FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 22 april 2018

Clayton verrast met zege op Austrian Darts Open

Jonny Clayton is de verrassende winnaar van de Austrian Darts Open. In de finale was hij met 8-5 te sterk voor Gerwyn Price. Het is de eerste keer dat de Welshman een toernooi van de Euro Tour weet te winnen. Het is zijn tweede PDC-titel in totaal. 

Tot 5-5 lag het initiatief bij Price. Daarna nam Clayton het heft in handen. Met een elfdarter in de twaalfde leg wist The Ferret zijn landgenoot te breken. Clayton ging de dertiende leg van start met tweemaal 140 en liet tops over na twaalf pijlen. De runner-up van de Players Championship Finals sloeg vervolgens met zijn tweede matchdart toe.

Clayton won eerder vandaag van James Wade, Ian White en in de halve finale van de plaatselijke held Mensur Suljovic. Het werd 7-6. Price won zondag van Dimitri Van den Bergh, Michael Smith en Joe Cullen. Clayton stijgt door zijn overwinning naar de 24e plaats op de wereldranglijst. Hij is daarmee ook zeker van deelname van de World Matchplay en World Grand Prix later dit jaar. 

De Nederlanders waren al vroeg klaar in Graz. Jelle Klaasen, Benito van de Pas en Ron Meulenkamp verloren zaterdag allen in de tweede ronde. Volgend weekeinde gaan de darters weer de vloer op. In Wigan wacht dan Players Championship 9 en 10. 

Uitslagen Austrian Darts Masters - vanaf achtste finales

Michael Smith 6-2 Dimitri Van den Bergh
Joe Cullen 6-3 Mervyn King
Gerwyn Price 6-3 Wayne Jones
Rob Cross 6-5 Steve Beaton
Daryl Gurney 6-3 Darren Webster
Mensur Suljovic 6-3 Cristo Reyes
Ian White 6-3 Simon Whitlock
Jonny Clayton 6-3 James Wade

Kwartfinales
Joe Cullen 6-2 Michael Smith
Gerwyn Price 6-3 Rob Cross
Mensur Suljovic 6-1 Daryl Gurney
Jonny Clayton 6-4 Ian White

Halve finales
Gerwyn Price 7-6 Joe Cullen
Jonny Clayton 7-6 Mensur Suljovic

Finale
Jonny Clayton 8-5 Gerwyn Price

'Verbied orale seks, de mond is om mee te eten'

De president van Oeganda, Yoweri Museveni, is bepaald geen liefhebber van een goede pijpbeurt, zo wil hij ons in elk geval doen geloven. Het conservatief-evangelische staatshoofd deelde op TV een waarschuwing uit: "Doe niet aan orale seks!", waar hij nog aan toevoegde dat hij het graag helemaal verboden ziet. Ik geen pijpbeurt, dan niemand een pijpbeurt, lijkt hij te denken.

De lul van een president liet weten dat 'verkeerde praktijken' gepromoot worden door niet-Oegandezen. Helemaal verkeerd, zeker als het om orale seks gaat, want de mond is helemaal niet bedoeld voor dergelijke vunzige zaken: "De mond is bedoeld om mee te eten en is niet bedoeld voor seks." Meneer Museveni liet ook nog weten dat we allemaal weten waar seks wél hoort. "We kennen het adres van seks, we weten waar het is", vermoedelijk doelend op de geslachtsorganen. 

Overigens is Museveni sowieso niet echt een lievertje wat betreft seksuele vrijheid. In 2014 tekende hij een wet waardoor homoseksualiteit strafbaar werd - men kan zelfs veertien jaar de cel in - en waardoor Oegandezen openlijk afstand moesten nemen van bekende homoseksuelen. Volgens Museveni zijn homo's zelfs huurlingen en hoeren, die de homo uithangen voor geld. Homoseksuele orale seks heeft volgens hem zelf meer nadelen: "Als je je mond daarvoor gebruikt, kun je wormen krijgen die dan in je maag eindigen", beweerde hij, misschien duidend op zijn eigen hygiëne.

Opgepakte Noor in Rusland bekent spion te zijn

Een 62-jarige Noor die in december vorig jaar in Rusland werd aangehouden op verdenking van spionage heeft bekend dat hij een gepensioneerd medewerker is van de militaire inlichtingendienst van zijn land. Frode Berg heeft jarenlang voor het Noorse leger gewerkt als grensbewaker, maakte de advocaat van Berg bekend.

"We weten dat wat Berg in Rusland deed deels werk voor de inlichtingendienst was, maar we zijn in de steek gelaten door degenen die hem naar Rusland gestuurd hebben", vertelde zijn advocaat.

Ondanks zijn achtergrond in het leger heeft Berg tegen Noorse media gezegd dat hij niet wist dat hij een gevaarlijke operatie uitvoerde voor zijn land.

Berg werd in Rusland opgepakt met 3000 dollar op zak. Volgens Rusland was dat tipgeld voor informatie over de vloot nucleaire onderzeeboten van het land. De Noor riskeert een gevangenisstraf van minstens tien en maximaal twintig jaar.

Opgepakte Noor in Rusland bekent spion te zijn
Opgepakte Noor in Rusland bekent spion te zijn (Foto: ANP)

Play-offs voor hockeyers Oranje-Rood, hdm grijpt laatste kans

De voorlaatste speelronde van de Hoofdklasse in het Nederlandse herenhockey en hdm is nog in de race om lijfsbehoud na een remise tegen Rotterdam. Volgende week volgt het allesbeslissende duel tegen Almere. Oranje-Rood won van HGC en daarmee is het nu officieel wat al langer zo leek: de Eindhovenaren spelen play-offs. Pinoké zakt een plaatsje op de ranglijst ten faveure van SCHC en staat nu op een playout-plek.

Kampong - Almere (4-2)
8' 0-1 Deegan Huisman
9' 1-1 Robbert Kemperman
21' 2-1 Robbert Kemperman
55' 2-2 Erwin Kruisbrink
61' 3-2 Robbert Kemperman
67' 4-2 Philip Meulenbroek
Almere kon niet lang genieten van de brutale voorsprong die het nam tegen landskampioen Kampong. Nog geen minuut later lag de gelijkmaker al binnen en in het tweede kwart ook de voorsprong voor de Utrechters. In de tweede helft trok Almere de stand gelijk, maar het was Robbert Kemperman met zijn derde van de dag die Kampong de zege gaf. Het zou een stunt zijn geweest als Almere tegen de nummer 1 van de ranglijst punten had kunnen pakken. Nu komt het allemaal aan op volgende week als dé degratiekraker op het programma staat: Almeerse – hdm.

Bloemendaal - HC Tilburg (4-1)
9' 1-0 Jamie Dwyer
13' 1-1 (sc) Sander Visser
15' 2-1 Jord Beekmans
40' 3-1 (sc) Tim Swaen
66' 4-1 Glenn Schuurman
Bloemendaal won van Tilburg, onder meer dankzij een goaltje van oud-Tilburger Tim Swaen. Bloemendaal lijkt af te stevenen op een tweede plek in de competitie wat leidt tot play-offs tegen de nummer 3 Amsterdam. En laat dat nou net de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen zijn. Kunnen de ploegen alvast aftasten.

Pinoké - Amsterdam (3-6)
6' 0-1 (sb) Justin Reid-Ross
15' 0-2 Mirco Pruyser
19' 1-2 Derck de Vilder
33' 1-3 Mirco Pruyser
48' 1-4 (sc) Justin Reid-Ross
50' 2-4 Camil Papa
55' 2-5 Boris Burkhardt
66' 3-5 Marlon Landbrug
67' 3-6 Mirco Pruyser
Pinoké speelde een beladen duel. Sowieso staat de ploeg van Jesse Mahieu nog flink onder druk omdat play-outs nog altijd een reëele optie zijn, maar ook omdat de zieke Dennis Warmerdam zijn laatste thuiswedstrijd voor zijn club speelde. De Amsterdammers waren te sterk, onder anderen Justin Reid-Ross scoorde twee keer tegen zijn oude ploeg.

SCHC - Den Bosch (2-1)
32' 0-1 Brent van Bijnen
45' 1-1 Martijn van Liemt
64' 2-1 Thomas Vis
SCHC had in 2018 nog weinig klaargespeeld, maar in de voorlaatste wedstrijd van de competitie gingen de Bilthovenaren er tegen Den Bosch met de zege vandoor. Voor Stichtsche een mooi moment: de ploeg klimt een plekje op de ranglijst en staat daardoor op de veilige negende plek.

hdm - Rotterdam (4-4)
10' 0-1 (sc) Seve van Ass
30' 1-1 Lennart Kallenberg
34' 2-1 Cedric de Gier
42' 2-2 Simon Egerton
45' 2-3 Milan van Baal
50' 3-3 (sc) Kieran Dartée
60' 4-3 (sc) Kieran Dartée
68' 4-4 (sb) Jeroen Hertzberger
Over strohalmen gesproken: hdm grijpt het allerlaatste overgebleven stukje stro door gelijk te spelen tegen Rotterdam. De Hagenaars staan door de remise en de nederlaag van Almere nog maar twee punten achter op hun concurrent en zijn daardoor nog in de race voor handhaving. Het puntje tegen de provinciegenoten was nodig, want op doelsaldo staat hdm te ver achter op Almere.

Oranje-Rood - HGC (5-2)
3' 1-0 (sc) Mink van der Weerden
19' 2-0 Jelle Galema
32' 2-1 (sc) Tristan Algera
36' 2-2 Pelle Vos
40' 3-2 (sc) Mink van der Weerden
41' 4-2 Muhammad Rizwan
69' 5-2 Jelle Galema
Oranje-Rood bezegelde zondag het eigen lot door te winnen van HGC. De Eindhovenaren begonnen stroef aan het huidige seizoen, maar vochten zich terug en zijn nu een ronde voor het einde zeker van de play-offs. HGC heeft al een paar weken niks meer om voor te spelen. Inmiddels is de ploeg zeker dat het dit seizoen op de zevende plek eindigt.

Tennissters Tsjechië en VS naar Fed Cup-finale

De tennissters van Tsjechië en de Verenigde Staten staan in de finale van de Fed Cup, het toernooi voor landenteams bij de dames. Tsjechië won het toernooi in vijf van de laatste zeven jaar, de Amerikaanse dames zijn de regerend kampioenen.

In Stuttgart was Tsjechië een maat te groot voor Duitsland. Petra Kvitova en Karolina Pliskova wonnen de eerste twee enkelspelpartijen tegen Julia Görges en Angelique Kerber, waarna Görges met winst op Pliskova de Duitse hoop in leven hield. Kvitova was echter veel te sterk voor Kerber en besliste de halve finale zo.

In Aix-en-Provence nam Frankrijk het op tegen het Amerikaanse team, waar Sloane Stephens met winst op Pauline Parmentier voor de voorsprong zorgde. Kristina Mladenovic hielp Frankrijk met winst op CoCo Vandeweghe langszij, maar ze werd verslagen door Stephens. Madison Keys klopte Parmentier zondag en daarmee was de Franse hoop voorbij.

Napoli klopt Juventus en is terug in titelstrijd

Napoli is weer vol in de race voor de Italiaanse titel nadat de ploeg zondagavond met 0-1 te sterk was op bezoek bij Juventus.

Vier punten was het verschil tussen de koploper en nummer twee voor aanvang van de 34ste speelronde, waarbij Napoli bij een zege de achterstand kon terugbrengen tot één punt. Al snel kreeg Juventus een snelle tegenvaller te verwerken nadat Giorgio Chiellini geblesseerd af moest haken en hij zich moest laten vervangen door Stephan Lichtsteiner.

Na een kwartier spelen kwam de koploper bijna op voorsprong. Een vrije trap van Miralem Pjanic werd van richting veranderd en rolde via de paal naast. Voor Napoli werd Mário Rui gevaarlijk en de Portugees dwong Gianluigi tot een redding. De ploeg uit Napels ging op jacht naar de 0-1 en een schot van Marek Hamsik ging net naast. Nog voor rust dacht het elftal van Maurizio Sarri op voorsprong te komen, maar een treffer van Lorenzo Insigne werd vanwege buitenspel geannuleerd.

Napoli werd na rust ook direct gevaarlijk, waar Hamsik de bal in het zijnet schoot. Voor La Vecchia Signora liet invaller Juan Cuadrado zich gelden met een schot dat geblokt werd door de defensie van de gasten. Napoli was de enige ploeg die op zoek ging naar een treffer, maar schoten van Lorenzo Insigne en José María Callejón leverden niets op. De wedstrijd leek af te stevenen op 0-0, totdat Kalidou Koulibaly in de negentigste minuut voor het verschil zorgde. Uit een corner kopte de centrale verdediger de 0-1 tegen de touwen en hielp daarmee Napoli aan de zege. Met nog vier wedstrijden te spelen is het verschil tussen beide ploegen teruggebracht tot één punt.

Uitslagen Serie A zondag
Cagliari - Bologna 0-0
Atalanta - Torino 2-1
Chievo - Inter 1-2
Lazio - Sampdoria 4-0
Udinese - Crotone 1-2
Juventus - Napoli 0-1

Haotian stunt tegen Fu op WK snooker, Wilson & Carter door

Lyu Haotian, Kyren Wilson en Ali Carter staan in de tweede ronde van het wereldkampioenschap snooker. De twintigjarige Haotian stuntte door de als elfde geplaatste Marco Fu te verslaan. 

Haotian komt uit China en staat op plek 68 van de wereldranglijst. Bij begon de dag met een 6-3 voorsprong en liep direct uit naar 8-3. Mede door een 120-break kwam Fu nog terug tot 8-5, maar zag Haotian de partij beslissen met breaks van 79 en 61. In de volgende ronde wacht Stuart Carrington of Barry Hawkins. 

Ook Kyren Wilson staat in de volgende ronde. Hij won met 10-3 van Matthew Stevens. In de volgende ronde wacht Shaun Murphy of Jamie Jones. De als achtste geplaatste Murhpy staat 5-4 voor na de eerste sessie. 

Carter speelde tegen Graeme Dott, de wereldkampioen van 2006. Dott stond 3-6 voor, maar Carter kwam op gelijke hoogte mede door breaks van 62 en 108. Het werd 7-7 en Dott kwam met een 75-break nog wel weer op voorsprong. Het was echter Carter die met breaks van 69. 53 en 63 de partij naar zich toe trok. Het werd uiteindelijk 10-8. Eerder op de dag wist Ronnie O'Sullivan zich te plaatsten voor de tweede ronde. Hij won met 10-7 van Stephen Maguire. 

Maandag zal Luca Brecel aan tafel verschijnen. Hij speelt tegen Ricky Walden. Tussen Murphy en Jones valt de beslissing en ook Mark Allen en Jamie Highfield zullen hun partij afmaken. Allen leidt met 6-3. 

Bus met fans AZ aangehouden op A16

Op de snelweg A16 is zondag een bus met supporters van AZ tegengehouden omdat er uit het voertuig blikjes bier werden gegooid. De politie heeft twee mensen aangehouden. De bus was op weg terug naar Alkmaar vanuit Rotterdam, waar AZ in de bekerfinale met 3-0 verloor van Feyenoord.

De politie heeft rond het duel nog 27 arrestaties verricht. De meeste aanhoudingen waren bij De Kuip. Mensen werden opgepakt voor onder meer het in bezit hebben van vuurwerk, belediging en openbare dronkenschap.

Veel mensen zijn in de loop van de avond naar huis teruggekeerd. Volgens de politie was de sfeer in de stad gezellig.

Bus met fans AZ aangehouden op A16
Bus met fans AZ aangehouden op A16 (Foto: ANP)

D66 wil af van bemiddelingsbureaus pgb's

Bemiddelingsbureaus voor het persoonsgebonden budget (pgb) moeten verboden worden. Dat wil D66-Tweede Kamerlid Vera Bergkamp. Zij heeft hiervoor een plan opgesteld met belangenvereniging Per Saldo en verzekeraar Zilveren Kruis.

In het RTL Nieuws zegt Bergkamp: "Je ziet regelmatig dat geld verdwijnt in de zakken van bemiddelingsbureaus in plaats van dat het gaat naar goede zorg en dat is natuurlijk schrijnend. Dat is ook de reden dat we op korte termijn willen dat de bemiddelingsbureaus niet meer de administratie doen voor budgethouders en dat ze binnen twee jaar helemaal verdwijnen."

Een pgb biedt mensen die langdurig zorg nodig hebben de mogelijkheid zelf deze zorg in te kopen. Bemiddelingsbureaus kunnen helpen met advies, administratie en bemiddeling bij het vinden van een zorgverlener, maar er zijn ook bureaus die alles doen inclusief het innen van geld en het leveren van zorg.

Fraudegevoelig

Dat maakt het systeem fraudegevoelig. Om hoeveel geld het precies gaat is niet bekend, maar het gaat zeker om tientallen miljoen euro's. Van de 12.000 pgb's die via Zilveren Kruis werden uitbetaald, bleek vorig jaar bij 20 procent een vermoeden van onrechtmatigheid te zijn. In totaal gaat er jaarlijks bijna 3 miljard jaarlijks om in het pgb.

Het kabinet kondigde deze maand nog aan de fraude met onder meer het pgb te willen aanpakken. Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) liet toen ook weten te willen kijken naar de rol van bemiddelingsbureaus.

D66 wil af van bemiddelingsbureaus pgb's
D66 wil af van bemiddelingsbureaus pgb's (Foto: ANP)

Marquez met overmacht naar MotoGP-winst in de VS

MotoGP-wereldkampioen Marc Marquez heeft zijn eerste zege van het jaar binnen. Na de tumultueuze Argentijnse Grand Prix van twee weken terug was de Spanjaard op het Circuit of the Americans in Austin veruit de beste tijdens de Amerikaanse Grand Prix. 

Andrea Iannone nam vanaf de tweede plek de koppositie bij de start, voor de als vierde vertrokken Marquez. Het duo werd gevolgd door Maverick Viñales, Cal Crutchlow, Johann Zarco en Valentino Rossi, terwijl Marquez nog voor het einde van de eerste ronde de leiding pakte.

Na het geweld van de eerste ronden had Marquez op de Honda al een gaatje geslagen naar Iannone en diens Suzuki, die de twee Yamaha's van Viñales en Rossi achter zich aan had. Zarco reed op een klein gaatje op de vijfde plek, voor Andrea Dovizioso, Crutchlow en de niet geheel fitte Dani Pedrosa.

Richting de helft van de race ging het fout voor Crutchlow: de Brit, na zijn zege in Argentinië de leider in het WK, ging onderuit. Viñales wist zich na nog een paar ronden voorbij Iannone te werken, maar Rossi had grote moeite om de Suzuki-coureur te volgen. 

Dovizioso opende vier ronden voor het einde de aanval op Zarco en deed dat met succes, waardoor de Italiaan opschoof naar plek vijf. Een vierde plek was op dat moment nog niet onmogelijk, want Rossi had het tempo er daar niet echt lekker in zitten.

Van een beetje serieus gevecht was in de top-7 geen sprake en Marquez reed volkomen onbedreigd naar de winst. Viñales mocht met Iannone naar het podium, Iannone's eerste podium sinds zijn overstap naar Suzuki. Rossi eindigde als vierde, voor Dovizioso, Zarco, Pedrosa, Tito Rabat en Jack Miller.

'Ontoelaatbaar gedrag' bij Raad van Europa

Zeker zeven zittende en voormalige parlementsleden van de Raad van Europa hebben zich op "ontoelaatbare wijze" ingelaten met lobby- en andere activiteiten van de regering van Azerbeidzjan. Dat blijkt uit een extern onderzoek naar corruptie in de parlementaire assemblee van de organisatie die toeziet op democratie en mensenrechten.

Zo ontvingen parlementariërs steekpenningen of cadeaus om minder kritisch te rapporteren over de mensenrechten in Azerbeidzjan of overtraden ze andere ethische regels. De voorzitter van de assemblee, Michele Nicoletti, roept politici die in het rapport worden genoemd op hun werk te staken tot intern kan worden bepaald welke gedragscodes zijn overtreden.

CDA-Kamerlid en parlementslid van de Raad van Europa Pieter Omtzigt vindt dat er "serieuze gevolgen" aan het rapport moeten worden gegeven. "De Nederlandse regering moet zich hiermee gaan bemoeien", vindt hij. "De assemblee kiest bijvoorbeeld de rechters van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens".

Geruchten

Omtzigt was een van de initiatiefnemers voor een onafhankelijk onderzoek naar geruchten en beschuldigingen die al jaren bestaan over corruptie en ander fout gedrag. Prominente koppen zijn na een aantal schandalen de afgelopen maanden al gerold. In oktober vertrok de voorzitter van de assemblee omdat hij niet tegen deze zogenoemde 'kaviaardiplomatie' optrad.

De Raad van Europa is een organisatie waarvan 47 Europese landen lid zijn en zetelt in Straatsburg maar is geen EU-instelling. De assemblee bestaat uit 318 vertegenwoordigers uit de nationale parlementen van de lidstaten.

'Ontoelaatbaar gedrag' bij Raad van Europa
'Ontoelaatbaar gedrag' bij Raad van Europa (Foto: ANP)

Wenger: "Ik heb in mijn verklaring verteld wat ik wilde zeggen"

Arsène Wenger weigert in te gaan op de speculatie dat hij Arsenal aan het einde van het seizoen geforceerd moet verlaten.

Vrijdag werd bekend dat de Fransman aan het einde van het seizoen na 22 jaar vertrekt bij the Gunners, maar al snel gingen de geruchten dat er geen sprake is van een vrijwillig vertrek. De club zou hem gedwongen hebben om te vertrekken en hem een jaarsalaris van 12,5 miljoen euro meegeven, waarmee er vroegtijdig een einde komt aan de samenwerking aangezien zijn contract nog tot de zomer van 2019 doorliep.

"Ik respecteer mijn contract", vertelt Wenger in gesprek met Sky Sports. "Dat is wat ik doe. Ik was hier en ik respecteerde mijn contract. Ik heb niets toe te voegen. Ik heb in mijn verklaring verteld wat ik wilde zeggen. Afgezien daarvan is er niet veel te zeggen. Ik weet niet wat de volgende stap zal zijn. Op dit moment is mijn focus en loyaliteit bij deze club, tot de laatste dag dat ik hier ben."

Op de vraag of hij ooit terug zal keren bij de club waar hij in 1996 aan de slag ging, zegt Wenger: "Ik weet het niet. Ik denk dat ik een geschiedenis gemaakt heb met deze club als je kijkt naar de wedstrijden in de Premier League, het aantal Europese wedstrijden, het aantal FA Cup-wedstrijden."

"We hebben een geschiedenis opgebouwd, een structuur op een solide basis. Als je kijkt naar waar de club was toen ik het overnam, denk ik dat we samen een goede weg hebben bewandeld. Nu ben ik blij dat we de wedstrijd gewonnen hebben. Laten we nu mijn gevoelens scheiden van de resultaten van het team." Arsenal was zondag met 4-1 te sterk voor West Ham United en verstevigde daarmee de zesde positie in de Premier League.

Manchester City overtuigt als kersvers kampioen

Manchester City heeft de eerste wedstrijd als kersvers kampioen van Engeland zondag overtuigend gewonnen. Swansea City werd verslagen. The Citizens kroonden zich afgelopen zondag al kampioen in de Premier League nadat de enig overgebleven concurrent Manchester United op eigen veld met 0-1 onderuit ging tegen West Bromwich Albion.

Het elftal van Josep Guardiola begon zeer overtuigend aan de wedstrijd. Na twaalf minuten werd de score geopend door David Silva. De Spanjaard kreeg de bal na uitstekend terugleggen van Raheem Sterling en rondde met links af: 1-0. Vier minuten later was de stand ook al 2-0. Nu was het Sterling die scoorde na een voorzet van Fabian Delph. Het was de achttiende competietreffer van het seizoen voor de aanvaller, die zijn beste seizoen ooit kent.

De zoektocht naar nog meer doelpunten werd na 54 minuten beloond. Met een fantastisch schot bracht Kevin De Bruyne, de grote smaakmaker bij de ploeg, de stand op 3-0. Tien minuten later volgde de uitgelezen mogelijkheid om ook de 4-0 op het scorebord te zetten in het Etihad Stadium. Federico Fernández beging een overtreding in het strafschopgebied op Sterling, waarna Gabriel Jesus mocht aanleggen voor de toegekende strafschop. De Braziliaan schoot de bal tegen de paal, maar Bernardo Silva was de meest attente in de rebound.

Een kwartier voor tijd maakte Benjamin Mendy zijn opwachting weer bij Manchester City. De zomeraankoop viel op 23 september uit met een kruisbandblessure en was vervolgens zeven maanden uitgeschakeld en maakte als invaller van Delph zijn eerste minuten sinds zijn herstel. Twee minuten voor tijd maakte Jesus zijn gemiste strafschop goed. De spits was met zijn hoofd trefzeker op aangeven van invaller Yaya Touré en bepaalde de eindstand op 5-0. Het verschil tussen beide ploegen werd niet alleen uitgedrukt in de score, maar ook uit het feit dat de kampioen van Engeland 83 procent balbezit had gedurende de wedstrijd.

Overige uitslagen zondag
Arsenal - West Ham United 4-1
Stoke City - Burnley 1-1

Xelly Cabau van Kasbergen gaat trouwen met Beer

Visagiste, haarstyliste en 'zus van een BNer' Xelly Cabau van Kasbergen  is zaterdagavond in Florence ten huwelijk gevraagd. "She said yes!", schrijft haar verloofde Beer Muller op Instagram, bij een foto van haar hand met de verlovingsring zichtbaar.

Xelly voelt zich de gelukkigste vrouw ooit. "21 april 2008 kregen wij verkering en gingen we voor het eerst op vakantie in Florence, tien jaar later vandaag in Florence vraagt hij mij ten huwelijk! Wij zijn zo verliefd!!!! Wij gaan trouwen!!!!!", schrijft ze op Instagram. "Jij bent mijn alles, mijn wereld, zonder jou wil ik niet leven!"

Xelly is de visagiste van bekende Nederlandse sterren. Ze werkt samen met haar zus Yolanthe, Sylvie Meis en Danie Bles. Daarnaast verzorgt ze de make-up voor shoots van glossy's.

Xelly Cabau van Kasbergen gaat trouwen
Xelly Cabau van Kasbergen gaat trouwen (Foto: BuzzE)

[esports] Zuid-Korea wint StarCraft II - Nation Wars, Nederland knap tweede

In het tennis kennen we de Davis Cup, waarbij verschillende landenteams het tegen elkaar opnemen om te bepalen wie dat jaar het beste team heeft. Voor StarCraft II is er iets soortgelijks in de vorm van Nation Wars. Teams uit de hele wereld knokken het online tegen elkaar uit om een beslissende eindstrijd in Frankrijk af te dwingen.

Nederland heeft een dreamteam met Kevin “Harstem” de Koning, Marc “uThermal” Schlappi, Arne “Arnovic” van Dongen en Vincent “Optimus” Klerks als reserve. Natuurlijk hebben we altijd vertrouwen in ‘onze jongens’, maar ze zijn nu wel erg op dreef. Na een 4-3 overwinning op de Verenigde Staten, werd Zweden door Harstem persoonlijk met 4-0 van tafel geveegd. In de kwartfinale tegen Noorwegen sneuvelde uThermal en toen mocht Harstem weer aantreden: dat was dus 4-1.

Zojuist zijn de de halve finales gespeeld op locatie in Frankrijk. Nederland heeft Mexico even hoop gegeven door Optimus als eerste te laten spelen. Optimus versloeg JimRising, maar moest het afleggen tegen de man in vorm: Special. Ook uThermal kreeg een pak slaag van SpeCial en dus mocht Harstem weer aantreden. Harstem deed waar hij goed in is en Mexico mag naar huis. In de finale met een hoofdprijs van $25.000,- speelt Harstem met de rest van team Nederland tegen de winnaar van de andere halve finale. Korea speelt tegen Finland en natuurlijk is Korea hier favoriet, maar alles is mogelijk. Vanaf 15:30 kun je de finale hier bekijken.

Update 20:15 uur
Nederland is er niet in geslaagd om Nation Wars V te winnen. In de finale was Zuid-Korea met 5-3 te sterk.

Nederland begon wel voortreffelijk aan de finale door op een 2-0 voorsprong te komen ter verdienste van uThermal, die met MMA en soO wist af te rekenen. Echter, toen INnoVation zijn plaats achter het scherm nam kwamen de Koreanen snel terug. The Machine versloeg tweemaal uThermal en één keer Optimus en Harstem om zo Zuid-Korea op match point te brengen. Harstem, die het hele toernooi al goed had gepresteerd en de grote man was tijdens de halve finale tegen Mexico, wist de stand nog wel op 4-3 te brengen maar INnoVation maakte het af op Catalyst, waardoor de Zuid-Koreanen de titel prolongeren.

Nederland verdient nog wel 12.500 dollar voor hun verdiensten, de Zuid-Koreanen krijgen het dubbele. 

Nadal wint van Nishikori en pakt elfde toernooizege in Monte Carlo

Rafael Nadal heeft zondag voor de elfde keer het masterstoernooi van Monte Carlo gewonnen. De nummer één van de wereld was in de finale in twee sets te sterk voor voor Kei Nishikori: 6-3, 6-2.

Nishikori begon sterk aan de wedstrijd. In de derde game van de wedstrijd brak de Japanner door de service van Nadal, maar moest daarna meteen zijn service ook inleveren. In het vervolg van de wedstrijd kwam Nishikori, nummer 36 van de wereld, er niet meer aan te pas.

Nadal kwam in geen enkele wedstrijd in de problemen en moest het gehele toernooi maar 21 games toestaan in vijf wedstrijden. De Spaanse nummer één van de wereld won zijn 31ste masterstitel, een record en één meer dan Novak Djokovic. In 2005 boekte hij zijn eerste masterszege, toen won hij van de Argentijn Guillermo Coria in Monte Carlo.

Ruim 30.000 bijen geteld dit weekeinde

Tijdens de eerste Nationale Bijentelling hebben meer dan 3000 mensen dit weekeinde in totaal ruim 30.000 bijen geteld in hun tuin of op hun balkon. Tweederde van deze bijen waren wilde bijen, constateert de organisatie.

De deelnemers telden gedurende een half uur alles wat er zoemde in hun tuin. Met behulp van een bijengidsje konden de verschillende bijen worden vastgesteld. Volgens de organisatie zijn er rond deze tijd van het jaar twintig soorten wilde bijen te vinden, waaronder het vosje, roodgatje, de tuinhommel en de bijvlieg.

De gedomesticeerde honingbij werd het meest geteld, gevolgd door de rosse metselbij en de aardhommel. Ook drie andere hommelsoorten werden veel geteld.

De telling is een initiatief van Nederland Zoemt, een project van LandschappenNL, Natuur & Milieu, IVN en Naturalis. De organisaties maken zich zorgen over de wilde bij en willen graag weten waar ze zich ophouden. De helft van de bijna 360 soorten is bedreigd. En dat terwijl 80 procent van de eetbare gewassen afhankelijk is van bestuiving door bijen en andere insecten, zegt Nederland Zoemt.

Ruim 30.000 bijen geteld dit weekeinde
Ruim 30.000 bijen geteld dit weekeinde (Foto: ANP)

Tweede Moto2-zege van het jaar voor Bagnaia

Motorcoureur Francesco Bagnaia heeft zijn tweede overwinning van het Moto2-seizoen binnen. De 21-jarige Italiaan was op het Circuit of the Americas in Austin de beste tijdens de Amerikaanse Grand Prix.

Bij de start pakte Alex Marquez vanaf poleposition gelijk de leiding, voor Mattia Pasini, Bagnaia, Sam Lowes en Xavi Vierge. Een race met Sam Lowes zou geen race met Sam Lowes zijn zonder een val van Sam Lowes en dat bleek: nog voor het einde van de eerste ronde lag de Brit weer eens plat in het grind. 

Marquez reed na een kwart van de race een seconde voor de rest, aangevoerd door Bagnaia en Vierge, terwijl Marcel Schrötter, Pasini, Brad Binder en Miguel Oliveira aan het knokken waren. Voor Schrötter was dat duel snel klaar: hij werd van zijn machine geslingerd en kwam hard op het asfalt terecht, waar hij zich bij leek te bezeren. 

Halverwege de race had Bagnaia de aansluiting bij Marquez weer te pakken, terwijl de rest op aanzienlijke achterstand reed. Joan Mir reed ondertussen een puike race: de Moto3-kampioen vertrok als vijfde, viel in de openingsfase helemaal terug naar het achterveld, maar had met negen ronden te gaan de achtste plek in handen. 

Met een kleine zes ronden te gaan nam Bagnaia de leiding over van Marquez, terwijl Vierge daar ruim achter vanaf de vierde plek onderuit ging. Bagnaia liet Marquez in de slotfase definitief achter en pakte zijn tweede zege van het seizoen, voor Marquez en Oliveira. Mir maakte zijn indrukwekkende inhaalrace af met een knappe vierde plek. Iker Lecuona eindigde op een mooie vijfde plek, het beste resultaat uit de jonge carrière van de Spanjaard.

Feyenoord verslaat AZ in bekerfinale

Feyenoord heeft zondag voor de dertiende keer in de clubhistorie de KNVB Beker gewonnen. De Rotterdammers versloegen in de finale AZ met 0-3.

John van den Brom besloot zijn elftal aan te passen aan de 4-3-3-formatie van Feyenoord en begon de wedstrijd met vijf verdedigers, wat ten koste ging van de basisplaats van Oussama Idrissi. Bij de Rotterdammers was er een basisplek voor Robin van Persie. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal zag zijn ploeggenoot Nicolai Jörgensen een eerste mogelijkheid krijgen, maar Deen raakte de bal niet goed. Het duel werd in de openingsfase even onderbroken nadat een deel van de aanhang van AZ vuurwerk op het veld gooide.

Alireza Jahanbakhsh tekende voor het eerste gevaar van de Alkmaarders en zag Brad Jones redding brengen op zijn schot. In een rommelige eerste helft brak Jörgensen na 29 minuten de wedstrijd open. Karim El Ahmadi gaf vanaf de rechterflank de voorzet en de bal werd ingekopt door Steven Berghuis, waar Marco Bizot in eerste instantie nog redding kon brengen, maar de Deen de rebound binnen kon schieten: 0-1.

Van Persie trof kort na de openingstreffer de lat met een subiel lobje over Marco Bizot en werd even later teruggefloten vanwege buitenspel. Grote kansen in het vervolg van de eerste helft bleven uit, waar pogingen van Wout Weghorst, El Ahmadi en Tonny Vilhena niks opleverden.

De tweede helft begon met speldenprikjes van beide kanten, waar de eerste grote kans na de thee direct raak was. Van Persie ging de één-twee aan met Berghuis en verschalkte Bizot met een prachtig stiftje: 2-0. Waar Jörgensen aanvallend zijn waarde bewees voor Feyenoord, deed hij dat verdedigend ook. De Deen haalde een bal vlak voor de lijn weg na een hoekschop van AZ.

Ondanks de aanvallende intenties van AZ kwam de bekerwinst van Feyenoord in de slotfase van de wedstrijd nimmer meer in gevaar, ondanks dat Jones Weghorst nog van de 1-2 hield. Jens Toornstra bepaalde in de blessuretijd van de wedstrijd de eindstand op 0-3. Hij tikte binnen nadat Bizot eerst nog handelend op kon treden op een schot van Vilhena. Giovanni van Bronckhorst won als trainer van de Rotterdammers zijn vierde prijs en is daarmee de meest succesvolle trainer ooit van de club.



Robin van Persie met de dennenappel (Pro Shots / Kay Int Veen)

AZ

0 - 3

Feyenoord

     28' Jörgensen
 57' v.Persie
 90+3' Toornstra
 
 Gele kaart: Midtsjö, Jahanbakhsh, Weghorst, Koopmeiners, (AZ), El Ahmadi, Diks, Boëtius, (Feyenoord)
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 46.084
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Bizot
Svensson
v.Rhijn (Seuntjens/ 58)
Vlaar
Wuytens (Bel Hassani/78)
Ouwejan
Midtsjö (Idrissi/66)
Til
Koopmeiners
Jahanbakhsh
Weghorst
  Jones
Diks
v.Beek
v.d.Heijden
Haps
El Ahmadi
v.Persie (Boëtius/67)
Vilhena
Berghuis (Botteghin/90 2)
Jörgensen
Toornstra

Bejaarde breekt neus na verkeersruzie

Een 80-jarige man heeft ernstig letsel opgelopen bij een mishandeling op de Herenweg in Egmond aan den Hoef. Dit gebeurde zaterdagmiddag rond 14:00 uur. Er deed zich een verkeerssituatie voor waar de bejaarde fietser van schrok. Het slachtoffer zei daar iets van, tegen de andere fietser en vervolgde zijn weg.

Korte tijd later dook de andere fietser opnieuw op. De onbekend gebleven man kwam naast het slachtoffer fietsen. De bejaarde man kreeg een stoot op zijn rug en zijn gezicht en kwam daarna hard ten val. Daarna ging de dader er op zijn fiets vandoor in de richting van Bergen.

Het 80-jarige slachtoffer moest per ambulance naar het ziekenhuis. Daar bleek de man zijn neus te hebben gebroken, ook heeft hij een aantal vingers gebroken en een hand zwaar gekneusd. Door zijn val zit het slachtoffer onder de schaafwonden en heeft hij overal pijn. De politie neemt de zaak zeer hoog op en is op zoek naar getuigen. De verdachte kan zich natuurlijk ook zelf op het politiebureau melden.

De dader was een blanke man, tussen de 25 en 30 jaar oud met een sportief/atletisch figuur. Hij had een donker kort geknipt kapsel en sprak goed Nederlands. Hij droeg een donkere broek en shirt en fietste op een donkere mountainbike. Getuigen kunnen zich melden via de bekende kanalen: 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Bejaarde breekt neus na verkeersruzie (Foto: stockfoto politie.nl)
Bejaarde breekt neus na verkeersruzie (Foto: stockfoto politie.nl)

Drakenboten in China slaan om: zeker 17 doden

Zeker zeventien mensen zijn om het leven gekomen bij een training voor drakenbootraces in China. Twee boten kapseisden nadat ze tegen elkaar waren gebotst. Zo'n 60 roeiers vielen in het water. Het ongeluk gebeurde in de stad Guilin, in het zuiden van China. Een drakenboot is een open kano van ruim tien meter lang. Het racen is een populair tijdverdrijf. Tijdens het jaarlijkse Duanwu-festival op 18 juni worden veel drakenbootraces gehouden. De twee boten waren in training voor de wedstrijden van het festival.

De Chinese televisie toonde beelden van het ongeval die met een smartphone zijn gemaakt. De boten kapseisden terwijl ze door kunstmatige stroomversnellingen voeren. De reddingsdiensten rukten zaterdagmiddag massaal uit met acht boten en 200 medewerkers.

 

Drakenboten in China slaan om: zeker 17 doden
Drakenboten in China slaan om: zeker 17 doden (Foto: ANP)

Golfer Levy wint in Rabat, Luiten gedeeld negende

Joost Luiten is bij de Trophée Hassan II in Rabat als gedeeld negende geëindigd. De Nederlandse golfer maakte in Marokko zijn rentree na vijf weken afwezigheid door een polsblessure. De winst in Rabat ging naar de Fransman Alexander Levy.

Luiten liep op de slotdag een ronde van level-par (72 slagen). Hij maakte op hole acht en elf een birdie, maar moest ook twee bogeys toestaan op zijn scorekaart. Daarmee had Luiten een achterstand van vier slagen op de winnaar Levy.

Levy begon de slotdag als gedeeld tweede, maar met birdies op hole drie en vijf nam de Fransman al snel de leiding. Op hole zeven maakte hij een bogey, maar herstelde zich snel door op de achtste hole een birdie te maken. Ook op hole zestien maakte de nummer 66 van de wereld een bogey, maar ook daar herstelde hij zich meteen op de volgende hole weer birdie te maken. De toernooizege in Marokko betekende zijn vijfde zege op de Europese Tour.

Duidelijke Moto3-winst Martin op Circuit of the Americas

Jorge Martin heeft na een ijzersterke race de Grand Prix van de Verenigde Staten in de Moto3 gewonnen. De Spanjaard vertrok vanaf poleposition en sloeg vooral in het laatste kwart van de race zijn slag. 

Bij de start pakte Jorge Martin vanaf de poleposition gelijk de leiding, voor Fabio Di Giannantonio en Aron Canet, terwijl Dennis Foggia met de vierde plek ook goed begon. Di Giannantonio nam al snel de leiding in handen, terwijl Marco Bezzecchi, Tatsuki Suzuki en Enea Bastianini zich net als Ayumu Sasaki voorin kwamen melden. Foggia ging ondertussen met een lekkere uitremactie van de derde plek naar de leiding, met vijftien ronden te gaan.

De Duitser Philipp Öttl kwam er voor de helft van de race ook bij: hij nam de vierde plek in, achter leider Bezzecchi, Martin en Di Giannantonio. Die vier leken halverwege een klein gaatje te slaan, samen met Bastianini, terwijl Foggia, de van de 26e plek naar voren gereden Belg Livio Loi en Canet moeite hadden om in de buurt te blijven. 

Vijf ronden voor het einde leek Martin het gas wat verder open te draaien: Di Giannantonio en Bastianini werden op een klein gaatje gezet en Bezzecchi en Öttl moesten voorzichtig passen. Een fout zorgde ervoor dat Di Giannantonio gepasseerd werd door Bezzecchi, die zo de derde plek over kon nemen van zijn Italiaanse landgenoot.

Bij het ingaan van de slotronde leken de eerste twee plekken vergeven: Martin reed ruim voor Bastianini, die weer een prima voorsprong had op Di Giannantonio, Bezzecchi en Öttl. Dat werd een mooie strijd en op het moment dat Öttl een aanval deed op Gi Giannantonio, kwam Bezzecchi onderdoor. DiGia deed in de laatste bocht nog een poging om er voorbij te gaan, maar Bezzecchi hield plek drie vast en Andrea Migno pakte de vierde plaats van Di Giannantonio zelfs nog af.

ProRail boos op 'fans' voor slopen treinen

Spoorbeheerder ProRail is niet te spreken over het gedrag van voetbal'fans' in de treinen die op weg waren naar de bekerfinale tussen Feyenoord en AZ. Twee treinen moesten uit de dienstregeling worden gehaald omdat ze schade opliepen.

"Belachelijk dat treinen worden gesloopt en dat reizigers vertraging oplopen door een stel malloten dat het kennelijk een leuk voorafje vindt aan de bekerfinale om treinen te slopen", laat ProRail via Twitter weten.

Door de gesloopte treinen liepen ook reizigers rond Rotterdam CS vertraging op, aldus de spoorbeheerder.

ProRail boos op fans voor slopen treinen
ProRail boos op fans voor slopen treinen (Foto: ANP)

Erdogan wil in buitenland campagne voeren

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan wil ook in het buitenland campagne voor zichzelf en zijn partij gaan voeren in aanloop naar de vervroegde Turkse presidents- en parlementsverkiezingen komende zomer.

"Als god het wil huur ik een grote sporthal waarin meer dan tienduizend mensen passen. Van daaruit kan ik de Turkse staatsburgers dan toespreken," vertelde de president in een interview met de zender NTV. Om welk land het gaat wilde Erdogan niet zeggen.

Een woordvoerder van de Duitse regering heeft gezegd dat er geen bezoek van Erdogan aan Duitsland is aangemeld voorafgaand aan de verkiezingsdatum van 24 juni. Het is in Duitsland voor politici van buiten de Europese Unie verboden om binnen drie maanden voorafgaand aan verkiezingen campagne te voeren.

De Nederlandse premier Rutte heeft eerder deze week gezegd het 'onwenselijk' te vinden dat Turkse politici in Nederland campagne komen voeren. Vorig jaar hield Nederland Turkse ministers tegen die campagne kwamen voeren voor een referendum.

Erdogan wil in buitenland campagne voeren
Erdogan wil in buitenland campagne voeren (Foto: ANP)

Vos breekt sleutelbeen bij val Luik-Bastenaken-Luik

Marianne Vos heeft bij een valpartij in Luik-Bastenaken-Luik haar sleutelbeen gebroken. De Nederlandse wielrenster van WaowDeals kwam op kwam op twintig kilometer van de streep in de afdaling van La Roche-aux-Faucons ten val, waarbij ze de breuk opliep. Dat laat de ploeg weten in een persbericht.

Vos reed de race nog wel uit. Ze eindige op de 56ste plaats op meer dan zes minuten van de winnares Anna van der Breggen. "Dit is niet hoe ik mijn eerste Luik-Bastenaken-Luik in gedachten had", twitterde Vos over haar blessure. "Gelukkig heb ik niet veel pijn, het komt wel goed."

Chelsea bereikt finale FA Cup na zege op Southampton

Chelsea heeft zondag de finale van de FA Cup bereikt nadat het Southampton met 2-0 versloeg. In de finale treft het Manchester United.

Bij the Blues was er een basisplaats voor Olivier Giroud, die de voorkeur kreeg boven Álvaro Morata, en het bleek een gouden greep van Antonio Conte. Wesley Hoedt speelde negentig minuten mee bij the Saints. Voor rust was Chelsea dicht bij de voorsprong, maar Willian schoot de bal tegen de lat.

Chelsea had het beste van het spel en kwam een minuut na rust wel op voorsprong. Giroud kreeg de bal van Eden Hazard en slalomde zich een weg door de defensie van Southampton om vervolgens Alex McCarthy te verslaan: 1-0. In de jacht naar de gelijkmaker kregen the Saints kansen via Shane Long en Nathan Redmond, maar zij faalden in de afwerking.

Morata verving na tachtig minuten Giroud en drukte twee minuten later ook zijn stempel op de wedstrijd. De Spanjaard kopte een voorzet van César Azpilicueta bij de tweede paal binnen en besliste daarmee de wedstrijd. Op 19 mei wacht op Wembley de confrontatie tegen Manchester United voor het elftal van Conte.

Siutsou eindwinnaar Ronde van Kroatië, Simion wint slotrit

Paolo Simion heeft de slotrit van de Ronde van Kroatië gewonnen. De Italiaan van Bardiani-CSF maakte deel uit van de vroege vlucht en won na 151 kilometer in Zagreb, voor zijn land- en ploeggenoot Mirco Maestri, die ook deel uit maakte van de vroege vlucht. De eindoverwinning van Kanstantsin Siutsou kwam niet in het gevaar.

Paolo Simion, Hayato Yoshida, Ziga Horvat, Eduardo Estra, Guy Saviv en Micro Maestri vormde de kopgroep van de dag. Het zestal kreeg meer dan vijf minuten van het peloton. Tot aan de twee plaatselijke rondes van 6,5 kilometer in Zagreb had het peloton alles onder controle. 

Met nog acht kilometer te gaan gingen ploeggenoten Maestri en Simion er samen vandoor. De twee renners van Bardiani-CSF hadden op dat moment een voorsprong van dertig seconden op het peloton, maar het peloton kwam in de laatste kilometers niet meer dichter bij de Italianen. Simion was de sterkste van het tweetal en boekte daarmee zijn eerste profzege van zijn carrière. Het was voor Bardiani - CSF de tweede ritzege in de Ronde van Kroatië.

FOK! sportfoto-onderschrift week 16

Elke week hebben we hier op FOK! een nieuwe ronde van het FOK! sportfoto-onderschrift. Bij een leuke, bijzondere of grappige foto zijn we op zoek naar een goed onderschrift. De winnaar van deze week maken we volgende week bekend.

De winnaar van vorige week is MaGNeT met het volgende onderschrift: "Werkt dit ding wel? In de Python kreeg ik 'm wel omlaag."

De opgave van deze week:

Ajax-directeur Edwin van der Sar en PSV-trainer Ruud van Nistelrooij zijn in gesprek tijdens de kampioenswedstrijd van PSV tegen Ajax, wat bespreken de heren hier? (Pro Shots / Joep Leenen)
Ajax-directeur Edwin van der Sar en PSV-trainer Ruud van Nistelrooij zijn in gesprek tijdens de kampioenswedstrijd van PSV tegen Ajax, wat bespreken de heren hier? (Pro Shots / Joep Leenen)

Jungels wint Luik-Bastenaken-Luik

Bob Jungels heeft Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam geschreven. De Luxemburgs kampioen van Quick-Step Floors kwam solo aan in Ans. Michael Woods kwam als tweede over de streep, net voor Romain Bardet. Sam Oomen was met een twaalfde plaats de beste Nederlander. Ook Tom Dumoulin finishte in de top vijftien.

Loïc Vliegen (BMC), Jérôme Baugnies (Wanty-Groupe Gobert), Antoine Warnier (WB Aqua Protect Veranclassic), Mathias Van Gompel (Sport Vlaanderen-Baloise), Anthony Perez (Cofidis), Paul Ourselin (Direct Energie), Florian Vachon (Fortuneo-Samsic), Mark Christian en Casper Pedersen (Aqua Blue) waren de vluchters van de dag. De kopgroep kreeg een maximale voorsprong van zes minuten op het peloton, waar Quick-Step Floors, Movistar en UAE Emirates de controle behielden.

In de kopgroep bleek de Belg Baugnies over de sterkste benen te beschikken en ging er op la Redoute er alleen vandoor. In het peloton bepaalde Quick-Step Floors daar, op 36 kilometer van de streep, het tempo. Door het strakke tempo moest al een hoop renners afhaken in het peloton, onder wie de oud-winnaar Wout Poels.

De Belgische ploeg Quick-Step Floors bleef het tempo bepalen in aanloop naar La Roche-aux-Faucons samen met Bahrain Merida. Vlak voor de klim op iets minder dan twintig kilometer van de streep werd Baugnies als laatste vluchter teruggepakt. Philippe Gilbert demarreerde als eerste op La Roche-aux-Faucons, maar kreeg Dumoulin en Sergio Henao met zich mee, waarna Jungels het gat weer dicht reed. Door het hoge tempo moesten meerdere toppers afhaken, zoals onder andere Bauke Mollema, Michael Matthews en Michal Kwiatkowski.

In de uitloper van de klim probeerde Jungels het. De Luxemburgs kampioen had meteen honderd meter te pakken op de rest van de groep. Omdat het voornamelijk eenlingen waren in de achtervolgende groep kwam er nooit een goede samenwerking in de groep. Jungels had aan de voet van Saint-Nicholas een kleine minuut voorsprong.

Op Saint-Nicholas, negen kilometer van de streep, bleek Jelle Vanendert over de beste benen te beschikken in de achtervolgende groep. De Belg van Lotto Soudal kwam tot twintig seconden van Jungels, maar in de oplopende strook naar Ans kreeg hij het gat niet dicht.

In de laatste kilometers was de achtervolgende groep uit elkaar geslagen en maakte Bardet samen met Woods nog de sprong naar Vanendert. Woods won de sprint voor de tweede plaats voor Bardet. Vanendert kreeg ook nog de rest van de achtervolgende groep over zich heen en moest het doen met een plaats buiten de top tien.

Jungels wint Luik Bastenaken Luik (Pro Shots / George Deswijzen)
Jungels wint Luik Bastenaken Luik (Pro Shots / George Deswijzen)

15-jarige aangehouden voor overvallen

Een 15-jarige jongen uit Eindhoven wordt verdacht van vier gewapende overvallen in het Eindhovense stadsdeel Woensel-Noord. De overvallen werden gepleegd tussen 13 maart en 7 april van dit jaar. Hij werd vrijdagmiddag 20 april aangehouden en zit vast voor verder onderzoek.

In het stadsdeel Woensel-Noord werden in een tijdsbestek van een maand vier overvallen gepleegd. Opvallend was dat het signalement van de dader telkens overeenkwam en dat de overvallen rond sluitingstijd plaatsvonden. De recherche sprak met de slachtoffers, deed onderzoek in de buurt, bekeek sporenmateriaal en bracht alle puzzelstukjes samen.

Dat bracht hen op het spoor van de 15-jarige verdachte Eindhovenaar. De jongen werd vrijdagmiddag aangehouden als verdachte van de overval op een cafetaria aan de Generaal Coenderslaan op 7 april. Daar werd rond 22.30 uur op die avond een medewerker bedreigd met een op een vuurwapen lijkend voorwerp. De overvaller is vervolgens gevlucht met een geldbedrag.

Nog drie overvallen
Inmiddels blijkt uit het onderzoek dat de jongen ook verdacht wordt van twee gewapende overvallen met een mes op een tankstation aan de Joris Minnestraat op 13 en 30 maart van dit jaar. De eerste keer werd daar geld buitgemaakt en de tweede keer bleef het bij een poging. En hij wordt verdacht van een overval op een supermarkt aan de Woenselsestraat in Eindhoven. Ook hier werd gedreigd met een op een vuurwapen lijkend voorwerp, maar maakte de overvaller uiteindelijk niets buit.

Huiszoeking
Na de aanhouding doorzocht de politie  de woning van de verdachte in Eindhoven om te kijken of daar nog sporen en spullen aan zouden tworden getroffen die behulpzaam konden zijn in het onderzoek. Daarbij troffen de agenten onder andere een imitatievuurwapen aan. Dit is in beslag genomen.

15-jarige aangehouden voor overvallen (Foto: Stockfoto politie.nl)
15-jarige aangehouden voor overvallen (Foto: Stockfoto politie.nl)

Eén dode, één gewonde bij schietincident

Op de Rijksweg Zuid in Geleen (Limburg)  zijn zondagochtend twee personen gewond geraakt bij een schietincident. Het gaat om een man en vrouw die daar in de straat wonen. Het incident vond rond 07:00 uur op straat plaats.

De politie heeft direct een onderzoek opgestart en de omgeving afgezet. Het is niet nog niet duidelijk of het om één of meerdere daders ging. Na het misdrijf ging er een auto vandoor. Deze auto is nog spoorloos. Beide slachtoffers zijn inmiddels overgebracht naar het ziekenhuis. Over de ernst van de verwondingen is nog geen informatie bekend. Een traumahelikopter kwam ter plekke voor medische hulp.

Update 16:14 uur
De politie heeft zojuist bekendgemaakt dat het mannelijke slachtoffer is overleden aan zijn verwondingen. De vrouw is inmiddels weer ontslagen uit het ziekenhuis. 

Verder heeft de politie twee verdachten in de zaak aangehouden. Zij werden in Brunssum opgepakt naar aanleiding van getuigenverklaringen. In verband met het onderzoek kan de politie momenteel verder geen mededelingen doen. Meer aanhoudingen zijn niet uitgesloten. 

Twee gewonden bij schietincident (Foto: Stockfoto politie.nl)
Twee gewonden bij schietincident (Foto: Stockfoto politie.nl)

Braziliaanse doelman Júlio César (38) stopt ermee

De Braziliaanse doelman Júlio César heeft op 38-jarige leeftijd een punt gezet achter zijn loopbaan. Hij speelde gisteren zijn laatste wedstrijd voor zijn Flamengo, de club waar hij ook zijn loopbaan begon. Dat gebeurde in stijl, hij won in het Maracanã-stadion met 2-0 van América.

César begon in 1997 zijn carrière ook bij Flamengo, in 2005 kwam naar Europa. In 2010 won hij met Wesley Sneijder als ploeggenoot de Champions League met Internazionale. Twee maanden stonden de twee tegenover elkaar in de kwartfinale van het WK, een ontmoeting die Nederland door twee goals van Sneijder met 2-1 won.

Vier jaar later was César weer keeper van de nationale ploeg en beleefde hij in de halve finale het dieptepunt van zijn loopbaan. In eigen land wonnen de Duitsers van de Brazilianen met 1-7. "Als ik overlijd, zal in het bericht staan: Júlio César is dood, de doelman van de 1-7", zo liet hij onlangs nog weten.

Afgelopen januari vertrok hij bij Benfica om terug te keren naar zijn vaderland.

Bokser Khan komt terug met razendsnelle knock-out, Tete behoudt wereldtitel

Niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in Groot-Brittannië werd zaterdagavond flink gebokst. De Zuid-Afrikaan Zolani Tete verdedigde zijn WBO-wereldtitel in het bantamgewicht (-53,5kg) voor het eerst sinds hij landgenoot Siboniso Gonya vorig jaar in elf seconden het licht uit de ogen sloeg.

Tete's tegenstander was een veteraan met een enorme staat van dienst: de Argentijn Omar El Huracán Narvaez verdedigde zijn wereldtitels in het vlieggewicht en supervlieggewicht tussen 2002 en 2014 bij elkaar maar liefst 27 keer, een record dat hij deelt met Julio Cesar Chavez.

Tegen Tete had Narvaez bijzonder weinig in te brengen. De Argentijn kreeg alle hoeken van de ring te zien en, hoewel hij overeind bleef, kreeg van de juryleden geen enkele van de twaalf ronden toegewezen: Tete won met drie keer 120-108.

Eveneens in Belfast veroverde Carl Frampton voor eigen publiek de interim-wereldtitel bij de WBO in het vedergewicht (-57,2kg). Hij werd na twaalf ronden aangewezen als winnaar van het gevecht tegen Nonito Donaire uit de Filipijnen, een van de weinige boksers die in zijn loopbaan in vier verschillende gewichtsklasses wereldtitels veroverden, iets wat Donaire tussen 2007 en 2016 deed.

In de Echo Arena in Liverpool keerde Amir Khan bijna twee jaar na zijn nederlaag tegen Canelo Alvarez terug in de ring. King Khan deed dat in het lichtmiddengewicht met duidelijk succes: de Canadees Phil Lo Greco werd binnen een minuut twee keer neergeslagen en kwam niet verder dan dat.

Naakte schutter doodt drie mensen in Nashville

Een naakte man heeft zondagmorgen drie mensen doodgeschoten en vier anderen verwond in Antioch, een voorstad van de Amerikaanse stad Nashville. De politie liet weten dat de schutter nog niet is aangehouden.

De Amerikaanse zender ABC meldde dat de man te voet is gevlucht. Het gaat om een blanke man met kort haar. Circa 35 politiemensen maken jacht op de schutter.

Naakte schutter doodt drie mensen in Nashville
Naakte schutter doodt drie mensen in Nashville (Foto: ANP)

Hockeysters Oranje-Rood naar play-offs, Nijmegen degradeert

De laatste speeldag van de Hoofdklasse bij de dames in 2017/2018. Nijmegen daalt na één seizoen op het hoogste niveau af naar de Promotieklasse. Huizen en Groningen spelen play-outs om lijfsbehoud tegen een nog onbekende overgangsklasser. Oranje-Rood is het vierde team in de play-offs. Zij verrasten Laren thuis met een overwinning, precies de uitkomst die de Eindhovenaren nodig hadden voor het competitietoetje. 

Laren - Oranje-Rood (0-4)
5' 0-1 Maud Renders
7' 0-2 Freeke Moes
25' 0-3 (sc) Valerie Magis
34' 0-4 Fleur Broers
In punten gelijk, maar Laren had een beter doelsaldo en het thuisvoordeel in het beslissende duel met Oranje-Rood. De Eindhovenaren deden het enige wat voldoende was voor die vierde playoff-plek: winnen. Al binnen tien minuten had OR twee keer gescoord en voor rust al vier keer. Robert-Jan Cox zag zich genoodzaakt de tweede helft te starten zonder de afscheidnemende Joyce Sombroek ten faveure van een extra veldspeler.

Kampong - Groningen (1-2)
6' 0-1 Klaartje de Bruijn
34' 1-1 (sc) Renee van Laarhoven
38' 1-2 Fieke Hoff
De situatie van Groningen was voor het ingaan van de laatste competitiewedstrijd alles behalve rooskleurig. Maar de noorderlingen deden wat ze moesten doen: winnen van Kampong. Doordat concurrent Nijmegen daar geen overwinning tegenover stelde, zijn het de Gelderlanders, en niet Groningen, dat degradeert naar de Promotieklasse. Groningen speelt wel play-outs, net als Huizen. Kampong sluit het seizoen af als achtste.

Nijmegen - Huizen (0-2)
12' 0-1 (sc) Gitte Michels
30' 0-2 (sc) Eva den Hartog
Al vroeg in de middag ging het de verkeerde kant op voor Nijmegen. Concurrent Groningen pakte een vroege voorsprong tegen Kampong en in de eigen wedstrijd nam Huizen niet veel later de leiding. Tegen de verwachtingen in degradeert Nijmegen vandaag naar de Promotieklasse, en niet Groningen. 

Amsterdam - Hurley (3-1)
17' 1-0 (sc) Kitty van Male
48' 2-0 Maria Verschoor
63' 3-0 Kitty van Male
67' 3-1 (sc) Sabine Plönissen
Amsterdam won opnieuw en sluit dit reguliere seizoen af als nummer één van de competitie. 21 wedstrijden heeft de ploeg van Rick Mathijssen dit seizoen gewonnen. Hurley sluit het jaar af als zevende.

SCHC - Den Bosch (1-3)
6' 0-1 Frédérique Matla
23' 0-2 Rosa Fernig
25' 0-3 Joosje Burg
30' 1-3 (sc) Caia van Maasakker
Bij SCHC – Den Bosch ging het hard: al na 25 minuten stond het 0-3 voor de bezoekers. Een flinke opsteker voor de Brabanders, want volgende week is exact deze wedstrijd één van de halve finales in de play-offs. Den Bosch eindigt als nummer twee van de reguliere competitie, Stichtsche als nummer drie.

Bloemendaal - hdm (1-3)
9' 0-1 (sc) Hester van der Veld
25' 0-2 Pien van Nes
31' 0-3 Demi Lefranc
65' 1-3 (sc) Kiki Rozemeijer
Door de winst op Bloemendaal sluit hdm dit seizoen af als nummer zes, de beste prestatie in jaren. Voor het eerst sinds het seizoen 1993/1994 eindigen de Haagsen in het linkerrijtje in de Hoofdklasse. Bloemendaal hoeft niet te treuren. Met de negende plek zijn de Noord-Hollanders verzekerd van nog een jaar Hoofdklasse, en dat zonder play-outs.

Van der Breggen schrijft ook Luik-Bastenaken-Luik op haar naam, Van Vleuten derde

Anna van der Breggen heeft voor het tweede jaar op rij Luik-Bastenaken-Luik gewonnen. De Nederlandse van Boels-Dolmans kwam op vijf kilometer van de streep bij de Australische Amanda Spratt en liet haar in de laatste kilometer achter. Annemiek van Vleuten werd derde, voor Ashleigh Moolman. Ellen van Dijk won de sprint van een groepje voor de vijfde plaats, voor een andere Nederlandse Sabrina Stultiens.

Op negentien kilometer van de finish brak de koers open op de Roche-Aux-Faucons. Pauline Ferrand-Prevot was even daarvoor op La Redoute weggesprongen uit het peloton. De Française had een maximale voorsprong van een kleine minuut, maar op de klim van Roche-Aux-Faucons kon ze niet volgen op de versnelling van Van der Breggen, Megan Guarnier, Ashleig Moolman en Van Vleuten.

Op de top van de klim kwam zes rensters terug, waaronder de Nederlandse Stultiens. Er werd veel naar elkaar gekeken en daar profiteerde Spratt van. De Australische in dienst van
Mitchelton-Scott. Aan de voet van Saint-Nicolas op zes kilometer van de streep had Spratt een voorsprong van vijftig seconden, maar toch reed Van der Breggen ernaar toe. In de laatste kilometer op een oplopende strook kon ze de Nederlandse niet meer volgen.

Van der Breggen boekte daarmee al haar vierde zege in de Women's WorldTour. Eerder was de renster van Boels-Dolmans al de beste in Strade Bianche, de Ronde van Vlaanderen en de Waalse Pijl. Van der Breggen verstevigde daarmee ook de leiding in dat klassement.

Anna van der Breggen wint Luik-Bastenaken-Luik (Pro Shots / George Deswijzen)
Anna van der Breggen wint Luik-Bastenaken-Luik (Pro Shots / George Deswijzen)

Blu-ray: Victoria (seizoen 2)

Koningin Victoria is nog geen zes weken bevallen van haar dochter als ze weer wil regeren over haar land. De jonge koningin zal hierbij de balans moeten vinden tussen het grootbrengen van haar kind en het heersen over de machtigste natie op aarde. Dit blijkt geen makkelijke taak. Het koninkrijk is onder haar gezag getuige van schandalen aan het hof, de Ierse hongersnood en een constitutionele crisis, en dat terwijl Europa aan de vooravond van de industriële revolutie staat. Met Prins Albert aan haar zijde zal ze alle uitdagingen publiekelijk moeten trotseren, maar ook tussen Victoria en Albert is een onvermijdelijke machtsstrijd gaande.

Politie houdt verdachte aan voor dood Orlando

De politie heeft zondag 22 april een 27-jarige man uit Den Haag aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de 17-jarige Orlando uit Rotterdam.

Orlando kwam zondag 18 februari na een afspraak in Den Haag niet meer thuis. Uit onderzoek bleek dat hij voor het laatst in Den Haag was gezien. Naar aanleiding van een anonieme tip werd maandagavond 26 februari door duikers gericht gezocht in het water De Blauwe Loper in Ypenburg. Diezelfde avond werd het lichaam van Orlando in het water aangetroffen.

Groot rechercheonderzoek
De afgelopen weken werkte een Team Grootschalige Opsporing onophoudelijk aan de zaak. Sporenonderzoek, flyeracties, getuigenoproepen via (social) media, buurtonderzoek, een oproep in Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht; alles werd uit de kast getrokken om informatie boven tafel te krijgen over het lot van Orlando. Die inzet en de vele tips hebben geleid tot de aanhouding van vandaag.

Informatie blijft welkom
Hoewel het onderzoeksteam al met veel mensen heeft gesproken, blijven tips welkom. Mensen die nog niet met de politie hebben gesproken, maar wel informatie hebben, wordt gevraagd contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Politie houdt verdachte aan voor dood Orlando (Foto: stockfoto politie.nl)
Politie houdt verdachte aan voor dood Orlando (Foto: stockfoto politie.nl)

O'Sullivan komt terug van achterstand en verslaat Maguire op WK snooker

Ronnie O'Sullivan staat in de tweede ronde van het wereldkampioenschap snooker. De vijfvoudig wereldkampioen stond na de eerste sessie met 3-6 achter tegen Stephen Maguire, maar zondagmorgen bleek zondagmorgen bleken de rollen omgedraaid. Het werd 10-7. 

O'Sullivan pakte de eerste drie frames van de ochtend. In het derde frame maakte Rocket Ronnie een verschil van 49 punten goed om alsnog het frame te pakken. Het werd alsnog 6-7 na een 84-break van Maguire en daarmee ging hij met een voorsprong de pauze in. 

Na de pauze pakte O'Sullivan de draad weer op en liet Maguire zijn kansen die hij kreeg liggen. Mede door breaks van 53 en 77 kon O'Sullivan deze overwinning in zijn zak steken. 

Op de andere tafel ging het tussen Mark Allen en Liam Highfield. De als zestiende geplaatste Allen staat 6-3 voor. Maandagochtend wordt deze partij afgemaakt. 

72-jarige man overleden na botsing

Op vrijdagmiddag raakte een 72-jarige man uit IJmuiden ernstig gewond bij een verkeersongeval op de Kromhoutstraat in IJmuiden. Het slachtoffer is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

Omstreeks 15.30 uur fietste een groepje jongens over het fietspad vanaf het strand in de richting van de Dokweg. De jongens werden ingehaald door het slachtoffer, dat in dezelfde richting fietste. Bij het passeren kwam het slachtoffer in botsing met een van de jongens uit het groepje, een 12-jarige jongen uit IJmuiden.

Beiden kwamen ten val. Daar waar de jongen nagenoeg geen letsel had, bleek de man ernstig gewond te zijn. De man werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. Daar is het slachtoffer aan zijn verwondingen overleden.

Invalide zwaar gewond na aanrijding, mogelijke dader opgepakt

De politie is op zoek naar een automobilist die op de Noordzeedijk in Stampersgat (Noord-Brabant) een man in een invalidekar aanreed en aan zijn lot heeft overgelaten. De man werd rond 04:54 uur zwaargewond aangetroffen. Hij is naar het Erasmus MC overgebracht. 

Bij het ongeval trof de politie een mechanische linkerbuitenspiegel van een Ford Focus (moondust silver serie, bouwjaar 1998/1999) aan. Getuigen wordt verzocht zich te melden via 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Update 12:40 uur
De politie in Roosendaal meldt op Twitter dat ze de mogelijke veroorzaker van de aanrijding heeft aangehouden. De auto is in beslag genomen voor technisch onderzoek. 

Update 13:55 uur
De 24-jarige man die na een tip is aangehouden komt uit Hoeven. Bij zijn aanhouding werd een blaastest afgenomen waaruit gebleken is dat hij teveel alcohol had gedronken. De verdachte is ingesloten voor verhoor. 

Kipchoge wint marathon Londen, Cheruiyot razendsnel bij vrouwen

Atleet Eliud Kipchoge heeft zondag de marathon van Londen gewonnen. De 33-jarige Keniaan, regerend olympisch kampioen, was de topfavoriet en kwam na 2:04.27 uur als winnaar over de finish.

De op de baan zeer succesvolle Kipchoge won negen van de tien marathons die hij voor zondag liep. In 2015 en 2016 was hij in de Britse hoofdstad de beste en gezien zijn succes en snelheid was hij de topfavoriet. 

De marathon ging van start in een welhaast bizar hoog tempo: na vijf kilometer lag men op schema om onder de 1:57 uur te lopen, een verbetering van het wereldrecord van meer dan vijf minuten en uiteraard volkomen onrealistisch. 

Het was dan ook niet vreemd dat het tempo gedurende de wedstrijd wat in begon te zakken, waarna uiteindelijk alleen Kipchoge, de Ethiopiër Tola Kitata en de Brit Mo Farah nog bij elkaar bleven.  In het warme Londen bleven de drie nog even op koers om het wereldrecord te pakken, maar niet geheel verrassend zat dat er uiteindelijk niet in.

Kipchoge leek wat maagproblemen te hebben, maar toch bleef hij kalm en versnelde hij in de laatste kilometers, waardoor Kitata - die Farah eerder al weg had zien vallen - de Keniaan moest laten gaan. Kipchoge pakte zo de winst, voor Kitata (2:05.00) en Farah (2:06.32). 

Bij de vrouwen ging drievoudig winnares Mary Keitany uit Kenia er als een dolle vandoor, samen met de Ethiopische Tirunesh Dibaba. De twee lagen aanvankelijk op koers om het wereldrecord van Paula Radcliffe uit 2003 compleet aan gort te lopen, maar ook dat tempo zakte wat in.

Dibaba moest Keitany laten gaan en stapte uiteindelijk zelfs helemaal uit. Toch ging het ook met Keitany niet best: de op één na snelste vrouw ooit op de marathon had na 30 kilometer nog 1:16 voorsprong op landgenote Vivian Cheruiyot, maar die kwam in razend tempo dichterbij.

Na 35km sloot Cheruiyot aan en ging ze er overheen, waarna de veelvoudig olympisch- en wereldkampioene op de baan onbedreigd naar de winst liep. Dat deed ze in een ijzersterke tijd van 2:18.31 uur, achter Radcliffe, Keitany en Dibaba goed voor de vierde tijd ooit.

Firewatch-ontwikkelaar overgenomen door Valve

Valve heeft een nieuwe ontwikkelaar aan zijn gelederen toegevoegd: Campo Santo, de ontwikkelaar van verhalende avonturengame Firewatch. Dat maakt Campo Santo bekend in een blogpost.

De twaalf leden van Campo Santo worden nu onderdeel van Valve, maar blijven doorwerken aan In the Valley of Gods, wat eveneens een verhalende game wordt. Tevens blijft Campo Santo werken aan de ondersteuning van Firewatch. De volledige blogpost is hier te lezen.

De overname van Campo Santo door Valve komt niet als een verrassing: CEO Gabe Newell had eerder al aangegeven weer games te willen gaan ontwikkelen met Valve.

Firewatch1
Firewatch-ontwikkelaar overgenomen door Valve

Merkel hekelt nieuw antisemitisme in Duitsland

Bondskanselier Angela Merkel heeft tegen de Israëlische zender Channel 10 gezegd hoe spijtig ze het vindt dat in Duitsland het antisemitisme opnieuw de kop heeft opgestoken. Merkel zei dat onder vluchtelingen of mensen met een Arabische achtergrond personen zijn die een nieuwe vorm van antisemitisme naar Duitsland hebben gebracht.

Ze zei dat joodse scholen en kleuterscholen en synagogen niet meer zonder politiebescherming kunnen. "Dat baart ons zorgen", zei Merkel.

De bondskanselier liet weten dat ze dit jaar nog naar Israël wil reizen. Het wordt haar eerste bezoek aan Israël in vier jaar tijd.

Merkel hekelt nieuw antisemitisme in Duitsland
Merkel hekelt nieuw antisemitisme in Duitsland (Foto: ANP)

Van der Mark weer naar World Superbikes-podium in Assen

Coureur Tom Sykes heeft op het TT Circuit in Assen de tweede race van het World Superbikes-weekeinde gewonnen. De Brit wist eindelijk weer eens uit de schaduw van teamgenoot en drievoudig wereldkampioen Jonathan Rea te treden. Michael van der Mark eindigde met plek drie wederom op het podium.

Sykes nam vanaf poleposition de leiding, voor Xavi Fores en Marco Melandri, de volgorde zoals ze bij de start op de eerste rij stonden. Van der Mark kende wederom een heerlijke start en schoof in drie bochten op van de achtste naar de vierde plek, wat in de GT-bocht zelfs gepromoveerd werd naar de derde plek ten koste van Melandri.

Na twee ronden kreeg Van der Mark bezoek van wereldkampioen Rea, die hem na een aanvankelijk mislukte poging alsnog inhaalde. Rea begon het gat naar nummer twee Fores te dichten, maar nam Van der Mark wel mee in zijn kielzog. Rea passeerde de Spanjaard en in de GT-bocht ging Van der Mark er gelijk achteraan, waardoor de Rotterdammer op plek drie lag.

Negen ronden voor het einde ging Rea in de GT-bocht even de fout in en sneed hij af, waardoor hij zijn plek aan Van der Mark af moest staan. Sykes was ondertussen al ruim vijf seconden weggereden, dus leek het vooral een strijd tussen Rea en Van der Mark te zijn. Dat werd hem toch niet helemaal: in de slotfase kon Van der Mark het tempo niet meer bijhouden.

Sykes reed ondertussen onbedreigd naar zijn eerste zege van het jaar, voor Kawasaki-teamgenoot Rea. Van der Mark werd niet meer bedreigd door Fores en pakte zo na Assen 2015 (twee keer derde) en Phillip Island 2016 (derde en tweede) voor de derde keer in zijn WSBK-loopbaan een dubbel podium in een weekeinde, voor Fores, Chaz Davies en Jordi Torres.

0900-8844 slecht bereikbaar

Door een storing is het nummer van de politie tijdelijk slecht bereikbaar. Dit meldt de politie op Twitter. Er wordt geadviseerd om het later nog eens te proberen, of in het geval van een noodsituatie, 112 te bellen. 

Overvaller telefoonwinkels opgepakt

De politie hield zaterdagavond in Roermond een man aan op verdenking van het plegen van een overal op een telefoonwinkel in Nuenen eerder die dag. Uit onderzoek komt naar voren dat hij ook als verdachte van een overval op een telefoonwinkel in Best aangemerkt kan worden.

De overval in Nuenen vond zaterdagochtend rond 9.40 uur plaats op een telefoonwinkel aan de Parkstraat. Medewerkers werden met een mes bedreigd. De overvaller nam diverse mobiele telefoons weg en rende de winkel uit. Eerder deze maand, op 10 april, werd een telefoonwinkel in Best overvallen. Daar werd eveneens een medewerker bedreigd, griste de dader een aantal mobiele telefoons weg en vluchtte het pand uit.

Uiteindelijk bracht het onderzoek de politie  zaterdagavond op het spoor van de 35-jarige verdachte (woonplaats onbekend) die in Roermond rond 18.40 uur werd opgepakt. Bij een doorzoeking van een woning in Eindhoven, waar de verdachte met regelmaat verblijft, troffen agenten zaterdag een deel van de gestolen mobiele telefoons uit Nuenen aan. De verdachte zit vast voor verder onderzoek en daaruit is inmiddels duidelijk geworden dat hij ook als verdachte naar voren komt voor de overval in Best. Er wordt nog onderzocht of hij bij meerdere vergelijkbare overvallen in Brabant betrokken was.

Overvaller telefoonwinkels opgepakt (Foto: stockfoto politie.nl)
Overvaller telefoonwinkels opgepakt (Foto: stockfoto politie.nl)

Bokser Davis slaat zich in rap tempo naar wereldtitel, Charlo wil Golovkin

Bokser Gervonta Davis mag zich WBA-wereldkampioen in het supervedergewicht (-59kg) noemen. In het Barclays Center in New York was de pas 23-jarige Tank veel te sterk voor de acht jaar oudere Argentijn Jesus Cuellar.

Begin vorig jaar won Davis de IBF-wereldtitel in dezelfde gewichtsklasse, die hij na één keer succesvol verdedigen kwijtraakte omdat hij voor het gevecht met Francisco Fonseca in augustus - in het voorprogramma van Mayweather tegen McGregor - te zwaar was. 

Daarna kwam Davis nog in de problemen omdat hij een jeugdvriend van hem geslagen zou hebben, waar hij uiteindelijk zonder straf vanaf kwam. Dit keer liet hij zien zich goed gefocust te hebben op het gevecht, want Cuellar had geen kans: in de tweede ronde ging de Argentijn al eens neer, in de derde ronde gebeurde dat nog twee keer en vond de scheidsrechter het welletjes.

Jermall Charlo mag zich interim-wereldkampioen noemen en wel in het middengewicht (-72,6kg) bij de WBC. Hij vocht tegen Hugo Centeno Jr, die zijn bijnaam The Boss bepaald geen eer aan kon doen: Charlo mepte hem in de tweede ronde binnen een minuut tegen het canvas.

Voor Charlo was het duidelijk: "Ik heb 27 keer gewonnen, 21 keer op knockout. Ik wil Gennady Golovkin", zo daagde Charlo de Kazachse wereldkampioen bij de WBA, WBC en IBF uit. 

Davis pakt Cuellar (Bron: YouTube)

Charlo slaat Centeno knock-out (Bron: YouTube)

Willem II niet verder met Robbemond

Willem II en Reinier Robbemond gaan aan het einde van het seizoen uit elkaar, zo is op de officiële website van de Tilburgers te lezen. De trainer nam eerder dit seizoen het stokje over van de vertrokken Erwin van der Looi. Ook assistent-trainer Dogan Corneille vertrekt bij de club.

"De wijze waarop Reinier na het vertrek van Erwin samen met Dogan en Harald gewerkt en gepresteerd heeft, verdient onze complimenten. Ze hebben mooie resultaten behaald. Daarvoor zijn we hen zeer dankbaar", aldus technisch directeur Joris Mathijsen. "Na goed en prettig met deze technische staf samengewerkt te hebben, is het in onze ogen tijd om te verfrissen. Daarom willen we het seizoen 2018 - 2019 met een aantal nieuwe gezichten voor de groep beginnen."

Robbemond respecteert de keuze van de clubleiding. "Ik ben blij dat ik heb kunnen helpen tijdens de moeilijke situatie waarin de club zat. Met een aantal fantastische wedstrijden, zoals tegen PSV, Utrecht en NAC én met een manier van spelen waar we trots op zijn, hebben we eraan bij kunnen dragen dat de club zo goed als veilig is."

"We zullen de laatste twee wedstrijden er alles aandoen om er het maximale resultaat uit te halen en het seizoen goed af te sluiten met de steun van ons publiek. Verder heb ik genoten van de samenwerking met Dogan en Harald, uiteraard de rest van de staf en de chemie met de spelers. Ik kijk uit naar de volgende uitdaging in mijn carrière en wens Willem II alle succes in de toekomst."

The Mirror: Brands en Lozano naar Everton

Verschillende Britse media, waaronder The Mirror, weten het zeker. Marcel Brands komt naar Everton en is voornemens twee spelers uit de Eredivisie in zijn kielzog mee te nemen. Volgens het tabloid gaat het om Hirving Lozano en Hakim Ziyech.

Daarnaast zou ook Phillip Cocu genoemd worden. Hij moet bij The Toffees de opvolger worden van Sam Allardyce, die nog de scepter zwaait. De kans is echter klein dat de trainer de overstap ook daadwerkelijk zal maken. De oefenmeester heeft een doorlopend contract bij PSV en gaf eerder al aan graag in Eindhoven te willen blijven.

18-jarige man onwel na mishandeling

Een 18-jarige man uit Heemskerk is zondag rond 04:10 uur gewond geraakt bij een mishandeling aan de Langebuurt in Uitgeest. Het slachtoffer was uit geweest in een horecagelegenheid in de omgeving. Samen met vrienden vertrok het slachtoffer op de fiets naar huis. Door een onbekend aantal gebleven personen is het slachtoffer mishandeld. Ook een vriend van de jongen werd mishandeld. Agenten waren snel ter plaatse, maar de groep was inmiddels vertrokken. Tijdens het gesprek met de agenten raakte de Heemskerker onwel.

Twee ambulances en een traumateam per helikopter kwamen om het slachtoffer eerste hulp te verlenen. De jongen is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het letsel is onbekend. Later in de nacht heeft de politie een 20-jarige man uit Uitgeest aangehouden. Dit op aanwijzen van getuigen. De politie onderzoekt welke rol de verdachte heeft gehad bij de mishandeling.

18-jarige man onwel na mishandeling (Foto: stockoto politie.nl)
18-jarige man onwel na mishandeling (Foto: stockoto politie.nl)

Vrouw overleden na aanrijding door bestelwagen

Een 43-jarige vrouw die zaterdagavond op de Lovensekanaaldijk in Tilburg werd aangereden, is vanmorgen vroeg aan haar verwondingen overleden. Rond 21.00 uur was de vrouw samen met haar man de hond aan het uitlaten op de Lovensekanaaldijk. Daar werd zij van achteren aangereden door de bestuurder (31) van een bestelbusje.

De vrouw werd in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis overgebracht, waar zij vanmorgen overleed. Uit een eerste onderzoek bleek dat de bestuurder geen alcohol gedronken had. Medewerkers van de Forensische Opsporing, team verkeer, verrichten onderzoek naar de toedracht van de aanrijding. In afwachting van dat onderzoek werd de bestuurder als verdachte van de aanrijding aangehouden.

NBA: Pelicans schakelen Blazers uit, Heat in problemen tegen Sixers

De basketballers van de New Orleans Pelicans staan in de tweede ronde van de play-offs in de NBA. In New Orleans werden de Portland Trail Blazers ook in het vierde duel geklopt, waardoor de Pelicans de serie met een sweep wonnen: 4-0.

De Blazers boden in de eerste helft goed partij, waarna de Pelicans in het derde kwart een gat sloegen. In de slotfase werd het wel weer spannend, maar onder leiding van het geweldig spelende duo Anthony Davis en Jrue Holiday (47 en 41 punten) werd de aanval van de Blazers afgeslagen: 131-123.

De Philadelphia 76ers was in Miami te sterk voor de Heat. De thuisploeg kreeg na een moeilijk begin vat op de wedstrijd in het derde kwart, maar de Sixers sloegen terug en namen het heft weer in handen. Dankzij onder meer JJ Reddick pakte de ploeg in de slotfase een beslissende voorsprong: 102-106, wat Philadelphia een 3-1 voorsprong in de serie oplevert.

De Minnesota Timberwolves wonnen in eigen huis dankzij een sterke tweede helft van de Houston Rockets (121-105), waardoor de stand op 2-1 staat voor de Rockets. De Utah Jazz nam in Salt Lake City in het tweede en derde kwart afstand van de Oklahoma City Thunder en nam zo onder leiding van Ricky Rubio een 2-1 voorsprong in de serie.

De beste plays van de avond (Bron: YouTube)

Alcoholverbod tijdens bekerfinale in Rotterdam

Om de bekerfinale vandaag en mogelijke huldiging morgen feestelijk en veilig te laten verlopen, heeft de gemeente Rotterdam een aantal regels opgesteld. Zo is niet toegestaan alcohol te drinken in de openbare ruimte. De politie handhaaft hier op.

De gemeente heeft ook aan winkeliers en horecaondernemers gevraagd hun verantwoordelijkheid te nemen bij de verkoop van alcohol.

Alcoholverbod tijdens bekerfinale in Rotterdam (Foto: Politie.nl)
Alcoholverbod tijdens bekerfinale in Rotterdam (Foto: Politie.nl)

NHL: Lightning naar volgende ronde, Maple Leafs houden hoop levend

De ijshockeyers van de Tampa Bay Lightning hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs in de NHL. In de eigen Amalie Arena won de ploeg het vijfde duel met de New Jersey Devils, wat een 4-1 winst in de best-of-7-serie opleverde.

De jonge Rus Mikhail Sergachyov zette de thuisploeg halverwege de eerste periode op voorsprong, waarna het tot de derde periode duurde voor zijn landgenoot Nikita Kucherov de score verdubbelde. Patrick Maroon deed namens de Devils wat terug, maar een gelijkmaker zat er niet meer in en Ryan Callahan gooide de boel twee tellen voor het einde definitief op slot: 3-1 en dus de 4-1 winst in de serie.

De Washington Capitals spelen in de eerste ronde tegen de Columbus Blue Jackets en de eerste vier duels gingen telkens naar het uitteam: 2-2. Dit keer won Washington in de eigen Capital One Arena, doordat Nicklas Bäckström in overtime zijn tweede goal van de avond maakte en de wedstrijd besliste: 4-3, en de Capitals pakken een 3-2 voorsprong.

De Boston Bruins kwamen met een 3-1 voorsprong tegen de Toronto Maple Leafs terug in de eigen TD Garden en konden het dus afmaken, maar dat lukte niet. De Leafs kwamen snel op 0-2 en nadat David Backes namens de Bruins scoorde waren het Tyler Bozak en James van Riemsdyk die de Canadese ploeg op 1-4 zette. Dankzij Sean Kuraly en Noel Acciari kwamen de Bruins nog in de buurt, maar het bleef bij 3-4 en dus een 3-2 stand voor de Bruins.

De hoogtepunten van de avond (Bron: YouTube)

Fun met Funda #97 Je eigen mancave (mét strippaal!)

In Uitgeest, aan de Middelweg om precies te zijn, vinden we dit luxueuze stulpje. Op het eerste gezicht ziet het er redelijk gewoontjes uit, maar eenmaal binnen kom je van alles tegen, waaronder een biljartkamer met flipperkast, een zonnebank en last but not least: een chique mancave met strippaal! Voor slechts 1,3 miljoen wisselt dit pand van eigenaar. 

Liever alle foto's op een rij? Check dan snel de laatste pagina! 

Je eigen mancave (Foto: Funda)
Je eigen mancave (Foto: Funda)

Gearbest heeft weer wat nieuwe acties

De grote promotie is voorbij van Gearbest maar ze houden nog wel vast aan elke week nieuwe promoties met mooie kortingen. We gaan ons weer even richten op 4 nieuwe acties van deze week.

220418-1 (Foto: gbofficial)

Binnenkort komt deze Elephone U Pro ook in de review op de frontpage, maar nu is hij alvast met grote korting te koop. Het heeft een kneiter mooi AMOLED scherm wat écht geboden is. Uiteraard een FullHD+ 5.99-inch scherm en een behoorlijke accu die in 1,5 uur weer volledig op te laden is. Het werkgeheugen van 6GB en de bizar grote opslag van 128GB maken het een echt media-monster. Genoeg opslag dus en met de dubbele camera aan de achterzijde kom je goed uit de voeten. Nu voor de speciale prijs via deze promotie.

220418-2 (Foto: gbofficial)

Een leuke handige tablet deze keer voor een lage prijs van $119,99. Voor dit geld krijg je de Chuwi Hi 9 air tablet. Als we even kort naar de specificaties kijken heb je een tablet met Android én Windows 10. Dit is mogelijk omdat er een Intel chip in zit die beide systemen ondersteunt. 2GB werkgeheugen en een 8-inch FullHD scherm maken het een leuk instapmodel. Check de promotie hierrrr

220418-3 (Foto: gbofficial)

Een ontzettend uitgebreide en complete 3D printer haal je in huis met deze FLSUN S Complete. Eigenlijk is het wat moeilijk uit te leggen allemaal met al die verschillende specificaties, maar de belangrijkste zijn even een 4.3 inch touch screen voor volledige bediening en een platform waarop je 108x86x200mm kan printen. Zie de volledige promotie hier met ook alle specificaties.

220418-4 (Foto: gbofficial)

Om te eindigen de promotie met verschillende artikelen. Allemaal gericht op 'electronic madness' wat ook blijkt uit bovenstaande producten. Voor al die producten is er de couponcode 5OFF30 om dus 5 dollar korting te krijgen bij een prijs van minimaal 30 dollar. Wat je er verder gaat vinden....dashcams, smartwatches, actioncams, (bluetooth) oordopjes en ga zo maar door. Zeker de moeite waard even te kijken.

Wie is er een aanhangwagen kwijt?

Een man en een vrouw zijn afgelopen nacht aangehouden omdat ze vermoedelijk een aanhangwagen hebben gestolen. Surveillerende agenten zagen rond 02:30 uur op de Langeweg in Axel een auto staan zonder verlichting en met geopende kofferbak. De agenten stopten voor een controle.

Bij de auto stonden een man en een vrouw die zich behoorlijk zenuwachtig gedroegen. De agenten vroegen wat ze daar aan het doen waren maar het stel had hierop geen duidelijk antwoord. Bij het voertuig stond ook een aanhangwagen. De agenten zagen dat er vanaf het damgat door het weiland richting enkele loodsen aan de Drieschouwen-Zuid een spoor liep.

Vermoedelijk heeft het tweetal de aanhangwagen gestolen. Ze zijn gearresteerd en ingesloten voor verder onderzoek. Het gaat om een 45-jarige man en een 34-jarige vrouw uit Sas van Gent. De politie is op zoek naar de eigenaar van de aanhangwagen. De eigenaar kan contact opnemen met de politie via telefoon 0900-8844.

NASCAR-coureur Busch van 32e plek naar winst in Richmond

NASCAR-coureur Kyle Busch heeft op de Richmond Raceway zijn derde opeenvolgende race in de Cup Series gewonnen. De coureur van Joe Gibbs Racing vertrok door een tactische keuze in de kwalificatie als 32e - hij reed een kwalificatieronde minder om zijn banden te sparen - en kwam in de race rap naar voren.

Het eerste deel van de race was vooral goed voor Joey Logano, die de eerste én tweede stage won. Met een tweede en derde plek zat ook Aric Almirola er constant goed bij, terwijl Kyle Busch na de eerste honderd van de vierhonderd ronden al op een keurige zesde plek lag. Ook William Byron maakte indruk: de rookie besloot de stages als vierde en vijfde. 

In het laatste kwart van de race nam Martin Truex Jr het heft in handen, maar hij raakte de leiding kwijt na de eerste echte caution: onder meer Ricky Stenhouse Jr en Ryan Blaney kwamen in de problemen, waardoor de boel geneutraliseerd werd. Vrijwel iedereen kwam met een kleine dertig ronden te rijden nog naar binnen voor nieuwe banden en Busch passeerde Truex bij die pitstops.

Elf ronden voor het einde ging het weer fout: David Ragan, voor zijn doen met plek zestien prima op weg, zette zijn Ford Fusion in de muur. Wederom kwam nagenoeg iedereen naar binnen en daar ging het helemaal de mist in voor Truex: de pitstop ging door een probleem met de krik zo traag dat hij terugviel van de tweede naar de negende plek, terwijl Busch de leiding vast wist te houden, voor Denny Hamlin, Kevin Harvick, Joey Logano en Chase Elliott.

Met zeven ronden te rijden werd het veld weer op weg gevlagd en Busch sloeg gelijk een gaatje, terwijl Elliott een sterke herstart kende. Binnen een ronde kwam de volgende caution, zonder noemenswaardige schade, waardoor de race naar overtime ging: de NASCAR-manier om er zeker van te zijn dat de race niet achter de safety car eindigt, waarbij men simpel gezegd blijft racen tot er een herstart is zonder caution.

Die goede herstart kwam er gelijk en Busch nam de leiding. Die stond hij niet meer af, waardoor de Joe Gibbs Racing-coureur zijn derde opeenvolgende zege pakte, voor Elliott en Hamlin.

Volgende week wordt het weer smullen geblazen: dan kunnen we op zondag gaan genieten van de GEICO 500 op de bloedsnelle Talladega Superspeedway, altijd goed voor spektakel.

Het slot van de race (Bron: YouTube)

Bij ramkraak gebruikte auto uitgebrand

Onbekenden hebben zaterdagnacht een ramkraak gepleegd op een winkelpand in het centrum van Oude Pekela. Met een auto werd de pui van de winkel vernield. Later die nacht werd een auto brandend gevonden in Veendam. Vermoedelijk was dit voertuig bij het incident in Oude Pekela betrokken. Het is nog niet bekend of er bij de ramkraak iets is weggenomen.

Buurtbewoners alarmeerden de politie in de nacht van zaterdag- op zondagnacht rond 1.15 uur. Volgens een getuige was een auto met opzet de winkel binnengereden. De personen in de auto waren vervolgens het pand binnengegaan en gingen er korte tijd later weer met het voertuig vandoor. Vanwege de melding werd in de omgeving via een sms een burgernetmelding uitgedaan. Daarin werden ontvangers gevraagd of zij een beschadigde, vermoedelijk grijze auto hadden gezien.

Na de melding is de politie een onderzoek gestart. Zo is gesproken met enkele buurtbewoners en is de Forensische Opsporing gestart met een sporenonderzoek in en buiten het winkelpand. De pui van de winkel raakte bij het incident ernstig beschadigd. Ook werd in de omgeving gezocht naar de betrokken auto.

In de loop van de nacht kregen huldiensten een melding van een autobrand op een industrieterrein aan de Lloydsweg in Veendam. De wagen raakte zwaar beschadigd. Ook twee naastgelegen, geparkeerde vrachtwagentrailers raakten beschadigd. De politie heeft sterke vermoedens dat het uitgebrande voertuig is gebruikt bij de ramkraak in Oude Pekela. De wagen is om die reden meegenomen voor sporenonderzoek.

Getuigen gezocht
Vanwege beide incidenten doet de politie buurt- en sporenonderzoek. Daarbij kijkt de politie onder meer naar camera’s in de buurt. Als mensen camerabeelden hebben, kunnen zij die nakijken om te zien of ze iets opmerkelijks hebben waargenomen in de omgeving van zowel de Lloydsweg in Veendam of nabij het centrum van Oude Pekela.

Is dat het geval, dan ontvangt de politie deze beelden graag. Beelden kunnen worden geüpload via het tipformulier op politie.nl. Daarnaast komt de politie uiteraard graag in contact met getuigen of mensen die mogelijk meer weten over deze zaak. Zij kunnen contact opnemen met 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Alarm verraadt hennepkwekerij

Een luid alarm in de Pottenbakkerstraat in Alkmaar heeft zaterdag op zondagnacht de buurt flink wakker gehouden. Toen agenten rond 03.30 uur poolshoogte gingen nemen ontdekten ze niet alleen een hoop herrie, maar ook een hennepkwekerij.

Agenten wisten het alarm uit te schakelen en de rust keerde daarna terug. In de woning stonden ongeveer 50 planten en ruim 100 stekjes. De bewoner van de woning is later in de nacht aangehouden. Het gaat om een 36-jarige man uit Alkmaar. Zijn rol bij de kwekerij zal worden onderzocht.

De kwekerij is door een gespecialiseerd bedrijf ontruimd. 

Alarm verraadt hennepkwekerij (Foto: stockfoto politie.nl)
Alarm verraadt hennepkwekerij (Foto: stockfoto politie.nl)

Politie onderzoekt gewapende overval Roermond

De politie is in de nacht van zaterdag op zondag met een onderzoek gestart nadat er een gewapende overval werd gepleegd op een woning aan het Zonnedauwhof in Roermond.

Even na 02:30 uur kwamen drie mannen de woning binnen waar op dat moment meerdere mensen aanwezig waren. Ze werden bedreigd waarna de daders er onder andere met geld vandoor gingen. De recherche onderzoekt de precieze omstandigheden en aanleiding, daar is op dit moment nog niet meer over bekend.

Mogelijk zijn er getuigen die iets hebben gezien of meer weten over deze zaak. De politie vraagt hen om contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Fed Cup-team verliest in Australië en degradeert uit Wereldgroep

Het Nederlandse Fed Cup-team is zondag na drie jaar op het hoogste niveau uit de Wereldgroep gedegradeerd naar Wereldgroep II. Oranje verloor met 4-1 van Australië.

Lesley Kerkhove had zaterdag nog gewonnen tegen Samantha Stosur, de nummer 58 van de wereld en oud winares van de US Open. Zondag tegen Ashleigh Barty (WTA-19) kon ze tot 4-4 in de eerste set goed meekomen tegen de 21-jarige Australische, maar daarna was ze kansloos tegen haar. Kerkhove is zelf de nummer 210 van de wereld. De Nederlandse verloor in twee sets van Barty: 6-4, 6-2.

Quirine Lemoine (WRA-295) verloor ook in twee sets van Daria Gavrilova (WTA-24): 6-3, 6-2. In het afsluitende dubbelspel, dat alleen voor de statistieken was, verloren Demi Schuurs en Kerkhove van Destanee Aiava en Gavrilova: 6-3, 6-2.

Bondscoach Paul Haarhuis kon in Wollongong niet met de sterkste ploeg aantreden. Kiki Bertens, Richèl Hogenkamp en Arantxa Rus hadden afgezegd voor het Fed Cup-duel in Australië. De ontmoeting aan de andere kant van de wereld paste niet in hun schema.

Man gaat met mobiel pinapparaat aan de haal

Een opmerkelijke diefstal zaterdagmiddag op het station van Alkmaar. Daar werd rond 14.00 uur bij een winkel een mobiele pinautomaat gestolen. Agenten waren zeer snel op de locatie en zagen de verdachte vlakbij het station met het apparaat lopen.

De man werd aangehouden en de automaat in beslag genomen. Wat de man met de mobiele pinautomaat van plan was is niet bekend. De man is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Man gaat met mobiel pinapparaat aan de haal (foto: stockfoto politie.nl)
Man gaat met mobiel pinapparaat aan de haal (foto: stockfoto politie.nl)

MLB: Red Sox krijgen eerste 'no-hitter' in 25 jaar om de oren

De honkballers van de Oakland Athletics hebben in eigen huis een overwinning gepakt tegen de in bloedvorm verkerende Boston Red Sox. Dat was vooral te danken aan Sean Manaea: de 26-jarige pitcher gooide een no-hitter, wat zoals de naam al zegt betekent dat geen enkele speler een honkslag liet noteren.

In de eerste, derde en vijfde inning konden de Athletics een run scoren, wat een 3-0 zege opleverde. De no-hitter van Manaea was de 297e in de geschiedenis van de MLB, waarvan de statistieken in 1876 beginnen. Het was de eerste no-hitter van het jaar, nadat er zowel vorig jaar als in 2016 één werd gegooid.

Het was al lang geleden dat de Red Sox er één om de oren kregen: Chris Bosio gooide op 22 april 1993 namens de Seattle Mariners een no-hitter tegen de ploeg uit Boston, op één dag na 25 jaar voor Manaea's prestatie.

Uitslagen MLB zaterdag
New York Yankees - Toronto Blue Jays 9-1
Detroit Tigers - Kansas City Royals 12-4
St.Louis Cardinals - Cincinnati Reds 4-3
Baltimore Orioles - Cleveland Indians 0-4
Philadelphia Phillies - Pittsburgh Pirates 6-2
Tampa Bay Rays - Minnesota Twins 10-1
Atlanta Braves - New York Mets 4-3
Chicago White Sox - Houston Astros 1-10
Milwaukee Brewers - Miami Marlins 6-5
Texas Rangers - Seattle Mariners 7-9
Arizona Diamondbacks - San Diego Padres 6-2
Colorado Rockies - Chicago Cubs 5-2
Oakland Athletics - Boston Red Sox 3-0
Los Angeles Angels - San Francisco Giants 4-3
Los Angeles Dodgers - Washington Nationals 4-0

Sean Manaea's no-hitter (Bron: YouTube)

Nederlandse darters uitgeschakeld in Oostenrijk

Jelle Klaasen, Benito van de Pas en Ron Meulenkamp zijn alledrie uitgeschakeld in de tweede ronde van de Austrian Darts Masters, daarmee ging er geen enkele Nederlander naar de laatste zestien. 

Klaasen ging met 6-2 onderuit tegen Cristo Reyes. Vooral de dubbels zaten The Cobra dwars. Met een finishpercentage van slechts vijftien procent, liet Klaasen veel mogelijkheden liggen. Overigens deed Reyes dat met 25 procent niet heel veel beter.

Van de Pas kon geen potten breken tegen Dimitri Van den Bergh. Het werd 6-4 en onze landgenoot bleef steken op 82 gemiddeld, waar de Belg 93 noteerde. Meulenkamp liet tegen Daryl Gurney veel kansen liggen en na een 0-2 voorsprong ging hij er alsnog met 6-3 af. 

Zondag is de finaledag van de Austrian Darts Masters. 

Uitslagen Austrian Darts Masters - tweede ronde

Mervyn King 6-0 Jason Cullen
Gerwyn Price 6-2 Scott Taylor
Steve Beaton 6-5 Luke Humphries
Ian White 6-4 Brendan Dolan
Joe Cullen 6-2 Steve Lennon
Michael Smith 6-0 Michael Barnard
Benito van de Pas v Dimitri Van den Bergh
Wayne Jones Bye (Due to Dave Chisnall's withdrawal)

Darren Webster 6-5 Richie Burnett
Daryl Gurney 6-3 Ron Meulenkamp
Simon Whitlock 6-4 Adam Hunt
Cristo Reyes 6-2 Jelle Klaasen
Rob Cross 6-5 Steve West
Jonny Clayton 6-3 Max Hopp
James Wade 6-4 Peter Wright
Mensur Suljovic 6-1 Darius Labanauskas

Derde ronde

Michael Smith v Dimitri Van den Bergh
Joe Cullen v Mervyn King
Wayne Jones v Gerwyn Price
Rob Cross v Steve Beaton
Daryl Gurney v Darren Webster
Mensur Suljovic v Cristo Reyes
Ian White v Simon Whitlock
James Wade v Jonny Clayton

Modric wil mogelijk Ibrahimovic achterna

Luka Modric hoopt zijn carrière af te sluiten bij Real Madrid, maar een avontuur in de Verenigde Staten lijkt hem ook wel wat.

In gesprek met het Zweedse SVT reageert de Kroaat op de recente transfer van Zlatan Ibrahimovic naar LA Galaxy. "Hopelijk geniet hij ervan in Los Angeles. Ik zou graag zien dat hij nog een paar jaar blijft voetballen, zodat ik zijn magie kan blijven volgen. Ik wens hem het beste", aldus Modric.

Vanwege het tijdsverschil met de VS is het moeilijk om duels uit de Major League Soccer te volgen. "Soms kijk ik als het in Europa nog vroeg is", vertelt de middenvelder van Real Madrid. "Maar je begrijpt wel dat het lastig is met ons drukke schema. We zijn constant bezig, we trainen en we moeten vroeg naar bed."

Met zijn 32 jaar is Modric niet meer de jongste en dus denkt hij na over hoe hij zijn carrière afsluit. "Ik sta hier nog twee jaar onder contract. Ik ben gelukkig en heb altijd gezegd dat ik mijn carrière wil beëindigen in Madrid, als dat kan. Zo niet, dan zie ik mezelf misschien ook wel in de Verenigde Staten spelen."

Kabinet steunt kapitaalverhoging Wereldbank

Het kabinet stemt in met de voorstellen van de Wereldbank voor een stevige kapitaalverhoging. Minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking heeft dat in Washington DC officieel aangekondigd op de voorjaarsvergadering van de bank. ‘Hierdoor krijgt de bank meer armslag om de armste landen met kredieten en expertise te ondersteunen. Deze zijn cruciaal zijn om vele miljoenen mensen uit de armoede te tillen, zoals internationaal is afgesproken in de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDGs),’ aldus Kaag.

Nederland is één van de vele aandeelhouders van de Wereldbank die akkoord zijn met een kapitaalinleg van in totaal 13 miljard dollar. Hiermee genereert de bank het komende decennium ongeveer 100 miljard dollar per jaar aan kredieten, ruim een derde meer dan zonder het extra geld. Kaag: ‘Dat de 189 aandeelhouders juist in deze moeilijke tijd voor multilateralisme dit akkoord wisten te smeden is heel bijzonder. Het is een belangrijke stap in de strijd tegen armoede, conflict, klimaatverandering en ongelijkheid tussen man en vrouw.’ In ruil voor de kapitaalinleg heeft de Bank op aandringen van vooral Nederland en Europese partners de ambities op al deze gebieden flink opgeschroefd.

Privaat
Het Nederlandse aandeel als gevolg van de kapitaalinjectie zal in de periode 2020-2024 tussen de 200 en 250 miljoen euro bedragen (ongeveer 50 miljoen per jaar). Kaag: ‘De bank heeft o.l.v. Jim Kim de slag weten te maken naar een ‘better bank’. Met minder bureaucratie, meer mensen in het veld en het indammen van de salarissen. En als minister voor hulp en handel juich ik ook toe dat de bank meer mikt op financiering van projecten met privaat geld.’ Deze nieuwe aanpak, met dus een grotere rol voor het bedrijfsleven, levert tot 2030 miljarden dollars extra op voor duurzame investeringen in ontwikkeling.

Een van de andere belangrijke agendapunten op de voorjaarsvergadering was gendergelijkheid en het voorkomen van seksueel wangedrag bij internationale financiële instellingen en de partners waarmee ze samenwerken. De Wereldbank heeft daar strenge gedragsregels voor. ‘Die zullen ook bij andere instellingen moeten worden ingevoerd. Waarbij zero tolerantie de norm moet zijn. Net zoals we die nu stringenter toegepast willen zien door Nederlandse hulporganisaties werkzaam in ontwikkelingslanden,’ aldus de minister die samen met haar Britse collega het initiatief nam voor een goed bezochte sessie over dit thema.

Politie pakt kopschopper op in Ermelo

De politie heeft op zondag 22 april rond 03.30 uur een 19-jarige jongen uit Harderwijk aangehouden op verdenking van mishandeling van een 18-jarige jongen uit Ermelo.

De politie werd gealarmeerd omdat er een vechtpartij was ontstaan op de Stationsstraat in Ermelo. Daarbij zou het slachtoffer zijn geslagen en op de grond zijn gevallen, waarna de verdachte met kracht tegen het hoofd van het slachtoffer zou hebben geschopt. De verdachte werd door omstanders overgedragen aan de politie.

Het slachtoffer raakte gewond aan zijn gezicht waarvoor hij in het ziekenhuis moest worden behandeld. De politie heeft de verdachte mee naar het bureau gebracht. Daar zal hij worden gehoord.

Politie deelt klappen uit bij vechtpartij

De politie heeft op zondag 22 april rond 03.00 uur fors op moeten treden op de Korenmarkt in Arnhem, toen op straat een vechtpartij tussen meerdere personen ontstond.

Wat de reden voor de vechtpartij was, is niet duidelijk. Wel moest een groot deel van de surveillerende politiemensen van het openbare ordeteam, waaronder ook enkele collega’s te paard, alsmede beveiligingsmedewerkers, korte tijd alle zeilen bijzetten om met succes de partijen te scheiden en de rust te herstellen. Daarbij moest ook af en toe door een politie-agent een klap worden uitgedeeld.

Er werden drie mannen aangehouden; twee kwamen uit Doetinchem (beiden 27 jaar oud) en de ander kwam uit Doesburg (28 jaar). De politie heeft de zaak in onderzoek; de drie zijn naar het bureau gebracht en zullen worden gehoord over hun mogelijke betrokkenheid.

Grote brand in Rotterdamse haven, NL-Alert verstuurd

Bij een metaalrecylingbedrijf in de Rotterdamse Botlek woedt een grote brand die in het nabijgelegen dorpje Rozenburg voor veel rookoverlast zorgt. Rond 5.00 uur heeft de veiligheidsregio een NL-Alert gestuurd om bewoners te waarschuwen om ramen en deuren dicht te houden.

De brand is moeilijk te blussen. Inmiddels zijn er al zo'n 70 klachten van omwonenden en is situatie opgeschaald naar Grip 2. Dat betekent dat een groot gebied last heeft van de brand.

Het Rotterdamse Havenbedrijf heeft twee blusboten gestuurd naar het bedrijf aan de Quebecstraat. Deze boten zorgen voor voldoende water om de brand te bestrijden. Het vuur woedt in een berg metaalafval. De brandweer is inmiddels begonnen met blussen, daardoor zal de rookontwikkeling weer toenemen, zo verwacht de brandweer.

Barend: "Wijers heeft Ajax naar de klote geholpen"

Jaap de Groot en Frits Barend stellen dat Hans Wijers voor een groot deel verantwoordelijk is voor de enorme malaise binnen Ajax.

Wijers was tussen 2012 en 2015 voorzitter van de Raad van Commissarissen. "Hij heeft de club naar de klote geholpen. Hij heeft iedereen directeur gemaakt, met Johan Cruijff ruzie gemaakt en Michael Kinsbergen eruit gezet", vertelt Barend aan RTV Noord-Holland.

"Ook Akzo Nobel heeft hij naar de klote geholpen. Waarom wordt zo'n man bij Ajax benoemd?" gaat de journalist verder. "Het is alleen maar voor de eer. Hij weet niet hoe Ajax werkt, hij weet nauwelijks of een bal rond en is zal dan moeten bepalen hoe een voetbalclub geleid wordt."

Jaap de Groot, chef sport van De Telegraaf, kan zich in de kritiek van zijn collega vinden. Hij wijst erop dat Edwin van der Sar prima met Van Kinsbergen samenwerkte, maar dat laatst genoemde vanwege een conflict met Wijers eruit werd gewerkt. "Dat is niet naar het belang van Van der Sar, niet naar het belang van Ajax."

"Ajax heeft nu een serieus probleem. Leiderschap is belangrijker dan een speler van twintig miljoen halen. Iemand moet de boel verbinden waar nodig."

FOK! Wat een weer: nog één dag warm en lokaal onweer

Een zonnige groet!

Ja, er gaat wat veranderen. Ik had het er eergisteren al over, maar nu worden de details steeds duidelijker. Over de afgelopen dag hoef ik het eigenlijk niet te hebben, want dat was weer fantastisch. Wel was het een paar graden minder warm. 

Maar nu. Het hogedrukgebied waar we mee te maken hadden trok richting het oosten weg en verloor haar invloed op ons weer. Een ander hogedrukgebied bezorgde ons zaterdag nog wel heel mooi weer. Wat gaat er nu gebeuren? Echte depressie-invloed krijgen wij niet direct, maar we krijgen wel de zwakke storingen op bezoek van die depressie die al een lange weg hebben afgelegd. De eerste tekenen daarvan zagen we aan het einde van de nacht. Er trekken twee vores over. De eerste vanochtend en de tweede in de loop van de middag. Na een heldere nacht kan er op die eerste vore al een bui ontstaan en wat gerommel is daarbij mogelijk. Ik moet wel zeggen dat ik geen uitgebreide buien verwacht. De minima liggen rond de 9 graden.

Vandaag warmt het met een zuidelijke stroming al snel op, maar restanten van eventuele buien kunnen de temperatuur wel wat dimmen. Is het zonnig dan wordt het zo'n 20 graden aan zee, tot 26 of 27 graden in het oosten en zuiden. En dan komt die tweede vore opzetten. In het zuidwesten en westen verwacht ik er de minste activiteit op, omdat het daar dus niet zo warm wordt. Hoe dieper het binnenland in, hoe warmer het wordt en hoe actiever de buien dan zullen worden. Dat wil dus zeggen dat met name in het zuiden, oosten en noordoosten er dan kans is op een fikse regen-of onweersbui. De modellen laten de grootste activiteit duidelijk in in die hoek zien. Tegen de avond komt er dan een koufront langs en die verdrijft dan de grote warmte van de laatste dagen en dan kan er overal een bui of wat regen vallen. Maar, zoals gezegd, alleen in de eerder genoemde gebieden worden echt wat zwaardere buien verwacht. 

En dan na vandaag? We zullen het moeten doen met temperaturen tussen de 13 en 16 graden en later in de week zelfs nog iets frisser. Grote hoeveelheden regen verwacht ik niet, maar een bui kan er zeker wel vallen.

Tot ziens!  

Nederland
 

 Jonge eendjes (Foto: DJMO)
Een prachtig gezicht. Jonge eendjes die net zijn geboren. DJMO legde dit mooie beeld vast. (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Marquez raakt MotoGP-pole kwijt na ophouden Viñales

Maverick Viñales heeft in de MotoGP de poleposition te pakken voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. Voor het zesde jaar op rij was Marc Marquez de snelste op het circuit van Austin, maar de Honda-coureur kreeg een gridstraf van drie plekken wegens het ophouden van Viñales.

De Yamaha-coureur zat in een snelle ronde, maar had plotseling Marquez voor zich rijden en was daar duidelijk not amused mee, wat leidde tot wat gebaren. Na afloop moest Marquez bij de raceleiding komen, waar hij een straf van drie plekken opgelegd kreeg. De pole ging zo naar Viñales, die op de eerste rij vergezeld wordt door Andrea Iannone en Johann Zarco. Marquez staat op de tweede rij, naast Valentino Rossi en Jorge Lorenzo.

Bo Bendsneyder kwam er in de Moto2 weer niet aan te pas en start zondag als 23e. Alex Marquez klopte de Brit Sam Lowes met anderhalve tiende in de strijd om pole, Mattia Pasini maakt de eerste rij vol. Jorge Martin was in de Moto3 oppermachtig: alleen zijn Spaanse landgenoot Aron Canet bleef (net) binnen een halve seconde. Het duo wordt op rij één vergezeld door John McPhee.

Vanaf 18.00 uur Nederlandse tijd gaan de lichten zondag op groen, met eerst de Moto3, dan de Moto2 en om 21.00 uur de MotoGP.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.