FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 14 juli 2018

Beachvolleyballers bezorgen Noren na 20 jaar weer winst

Beachvolleyballers Anders Mol en Christian Sørum hebben Noorwegen na twintig jaar eindelijk weer een toernooiwinst bezorgd op de World Tour. De twee jonge spelers, 21 en 22 jaren jong, wonnen zaterdag het majortoernooi van Gstaad in Zwitserland.

Vegard Hoidalen en Jorre Kjemperud waren in Berlijn in 1998 de laatste Noren die een toernooi wonnen en sindsdien stond een Noors duo slechts twee keer in een finale. In Gstaad speelden Mol en Sørum hun veertiende toernooi samen, tegenover de Spanjaarden Pablo Herrera en Adrian Gavira, die hun honderdste toernooi samen speelden.

In de finale in Gstaad was het eigenlijk maar één set spannend, want daarna waren de Spanjaarden gebroken: 21-18, 21-12. Met hun gezamenlijke leeftijd van 43 jaar, zeven maanden en twintig dagen zijn Mol en Sørum overigens pas het op twee na jongste duo ooit dat een World Tour-toernooi bij mag schrijven.

Vergne pakt Formule E-titel na fraaie inhaalrace

Coureur Jean-Eric Vergne heeft zich op de straten van New York gekroond tot de kampioen van het vierde seizoen in de Formule E. De Fransman begon de double-header aanvankelijk niet best, maar kende zaterdag een geweldige race. Het is de eerste keer dat de Formule E beslist wordt vóór de laatste race, want zondag wordt het seizoen afgesloten. 

Kampioenschapsleider Vergne begon de race met 23 punten voorsprong op Sam Bird, waardoor een plek in de top-6 sowieso genoeg zou zijn. Dat haalde hij in negen van de tien races tot zaterdag, maar Vergne had wel een probleem: in de kwalificatie was hij de snelste, maar bleek hij teveel energie gebruikt te hebben en dus moest hij achterin starten. Bird vertrok als veertiende, wat voor Vergne dan weer wat gelukkig was. 

De start leverde flink wat chaos op: Mitch Evans vertrok vanaf de tweede plek, maar stond na ongeveer 21 meter stil. Sebastien Buemi pakte vanaf poleposition de leiding, voor Nicolas Prost, Daniel Abt en Jose Maria Lopez, maar laatstgenoemde moest naar binnen: de Dragon-coureur werd van achter geraakt door teamgenoot Jerome d'Ambrosio. De Belg raakte zijn voorvleugel kwijt, Lopez zijn achtervleugel.

Voorin nam Abt de leiding over van Buemi, terwijl Nelson Piquet Jr door het wegvallen van Lopez naar de derde plek reed, voor Tom Dillmann. Dat duurde niet lang, want de Fransman, bij Venturi de vervanger van Edoardo Mortara, nam plek drie al snel over van Piquet. Vergne had ondertussen het mes tussen de tanden. Hij was opgeklommen naar plek twaalf en kreeg de op de tiende stek rijdende Bird in het vizier.

Uittredend kampioen Lucas di Grassi kwam naar voren en verschalkte Dillmann voor de derde plek, terwijl Vergne op plek elf vol onder Bird's achtervleugel kroop en de Brit passeerde. Di Grassi pakte ook de tweede plek door Buemi te verschalken, een duel wat vorig jaar aan het einde van het seizoen nogal voor wat spektakel zorgde...maar nu eigenlijk niet.

Na 22 van de 45 ronden kwamen de heren binnen voor de autowissels, met Abt, Di Grassi, Buemi, Dillmann en Piquet als top-5. De eerste vier hielden hun positie vast, maar Piquet kwam bij het uitrijden van de pitstraat stil te staan. Di Grassi had er zin in en de Braziliaan pakte de koppositie over van Audi-teamgenoot Abt.

Met dik vijftien ronden te rijden mocht Vergne de vijfde plek overnemen van teamgenoot André Lotterer, en met Bird op plek negen betekende dat één ding: op die manier zou het kampioenschap beslist zijn. Tien ronden voor het einde ging het fout met Alex Lynn: Bird's teamgenoot liet de achterkant van zijn DS Virgin uitbreken en ramde de muur in, waardoor de safety car naar buiten kwam en de voorsprong - dik twintig seconden - van Di Grassi en Abt teniet werd gedaan.

De tijdslimiet werd zo'n beetje bereikt en met nog drie minuten - drie ronden - te rijden werd het veld weer op gang gevlagd. Met alle mogelijke middelen remde Bird zich voorbij Prost naar plek negen, om zo de allerlaatste kans mogelijk te grijpen. De Brit had nog één punt nodig om zondag nog kans te maken op de titel, maar dat lukte niet. 

Di Grassi won de race, voor Abt en Buemi, maar de ogen werden gericht op Vergne: de Fransman eindigde als vijfde en is de nieuwe kampioen in de Formule E.

Eindhoven vs Groningen: neuken voor volk en stad

Er gaat flink wat geneukt worden in Eindhoven en Groningen. De twee steden zijn namelijk in een strijd verwikkeld om de vijfde gemeente van Nederland te blijven (Eindhoven) of worden (Groningen).

Eindhoven heeft die positie al jaren in handen, maar Groningen krijgt er in januari tienduizenden inwoners bij als de gemeente Haren bij Groningen wordt gevoegd. Met de huidige aantallen komt Groningen dan uit op 229.431 inwoners, 305 meer dan Eindhoven, en dat pikken de Brabanders niet.

Omroep Brabant heeft de Eindhovenaren daarom opgeroepen om met z'n allen eens even stevig van bil te gaan. Laat de condooms maar liggen ook, want anders komen die 305 extra Eindhovenaren er natuurlijk nooit. Nou ja, dat klopt eigenlijk niet, want in 2021 wordt Nuenen dan weer bij Eindhoven gevoegd, goed voor zo'n 21.000 extra inwoners.

In Groningen wordt inmiddels opgeroepen om de strijd met Eindhoven aan te gaan, een slechte zaak voor onder meer Durex dus. Met ruim 215 duizend inwoners volgt Tilburg overigens, met Almere (ruim 205 duizend) daar weer achter, maar die moeten zich pas écht de ballen uit de broek neuken om op plek vijf te komen.

WK ultimate frisbee naar Leeuwarden

Heel Nederland staat in juli 2020 op z'n kop: het wereldkampioenschap ultimate frisbee komt naar Leeuwarden, met de finales in het Cambuurstadion. De Friese stad steekt zo'n honderdduizend euro in de komst van het grote toernooi.

Van 11 tot en met 18 juli strijden de teams om de titel, zo bleek nadat wereldfrisbeebond WFDF het WK tijdens het WK voor clubteams in de VS aan Leeuwarden toe heeft gewezen. Ook Australische en Canadese steden deden een gooi naar de organisatierechten.

Vermoedelijk komen tussen de 2500 en 3500 sporters en begeleiders uit zo'n veertig landen naar het, zoals het officieel heet, WFDF 2020 World Ultimate and Guts Championships. Vier jaar geleden vond de WK-finale in Londen plaats, met destijds zo'n tienduizend toeschouwers.

Frisbee groeit snel en heeft van het Internationaal Olympisch Comité al de 'olympische status' gekregen, wat overigens niet betekent dat het bijna op de Spelen staat. Op de Wereldspelen - de 'alternatieve Olympische Spelen' is het frisbee al een tijd een vast onderdeel.

Vorig jaar zorgde Colombia op de Wereldspelen in het Poolse Wroclaw voor een stunt door de finale te halen. Daarin werd verloren van de Verenigde Staten, waar ultimate frisbee professioneel wordt beoefend - een reden waarom men in 2028, in Los Angeles, écht olympisch te worden.

De geïnteresseerden kunnen hier meer over de regels van de sport lezen. Eén ding is daarbij wel opmerkelijk te noemen: een scheidsrechter is niet nodig, want eventuele disputen worden simpelweg onderling opgelost.

De finale van de Wereldspelen vorig jaar (Bron: YouTube)

De Jong verlengt contract bij PSV

Luuk de Jong heeft zijn contract bij PSV met een jaar verlengd. De aanvoerder van de regerend landskampioen verkiest een langer verblijf in Eindhoven boven een overstap naar Bordeaux.

''Iedereen weet dat ik openstond voor alles. Zeker ook voor PSV, want ik heb het hier geweldig naar mijn zin", aldus De Jong. Ondanks het aanbod van Bordeaux besloot hij dus bij PSV te blijven. ''Niet omdat het vorig jaar op het laatste moment op niets is uitgelopen. In het voetbal gebeuren dit soort dingen wel vaker. Uiteindelijk zie ik gewoon mijn toekomst nu bij PSV liggen en voel ik het vertrouwen van de nieuwe technische staf. De trainer heeft meteen geprobeerd me duidelijk te maken dat hij me heel graag bij de groep wilde houden.''

Door de contractverlenging is de 27-jarige speler tot en met de zomer van 2021 aan PSV verbonden.

2 arrestaties na zware mishandeling

Vannacht rond half 6 ontstond op het Stratumseind in Eindhoven een ruzie tussen een groep personen die uitmondde in een vechtpartij. Aanleiding voor de ruzie is nog onduidelijk. Bij de vechtpartij zijn diverse zware mishandelingen gepleegd. Twee slachtoffers zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Een man van 28 jaar uit Eindhoven is in het ziekenhuis behandeld aan onder meer een gebroken jukbeen en verschillende schaafwonden en blauwe plekken. Het tweede slachtoffer is een 30 jarige man uit Eindhoven. Beide mannen zijn inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis.

De politie heeft twee verdachten aangehouden, een 27 jarige man uit Boxtel en een 18 jarige man uit Enschede. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld. De mishandeling is vastgelegd op camera’s. Desondanks zoekt de politie naar getuigen. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. aldus de politie.

2 arrestaties na zware mishandling (Foto: Stockfoto politie.nl)
2 arrestaties na zware mishandling (Foto: Stockfoto politie.nl)

Van Wolfswinkel wil niet terug naar Nederland

Ricky van Wolfswinkel is niet van plan om deze zomer terug te gaan naar Nederland. De aanvaller van FC Basel werd aan Feyenoord en AZ gelinkt.

In gesprek met Voetbal Inside zegt Van Wolfswinkel niet te weten of clubs zich officieel voor hem hebben gemeld. "Ik heb echt, echt serieus geen idee. Dat meen ik. Ik ben nu fit, daar focus ik me op. Als er echt iets is, dan hoor ik het wel. Dit is niet het moment voor mij om terug te keren naar Nederland."

De 29-jarige spits maakte een jaar geleden de overstap van Vitesse naar Basel. Daar kreeg hij in zijn eerste seizoen te maken met blessureleed, waardoor hij niet verder kwam dan 21 optredens (elf goals). "Ik heb het afgelopen seizoen goed gedaan toen ik fit was. Die lijn wil ik opnieuw inzetten en doortrekken. Het ziet er niet naar uit dat ik terug naar Nederland ga, nee."

Vrijdagavond kwam Van Wolfswinkel met FC Basel in actie in een oefenwedstrijd tegen Feyenoord. De Rotterdammers wonnen met 0-5, onder meer door doelpunten van Robin van Persie (twee) en Steven Berghuis.

Honkballers winnen van Italië op Haarlemse Honkbalweek

De Nederlandse honkballers hebben ook de tweede wedstrijd op de Haarlemse Honkbalweek gewonnen. Oranje was met 7-0 te sterk voor Italië. Vrijdag had Nederland al met 6-0 gewonnen van Duitsland.

Rob Cordemans had een belangrijk aandeel in de overwinning. De 43-jarige werper stond zes innings op de heuvel en kreeg maar tweehonkslagen tegen. Cordemans wist ook negenmaal drie slag te gooien.

Oranje won in 2016 de laatste editie van de Haarlemse Honkbalweek, die daarna vanwege gebrek aan financiële middelen niet doorging. Met een nieuwe organisatie en de hulp van tientallen bedrijven kon het honkbalevenement dit jaar toch doorgaan, onder de nieuwe naam Honkbalweek Haarlem.

Marquez voor 9e jaar op rij naar pole op Sachsenring

De Sachsenring en motorcoureur Marc Marquez, het is een uitmuntende combinatie. Al acht jaar op rij heeft de Spaanse wereldkampioen er zowel de poleposition als de winst in de race gepakt: één keer in de 125cc, twee keer in de Moto2 en inmiddels vijf keer in de MotoGP.

Zondag kan daar een negende keer bij gaan komen, want de coureur van Repsol Honda heeft wéér de poleposition te pakken. Die leek naar Ducati-rijder Danilo Petrucci te gaan, maar de Italiaan zag Marquez in de laatste poging 0,025 seconden onder zijn tijd door duiken.

Marquez en Petrucci worden op de eerste rij vergezeld door Jorge Lorenzo. De Spanjaard gaf op zijn Ducati 0,057 seconden toe op Marquez, zijn teamgenoot van volgend jaar. Maverick Viñales, Andrea Dovizioso en Valentino Rossi nemen zondag op de tweede startrij plaats.

In de Moto2 was het Mattia Pasini die de poleposition pakte. Dat deed hij relatief ruim voor Luca Marini, maar de strijd om plek twee was spannend: Marini eindigde op 0,181 tellen van Pasini, Francesco Bagnaia op 0,183 en Sam Lowes op 0,184, voor Lorenzo Baldassarri en Xavi Vierge.

In de Moto3 was de poleposition weer eens voor Jorge Martin, al zijn zesde pole in negen races dit jaar. Spannend was het wel: de Spanjaard troefde landgenoot Marcos Ramirez met 0,060 seconden af, terwijl de Italiaan Enea Bastianini op 0,065 tellen strandde.

Een bijzondere vermelding was er voor Jauma Masia: de 17-jarige Spanjaard kwam in de vrije training 's ochtends hard ten val, ging zelfs naar het ziekenhuis met mogelijk een enkelblessure, maar kwalificeerde zich zeer knap als vierde.

Het programma op zondag is weer zoals gebruikelijk: Moto3 om 11.00 uur, Moto2 om 12.20 uur en MotoGP om 14.00 uur. In verband met Wimbledon en de Tour de France raden we de liefhebber aan om even in de gaten te houden op welk Eurosportkanaal een en ander uitgezonden wordt.

Voorbereiding Twente is fiasco: "We hebben maar twaalf spelers"

FC Twente probeert zich voor te bereiden op het seizoen in de Eerste Divisie, maar volgens coach Marino Pusic is dat erg lastig.

"We zijn nu drie weken onderweg, over een maand begint de competitie al, maar we hebben het nog niet eens over een doelstelling kunnen hebben. We hebben eigenlijk maar twaalf selectiespelers", vertelt Pusic in TC Tubantia. De krant noemt de voorbereiding van de Tukkers 'een groot fiasco'.

Pusic heeft zoiets naar eigen zeggen in topsport nooit eerder meegemaakt. "Ik ben van nature een optimistisch mens en als we met deze groep de competitie in gaan, zal ik altijd voor de overwinning gaan. Maar we moeten realistisch zijn." Volgens Tubantia zorgt de moeilijke situatie voor wrijving binnen de club en is er irritatie over het feit dat beslissingen telkens worden uitgesteld.

FC Twente begint de competitie op 17 augustus tegen mede-degradant Sparta. Pusic: "Als je ons nu afzet tegenover die club, dan lopen we enorm achter de feiten aan. Er is al ontzettend veel tijd verloren gegaan. We hebben kwalitatieve impulsen nodig", aldus de hoofdcoach. "Maar wat als de nieuwe spelers er eenmaal zijn? Hoe krijg je ze binnen? Hebben ze doorgetraind of niet? En dan hebben we het nog niet eens over het ontwikkelen van het team."

"Onze huidige staat past niet bij de status van een grote club als FC Twente. Sterker nog, we hebben niet eens een status op dit moment. We moeten met Twente competitief zijn, onderling, maar ook in de competitie. Maar daar heb je wel materiaal voor nodig."

Kerber klopt Williams en wint Wimbledon

Tennisster Angelique Kerber heeft voor het eerst in haar loopbaan de eindzege gepakt op Wimbledon. De 30-jarige Duitse rekende op het heilige gras in Londen af met Serena Williams: 6-3, 6-3.

Kerber was in 2016 ineens ongekend goed op dreef. Ze won de Australian Open en de US Open, maar strandde in de finale op Wimbledon. Dat was tegen Williams, die het toernooi voor de zevende keer op haar naam schreef.

Inmiddels was Williams wegens haar zwangerschap ver weggezakt op de wereldranglijst, terwijl Kerber na een bijzonder matig 2017 de weg terug had weten te vinden. Dat kwam tot een climax in de finale, maar daarin was Kerber eigenlijk een maat te groot.

Williams leverde haar service in game één al gelijk in, maar pakte later wel de rebreak. Op 3-3 sloeg de Duitse echter twee keer op rij toe met een break en in set twee was een break halverwege de set voldoende: 6-3, 6-3 en al na een klein uur kon de ceremonie beginnen.

Kerber redt Duitse sportzomer. (PRO SHOTS/Action Images)
Kerber redt Duitse sportzomer. (PRO SHOTS/Action Images)

Beste WK ooit voor België na zege op Engeland

België is op de derde plaats geëindigd op het wereldkampioenschap voetbal in Rusland. In Sint-Petersburg waren de Rode Duivels in de strijd om de derde plaats met 2-0 te sterk voor Engeland. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat België een medaille pakt op een WK voetbal.

In de troostfinale kende België een droomstart. Na vier minuten wist Thomas Meunier (die de wedstrijd tegen Frankrijk miste wegens een schorsing) een voorzet van Nacer Chadli binnen te tikken. Engeland moest zo al vroeg in de achtervolging, maar België kreeg de beste kansen in de eerste helft. Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku en Eden Hazard kregen het echter niet voor elkaar om de score te verdubbelden.

Engeland liet in de eerste helft weinig zien. Topscorer Harry Kane kreeg een mogelijkheid, maar zijn inzet ging naast. In de tweede helft kwam Engeland beter in het spel. Toch was de eerste grote kans voor België. De Bruyne zette Lukaku alleen voor de keeper alleen was zijn aanname niet goed. De Engelse doelman Jordan Pickford kon daardoor de bal makkelijk pakken.

Niet lang daarna werd de spits van Manchester United naar de kant gehaald door de Belgische bondscoach Roberto Martínez voor Dries Mertens. Door de wissel is de kans groot dat Kane afsluit als topscoorder van dit toernooi.

Twintig minuten voor tijd was Engeland dicht bij de gelijkmaker. Na een mooie aanval wipte Eric Dier de bal over keeper Thibaut Courtois heen, maar Toby Alderweireld wist de bal net voor de lijn weg te werken. Engeland kreeg nog een paar mogelijkheden uit standaardsituaties maar die gingen naast.

België loerde op de counter en kreeg een aantal goede kansen. Meunier was dicht bij zijn tweede treffer, maar Pickford redde knap op de volley van de Belgische rechtsback. Niet veel later zou toch de 2-0 vallen voor de Rode Duivels. Hazard rondde een counter beheerst af en zorgde voor de beslissing in de wedstrijd.

België pakt zo voor het eerst in hun geschiedenis een bronzen medaille en doen dus beter dan hun voorgangers uit 1986. Die verloren de troostfinale van Frankrijk met 4-2 na verlengingen.

Gaviria en Greipel gedeklasseerd na aanvaring in sprint

Fernando Gaviria en André Greipel zijn teruggezet naar de 92ste en 93ste plaats in het dagklassement. Beide sprinters kwamen in volle sprint in aanraking met elkaar.

Greipel week iets van zijn lijn af waarna Gaviria een kopstoot uitdeelde aan de Duitser. De wedstrijdjury heeft besloten om beide renners terug te zetten naar de laatste plaats van het peloton.

Door het terugzetten van Gaviria doet Peter Sagan goede zaken voor de groene trui. De Slowaakse wereldkampioen eindigt nu als tweede in de etappe achter Dylan Groenewegen. Hij heeft nu 277 punten, terwijl de Colombiaan 214 punten heeft. Groenewegen volgt op de derde plaats met 132 punten.

Droogte houdt voorlopig nog aan

Een einde aan de extreme droogte is nog niet in zicht. Het landelijk gemiddelde neerslagtekort (verdamping min neerslag) bedraagt circa 210 mm en zal doorstijgen naar 225 mm op maandag. Alleen in 1976 was het tekort half juli nog groter, namelijk circa 255 mm. Vanaf dinsdag is er kans op plaatselijke buien, waardoor het landelijk gemiddelde neerslagtekort waarschijnlijk stabiliseert. Lokaal zal enige verlichting van de droogte optreden, terwijl de problemen elders verder kunnen toenemen.

Tot en met maandag is het vrij zonnig en vooral zondag en maandag wordt het ook zeer warm. Door een oostenwind kan zelfs op de Wadden de zomerse 25 graden gehaald worden. Op de stranden aan de westkust komen de maxima uit op 27 graden en in het binnenland op 29-31 graden. Verschillende plaatsen noteren twee tropische dagen. De hoge temperaturen stimuleren de verdamping, waardoor de droogteproblematiek verder toeneemt.
 
Vanaf dinsdag een druppel op de gloeiende plaat?
Dinsdag slaat het weer om. De wind draait naar het zuidwesten en voert vochtigere lucht aan. Vanaf dan kunnen dagelijks een paar lokale regen- en onweersbuien ontstaan. Er is meer bewolking en de maxima vallen terug naar 22 graden in de kustgebieden en 24-26 graden in het binnenland. Hierdoor zal de verdamping iets afnemen. Toch is het nog altijd twee graden warmer dan normaal halverwege juli.
 
De komst van bewolking, minder hoge temperaturen en een enkele bui leidt ertoe dat het landelijk gemiddelde neerslagtekort waarschijnlijk niet meer verder zal oplopen. Door de buien kan plaatselijk enige verlichting van de droogte optreden, terwijl op andere plaatsen ook na dinsdag de droogte verder toeneemt. Mocht er een lokale plensbui ontstaan dan moet rekening gehouden worden met het feit dat de uitgedroogde bodem moeite heeft met het opnemen van water. Bij gestage regen kan water langzaam in de bodem dalen, bij plensregen spoelt het water direct de sloot en riolering in.
 
Extreme droogte komende 14 dagen nog niet verholpen
Dat het vanaf dinsdag licht wisselvallig zomerweer wordt is duidelijk, maar het is onzeker hoe zwaar en talrijk de buien zullen zijn. In sommige computerberekeningen stellen de buien zo weinig voor dat de droogte toch langzaam blijft toenemen. Er is ook een scenario mogelijk waarbij het neerslagtekort langzaam afneemt. Zelfs in dat natste scenario blijft 2018 de komende 14 dagen tot de 5% droogste jaren behoren en is de extreme droogte niet voorbij.
 
Er zal een lange periode met langdurige regenval nodig zijn om de grote tekorten in de bodem en in de oppervlaktewateren aan te vullen. Regelmatig regen op grote schaal in augustus zou de ergste droogte kunnen oplossen, maar dat is niet iets waar vakantievierders in eigen land op hopen.

Djokovic na titanengevecht met Nadal naar finale Wimbledon

Dankzij de 6:35 uur durende partij tussen Kevin Anderson en John Isner, gewonnen door Anderson, is de andere halve finale van het mannentoernooi op Wimbledon vrijdagavond afgebroken. 

Rond middernacht Nederlandse tijd moesten Novak Djokovic en Rafael Nadal terug richting hotel. Dat was bijzonder teleurstellend voor de kijker, want het was een waar titanengevecht tussen de Servische en Spaanse oud-kampioenen.

Djokovic voelde zich na lang blessureleed eindelijk weer echt top en door Nadal de eerste set af te snoepen zette hij dat kracht bij. De prachtige tweede set, met fraaie punten over en weer, leverde op 2-1 een break voor Nadal op, die de set naar zich toe trok.

In set drie ging het niveau geenszins omlaag. Met mooie, lange rally's werden de fans op de banken gebracht en men kreeg waar voor hun geld: de set mondde uit in een tiebreak. Daarin bleef het ook weer lang gelijk, maar Djokovic won de set toch: 6-4, 3-6, 7-6 (9).

Rond 14.00 uur gaan de heren zaterdag verder, voor de vrouwenfinale tussen Angelique Kerber en Serena Williams.

Update 16.52 uur
Djokovic heeft zich geplaatst voor de finale, zijn eerste sinds hij in 2015 zijn derde Wimbledontitel veroverde. Het werd ook op zaterdag een fantastisch gevecht, nadat Nadal de vierde set op zijn naam schreef. 

In set vijf werd lang niet gebroken, de enkele kansen die er waren werden weggewerkt. Op 8-7 kreeg Djokovic een matchpoint, dat ging nog mis, maar op 9-8 maakte hij het op zijn eerste van drie achtereenvolgende matchpoints wél af: 6-4, 3-6, 7-6 (9), 3-6, 10-8.

In de finale neemt Djokovic het zondag op tegen Kevin Anderson.

En dat is twee voor Groenewegen in Tour

De achtste etappe in de Tour de France, van Dreux naar Amiens over 181 kilometer, is gewonnen door Dylan Groenewegen. Net als gisteren was de Nederlander de snelste in de massasprint. Greg van Avermaet blijft de drager van de gele trui. Daniel Martin verloor tijd nadat hij door een valpartij op achterstand kwam.

Laurens ten Dam demarreerde uit het peloton en kreeg gezelschap van de landgenoot Marco Minnaard (Wanty) en de Fransman Fabien Grellier (Direct Energie). Ten Dam liet zich na een aantal kilometer alweer afzakken naar het peloton. Minnaard en Grellier pakten een maximale voorsprong van een kleine zeven minuten, maar het liep daarna langzaam terug.

In het verloop was het een saaie etappe. Op zo'n 18 kilometer voor de streep, met nog een minuut voorsprong voor de twee koplopers, was er een valpartij in het peloton waarbij onder meer Daniel Martin, Julian Alaphilippe en Timo Roosen waren betrokken. Iedereen kon zijn weg weer vervolgen.

Op 10 kilometer van de meet werd Minnaard, die zich liet terugzakken, teruggepakt door het peloton. Drie kilometer later was het einde oefening voor Grellier. De sprinterstreintjes waren inmiddels gevormd. Gilbert probeerde het op 3 kilometer voor het einde nog, maar zijn missie slaagde niet. De uitgangspositie van Groenewegen in de massasprint was goed. Sagan ging de sprint aan, maar het was Groenewegen die op het laatste moment als eerste over de meet kwam. Het was een rommelige eindsprint want Gaviria deelde in het gedrang tot twee keer toe een kopstoot uit aan Greipel. De Duitser hield de deur dicht aan de binnenkant.

Gaviria en Greipel werden na afloop van de etappe teruggezet in de daguitslag. Beide sprinters kwamen in de volle finale met elkaar in aanraking.

Na Jan Raas en Joop Zoetemelk is Groenewegen de derde Nederlander die twee Touretappes achter elkaar wint.

En dat is twee voor Groenewegen in Tour (Pro Shots / Action Images)
En dat is twee voor Groenewegen in Tour (Pro Shots / Action Images)

Formule 3 op Zandvoort levert dubbelslag op voor Prema

Op het Circuit Park Zandvoort is zaterdagochtend het raceweekeinde afgetrapt met de eerste van drie races in het Europees Formule 3-kampioenschap. In de duinen aan de kust werd het een flink staaltje overmacht voor het team van Prema Theodore Racing: een 1-2-3-4'tje.

Zhou Guanyu vertrok vanaf poleposition, maar de 19-jarige Chinees moest de leiding afstaan aan zijn Estse teamgenoot Ralf Aron. De twee vochten de hele race om de overwinning, maar Aron was niet van zijn tweede zege van het jaar af te houden.

Achter Zhou en Aron vochten nog twee teamgenoten om plek drie. Die ging uiteindelijk naar de Duitse Mick Schumacher, voor de Italiaanse kampioenschapsleider Marcus Armstrong. Die eindigde net voor de Brit Daniel Ticktum, de nummer twee in de titelstrijd.

Rond kwart over drie gaat de tweede race van start in Zandvoort, waar om half twee de eerste DTM-race van het weekeinde begint.

Update 16.00 uur
Ticktum vertrok vanaf poleposition in de tweede race, maar hij kende geen beste middag. De Brit kwam bij de start in aanraking met Schumacher, die daardoor in het grind eindigde, en zakte vervolgens zelf langzaam maar zeker weg naar uiteindelijk de zesde plek.

De winst was er voor Aron, die Armstrong af wist te troeven. Teamgenoot Zhou moest dit keer genoegen nemen met de derde plek, voor Alex Palou en Ferdinand Habsburg.

Frijns imponeert in DTM-race Zandvoort, 1-2-3-4'tje Mercedes

Gary Paffett heeft zaterdag op het circuit van Zandvoort de eerste van twee races in het DTM-weekeinde gewonnen. De Brit voerde een compleet Mercedes-podium aan: Paul di Resta en Lucas Auer eindigden als tweede en derde, met Mercedes-genoot Pascal Wehrlein zelfs als vierde.

Paffett vertrok vanaf poleposition en kreeg Wehrlein en Di Resta achter zich aan. Robin Frijns kende vanaf plek zeven een slechte start - hij viel gelijk drie plekken terug - maar in de Tarzanbocht vocht hij zich op fraaie wijze gelijk alsnog naar de zesde stek.

Frijns stoomde zelfs door naar plek vijf, maar daar kwam hij vast te zitten achter Lucas Auer, die hij met een mooie actie in de Tarzanbocht en de Gerlachbocht bijna in kon halen...met de nadruk op 'bijna'. Ondertussen kwamen de meeste koplopers, waaronder Frijns, naar binnen voor hun pitstop.

Wehrlein kende geen goede stop en werd gepasseerd door Di Resta, maar het duo kwam wel samen achter leider Paffett terecht. Auer stopte als laatste en kwam vlak voor Nico Müller en Frijns terecht. Müller passeerde hem gelijk, Frijns kwam wederom klem te zitten.

Regerend kampioen René Rast reed nog als laatste rond zonder gemaakte pitstop en dat bleek niet handig. Müller reed vanaf plek vijf de bandenstapel in, de safety car kwam naar buiten en op dat moment kon Rast geen pitstop maken, waardoor hij ineens volkomen kansloos was.

Frijns kon zijn vijfde plek bij de herstart behouden, Auer ging nog voorbij aan Wehrlein. In de slotfase veranderde weinig meer, waardoor Frijns met zijn vijfde plek - het beste resultaat uit zijn jonge DTM-carrière - de eerste niet-Mercedes was.

Paffett boekte zijn 23e overwinning en komt daarmee op gelijke hoogte met Matthias Ekström. Ze staan gedeeld derde, Klaus Ludwig (37) en Bernd Schneider (43) staan er nog ruim boven.

Van Vleuten wint ook op de Zoncolan in Giro Rosa

Annemiek van Vleuten heeft de koninginnenrit in de Giro Rosa op haar naam geschreven. De Nederlandse stond al ruim aan de leiding in het algemeen klassement en op de Monte Zoncolan was ze ook de beste.

Silvia Valsecchi, Sara Penton en Olena Pavlukhina waren de vroege vluchters van de dag, maar op vijftien kilometer was het over voor het drietal. Daardoor konden de favorieten voor de dagzege als eerste beginnen aan de Monte Zoncolan.

De Zuid-Afrikaanse Ashleigh Moolman was 5,5 kilometer van de top die versnelde. Van Vleuten kon volgen en reden samen meer dan één minuut weg bij de eerste achtervolgers. Voor de 35-jarige Nederlandse ging het nog niet snel genoeg en met nog twee kilometer te rijden liet ze Moolman achter. Van Vleuten kwam solo en verstevigde daarmee de leiding in het algemeen klassement.

Zondag staat er nog een rit op het programma in de belangrijkste rittenkoers bij de vrouwen.

Waterpolosters beginnen EK met monsterzege op Kroatië

De Nederlandse waterpolosters zijn met een monsterzege aan het Europees Kampioenschap in Barcelona begonnen. De openingswedstrijd tegen Kroatië werd met 21-1 gewonnen. 

Dat deze wedstrijd alleen maar om het doelsaldo ging was van tevoren al te verwachten, de echte weerstand kan Nederland pas later in de week verwachten van Italië en Griekenland. Italië heeft ook een relatief eenvoudige pot tegen Israel, Griekenland treft het iets lastigere Frankrijk.

Morgenmiddag om 17:00 staat de tweede Nederlandse wedstrijd op het programma, dan tegen Israel. Maandagmiddag om 17:00 kunnen de Kroaten deze nederlaag vergelden, dan treffen de herenteams van beide landen elkaar.

YouPorn hoofdsponsor Tits 'n' Tanks-toernooi

Op de website van YouPorn kun je heel veel porno vinden. Dat is de reden dat ze niet gewenst zijn als sponsor van esport. Hun esportteam moet noodgedwongen zichzelf Team YP noemen. De oplossing is dan ook zelf toernooien opzetten voor volwassen ruimdenkende gamers. In samenwerking met Nutaku komt er een esport-toernooi voor deze groep mensen: de Nutaku Lewd Gaming Championship.

Nutaku

Nutaku is een initiatief voor vrijdenkers, die hard probeert mensen met verschillende seksuele orientaties te voorzien van entertainment , games gemaakt door de LGBTQ-gemeenschap te promoten en vrouwen op een voetstuk te plaatsen. Ze hebben een wijd spectrum aan games voor pc, Android, je browser en zelfs virtual reality.

De eerste game die wordt gespeeld is Tits ‘n’ Tanks, een gratis Android-game. Je bestuurt een tank en gaat het slagveld op om andere tanks te vernietigen. Je kunt jouw tank aanpassen naar wens met bijvoorbeeld grotere kanonnen, betere motor, sterker pantser en andere rupsbanden. Het personeel in je tank bestaat uit anime-meisjes, die je ook kunt versieren. Als je dat goed doet, dan kun je hentai vrijspelen met hen in de hoofdrol. Je kan de game installeren via Nutaku zelf om vast te oefenen.

Tits 'n' Tanks

Natuurlijk heb ik voor research de game ook zelf geïnstalleerd en gespeeld. De menu’s zijn in het Engels, maar de stemmen zijn Japans. De vertaling is beter dan je verwacht en de tutorial is erg uitgebreid en degelijk. Er is behalve PvP ook een campaign om te leren hoe Tits ‘n’ Tanks werkt. Het is een heel gewoon spel, maar opeens zijn er scenes tussendoor, waar je oren warm van worden. Let wel: het zijn in het begin niet veel opwindende plaatjes. Je kan beter spelen voor de tanks en de upgrades, dan te wachten op een erotische scene. Ondanks dat de game gratis is, heb ik geen enkele reclame tussendoor gezien.

Tits 'n' Tanks

De prijzen zijn niet mis. Iedereen die meedoet wint sowieso 12 maanden YouPorn Premium. Verder is de pot voor de geldprijzen $25.000,-. Er is ruimte voor slechts 64 deelnemers. Een leuke start voor een mobiele game. Het is nog niet mogelijk om je in te schrijven voor het Nutaku Lewd Gaming Championship, maar we houden jullie uiteraard op de hoogte.

Tits 'n' Tanks

Tits 'n' Tanks

'Raiola biedt Pogba aan bij Barcelona'

Zaakwaarnemer Mino Raiola heeft onlangs een bezoek gebracht aan Barcelona en dat was niet zonder reden, zo weet Mundo Deportivo.

De Spaanse krant schrijft zaterdag dat Raiola zijn cliënt Paul Poba heeft aangeboden bij de Spaanse grootmacht. De Franse middenvelder zou niet gelukkig zijn bij Manchester United.

Raiola sprak met Barcelona over een aantal spelers, waaronder het Nederlandse talent Xavi Simons. Ook de naam van Pogba kwam ter sprake en de 25-jarige middenvelder zou een overstap naar Catalonië wel zien zitten.

Het is echter sterk de vraag of Manchester United na twee jaar wederom afscheid wil nemen van Pogba, die nog een contract heeft tot de zomer van 2021 op Old Trafford.

Vrouwen eisen geld voor seks met luie echtgenoten

In een groot deel van de wereld is #metoo een dingetje geworden, maar in Oeganda is een hele andere beweging behoorlijk aan populariteit aan het winnen: vrouwen zijn het strontzat dat hun echtgenoten een stel luie donders zijn en om daar iets tegen te doen eisen ze nu geld voor seks.

Veel vrouwen in Oeganda zien hoe hun mannen het geld vooral uitgeven aan alcohol en allerlei affaires en andere vreemdgaanpraktijken. Geld voor zaken als het huishouden, eten en de opvoeding van de kinderen is er dan nauwelijks meer en daar is moeders de vrouw natuurlijk niet blij mee.

Drie jaar geleden lieten 150 vrouwen in hoofdstad Kampala nog weten dat ze hun echtgenoten om geld begonnen te vragen alvorens ze het bed in doken, inmiddels zeggen meer dan dertigduizend Oegandese dames dat te doen. Dat werkt soms wel, maar soms ook niet.

"Hij accepteerde het en betaalt me nu zonder probleem, want hij weet dat het geld in en rond het huis gebruikt wordt", zegt een vrouw die haar man nu voor elke neukpartij tienduizend shilling - zo'n €2,30 - laat betalen, terwijl hij zijn verantwoordelijkheden inmiddels wél op heeft gepikt.

Anderen zijn er minder blij mee. Een taxichauffeur geeft aan dat hij eerst weigerde te betalen en zijn vrouw vervolgens een klap in het gezicht gaf toen ze het gore lef had om hem om geld te vragen. Nu betaalt hij wel, €4,60 per keer.

Een winkelbediende in Kampala gaat echter nog een stapje verder. Zijn vrouw eiste geld, de man antwoordde door haar in elkaar te hoeken, waarna ze het opgaf. "Belachelijk. Hoe kan mijn vrouw geld eisen om seks met mij te hebben?", vraagt hij zich af.

Mensenrechtenorganisaties zijn het grotendeels eens met de vrouwen: "Je mag van een vrouw niet verwachten dat ze van seks geniet met een echtgenoot die de rekeningen niet betaalt - maar de alcohol wel - en geen reet uitvoert in het huishouden of de opvoeding van de kinderen." 

Excelsior versterkt zich met verdediger Matthys van FC Eindhoven

Excelsior heeft zich versterkt met Hervé Matthys. De verdediger komt over van FC Eindhoven, waar hij afgelopen seizoen actief was.

De 22-jarige Belg stapte in de zomer van 2017 transfervrij over van RSC Anderlecht naar Eindhoven, waar hij afgelopen seizoen tot 35 wedstrijden kwam, waarin hij één keer het net vond. Matthys heeft zich nu voor drie seizoenen verbonden aan Excelsior, met een optie voor nog één jaar.

"Ik ben dankbaar voor de kans die Excelsior mij biedt", vertelt Matthys op de officiële clubwebsite van de Kralingers. "Persoonlijk heb ik afgelopen seizoen een goed jaar gehad bij FC Eindhoven, waar ik vrijwel alle wedstrijden heb gespeeld en ik zie dit als een beloning. Ik ben blij dat ik bij Excelsior de kans krijg om mezelf op het hoogste niveau verder te ontwikkelen.’"

Matthys, die zijn opleiding genoot bij Cercle Brugge en Club Brugge voordat hij de overstap maakte naar Anderlecht, heeft een goed gevoel bij Excelsior. "Het is een voordeel dat ik Jinty Caenepeel al ken van FC Eindhoven. Het is altijd lekkerder binnenkomen als je al iemand kent. Ik voelde me sowieso meteen heel welkom hier, ben goed opgevangen door de staf en spelers. Ik begreep al dat Excelsior en warme en familiare club is.’"

"Uiteraard heb ik Excelsior gevolgd in het afgelopen seizoen. Ze deden het goed en hoewel de trainer is vertrokken, denk ik dat Adrie Poldervaart eenzelfde type is. Ik heb een goed gesprek met hem gehad, waarin hij zijn plannen heeft uitgelegd. Dat past prima bij de speler die ik ben, dus ik hoop dat we er een mooi seizoen van gaan maken."

Politie zoekt slachtoffers en getuigen van aanvaring

Vrijdagavond rond 18.10 uur vond, achter het Centraal Station in Amsterdam, een aanvaring plaats tussen een rondvaartboot en een partyschip. Bij de aanvaring is in eerste instantie geen politie ter plaatse geweest, maar er vielen wel gewonden.

Na de aanvaring  is het rondvaartschip doorgevaren en heeft het slachtoffers afgezet in het Open Havenfront, bij de Prins Hendrikkade. De slachtoffers zijn op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan. 

De politie komt graag in contact met getuigen of slachtoffers. Zij kunnen bellen met het onderzoeksteam van team Water/Havens via 0900-8844.

Reis staat in de belangstelling van FC Twente

Jonathan Reis staat voor een mogelijke terugkeer naar Nederland. De 29-jarige spits staat in de belangstelling van FC Twente.

"Ik heb gehoord dat er een mogelijkheid is om terug te keren naar Nederland", vertelt Reis in gesprek met Twente Insite. "FC Twente is nog steeds een geweldige club en ik hoef er geen twee keer over na te denken of ik wel voor FC Twente wil spelen."

Reis speelde tussen 2007 en 2013 voor PSV en Vitesse en werd in zijn periode bij de Eindhovenaren betrapt op het gebruik van cocaïne en liep vervolgens een ernstige knieblessure op. Doktoren schatten destijds de kans op vijf procent dat hij ooit weer zou kunnen voetballen, maar Reis herstelde.

Na zijn vertrek bij Vitesse speelde de Braziliaan achtereensvolgens bij Tombense, Campolina, Santa Cruz, Boluspor en sinds januari 2016 voor Hokkaido Consadole Sapporo. Reis kent de huidige technisch directeur van FC Twente, Ted van Leeuwen, nog van zijn tijd bij Vitesse. "Er wordt nog steeds onderhandeld."

Huurachterstand verraadt hennepkwekerij

Vrijdagmiddag meldde de eigenaar van een bedrijfspand aan de Ronde Tocht in Zaandam dat hij in zijn pand een hennepkwekerij aan had getroffen. De man verklaarde het bedrijfspand via een makelaar te hebben verhuurd. Aanvankelijk kwam de huur normaal op tijd binnen, maar de laatste tijd liep de huurachterstand op. Ook kon de eigenaar geen direct contact krijgen met de huurder.

Toen de eigenaar in het pand ging kijken, trof hij een in werking zijnde hennepkwekerij aan. De hennepkwekerij had een oppervlakte van ongeveer dertig vierkante meter. Hier stonden zo’n tweehonderd planten. De gewaarschuwde politie nam de planten en de bij de kwekerij behorende apparatuur (lampen, transformatoren, filters e.d. ) in beslag. De politie stelt een onderzoek in naar de huurder van het pand. 

Groenewegen snoert Armstrong de mond met sprintwinst in Tour

Dylan Groenewegen kende een wat lastig begin van de Tour de France, wat onder meer Lance Armstrong een uitspraak deed maken: de Amerikaanse voormalig tourwinnaar gaf in zijn podcast aan dat de Nederlander kansloos was om een massasprint te winnen.

Dat is echter precies wat Groenewegen vrijdag deed en hij kwam met een vingertje voor de mond over de finish. "Ik denk dat dat voor mij bedoeld was. Akkoord, ik zal mijn mond houden, zijn sprint was heel erg dominant en krachtig", aldus de Texaan.

Groenewegen zelf liet niet weten voor wie het vingertje was, maar was uiteraard wel blij. "Als je de eerste dagen niet wint, terwijl iedereen een zege verwacht...tja. Het is moeilijk en frustrerend dat het niet lukte, maar vandaag voelde ik me goed en ik heb gesproken met de benen."

Sarri volgt Conte op bij Chelsea

Maurizio Sarri is de nieuwe manager van Chelsea. De Italiaan heeft een driejarig contract getekend bij the Blues.

Antonio Conte werd vrijdag ontslagen door Chelsea, nadat hij twee jaar actief was geweest op Stamford Bridge. Chelsea hoeft geen afkoopsom te betalen voor Sarri, aangezien Napoli zaterdag meldde dat het contract van de 59-jarige trainer is ontbonden.

Sarri was de afgelopen drie seizoenen werkzaam bij Napoli. In die periode werd hij twee keer tweede in de Serie A en één keer derde en in 2017 werd hij uitgeroepen tot Trainer van het Jaar in de Serie A.

"Ik ben erg blij om naar Chelsea en de Premier League te komen", vertelt Sarri op de officiële clubwebsite van Chelsea. "Het is een spannende nieuwe periode in mijn carrière. Ik kijk ernaar uit om maandag aan de slag te gaan en de spelers te ontmoeten, voordat we naar Australië afreizen."

"Daar kan ik het team leren kennen en beginnen aan onze voorbereiding. Ik hoop dat we onze fans vermakelijk voetbal kunnen brengen en dat we aan het einde van het seizoen mee kunnen strijden om de prijzen. Dat is wat de club verdient."

Rainbow Six Siege bant racistische en seksistische spelers

In Rainbow Six Siege is competitie net zo belangrijk als het samenwerken met je teamgenoten. Voor dat laatste is respectvolle communicatie essentieel volgens Ubisoft. Sinds een paar dagen krijgen spelers die racistische of seksistische opmerkingen maken dan ook per direct een ban.

Hoe dit precies in zijn werk gaat laat Reddit-user EMU4 zien in onderstaande video. Door simpelweg in chat de vraag te stellen "Will I get banned if I type fag?" wordt hij inderdaad een paar seconden later uit de match gegooid met een tijdelijke ban. Waar je eerder een speler moest aangeven voor grof taalgebruik, gebeurt het bannen nu volledig automatisch. En het filter lijkt nog wat te strak afgesteld.

Hoewel veel mensen blij zijn met deze ontwikkeling, zijn er net zoveel spelers die er niet gelukkig mee zijn. Zo geeft iemand op Twitter aan niet meer het woord “nigga” te kunnen gebruiken, terwijl hij een Afro-Amerikaan is die uitsltuitend met zijn Afro-Amerikaanse vrienden speelt. Daarnaast heeft een andere speler een permanente ban opgelopen door naïef de vraag “What's the British term for a cigarette?” te beantwoorden (antwoord: fag). In de meeste gevallen blijft het echter bij een tijdelijke ban. Een goede ontwikkeling, of draaft Ubisoft nu wel erg door?

Nederlandse wielerbond wil Elijzen als nieuwe bondscoach

Michiel Elijzen is voor de Nederlandse wielerbond (KNWU) de belangrijkste kandidaat voor de rol als bondscoach van de mannen en vrouwen. De 35-jarige ploegleider is op dit moment in dienst van de Belgische ploeg Verandas Willems-Crelan.

De Nederlandse wielerbond heeft Elijzen de tijd gegeven om over zijn keuze na te denken, zo schrijft De Telegraaf vandaag. Hij moet de opvolger zijn van Thorwald Veneberg die directeur bij de KNWU wordt. In eerste instantie had de oud-prof van onder meer Rabobank en Cofidis twijfels om zowel de mannen als de vrouwen te doen.

Hij wacht nu af of er op korte termijn meer duidelijk wordt over de toekomst van zijn huidige Belgische ploeg die vooral gebouwd is rond drievoudig wereldkampioen veldrijden Wout van Aert. Het is alleen de vraag om Van Aert bij zijn huidige ploeg blijft. De Belg staat in de belangstelling van meerdere ploegen met onder meer LottoNL-Jumbo en Sky.

Dronken kneus mishandelt kliko

Rond 02.30 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag zagen surveillerende agenten dat een dronken jongeman een kliko omgooide die op de Markt in Roosendaal stond. De agenten gingen naar de man toe en vroegen hem om zijn identiteitsbewijs. Dit gaf hij aan de agenten. Ook een andere jongeman meldde zich bij het groepje en ook aan hem werd zijn legitimatie gevraagd.

Toen de agenten hen vroegen om de kliko weer netjes rechtop te zetten en de rotzooi op te ruimen die zij hadden gemaakt ging de eerste man helemaal door het lint. Hij schopte en sloeg naar de vuilcontainer en riep allerlei scheldwoorden. De andere jongen probeerde hem in bedwang te houden, maar daar was de eerste niet van gediend en beide raakten vervolgens met elkaar in gevecht.

De twee (allebei 18 en afkomstig uit Etten-Leur) zijn aangehouden door de agenten wegens het verstoren van de openbare orde. Zij zijn meegenomen naar het bureau en hebben allebei een proces-verbaal gekregen. Tegen 04.30 uur mochten ze het bureau weer verlaten.

Tennisser bestraft wegens promotie voor wedsite

Tennisser Robert Farah moet een boete van vijfduizend dollar betalen. De 31-jarige Colombiaanse dubbelspecialist heeft eerder dit jaar via Twitter een wedwebsite gepromoot en dat mag niet, waardoor hij ook nog eens drie maanden voorwaardelijk is geschorst.

De integriteitsunit van het tennis, de TIU, sprak Farah aan, waarna hij het bericht snel verwijderde. De Colombiaan werkte mee aan het onderzoek en bood zijn excuses aan, waardoor zijn straf beperkt blijft. Tennissers mogen niet wedden op tenniswedstrijden en mogen het wedden ook niet promoten.

Eerder dit jaar stond Farah samen met landgenoot Juan Sebastian Cabal nog in de finale van de Australian Open.

MLB: Red Sox na tien zeges onderuit, fraaie catch Hamilton

De honkballers van de Boston Red Sox hebben na tien zeges weer een nederlaag moeten slikken in de MLB. In het eigen Fenway Park kregen Xander Bogaerts en co klop van de Toronto Blue Jays, die een 6-3 achterstand in de derde inning ombogen naar een 6-8 voorsprong, alvorens uiteindelijk met 7-13 te winnen.

De Cincinnati Reds wonnen op bezoek bij de St Louis Cardinals met ruime cijfers: 1-9. Vooral buitenvelder Billy Hamilton maakte indruk, door bij een 1-8 voorsprong een bijna-homerun van Matt Carpenter uit de lucht te plukken. Hamilton rende tegen een muurtje op en greep de bal uit de lucht, waarmee de Cardinals-hoop definitief ingepakt kon worden.

Uitslagen MLB vrijdag
Baltimore Orioles - Texas Rangers 4-5
Pittsburgh Pirates - Milwaukee Brewers 7-3
Boston Red Sox - Toronto Blue Jays 7-13
Cleveland Indians - New York Yankees 6-5
Miami Marlins - Philadelphia Phillies 0-2
New York Mets - Washington Nationals 4-2
Atlanta Braves - Arizona Diamondbacks 1-2
Chicago White Sox - Kansas City Royals 9-6
Houston Astros - Detroit Tigers 3-0
Minnesota Twins - Tampa Bay Rays 11-8
St.Louis Cardinals - Cincinnati Reds 1-9
Colorado Rockies - Seattle Mariners 10-7
Los Angeles Dodgers - Los Angeles Angels 3-2
San Diego Padres - Chicago Cubs 4-5
San Francisco Giants - Oakland Athletics 7-1

De mooiste plays van de dag (Bron: YouTube)

Shaqiri houdt aan WK transfer naar Liverpool over

Xherdan Shaqiri is de nieuwste aankoop van Liverpool. De Engelse grootmacht neemt de Zwitser over van Stoke City.

Shaqiri degradeerde vorig seizoen met Stoke City uit de Premier League en zeker na zijn uitstekende WK leek het onwaarschijnlijk dat hij komend jaar op het tweede niveau van Engeland zou voetballen. Liverpool meldt via de officiële kanalen dat de 26-jarige middenvelder een meerjarig contract heeft gekregen. The Reds betalen naar verluidt vijftien miljoen euro voor hem.

Na Naby Keita en Fabinho is Shaqiri de derde grote aanwinst voor Liverpool deze zomer. De kleine dribbelaar maakte met Zwitserland indruk op het WK, waar hij het winnende doelpunt maakte in de beladen groepswedstrijd tegen Servië (2-1). In de achtste finales werden de Zwitsers uitgeschakeld door Zweden.

"Dit is een gigantische club met een grote geschiedenis, grote spelers en een fantastische trainer", vertelt Shaqiri over zijn transfer. "Een paar jaar geleden wilde ik hier al naartoe komen, maar toen lukte het niet. Ik ben erg blij dat ik hier nu eindelijk ben", aldus de international die eerder ook voor FC Basel, Bayern München en Internazionale speelde.

Tour: Etappe 8 - Quatorze Juillet en we zijn bijna in Parijs

Het is Quatorze Juillet, 14 juli! Ja, in Frankrijk is dat een dingetje en dus is het in de Tour de France ook weer feest. Doorgaans openen Fransen de aanval en proberen ze op deze dag een fraaie rit te winnen. Dat gaat vandaag niet gebeuren, want we krijgen geen fraaie rit voorgeschoteld op deze zaterdag.

We zijn al bijna in Parijs, hoewel we nog ruim tweeduizend koerskilometers te gaan hebben. Vandaag starten de heren namelijk in Dreux, dat ligt op zo'n tachtig kilometer van de hoofdstad. Het heeft overigens een mooie kerk, dus dat is wel leuk. Meer details en trivia over de route zijn weer te vinden in de dagelijkse voorbeschouwing op het TDF-subforum.

Al om even na half twaalf wordt de 181 kilometer lange achtste etappe van de Tour op gang geschoten. De finish wordt tussen half vier en vier uur verwacht, vooral zodat mensen ook nog naar de wedstrijd om de derde plek op het WK voetbal kunnen kijken. Uiteraard is Eurosport er op 2 en de Player gelijk bij, de NOS schakelt rond 14.10 pas in en dat doet de Belg ook, hoewel daar een beetje gezapt moet worden.

De route van vandaag (Bron: Letour.fr)
De route van vandaag (Bron: Letour.fr)

Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)
Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)

De slotkilometers van vandaag (Bron: Letour.fr)
De slotkilometers van vandaag (Bron: Letour.fr)

Bestuurder zoekt en vindt gratis parkeerplek in Amsterdam

Dat het parkeren in Amsterdam duur is, is bekend. De bestuurder van een oldtimer-Mercedes uit 1965 heeft daar een oplossing voor gevonden. Hij parkeerde de auto in een voortuin.

Het gebeurde rond 21.00 uur aan de Meeuwenlaan. Getuigen zeggen dat ze gierende banden hoorden. Voordat de klassieker in de tuin terecht kwam, zou hij een container hebben geramd.

Het tafereel zorgde voor veel bekijks in de buurt. 'En verbazing en lichte hilariteit', zegt een getuige tegen AT5. Politie doet onderzoek bij de geïmproviseerde parkeerplaats.

'Blind wordt duurste transfer ooit voor Ajax'

Ajax hoopt op zeer korte termijn de transfer van Daley Blind af te ronden, zo schrijft De Telegraaf zaterdagmorgen.

De Amsterdammers zouden inmiddels een akkoord hebben bereikt met Manchester United over de transfersom, die door een aantal bonussen, op kan lopen tot maximaal 21 miljoen euro. De verdediger annex middenvelder wordt daarmee de duurste aankoop ooit voor Ajax.

Ajax betaalt de Engelsen een basisbedrag van zestien miljoen, maar dat bedrag kan nog met vijf miljoen oplopen. Daarmee is de 54-voudig international duurder dan de vorige recordaankoop Miralem Sulejmani die in 2008 voor 16,25 miljoen euro werd overgenomen van sc Heerenveen.

Blind, die nog een eenjarig contract heeft bij Manchester United, zou zelfs inmiddels een persoonlijk akkoord hebben bereikt met Ajax. Voor de linkspoot ligt een vierjarig contract te wachten in de Johan Cruijff Arena. Blind de vijfde aanwinst voor Ajax deze zomer. Eerder versterkte de club zich al met Dusan Tadic, Zakaria Labyad, Per Schuurs en Hassane Bandé.

Vos en Wild niet meer van start in Giro Rosa

Marianne Vos en Kirsten Wild zullen niet meer van start gaan in de Giro Rosa. Vos, de winnaar van de etappe vrijdag, is in de nacht van vrijdag op zaterdag ziek geworden. Wild heeft haar prioriteiten ergens anders liggen en past voor de zwaarste etappe.

"Het zou niet verantwoord zijn om vandaag, in zo'n zware etappe naar de Monte Zoncolan, van start te gaan", laat de ploeg van Vos, WaowDeals Pro Cycling, via Twitter weten. Vos klopte vrijdag in de achtste etappe de Italiaanse Elisa Longo Borghini en Lucinda Brand van Team Sunweb in de sprint en boekte haar eerste overwinning van 2018. De drievoudig winnaar van de Giro Rosa stond momenteel 36e op ruim twintig minuten van rozetruidrager Annemiek van Vleuten.

De Giro Rosa gaat zaterdag verder met de loodzware rit naar de beruchte Monte Zoncolan. Wild staat dan ook niet meer aan het vertrek. De winnaar van de tweede etappe heeft andere prioriteiten. Mijn Giro Rosa zit erop. Ik stop, want RideLonden en de EK baanwielrennen staan voor de deur. Allebei een belangrijk doel voor mij", legt de 35-jarige Wild uit op Twitter. "Het was een toffe week met vooral ups (en een paar downs)."

Beachvolleyballers klaar op vijfsterrentoernooi Gstaad

Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn bij het beachvolleybaltoernooi van Gstaad uitgeschakeld in de kwartfinale.

Brouwer en Meeuwsen moesten in de kwartfinale op het vijfsterrentoernooi van de WorldTour hun meerdere erkennen (19-21 21-16 15-12) tegen de als zesde geplaatste Spanjaarden Pablo Herrera en Adrían Gavira. Het Nederlands duo was in de Zwitserse plaats zelf als vierde geplaatst.

Christiaan Varenhorst en Jasper Bouter kwamen in de achtste finales niet in actie wegens een blessure bij Varenhorst. 

Joy Stubbe en Marleen van Iersel wisten de achtste finales te bereiken op het vijfsterrentoernooi, maar daarin kwamen ze niet in actie. Van Iersel liet op Facebook weten dat ze last had van maagproblemen. Een ronde eerder verloor het andere Nederlandse duo Madelein  Meppelink en Sanne Keizer met twee keer 21-15 van het Duitse team Isabel Schneider en Victoria Bieneck.

Het toernooi in Gstaad was de laatste voorbereiding voor de beachvolleyballers op het Europees kampioenschap, dat zondag in Nederland begint.

Van Persie en Berghuis scoren bij ruime oefenzege Feyenoord, Ajax verliest

Feyenoord heeft vrijdagavond een mooie oefenzege behaald op FC Basel. In het Zwitserse Biel scoorden de Rotterdammers vijf keer.

Feyenoord verloor woensdag nog met 3-0 van Young Boys, maar toen stond er een heel ander elftal op het veld. Coach Giovanni van Bronckhorst had dit keer een basisplaats voor onder meer Robin van Persie, Steven Berghuis, Sam Larsson, Jens Toornstra en Eric Botteghin. Op aangeven van Berghuis kopte Van Persie al na twee minuten raak.

De Rotterdammers creëerden kansen om de score uit te breiden, maar aan de andere kant werd Basel ook gevaarlijk. Basisspeler Ricky van Wolfswinkel en Aldo Kalulu verzuimden gelijk te maken. Feyenoord kon daardoor kort voor rust toch verder uitlopen; door een fout van doelman Signori António kwam de bal bij Van Persie, die het scoren aan Berghuis overliet.

Een kwartier na de pauze maakte Van Persie zijn tweede van de avond en even later werd hij gewisseld voor Yassin Ayoub. Feyenoord liep uiteindelijk uit naar 0-5. Eerst kopte Botteghin raak uit een vrije trap van Berghuis en het slotakkoord was voor Tonny Vilhena. De ploeg van Van Bronckhorst sluit het trainingskamp in Zwitserland daarmee prima af.

Ajax

Ajax is er in Amsterdam niet in geslaagd om Anderlecht te kloppen in een oefenduel. De Belgen maakten na rust het verschil.

De reserves van Ajax en Anderlecht hadden 's middags al een oefenpot afgewerkt op De Toekomst, een wedstrijd waarin Hassane Bandé geblesseerd uitviel. Hij is zeker tot de winterstop uitgeschakeld. Matthijs de Ligt werd uit voorzorg gespaard voor het avondduel, omdat hij lichte klachten overhield aan een training.

Voor het oog van 7.000 toeschouwers in het Olympisch Stadion kwam Anderlecht na ruim een kwartier op voorsprong. Keeper André Onana kon in eerste instantie nog redding brengen, maar de rebound van Ivan Santini ging er wel in. Het antwoord van Ajax kwam snel. Zakaria Labyad trok vanaf links naar binnen en hij vond Hakim Ziyech, die David Neres in scoringspositie bracht: 1-1.

Coach Erik ten Hag wisselde halverwege Ziyech, Donny van de Beek en Noussair Mazraoui voor Siem de Jong, Frenkie de Jong en Luis Orejuela. In de tweede helft kon Anderlecht de winst pakken en het werd 1-2 via een rake strafschop van Landry Dimata, nadat Orejuela een overtreding in de zestien maakte. Acht minuten later maakte Santini zijn tweede van de avond door de bal achter zijn standbeen prachtig in de korte hoek te werken.

De Ajax-selectie vertrekt zaterdag naar Engeland voor een trainingskamp. Daar zal de ploeg oefenen tegen Wolverhampton Wanderers en Walsall. Vervolgens is op 25 juli de eerste confrontatie tegen Sturm Graz in de voorrondes van de Champions League.

FOK! Wat een weer: zonnig. Ja, echt....

Vandaag schijnt de zon volop, alleen het noorden heeft vanochtend nog te maken met wolkenvelden. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 20°C op de Wadden tot lokaal 28°C in het zuidoosten. Er staat een zwakke tot matige noordelijke wind.

De nacht naar zondag is het helder, in het noordoosten kan lokaal grondmist ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het noordoosten tot 14°C in het zuidoosten. De wind is zwak en draait van noord naar een oostelijke richting.

Zondag overdag is het zonnig en droog en wordt het op veel plaatsen zomers warm met maxima van 25°C op de Wadden tot plaatselijk 30°C in het zuidoosten. De wind is oost tot zuidoost en is zwak tot matig. In de loop van de middag wordt de wind noordoost. Langs de westkust steekt er een wind van zee op en koelt het wat af.

Maandag zonnig en droog en lokaal tropische temperaturen, dinsdag meer bewolking en later op de dag kans op een enkele regen- en onweersbui. In de tweede helft van de week perioden met zon en aanhoudend vrij warm, daarbij is een kleine kans op een (onweers)bui. (Bron: KNMI)

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

Prima weer op de golfbaan in Purmerend (Foto: Spylacopa_68)
Prima weer op de golfbaan in Purmerend (Foto: Spylacopa_68)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Magistrale manoeuvres in Moskou (5)

En zo kon het gebeuren dat Peter, Fred en Hans inderdaad iets meer dan een week later naar Moskou vertrokken... per trein. Meteen na het onderhoud met pa Heygraaf was er tussen de drie vrienden het nodige geharrewar ontstaan over de vraag of ze nu met het vliegtuig zouden reizen of met de trein. Hans had de voorkeur voor het vliegtuig gehad omdat dat gewoon de snelste manier was. Peter had daar weer tegen geprotesteerd door op te merken dat de trein stukken goedkoper was.

Leer blij te zijn in We Happy Few

We Happy Few heeft een flinke transformatie ondergaan. In 2015 werd de game onthuld, wat leidde tot hoge verwachtingen bij de fans. De early access-versie bleek echter niet helemaal te zijn waar iedereen op zat te wachten.

Naar aanleiding van de reactie van de fans heeft Compulsion Games de game grotendeels overhoop gegooid, waardoor het geen survival-game meer is, maar een verhaalgedreven actiegame met natuurlijk nog steeds survivaltrekjes. In een relatief lange trailer krijgen we wederom een eerste indruk van wat We Happy Few precies is. Gelukkig is de dystopische en enigszins krankzinnige sfeer nog steeds rijkelijk aanwezig.

We Happy Few komt 10 augustus naar PlayStation 4, Xbox One en pc.

Professioneel kickbokser is vechtersbaas

Professoneel kickbokser Mohammed Jaraya weet ze inmiddels ook buiten de kickboksring goed te raken. De nog slechts 21-jarige Marokkaanse Nederlander, die zichzelf graag met Badr Hari vergelijkt, is al een aardig eind op weg om het aantal incidenten gepleegd door draaideur crimineel Hari te evenaren. Inmiddels wint Jaraya meer potjes buiten dan binnen de ring.

Pikant is wel dat Jaraya maandag in de rechtbank van Den Bosch moet verschijnen voor twee zaken van mishandeling. Eén van de aanklachten is het meedoen aan een massaal groepsgevecht in nota bene een rechtbank, nadat iemand vanuit het publiek een moordverdachte aanviel. Het moordslachtoffer was een vriend van Jaraya en hij mag voor deze geïmproviseerde amateurpartij terechtstaan, samen met nog vijf mannen.

De andere aanklacht die maandag wordt behandeld is verdenking van meerdere zware mishandelingen tijdens een Oud en Nieuwfeest in Den Bosch. De man die van zijn werk zijn hobby heeft gemaakt kan dus direct door van de ene rechtzaal naar de andere.

Het grote talent is een opkomende ster bij kickboksorganisatie Glory, maar zakt nu gigantisch door het ijs. Glory wist evenwel wie ze in huis haalden, want Jaraya is in een nabij verleden geschorst geweest vanwege het slaan van een jurylid na een verloren wedstrijd. Jaraya kreeg toen een fopstraf, werd in Nederland geschorst en werd in de tussentijd snel opgepikt door Glory, onder voorbehoud dat hij zijn leven zou beteren. 

Tevergeefs dus.

Glory was niet bereikbaar voor enig commentaar over verder te nemen stappen. Jaraya zou op 29 september vechten in de Johan Cruijff Arena tijdens kickboksgala Glory 59, hetzelfde gala waar ook Rico Verhoeven een potje gaat matten, maar die partij zou met een mogelijke veroordeling in gevaar kunnen komen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.