PVV'er Marjolein Faber: 'De mens heeft geen invloed op klimaatverandering'

In een interview met het AD is Marjolein Faber (PVV) heel stellig over de klimaatverandering: "Je moet beginnen bij het begin. Klimaatverandering. Dat het klimaat iets verschuift, zal best kunnen. Dan is de vraag: heeft de mens er invloed op? En mijn antwoord is: nee. We hebben de tijd van de dinosaurussen gehad, met meer CO2 en met veel weelderige plantengroei. Nou, toen reed er nog geen auto rond, hoor.”

Op de opmerking van de interviewer dat de temperaturen nog nooit zo hard zijn gestegen als de laatste tijd reageert ze dat dat komt door de activiteit van de zon, waarop de interviewer zegt dat de meeste deskundigen dat niet met haar eens zijn. Faber: "Die deskundigen zijn dan mensen die academicus zijn of professor. Nou, ik hoef niet gestudeerd te hebben om te weten dat ik belazerd word. Dat is allemaal niet zo moeilijk."

Faber heeft dus een uitgesproken mening over de klimaatverandering maar benadrukt in het interview wel dat voor de PVV de islam nog steeds op één staat: "Hoho, ga er maar van uit dat de islam nog steeds ons toponderwerp is. Islam is nummer één bij de PVV en blijft nummer één. Niet klimaat. Dat is een goede tweede. En Europa. Ook een goede tweede.” 

Opvallend genoeg weigert ze glashard op een kritische vraag over haar tweet over een steekpartij in Groningen in te gaan. Faber tweette dat het om een Noord-Afrikaanse man ging, maar het bleek om een 57-jarige Nederlander te gaan. Faber: "Ik ga het er niet over hebben. Je kunt de commissaris van de Koning erbij halen of wie dan ook, maar ik ga het er niet over hebben."

Het hele interview is hier te lezen