FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 10 december 2017

FOK! sportfoto-onderschrift week 49

Elke week hebben we hier op FOK! een nieuwe ronde van het FOK! sportfoto-onderschrift. Bij een leuke, bijzondere of grappige foto zijn we op zoek naar een goed onderschrift. De winnaar van deze week maken we volgende week bekend.

De winnaar van vorige week (volgens de sportredactie) is Dven met het volgende onderschrift: "Oorwassing voor Vettel."

De opgave van deze week:

Voor de loting van het WK voetbal was er een onderonsje tussen de Russische minister Vitaly Mutko, FIFA president Gianni Infantino, de Russische president Vladimir Putin en Diego Maradona, wat wordt hier besproken? (Pro Shots / Action Images)
Voor de loting van het WK voetbal was er een onderonsje tussen de Russische minister Vitaly Mutko, FIFA president Gianni Infantino, de Russische president Vladimir Putin en Diego Maradona, wat wordt hier besproken? (Pro Shots / Action Images)

Voronina de snelste op 3.000 meter, Wijfje negende

Natalya Voronina heeft bij de wereldbeker schaatsen in Salt Lake City de 3000 meter op haar naam geschreven in een nieuw nationaal record van 3.57,70.

In een rechtstreeks duel was de 23-jarige Russische te sterk voor Martina Sablikova (3.57,84), die tweede zou worden. Het brons ging naar de 45-jarige Claudia Pechstein, die een tijd van 3.58,69 klokte.

Melissa Wijfje, de enige Nederlandse deelneemster in de A-groep reed de negende tijd: 4.03,89. In de B-groep reed Linda de Vries een nieuw persoonlijk record van 3.59,76. Annouk van der Weijden werd derde in de B-groep achter de Chinese Jiachen Hao in een tijd van 4.02,89. Ook Ook Reina Anema (4.14,98) en Marije Joling (4.18,45) kwamen in de B-groep in actie, maar ze kwamen niet verder dan vijfentwintigste en negenentwintigste plaats.

Boris Johnson terug uit Iran

De Britse minister Boris Johnson (Buitenlandse Zaken) heeft zijn bezoek aan Iran afgesloten. Zijn ministerie liet volgens Britse media weten dat de reis "de moeite waard was", maar het is onduidelijk of de vrijlating van de Brits-Iraanse Nazanin Zaghari-Ratcliffe dichterbij is gekomen.

Johnson sprak zondag met de Iraanse president Hassan Rohani. Het was volgens het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken een openhartig gesprek waarin de bestuurders het eens waren over "de noodzaak vooruitgang te boeken op alle gebieden".

De Brit zou tijdens gesprekken met Rohani en andere hoogwaardigheidsbekleders herhaaldelijk hebben gesproken over "consulaire zaken rond mensen met een dubbele nationaliteit", zoals Zaghari-Ratcliffe. Zij is tot vijf jaar gevangenis veroordeeld na schuldig te zijn bevonden aan een samenzwering voor omverwerping van de Iraanse geestelijkheid.

Johnson sluit bezoek aan Iran af
Boris Johnson terug uit Iran (Foto: ANP)

Wauquiez nieuwe leider Franse conservatieven

De Franse conservatieven bewegen na hun nederlaag bij de presidentsverkiezing verder naar rechts. Leden van de partij Les Républicains (LR) kozen zondag Laurent Wauquiez tot nieuwe partijleider. Hij kreeg volgens de voorlopige uitslag 74,6 procent van de stemmen.

Wauquiez pleit voor een duidelijke, rechtse koers. Hij geldt als een uitgesproken criticus van president Emmanuel Macron. De conservatief verwijt de 39-jarige president te weinig binding te hebben met inwoners van landelijke gebieden en een te slap veiligheidsbeleid te voeren. Ook zou Macron te enthousiast zijn over verdere Europese integratie.

"De toekomst van de Franse democratie kan geen centristisch moeras zijn waarin socialisten en aanhangers van rechts samenklonteren rond Macron", zei de 42-jarige Wauquiez eerder. Aanhangers zien hem als jong en dynamisch. Critici vrezen dat hij de partij te ver naar rechts zal trekken. Ruim 230.000 LR-leden mochten via internet een stem uitbrengen op een nieuwe leider.

De 'Republikeinen' verkeren in crisis sinds hun nederlaag bij de presidentsverkiezing van dit jaar. Hun kandidaat, oud-premier François Fillon, werd toen al in de eerste ronde uitgeschakeld.

Wauquiez nieuwe leider Franse conservatieven
Wauquiez nieuwe leider Franse conservatieven (Foto: ANP)

KLM schrapt maandag 122 vluchten

De KLM heeft wegens de verwachte sneeuw voor maandag 122 vluchten gecanceld. Het gaat om retourvluchten van na 15.30 uur naar vooral Europese bestemmingen die niet doorgaan, zo liet een woordvoerster weten. Zondag moest door de hevige sneeuwval uiteindelijk een streep door 282 retourvluchten van KLM en vertrokken andere vluchten met vertragingen die opliepen tot wel vijf uur. Maandag wordt vanaf ongeveer 15.30 uur opnieuw sneeuw op Schiphol verwacht, aldus de zegsvrouw.

Schiphol gaat ervan uit maandag normaal te kunnen beginnen omdat de sneeuw van zondag dan zal zijn opgeruimd. Gedurende de maandag volgt mogelijk een capaciteitsaanpassing, waarbij de weerverwachting van dit moment duidt op een verstoorde middag en avond, laat een woordvoerder van de luchthaven weten. De luchtverkeersleiding bepaalt uiteindelijk de baancapaciteit.

KLM schrapt maandag 122 vluchten
KLM schrapt maandag 122 vluchten (Foto: ANP)

Villarreal houdt lang stand tegen Barcelona

Barcelona heeft zondagavond geen fout gemaakt in de race om het kampioenschap. Op bezoek bi Villarreal won de ploeg met 0-2
.
Het elftal van Ernesto Valverde had het alles behalve makkelijk tegen Villarreal. De thuisploeg speelde sterk en liet zien dan het punten wilde pakken tegen de koploper van La Liga.

De eerste grote mogelijkheden waren ook voor Villarreal. Roberto Soriano leek zijn club op voorsprong te zetten, maar Marc-Andre Ter Stegen bracht fraai redding op zijn inzet. De kansen voor Barcelona waren bepekt. De ploeg kon amper gevaarlijk worden door het goede begin van Villarreal.

Tijdens de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd, totdat Daniel Raba met een rode kaart van het veld werd gestuurd. De aanvaller moest het veld verlaten na een harde tackle op Sergio Busquets. Maar ook met tien man hield Villarreal nog lang stand.

Twintig minuten voor tijd was het uiteindelijk Luis Suárez die het net wist te vinden. Na een mooie combinatie omspeelde hij de doelman, waarna hij de 0-1 op het scorebord tikte. Tien minuten later was het Messi die kon profiteren van geklungel in de defensie van Villarreal en de eindstand op 0-2 bepaalde.

Noppert en De Graaf winnen Finders Dart Masters

Danny Noppert en Aileen de Graaf hebben de Finders Dart Masters op hun naam geschreven. De Nederlanders wonnen het mannen- en vrouwentoernooi in Egmond aan Zee, 

Noppert speelde de herenfinale tegen Jim Williams. Na zes sets stond het 3-3. In de zevende set gingen beide heren slordig gooien, waardoor de stand gelijk op ging. Het kwam aan op een beslissende leg die Noppert mocht beginnen. Met een aantal goede scores kwam hij ook als eerste op een finish. Hij wist met zijn laatste pijl een hele belangrijke dubbel vier te gooien. Noppie was toen één set verwijderd van de overwinning.  

Noppert kwam 2-1 voor en trok de partij met een 72-finish naar zich toe. Hij won met 5-3 van Williams. De Fries is de eerste Nederlander in dertien jaar die weer wint in Egmond aan Zee.

De Graaf In de vrouwenfinale was ze veel te sterk voor Deta Hedman. Ze won de finale met 2x 3-0. Het is de tweede keer dat De Graaf dit toernooi op haar naam weet te schrijven. De eerste keer was in 2013. 

Voor de darters van de BDO was dit het laatste belangrijke toernooi voor Lakeside. Het BDO WK begint op 6 janauri 2018. 

Finders Dart Masters - Kwartfinales 
Darius Labanauskas – Lit – Scott Mitchell – Eng 0-3
Danny Noppert – Neth (5) – Willem Mandigers -Neth (4) 3-1
Wesley Harms – Neth (3) – Jamie Hughes – Eng (6) 0-3
Scott Waites – Eng – Jim Williams – Wal 2-3

Jeugd finale
Nathan Girvan – Sco – Jarred Cole – Eng 0-2

Heren Halve finales
Scott Mitchell – Eng – Danny Noppert – Neth (5) 2-3
Jamie Hughes – Eng (6) – Jim Williams – Wal 1-3

Dames Finale
Deta Hedman – Eng (1) – Aileen de Graaf – Neth (2) 0-2

Heren finale
Danny Noppert – Neth (5) – Jim Williams – Wal 5-3

Dubbelslag Duitse schansspringers voor eigen publiek

De Duitse schansspringfans hebben bij de World Cup in Titisee-Neustadt zondag flink kunnen juichen voor hun thuisfavorieten. Richard Freitag ging met de winst aan de haal, landgenoot Andreas Wellinger pakte de tweede plek.

De wedstrijd werd door de lastige windomstandigheden flink uitgesteld. Daardoor werd al duidelijk dat een tweede ronde er vermoedelijk niet ging komen en zo geschiedde. Freitag was in de eerste ronde de beste en won de wedstrijd dus, nipt voor Wellinger. De Noor Daniel André Tande pakte de derde plek, de 45-jarige Noriaki Kasai liet met plek tien weer eens wat van zijn oude klasse zien.

Duitse biatletes winnen estafette Hochfilzen

De Duitse biatletes hebben de laatste wedstrijd van de World Cup in Hochfilzen gewonnen. In Oostenrijk stond de estafette bij de dames op het programma, 4x7,5 kilometer.

Vanessa Hinz, Franziska Hildebrand, Maren Hammerschmidt en slotloopster Laura Dahlmeier bleken het sterkste kwartet. Vooral Hammerschmidt en Dahlmeier maakten indruk, wat ertoe leidde dat de Oekraïnse ploeg op 45 seconden gezet werd.

Zwitserland maakte lange tijd grote indruk, dankzij sterke optredens van de zussen Selina en Elisa Gasparin, gevolgd door toptalent Lena Häcki. Irene Cadurisch kon de tweede plek vervolgens niet vasthouden en viel door zwak schieten terug naar plek vijf, maar toch werd er gejuichd binnen het team: het was het beste resultaat ooit voor een Zwitserse damesploeg.

De Franse kopvrouw Marie Dorin Habert begon erg matig aan de wedstrijd, maar Celia Aymonier, Justine Braisaz en vooral Anais Bescond herstelden dat sterk en zorgden ervoor dat de ploeg als derde over de finish kwam.

Langlaufer Manificat klopt Russen in Davos

Langlaufer Maurice Manificat heeft in het Zwitserse Davos de 15 kilometer vrije stijl gewonnen. De 31-jarige Fransman staat niet bekend als veelwinnaar, maar pakte zo toch alweer zijn tiende zege in de World Cup mee.

In het Zwitserse skioord was Manificat, een specialist in de vrije stijl, de Rus Sergey Ustiugov met vier seconden te snel af. Een tweede Rus, de jonge Alexander Bolshunov, eindigde op ruim veertien seconden als derde: zijn vierde podiumplaats van het seizoen en tevens de vierde in zijn carrière. Noemenswaardig was ook het World Cup-debuut van Denis Spitsov. De 21-jarige Rus sloot dat keurig af als zevende. Johannes Høsflot Klæbo, de Noor die tot zondag alles won, liet op de 15 kilometer maar een keer verstek gaan.

Bij de vrouwen, die 10 kilometer voor de kiezen kregen, ging de winst naar de Noorse Ingvild Flugstad Østberg. Zij bleek een kleine zes seconden sneller dan landgenote Ragnhild Haga, die de Finse Krista Pärmäkoski op haar beurt twee seconden voor kon blijven. Heidi Weng, de derde Noorse, greep net naast het podium.

Ambassade tipt Interpol over dood model

De Nederlandse ambassade in Maleisië gaat de dood van het Nederlandse model Ivana Smit in Kuala Lumpur onder de aandacht brengen van Interpol. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt zondag een bericht hierover van het AD.

Vanwege de zaak heeft de ambassade contact gehad met de familie van Smit. Die vroeg daarbij of de zaak niet onder de aandacht van de internationale politieorganisatie moet worden gebracht, vertelt de woordvoerder. "De ambassade heeft toegezegd dat te zullen doen", aldus de zegsman. Of dat ertoe zal leiden dat Interpol de zaak gaat onderzoeken, is nog onduidelijk.

Zaterdag werd bekend dat het Nederlandse fotomodel donderdag in de Maleisische hoofdstad om het leven is gekomen. Volgens lokale media viel Smit van een balkon op de twintigste verdieping van een flatgebouw. Zij zou op de zesde verdieping terecht zijn gekomen en op slag dood zijn geweest. De vrouw zou naast de Nederlandse ook de Belgische nationaliteit hebben.

Ambassade tipt Interpol over dood model
Ambassade tipt Interpol over dood model (Foto: BuzzE)

Gastland Duitsland al uitgeschakeld op WK handbal

Op het WK handbal is gastland Duitsland uitgeschakeld. De Duitse handbalsters verloren in Magdeburg hun achtste finale van Denemarken met 21-17.

De Deense keepster Sandra Toft Galsgaard had een belangrijk aandeel in de zege van Denemarken op Duitsland. De keepster zou een reddingspercentage van meer dan vijftig procent hebben tegen Duitsland. Bij rust stond Denemarken al met 11-7 voor en na rust zouden ze de voorsprong van vier behouden. Mette Tranborg was samen met Stine Jørgensen het meest trefzeker aan Deense kant met vijf doelpunten.

Denemarken neemt het in de kwartfinale op tegen Zweden, die hun achtste finale makkelijk van Slovenië. In Leipzig wonnen de Zweedse handbalsters met 33-21 van Sloveense handbalsters, nadat ze al met rust 18-12 voorstonden. Johanna Westberg was met acht doelpunten topscoorster aan Zweedse kant.

O'Sullivan evenaart grootheid Davis met zesde UK Championship-titel

Ronnie O'Sullivan heeft voor de zesde keer de UK Championship op zijn naam geschreven. In de finale in York was hij met 10-5 te sterk voor Shaun Murphy. 

De finale tussen O'Sulllivan en Murphy ging in het eerste deel gelijk op. Na acht frames stond het 4-4. In de avond bleek O'Sullivan de sterkere. Rocket Ronnie opende met een break van 75, waarna Murphy 80 van tafel speelde. Met breaks van 104, 76 en 105 werd het 8-5 voor O'Sullivan. Murphy leek nog terug te komen. Na 48 punten echter maakte hij een fout, waarna O'Sullivan 86 punten kon potten.

Een frame later was het gespeeld. Met 10-5 ging de partij naar O'Sullivan. Na 1993, 1997, 2001, 2007 en 2014 is het de zesde UK Championship titel. Hij evenaart hiermee het record van Steve Davis, die het toernooi ook zes keer won. 

Volgende maand kan O'Sullivan het tweede Triple Crown-toernooi van het seizoen op zijn naam schrijven. Begin januari spelen de zestien beste spelers van de wereld tegen elkaar in de strijd om The Masters. 

Zesde UK Championship-titel voor Ronnie O'Sullivan (PRO SHOTS/Action Images).
Zesde UK Championship-titel voor Ronnie O'Sullivan (PRO SHOTS/Action Images).

Duitsers halen uit in viermansbobs Winterberg

Het World Cup-weekeinde bobsleeën in het Duitse Winterberg is zondag afgesloten met een feest voor de thuisfans. Bij de viermansbobs werd het een volledig Duits podium.

Johannes Lochner was in beide runs de beste van de drie Duitse sleeën en won zo de wedstrijd, 0,23 seconden voor Nico Walther. De derde plek was er voor wereldkampioen Francesco Friedrich, die 0,33 toe moest geven. Justin Kripps uit Canada bleef maar net binnen een halve seconde (+0,49) en zijn landgenoot Chris Spring werd vijfde op 0,63 seconden, een flink verschil in de viermansbobs.

De Nederlandse slee, met Ivo de Bruin aan het stuur, kwam niet verder dan een 25e plek. Het bereiken van de Olympische Spelen wordt inmiddels een schier onmogelijke opgave voor de Nederlanders.

Indiaase 'zeemeerminbaby' overleden

In India is een pas geboren baby kort na de geboorte overleden. Het kindje leed aan sirenomelia, ook wel het zeemeerminsyndroom genoemd. Hierbij zijn de benen aan elkaar vergroeid en de kinderen die aan dit syndroom lijden komen meestal dood ter wereld. 

De 23-jarige moeder meldde zich vorige week in het ziekenhuis toen de weeën zich aandiende. Omdat het gezin arm is konden ze zich geen prenatale screeningen veroorloven en waren dan ook niet op de hoogte dat hun baby een afwijking had. De baby, van wie het geslacht onmogelijk vastgesteld kon worden vanwege het syndroom, overleed een kleine vier uur na de geboorte. 

Waarschuwing. De beelden hieronder kunnen als schokkend ervaren worden.

Yuskov wint ook 1000 meter in Salt Lake City, Verweij tweede

Denis Yuskov heeft in Salt Lake City ook de 1000 meter gewonnen. De Russische schaatser, die zaterdagavond al de 1500 meter in een wereldrecord won, was zondagavond met een tijd van 1.06,92 de beste.

Koen Verweij werd tweede. De Nederlandse schaatser kwam twee honderdsten te kort op Yuskov, maar reed wel een persoonlijk record. Verweij zou een tijd van 1.06,94 noteren en was daarmee een kleine seconde sneller dan zijn oude tijd. De Rus Pavel Kulizhnikov was op zijn beurt weer twee honderdsten langzamer dan Verweij en pakte het brons op de 1000 meter.

Kai Verbij viel met 1.07,12 net buiten buiten het podium. Vorige week was de Nederlands kampioen nog de snelste bij de World Cup in Calgary. De andere twee Nederlanders kwamen niet in de buurt van het podium. Thomas Krol werd in 1.07,43 achtste en Pim Schippers eindigde met 1.08,13 als zestiende.

In de B-groep reed Dai Dai Ntab een persoonlijk record. op de 1000 meter. Hij finishte als derde in B-groep in een tijd 1.08,41. Daarmee was de 23-jarige schaatser ruim een seconde sneller dan zijn persoonlijke toptijd van 1.09,70.

Kodaira wint op 1000 meter met nieuw wereldrecord

Nao Kodaira heeft zondag het wereldrecord op de 1000 meter aangescherpt naar 1.12,09. De Japanse schaatsster verbeterde in Salt Lake City daarmee de tijd van Brittany Bowe met negen honderdsten.

Voor Kodaira was het al haar derde overwinning dit weekend in Salt Lake City. Eerder was ze op vrijdag en zaterdag al de beste op de 500 meter.

In een rechtstreeks duel was de Japanse te sterk voor haar landgenote Miho Takagi, die met een tijd van 1.12,63 tweede zou worden. Het brons was voor de Russin Yekaterina Shikhova in een tijd van 1.13,23.

In Salt Lake City kwamen er in de A-groep geen Nederlandse vrouwen in actie op de 1.000 meter. Sanne van der Schaar eindigde in de B-groep als achtste in 1.16,49.

FOK!-Boxenweek, SUPERDAG: 2x KANS!

De superdag, even om goed af te sluiten na een dag barre koud. Deze keer zijn er twee boxen te winnen. 

En niet zomaar boxen, namelijk de twee Conjuring-film samen op blu-ray. Maar als klap op de vuurpijl mogen wij het complete Harry Potter-verhaal, op 4K UHD weggeven. Een box met de waarde van 179,99 (!). Zeker het proberen waard dus!

De prijsvraag voor Conjuring is hier te vinden

En de prijsvraag voor de hoofdprijs, die Harry Potter megabox, is hier te vinden

FOK! Wat een weer: meer sneeuw!

December vol met mist, goud in de kist.

Hallo!

Beetje later dan normaal, aangezien Stephan, onze vaste weerman, vast zat in de sneeuw! Dat was dan ook het weerbeeld van vandaag, sneeuw! Veel sneeuw. Met later op de dag forse wind. In het noorden kan het op dit moment trouwens nog steeds sneeuwen en in het oosten zou het kunnen regenen. Die regen trekt naar het oosten weg en vanuit het westen wordt het dan droog. De komende nacht gaat de wind matigen en blijft het droog. Wel kan tegen de ochtend mist ontstaan. De temperatuur loopt vannacht terug naar 4 graden aan de kust tot lokaal -5.

Morgen overdag neemt vanuit het zuiden de bewolking toe en gaat het in de loop van de ochtend regenen. Die regen gaat geleidelijk over in sneeuw waardoor in het midden en zuiden van het land weer een sneeuwdek ontstaat. In de loop van de middag zou die sneeuw dan weer over moeten gaan in regen. De temperatuur klimt tot 2 graden, maar daar waar het sneeuwt komt het niet boven de 0. Alleen het zuidoosten zou nog zo'n 4 graden kunnen aantikken.

De komende dagen blijft het wisselvallig met ook dinsdag kans op sneeuw. De dagen daarna wordt het iets minder koud en zal het eerder regenen dan sneeuwen.

Nederland
 

Sneeuw in Borne (Foto: Drizzt_doUrden)

Ook sneeuwbuien in Borne. Drizzt_DoUrden maakte gisteravond dit winterse plaatje. (Foto: Drizzt_DoUrden)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

VS: spijtig dat Palestijnen afspraak afzeggen

Het Witte Huis noemt het "betreurenswaardig" dat de Palestijnen niet meer om de tafel willen met vicepresident Mike Pence. Hij zou binnenkomt om de tafel zitten met de Palestijnse leider Mahmoud Abbas, maar die zegde af tijdens de rel over de Amerikaanse erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël.

"Het is betreurenswaardig dat de Palestijnse Autoriteit weer wegloopt van een mogelijkheid over de toekomst van de regio te praten", liet de woordvoerder van de vicepresident zondag weten. Hij voegde eraan toe dat de Amerikaanse regering nog steeds van plan is een rol te spelen in het vredesoverleg tussen Israël en de Palestijnen. "Ons vredesteam blijft hard werken aan het opstellen van een plan."

De Palestijnse minister van Buitenlandse Zaken zei zaterdag dat Abbas niet van plan is Pence te ontmoeten. De Palestijnen zijn boos omdat ze Oost-Jeruzalem zien als de hoofdstad van een toekomstige Palestijnse staat. Het besluit van Trump ligt daarom bijzonder gevoelig.

VS: spijtig dat Palestijnen afspraak afzeggen
VS: spijtig dat Palestijnen afspraak afzeggen (Foto: ANP)

Strijd om de Oasis in trailer Ready Player One

Een easter egg die de vinder totale controle geeft over de OASIS, de virtuele wereld die door de bevolking wordt gebruikt om te ontsnappen aan de depressieve realiteit. Dat is de MacGuffin in Ready Player One, zo blijkt uit de nieuwe trailer.

De verfilming van Ernest Clines met pop culture references overladen boek is in handen van Steven Spielberg en in de trailer zijn weer diverse bekende elementen uit voornamelijk populaire films te zien.

Ready Player One, met Tye Sheridan, Olivia Cooke en Ben Mendelsohn, is te zien vanaf 29 maart.

Napoli vergeet koppositie over te nemen in Serie A

Napoli heeft niet kunnen profiteren van het gelijkspel tussen Juventus en Internazionale, zaterdagavond. Thuis in Napels kwam de ploeg niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Fiorentina. Ook nummer vier AS Roma kwam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

Bij winst zou Napoli koploper zijn in de Serie A, maar de ploeg van coach Maurizio Sarri kwam niet tot scoren. Het was al de derde keer op rij dat de ploeg uit Napels niet wist te winnen. Vorige week verloor het in de competitie van Juventus en eerder deze week verloor het in de Champions League met 2-1 van Feyenoord.

AS Roma wist, met Kevin Strootman in de basis, eerder op de dag ook niet te winnen. In Verona kwam de ploeg uit Rome niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Inter heeft nu één punt voorsprong op Napoli en twee op Juventus. AS Roma volgt op vijf punten van de koploper, maar heeft wel één wedstrijd minder gespeeld dan de ploeg uit Milaan.

Zuivelreus haalt wereldwijd producten terug

Het Franse zuivelconcern Lactalis moet wereldwijd producten terugroepen vanwege de vrees voor salmonellabesmetting. Ook wordt de verkoop en export van een aantal soorten babyvoeding stilgelegd die na 15 februari zijn geproduceerd in een fabriek in Crayon, melden de autoriteiten.

In Frankrijk liepen eerder dit jaar twintig jonge kinderen een salmonellabesmetting op. Meerdere producten moesten uit de schappen worden gehaald. Deze week kwamen vijf nieuwe besmettingen aan het licht. Een van de kinderen had een Lactalis-product geconsumeerd dat eerder niet was teruggeroepen. De Franse overheid gaf daarop opdracht tot aanvullende maatregelen.

Producten van Lactalis gaan wereldwijd over de toonbank. Franse media berichten over 620 getroffen producten. Die worden onder meer geëxporteerd naar landen als China, Griekenland, Marokko, Afghanistan, Roemenië en Peru. Een woordvoerder van het bedrijf zei tegen de Franse televisiezender BFM dat consumenten de betreffende producten kunnen terugbrengen naar de winkel.

Zuivelreus haalt wereldwijd producten terug
Zuivelreus haalt wereldwijd producten terug (Foto: ANP)

Frankrijk en Montenegro naar kwartfinale op WK handbal

De handbalsters van Frankrijk en Montenegro hebben zich bij het WK handbal in Duitsland geplaatst voor de kwartfinales. De twee landen spelen in de kwartfinale nu tegen elkaar.

De Franse handbalsters in Leipzig bij rust al met 14-11 voor en hielden die voorsprong. De Franse
ploeg zou uiteindelijk met 29-26 winnen van Hongarije. Alexandra Lacrabère was met vijf goals het meest trefzeker aan Franse kant.

Ook de handbalsters van Montenegro hebben zich geplaatst voor de kwartfinales bij het WK handbal. In de achtste finale waren zij te sterk met 31-29 voor Servië, nadat ze met rust 14-9 al voor stonden. Jovanka Radičević had een belangrijk aandeel in de zege door negen keer te scoren. De Servische handbalsters waren als groepswinnaar geëindigd in de groep van Nederland, terwijl de handbalsters uit Montenegro vierde waren geëindigd in groep C achter Rusland, Denemarken en Japan.

Nederland komt maandagavond in actie op het WK handbal in Duitsland. Oranje neemt het om 20.30 op tegen Japan

Toestel aan de grond om ruzie over champagne

De piloot van een Airbus A320 heeft een ongeplande tussenlanding moeten maken in Stuttgart vanwege een passagier die meer champagne wilde. De 44-jarige vrouw uit Zwitserland ging volgens de politie door het lint toen de crew dat weigerde.

De vrouw vloog Business Class op de vlucht van Moskou naar Zürich en pikte het niet dat ze geen champagne meer kreeg. Ze liet zich niet kalmeren en werd handtastelijk. Daarop was de piloot het zat: hij zette het toestel tussentijds aan de grond. De vrouw moest uitstappen en 5000 euro betalen.

De opstandige passagier wilde vervolgens weer aan boord gaan, maar de piloot weigerde haar mee te nemen. Het toestel vertrok daarop met de 43 andere passagiers. De ongeplande tussenlanding kost vermoedelijk tienduizenden euro's. Het is nog onduidelijk of de vrouw geheel of gedeeltelijk moet opdraaien voor die kosten.

Toestel aan de grond om ruzie over champagne
Toestel aan de grond om ruzie over champagne (Foto: BuzzO)

Manchester City deelt tik uit aan United

Manchester United is er niet in geslaagd om het gat met Manchester City te verkleinen. De stadsderby eindigde in het voordeel van The Citizens.

Voorafgaand aan het duel was het gat tussen Manchester United en Manchester City acht punten. Hierdoor mocht de ploeg van José Mourinho niet verliezen om de koploper niet verder uit het zich te raken.

Manchester United speelde echter niet met de gedachte dat het moest winnen. De thuisploeg speelde verdedigend en liet het balbezit aan Manchester City, maar grote kansen bleven uit voor de bezoekers. Toch kwam de ploeg vlak voor rust op voorsprong door een treffer van David Silva. Van dichtbij tikte de middenvelder de 0-1 op het scorebord.

Daarmee leek Manchester City met een voorsprong richting de kleedkamer te vertrekken, maar vlak voor rust kwam Manchester United nog op gelijke hoogte. Marcus Rashford profiteerde van zwak verdedigend werk van Fabian Delph en faalde oog-in-oog met Ederson niet.

Vlak na de rust kwam Manchester City opnieuw op voorsprong. Nicolás Otamendi kreeg de bal in het strafschopgebied met wat geluk voor zijn voeten en zorgde voor de 1-2. Daarmee had Manchester City de gewenste voorsprong te pakken en Pep Guardiola koos ervoor om de voorsprong te verdedigen. De oefenmeester bracht Eliaquim Mangala binnen de lijnen voor Gabriel Jesus.

Manchester United kreeg echter nog genoeg mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. Van dichtbij had Romelu Lukaku voor de 2-2 moeten zorgen, maar de aanvaller liet een niet te missen kans onbenut. Hierdoor won Manchester City en is het gat tussen beide ploegen vergroot tot elf punten.

Minister rijdt mee met Lavastorm

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur heeft zondag een eindje meegereden met de Lavastorm, een calamiteitenwagen die Rijkswaterstaat gebruikt bij extreme weersomstandigheden. De Lavastorm spuit warme pekel op ijsplaten op het wegdek.

De minister kwam volgens de dienst onverwacht een kijkje nemen bij het steunpunt van Rijkswaterstaat in Wolfheze op de Veluwe.

Vanuit Wolfheze strooit Rijkswaterstaat op grote delen van de snelwegen A12, A50 en A15. De minister viel volgens een woordvoerster "met de neus in de boter." "Het zijn vandaag barre omstandigheden op de weg, vooral in het midden en zuiden van het land."

Van Nieuwenhuizen kreeg van de strooiploegen uitleg over de nieuwste methodes om gladheid te bestrijden. Vanuit Wolfheze rijden deze dagen dag en nacht vijftien strooiploegen rond.

Minister rijdt mee met Lavastorm
Minister rijdt mee met Lavastorm (Foto: ANP)

Australië klopt Argentinië in finale World League

De Australische mannenploeg heeft de titel in de Hockey World League geprolongeerd. De wereldkampioen was in de finale in Bhubaneswar met 2-1 te sterk voor de olympisch kampioen Argentinië.

Australië kwam in het tweede kwart op 1-0 uit de eerste strafcorner van Jeremy Hayward. Niet veel later zou Argentinië terugkomen tot 1-1 na een fraaie tip-in van Augustin Bugallo.

Na rust waren er zowel kansen voor beide ploegen. Pas vlak voor het einde van de wedstrijd kwam de Australische ploeg op voorsprong via een strafcorner van Blake Govers. Argentinië kreeg nog wel kans in de laatste seconde van de wedstrijd, maar kon deze niet afmaken.

Gastland India legde beslag op de derde plaats. In de strijd om het brons was de ploeg van bondscoach Sjoerd Marijne met 2-1 te sterk voor Duitsland.

Nederland, de winnaar van de eerste editie van de HWL in 2013, kende een teleurstellend toernooi en eindigde als zevende. De Hockey World League wordt vanaf 2019 vervangen door de Hockey Pro League

Israëlische premier trekt in Parijs van leer

 De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zondag in de Franse hoofdstad Parijs hard uitgehaald naar Iran en Turkije. Ook zei hij dat hoe eerder de Palestijnen de realiteit accepteren dat Jeruzalem hoofdstad van Israël is, hoe sneller er vrede zal zijn.

Netanyahu uitte felle kritiek op de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, die dit weekend Israël een "terroristische staat" had genoemd. Netanyahu zei het niet gewend te zijn lessen te krijgen "over moraliteit van een leider die Koerdische dorpen bombardeert in zijn eigen Turkije, die journalisten opsluit, Iran helpt internationale sancties te ontlopen en die terroristen helpt, waaronder in Gaza, om onschuldige mensen te doden."

Daarnaast liet Netanyahu weten het niet te tolereren dat Iran probeert militaire bases op te richten in Syrië met het doel Israël te vernietigen.

Macron

De Israëlische premier sprak tijdens een persconferentie in het bijzijn van de Franse president Emmanuel Macron, aan wie hij een bezoek brengt.

Macron heeft alle bedreigingen aan het adres van Israël veroordeeld. Maar zei ook het besluit van de Verenigde Staten om Jeruzalem als hoofdstad van Israël te erkennen te veroordelen.

Macron drukte Netanyahu op het hart om "vrede een kans te geven" en "een gebaar te maken richting de Palestijnen". Als mogelijke handreiking noemde hij het stilleggen van de bouw van nederzettingen in de bezette Palestijnse gebieden.

Israëlische premier trekt in Parijs van leer
Israëlische premier trekt in Parijs van leer (Foto: ANP)

Rijkswaterstaat: maandag gevaarlijk op de weg

Weggebruikers moeten maandag de hele dag rekening houden met gevaarlijke rijomstandigheden, meldt Rijkswaterstaat. De dienst adviseert mensen zo mogelijk thuis te gaan werken.

Zondagnacht en maandag tijdens de ochtendspits kan het glad worden door bevriezing van natte weggedeelten en sneeuwresten. In de loop van maandagochtend gaat het naar verwachting in een groot deel van het land opnieuw flink sneeuwen. Dat kan leiden tot zeer gevaarlijke rijomstandigheden en grote vertragingen, vooral in de avondspits.

Volgens de ANWB dreigt maandag een herhaling van het scenario van zondag. "We vrezen vooral voor de avondspits. Die wordt heel pittig", aldus de ANWB.

Rijstijl aanpassen

Rijkswaterstaat adviseert mensen die toch in de auto stappen de weersverwachting en de verkeersinformatie in de gaten te houden en de rijstijl aan te passen aan de omstandigheden. "Dat betekent voldoende afstand houden en langzaam rijden", aldus Rijkswaterstaat.

Tussen zaterdag 20.00 en zondag 18.00 uur heeft Rijkswaterstaat tien miljoen kilo zout gestrooid. Ook zondagavond en -nacht en maandag zet Rijkswaterstaat al het beschikbare materieel en personeel in om de wegen zo begaanbaar mogelijk te houden. Behalve strooiwagens en sneeuwschuivers gaan ook zogenoemde calamiteitenmachines de weg op die ijsplaten bestrijden door een warme zoutoplossing op het ijs te spuiten.

Rijkswaterstaat: maandag gevaarlijk op de weg
Rijkswaterstaat: maandag gevaarlijk op de weg (Foto: ANP)

Uitslag Ajax - PSV

Ajax heeft zondag een broodnodige en dikverdiende overwinning behaald op koploper PSV. De Amsterdammers sloegen na rust keihard toe, het werd uiteindelijk 3-0.

PSV begon in de ArenA met Hirving Lozano en Jürgen Locadia in de spits, maar laatstgenoemde moest al snel worden gewisseld. Locadia kon in een gevaarlijke situatie op het Ajax-doel af, waarna Matthijs de Ligt hem afstopte. De PSV-spits greep naar zijn hamstring en Luuk de Jong kwam hem na twaalf minuten vervangen.

Ajax zocht voor rust de aanval, terwijl PSV loerde op een counter. De Eindhovense bezoekers lieten in balbezit echter bijzonder weinig zien. In een wat rommelige en felle eerste helft moest arbiter Kevin Blom hier en daar optreden en mocht Jorrit Hendrix niet klagen dat hij geen tweede gele kaart kreeg voor een stevige tackle op David Neres.

De beste kans was voor rust voor Kasper Dolberg, die uit een verlengde hoekschop van dichtbij over het doel kopte. Na de pauze kreeg De Ligt een kopbal uit een prima voorzet van Justin Kluivert ook niet tussen de palen, maar na een uur was het toch raak. Neres volleerde een afgeslagen voorzet met een rollertje in het doel.

Ajax bleef doorzetten en amper vier minuten later was het al 2-0. Lasse Schöne hield De Jong van zich af en passeerde vervolgens ook Schwaab om daarna fraai met rechts raak te knallen. Na 72 minuten was de wedstrijd helemaal beslist toen Donny van de Beek via de binnenkant van de paal Jeroen Zoet in de korte hoek verschalkte: 3-0.

In de slotfase kreeg PSV kansen via De Jong, die recht op André Onana kopte, en Van Ginkel. De middenvelder krulde een vrije trap op de bovenkant van de lat. Ajax mag door de zege nog blijven hopen op de titel, PSV heeft nu vijf punten voorsprong op AZ en zeven op de Amsterdammers.

Schöne viert de 2-0. (PRO SHOTS/Jasper Ruhe)
Schöne viert de 2-0. (PRO SHOTS/Jasper Ruhe)

AFC Ajax

3 - 0

PSV

 61' Neres
 64' Schöne
 72' v.d.Beek
   
 
 Gele kaart: Schöne, Wöber, Zeefuik, (AFC Ajax), Hendrix, Brenet, Lozano, v.Ginkel, (PSV)
 
Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 52.379
Arbiter: Blom
 
Opstelling:   Opstelling:
Onana
Veltman (Zeefuik/81)
De Ligt
F.de Jong
Wöber
v.d.Beek
Schöne
Ziyech
Neres (S.de Jong/87)
Dolberg (Huntelaar/77)
Kluivert
  Zoet
Arias
Isimat-Mirin
Schwaab
Brenet
v.Ginkel
Luckassen (Ramselaar/ 74)
Hendrix
Pereiro (Bergwijn/74)
Locadia (De Jong/12)
Lozano

RIP FIA World Touring Car Championship 2005-2017

Afgelopen week werd officieel bekend gemaakt dat er na dertien seizoenen een einde komt aan het FIA World Touring Car Championship. Vanaf komend seizoen gaan het WTCC en de TCR International Series samen verder als de World Touring Car Cup. In tegenstelling tot het huidige WTCC is de nieuwe WTC Cup geen officieel FIA WK. Als eerbetoon aan deze WTCC-seizoenen hebben de coureurs een video gemaakt.

Rest In Peace FIA WTCC 2005-2017 (Bron: Youtube)

Armin van Buuren uit Louvre gehaald

Het bezoek van Armin van Buuren aan het Louvre in Parijs werd niet helemaal wat de dj ervan had verwacht. Vanwege een brand werden de bezoekers, onder wie Armin en zijn partner Erika, geëvacueerd uit het museum.

Op Instagram deed Armin verslag van het incident. Hij maakte een selfie waarop een rookpluim vanuit het dak van het Louvre is te zien. Daarbij schreef de dj dat hij in Parijs was voor romantisch weekendje met zijn vrouw.

Ook morgen aangepaste dienstregeling NS

Het winterse weer houdt aan. Ook morgen wordt met name in de middag en in de avond opnieuw veel sneeuw en dus overlast verwacht. Tijdens de avondspits zal de hinder voor reizigers zeer groot zijn. Reizigers krijgen het dringende advies om hier rekening mee te houden en hun reis hierop aan te passen.

Winters weer kan voor overlast zorgen voor alle vormen van vervoer, ook op het spoor. NS en ProRail passen daarom de dienstregeling aan. Er rijden morgen minder treinen dan op een gewone werkdag. Op de meeste plekken in Nederland rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier of elke tien minuten.

Treintijden kunnen gewijzigd zijn door de start van de dienstregeling 2018 of vanwege de aanpassing als gevolg van het winterweer. NS adviseert reizigers om vlak voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen voor een actueel reisadvies en waar mogelijk buiten de spits te reizen. De aangepaste dienstregeling kan gevolgen hebben voor de treinreis met mogelijk drukkere treinen of extra overstappen.

Door de dienstregeling aan te passen ontstaat er meer ruimte om eventuele problemen op het spoor op te lossen. Daarnaast houdt ProRail extra sneeuw- en storingsploegen en hulplocomotieven achter de hand. NS zet extra medewerkers in om reizigers zo goed mogelijk van dienst te zijn. Ondanks de aangepaste dienstregeling en de extra maatregelen kunnen reizigers hinder ondervinden van het weer. NS en ProRail werken er hard aan om de gevolgen hiervan zo beperkt mogelijk te houden en eventuele verstoringen zo snel mogelijk te verhelpen.

Van der Poel en Ferrand-Prévot winnen in modderig Overijse

Mathieu van der Poel heeft zondag de Druivencross in Overijse gewonnen. In de sprint voor de tweede plaats versloeg Corné van Kessel de Belg Tom Meeusen. Bij de vrouwen won verrassend de Française Pauline Ferrand-Prévot.

Door gesmolten sneeuw was het parcours van “de moeder alle crossen” veranderd in een modderpoel. Meteen in de eerste ronde ging Van der Poel in de aanval en reed ogenschijnlijk eenvoudig naar de winst. Voor de renner van Beobank-Corendon was dit de derde zege op een rij in de Druivencross.

De strijd voor de tweede plaats was spannender. Lange tijd leek de jonge Eli Iserbyt kans te maken op het podium maar op het einde moest hij Meeusen en Van Kessel laten gaan. Door een lekke band voor Meeusen maakte de Belg in de sprint geen enkele kans tegen Van Kessel.

Zaterdag maakte Ferrand-Prévot na twee jaar afwezigheid in Essen haar rentree in het veldrijden. De voormalig wereldkampioene viel met een vierde plaats net buiten het podium. Vandaag in Overijse wist de Française weg te rijden bij Sanne Cant en Lucinda Brand en solo te finishen. Brand leek de betere van Cant maar door valpartijen kon de wereldkampioene telkens terug aansluiten. Uiteindelijk brak de veer bij Brand en kon Cant plaats twee opeisen. Brand finishte op de derde plaats.

Uitslag mannen
1. Mathieu van der Poel (NED)
2. Corné Van Kessel (NED)
3. Tom Meeusen (BEL)
4. Jens Adams (BEL)
5. Eli Iserbyt (BEL)
6. Kevin Pauwels (BEL)
7. Daan Soete (BEL)
8. Klaas Vantornout (BEL)
9. Quinten Hermans (BEL)
10. Gianni Vermeersch (BEL)

Uitslag vrouwen
1. Pauline Ferrand-Prévot (FRA)
2. Sanne Cant (BEL)
3. Lucinda Brand (NED)
4. Katherine Compton (USA)
5. Nikki Brammeier (GBR)
6. Annemarie Worst (NED)
7. Evie Richards (GBR)
8. Alice Maria Arzuffi (ITA)
9. Ellen Noble (USA)
10. Kim Van de Steene (BEL)

Handel in futures bitcoin van start

Een plotselinge waardedaling van de bitcoin kan beleggers binnenkort ook geld op leveren. Vanaf zondagavond gaat namelijk de handel in zogeheten futures van start, waarmee kort gezegd kan worden gegokt op een prijsstijging of -daling van de cryptomunt.

De eerste futures worden verhandeld op de Chicago Board Options Exchange. Andere partijen volgen later. Futures zijn een alternatief voor de grotendeels ongereguleerde markt voor cryptomunten. Beleggers die in futures stappen hoeven de munt zelf niet te bezitten.

Sommige partijen zijn blij met de meer gereguleerde manier om op bitcoins in te zetten. Anderen menen dat de risico's blijven bestaan voor beleggers en clearingorganisaties die de transacties ondersteunen.

Sinds begin december is de waarde van de bitcoin praktisch verdubbeld. De afgelopen dagen werden zowel scherpe bewegingen in beide richtingen geconstateerd. Op vrijdag verloor de munt bijna een vijfde van zijn waarde, terwijl hij in de 48 uur daarvoor bijna 40 procent won.

Handel in futures bitcoin van start
Handel in futures bitcoin van start (Foto: ANP)

Minister Israël wil boycot winkels Arabieren

De Israëlische minister van Defensie Avigdor Lieberman heeft zondag opgeroepen geen goederen of diensten af te nemen bij Arabieren in het noorden van Israël. Hij reageerde op protesten en ongeregeldheden naar aanleiding van het besluit van de Amerikaanse president Donald Trump om Jeruzalem als hoofdstad van Israël te erkennen.

"Wij moeten hun het gevoel geven dat zij hier niet welkom zijn", zei Lieberman.

Veel inwoners van Wadi Ara in het noorden van Israël identificeren zich met de Palestijnen. Zij protesteerden fel tegen het besluit van Trump en bekogelden auto's met stenen. Lieberman herhaalde dat Wadi Ara wat hem betreft onder Palestijns gezag wordt geplaatst, in ruil voor de inlijving van nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever bij Israël.

Arabische afgevaardigden in het Israëlische parlement hekelden de uitspraken van Lieberman. "Boycotoproepen tegen burgers alleen op grond van hun nationale of religieuze herkomst herinneren aan het donkerste regime uit de menselijke geschiedenis", zei Aiman Auda.

Minister Israël wil boycot winkels Arabieren
Minister Israël wil boycot winkels Arabieren (Foto: ANP)

FC Utrecht-Feyenoord en Sparta - Vitesse afgelast

De wedstrijden in de Eredivisie tussen FC Utrecht en Feyenoord en Sparta Rotterdam tegen Vitesse, die voor vandaag op het programma stonden in de Eredivisie, zijn afgelast. De scheidsrechters hebben dit besloten na diverse veldkeuringen.

Sparta besloot al eerder om veiligheidsredenen geen fans in het stadion toe te laten. De wedsrijd tussen FC Utrecht en Feyenoord, die ook gepland stond voor 14.30, werd aanvankelijk uitgesteld naar 15.15 uur. Scheidsrechter Björn Kuipers concludeerde na twee keuringen echter dat het duel afgelast moest worden.

De topper tussen Ajax en PSV, die voor 16.45 uur op het programma staat, gaat vooralsnog wel door. "Uiteraard houden we de voorspellingen in de gaten, maar tot nu toe zijn er geen wijzigingen. Wij raden je wel aan op tijd naar het stadion af te reizen", meldde Ajax op Twitter.

'Farmaceut VS verhoogt prijs met 800 procent'

Een Amerikaanse farmaceut heeft drastische prijsverhogingen doorgevoerd. Voor een fles voorgeschreven vitamines vraagt het bedrijf Avondale Pharmaceuticals nu 295 dollar, waar eerder nog ruim 32 dollar betaald moest worden. Dat schrijft Financial Times.

Het betreft het Niacor, dat is goedgekeurd door toezichthouder FDA. Het middel wordt onder meer gebruikt bij mensen met een hoog cholesterol. De prijsverhoging volgde kort nadat Avondale de rechten had verworven.

Het is volgens critici andermaal een teken aan de wand dat het systeem van gezondheidszorg in de VS inefficiënt is. Het gebeurt wel vaker dat farmaceuten rechten op middelen waar vrijwel geen concurrentie voor is kopen en prijsverhogingen doorvoeren.

Avondale kocht het medicijn dit jaar van Upsher Smith, een divisie van het Japanse Sawai Pharmaceutical. Details over de transactie werden daarbij niet bekendgemaakt. Ook luchtwegenmedicijn SSKI, dat onderdeel was van de overname, werd na de deal fors duurder.

'Farmaceut VS verhoogt prijs met 800 procent'
'Farmaceut VS verhoogt prijs met 800 procent' (Foto: ANP)

Uitslag Roda JC- FC Groningen

Roda JC heeft huis gelijkgespeeld tegen FC Groningen. In Kerkrade werd het 2-2.

In de eerste helft had Roda overmacht wat resulteerde in twee treffers van Gustafson. Groningen speelde een stuk minder voor rust maar door een intikker van Van Weert kwam de spanning toch weer terug in de wedstrijd.

Roda begon ook sterk aan de tweede helft. Auassar werd echter met rood van het veld gestuurd nadat hij Van Weert vloerde. Van Weert maakte van de penaltystip vervolgens de gelijkmaker. Groningen kreeg in het vervolg meer kansen, maar Roda wist stand te houden.

Roda JC

2 - 2

FC Groningen

14' Gustafson
34' Gustafson
  37' v.Weert
59' v.Weert (pen)
 
Gele kaart: Gustafson, (Roda JC),
Rode kaart: Auassar (58) (Roda JC),
 
Stadion: Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade
Toeschouwers: 10.515
Arbiter: v. Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Jurjus
Dijkhuizen
Kum
Auassar
Vansteenkiste
Rosheuvel (v.Velzen/89)
El Makrini
Gustafson
Ndenge (Gnjatic/86)
Engels (Ananou/62)
Schahin
  Padt
Te Wierik
Memisevic
v.Nieff (Kane/87)
Warmerdam
Bacuna
Reis
Doan (Mahi/57)
Drost
v.Weert
Idrissi

Overlastgever mept met hamer om zich heen

In de Van Dishoeckstraat in Vlissingen is afgelopen nacht een 39-jarige man aangehouden nadat hij geprobeerd had om het hoofd van zijn buurman met een hamer te bewerken. De man, die bekend staat als 'verwarde overlastgever', was de hele avond flink lawaai aan het maken. Rond middernacht toog de buurman naar boven om te vragen of het wat minder kon allemaal. 

Dit verzoek viel niet helemaal in goede aarde. Hij pakte een hamer en probeerde zijn buurman te bewerken met de hamer. Die kon op tijd wegkomen en belde de politie. Die heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het bleek dat hij 's ochtends tijdens een woedeaanval ook al enkele fietsen had vernield. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling en vernieling van zijn eigendom. 

Hirscher wint slalom in hevige sneeuwval

Skiër Marcel Hirscher heeft in het Franse Val d'Isère de World Cup-slalom gewonnen. De Oostenrijker zegevierde in een zeer moeilijke wedstrijd, want in het Franse skioord kwam de sneeuw met bakken naar beneden. 

De Italiaan Stefano Gross stond na één run bovenaan, 0,19 seconden voor Michael Matt uit Oostenrijk en 0,21 seconden voor de Zweed Andre Myhrer. Van de grootste favorieten stonden ook de Noor Henrik Kristoffersen (+0,41) en Hirscher (+0,55) nog binnen bereik, terwijl de Fransman Alexis Pinturault op 0,62 tellen ook niet uit te vlakken viel.

Dat kon in run twee wel, want Pinturault haalde de finish niet. Hirscher trok zich niks aan van de omstandigheden en zette een zeer sterke tijd neer, waar Kristoffersen zich op stuk beet. De Noor zag hoe Myhrer 0,01 seconde achter hem eindigde, wat goed was voor plek drie: Matt eindigde achter Myhrer als vierde, Gross viel door een foutje halverwege de piste terug naar plek zes. De Noor Jonathan Nordbotten maakte indruk door in run twee van de dertiende naar de vijfde plek te stijgen.

Holzken stelt teleur, Zouggary zwaar KO

Op geen enkel moment leek het erop alsof Holzken bezig was aan zijn terugkeer richting de top in het kickboksen. De voormalig Glory-kampioen liep tegen Alim Nabiyev uit Azerbeidjan tegen zijn derde achtereenvolgende nederlaag op. De uitslag was misschien minder schokkend alswel de manier waarop. Zakaria Zouggary, het jonge en sympatieke Nederlands Marokkaans talent die zijn meerdere moest erkennen in de ervaren Thai Petchpanomrung Kiatmookao ging zwaar knockout.


Holzken vs Nabiyev (Bron: Youtube/Ziggo)

Holzken leek geen moment ook maar enig aanspraak te willen maken op de winst. Nabiyev danste soms letterlijk om Holzken heen en wist met grappen en grollen zelfs het Nederlands publiek aan zijn zijde te krijgen. De dodelijke stoten en trapcombinaties waar de Brabander zo om bekend staat bleven achter in de kleedkamer en slechts een enkele keer kreeg Nabiyev de, voormalig, dodelijke leverstoot te verwerken. Elke poging werd echter weggelachen door de nummer zes van de ranglijst.

Alle juryleden waren het dan ook met elkaar eens. Holzken lijkt, gedwongen door de organisatie of niet, naar de achteruitgang van Glory geleid te worden. Een positie die de voormalig en groot kampioen niet verdient, maar veel motivatie lijkt The Natural niet meer op te kunnen brengen.

Zakaria Zouggary
Deze partij leek enigszins een mismatch te zijn, want wat een clash van vechtstijlen was dit. De jonge Amsterdammer met zijn onnavolgbare traptechniek en snelle vuisten had het zwaar met het clinchwerk van de Thai. De keiharde schenen van Kiatmakoo leken uit het niets te komen, maar Zouggary had zich danig voorbereid en leek, vooral na een punt aftrek voor de Thai vanwege het irritante clinchwerk, voorzichtig aan een overwinning te mogen denken.

Totdat The Professor een gaatje in de verdediging van de vermoeide Zouggary zag, genadeloos toesloeg door een hoge trap in de nek van Zouggary te leggen. Kiatmakoo mag na deze overwinning huidig kampioen Robin van Roosmalen uitdagen.


Harde KO Zouggary (Bron: Youtube)

Hieronder de uitslagen van de zaterdagavond kickboksavond en daaronder nog wat mooie KO's.

Glory: Redemption
Rico Verhoeven verslaat Jamal Ben Saddik (KO, ronde 5)
Danyo Ilunga verslaat Michael Duut (KO, ronde 3)
Bailey Sugden verslaat Chenglong Zhang (jurybeslissing)
Petchpanomrung Kiatmookao verslaat Zakaria Zouggary (KO, ronde 3)

Glory 49 SuperFight Series
Alex Pereira verslaat Yousri Belgaroui (TKO, ronde 3)
Alim Nabiyev verslaat Nieky Holzken (jurybeslissing)
D’Angelo Marshall verslaat Ismael Londt (jurybeslissing)
Anderson Silva verslaat Brian Douwes (jurybeslissing)
Eyevan Danenberg verslaat Jamie Bates (jurybeslissing)

Glory 49 Rotterdam
Stoyan Koprivlenski verslaat Tyjani Beztati (jurybeslissing)
Christian Baya verslaat Samo Petje (KO, ronde 1)
Omar Moreno verslaat Anying Wang (jurybeslissing)
Tyjani Beztati verslaat Niclas Larsen (jurybeslissing)
Stoyan Koprivlenski verslaat Maykol Yurk (KO, ronde 1)

Danyo Ilunga vs. Michael Duut

Stoyan Koprivlenski vs. Maykol Yurk

 Christian Baya vs. Samo Petje

 Alex Pereira vs Yousi Belgaroui
 

Ockeloen en Markus Europees kampioen strandrace

Jasper Ockeloen heeft op het strand van Scheveningen de Europese titel strandrace. De 27-jarige Nederlander volgt zichzelf op als Europees kampioen. De Nederlander Robbert de Nijs eindigde op de tweede plaats, voor zijn landgenoot Ronan van Zandbeek.

Ook bij de vrouwen was het een volledig Nederlands podium. Riejanne Markus was bij de vrouwen de sterkste voor haar landgenotes Claudia Koster en Rozanne Slik.

Bij de masters werd oud-profwielrenner Erik Dekker Europees kampioen.

Noorse B-biatleten winnen 'estafette-loterij', Belgen maken indruk

Tijdens de World Cup biatlon in het Oostenrijkse Hochfilzen heeft Noorwegen de estafette bij de mannen gewonnen. De Noren vertrokken zonder hun drie beste biatleten - de gebroeders Johannes Thingnes en Tarjei Bø en Emil Hegle Svendsen - maar het kwartet Ole Einar Bjørndalen, Henrik L'Abee Lund, Erlend Bjøntegaard en Lars Helge Birkeland waren een maat te groot voor de rest.

Er stond een stevige wind in Hochfilzen en dat maakte de wedstrijd tot een soort loterij. Goede schutters zagen schot na schot de mist in gaan en op papier mindere schutters deden het juist goed. Vooral België maakte grote indruk. Dat onze zuiderburen een estafetteteam op de been kunnen brengen is al nieuws, maar ze deden het zeer goed.

Ex-Duitser Michael Rösch was de Belgische starter en de veteraan nam zelfs de leiding, die hij overgaf aan ex-Fransman Florent Claude. Hij moest de Noren langszij laten gaan, maar hield goed stand. België begon terug te vallen toen Tom Lahaye-Goffart het stokje overnam. De jonge Belg komt doorgaans een niveau lager uit - in de IBU Cup - en van hem kon dan ook niet verwacht worden dat hij zich met de top kon meten.

Dat lukte dan ook niet helemaal, en nadat Thierry Langer als slotloper het karwei afmaakte eindigde België uiteindelijk op de zestiende plek - maar vooral Lahaye-Goffart en Langer wisten zich wel meer dan ooit in de kijker te skiën. 

Ver achter de Noren, op bijna twee minuten, kwamen de Duitsers als tweede over de finish. Frankrijk eindigde als derde, Zweden bleef verder als enige andere ploeg nog binnen de drie minuten van Noorwegen.

Twee startplekken massastart Oranje bij Spelen

Bij de komende Winterspelen in Pyeongchang mag ons land bij de massastart zowel twee vrouwen als twee mannen inzetten. Naast Oranje geldt dat ook voor Italië, Japan, Zuid-Korea, Rusland en de Verenigde Staten.

Denemarken mag bij de mannen twee schaatsers afvaardigen, bij de vrouwen echter maar één. Onder meer China en Canada mogen met twee vrouwen starten op de massastart, maar slechts één man.

Noord-Korea blijft communiceren met VN

NEW YORK (ANP/DPA) - De Verenigde Naties en Noord-Korea zijn overeengekomen om regelmatig overleg te blijven voeren. Dat is de uitkomst na een vierdaags bezoek van VN-gezant Jeffrey Feltman aan het geïsoleerde land.

Feltman is de hoogste functionaris van de VN die Noord-Korea in vijf jaar tijd bezocht. Hij liet weten dat het ,,dringende noodzaak" is te blijven communiceren om een oorlog af te wenden.

Ondanks een groot pakket aan sancties die de VN Noord-Korea heeft opgelegd, stemde het land ermee in om te blijven praten.

Daar kwamen zondag nog eens extra maatregelen van Zuid-Korea bovenop. In navolging van de Verenigde Staten zet het Koreaanse buurland twintig Noord-Koreaanse bedrijven en twaalf individuen op een zwarte lijst. Op die manier willen ze voorkomen dat het nucleaire programma van het regime in Pyongyang wordt gefinancierd met buitenlands geld.

Noord-Korea blijft communiceren met VN
Noord-Korea blijft communiceren met VN (Foto: ANP)

Borussia Dortmund stuurt Bosz de laan uit

Peter Bosz is niet langer trainer van Borussia Dortmund. De Duitse club heeft de Nederlander zaterdagavond ontslagen, meldt de club zondag.

De Nederlander was sinds deze zomer werkzaam bij Dortmund, nadat hij Ajax verliet en Thomas Tuchel opvolgde. Bosz begon het Bundesliga-seizoen zeer voortvarend, waarin hij zeven wedstrijden op rij ongeslagen bleef en er daarvan zes won. Sindsdien kwam de klad erin.

Sinds 30 september werd er geen enkele competitiewedstrijden meer gewonnen. Vijf wedstrijden gingen verloren, waarvan de laatste zateragmiddag tegen Werder Bremen (1-2) en drie wedstrijden eindigden in een gelijkspel. In de Champions League eindigde het in een groep met Apoel Nicosia, Real Madrid en Tottenham Hotspur als derde, waarbij alleen tegen Apoel twee keer een punt gepakt werd.

De laatste zege van de ploeg dateerde van 24 oktober toen in de DFB Pokale met 0-5 gewonnen werd van derdeklasser 1. FC Magdeburg. Bosz was slechts 187 dagen de trainer bij de huidige nummer zeven in de Bundesliga. Peter Stöger is de opvolger van Bosz.

Motor Voyager 1 gestart

Een motor starten is natuurlijk niet zo bijzonder. Maar in dit geval gaat het om de Voyager 1, een ruimtesonde die al 40 jaar onderweg is en wiens motoren al 37 jaar niets hebben gedaan. Sindsdien zoeft hij met een snelheid van 17 km/seconde steeds verder weg. Intussen is hij al 21 miljard kilometer bij ons vandaan, en elke seconde komt er dus 17 km bij.

Het probleem was dat zijn antenne, een parabool van 3,7 meter, niet goed onze kant op stond. En daardoor werd het steeds lastiger om de signalen van de Voyager 1 te ontvangen. De sonde heeft stikstof-stuwers die hem de goede kant op richten, maar aangezien deze steeds minder krachtig worden, werd besloten de raketmotoren te starten om te proberen of hij zich hiermee goed kan richten. Vandaar dat de NASA op 28 november een radiosignaal naar de Voyager 1 zond om zijn motoren te starten en een reeks pulsen van steeds 10 milliseconden te geven om de sonde een klein beetje te draaien. De 4 motoren startten goed en dankzij deze stuurprocedure staat de antenne van de Voyager 1 goed gericht. Ondanks dat die radiosignalen met lichtsnelheid naar de sonde gaan duurde het toch 19 uur voordat het signaal daar aan kwam en ook 19 uur voordat we een antwoord ontvingen.

De Voyager 1 werd op 5 september 1977 gelanceerd en heeft op 25 augustus 2012, als eerste en enige door mensen gemaakte object ons zonnestelsel verlaten. Tot ongeveer 2025 kunnen we contact met hem houden. Over zo'n 300 jaar zou de sonde de Oortwolk, een hypothetische wolk van stukjes ijs die het zonnestelsel omgeeft, kunnen bereiken. Als die wolk echt bestaat zal de Voyager er zo'n 30.000 jaar over doen om er doorheen te vliegen. En over 40.000 jaar zou hij de ster Gliese 445 kunnen passeren. Maar of dat ook gebeurt zullen we dus nooit weten..

Voyager 1 (Courtesy NASA/JPL-Caltech)
Voyager 1 (Courtesy NASA/JPL-Caltech)

Bobsleester Schneider boekt eerste World Cup-zege, Jamaicaanse 7e

Bobsleester Stephanie Schneider heeft in het Duitse Winterberg haar eerste World Cup-zege ooit als pilote geboekt. De 27-jarige Duitse deed dat met landgenote Lisa Buckwitz in haar slee. In 2010 en 2013 won Schneider al eens als remster van Sandra Kiriasis en Cathleen Martini.

Schneider was in de eerste run de snelste, voor landgenote Mariam Jamanka. In run twee voegde de Amerikaanse Elana Meyers Taylor zich nog tussen het Duitse duo, waarmee ze de tweede plek pakte. Jamanka hield het podium in run twee wel vast en eindigde als derde.

De van de VS naar Jamaica overgestapte Jazmine Fenlator-Victorian maakte namens haar vaderland haar debuut in de World Cup - als Amerikaanse was ze er al regelmatig te zien. Het leverde een knappe zevende plek op, met in haar slee ook Carrie Russell - een ex-sprintster die in 2013 nog wereldkampioene werd op de 4x100 meter.

Zwitserse sensatie tweemansbob, Nederlanders in achterhoede

Bij de wereldbekerwedstrijden in het Duitse Winterberg heeft de Nederlandse tweemansbob geen rol van betekenis kunnen spelen. Piloot Ivo de Bruijn en remmer Bror van der Zijde eindigden als 26e en plaatsten zich niet voor de tweede run.

De Nederlandse bob doet het dit seizoen tot nu toe matig in de wereldbekerwedstrijden. De Bruin en Van der Zijde werden 23e in Lake Placid en 20e in Whistler.

Update 11.25 uur
De wedstrijd werd gewonnen door Clemens Bracher. De Zwitser zorgde met Michael Kuonen in zijn slee voor een daverende sensatie, want het was pas zijn tweede World Cup-wedstrijd ooit als piloot - en zijn eerste in de tweemansbob. Bracher versloeg de Zwitserse grootheid Beat Hefti in een onderling duel om het tweede Zwitserse plekje in de World Cup, achter kopman Rico Peter, en maakte dat in Winterberg gelijk volledig waar.

Op 0,12 seconden was de tweede plek voor de Canadees Chris Spring, die plek twee deelde met de Duitse wereldkampioen Francesco Friedrich.

Netanyahu: Europa meet met twee maten

Kort voor een bezoek aan Parijs en Brussel heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu Europa verweten in het conflict in het Midden-Oosten met twee maten te meten. Hij zei uit Europa veel stemmen te horen die het besluit van de Amerikaanse president Donald Trump om Jeruzalem als hoofdstad van Israël te erkennen veroordelen, "maar ik heb geen veroordelingen gehoord van de raketbeschietingen op Israël of de verschrikkelijke hetze tegen ons".

Het besluit van Trump heeft in de hele wereld tot kritiek en protesten geleid. Bij onlusten in de bezette Palestijnse gebieden en Israëlische luchtaanvallen na raketbeschietingen vanuit de Gazastrook zijn vier Palestijnen gedood en honderden gewond geraakt. In Parijs werd zaterdagavond tegen de komst van Netanyahu gedemonstreerd.

In Parijs spreekt Netanyahu zondag met de Franse president Emmanuel Macron, die hij omschreef als "mijn vriend". Aansluitend gaat hij naar Brussel voor een ontmoeting met Europese ministers van Buitenlandse Zaken.

Netanyahu: Europa meet met twee maten
Netanyahu: Europa meet met twee maten (Foto: ANP)

IOC: "Zingen Russisch volkslied op Spelen is onze beslissing"

Het Internationaal Olympisch Comité heeft laten weten dat sportbonden niks te zeggen hebben over de details van de Russische deelname aan de Olympische Spelen in Pyeongchang, in februari. Russische sporters mogen in Zuid-Korea alleen meedoen onder neutrale vlag, zo besloot het IOC eerder deze week. Het is een straf voor het omvangrijke staatsdopingschandaal in het land.

Het Russische Sport Express meldde dat de Russische ijshockeybond van de internationale ijshockeybond IIHF te horen had gekregen dat de Russen, mochten ze goud winnen, het volkslied op het podium a capella ten gehore mochten brengen. "We kunnen ons nauwelijks voorstellen dat dit echt door de IIHF gezegd is, want iedereen die echt van een internationale sportbond is weet dat dergelijke zaken volledig onder de autoriteit van het IOC vallen", aldus een IOC-woordvoerder.

IIHF-president René Fasel liet later tegenover insidethegames weten dat men wacht op de specifieke richtlijnen van het IOC en deze zal respecteren. Een onderdeel van de straf van het IOC is dat de Russische atleten die wel mee mogen doen, als ze goud winnen, gehuldigd worden met het olympisch lied en niet het Russisch volkslied. De precieze details moeten nog uitgewerkt worden, onder meer over zaken als wat wel en niet op de kledij van de Russen mag staan.

Fasel en zijn IIHF zijn al geruime tijd tegenstanders van een Russische schorsing voor de Spelen. Rusland is op het ijshockeytoernooi een van de favorieten, zeker nu NHL-spelers niet mee mogen doen. Dat kost Rusland een aantal toppers, maar vooral de Amerikanen worden er door getroffen. De Oost-Europese tegenhanger van de NHL, de KHL, heeft nog altijd niet besloten of de spelers mee mogen doen aan de Spelen. Als dat niet het geval is zal dat vooral slecht zijn voor onder meer Slowakije en Rusland zelf.

Fun met Funda #79 Woestenij in de wildernis

Dit is nou echt een aankoop voor de FOK'ker die nog ergens 5,5 miljoen rond heeft slingeren.

Niet alleen heeft dit huis een ruime SM-kelder, je zou de 2e verdieping kunnen beschouwen als zolder waardoor je als eenzame zolderkamerautist ineens de beschikking hebt over een kleine keuken, 3 slaapkamers, een bergzolder en een badkamer. En dan heb je zelfs nog een begane grond en 1e verdieping over, waarin je een harem zou kunnen huisvesten.

De naam dekt de lading niet helemaal trouwens, om het park van 5 hectare weer aan te laten sluiten bij de naam van het huis en het omliggende natuurgebied (de Wildernis) is wel een aantal jaren zonder enig onderhoud nodig. Maar goed, dat kunnen wij wel! Als een FOK!er het koopt kun je er zeker van zijn dat het park binnen de kortste keren weer een woestenij en een wildernis tegelijk is. Met andere woorden, trek 5,5 miljoen uit je achterzak en koop het. Ga op zolder wonen, dan richten we de begane grond en 1e etage in als redactielokaal, waardoor wij van de redactie ook eens een representatieve ruimte hebben waarin we in stijl ons ding kunnen doen! En een SM-kelder waarin we de gebanden vast kunnen ketenen! We rekenen op jullie!

Woestenij in de wildernis (Foto: Fundad)
Woestenij in de wildernis (Foto: Funda)

Hennepkwekerij ontdekt na inbraak

Vrijdagnacht trof de politie in Zutphen bij toeval een hennepkwekerij aan, nadat zij op een melding van een inbraak af waren gegaan. Rond 01:30 uur meldde een getuige dat er drie mannen een deur aan de Brucknerstraat opengebroken hadden en daarna weggelopen waren. 

De inbrekers werden niet gevonden, wel trof de politie inderdaad een opengebroken deur aan die toegang gaf tot een hennepkwekerij. De tientallen planten en toebehoren werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Liander, die ook werd opgeroepen, constateerde dat er illegaal stroom werd afgetapt en gaat hiervan aangifte doen. 

De drie mannen waren ongeveer 25 jaar oud en droegen donkere kleding en petjes. .Twee hadden zwarte handschoenen aan, de derde man droeg witte handschoenen. Ze zijn weggelopen richting de Bartokstraat. Het is overigens onduidlijk of ze ook daadwerkelijk spullen hebben gejat. De politie vraagt getuigen zich te melden op het welbekende nummer. 

Portier gaat knockout door reclamebord

Bij een opstootje op de Havermarkt in Breda is in de nacht van zaterdag op zondag een portier gewond geraakt. Rond 03:45 kregen zes jonge mannen het met elkaar aan de stok in een horecagelegenheid. Twee portiers probeerden de boel te sussen en wilden de groep naar buiten begeleiden. Daar waren zij het niet mee eens en eenmaal buiten keerden zij zich tegen de portiers. 

Hierbij smeet één van de jongeheren een reclamekrijtbord richting de portiers. Een van de portiers kreeg het bord tegen zijn hoofd en ging daardoor knockout. Hij werd uit voorzorg ter observatie in het ziekenhuis opgenomen. De politie kon kort na het voorval drie personen aanhouden. Een getuige wist één van die drie als de dader aan te wijzen. 


De Havermarkt in Breda

Valverde: "Voorlopig is Mascherano nog steeds van ons"

Ernesto Valverde kan geen garanties geven over de toekomst van Javier Mascherano bij Barcelona. De Argentijn staat mogelijk voor een vertrek.

De Argentijn is niet langer een basisspeler meer bij de Catalanen. De centrale verdediger kwam dit seizoen tot tien wedstrijden, waarvan zes in LaLiga. Mascherano wordt in verband gebracht met een transfer naar China, waarbij zijn toekomst bij Barcelona nog onzeker is.

"De winterse transfermarkt is nog niet geopend, we wachten op het begin ervan. En dat is een van de vragen waar we naar moeten kijken, maar voorlopig is hij nog steeds van ons en wanneer hij heeft gespeeld, heeft hij goed gespeeld", vertelt Valverde in Spaanse media.

"Hij is toegewijd aan de club, op en buiten het veld en zolang hij hier is, hoeven we niet aans iets anders te denken. Op het veld brengt hij veel, evenals in de kleedkamer. Hij is een veteraar en iedereen respecteert hem, gewoon zoals hij is. Er zijn spelers die om de een of andere reden rolmodellen zijn in de kleedkamer en hij is een van die jongens."

Barcelona is momenteel koploper in Spanje en Valverde wil niet al te veel zeggen over de plannen van zijn club in januari. "Dat zijn interne vragen, net zoals we niet praten over potentiële nieuwe spelers, ik praat ook niet over deze situatie. Het is duidelijk dat Barça , net als iedereen, zichzelf wil versterken als het kan."

"Dit zijn dingen die kunnen gebeuren, iedereen kan het zien en hun mening hebben, maar dit zijn vragen waar we intern mee omgaan en we zullen zien wat er gebeurt. We zijn altijd op zoek op de transfermarkt. Ik weet dat iedereen namen op wil gooien, maar we hebben bepaalde spelers hier en we weten dat dit voor ons de beste spelers zijn."

Noppert, Harms en Mandigers in kwartfinales Finders Dart Masters

Darters Danny Noppert, Wesley Harms en Willem Mandigers staan in de kwartfinales van de Finders Dart Masters, het BDO-toernooi in Egmond aan Zee.

Noppert won met 5-1 van Conan Whitehead en werd daarmee groepswinnaar van groep C. Mandigers won met 5-3 van Michael Unterbuchner en wist op legsaldo groep D naar zich toe te trekken. Harms kende weinig problemen met Andy Baetens met 5-3. Na een eedere zege op Dennie Olde Kalter werd de groepswinst veilig gesteld. 

Het spannendst werd het in groep G. Martin Adams won met 5-4 van Kyle McKinstry. Eerder won Scott Waites met 5-4 van Adams en McKinstry won met diezelfde cijfers van Waites. Kortom het stond helemaal gelijk. Uiteindelijk mag Waites door naar de kwartfinales, want hij had het hoogste gemiddelde. 

De kwartfinales van de Finders Dart Masters beginnen vanaf 11.15 uur. Ook de halve finales en de finale staat op het programma. Tussendoor worden ook de finales bij de jongens en de vrouwen gespeeld. 

Uitslagen Finders Dart Masters - groepsfase - derde speelronde 

# Speler   Speler Uitslag
A Mark McGeeney – Eng  (1) Darius Labanuaskas – Lit 1-5
B Ross Montgomery – Sco  (8) Scott Mitchell – Eng 3-5
C Danny Noppert – Neth  (5) Conan Whitehead – Eng 5-1
D Willem Mandigers -Neth  (4) Michael Unterbuchner – Ger 5-3
E Wesley Harms – Neth  (3) Andy Baetens – Bel 5-3
F Jamie Hughes – Eng (6) Dean Reynolds – Wal 5-1
G Martin Adams – Eng (7) Kyle McKinstry – N-Irl 5-4
H Geert De Vos  – Bel  (2) Jim Williams – Wal 5-1
LA Deta Hedman – Eng  (1) Sharon Prins – Neth 4-0
LB Aileen de Graaf – Neth  (2) Ana. Dobromyslova – Rus 4-3
YA Wessel Nijman – Neth Keane Barry – Rep Irl 4-2
YB Ramon Leferink – Neth Nathan Girvan – Sco 2-4


Zondag 10 december 2017
Zaal open 10:45 – aanvang wedstrijden 11:15 uur
Darius Labanauskas – Lit – Scott Mitchell – Eng
Danny Noppert – Neth (5) – Willem Mandigers -Neth (4)
Wesley Harms – Neth (3) – Jamie Hughes – Eng (6)
Scott Waites – Eng – Geert De Vos – Bel (2)

Jeugdfinale
Nathan Girvan – Sco – Jarred Cole – Eng

Heren halve finale
Winnaar / Winner match 37 – Winnaar / Winner match 38
Winnaar / Winner match 39 – Winnaar / Winner match 40

Dames finale
Deta Hedman – Eng (1) – Aileen de Graaf – Neth (2)

Heren finale
Winnaar / Winner match 42 – Winnaar / Winner match 43

Van den Brom: "Het zou mooi zijn om dichter bij PSV te komen"

John van den Brom hoopt dat Ajax als winnaar van het veld stapt tegen PSV. Daarmee verkleint ook AZ het gat met koploper PSV.

AZ was zaterdagavond met 5-0 te sterk voor Heracles Almelo, waarmee het de tweede plek in de Eredivisie vasthield. Het eerste doelpunt van de thuisploeg viel tien minuten na rust en dat was het enige kritiekpunt van de coach van de Alkmaarders. "We scoren vrij laat in wedstrijden. We zijn beter en creëren kansen, maar we scoren niet", vertelt Van den Brom in gesprek met FOX Sports.

"Ik zag vanmiddag (zaterdag, red.) dat Real Madrid met 5-0 voorstond bij de rust. Ik zou het lekker vinden als wij dat ook eens zouden hebben. Maar deze zege is erg fijn en zorgt voor een goede flow." Na het eigen doelpunt van Heracles-doelman Bram Castro liep AZ in het laatste kwartier uit tot 5-0.

"Je hebt een beetje geluk nodig met de keeper die een fout maakt bij de eerste en tweede treffer. Aan de andere kant dwing je dat ook af. Je maakt vijf doelpunten, dat is positief, maar het hadden er ook meer kunnen zijn."

Van den Brom is zondagmiddag aandachtig toeschouwer van de wedstrijd tussen Ajax en PSV, de nummers drie en één in de Eredivisie. De Eindhovenaren hebben vijf punten meer dan AZ en Ajax heeft vijf punten minder. "Ik hoop dat Ajax wint. Als je op plek twee staat moet je altijd naar de nummer één kijken. Het zou mooi zijn om dichter bij PSV te komen."

Insomniac Games praat over Spider-Man

Tijdens de opening van PlayStation Experience was er geen Spider-Man van Insomniac Games te zien, maar daarna is er een video online gezet waarin de studio laat weten hoe zij over Spider-Man denken en wat de achterliggende gedachte achter het spel is.

De makers zijn allemaal fans die met Spider-Man ondergoed rondlopen, dus ze zijn in ieder geval gemotiveerd er iets goeds van te maken. De twee kanten van Mr. Negative worden uitgelegd en ook waarom Spider-Man de beste superheld volgens hen is. Helaas, nieuw informatie over gameplay of een releasedatum worden niet gegegeven.

Spider-Man komt in 2018 uit op PlayStation 4.

Dost met twee doelpunten weer belangrijk voor Sporting

Bas Dost is weer belangrijk geweest voor zijn ploeg Sporting Portugal. De 28-jarige spits scoorde twee keer in de met 3-1 gewonnen uitwedstrijd tegen Boavista.

Sporting Portugal gaat door de uitzege aan de leiding in de Portugese competitie met 36 punten uit veertien wedstrijden. De ploeg van Dost heeft drie punten meer dan FC Porto en Benfica. Porto kan nog wel op gelijke hoogte komen met Sporting, dan moet Porto zondagavond het uitduel tegen Vitória Setúbal winnen.

Dost heeft alweer twaalf keer gescoord in de competitie en staat daarmee tweede op de topscorerslijst. De Braziliaan Jonas van Benfica staat op de eerste plaats met zestien doelpunten.

Inter blijft koploper na gelijkspel tegen Juventus

De topper in de Serie A tussen Juventus en koploper Internazionale heeft geen winnaar opgeleverd. In Turijn kwamen beide ploegen niet tot scoren. Inter blijft daarmee aan de leiding en heeft twee punten voorsprong op Juventus.

De thuisploeg begon zonder de geblesseerde doelman Gianluigi Buffon aan de wedstrijd. Ook de Argentijnse spits Paulo Dybala begon niet in de basis, maar zou wel een kwartier voor tijd invallen bij Juventus. Zo kwam een einde aan een reeks van 44 competitiewedstrijden waarin de Italiaanse kampioen minimaal één keer wist te scoren. De laatste ploeg die tegen Juventus de 'nul' wist te houden, was AC Milan op 22 oktober vorig jaar.

Napoli, dat ook twee punten minder heeft, kan de eerste plaats zondag weer overnemen van de ploeg uit Milaan als het wint van Fiorentina.

BMX-legende Kevin Robinson overleden

Pro BMX'er Kevin "K-Rob" Robinson is zaterdagochtend op 45-jarige leeftijd overleden aan een beroerte. Het trieste nieuws is bevestigd door de Amerikaanse zender NBC 10 News.

Robinson is een BMX-legende en streed jarenlang mee in de X games, een jaarlijkse wedstrijd in extreme sporten. K-Rob wist hier tien medailles te veroveren, waaronder viermaal goud. De organisatie laat weten: "Vandaag zijn we een legende verloren, tienvoudig X-games winnaar en BMX-pionier, Kevin Robinson. Kevin was een integraal onderdeel van de X Games familie. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en de BMX gemeenschap."

In 2016 zette de Amerikaan een wereldrecord voor de langste bekrachtige bicycle backflip neer. Zijn sprong spande maar liefst 25,5 meter en werd live uitgezonden op ESPN.

Robinson laat een vrouw en drie jonge kinderen achter.

Murphy en O'Sullivan naar finale UK championship

Snookeraar Shaun Murphy heeft zich zaterdagavond geplaatst voor de finale van het van het UK Championship. De 35-jarige Engelsman was in zijn halve finale te sterk voor de Welshman Ryan Day met 6-3.

Murphy begon de wedstrijd sterk door meteen in het eerste frame een break van 104 te maken. Day zou het volgende frame winnen, maar met breaks 73,89 en 104 zou Murphy uitlopen naar een 4-1 voorsprong tegen de Welshman. Day maakte in frame zes en acht nog wel breaks van 61 en 128, alleen zou altijd tegen een achterstand aan kijken van twee frames. In frame negen maakte Murphy zijn partij af met een break van 59.

In de finale neemt Murphy het op tegen zijn landgenoot Ronnie O'Sullivan. 'The Rocket' plaatste zich zaterdagmiddag voor zijn zevende UK-finale door de Schot Stephen Maguire met 6-4 te verslaan.

O'Sullivan won het toernooi in 1993, 1997, 2001, 2007 en 2014. Vorig jaar verloor de Engelsman in de finale van het UK Championship met 10-7 van Mark Selby. Met een zesde zege zou O’Sullivan het record van Steve Davis evenaren.

Winterse sferen op Rotterdam Centraal

Niet alleen buiten is het winter. Op station Rotterdam Centraal dansen sinds vrijdag ééns per uur ijskristallen door het station. In samenwerking met de gemeente Rotterdam en ProRail heeft de Rotterdamse kunstenaar Marco Broeders een lichtproject ontworpen voor de stationshal. 

Tot en met 6 januari zal het kunstproject te zien zijn tussen 06:00 en 09:00 uur en tussen 16:00 en 01:00 uur.  

Winterse sferen op Rotterdam Centraal  (Foto: Nederlandse Spoorwegen)
Winterse sferen op Rotterdam Centraal (Foto: Nederlandse Spoorwegen)

Chris Rea zakt in elkaar op podium

De Britse zanger Chris Rea is zaterdagavond bij een concert in de Engelse plaats Oxford in elkaar gezakt tijdens een optreden. De zanger die beroemd werd met de nummers Josephine en Driving Home For Christmas, stortte na ongeveer 45 minuten te hebben gespeeld neer en begon hevig te schudden.

De 66-jarige zanger werd met grote spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe zijn toestand nu is, is nog niet bekend, melden verschillende Britse media. Het concert was een van de laatste optredens van een tournee, waarin Rea in totaal 37 concerten geeft.

De muzikant wordt de laatste jaren geplaagd door allerlei gezondheidsproblemen. Zo overwon hij alvleesklierkanker en lijdt hij aan diabetes.

Update 03.35 uur
Rea heeft een beroerte gehad, meldt The Guardian. Zijn toestand wordt als stabiel omschreven.

Iemand uit het publiek zei dat de muzikant "briljant" speelde en toen plotseling omviel. "Het zag er niet best uit. Ze deden het gordijn dicht en we hebben nog even gewacht totdat er werd omgeroepen dat we moesten vertrekken."

Chris Rea zakt in elkaar op het podium
Chris Rea zakt in elkaar op podium (Foto: BuzzE)

Zweedse synagoge doelwit van molotovcocktails

Een groep mannen heeft geprobeerd brand te stichten in een synagoge in de Zweedse stad Gothenburg. Volgens eerste berichten ging het om een groep van ongeveer twintig gemaskerde mannen. Zweedse media melden dat er molotovcocktails richting het gebouw zijn gegooid.

De politie heeft de omgeving van het gebouw afgezet. Er zouden jonge mensen in de synagoge aanwezig zijn geweest. Hoe die er aan toe zijn is onbekend. Wel is duidelijk dat de brandweer wist te voorkomen dat het gebouw vlam vatte.

Zweedse synagoge doelwit van brandstichting
Zweedse synagoge doelwit van brandstichting (Foto: ANP)

Verhoeven slaat Ben Saddik knockout

In een zinderend en uitverkocht Ahoy, waar de Marokkaanse fans tegen de Nederlandse fans aan het opschreeuwen waren, wist Rico Verhoeven een zwaarbevochten winst op uitdager Jamal Ben Saddik uit het vuur te slepen en de Marokkaanse fans stil te krijgen.

Het gevecht was al bijna in de eerste ronde afgelopen na een sterke stotenwisseling van de sterke Ben Saddik op het hoofd van de Nederlandse kampioen. Verhoeven wankelde door de ring, maar bleef onverwacht toch overeind. Ben Saddik leek na de eerste twee intensieve ronden opgebrand te zijn en zijn conditie begon slechter te worden. Dit was het moment waarop de kampioen de regie van het gevecht weer in handen nam, zoals we dat van hem kennen.

Beheerst tikte de aangeslagen Verhoeven Ben Saddik uit de partij en zoals beloofd in zijn eerdere interviews, beukte hij Ben Saddik aan het einde van de partij in de vijfde en laatste ronde knockout.

Verhoeven blijft hiermee kampioen bij de grootste kickboksorganisatie Glory.

Uitslag FC Twente - ADO Den Haag

Om 20.45 uur begon in de Eredivisie het duel tussen FC Twente en ADO Den Haag. Door een doelpunt in de slotfase wonnen de bezoekers met 2-3. Hieronder vind je de karakteristieken van deze wedstrijd.

FC Twente

2 - 3

ADO Den Haag

 12' Holla
 36' Holla
   17' El Khayati
 21' Johnsen
 90' El Khayati
 
 Gele kaart: Cuevas, Boere, (FC Twente), Immers, Becker, El Khayati, (ADO Den Haag)
 
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 23.600
Arbiter: Lindhout
 
Opstelling:   Opstelling:
Brondeel
Ter Avest
Bijen
Hooiveld
Lam
Cuevas
F.Jensen
Holla
Liendl
Boere
Assaidi (Slagveer/85)
  Zwinkels
Ebuehi
Meissner
Kanon (Gorter/70)
Meijers
Bakker
El Khayati
Immers
Becker
Johnsen (Falkenburg/87)
Hooi (Goppel/90 2)

FOK!Kerstprijsvraag: 10 december

Vandaag gaan we weer met LEGO aan de gang.

Ditmaal is LEGO dimensions Batman aan de beurt. Het LEGO Batman Movie Story Pack biedt zes levels, bouwbare Batgirl en Robin figuurtjes en de 3-in-1 bouwbare Batwing die kan worden omgebouwd tot The Black Thunder en Bat-Tank. LEGO batman

Vandaag mogen wij LEGO Dimensions: Batman weggeven. De vraag van vandaag luid dan ook: Voor wat zit er een extra opstukje in de LEGO Dimensions Batman doos volgens onze redacteur Oscar?

Neem mij mee naar de prijsvraag! Lees hier de spelregels door. Deze prijs is mede mogelijk gemaakt door Warner Bros.


Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.