat de temperaturen nog nooit zo hard zijn gestegen als de laatste tijd reageert ze dat dat komt door de activiteit van de zon, waarop de interviewer zegt dat de meeste deskundigen dat niet met haar eens zijn. Faber: "Die deskundigen zijn dan mensen die academicus zijn of professor. Nou, ik hoef niet gestudeerd te hebben om te weten dat ik belazerd word. Dat is allemaal niet zo moeilijk."

Faber heeft dus een uitgesproken mening over de klimaatverandering maar benadrukt in het interview wel dat voor de PVV de islam nog steeds op één staat: "Hoho, ga er maar van uit dat de islam nog steeds ons toponderwerp is. Islam is nummer één bij de PVV en blijft nummer één. Niet klimaat. Dat is een goede tweede. En Europa. Ook een goede tweede.” 

Opvallend genoeg weigert ze glashard op een kritische vraag over haar tweet over een steekpartij in Groningen in te gaan. Faber tweette dat het om een Noord-Afrikaanse man ging, maar het bleek om een 57-jarige Nederlander te gaan. Faber: "Ik ga het er niet over hebben. Je kunt de commissaris van de Koning erbij halen of wie dan ook, maar ik ga het er niet over hebben."

Het hele interview is hier te lezen

FOK! Wat een weer: veel regen, later opklaringen

Hallo.

We hadden gisteren een dag met veel bewolking. Toch heb ik de zon nog wel héél even gezien en dat was op meerdere plaatsen zo. Tegelijkertijd trok er ook een koufront van west naar oost over ons land heen. Dat was nog best een actief ding. Plaatselijk viel er zo'n 5 tot 10 mm in korte tijd. Dus wéér geen landelijke droge dag. En dat is vandaag ook zeker niet het geval. 

Er trekt vandaag een storing over waarbij we tijdelijk in een warme sector belanden. In de middag trekt dan een koufront over, waarna het weer een paar graden afkoelt. Er zijn in een groot deel van het land perioden met regen. Het kan flink doorregenen. Ik verwacht zo'n 15 mm in het midden tot 25 in het zuiden van het land. In het noorden is het iets droger. In de middag klaart het dan langzaam op vanuit het westen, maar dan kan er nog wel een enkele bui vallen. De wind doet ook goed mee. Langs de westkust en in het zuiden van het land zijn windstoten tot 85 km/u mogelijk. Dit lijkt tot na koufrontpassage aan te houden. Bij dit alles wordt het ongeveer 11 graden, maar in de middag zakt het kwik wat.

Komende week blijft het aanhoudend wisselvallig. 

Fijn weekend.

Meer weer op FOK!

werkzaamheden Cuijk (Foto: Charged)
De werkzaamheden in Cuijk. (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Titanenstrijd zwaargewichten Wilder en Fury om wereldtitels

In de MGM Grand Arena in Las Vegas, Nevada hebben boksers Deontay Wilder (42-0, 41 KO's) en Tyson Fury (29-0, 20 KO's) hun tweede wereldtitelgevecht uitgevochten. In december 2018 vochten de twee zwaargewichten om Wilder's WBC-wereldtitel, een gevecht dat nogal controversieel eindigde in een gelijkspel. Zaterdagavond volgde de rematch, waarvoor beide heren nog eens een kilo of acht zwaarder waren: 104,8kg voor kampioen Wilder tegen 123,8kg voor Fury.

Na de heerlijk overdreven ringwalks kon de strijd beginnen tussen de fenomenale Fury en de verschroeiend hard slaande Wilder. De eerste ronde leverde gelijk al het nodige spektakel op, vooral Fury liet er bepaald geen gras over roeien. Al maandenlang vertelde de Gypsy King dat hij Bronze Bomber Wilder in de tweede ronde knockout zou slaan, maar dit keer was het Wilder die een paar keer geweldig uithaalde. Nagenoeg iedereen op aarde zou al plat zijn gegaan, maar Fury vrat de stoten van Wilder op en ging gewoon door.

De rem werd bepaald niet ingetrapt in de derde ronde, waarin Fury gelijk al een loeiharde rechter op Wilder's gezicht plaatste. Dat leverde nog niet al teveel op, maar met een halve minuut te gaan werkte Fury zijn opponent naar de grond met nog een rechter, waarna Wilder met grote moeite de ronde uit wist te boksen - zijn oor bloedde, wat wel eens kon betekenen dat hij grote problemen had met zijn evenwicht. Voor het eerst in tien jaar was hij naar het canvas gegaan, maar met grote moeite kwam Wilder ook de vierde ronde door.

Halverwege de vijfde ronde wist Fury de wereldkampioen nóg een keer naar de grond te slaan, maar dat punt werd tenietgedaan: de scheidsrechter gaf Fury een punt aftrek wegens het constante niet luisteren door de Brit. Toch was de vraag of het veel uit zou gaan maken, want Wilder probeerde werkelijk elke kans aan te grijpen om een paar seconden rust te pakken en hing in Fury's armen zodra het even kon. De kampioen zat dik in de problemen en Fury leek te boksen alsof hij nog geen vijf seconden achter de rug had.

In de zesde ronde leek Wilder voorzichtig een klein beetje terug te kunnen komen, hoewel hij nog verre van geweldig was en de ronde op zeker naar Fury ging. In de zevende ronde was Fury wederom de betere en na nog een Britse barrage kwam daar een uniek moment: de hoek van Wilder gooide de handdoek in de ring en het tijdperk van de Bronze Bomber was voorbij. Het Britse enfant terrible was daarmee niet alleen de lineaire wereldkampioen, maar nu op zijn 31e ook de WBC-wereldkampioen in het zwaargewicht.

Tyson Fury en Deontay Wilder en het meest veelzeggende beeld van het gevecht (Pro Shots/SIPA USA)
Tyson Fury en Deontay Wilder en het meest veelzeggende beeld van het gevecht (Pro Shots/SIPA USA)

Charles Martin (27-2, 24 KO's) - Gerald Washington (20-3, 13 KO's)
De laatste opwarmer voor het grote gevecht ging tussen voormalig en kortstondig wereldkampioen Martin en Washington, met als inzet een gevecht om de IBF-wereldtitel in het zwaargewicht tegen kampioen Anthony Joshua. Het werd geen al te spectaculair gevecht, waarin Martin langzaam maar zeker de touwtjes in handen nam. In de zesde ronde viel Washington aan en dat bleek het einde: Martin pareerde met een heerlijke rechter, Washington ging naar de grond en stond vrij snel op, maar de scheidsrechter maakte er een einde aan.

Emanuel Navarrete (30-1, 26 KO's) - Jeo Santisima (19-2, 16 KO's)
In 2018 veroverde Navarrete de WBO-wereldtitel in het superbantamgewicht (-55,3kg), een titel die Vaquero vorig jaar maar liefst vier keer verdedigde. Dit keer mocht Jeo Santisima uit de Filipijnen het proberen, maar dat leek nauwelijks echt veel kans te hebben. Santisima bleef wel lang op de been, maar in de elfde ronde sloeg Navarrete direct na tussenkomst van de scheidsrechter definitief toe: de scheids maakte er een einde aan en Navarrete verdedigde zijn wereldtitel alweer voor de vijfde keer.

Navarrete slaat toe tegen Santisima (Pro Shots/SIPA USA)
Navarrete slaat toe tegen Santisima (Pro Shots/SIPA USA)

Noorse langlaufers sprinten naar 1-2-3-4-5'je in voorlaatste etappe Ski Tour

In het Noorse Trondheim is de voorlaatste etappe afgewerkt van de Ski Tour, de nieuwste etappewedstrijd in het langlaufen. Zaterdag stond een sprint in klassieke stijl op het programma, zondag wordt de Tour afgesloten met een achtervolging.

Vrouwen
Op het niet al te ingewikkelde parcours werkten de Noorse Maiken Caspersen Falla en de Zweedse Jonna Sundling zich los van de rest. Dat leidde tot een sprint om de winst, waarin Falla een flinke maat te groot was. Sundling werd tweede, de Zwitserse Nadine Fähndrich completeerde het podium. Anna Dyvik (Zweden), Anna Svendsen en Heidi Weng (Noorwegen) kwamen er in de finale niet meer aan te pas.

Met de vijftien kilometer achtervolging in klassieke stijl te gaan op zondag is Therese Johaug in het Ski Tour-klassement met afstand de beste: ze staat 2:33 minuten voor op naaste belaagster Heidi Weng en is dé specialiste op het gebied van lange wedstrijden in klassieke stijl.

De vrouwenfinale

Mannen
De Italiaan Federico Pellegrino vocht tegen een complete Noorse armada in de finale en was daar niet tegen opgewassen. Johannes Høsflot Klæbo, Pål Golberg en Erik Valnes werkten zich los van de rest en sprintten om de winst, maar met zijn machtige klappen was Klæbo véél te sterk voor de rest. Golberg en Valnes maakten het podium compleet, Emil Iversen en Finn Hågen Krogh eindigden ook nog voor Pellegrino.

De Rus Alexander Bolshunov werd twaalfde op de sprint, maar staat nog wel op plek één in het klassement. Golberg volgt op 34 seconden, voor Krogh (+1:35) en Sjur Røthe (+1:40), de enige die in theorie nog een kans maakt om Bolshunov van de winst te houden. De slotetappe gaat echter over dertig kilometer in klassieke stijl en dat is op het lijf geschreven van de Rus, die maar liefst zeven Noren achter zich ziet staan in het klassement.

De mannenfinale

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.