FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 25 januari 2009

SuŠrez moet Jans 100 euro betalen

FC Groningen-trainer Ron Jans beleefde vandaag een goede dag. Niet alleen won zijn club in de Euroborg van Ajax, maar de oefenmeester kreeg ook nog eens 100 euro van Ajax-speler Luis SuŠrez met wie hij een weddenschap had afgesloten.

Jans wedde met de sterspeler van Ajax dat hij in dit seizoen meer dan vijf gele kaarten zou krijgen. Inmiddels heeft SuŠrez dit aantal bereikt en daarmee heeft Jans de weddenschap gewonnen. "Ik heb het geld netjes gekregen", aldus de coach die het geld niet zelf zal houden. "Ik zal het bedrag maandag meteen op het gironummer van Spieren voor Spieren overmaken."

Barones Reuter overleden

Barones Marguerite de Reuter, de laatste nog levende afstammelinge van de oprichter van het internationale persagentschap Reuters, is zondag op 96-jarige leeftijd overleden. Dat hebben vrienden van de barones in Londen bekendgemaakt.

Ze overleed in een bejaardentehuis in Zuid-Frankrijk, nabij Monaco.

Marguerite was de weduwe van Oliver. Diens grootvader Paul Julius Reuter richtte in 1851 in Londen zijn nieuwsdienst Reuters op. Daarvoor was hij als journalist begonnen in de Duitse stad Aken. Om beursberichten te versturen tussen Brussel en Aken gebruikte hij onder meer postduiven.

Paul Julius kreeg in 1871 de Duitse titel van baron. Later kreeg hij van de Britse koningin Victoria de privileges die bij de Britse adel hoorden. Met de dood van Marguerite is een einde gekomen aan de baronie Reuter. Marguerite en haar man Oliver, die veertig jaar geleden overleed, hadden geen kinderen.

Leonardo: "Ik wil duidelijkheid"

Leonardo wil graag duidelijkheid over zijn toekomst in het betaald voetbal. De 25-jarige aanvaller van Ajax staat in de belangstelling van de Griekse topclub Panathinaikos. Ondanks het feit dat hij weinig aan spelen toekomt, wil Leonardo echter zijn aflopend contract bij Ajax verlengen.

"Ik wil zekerheid", zegt Leonardo in het Parool. "Als ik mijn knieband scheur bij Ajax, dan ben ik langdurig geblesseerd en moet ik maar hopen dat ik bij een andere club een nieuw contract krijg. Ik heb een vriendin en een zoontje om voor te zorgen."

Ajax-coach Marco van Basten heeft aangegeven dat de Braziliaan niet mag vertrekken. Er is echter nog niks gezegd over een contractverlenging. Panathinaikos, onder leiding van voormalig Ajax-coach Henk ten Cate, heeft geloof in Leonardo\'s kwaliteiten. Henk ten Cate zou hem dan ook graag overhalen om zich met hem te verenigen.

"Ik sta open voor een overgang naar Griekenland", weet Leonardo te melden. Ajax wil echter minstens een miljoen euro ontvangen voor de aanvaller.

Stierengevecht met 11-jarige gaat alsnog door

Het eerst afgelaste stierengevecht met de 11-jarige Michelito Lagravere heeft afgelopen zaterdag alsnog plaatsgevonden. De jonge stierenvechter heeft in de arena van Mérida zes stieren gedood.

De Frans-Mexicaanse Michelito heeft laten weten dat hij blij is met deze overwinning. De jongen werd meerdere malen teruggeroepen door het dolenthousiaste publiek. Er waren ongeveer 3500 toeschouwers in de Mexicaanse arena aanwezig.

De gemeente Mérida gelastte afgelopen donderdag de wedstrijd af. Dit gebeurde onder druk van de kinderbescherming en dierenbeschermers. De vader van Michelito gaf toen al aan zich geen zorgen te maken over de wedstrijd.

De Mexicaanse rechter heeft uiteindelijk besloten om het stierengevecht met de jonge Michelito door te laten gaan. Michelito heeft het opgenomen tegen zes stieren, elk minstens 200 kilo schoon aan de haak, maar hoogstens twee jaar oud.

De 11-jarige Michelito Lagravere

 

 

Zombies aan stukken schieten alsof het een B-film is

Als je aan de gemiddelde B-film denkt dan denk je aan blote borsten, buitensporig geweld en dat alles vertoond in een bioscoop waar je zelfs overdag liever niet komt. House of the Dead: Overkill is een railshooter waarbij het gaat om het afslachten van allerhande zombies in Bayou County. House of the Dead: Overkill verschijnt half februari op de Nintendo Wii.


Met Overkill slaat de House of the Dead-reeks een nieuwe richting in. Het wordt nu zombies afschieten in een pulp-setting. Het concept blijft verder hetzelfde, je zult hordes en hordes zombies met je lightgun moeten neermaaien om te overleven. Overkill neemt ons mee naar de tijd dat Agent G net klaar was met de academie en hij een team ging vormen met Agent Washington om onderzoek te doen naar mysterieuze verdwijningen in een klein stadje in Louisiana. Helaas voor beide agenten is Bayou City geÔnfecteerd door verschrikkelijke monsters.

Hutu-rebellen Congo ontkennen gevechten

Rwandese Hutu-rebellen ontkennen dat ze in gevecht waren met de legers van de Democratische Republiek Congo (DRC) en Rwanda en dat daarbij negen strijders zijn gedood. Dat heeft een woorvoerder van de Democratische Strijdkrachten voor de Bevrijding van Rwanda (FDLR) zondag gezegd.

Zaterdag meldden de legers van Rwanda en Congo in een gezamenlijke verklaring dat ze sinds vrijdag negen Hutu's van de FDLR hebben gedood. Volgens de zegsman probeert de FDLR juist gevechten te vermijden. Hij zei dat de legers in gevecht waren met een Congolese milities, waarbij negen Congolese militairen omkwamen.

Het sfeerverslag van Sj0rSz

FOK!sport biedt users de mogelijkheid om hun beleving over een bepaalde wedstrijd of evenement op te sturen. Zo bezocht user en tevens crewlid Sj0rSz het duel tussen PSV en NAC Breda. Hieronder vind je zijn ervaringen over deze wedstrijd. Wil jij hier ook aan meewerken, stuur dan een mailtje met je belevenis naar sport@fok.nl o.v.v. Sfeerverslag van een voetbalwedstrijd.

Dit weekend ben ik sinds tijden weer eens naar een wedstrijd van PSV geweest. Vorig seizoen kon ik via het bedrijf waar ik werk aan kaarten komen voor PSV - VVV Venlo, maar deze keer ging het om de wedstrijd tegen NAC. Om 18:45 was ik samen met een maatje van me in de auto gestapt en naar Eindhoven gereden. Daar kwamen we rond de klok van 19:15 aan en liepen op het gemakje naar het stadion.

Bij ingang 26 waren we in de rij gaan staan. Eenmaal bij het poortje aangekomen probeerde ik het kaartje te scannen, maar toen kwam er een vriendelijke steward aanlopen. Hij kon mijn kaartje namelijk wel scannen, waarna ik binnen was. Bij mijn maatje ging het wat lastiger. Ook hij had een gewoon kaartje, maar de dame achter hem scande haar SCC al, waardoor het allemaal wat hectisch werd. Toch is het uiteindelijk allemaal goedgekomen en kwamen beide binnen.

Toen we in het stadion zaten, werd omgeroepen dat er op de noord-tribune een sfeeractie werd gehouden. Daar zaten wij ook, dus hebben enthousiast mee gedaan. Toen de spelers het veld opkwamen, was over de hele tribune de tekst Forza PSV te lezen en ook Phoxy was erg enthousiast en bedankte ons met een applaus.

Vervolgens begon de wedstrijd. Al na een kwartier voetbal konden wij van onze stoel opspringen. Carlos Salcido wist namelijk te scoren. Tot dan toe was PSV de betere ploeg, maar sprong niet altijd effectief met de kansen om. Kort voor de pauze gebeurde, waar we eigenlijk al rekening mee hielden. NAC kwam namelijk op gelijke hoogte.

In de rust werd er een soort van penalty shoot-out voor jeugdspelers van PSV en NAC Breda georganiseerd. Het is best aandoenlijk om te zien hoe kids, variŽrend in de leeftijd van 4 tot 10 jaar, tegen elkaar strijden. Elke keer streden twee kinderen, ťťn van PSV en ťťn van NAC Breda, tegen elkaar. Wie het eerste bij de bal was, mocht op doel schieten, waar Phoxy stond opgesteld. Het waren voornamelijk de Bredase supporters, die zich steeds lieten horen als een geel-zwart-gekleed kind scoorde.

Toen begon de tweede helft en beet PSV even van zich af door twee enorme kansen te missen. Uiteindelijk duurde het tot de 74e minuut voor er weer gescoord werd. Helaas viel de goal aan de verkeerde kant en ging NAC Breda aan de leiding. Dit was het teken voor de PSV-supporters om spreekkoren richting trainer Stevens en voorzitter Jan Reker te uiten. Bovendien begonnen in ons vak een aantal mensen met de witte vlaggen van de sfeeractie te zwaaien.

Toch was het na vier minuten weer feest, want Afellay bracht PSV weer op gelijke hoogte. Het hele Philips-stadion ging nog eens achter de thuisploeg staan en even leek het erop als ze vleugels kregen. Toch werd er niet meer gescoord, waardoor de Eindhovenaren sinds de start van de tweede competitiehelft twee punten uit twee wedstrijden hebben gepakt.

Nadat er was afgefloten maakten we de gang naar de auto en reden we weer huiswaarts. Dit ging overigens niet zonder slag of stoot, aangezien een kat het nodig vond om voor de auto te lopen. Er kon niet meer worden geremd, dus de kat is helaas niet meer. Dit zorgde er ook voor dat de avond vreemd eindigde. Maar goed, na thuiskomst was er het bier, waar ik de hele avond al naar snakte.

Man heeft 40 boetes openstaan

De politie heeft zondag in het Brabantse Raamsdonk een 37-jarige man uit Geertruidenberg aangehouden die nog veertig boetes had uitstaan. Dat liet de politie weten.

De man werd woensdag al gezien als inzittende van een auto bij een routinecontrole. Hij gaf toen een valse naam op en kon zich niet legitimeren. Na onderzoek kwam de juiste naam aan het licht en een wijkagent herkende zijn foto. De man had voor 5219 euro aan boetes uitstaan en werd ook nog gezocht in verband met een alimentatiezaak, waarvoor hij zijn verblijfplaats nog moest laten weten.

EthiopiŽ weg uit SomaliŽ

Ethiopië heeft zondag het terugtrekken van zijn troepen uit Somalië voltooid. Dat zei de Ethiopische minister van Communicatie Bereket Simon.

Ethiopië heeft de afgelopen twee jaar de zwakke Somalische interim-regering geholpen bij haar strijd tegen islamitische milities. De milities, die het grootste deel van Zuid-Somalië nog onder controle hebben, voerden een guerrillastrijd tegen het regeringsleger en de Ethiopische troepen. De gevechten in Somalië hebben aan meer dan 16.000 Somaliërs het leven gekost. Het land verkeert al sinds 1991 in anarchie.

Veel inwoners zagen de Ethiopische troepen als bezetters. Onlangs besloot Ethiopië zijn drieduizend militairen terug te trekken. De regering in Addis Abeba vindt de operatie te duur en is het voortdurende geruzie binnen de door de Verenigde Naties erkende en door het Westen gesteunde Somalische overgangsregering beu.

Rel over prediker loopt af met met een sisser

Het bezoek van de Amerikaanse islamitische prediker sjeik Khalid Yasin heeft in het weekeinde gezorgd voor een rel. Die liep uiteindelijk met een sisser af nadat duidelijk werd dat er een vertaalfout was gemaakt in een krantenbericht. Daarin stond dat de Amerikaan vrijdag in Rotterdam had gezegd dat Geert Wilders gegeseld moest worden.

De PVV verklaarde naar aanleiding van dat bericht onder meer een debat te willen met de ministers Ernst Hirsch Ballin (Justitie) en Eberhard van der Laan (Integratie). Toen bleek dat er sprake was van een vertaalfout, had Tweede Kamerlid Sietse Fritsma daar geen behoefte meer aan. Yasin zelf liet zondag weten het te betreuren dat een vertaalfout, die het AD ook erkende, leidde tot een "sensationeel stuk".

De prediker zei vrijdag in de speech wel dat Wilders zich moet schamen voor zijn film Fitna en blij te zijn met het besluit om hem te vervolgen voor eerder gedane uitspraken over de islam. "Hij verdient een juridische tik op de vingers", zei hij. De toespraak is in het weekeinde op YouTube gezet. Zondag was Yasin opnieuw in Rotterdam, maar repte in zijn preek en de introductie van zichzelf met geen woord over Wilders.

De PVV, PvdA en het CDA hadden Hirsch Ballin eerder gevraagd of het mogelijk was Yasin de toegang tot Nederland te ontzeggen. Dat bleek niet het geval. Volgens de PVV is hij "een terrorist" en "een kwaadaardige man". De PvdA wilde toen weten of het klopt dat hij de radicale islam en onverdraagzaamheid tussen moslims en niet-moslims predikt. Ook het CDA was geschrokken van uitspraken van de prediker. Zo heeft de Amerikaanse regering volgens Yasin het aidsvirus ontwikkeld en de ziekte doelbewust in Afrika uitgezet.

Speler bij de Knicks bewijst zichzelf als CoD:WaW-speler

Zaterdag liet basketballer Nate Robinson, speler bij de Knicks, zien dat hij een fanatiek gamer is. Door te salueren alvorens hij drie vrije schoten mocht nemen bewees hij zich tegenover een speler die in zijn vriendenlijst staat. Hij verklaarde al eerder aan de pers dat hij een liefhebber van games is, maar als hij online tegen medespelers zegt dat hij de NBA Slam Dunk kampioen van 2006 is gelooft niemand hem.


"When I tell people I’m Nate Robinson from the Knicks they’re like, ‘Yeah, right. Get out of here!’ They don’t believe me. And I’m like what do I have to do to make you believe me? And I end up naming my whole team, naming their kids, everything."

Hij probeert zich dus op verschillende manieren te bewijzen tegenover zijn online vriendenlijst, maar altijd tevergeefs. Totdat een van zijn medespelers zich afvroeg of het hem echt was. Samen kwamen ze tot het idee om Nate te laten salueren zodat de betreffende speler hem zou geloven. Helaas is er geen beeldmateriaal van deze actie beschikbaar, maar het is zeker een creatieve manier om zijn identiteit op het virtuele slagveld te bewijzen.
Prijsvragennieuws week 3

Alweer enkele weken geleden werd er voor het laatst een hele lijst gepubliceerd met winnaars van de prijsvragen op de frontpage. Tijd dus voor een update.

De Wii met Wii Music en een extra Wii-mote en Nunchuck is gewonnen door:
LuCarD

We hadden ook een prijsvraag rond Magix MusicMaker deze zijn gewonnen door:
Sunclair
motormuis1959
kweewel
kistigun
Balsem

De winnaars van één van de boeken van Pearson Education zijn:
thacrusher
barney_nl
YggY
Fuente
AstroNova
vuurdraakje
rick_kuiper
CamelNLD
JasmijnKuijper

Ook gaven we nog een keer 50 domeinnamen inclusief hosting weg. De winnaars hiervan zijn:
Flappie
Bass
koel_kast
Subzer0
Hanneke1983
Cansu
Kunstgebit666
Nizno
m_verstraeten
pietvanvaalen
Artful_Roger
tourjour
plakkert-
Pesserlan
ExcuTator
Aikido
button4ever
xileS
IkWilbert
HeidiOnstenk
R.Klaasen
coenraaddekat
mberg86
h.henkie
lpmhen
Excellence
singlemetkids
grizegrijn
Solon
Andyy
eekhoorn12
MrPasoa
Jaheur
Extraordinaire
Jurriaandvm
ReMcOrE
scroipt
keukenkwastje
diets
Pablo88
esdoeffok
bines2
TheSynag
henk321
lighted
layedback
kletsah
kirkLazerus

De Metro Bullet's aangeboden door X-toys gaan naar:
Zaranda
rivo77
Zana
danny130
azzeh

De winnaars van de DVD van Linkin Park zijn:
Flappie
Phostbite
thefreaky
Focusdriver
Rinze007
maros
part_of_me
MasterBR
marijke1986
metaal015

Ben je één van de gelukkige winnaars? Dan heb je je prijs al binnen of krijg je die in de komende weken! Heb je deze keer niets gewonnen? Blijf kijken op de FOK!frontpage om kans te maken op leuke prijzen. Mocht je vragen hebben dan kun je altijd mailen met pr@fok.nl!

 

Left 4 Dead mod vergroot het realisme

Voor de gamers die de originele Left 4 Dead wat te simpel of onrealistisch vonden is er nu een nieuwe mod beschikbaar voor de game. De mod zorgt ervoor dat de game wat realistischer is, dit zorgt er onder andere voor dat de moeilijkheidsgraad een stuk hoger ligt. Enkele veranderingen zijn het weghalen van wapens in een safe-house, weghalen van de zaklamp, en de mod zorgt ervoor dat zombies alleen neer gaan door ze in het hoofd te raken. Check de volledige lijst hieronder, of bekijk het filmpje om de mod in actie te zien. De mod kun je hier downloaden

- New weapon sounds (Most made by Doku but with others grabbed from various soundpacks).

- New weapon scripts - Adjusted accuracy, recoil, rate of fire, clip sizes etc.

- Weapon melee less effective.

- No survivor bots.

- Slower survivors and zombies - to change the pace of the game and make it feel more tense.

- Higher density of zombies on the maps, more frequent hordes/ambushes.

- No special zombies (apart from tweaked tanks for the finales).

- Headshots only to kill zombies (apart from molotovs / pipebombs etc).

- Increased damage when hit from behind - you must always be aware of you
surroundings, don't turn you back on that unchecked room

- No in-game music - You have to indentify incoming hordes by the sounds of
the zombies.

- All maps tweaked (apart from part 4 of the blood harvest campaign)

- Removed weapon,ammo & health pack spawns from safe rooms. Weapons and health packs are now limited and scattered around the maps, so you have to search for them. There are no ammo points in the map so if your primary gun runs out you'll need to find another. However everyone still has infinate pistol (although with smaller clip and less accuracy).

- HUD completely revised - It now only shows your own health, no crosshair/inventory or teammate statistics (If you equip first aid then you can see your teammates health when you aim at them).

- Added in-game laser dot - Useful for close to medium range. This emphasises the sniper rifle as a profficient long range weapon as its the only gun with an effective long range aiming mechanism.

- Removed flashlight - This adds much more tension to darker areas of the map, especially when you need to search for weapons or first aid... Be careful in the dark...

- Various other smaller tweaks.

Hockeyers verliezen opnieuw van AustraliŽ

De Nederlandse mannenhockeyers hebben tijdens hun oefentrip de derde interland tegen AustraliŽ verloren. Oranje werd door de ploeg van Ric Charlesworth vermorzeld: 7-3.

Bij rust viel het verschil nog mee - AustraliŽ leidde met 3-2 - maar in tweede helft namen de Kookaburras snel afstand. Eddie Ockenden (2x), Luke Doerner, Russell Ford, Liam de Young en Eli Matheson scoorden de Australische doelpunten. Voor Nederland troffen Rogier Hofman, Taeke Taekema en Teun de Nooijer doel.

Nys klopt Boom in Milaan

Sven Nys heeft in Milaan de laatste veldrit voor het WK van volgende week gewonnen. Hij was in Milaan in een sprint te sterk voor Lars Boom.

Op het technische parcours in Milaan probeerden alle favorieten te ontsnappen, maar niemand slaagde hierin. In de laatste ronde probeerde Boom het, maar Nys en Zdenek Stybar konden aanhaken. In de sprint was Nys vervolgens de beste, Boom werd tweede en Stybar derde. Vlak daarachter voerde Niels Albert de rest van het veld aan.

Schaatsen: Overzicht WB Kolomna dag 2

Vandaag werden in het Russische Kolomna voor de tweede dag wedstrijden gereden voor de Wereldbeker schaatsen. Zowel de mannen als de vrouwen schaatsten een 500 en een 1000 meter. Hieronder vind je een overzicht van vandaag. Het overzicht van gisteren vind je hier.

Jenny Wolf onderstreepte op dag 2 in Kolomna haar heerschappij op de 500 meter bij de vrouwen. De Duitse won in een tijd van 37,67. Ze bleef hiermee Jin Peiju en Yu Jing uit China ruim voor. Anette Gerritsen werd vijfde in 38,44. Op de 1000 meter was het net als gisteren Margot Boer die de snelste was. Met een tijd van 1:15,79 scherpte ze haar eigen baanrecord aan. Ze bleef Anni Friesinger en Christine Nessbit nipt voor. Jenny Wolf won later nog de 100 meter door Judith Hesse en Xing Aihua voor te blijven. Thijsje Oenema werd vijfde.

De 500 meter voor mannen was een prooi voor Tucker Fredericks. De Amerikaan bleef met 34,81 Keiichiro Nagashima en Fengtong Yu nipt voor. Simon Kuipers was de beste Nederlander op plaats acht. Op de 1000 meter voor mannen was Danny Morrison de snelste. De Canadees pakte het baanrecord in 1:08,53 en bleef hiermee Stefan Groothuis en Mark Tuitert voor. Yuya Oikawa won de 100 meter voor Joji Kato en Zhang Zhongqi. Jan Smeekens werd op dit onderdeel zesde.

[WB] Overzicht Kolomna dag 2

Vandaag waren er voor de Wereldbeker schaatsen wedstrijden in Kolomna. Zowel de mannen als de vrouwen schaatsten een 500 en een 1000 meter. Hieronder vind je een overzicht van vandaag. Het overzicht van zaterdag vind je hier.

Jenny Wolf onderstreepte op dag 2 in Kolomna haar heerschappij op de 500 meter bij de vrouwen. De Duitse won in een tijd van 37,67. Ze bleef hiermee Jin Peiju en Yu Jing uit China ruim voor. Anette Gerritsen werd vijfde in 38,44. Op de 1000 meter was het net als zaterdag Margot Boer die de snelste was. Met een tijd van 1:15,79 scherpte ze haar eigen baanrecord aan. Ze bleef Anni Friesinger en Christine Nessbit nipt voor. Jenny Wolf won later nog de 100 meter door Judith Hesse en Xing Aihua voor te blijven. Thijsje Oenema werd vijfde.

De 500 meter voor mannen was een prooi voor Tucker Fredericks. De Amerikaan bleef met 34,81 Keiichiro Nagashima en Yu Fengtong nipt voor. Simon Kuipers was de beste Nederlander op plaats acht. Op de 1000 meter voor mannen was Danny Morrison de snelste. De Canadees pakte het baanrecord in 1:08,53 en bleef hiermee Stefan Groothuis en Mark Tuitert voor. Yuya Oikawa won de 100 meter voor Joji Kato en Zhang Zhongqi. Jan Smeekens werd op dit onderdeel zesde.

Voetbal: Uitslagen Eredivisie speelronde 19

Dit weekend werd de negentiende speelronde in de eredivisie gespeeld. Koploper AZ vergrootte zijn voorsprong omdat het zelf won van De Graafschap en naaste belager Ajax onderuit ging tegen FC Groningen.

 

De wedstrijd tussen PSV en NAC Breda was dit jaar een wedstrijd tussen twee ploegen uit de subtop. PSV kreeg in de eerste helft veel ruimte maar deed daar weinig mee. Al kwam het wel op een 1-0 voorsprong toen Salcido een afgeslagen hoekschop alsnog binnenkopte. Vlak voor rust kwam NAC plotseling op 1-1. Doelman Isaksson werkte de bal niet goed weg, waarna Loran raak kon koppen. Kort na rust kreeg PSV verschillende kansen weer op voorsprong te komen, maar Afellay en Bakkal misten. Het was echter NAC dat via een knap schot van Kolkka op 1-2 kwam. Het was uiteindelijk Afellay die de eindstand op 2-2 bepaalde toen hij door de NAC defensie kon glippen.

De derby tussen Vitesse NEC is normaal gesproken erg beladen, maar daar was nu niks van te merken. Vooral voor rust was het een bloedeloze wedstrijd. Het enige hoogtepuntje was een kans voor Pothuizen die een bal over de doellijn kreeg uit een corner. De bal had echter de achterlijn al gepasseerd en het doelpunt werd afgekeurd. Na rust ging het tempo omhoog, en kregen beide ploegen kleine kansjes. Namens Vitesse kregen Hofs en Stevanovic kansen, en Schöne leverde namens NEC een knap schot af. Geen van deze kansen werden echter benut waardoor de wedstrijd in 0-0 eindigde.

De wedstrijd tussen Ajax en FC Groningen ging lang gelijk op. Luis Suarez kreeg een goede kans, maar stuitte op de Groningse doelman Luciano. Vlak voor rust kwam Groningen op een 1-0 voorsprong via Holla. In de tweede helft voerde Ajax de druk op, maar kansen via Suarez en Vermaelen (op de lat) werden niet benut. Namens Groningen liet Lovre een kans onbenut. Een slotoffensief van Ajax kwam er nooit en in de slotminuten werd Jan Vertonghen nog met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. Ook werd coach Marco van Basten vanwege aanmerkingen op de wedstrijdleiding naar de tribune gestuurd.

Natuurlijk werden er dit weekend nog meer wedstrijden gespeeld. SC Heerenveen klopte Roda JC met 2-0 en koploper AZ won met 2-0 van De Graafschap. Feyenoord speelde met 1-1 gelijk tegen Willem II en de wedstrijd tussen FC Utrecht en Sparta Rotterdam eindigde in 3-3. ADO Den Haag won met 0-1 van FC Volendam en FC Twente was met 1-2 te sterk voor Heracles Almelo.

Alle uitslagen van dit weekend:
Zaterdag 24 januari:
sc Heerenveen – Roda JC (2-0)
PSV – NAC Breda (2-2)
AZ – De Graafschap (2-0)
Feyenoord – Willem II (1-1)

Zondag 25 januari:
Vitesse – NEC (0-0)
FC Groningen – Ajax (1-0)
FC Utrecht – Sparta Rotterdam (3-3)
FC Volendam – ADO Den Haag (0-1)
Heracles Almelo – FC Twente (1-2)

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!Voetbalmanager!

Rutte roept om leiderschap Balkenende

VVD-leider Mark Rutte wil dat premier Jan Peter Balkenende het voortouw neemt om volledige vrijheid van meningsuiting in Nederland veilig te stellen. Wat Rutte betreft moet iedereen kunnen zeggen wat hij wil, zolang er niet aangezet wordt tot geweld tegen personen of hun bezittingen.

Andere mogelijke beperkingen van die vrijheid moeten verdwijnen. Als Balkenende niet het voortouw neemt, wil Rutte ze met een initiatiefwet afschaffen.

"Balkenende zou het als zijn taak moeten zien om te staan voor wat wezenlijk is voor Nederland”, aldus Rutte zondag in een interview met De Telegraaf. Directe aanleiding is het besluit van het gerechtshof Amsterdam dat het Openbaar Ministerie PVV-leider Geert Wilders moet vervolgen voor het aanzetten tot haat en discriminatie. Rutte is daar fel op tegen en wil voorkomen dat er nog eens zo’n zaak komt. "Wat iemand in de Kamer zegt, moet hij ook daarbuiten kunnen zeggen.”

Wilders liet zondag in een reactie weten dat hij denkt dat Rutte een slaatje wil slaan uit de gebeurtenissen van afgelopen week. "Het is totale hypocrisie van de VVD.” Volgens Wilders heeft de VVD dinsdag tegen een motie gestemd, waarmee de PVV beperkingen voor het kritiek leveren op godsdiensten, wilde opheffen.

Minister Ronald Plasterk (Onderwijs) toonde zich in het tv-programma Buitenhof geschrokken door de opmerkingen van Rutte. Plasterk vindt "het niet kunnen" dat de wetgevende macht middenin een rechtsgang er "doorheen gaat fietsen". Volgens de bewindsman is terughoudendheid noodzakelijk. Hij wees erop dat de VVD zich niet eerder keerde tegen de huidige wetgeving en dat blijkbaar nu als het een ex-VVD’er betreft wel nodig vindt. "Heel eigenaardig", aldus Plasterk.

Helderziende voorspelde aanslag Peter R.

De aanslag op Peter R. de Vries kwam als een donderslag bij heldere hemel. Dit geldt echter niet voor Peter van der Hurk. De winnaar van het tv-programma 'Het zesde zintuig' had de aanslag van gisteren al eind vorig jaar voorspeld.

De Vries werd gistermiddag aangevallen door de ex-drugsdealer Steve Brown. De misdaadreporter heeft er een paar snijwonden en een gekneusde kaak aan overgehouden.

"Ik verwacht dat Peter R. de Vries en Geert Wilders een aanslag kunnen verwachten", zag de helderziende eerder in zijn glazen bol.  "Maar laten we hopen dat ik het mis heb."

Opnieuw tiener doodgestoken in Londen

Een 15-jarige jongen is zaterdag doodgestoken in Londen. Twee verdachten zijn aangehouden. Dat meldde de politie zondag.

Het is dit jaar de eerste keer dat een jongere in de hoofdstad van Groot-Brittannië om het leven komt tijdens een steekpartij. Vorig jaar werd Londen geteisterd door een lange reeks steekpartijen, waarbij 28 tieners om het leven kwamen. Het geweld bracht een nationale discussie op gang over jeugdcriminaliteit, bendegeweld en de toestand waarin de Britse samenleving verkeert.

De politie begon een actie tegen het bezit van steekwapens onder jongeren. Het aantal incidenten met messen zou in de tweede helft van 2008 zijn afgenomen.

Laatste bolwerk Tamil Tijgers valt

Het leger van Sri Lanka heeft zondag de slag om de plaats Mullaittivu gewonnen. Dat heeft een Sri Lankaanse legerleider gemeld. Het was de laatste plaats die nog in handen was van de separatistische Tamil Tijgers.

"We hebben Mullaittivu volledig in handen", zei de legerleider op de nationale televisie. Het verlies van Mullaittivu is een zware klap voor de Tamil Tijgers of LTTE, die begin januari hun feitelijke hoofdstad Kilinochchi aan het leger verloren.

Sinds juli 2007 verliezen de LTTE langzamerhand steeds meer terrein aan regeringstroepen. De LTTE, die door de VS en de EU als terroristische organisatie wordt beschouwd, strijdt al 25 jaar voor een eigen staat in het noorden van Sri Lanka. De hindoeïstische Tamils voelen zich achtergesteld door de boeddhistische meerderheid die het voor het zeggen heeft.

Uitslagen Eredivisie 25/01/2008

Om half drie begonnen er vier wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

FC Groningen - Ajax 1-0
39’ Holla 1-0

Toeschouwers: 22.000
Scheidsrechter: Wegereef
Stadion: Euroborg
Gele kaart: Van de Laak, Granqvist, Andersson, Berg (FC Groningen), Vermaelen, Schilder (Ajax)
Rode kaart: Vertonghen (86/2xg) (Ajax)
Bijzonderheid: Van Basten werd in de 86e minuut naar de tribune gestuurd vanwege commentaar op de leiding.

Opstellingen

FC Groningen: Luciano, Hiariej, Sankoh, Granqvist, Stenman (Metaj/85), v.d.Laak, Holla, Lovre (Andersson/80), Levtsjenko, Berg, GarcŪa (Pedersen/71)

Ajax: Stekelenburg, v.d.Wiel, Wielaert, Vermaelen, Schilder, Gabri (Sno/57), Sulejmani, Vertonghen, Suarez, De Jong(Sarpong/76), Emanuelson (Leonardo/56)FC Utrecht - Sparta Rotterdam 3-3
6’ Strootman 0-1
12’ Silberbauer 1-1
20’ Van der Gun 2-1
37’ Godee 2-2
39’ Loval 3-2
68’ Poepon 3-3

Toeschouwers: 19.000
Scheidsrechter: Janssen
Stadion: Galgenwaard
Gele kaart: Shew-Atjon, Cornelisse (FC Utrecht), Strootman, Promes, Knol (Sparta Rotterdam)

Opstellingen

FC Utrecht: Vorm, Cornelisse, Dickoh, Schut, Shew-Atjon, Silberbauer, Caluwť(Uiterloo/23), v.Dijk (Maguire/63), George (Somers/78), v.d.Gun, Loval

Sparta Rotterdam: Varkevisser, Vermes(Promes/44), Knol, v.Gessel, Slijngard, Falkenburg, Slot (Rose/85), Strootman, Duplan (John/55), Poepon, GodeeFC Volendam - ADO Den Haag 0-1
76’ Buijs 0-1

Toeschouwers: 5.000
Scheidsrechter: Nijhuis
Stadion: KRAS Stadion
Gele kaart: Boots (FC Volendam), Buijs (ADO Den Haag)

Opstellingen

FC Volendam: Verhoeven, Koning, Schilder, Bakens, Sterk (Hofstede/84), De Wit(Valenta/46), Boots, Meijers, Platje (Sheotahul/72), Tuyp, v.Dijk

ADO Den Haag: Zwinkels, Ammi, Derijck, Kum, Piquť, Buijs (HorvŠth/84), Rankovic, Resodihardjo (Kahya/62), Cornelisse (Immers/67), Powel, SoltaniHeracles Almelo - FC Twente 1-2
45+1’ Perez 0-1
75’ Arnautovic 0-2
83’ Van de Bergh 1-2

Toeschouwers: 8.500
Scheidsrechter: Blom
Stadion: Polman Stadion
Gele kaart: Douglas, Klavan, Fledderus, Looms (Heracles Almelo), Arnautovic, Wisgerhof (FC Twente)

Opstellingen

Heracles Almelo: Pieckenhagen, Boakye, Maertens, Wuytens, Looms, Breukers, v.d.Bergh (Schulmeister/85), Klavan (Fledderus/66), Douglas, Dost (Everton/66), Hakola

FC Twente: Boschker, Stam (Wellenberg/85), Wisgerhof, Rajkovic, Braafheid, Brama, Perez (Janssen/73), Tiotť, Arnautovic (Denneboom/79), N'Kufo, Elia

Veel doden door lawine in Turkije

Tien bergbeklimmers zijn zondagochtend om het leven gekomen door een lawine op de berg Zigana in het noordoosten van Turkije. Dat maakte de Turkse minister van Huisvesting, Faruk Nafiz Ozak, bekend. Zeven medeklimmers overleefden de lawine, van wie er twee in het ziekenhuis liggen.

Reddingswerkers met snuffelhonden zijn de hele middag in de weer geweest om de klimmers onder de sneeuw vandaan te halen. De zeventien bergbeklimmers staken een diepe vallei over, toen ineens een groot blok sneeuw losraakte en bovenop de groep viel.

[WB] Morrison wint opnieuw in Kolomna

Danny Morrison heeft in Kolomna ook de tweede 1000 meter op zijn naam geschreven. De Canadees reed in Rusland met 1:08.53 een nieuw baanrecord. Tweede werd Stefan Groothuis in 1:08.67, ruim voor Mark Tuitert.

Shani Davis deed na zijn val op de 500 meter zaterdag weer mee en kwam tot een vierde tijd, nipt voor Simon Kuipers. Jan Bos werd achtste en Sjoerd de Vries elfde. In het klassement gaat Davis met 590 punten nog ruim aan de leiding voor Morrison, Groothuis en Kuipers.

Songfestival gaat voortaan naar de TROS

De Toppers hebben geluk. Zij zijn de laatste Nederlandse afgevaardigden voor het Eurovisie Songfestival die bij de NOS te zien zal zijn. Helaas blijft het oost-Europese onderonsje bij de Publieke Omroep, want de TROS zal het feestje vanaf volgend jaar gaan uitzenden.

Dit jaar kreeg dé omroep voor het Nederlandse lied ook al de uitzendrechten van het Nationaal Songfestival. Tijdens dit festival kiezen de Toppers welk nummer zij in mei in Moskou ten gehore zullen brengen.

Agent belaagd door suÔcidale man

Een man die zich op station Driebergen-Zeist voor de trein wilde werpen heeft zondagmiddag een agent aangevallen en ernstig verwond. Dat meldde de politie Utrecht.

Politieagenten probeerden de man ervan te weerhouden voor de trein te springen. De verwarde man viel vervolgens een agent aan, hoogstwaarschijnlijk met een mes. De verdachte is aangehouden. Over de toestand van de gewonde agent is nog niets bekend.

Boer aan stukken gereten door tijger

Op het Indonesische eiland Sumatra is een boer verscheurd door een wilde tijger. De 45-jarige man liep in de buurt van het dorp Raman naar een plantage, toen er ineens een tijger om de hoek kwam.

Domme pech voor de boer, want op Sumatra leven nog maar zo'n vier- tot vijfhonderd van deze grote roofdieren. De mannetjes kunnen hooguit twee en halve meter lang worden bij een maximum gewicht van 136 kilo.

Normaal heeft men weinig te vrezen van de gestreepte katten. Tijgers zijn namelijk mensenschuw en verlaten dan ook nimmer de nationale parken op het eiland.

 

'Tijger eet boer', nieuw tv-concept?

Uitslagen zaterdaghoofdklasse

Gisteren stond de veertiende speelronde in de zaterdaghoofdklasse op het programma. Vanaf dit seizoen wekelijks op zondag een uitgebreide uitslagenpost, zodat iedereen op de hoogte kan blijven van deze competitie.

Hoofdklasse A

Barendrecht - Ter Leede 2-2 (0-0)
48. 1-0 Alexander van Dommelen 63. 1-1 Pim Spaargaren 84. 2-1 Mathijs Tabbers 88. 2-2 Frank de Groot

Capelle - ARC 3-0 (0-0)
70. 1-0 Martijn le Conge 76. 2-0 Martijn le Conge 84. 3-0 Martijn le Conge

FC Lisse - DOTO 3-1 (2-0)
31. 1-0 Marvin Nieuwlaat 45. 2-0 Marvin Nieuwlaat 56. 2-1 Javier Brouwer 74. 3-1 Jelle Korbee
Rood: Harvey Wijngaarde (DOTO), Michael van der Laan (FC Lisse)
Bijzonderheid: Bilal El-Yacoubi (DOTO) mist strafschop

Heerjansdam - Noordwijk 0-3 (0-0)
73. 0-1 Celcius Grant 75. 0-2 Joost Leonard 90. 0-3 Joost Leonard (strafschop)

Quick Boys - Excelsior Maassluis 1-0 (1-0)
20. 1-0 Maarten Bak

Rijnsburgse Boys - ASWH 3-3 (2-2)
2. 0-1 Youri Petrov 13. 1-1 Martijn Gootjes 28. 2-1 Jelle Bouma 42. 2-2 Arjan Human 50. 3-2 Danny van der Vijver 79. 3-3 Joshua Brard

Scheveningen - Katwijk werd afgelast

STAND

1. Rijnsburgse Boys 13-35
2. Capelle 14-30
3. Ter Leede 13-27
4. Barendrecht 14-24
5. ASWH 14-23
6. Katwijk 12-22
7. Quick Boys 14-21
8. FC Lisse 12-18
9. Noordwijk 13-16
10. Excelsior Maassluis 14-16
11. DOTO 14-10
12. Scheveningen 11-7
13. ARC 14-7 (-17)
14. Heerjansdam 14-7 (-20)

Topscorers:

1. Sergio Ommel (Ter Leede) 13
2. Joost Leonard (Noordwijk) 9
3. Henk Roeland (Capelle) 8
4. Onno Doeland (DOTO) 7
=. Arie Jonker (Katwijk) 7


Hoofdklasse B

AFC Ajax - IJsselmeervogels 0-1 (0-1)
40. 0-1 Jeffrey Winter

Bennekom - SDC Putten 1-2 (0-0)
52. 1-0 Roy de Ruiter 62. 1-1 Martijn Duits 90. 1-2 Albert van Nijhuis

GVVV - Hoek 0-2 (0-1)
21. 0-1 Ferry Alfons (strafschop) 69. 0-2 Alan Grozdanic

Jodan Boys - DOVO 6-0 (3-0)
4. 1-0 Sander van Gool 9. 2-0 Aziz El Bouazatti ?. 3-0 Aziz El Bouazatti 62. 4-0 Mitchel Heerkens 88. 5-0 Sander van Gool 89. 6-0 Mitchel Heerkens
Rood: Remko Pieterse (DOVO)

Kozakken Boys - Geinoord 1-1 (0-1)
24. 0-1 Jeffrey Lammers 90 (+2). 1-1 Imdat Solmaz

Spakenburg - Volendam 1-2 (1-0)
7. 1-0 Maurice van der Wilt 80. 1-1 Jaap Molenaar 88. 1-2 Jaap Molenaar

Sparta Nijkerk - Zwaluwen '30 / Henver 3-1 (1-0)
21. 1-0 Guus Reurink 61. 2-0 Stefan Fredriksen 65. 3-0 Stefan Fredriksen 90 (+3). 3-1 Peter Neuvel

STAND

1. IJsselmeervogels 14-35
2. GVVV 14-27 *
3. Spakenburg 14-23 *
4. Hoek 13-22
5. Sparta Nijkerk 14-22
6. Bennekom 14-21
7. Volendam 14-18
8. SDC Putten 14-17
9. Jodan Boys 14-16 (+2)
10. Kozakken Boys 14-16 (0)
11. DOVO 14-15
12. Zwaluwen '30 / Henver 14-12
13. Geinoord 13-11
14. AFC Ajax 14-10

*= ťťn punt in mindering

Topscorers:

1. Dennis van Meegdenburg (GVVV) 11
=. Kwong-Wah Steinraht (IJsselmeervogels) 11
3. Thijs Houwing (Spakenburg) 10
4. Jaap Molenaar (Volendam) 9
=. Jeffrey Winter (IJsselmeervogels) 9


Hoofdklasse C

Be Quick '28 - ONS Sneek 3-0 (3-0)
5. 1-0 Tom IJzerman 10. 2-0 Jesper Beunk 28. 3-0 Jesper Beunk
Bijzonderheid: Jan van der Wal (ONS Sneek) mist strafschop

Harkemase Boys - Oranje Nassau 3-1 (1-1)
3. 1-0 Martijn Barto 20. 1-1 Kevin Heuvelink 87. 2-1 Ronald van der Heijden 90. 3-1 Erdem Yeni

Nunspeet - HHC Hardenberg 1-0 (1-0)
31. 1-0 Arie Smit

PKC '83 - WHC 1-1 (0-0)
65. 1-0 Cuneyt Karakaya 71. 1-1 Pascal Diender

Excelsior '31 - Staphorst, Flevo Boys - Berkum en Go-Ahead Kampen - SC Genemuiden werden afgelast

STAND

1. Harkemase Boys 13-29
2. Nunspeet 14-28
3. HHC Hardenberg 13-25
4. Be Quick '28 12-21
5. Go-Ahead Kampen 13-19 (+9) *
6. WHC 13-19 (+4)
7. Excelsior '31 11-18 *
8. Berkum 13-17 (+7)
9. Staphorst 13-17 (-13)
10. ONS Sneek 13-15
11. Flevo Boys 12-13
12. PKC '83 13-12
13. SC Genemuiden 11-9
14. Oranje Nassau 14-7

*= ťťn punt in mindering

Topscorers:

1. Martijn Barto (Harkemase Boys) 10
=. Marc van der Meulen (Berkum) 10
3. Arjen Postma (Flevo Boys) 9
=. Jurrian Zandbergen (Go-Ahead Kampen) 9
5. Nick Kok (Be Quick '28) 8
=. Tom IJzerman (Be Quick '28) 8

Cambuur haalt De Visscher

SC Cambuur-Leeuwarden heeft zich opnieuw versterkt. De ambitieuze Friezen nemen vleugelspits Jeffrey de Visscher per direct over van het Schotse Aberdeen.

De 27-jarige De Visscher vertrok in de zomer van 2007 naar Schotland. Dit seizoen raakte hij echter steeds meer uit beeld bij zijn club. In anderhalf seizoen kwam De Visscher bij Aberdeen tot 31 wedstrijden, waarin hij ťťn keer scoorde.

In Nederland werd De Visscher opgeleid bij FC Twente, waar hij ook debuteerde. Hij brak nooit echt door in Enschede. De club verhuurde hem bijvoorbeeld aan FC Emmen en Heracles Almelo. Voor hij naar Aberdeen ging, kwam hij uit voor De Graafschap. Het was met twintig goals uit 68 duels in de Jupiler League zijn beste periode in ons land. De Visscher zal in eerste instantie tot de zomer bij Cambuur blijven.

RBC wil De Leeuw binden

RBC Roosendaal heeft Melvin de Leeuw een profcontract aangeboden. De twintigjarige vleugelspeler komt sinds de zomer op amateurbasis uit voor de club uit de Jupiler League.

Komende zomer zal de verbintenis van de speler uit Bergen op Zoom worden omgezet in een profcontract voor ťťn seizoen, met een optie op een tweede seizoen. Dit seizoen kwam De Leeuw twaalf keer in actie in de Jupiler League en scoorde hij twee keer. In het seizoen 2007/08 speelde hij al acht keer mee bij RBC.

Lizeroux pakt eerste wb-zege slalom

Voor het eerst in zijn loopbaan heeft Julien Lizeroux een wedstrijd om de wereldbeker gewonnen. De Fransman won vanmiddag de slalom in KitzbŁhel.

Na de eerste run stond de 29-jarige Lizeroux zevende, maar hij won uiteindelijk dankzij een uitstekende tweede manche. Jean-Baptiste Grange werd tweede op 0,08 en verstevigde daarmee zijn leidende positie in het klassement van de WB-slalom.

Politie neemt telefoon zatte beller in beslag

Een 63-jarige man uit Ter Apel heeft afgelopen nacht zijn telefoon moeten inleveren bij oom agent. De Groninger, die een flink stuk in de kraag had, viel 's nachts mensen lastig met diverse telefoontjes.

Medewerkers van een Ter Apeler zorginstelling kregen meerdere seksueel getinte opmerkingen naar hun hoofd geslingerd. Omdat de opmerkingen steeds vervelender werden, trok het zorgcentrum aan de bel bij de politie.

Hierop werd de beste man met een bezoekje vereerd. De agenten hadden echter amper hun hielen gelicht, of de Ter Apeler greep weer naar zijn telefoon om verder te bellen. Toen er meer meldingen over de man binnenkwamen, besloot de politie nogmaals terug te keren om de telefoon in beslag te nemen.

Speech sjeik Khalid Yasin op YouTube

De lezing die sjeik Khalid Yasin vrijdag hield in Rotterdam, is op YouTube gezet. In het filmpje is te zien en te horen hoe de islamitische prediker zegt dat Wilders zich moet schamen voor zijn film Fitna. Hij verklaarde tevreden te zijn dat besloten is om de PVV-voorman te vervolgen. "Hij verdient een juridische tik op de vingers."

De sjeik heeft het in de speech niet over het geselen van Wilders. De PVV eiste zaterdag op basis van een krantenbericht waar dat in stond, dat hij gevangen wordt gezet of het land uitgezet. Ook wil de PVV in debat met ministers Ernst Hirsch Ballin (Justitie) en Eberhard van der Laan (Integratie).

De PVV, PvdA en het CDA hadden Hirsch Ballin eerder gevraagd of het mogelijk was Yasin de toegang tot Nederland te weigeren. Dat bleek niet het geval. Volgens de PVV is Yasin "een terrorist" en "een kwaadaardige man".

De PvdA wilde weten of het klopt dat hij de radicale islam en onverdraagzaamheid tussen moslims en niet-moslims predikt. Ook het CDA was geschrokken van uitspraken van de prediker. Zo heeft de Amerikaanse regering volgens Yasin het aidsvirus ontwikkeld en de ziekte doelbewust in Afrika uitgezet.

PVV maakt sprong in peiling

De PVV van Geert Wilders maakt zondag in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond een sprong van drie zetels. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou de PVV uitkomen op twintig zetels, drie meer dan vorige week en elf meer dan nu in de Tweede Kamer.

D66 krijgt er een zetel bij en komt op zeventien, een meer dan vorige week. D66 heeft nu drie zetels in het parlement.

Verliezers deze week zijn de SP, de VVD en Rita Verdonk. SP en VVD verliezen een zetel, Verdonk twee. De SP komt daarmee uit op veertien zetels, elf minder dan het huidige zetelaantal. De VVD staat op twintig, twee minder dan bij de laatste verkiezingen. Verdonk, nu een eenmansfractie, staat op vier.

Verder zijn er geen wijzigingen in de peiling. Het CDA staat op 29 (41 in de Kamer), de PvdA op 27 (33), GroenLinks op tien (zeven) en ChristenUnie op vijf (zes). De SGP en de Partij voor de Dieren staan stabiel op twee, net als nu in de Kamer.

Uitslag Vitesse - NEC

Om 12:30 uur werd in het Gelredome afgetrapt voor de Gelderse derby tussen Vitesse en NEC. Hieronder vind je de uitslag.

Vitesse - NEC 0-0

Toeschouwers: 18.166
Scheidsrechter: Vink
Stadion: Gelredome, Arnhem
Gele kaart: Van der Struijk, Junker (Vitesse), Kivuvu, FernŠndez (NEC)

Opstellingen

Vitesse: Velthuizen, Verhaegh, Sprockel, van der Struijk, Kuiper, Claudemir, Sansoni, Hofs, Molhoek (Stevanovic/46), Junker (Snijders/87), van Wolfswinkel (Jenner/68)

NEC: Babos, FernŠndez, Pothuizen, El-Akchaoui, Sibum (Burgzorg/35), Kivuvu, SchŲne, Davids, Rommedahl, van Beukering (Tshibamba/82), Bouaouzan (El Kabir/69)

[WB] Boer wint weer 1.000 meter

Net als gisteren heeft Margot Boer vandaag ook de 1.000 meter gewonnen bij de wereldbekerwedstrijden sprint in Kolomna.

Met een tijd van 1.15,79 was ze bovendien ook nog iets sneller dan het baanrecord dat ze gisteren al wist te verbeteren. Anni Friesinger, gisteren nog zesde, eindigde vandaag in een tijd van 1.15,81 als tweede. Christine Nesbitt werd net als gisteren derde en liep daarmee in de WB-stand
verder uit op haar landgenote Kristina Groves, die in Kolomna afwezig is.

Zettel wint reuzenslalom

De Oostenrijkse Kathrin Zettel heeft vanmiddag in het Italiaanse Cortina d'Ampezzo de wereldbekerwedstrijd op de reuzenslalom op haar naam geschreven. Zettel noteerde een tijd van 2.47,10.

Het was overigens een geheel Oostenrijks podium. Michaela Kirchgasser eindigde als tweede en Elisabeth GŲrgl, die na de eerste manche nog aan de leiding ging, eindigde uiteindelijk als derde. De Finse Tanja Poutiainen, die het wereldbekerklassement op de reuzenslalom leidt, werd zesde.

[WB] Fredricks verrast op 500 meter

Bij de wereldbekerwedstrijden sprint in Kolomna heeft de Amerikaan Tucker Fredricks de tweede 500 meter van dit weekend op zijn naam geschreven.

Fredricks was met 34,81 net iets sneller dan Keiichiro Nagashima en Yu Fengtong die tweede en derde werden. Die laatste twee zijn overigens in een hevig gevecht gewikkeld om de wereldbeker op de 500 meter. Gisteren was Nagashima ook al sneller dan Yu en hij heeft zijn achterstand op de Chinees verkleind tot 29 punten.

Beste Nederlander was Simon Kuipers die in een tijd van 35,31 achtste werd.

Toivonen redelijk tevreden over debuut

Ola Toivonen, de nieuwe aankoop van PSV, kon met een goed gevoel terugkijken op zijn debuut tijdens de Brabantse derby tegen NAC Breda (2-2). De nieuweling werd door trainer Huub Stevens in de basis gezet en was te spreken over zijn vertoonde spel.

"Het was heel erg wennen, maar het ging best okť, liet Toivonen na afloop weten. De Zweed kreeg de voorkeur boven Danko Lazovic en Danny Koevermans, die beide op de bank begonnen. "Het was voor mij ook wel verrassend dat ik in de basis stond, zeker omdat ik pas twee weken bij de club ben. Toen ik na zeventig minuten gewisseld werd, was de pijp dan ook aardig leeg."

Toen de wedstrijd begon, moest Toivonen even wennen aan het spelsysteem van PSV. De Eindhovenaren acteerden namelijk in een verkapte 4-2-3-1-formatie. "In Zweden speelde ik altijd in een systeem met twee spitsen, nu stond ik in mijn eentje in de punt van de aanval. Dat was raar, want ik stond nu de hele tijd tegenover twee centrale verdedigers en een verdedigende middenvelder. Eigenlijk was het dus de hele tijd drie tegen ťťn. Maar goed, dat zijn dingen waar ik even aan moet wennen, om telkens twee man in je rug te hebben."

Toch kwam Toivonen ook negatief in beeld, nadat hij een fopduik maakte. In de Eredivisie worden dergelijke acties namelijk niet gewaardeerd. De Zweed kreeg na dit voorval dan ook de gele kaart voorgehouden, maar toonde na afloop geen berouw. "Ach, zoiets is toch normaal. Dat doet elke spits."

Messi wil niet weg bij FC Barcelona

Lionel Messi reageerde zaterdag, na afloop van het duel tussen zijn FC Barcelona en Club Deportivo Numancia, op de geruchten van een mogelijk vertrek. Zo zou de jonge Argentijn ingezet worden rond de presidentsverkiezingen bij Real Madrid.

Men vreesde aanvankelijk dat ťťn van de potentiŽle opvolgers van Ramon Calderon Messi naar de Spaanse hoofdstad wilde halen. In het verleden gebeurde dit ook al met Luis Figo.

Messi reageerde echter verbaasd op de verhalen. "Ik wil nooit vertrekken bij BarÁa, dit is mijn thuis. Ze hebben heel veel gedaan voor mijn familie en als ik niet gedwongen wordt, dan wil ik nooit weg uit Barcelona. Ik weet niet waar deze geruchten allemaal vandaan komen", liet hij tegenover BarÁa TV weten.

Hong Kong komt met eerste 3D-pornofilm

Met een beetje mazzel kunnen we dit jaar tijdens Kerst de eerste seksfilm in 3D in de bios bewonderen. Hiervoor moeten we dan nog wel even een reisje naar China maken.

De Hong Kongse filmmaker Stephen Shiu Jr. erkent dat hij bezig is met een driedimensionale pornofilm, met de veelzeggende titel '3D Sex and Zen'. De productie zal omgerekend bijna drie miljoen euro kosten.

'Het lichaam als gebedstapijt' dient als basis voor de speciale seksfilm. Dit is een oud Chinees boek, dat is geschreven in de zeventiende eeuw. 

Met behulp van een speciaal brilletje lijkt het voor de bezoekers of er enkele centimeters voor hun neus een nummertje wordt gemaakt, zo belooft de producent. In april zullen de opnames, met Japanse en Taiwanese actrices, gaan starten. Met een beetje mazzel moet de film eind dit jaar nog in de Chinese bioscopen draaien, zo laten media ons weten.

Benfica meldt zich voor Biseswar

Diego Biseswar staat in de belangstelling van de Portugese topclub Benfica. Zijn zaakwaarnemer Jeroen Hoogewerf heeft dat tegenover de website Maisfutbol bevestigd.

"Ik weet dat er interesse is, al moeten we kijken of dat relevant wordt. Elke speler is vereerd met de interesse van een club als Benfica, maar er zijn meerdere clubs geÔnteresseerd," aldus Hoogewerf.

Het contract van Biseswar loopt aan het einde van dit seizoen af, waardoor hij komende zomer mogelijk transfervrij uit De Kuip vertrekt. Volgens Hoogewerf is het echter nog niet zeker dat hij Feyenoord verlaat. "Diego moet eerst beslissen of hij bij Feyenoord wil blijven. Hij heeft een aanbod van de club ontvangen en volgende week zijn er besprekingen."

Hamas wil bestand van maximaal anderhalf jaar

De extreem islamitische Hamas-beweging is bereid tot een wapenstilstand van maximaal anderhalf jaar. Hamas-vertegenwoordiger Aiman Taha heeft dat verklaard in de Egyptische hoofdstad Cairo. Dat meldde de nieuwszender Al-Arabija zondag.

Afgevaardigden van Hamas en vertegenwoordigers van de Egyptische regering praten zondag over de mogelijkheden van een staakt-het-vuren in de Gazastrook. Tot nog toe wilde Hamas niet verder gaan dan een bestand met een duur van een jaar.

Eind vorig jaar liep een eerder bestand tussen Israël en Hamas af. Daarop brak een oorlog uit die drie weken duurde en waarbij zeker 1300 mensen om het leven kwamen. Sinds een week wordt er niet meer gevochten in Gaza.

[AO] Dokic door

Jelena Dokic heeft de kwartfinales bereikt op de Australian Open. De nummer 187 van de wereld, die ooit vierde stond, versloeg Alisa Kleybanova met 7-5, 5-7 en 8-6.

De wedstrijd was een genot om naar te kijken voor het publiek. De twee bestookten elkaar vanaf de baseline met mokerslagen. De Russin maakte veel minder fouten, maar ze sloeg ook een stuk minder winners. Dokic ging aan het eind van de derde set nog door haar enkel, maar door pure vechtlust wist ze de partij toch in haar voordeel te beslissen.

Grolsch slaat te snel dood

Bierliefhebbers die gek zijn op het merk Grolsch moeten hun glas snel leegdrinken. Bij de pijpjes die de afgelopen tijd zijn geproduceerd, verdwijnt de schuimkraag namelijk als sneeuw voor de zon.

Bij de Enschedese bierbrouwer regent het de laatste tijd klachten over snel doodslaand bier. Een woordvoerder van Grolsch geeft toe dat het aantal klachten de afgelopen weken groter is dan voorheen.

Hierop besloot de fabriek een voorraadje bier weer retour te nemen. Een woordvoerder van de brouwerij wil echter niet zeggen om hoeveel flesjes het gaat, ook over de klachtenregen wil ze niets zeggen. "Het waren er wat meer dan normaal gesproken, maar over aantallen doen we geen mededelingen."

Men is er nog niet over uit wat de veroorzaker is van het dode bier. "We hebben nu eenmaal met een natuurproduct te maken en dan willen wel eens minimale fluctuaties optreden. Voor de goede orde: het ging louter om het visuele aspect."

Wat vind jij heerlijk bier? Je kunt je verhaal kwijt in het speciale review-forum!

[WB] Wolf wederom de snelste

Net als gisteren heeft Jenny Wolf ook de tweede 500 meter op haar naam geschreven bij de wereldbekerwedstrijden in Kolomna. De Duitse noteerde een tijd van 37,67.

Annette Gerritsen, die gisteren nog tweede werd, eindigde vandaag als vijfde in een tijd van 38,44. Margot Boer was ook langzamer dan gisteren en werd nu in 38,55 zevende. Thijsje Oenema reed een nieuwe persoonlijk record met 38,66.

Wolf gaat in de stand om de wereldbeker met 885 punten aan de leiding. Annette Gerritsen staat derde met 500 punten.

Ubisoft met verkoopcijfers, Far Cry 2 bovenaan

Eind 2008 lanceerde Ubisoft verschillende grote titels waaronder Prince of Persia, Far Cry 2, Rayman Raving Rabbids: TV Party en Shaun White Snowboarding. Verwacht werd dat deze drie titels erg goed zouden verkopen. Of dit echt zo is, heeft Ubisoft vandaag bekend gemaakt.

In de periode oktober-december is Far Cry 2 met 2,9 miljoen exemplaren de meest verkochte titel van Ubisoft. Shaun White Snowboarding was na Far Cry 2 goed voor 2,3 miljoen verkochte exemplaren. Daarna komt Prince of Persia met 2,2 miljoen. Hierover is Ubisoft niet heel erg tevreden en ze verwijten het aan de erg trage start die de game had. Op de derde plaats staat Rayman Raving Rabbids: TV Party met 1,5 miljoen verkochte exemplaren. Al met al is Ubisoft zeer tevreden met deze cijfers.

FOK!games zoekt nieuwe redacteurs

Heb jij altijd al eens voor FOK!games willen werken? Dan krijg je nu de kans want we zijn op zoek naar nieuwe redactieleden. Deze keer zijn we op zoek naar een tweetal verschillende redacteurs: columnisten en reviewers. Denk je dat jij een ongekend schrijftalent hebt of dat de columns op jouw game-blog niet genoeg aandacht krijgen? Misschien dat het dan eens tijd wordt om te solliciteren naar een 'baantje' bij FOK!games:

Reviewer

De eerste voorwaarde waaraan een reviewer moet voldoen is natuurlijk dat hij/zij van gamen houdt en redelijk verstand heeft van wat er allemaal speelt in de games-wereld. Daarnaast moet je er ook nog eens leuk over kunnen vertellen, waarbij je mening verder moet gaan dan "Wow, dat is een vette game, want er zit veel bloed in". Jij als gamer weet precies het juiste oordeel over een game te geven met daarbij een passende onderbouwing. Naast het beoordelen van games heb je als reviewer ook de taak om nieuwsberichten te plaatsen, met een quotum van dertig berichten per maand en één (p)review per maand.

Columnist

Veel mensen hebben een duidelijke mening over bepaalde zaken in de games-wereld, maar er zijn weinig mensen die dit goed onder woorden kunnen brengen. Als columnist is het de bedoeling dat je jouw mening geeft in een origineel stukje tekst, waarin je redelijk vrij wordt gelaten in de inhoud en structuur. De columnisten hebben ook een quotum van dertig berichten en één column per maand.

Kan ik nu stoppen met het opstrijken van dikke bonussen?

Nee, wanneer je redactielid bent bij FOK!games krijg je geen vergoeding en ook geen dure lease-bak. Het werk is op vrijwillige basis en je moet dus echt interesse hebben in games en het nieuws erom heen als jij bij FOK!games komt werken. Dit betekent natuurlijk niet dat er niks van je wordt verwacht; je zult elke maand moeten voldoen aan het quotum zoals hierboven is beschreven en wat je aflevert moet van goede kwaliteit zijn.

Wat we jullie wel kunnen bieden is een heel gezellige crew, je kunt artikelen publiceren op één van de grootste gamesites van Nederland, je krijgt toegang tot geheime fora en je krijgt een mooi tagje naast je naam.

Solliciteren

We nemen natuurlijk niet zomaar iedereen aan en je zult je eerst moeten bewijzen. Dit kun je doen door mee te doen aan deze sollicitatieronde. Een eerste selectie wordt gemaakt aan de hand van een ingevulde vragenlijst. Iedereen krijgt bericht over de volgende ronde en in die volgende ronde vragen we aan diegenen die door zijn een proefstukje te schrijven.

Je kunt meedoen door een mailtje te sturen naar games@fok.nl met als onderwerp: FOK!games sollicitatie en als tekst de volgende gegevens:

Nicknaam
Naam
Leeftijd
Consoles/handhelds in bezit en/of specs PC
Gewenste functie bij FOK!games
Top drie slechtste games
Top drie beste games
Opleiding/beroep
Hoeveel games koop je gemiddeld per drie maanden?
Waarom zou jij goed passen bij FOK!games?

We verwachten hierbij niet dat je gewoon een lijstje instuurt. Ga er even voor zitten en motiveer de antwoorden op bepaalde vragen. Waarom verdient een game de titel 'beste game ooit'? Natuurlijk hoeft de motivatie niet bij elke vraag, wij kunnen ook wel raden hoe het komt dat je momenteel 20 bent.

De nieuwe redactieleden worden uiteindelijk gekozen door de hoofdredactie, eindredactie en de huidige redactieleden. Aanmelden voor de eerste ronde kan tot 25 januari 23:59 uur.

Van Hanegem: "Te lang bij Utrecht gebleven"

Willem van Hanegem heeft afgelopen zaterdag, tegenover een camera van Sport1, laten weten dat hij te lang bij FC Utrecht is gebleven. De oefenmeester heeft hier namelijk spijt van. John van Loen en David Nascimento zouden na zijn vertrek alle taken overnemen.

Van Hanegem liet weten al plannen te hebben om FC Utrect te verlaten. Deze actie vond echter al eerder plaats na zijn kritische uitlatingen over Frans van Seumeren, grootaandeelhouder van FC Utrecht. Hierdoor kreeg de oefenmeester in december al zijn congť.

De Kromme kon overigens niet leven met de uitspraken over hem, die in diverse media werden vermeld. "Ik ben nog nooit te laat komen. En hekken doorknippen? Allemaal flauwekul. Natuurlijk kan ik tegen kritiek. Ik heb jarenlang gevoetbald en getraind, dan krijg je van alles naar je hoofd geslingerd. Ik had het nooit zo lang vol kunnen houden als ik niet tegen kritiek zou kunnen."

Stiekem hoopt Van Hanegem dat hij tijdelijk bij Feyenoord aan de slag kan, maar deze kans lijkt erg klein. De verwachting is namelijk dat interim-trainer Leon Vlemmings het seizoen zal afmaken. Daarna lijkt de komst van Mario Been, nu nog trainer van NEC, de meest logische.

Garagist treft gejatte wielen aan op internet

Nadat een garagehouder uit Rijssen twee weken geleden was bestolen van acht velgen, deed hij uiteraard aangifte bij de politie. Toch besloot de tukker even diverse verkoopsites in de gaten te houden of de wielen hierop misschien werden aangeboden.

En inderdaad, enkele dagen later herkende hij plotseling zijn eigen velgen op internet. De garagist seinde de politie in, die na enig speurwerk een 38-jarige man uit Lobith in de kraag vatte.

Joden en moslims samen bij Auschwitz-herdenking

Circa duizend personen zijn vanochtend in Amsterdam bij elkaar gekomen voor de jaarlijkse Auschwitz-herdenking. De aanwezigen herdenken de bevrijding van het vernietigingskamp Auschwitz op 27 januari 1945 en staan stil bij de moord op miljoenen joden, zigeuners, homoseksuelen en anderen door de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Onder de aanwezigen zijn ook enkele moslims. Het gaat onder meer om vertegenwoordigers van het Landelijk Beraad Marokkanen, de Unie van Marokkaanse Moskeeën in Amsterdam en Omstreken en het Amsterdamse jongerencentrum Argan. Zij hebben gehoor gegeven aan een oproep van minister Eberhard van der Laan van Integratie aan vooral Marokkaanse Nederlanders om de bijeenkomst te bezoeken. Hun deelname moet tot meer begrip tussen joden en moslims leiden.

De belangstellenden verzamelden zich in het stadhuis van de hoofdstad. Vervolgens begonnen ze aan een stille tocht naar het spiegelmonument 'Nooit Meer Auschwitz' van Jan Wolkers in het Wertheimpark. Daar is om half twaalf een herdenkingsceremonie.

De herdenking is onder spanning komen te staan door de Israëlische inval in de Gazastrook. Tijdens demonstraties in Nederland riepen deelnemers antisemitische leuzen. Ook waren er gevallen van geweld tegen joodse personen en gebouwen. Onder de deelnemers zijn verder hoogwaardigheidsbekleders als de Amsterdamse burgemeester Job Cohen en staatssecretaris Jet Bussemaker (VWS).

SP-Kamerlid Harry van Bommel is er niet bij. Hij besloot onlangs na overleg met het organiserende Nederlands Auschwitz Comité de herdenking te laten schieten. Hij deed dit omdat hij had meegelopen in een protestdemonstratie waarin onder meer 'Hamas, Hamas, Joden aan het gas' werd geroepen.

Het Auschwitz Comité herdenkt de misdaden van de nazi's al tientallen jaren op de zondag die het dichtst bij de datum van de bevrijding van het vernietigingskamp ligt. Tussen juli 1942 en september 1944 werden meer dan 107.000 joden gedeporteerd uit Nederland. Slechts 5200 van hen overleefden de concentratiekampen en keerden terug.

Joden en moslims samen bij Auschwitz-herdenking  (foto: ANP)

Speciale rode Xbox 360 bundel met RE5?

Waarschijnlijk kunnen we binnenkort een speciale rode Xbox 360 bundel verwachten, ter ere van de release van Resident Evil 5. Volgens onze collega's van Kotaku komt Microsoft of Capcom zeer binnenkort met een aankondiging van deze bundel. De bundel bestaat uit de volgende onderdelen:

* Rode 360
* Rode controller
* Resident Evil 5
* Resident Evil 5 NXE theme
* Download coupon voor Super Street Fighter II Turbo HD

Het prijskaartje is nog niet bekend, net als de mogelijke releasedatum. Misschien is deze Xbox 360 wel wat voor Marco Borsato, die zegt toch iedere dag: "vandaag is rood..."

Vlemmings niet blij met gelijkspel

Feyenoord verloor afgelopen zaterdag opnieuw punten. In eigen huis kwamen de Rotterdammers tegen Willem II niet verder dan een gelijkspel (1-1). Leon Vlemmings, interim-trainer van de club uit de Kuip, was in elk geval niet tevreden.

"Een punt is te weinig om in deze fase ons zelfvertrouwen flink op te vijzelen," aldus Vlemmings in een reactie. "Ik ben natuurlijk ook wel blij dat die 1-1 nog heel laat valt. Dat is dan toch nog een steuntje in de rug van de ploeg."

De trainer van Willem II, Andries Jonker, had na afloop van de wedstrijd het gevoel dat hij met 5-0 had verloren.

Hardware verkopen Japan, alles loopt terug


Eerder deze week lieten we al zien dat de softwareverkopen wat aan het teruglopen waren in Japan, nu is ook duidelijk dat het met de hardware niet veel beter gaat. De Xbox 360 lijkt er procentueel het minst last van te hebben, met een afname van 9,2%. Grote verliezer is de PSP met een krimping van 29,6%. Opvallend om te zien is dat ondanks dat de Nintendo DSi al een tijdje verkrijgbaar is, zijn voorganger, de DS Lite, nog steeds beter verkoopt dan de Xbox 360 en bijna gelijkwaardig aan de PlayStation 3. Het lijkt niet handig voor Nintendo om het systeem dan ook helemaal uit het assortiment te gaan gooien.

Hardware | This Week | Last Week | YTD | LTD
NDS | 81,334 | 101,630 | 413,642 | 25,451,951
PSP | 42,559 | 60,495 | 260,142 | 11,575,747
WII | 32,333 | 41,243 | 193,541 | 7,640,109
PS3 | 20,690 | 28,144 | 109,488 | 2,711,226
360 | 9,576 | 10,554 | 39,824 | 860,788
PS2 | 5,760 | 6,628 | 24,936 | 21,418,700
-------------------------------------------------------
DSi | 62,525 | 78,201 | 140,726 | 979,296
DSL | 18,809 | 23,429 | 42,238 | 17,416,632

Bruyneel: "Lance geen goede ploegleider"

Johan Bruyneel heeft een opvallende uitspraak gedaan. Volgens de hem zou Lance Armstrong namelijk geen goede ploegleider kunnen worden. De Belg won met de Amerikaan zeven keer de Tour de France. Dit seizoen werken zij opnieuw samen.

Volgens Bruyneel is het voor Amstrong nadelig dat hij een toprenner is geweest. "Hij zou gewoon een slechte ploegleider zijn. Ik had dat vroeger ook met Joop Zoetemelk, bij Rabobank," liet hij weten. "Joop kon er gewoon niet bij dat iemand moest lossen op een colletje van tweede categorie. Lance zou dat ook hebben. Nu, hij is het ook helemaal niet van plan en dat is maar goed ook."

Omstanders belagen ambulancepersoneel

Ambulancepersoneel is vannacht in Uden door omstanders belaagd. Toen de ambulance in de Kersenstraat kwam om een gewonde hulp te verlenen, begonnen omstanders te slaan en bedreigingen te uiten.

De ambulancemedewerkers zijn daarop met het slachtoffer weggevlucht, aldus de politie vandaag.

De meldkamer kreeg rond middernacht een melding over een vechtpartij waarbij een gewonde was gevallen. Zowel politie als ambulance spoedden zich naar het incident, waar de ambulance als eerste aankwam. Zij troffen een grote groep mensen en de gewonde aan.

Meerdere omstanders begonnen gelijk te dreigen. "Als ze het slachtoffer niet zouden redden, zou hen iets overkomen”, aldus de politie. Ondertussen werd het ambulancepersoneel door omstanders vastgepakt en belemmerd in hun werk.


Omstanders belagen ambulancepersoneel  (foto: DAG)

Seizoen Gommans ten einde

Harrie Gommans speelde zaterdagavond pas zijn tweede wedstrijd voor Roeselare, en het ziet ernaar uit dat het voorlopig de laatste was. De huurling van Roda JC scheurde een pees in zijn knie af en zijn seizoen lijkt nu al ten einde.

Roeselare is momenteel de hekkensluiter in de Belgische Eerste Klasse. De club won zaterdag met 3-1 van Charleroi. Het gewonnen duel had voor Roeselare echter een nare bijsmaak door de blessure van Gommans.

De aanvaller raakte geblesseerd na een tackle van Mohamed Chakouri, die wegkwam met een gele kaart. "Die tackle was eerder op de voet en het scheenbeen dan op mijn knie. Ik denk dat ik tegelijkertijd ook net mijn knie draaide om de bal naar rechts te kunnen inspelen en dat het noodlot op die manier toegeslagen heeft. Jammer, jammer, jammer," aldus Gommans op de clubwebsite.

"Brute pech inderdaad, de pees blijkt helemaal afgescheurd." Harrie Gommans is zondagochtend al geopereerd, meldt Roeselare op de clubwebsite.

Kunstschaatster laat tepel zien tijdens EK

Een Russische kunstschaatster heeft de wereld weten te schokken. Ekaterina Rubleva heeft namelijk onbedoeld haar tepel laten zien voor het oog van miljoenen kijkers.

Zoals iedereen vast wel weet, is op dit moment in Helsinki het EK kunstschaatsen aan de gang. Tijdens het vertonen van haar kunsten, ging er echter iets mis. Haar spaghettibandje knapte, waarop menigeen likkebaardend staarde naar Rubleva's blote tepel.

 


*fap fap*

[A1GP] Uitslag hoofdrace Nieuw-Zeeland

Team Zwitserland heeft de hoofdrace van de Grand Prix van Nieuw-Zeeland op zijn naam geschreven. Neel Jani bleef Ierland, Portugal en AustraliŽ voor. Robert Doornbos wist voor Nederland als vijfde te eindigen. In het kampioenschap staat Ierland eerste, Nederland staat hierin op de vijfde plek.

PosTeamCoureurRondenTijd Verschil
1ZwitserlandNeel Jani50 1:06:19.574
2IerlandAdam Carroll50 1:06:20.621 1.047
3PortugalFilipe Albuquerque50 1:06:21.953 2.379
4AustraliŽJohn Martin50 1:06:30.167 10.593
5NederlandRobert Doornbos50 1:06:33.976 14.402
6FrankrijkLoÔc Duval50 1:06:36.997 17.423
7IndiaNarain Karthikeyan50 1:06:39.789 20.215
8Verenigde StatenMarco Andretti50 1:06:40.373 20.799
9ItaliŽEdoardo Piscopo50 1:06:42.730 23.156
10Zuid-AfrikaAdrian Zaugg50 1:06:42.921 23.347
11MaleisiŽFairuz Fauzy50 1:06:46.406 26.832
12BraziliŽFelipe Guimar„es49 1:06:32.2381 lap
13Groot-BrittanniŽDan Clarke49 1:06:32.6331 lap
14Nieuw-ZeelandChris van der Drift49 1:06:43.9441 lap
15ChinaCheng Cong Fu49 1:06:45.2451 lap
16MexicoSalvador DurŠn43 58:11.5427 laps
17IndonesiŽSatrio Hermanto42 57:36.7578 laps
18MonacoClivio Piccione33 46:53.80117 laps
19LibanonDaniel Morad1 1:45.29449 laps

Stand in het kampioenschap

PosTeam Punten
1Ierland65
2Zwitserland52
3Portugal49
4Frankrijk41
5Nederland38
6Nieuw-Zeeland35
7MaleisiŽ30
8AustraliŽ30
9Verenigde Staten19
10Groot-BrittanniŽ16
11Zuid-Afrika16
12Monaco9
13ItaliŽ8
14India5
15BraziliŽ4
16Korea4
17China4
18Libanon3
19IndonesiŽ0
20Mexico0
-Canada0
-Duitsland0
-Pakistan0

[A1GP] Doornbos tevreden

Tijdens de sprintrace en feature race op het Taupo Motorsport Park, eindigde Robert met A1 Team Nederland op een derde en vijfde plaats.

Nadat de Nederlandse A1 coureur de sprintrace vanaf de tweede startplaats was aangevangen en een goede start maakte, vocht Doornbos voor een positie met Ierland. Door problemen tijdens de pitstop viel hij echter een plaats terug en moest genoegen nemen met een derde plaats. De feature race begon voor Robert vanaf de tweede startpositie met een minder goede start, waardoor hij direct een aantal plaatsen moest inleveren. Gedurende de race kon dit deels goed worden gemaakt, echter verloor hij ook hier tijd tijdens de pitstops. Met het resultaat van vandaag komt A1 Team Nederland uit op 38 punten, goed voor een vijfde plaats in het kampioenschap.

Doornbos: "Als je van de eerste rij start, ga je natuurlijk vol voor de overwinning. We hadden een goede start bij de sprint race en bij de pitstop zat ik bij Ierland in de versnellingsbak en konden we een positie pakken met een goede stop. Helaas verloren we heel veel bij de pitstop en hier moeten we harder aan werken. Door een software probleem bij het wegrijden, verloren we nog meer tijd en kwamen we niet als leider terug de baan op, maar in P3 waar we ook bleven. Wel een podium, maar niet de plek waar we voor aan t vechten waren.In de feature race startten we weer vooraan, maar helaas had ik teveel wheelspin bij de start en verloor een aantal plaatsen. Het is een lange race dus deze konden we goed maken, maar ook tijdens de pitstops nu verloren we veel tijd ten opzichte van de competitie en lagen nu ineens P6....balen!! Bij de tweede pitstop verloren we tijd met een moerbout die niet goed vastging, maar ik heb daarna Frankrijk nog wel in kunnen halen voor P5.
Het zijn goede punten maar we willen winnen, dus er moet nog harder gewerkt worden en dan vallen de stukjes op hun plaats. Ik heb het naar mijn zin gehad en kijk erg uit naar mijn volgende kans bij A1 Team Nederland."

[AO] Jankovic uitgeschakeld

Jelena Jankovic is in de achtste finales van de Australian Open uitgeschakeld. De nummer een van de wereld ging met 1-6 en 4-6 onderuit tegen Marion Bartoli.

De Francaise dreef vooral met haar snoeiharde backhand de Servische tot wanhoop. In de eerste set sjokte Jankovic moedeloos over de baan en pas in het tweede bedrijf besloot ze ervoor te gaan knokken. Hierdoor ontstond er een boeiend gevecht. Bartoli veranderde haar spel niet en bleef de tweede service van Jankovic aanvallen. Die wist twee breaks goed te maken, maar de derde bleek alsnog fataal.

Jonker: "Voelt alsof je met 5-0 hebt verloren"

In de allerlaatste minuut verspeelde Willem II gisteren de zege. Trainer Andries Jonker was teleurgesteld.

"Dit voelt alsof we met 5-0 hebben verloren", vertelt de trainer voor de camera van Eredivisielive. "Het is een gebrek aan ervaring. De eerste keer in de hele wedstrijd dat de organisatie niet staat valt-ie toch nog."

"In de beginfase vond ik Feyenoord makkelijk spelen, daarna zijn wij goed in de wedstrijd gekomen. Na de voorsprong loopt het zoals je hoopt, maar dan maak je in de allerlaatste minuut een fout."

Willem II maakt dit seizoen veel treffers uit standaardsituaties. Zo ook gisteren. Jonker: "Iedereen is gewaarschuwd. We hebben er deze week opnieuw veel aandacht aan besteed en het lukt weer. Dat is mooi. ReŽel gezien was een gelijkspel terecht. Feyenoord heeft kansen gehad, wij hebben kansen gehad op de 0-2 en 0-3, maar als je in de 93ste minuut voor staat wil je ook winnen."

[AO] Federer door

Roger Federer heeft zich voor de kwartfinales van de Australian Open geplaatst. De Zwitser versloeg TomŠs Berdych met 4-6, 6-7 (4), 6-4, 6-4 en 6-2.

Federer begon zeer wisselvallig aan de partij en tegen Berdych leverde dat direct een dubbele break tegen op. De eerste break wist Federer nog weg te werken, maar de tweede niet. In de tweede set ging de Zwitser beter spelen, maar Berdych wist van zich af te bijten. Hij wist een break achterstand goed te maken en trok vervolgens de set in de tiebreak naar zich toe.

Federer viel in de derde set aan en liet af en toe zijn beste spel zien. Berdych wilde van geen wijken weten, maar hij kon niet het niveau dat hij in de eerste twee sets liet zien vasthouden. Nadat Berdych ook de vierde set verloor was zijn verzet gebroken. In de vijfde set brak Federer zijn tegenstander twee keer en plaatste zich voor de zesde maal op rij voor de kwartfinales.

Ritwinst Chicchi,eindzege Davis

Allan Davis heeft de Tour Down Under op zijn naam geschreven. De sprinter van Quick Step, die als enige aan alle elf edities meedeed, pakte dit jaar, naast drie keer de dagzege, ook de eindzege.

De laatste etappe, 90 kilometer in en rondom Adelaide, werd een prooi voor de Italiaan Francesco Chicchi. In de massasprint was hij Robbie McEwen en Rabobankrenner Graeme Brown de baas.

"Eindelijk is het me gelukt. Ik kan het niet geloven. Vandaag moest de ploeg de trui verdedigen. Dat is prima gelukt en ik dank mijn ploegmaten daarvoor," aldus Davis na afloop.

Afellay: "Resultaten zijn niet des PSV's

De onaantastbaarheid van PSV van de afgelopen jaren is dit seizoen volledig verdwenen. NAC Breda nam gisteren een punt mee uit Eindhoven.

Ibrahim Afellay nam zijn ploeg bij een 1-2 achterstand bij de hand, maakte zelf de 2-2, maar verder kwamen de Eindhovenaren niet. "Na afloop was het muisstil in de kleedkamer", zegt de middenvelder tegen de NOS. "Het is moeilijk aan te geven waar het aan ligt. Als spelers willen we heel graag. Je ziet ook dat we er wel voor knokken. Uiteindelijk halen we er nog wel een punt uit, maar er had meer in gezeten."

Over een vijfde kampioenschap op rij denken ze bij PSV voorlopig niet. Afellay: "We moeten gewoon eerlijk zijn en naar onszelf kijken en op de plekken boven ons richten. Op dit moment moeten we ons absoluut niet op de titel richten."

"Het mocht niet zo zijn. Nogmaals, ik geef, zoals iedere speler, elke wedstrijd alles. Ik hoop dat we zo verder kunnen gaan. Aan de werklust ligt het absoluut niet, maar resultaat is het allerbelangrijkst. Die zijn op dit moment niet 'des PSV's'."

DVD: Semi-Pro

Will Ferrell, Woody Harrelson en Andrť Benjamin (beter bekend als Andrť 3000 van Outkast) spelen de hoofdrollen in Semi-Pro, een comedie over een slecht basketballteam in Amerika. Het is een film over de ex-popster Jackie Moon (Ferrell) die ooit ťťn hit scoorde met het nummer 'Love Me Sexy' en daarmee zoveel geld verdiende dat hij een basketballteam kocht. Aangezien het zijn team was, heeft hij zichzelf maar meteen tot hoofdcoach en sterspeler gebombardeerd. Hij verzorgt tevens de promotie en doet de aankondiging van de Flint Michigan Tropics. Het enige probleem is dat zij het meest belabberde team zijn uit de ABA, de divisie waarin het team actief is. Dit verhaal, overgoten met een lading funk uit de jaren '70 vormt de basis voor Semi-Pro.

Omstreden sjeik Yasin spreekt opnieuw

De omstreden islamitische prediker Khalid Yasin spreekt vandaag vanaf 12.00 uur in de Rotterdamse Dar Al-Hijra moskee. Leefbaar Rotterdam en de PVV probeerden gisteren tevergeefs de preek van de sjeik door de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb te laten verbieden.

Yasin, een Amerikaan, hield afgelopen vrijdag een lezing op de Islamitische Universiteit Rotterdam. Hierin zou hij hebben gezegd dat PVV-fractievoorzitter Geert Wilders gegeseld moet worden als straf voor het stelselmatig beledigen van moslims en de islam. De PVV eiste daarop dat de "haat-imam" zou worden opgepakt of uitgezet.

Ontdek Islam, de organisatie die Yasins lezing organiseerde, beweerde gisteren dat de opmerking van de prediker dat Wilders "een tik op de vingers" moet krijgen, verkeerd uit het Engels was vertaald. Een woordvoerster van burgemeester Aboutaleb liet weten geen reden te zien om de preek van de sjeik op voorhand te verbieden.

Eindhovenaren huis uit wegens bomruiming

Ongeveer 2500 Eindhovenaren moeten vanochtend hun huis in de wijk Meerhoven verlaten vanwege de ontmanteling van vier vliegtuigbommen uit de Tweede Wereldoorlog. De bommen zijn eind vorig jaar gevonden in een gebied dat eerder bomvrij was verklaard.

Het gaat om twee Amerikaanse vijfhonderdponders en twee Engelse duizendponders. De bewoners van 1300 woningen mogen op kosten van de gemeente naar de Winter Efteling of naar zwembad de Tongelreep.

De ruiming begint om tien uur in de ochtend en duurt vermoedelijk tot vier uur in de middag.

Uitslag Excelsior - Haarlem

Vanavond vond er ťťn wedstrijd plaats in de Jupiler League, Excelsior nam het in eigen huis op tegen Haarlem. Hieronder vind je de uitslag.

Excelsior - Haarlem 1-1
52’ Altheer 1-0
82’ Veenstra 1-1

Toeschouwers: 1324
Scheidsrechter: GŲzŁbŁyŁk
Stadion: Woudestein
Gele kaart: Alisic, Van Guldener (Excelsior), Veenstra, Van Wegen, Van den Broek (Haarlem)

Opstellingen

Excelsior: Mulder, Bandjar, Van Steensel, Demir, Van Peppen, Van Dieren, Koolwijk (83/Voskamp), Altheer, Alisic (76/Korf), Van Guldener

Haarlem: Van Wegen, Berck Beelenkamp, Akerboom, Karreman, Derlagen, Nieuwenburg, Van den Broek, Kousemaker (78/Van den Berg), Wijks (84/Post), Ten Heuvel (78/Jongebloet), Veenstra

'Been rond met Feyenoord'

Mario Been wordt volgend seizoen de nieuwe trainer van Feyenoord. Dat heeft hij volgens de NOS zaterdag bekendgemaakt.

Feyenoord zit sinds anderhalve week zonder trainer nadat Gertjan Verbeek op straat werd gezet. De chemie met de spelersgroep was, voor zover daar ooit sprake van was, verdwenen.

De clubleiding van de Rotterdammers wilde het liefst dat Been direct aan het roer kwam bij Feyenoord, maar de oefenmeester wil bij NEC het seizoen afmaken. Het enige dat de deal nog kan tegenhouden is de onkostenvergoeding. Voor de rest is alles rond, aldus Been.

[A1GP] Uitslag Race 1 Nieuw-Zeeland

Adam Caroll heeft in Taupo Nieuw-Zeeland de sprintrace van de A1GP gewonnen. De Ier bleef de Zwitser Neel Jani en Robert Doornbos voor. Opvallend was de race begon met een staande start, waar dit normaal een rollende is. De organisatie had hiertoe besloten om chaos in de eerste bocht te voorkomen.

Caroll kende vanaf poleposition een goede start en wist tweede man Doornbos goed voor te blijven. Ook de Portugees Filipe Albuquerque en Jani behielden hun plaats. De thuisrijdende Chris van der Drift verloor drie plaatsen en kwam als negende door. Tot de pitstops veranderde in deze volgorde niets.

Caroll kende een goede pitstop en wist als eerste weer de baan op te komen voor Jani en Doornbos. De Nederlander bleef hiermee de Fransman LoÔc Duval en de inmiddels opgeklommen Van der Drift voor. Deze posities veranderden niet, zodat Ierland zijn leidende positie in het kampioenschap verstevigde.

In de tweede race start Ierland wederom van pole voor Nederland, Portugal en AustraliŽ.

Uitslag Sprintrace

#Rijder Team Tijd
1 A. Carroll Ierland 19:40.271
2 N. Jani Zwitserland + 1.488
3 R. Doornbos Nederland + 3.559
4 L. Duval Frankrijk + 8.594
5 C. van der Drift Nieuw Zeeland + 11.666
6 F. Albuquerque Portugal + 12.665
7 E. Piscopo ItaliŽ + 14.959
8 F. Fauzy MaleisiŽ + 15.797
9 N. Karthikeyan India + 20.973
10 A. Zaugg Zuid-Afrika + 22.030
11 C. Piccione Monaco + 24.281
12 M. Andretti Verenigde Staten+ 30.565
13 D. Clarke Groot-BrittanniŽ + 31.005
14 S. Hermanto IndonesiŽ + 32.361
15 F. Guimaraes BraziliŽ + 33.134
16 S. Duran Mexico + 40.601
17 C. Cong Fu China DNF
18 D. Morad Libanon DNF
19 J. Martin AustraliŽ DNF

Gratis weekje Lord of the Rings: Online voor oud-spelers

The Lord of the Rings online is een redelijk succesvolle MMORPG die van FOK!users gemiddeld een 79% kreeg. Van 2 tot 9 februari houdt Codemasters weer een The Lord of the Rings Online™ Welcome Back Week. In deze week kan iedereen die een inactief Lord of the Rings Online account heeft gratis spelen, en Codemasters hoopt dat je de game dan ook blijft spelen. Om helemaal klaar te zijn om Middle Earth weer in te trekken kan je hier de client downloaden en hier de benodigde patches.


One does not simply dance into Mordor.

Bedankt bigbass voor het herschrijven van dit bericht

Volledige tracklist Guitar Hero: Metallica bekend

Voor al die mensen die elke Guitar Hero al uitgespeeld hebben op expert en denken dat er vrijwel geen uitdaging meer over is komt in mei Guitar Hero: Metallica. Het eerste deel in de serie dat specifiek gemaakt is voor de echt ervaren spelers, waarbij vrijwel elk nummer een uitdaging biedt zoals we die kennen van bijvoorbeeld One. Als je benieuwd bent wat je allemaal zult kunnen spelen dan is hier de volledige tracklist van de game:

Metallica nummers
All Nightmare Long
Battery
Creeping Death
Disposable Heroes
Dyers Eve
Enter Sandman
Fade To Black
Fight Fire With Fire
For Whom The Bell Tolls
Frantic
Fuel
Hit The Lights
King Nothing
Master of Puppets
Mercyful Fate (Medley)
No Leaf Clover
Nothing Else Matters
One
Orion
Sad But True
Seek And Destroy
The Memory Remains
The Shortest Straw
The Thing That Should Not Be
The Unforgiven
Welcome Home (Sanitarium)
Wherever I May Roam
Whiplash

Andere artiesten
Alice In Chains - No Excuses
Bob Seger - Turn The Page
Corrosion of Conformity - Albatross
Diamond Head - Am I Evil?
Foo Fighters - Stacked Actors
Judas Priest - Hell Bent For Leather
Kyuss - Demon Cleaner
Lynyrd Skynyrd - Tuesdays Gone
Machine Head - Beautiful Mourning
Mastodon - Blood And Thunder
Mercyful Fate - Evil
Michael Schenker Group - Armed and Ready
Motorhead - Ace of Spades
Queen - Stone Cold Crazy
Samhain - Mother of Mercy
Slayer - War Ensemble
Social Distortion - Mommy's Little Monster
Suicidal Tendencies - War Inside My Head
System of a Down - Toxicity
The Sword - Black River
Thin Lizzy - The Boys Are Back in Town

In totaal zul je dus 28 nummers van Metallica kunnen afwerken en 21 andere nummers. Dat zijn dus acht nummers meer dan het deel dat om Aerosmith draaide. Als je het album Death Magnetic hebt gedownload voor je Xbox 360 of PlayStation 3 zullen die tien nummers ook in de campaign zitten. Omdat er geen DLC is voor de PS2 of Wii, krijgen mensen die die versies kopen drie extra nummers: "Broken Beat & Scarred," "Cyanide" en "My Apocalypse".

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1060
preview
WarioWare: Move It!
review
We Were Here Expeditions: The Friendship
special
VrijMiBabes #176 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1058
preview
Super Mario Bros. Wonder
©FOK.nl e.a.