FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 6 januari 2008

Sticky topic

We geven het allemaal niet graag toe, maar we zitten allemaal onder de plak. Niet bij de partner maar bij de stickermaffia. Voor iedereen die wel eens iets niet eetbaars koopt, is er geen ontkomen aan. Ook onze eetwaren vallen in de handen van de stickermaffia, maar die stickers, op bijvoorbeeld appels, kun je er gek genoeg zonder problemen van afkijken. Als de sticker al in de weg zit, want een bananenschil eet toch niemand op.

Uitslagen Spanje speelronde 18

Real Madrid gaat in Spanje na de achttiende speelronde nog altijd fier aan de leiding. Het won zelf onterecht, en zag de directe achtervolger Barcelona ook drie punten pakken.

Real Madrid kreeg het matig presterende Real Zaragoza op bezoek in Santiago Bernabéu. Het waren echter niet de Madrilenen maar de bezoekers die verreweg het beste van het spel hadden. De thuisclub kon echter keer op keer beroep doen op zijn uitstekend spelende doelman Iker Casillas. Na diverse keren dichtbij geweest te zijn via schoten en kopballen op het doel van Real zag Zaragoza in de tweede helft de goal aan de andere kant vallen. Robinho bediende Ruud van Nistelrooij, waarop de Nederlander binnenkopte. Even daarna was Robinho zelf trefzeker na een mooie counter. Ondanks het slechte spel bleven de punten toch in Madrid: 2-0.

Het FC Barcelona van Frank Rijkaard won zaterdagavond al bij Mallorca. Barça doet het altijd goed op het eiland, en dat bleek in 2008 niet anders. Toch duurde het lang voordat de ban eindelijk gebroken werd. Na ruim een uur spelen namen de bezoekers eindelijk de leiding, toen Rafael Márquez Barcelona op voorsprong kopte. Mallorca kwam slechts sporadisch tot een kansje, terwijl het slechts een kwestie van tijd was tot de definitieve beslissing viel. Die kwam er in blessuretijd. Samuel Eto'o bekroonde zijn voorlopig laatste optreden voor Barcelona met een doelpunt.

De strijd om plaats drie ging onverminderd verder, vooral nu de nummers drie en vier elkaar troffen in Barcelona. Espanyol ontving Villarreal, en zag tot verbazing van een ieder dat het wel heel gemakkelijk ging. De bezoekers lieten al na tien minuten een doelpunt van Raúl Tamudo toe, terwijl ze zelf niets uitrichtten. Vijf minuten later bracht Valdo de stand al op 2-0, en Tamudo besliste nog voor rust het duel met zijn tweede. Het inspiratieloze Villarreal kon in de tweede helft nog wel het doel schoon houden, maar gescoord werd er ook door henzelf niet meer.

Uitslagen

DatumThuisUitUitslag
5/1RCD MallorcaFC Barcelona0-2
5/1RCD EspanyolVillarreal CF3-0
6/1Deportivo de La CoruñaClub Atlético de Madrid0-3
6/1Getafe CFReal Valladolid CF0-3
6/1Real Racing ClubAthletic Club de Bilbao1-0
6/1Real MurciaCA Osasuna2-0
6/1RC Recreativo de HuelvaUD Almería1-1
6/1Valencia CFLevante UD0-0
6/1Real Madrid CFReal Zaragoza2-0
6/1Sevilla FCReal Betis Balompié3-0

Stand

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Real Madrid CF1844+25
2FC Barcelona1837+21
3RCD Espanyol1836+10
4Club Atlético de Madrid1834+15
5Villarreal CF1832+3
6Real Racing Club de Santander1829-1
7Valencia CF1827-6
8Sevilla FC1826+12
9Real Murcia1822-4
10Real Valladolid CF1821-3
11RCD Mallorca1821-3
12Real Zaragoza1821-3
13Getafe CF1821-5
14RC Recreativo de Huelva1821-7
15CA Osasuna1820-3
16UD Almería1820-6
17Athletic Club de Bilbao1819-3
18Real Betis Balompié1818-6
19Deportivo de La Coruña1817-9
20Levante UD188-22

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1Luís FabianoSevilla FC12
2Raúl TamudoRCD Espanyol10
3Diego MilitoReal Zaragoza9
=Ruud van NistelrooijReal Madrid CF9
5Daniel GüizaRCD Mallorca8
=Nihat KahveciVillarreal CF8
=Frédéric KanoutéSevilla FC8
=Lionel MessiFC Barcelona8
=Raúl GonzálezReal Madrid CF8
=Ricardo OliveiraReal Zaragoza8

Programma

DatumThuisUit
13/1Athletic Club de BilbaoSevilla FC
13/1Club Atlético de MadridValencia CF
13/1FC BarcelonaReal Murcia
13/1Real Betis BalompiéGetafe CF
13/1Real Valladolid CFRC Recreativo de Huelva
13/1Real ZaragozaRCD Mallorca
13/1UD AlmeríaRCD Espanyol
13/1Levante UDReal Madrid CF
13/1CA OsasunaReal Racing Club
13/1Villarreal CFDeportivo de La Coruña

Schaatsen: Timmer en Bos sprintkampioen

Icoon SchaatsenJan Bos en Marianne Timmer zijn de nieuwe sprintkampioenen. Timmer prolongeerde haar titel en mag zich voor de tiende keer sprintkoningin van Nederland noemen. Voor Jan Bos was het de zesde Nederlandse sprinttitel.

Bos en Timmer stonden na gisteren al aan de leiding in het klassement en beiden wisten die plaats te behouden. Timmer won de 500 meter vandaag en werd vierde op de 1000 meter. Ireen Wüst won deze afstand in 1:16.00 en Timmer hield net genoeg over om de titel binnen te halen. Wüst werd tweede in het algemeen klassement, Margot Boer ging met het brons naar huis.

Jan Bos was vandaag op de eerste afstand niet de snelste, hij werd vierde op de halve kilometer. Jacques de Koning was net als gisteren de snelste, gevolgd door Erben Wennemars en Simon Kuipers. Op de dubbele afstand kwam Bos wel als beste uit de bus, hij won in 1:09.23. Remco Olde Heuvel liet de tweede tijd noteren, Lars Elgersma werd derde. In het algemeen klassement werd Jacques de Koning tweede en Lars Elgersma derde. De vierde plaats was voor Simon Kuipers.

Bij de mannen gaan de nummers één tot en met vier naar het WK Sprint, over twee weken in Thialf. Bij de vrouwen gaan de nummers één, twee en drie, aangevuld met de gisteren gevallen Annette Gerritsen. Op basis van haar prestaties in het voorseizoen is ze door de topsportcomissie van de KNSB toch aangewezen voor het WK.

Eindstand heren
#NaamPunten
1Jan Bos140.275
2Jaques de Koning140.91
3Lars Elgersma140.945
4Simon Kuipers141.065
5Erben Wennemars141.245


Eindstand dames
#NaamPunten
1Marianne Timmer155.285
2Ireen Wüst155.355
3Margot Boer155.870
4Paulien van Deutekom156.815
5Sanne van der Star157.360


Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport

Agent kleedt arrestant in damesondergoed

Een Egyptische politieagent heeft een celstraf van vijf jaar tegen zich horen eisen. Hij had namelijk een arrestant gedwongen zich te kleden in damesondergoed. Twee andere agenten komen er met een celstraf van een jaar nog goed vanaf. Zij werden medeplichtig bevonden aan vernedering.

De betreffende arrestant was vorig jaar aan het werk op een parkeerterrein in de Egyptische stad Alexandrië, toen hij de politieman vroeg of hij zijn dienstauto even wilde verplaatsen. De politieman vatte het vriendelijke verzoek echter op als een belediging, en sloeg hem in de boeien.

De agent wilde de parkeerhulp tot een valse bekentenis dwingen. De arme man moest namelijk bekennen dat hij een overval had gepleegd. Op het politiebureau werd de man geslagen, waarna de man gekleed in lingerie over een drukke straat moest wandelen.

Annette Gerritsen alsnog naar WK Sprint

Annette Gerritsen mag alsnog naar het WK Sprint. Dit heeft de technische commissie langebaan van de KNSB zojuist besloten. Paulien van Deutekom zal haar ticket daardoor dus moeten inleveren en als reserve meegaan.

Door haar val van afgelopen zaterdag, waardoor ze het NK Sprint niet kon uitrijden, was het nog maar afwachten of Gerritsen mee zou mogen doen. Er was namelijk een top-vier plek nodig om kwalificatie voor het WK Sprint veilig te stellen. Gerritsen had wel een beschermde status, waardoor ze slechts een geregistreerde tijd op de 500 meter en de 1000 meter nodig had om een ticket voor het WK Sprint te verzilveren. Ook dit lukte haar dus niet.

Omdat de schaatster dit seizoen uitstekend rijdt, was het voor de commissie geen moeilijke beslissing om haar alsnog een ticket toe te wijzen. "Ze heeft een zeer goed voorseizoen achter de rug. Bovendien heeft ze op de NK haar kwaliteiten op de eerste afstand nog eens onderstreept", aldus technisch directeur Hans Gootjes.

Gerritsen vormt samen met kampioene Marianne Timmer, Ireen Wüst en Margot Boer de Nederlandse afvaardiging tijdens het WK Sprint over twee weken in Heerenveen.

Ecclestone aanwezig bij McLaren presentatie

Precies een dag na de onthulling van Ferrari's F2008, is McLaren aan de beurt om de MP4-23 aan de wereld te presenteren. De presentatie vind plaats in het Mercedes-Benz Museum in Stuttgart.

Opmerkelijk is de komst van Formule 1-baas Bernie Ecclestone. De 77-jarige Brit komt nooit naar team presentaties. Maar met de komst van Ecclestone lijkt de vrede in Formule 1 teruggekeerd en lijkt het spionageschandaal voorbij.

Dinsdag zal het team met Lewis Hamilton en Heikki Kovalainen exclusief gaan testen op het Spaanse circuit van Jerez.

[Lakeside] Roosenbrand verrast Anderson

Fabian Roosenbrand zorgde voor een grote verrassing tijdens de eerste ronde van het Lakeside BDO WK Darts in Frimley Green. De 20-jarige Nederlander was met 3-2 te sterk voor de als tweede geplaatste Gary Anderson.

In de vijfde set bleek de relatief onbekende Roosenbrand over stalen zenuwen te beschikken. Met enige moeite pakte hij de eerste leg, waarna hij Anderson in de tweede wist te breken. In de derde leg wist Anderson de druk te verhogen met een 180 en een 174, maar Roosenbrand wist met 100 koelbloedig uit te gooien.

Uitslagen dag 2

SpelerSpeler Uitslag
Gary Anderson (2)Fabian Roosenbrand2-3
Edwin MaxSimon Whitlock0-3
Shaun GreatbachMartin Phillips0-3
Martin AtkinsAndy Boulton2-3
Martin Adams (4)Phil Nixon3-0
Scott Waites (3)Mike Vietch3-1

Noodkreet Fajah Lourens: Lieke is verdrietig

Icoon ShowbizzFajah Lourens heeft het vandaag opgenomen voor haar goede vriendin Lieke van Lexmond. Lourens beviel afgelopen week van Shai en natuurlijk kwam de GTST-actrice op kraambezoek. En daar zag ze het meteen: Lieke is verdrietig.

Hoewel Lourens nog ligt bij te komen van de bijna onmenselijk zware bevalling weet ze toch de kracht op te brengen om de wereld (lees: Telegraaf-lezers) te laten weten dat Lieke niet vergeten mag worden. Ze is zelfs een beetje boos. "Ik vind alle verhalen rond de stukgelopen relatie van Lieke van Lexmond en Jeroen Rietbergen erg eenzijdig. Iedereen heeft het over het nieuwe geluk van Linda die tenslotte nu samen is met Jeroen. Maar er wordt mooi wel voorbij gegaan aan het verdriet van Lieke. Zij is verlaten, ze hadden net een huis gekocht. Er wordt zelfs gesuggereerd dat Lieke vreemd is gegaan. Daar maak ik me boos om."

Verder weet Fajah, als goede vriendin die ze is, ook zeker dat Lieke en het nieuwe seksspeeltje van Linda niet als goede vrienden uit elkaar zijn gegaan: "Voor mij is één en één twee. Jeroen kent Linda inmiddels tien maanden. Hij speelde in de band van het programma Just the two of us, dat zij presenteerde. Hun samenwerking is veel langer geleden dan Lieke en Jeroen uit elkaar zijn… Nou dan".


Lieke blijft ondanks alles toch een beetje lachen.

Grote schadepost voor Dakar organisatie

Door het afblazen van de Dakar Rally lopen niet alleen de teams een flinke financiële schadepost op. Ook de A.S.O. kost de afgelasting naar schatting zo'n veertig miljoen euro.

Of het bij die veertig miljoen euro blijft is nog maar de vraag. De A.S.O kan waarschijnlijk ook nog de nodige schadeclaims verwachten. Zo eist de burgemeester van Portugese stad Portimão al een bedrag van 1,5 miljoen euro vanwege de kosten die zij al gemaakt hebben voor de Rally.

Ook veel amateurteams komen in de problemen door het afblazen van de rally. Velen hebben hun laatste geld in de rally gestoken en kunnen nu fluiten naar geld van de sponsoren. Een aantal privé-rijders heeft speciaal voor Dakar een extra hypotheek afgesloten om het financiële plaatje rond te krijgen.

Ahonen wint Vierschansentoernee

Janne Ahonen heeft in het Oostenrijkse Bischofshofen voor de vijfde keer de Vierschansenstoernee gewonnen. De Fin gaat daarmee de Duitser Jens Weissflog voorbij die vier keer het toernooi op zijn naam wist te schrijven. Ahonen schreef eerder in 1999, 2003, 2005 en 2006 het toernooi op zijn naam.

Ahonen won, net als een dag eerder, vandaag de schans van Bischofshofen. Met twee sprongen van 126 en 136 meter en een totaalscore van 251,6 punten wist hij de Noor Anders Bardal (243,6) en de oostenrijk Thomas Morgenstern (242,7) voor zich te houden. Morgenstern werd tevens tweede in het eindklassement, op de derde plaats eindigde de Duitser Michael Neumayer.

Het toernooi had dit jaar trouwens Drieschansentoernee mogen heten. Door de slechte weersomstandigheden in Innsbruck werd deze wedstrijd verplaatst naar Bischofshofen.

Heracles wint oefenduel van AA Gent

Onder leiding van Gert Heerkes heeft Heracles Almelo een knappe overwinning geboekt op het Belgische AA Gent. De wedstrijd, die in het Spaanse Mijas werd afgewerkt, eindigde in 3-1.

Bij Heracles startte Everton niet in de punt van de aanval maar op de vleugel. De nieuwe aanwinsten Christensen en Garcia-Garcia speelden één helft mee. Gluscevic, Lakic en Van den Bergh schoten Heracles naar 3-0. Vlak voor tijd deed Gillet namens AA Gent iets terug maar de wedstrijd was al gespeeld.

'Suri Cruise verwekt met Scientologyzaad'

Icoon ShowbizzHeet nieuws vanuit Hollywood. De dochter van Tom Cruise en Katie Holmes is naar verluidt verwekt met het zaad van L. Ron Hubbard, science-fictionschrijver en oprichter van de Scientologykerk. De stroming, die bekend staat als sekte waar Hollywoodsterren als Tom Cruise en John Travolta bij zijn aangesloten, heeft ook een vestiging in Amsterdam.

De onthulling komt van Andrew Morton die een biografie over de kleine acteur heeft geschreven. Saillant detail, Hubbard is al 21 jaar dood. De huidige Scientology-leider David Miscavige is een van de beste vrienden van Cruise. Volgelingen weten het dan ook zeker, Suri is verwekt met ingevroren zaad van de in 1986 overleden oprichter. Het is overigens niet vreemd dat men denkt dat het niet Toms kind is. In zijn eerdere huwelijken met Nicole Kidman en Mimi Rogers lukte het Tom niet om kinderen te verwekken.

Doden en noodtoestand in westen VS

Icoon AmerikaAanhoudende winterse stormen hebben in het westen van de Verenigde Staten al aan zeker drie mensen het leven gekost. Honderdduizenden huizen en bedrijven in de staten Californië, Oregon en Washington zitten zonder stroom. Dat berichtten Amerikaanse media vandaag.

Gouverneur Schwarzenegger van Californië heeft in drie gemeenten de noodtoestand uitgeroepen. Op veel plekken ligt er een dik pak sneeuw van anderhalve meter. Snelwegen zijn afgesloten en de stormschade is groot. In Lyon County in Nevada brak door de storm een dijk langs een kanaal, waardoor honderden woningen onder water liepen. Er vielen geen doden. De noodtoestand is er wel van kracht verklaard.

De autoriteiten hebben circa 3000 mensen in het zuiden van Californië gevraagd hun huizen te verlaten omdat in hun omgeving modderstromen dreigen. Door hevige bosbranden in oktober kwamen hellingen in onder meer Orange County bloot te liggen. Daardoor kan de met regenwater verzadigde bodem makkelijk gaan schuiven.Meer over de weersomstandigheden in de VS kun je lezen op het forum.

'Zwaardere straf voor geweld tegen hulpverlener'

Icoon JustitieDe overgrote meerderheid van de Nederlanders vindt dat geweld tegen hulpverleners zwaarder moet worden bestraft. Dat blijkt uit een vandaag uitgebrachte enquête van onderzoeksbureau TNS NIPO in opdracht van RTL Nieuws.

90 Procent van de ondervraagden stelt dat geweld tegen ambulancepersoneel zwaarder moet worden bestraft dan geweld tegen gewone burgers. Verder vindt 84 procent van de Nederlanders dat geweldplegers zich bij de volgende jaarwisseling moeten melden op het politiebureau.

'Geweld zwaarder bestraffen'

Boer vindt munitiekist op zijn land

Icoon WeirdEen boer in het Zuid-Hollandse Schipluiden heeft vanavond een munitiekist op zijn land gevonden. De boer alarmeerde de politie rond 18.30 uur, nadat enkele knapen zijn land afrenden. Dat vertrouwde hij niet. Hij ging kijken en vond de munitiekist.

Een politiewoordvoerder heeft gemeld dat de explosieven opruimingsdienst de vondst op dit moment onderzoekt. Dit nadat een speciaal getrainde politiehond erop afgestuurd werd, om te bepalen of het om explosief materiaal ging. Omdat de hond aansloeg, onderzoeken bomexperts nu wat er precies in de kist zit.

'NEC wil zich versterken met Hersi'

NEC wil zich in deze maand versterken om uit de degradatiezone te komen. In de zoektocht naar nieuwe spelers zijn de Nijmegenaren uitgekomen bij Youssouf Hersi, die al eerder voor NEC speelde. Hersi speelt op dit moment bij FC Twente.

Tegenover RTV Gelderland liet trainer Mario Been weten dat de prioriteit bij de verdediging en het middenveld ligt. "Mede door de schorsingen van Jonas Olsson en Lorenzo Davids hebben we vooral wat nodig aan de linkerkant en in het centrum van de verdediging", aldus Been. Ook zou de trainer hebben bevestigd dat Hersi op het lijstje staat.

Op dit moment zijn de Nijmegenaren in trainingskamp in Doorwerth. Verdediger Mark Otten, die in april ernstig geblesseerd raakte aan zijn knie, is ook weer van de partij.

'Britse no-go area's voor niet moslims'

Islamitisch extremisme heeft delen van het Verenigd Koninkrijk verboden gebied gemaakt voor niet-moslims. Dit stelde vandaag de Anglicaanse bisschop van Rochester, Michael Nazir-Ali, in het dagblad de Sunday Telegraph.

De in Pakistan geboren geestelijke waarschuwde dat reeds gescheiden levende gemeenschappen volkomen no-go areas worden door islamitisch extremisme, wat in die gemeenschappen acceptabel wordt.

De Britse Moslimraad (MCB) liet in een reactie weten dat Nazir-Ali onzin praat. Hij handelt bovendien onverantwoordelijk met zijn op niets gebaseerde bangmakerij. "Welke plaatsen heeft hij het eigenlijk over?" Vroeg een MCB-woordvoerder verbaasd. Het land telt meer dan 60 miljoen mensen waarvan naar schatting 1,8 miljoen mensen islamitische Britten zijn.

Update: Vanavond even downtime

Vanavond is er rond 19:30 een upgrade van de software waarop de weblog draait. Deze downtime zal waarschijnlijk een klein half uur duren. In de tussentijd zijn de andere onderdelen van FOK! natuurlijk wel bereikbaar en daar kan je dan ook prima even je tijd doorbrengen.

19:45 Onder de bezielende leiding van IT-admin is de upgrade succesvol uitgevoerd. Kom je nog bugs tegen, meldt ze gerust.

Run op dure, onzuinige auto's in januari

Icoon PolitieNederlandse autoverkopers zien hun verkopen van grote, onzuinige auto's deze maand stijgen tot wel 40%. Dit allemaal door de slurptax, die per 1 februari ingevoerd wordt. Benzineslurpende auto’s worden dan een stuk duurder.

Mensen kopen nu nog snel even een dure onzuinige auto, want in februari kan diezelfde auto wel 15.000 euro duurder zijn. Autoverkopers verwachten per 1 februari weer een flinke daling in het aantal verkochte zware auto’s.

De overheid voert deze slurptax in om het rijden van vervuilende wagens te ontmoedigen. De hoogte van de slurptax is afhankelijk van de uitstoot van CO2. Daarentegen worden zuinige auto’s weer een stuk goedkoper.


De Hummer is de grootste kampioen in de slurptax. Een Hummer van 'slechts' 100.000 euro, kost vanaf februari 132.000 euro.

LittleBigPlanet verschijnt in september

Sony werkt hard aan haar kleine grote online troef, LittleBigPlanet. Bronnen binnen Sony melden dat de game waarschijnlijk september dit jaar uit zal komen in de UK. Het Britse Media Molecule legt op dit moment de hand aan de schattige game welke een focus legt op user generated content.

Op de Games Developer Conference van afgelopen jaar werd het spel geroemd om de manier waarop je zelf levels kunt maken, om die vervolgens te kunnen delen met anderen via PlayStation Network. Nintendo gaf al eerder toe ook interesse te hebben in LittleBigPlanet. Maar het is Sony dat in september mag bewijzen dat zij er een killer-app van kunnen gaan maken.

Grote zoekactie naar vermiste man

Icoon PolitieIn natuurgebied Aamsveen bij Enschede hebben vandaag 41 speurhonden met tientallen begeleiders gezocht naar een 83-jarige man die al sinds medio december vermist is. De zoekactie leverde echter niets op, zo liet een woordvoerster van de politie weten.

De politie heeft de afgelopen weken al van alles geprobeerd om de man te vinden. "We hebben elke instantie van Staatsbosbeheer tot de Stadswacht ingeschakeld, zonder succes.'' De man had een vast fietsrondje door het natuurgebied, tot iets over de grens met Duitsland.

Eerder al is met een kleine groep speurhonden gezocht naar de man, maar omdat het om zo'n groot gebied gaat, bundelden negen speurhondenclubs zondag de krachten. Omdat de man al zolang vermist wordt, vreest de politie het ergste. "Maar we houden toch hoop.'' Ook wordt nog uitgekeken naar de fiets van de man, als die gevonden wordt zou dat weer kunnen leiden tot nieuwe sporen waar de honden iets mee kunnen.

Man vernielt tien auto's met hamer

Icoon Domme criminelenIn Eindhoven heeft de politie vandaag een 35-jarige man aangehouden, nadat hij tien geparkeerde auto's beschadigde met een hamer. Bij een aantal wagens sloeg hij de ruiten kapot. Dat liet de politie zondag weten.

Na de reeks vernielingen gooide hij de hamer naar een 45-jarige vrouw uit Eindhoven, die het stuk gereedschap tegen haar schouder kreeg. De dader woont in een pand waar eerder op de dag brand uitbrak. De politie onderzoekt of de man hier ook een aandeel in heeft. De Eindhovenaar is aangehouden.

[NK sprint] Bos wint, Wennemars mist WK

Erben Wennemars is er niet in geslaagd alsnog het WK sprint in Heerenveen te halen. Lars Elgersma wist met een prima 1000 meter de derde plaats veilig te stellen.

Wennemars wist eerder vandaag een tweede plaats te behalen op de 500 meter, tijdens de 1000 meter eindigde hij als vierde. Jan Bos is winnaar geworden van het Nederlands kampioenschap. Bos wist met 1.09.23 ook de 1000 meter op zijn naam te schrijven. Remco Olde Heuvel werd tweede op 0,42. Lars Elgersma wist beslag te leggen op de derde plaats.

Er is nog een kleine kans dat Wennemars naar het WK mag. De technische commissie van de KNSB moet dan beslissen om of Lars Elgersma of Jaques de Koning thuis te laten. Simon Kuipers die vierde werd had een beschermde status en is dus zeker van het WK.

Uitslag 1000 meter

#NaamTijd
1Jan Bos1.09,23
2Remco Olde Heuvel1.09,65
3Lars Elgersma1.09,78
4Erben Wennemars1.09,83
5Mark Tuitert1.09,90

Eindstand heren

#NaamPunten
1Jan Bos140.275
2Jaques de Koning140.91
3Lars Elgersma140.945
4Simon Kuipers141.065
5Erben Wennemars141.245

[NK Sprint] Timmer kampioen, Wüst wint 1000 meter

Marianne Timmer heeft met een vierde plaats op de afsluitende 1000 meter de Nederlandse sprinttitel veroverd. Ze had 1.89 seconden voorsprong op Ireen Wüst, en hield daarvan slechts zeven honderdsten over. Wüst won de afstand in 1:16.00

De tweede plaats op de kilometer was voor Paulien van Deutekom. Jorien Voorhuis bezette de derde plek. In het algemeen klassement was de derde plaats voor Margot Boer. Van Deutekom vinden we terug op plaats vier. De eerste drie van het klassement lijken redelijk zeker te zijn van deelname aan het WK Sprint, Van Deutekom moet vrezen dat niet zij, maar Annette Gerritsen naar het WK gaat. Gerritsen ging gisteren onderuit op de 1000 meter en kwam vandaag niet meer in actie.

Uitslag tweede 1000 meter

#NaamTijd
1Ireen Wüst1:16.00
2Paulien van Deutekom1:16.92
3Jorien Voorhuis1:17.34
4Marianne Timmer1:17.75
5Ingeborg Kroon1:17.97
6Margot Boer1:18.06
7Natasja Bruintjes1:18.15
8Sanne Delfgou1:18.40
9Wieteke Cramer1:18.82
10Sophie Nijman1:18.88

Eindklassement NK Sprint

#NaamPunten
1Marianne Timmer155.285
2Ireen Wüst155.355
3Margot Boer155.870
4Paulien van Deutekom156.815
5Sanne van der Star157.360
6Natasja Bruintjes157.895
7Ingeborg Kroon157.960
8Jorien Voorhuis158.450
9Sophie Nijman159.275
10Sanne Delfgou159.325

Krant: 'Sarkozy en Bruni gaan trouwen'

Icoon BuitenlandsDe Franse president Nicolas Sarkozy en zijn nieuwe vriendin, het voormalige Italiaanse model Carla Bruni, gaan vermoedelijk trouwen. Als mogelijke datum wordt 8 of 9 februari genoemd.

Dat heeft het Franse blad Journal du Dimanche zondag bericht. De zondagskrant is in handen van een goede vriend van de president.

Het kantoor van Sarkozy wilde geen commentaar geven op het bericht. Sarkozy en de 39-jarige Bruni brachten dit weekeinde een bezoek aan de oude stad Petra in Jordanië op uitnodiging van koning Abdullah.

De 52-jarige Sarkozy liet zich vorig jaar oktober scheiden van zijn tweede vrouw. Zijn affaire met de Italiaanse schone begon naar verluidt in november toen ze elkaar ontmoetten op een feestje. De kwestie kreeg in Frankrijk veel media-aandacht. Volgens een opiniepeiling, uitgevoerd door het blad Le Parisien, is de populariteit van de president hierdoor gedaald.

Sarko en zijn nieuwe eega

[NK Sprint] De Koning weer de snelste

Net als gisteren heeft Jacques de Koning de 500 meter voor mannen gewonnen op de tweede dag van het Nederlands kampioenschap sprint in Heerenveen. De Koning kwam tot een winnende tijd van 35,31.

Erben Wennemars liet zien dat zijn zestiende plaats van gisteren een ongelukje was en eindigde in 35,41 als tweede. De derde plaats was voor Simon Kuipers in 35,50.

In het algemeen klassement gaat Jan Bos nog steeds aan de leiding. Hij heeft een voorsprong van 0,20 seconden op De Koning. Simon Kuipers bezet plaats drie.



Uitslag 500 meter
#NaamTijd
1Jacques de Koning35,31
2Erben Wennemars35,41
3Simon Kuipers35,50
4Jan Bos35,62
5Lars Elgersma35,68
6Jurre Trouw35,71
7Remco Olde Heuvel35,73
8Beorn Nijenhuis35,86
9Tim Salomons35,93
10Mark Tuitert35,95

Algemeen klassement

#NaamPunten
1Jan Bos105.660
2Jacques de Koning105.760
3Simon Kuipers105.950
-Lars Elgersma106.055
5Erben Wennemars106.330
6Beorn Nijenhuis106.455
7Jurre Trouw106.555
8Mark Tuitert106.690
9Remco Olde Heuvel106.840
10Gerard van Velde107.150

Amerikaan bedreigt Bush namens al-Qaeda

Icoon TerrorismeEen Amerikaan die zich tot de groepering al-Qaeda rekent, Adam Gadahn of Azzam de Amerikaan, heeft via internet de Amerikaanse president Bush bedreigd. Hij drong er in zijn boodschap op aan Bush komende week in het Midden-Oosten niet met bloemen maar met bommen te ontvangen.

Hij verscheurde zijn Amerikaanse paspoort en riep op tot vrijlating van de islamieten die de Verenigde Staten gevangen houden.

Bush vertrekt dinsdag voor een reis die tot 16 januari duurt en die hem langs Israël, de Westelijke Jordaanoever, Saoedi-Arabië, Egypte, Koeweit, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten voert.

"You're either with us, or against us.."

Man overleeft val van 47 verdiepingen

Icoon BizarDokters noemen het een wonder; Alcides Moreno, een 37-jarige ramenlapper uit New York, heeft een val van een 47 verdiepingen hoge wolkenkrabber overleefd. Hij is inmiddels bij, praat weer met zijn familie, en zal naar verwachting zelfs weer gewoon kunnen lopen.

Het ongeluk gebeurde toen Alcides samen met zijn broer in Manhattan aan het werk was en hun 'glazenwas-gondel' het spontaan begaf. Beide mannen vielen ruim 150 meter naar beneden, waarbij broer Edgar direct het leven liet. Alcides zelf verkeerde, in de woorden van het hoofd van het ziekenhuis waar hij behandeld werd, "in rampzalige staat". Zijn beide benen, rechterarm en rechterpols waren gebroken, en borst, buik en ruggengraat hadden zware beschadigingen opgelopen. Hij had zelfs zo veel bloed verloren dat de dokters hem bijna tweemaal de volledige hoeveelheid bloed in een menselijk lichaam hebben moeten toedienen.

Negen operaties verder is Moreno nu weer in redelijke staat, hoewel er nog steeds vele noodzakelijke operaties zullen moeten volgen in de komende maanden. Hoeveel mazzel de man gehad heeft wordt nog eens extra duidelijk wanneer stil gestaan wordt bij het feit dat 50 procent van de mensen die van drie-hoog vallen het al niet overleeft. Van de mensen die van meer dan 10 verdiepingen naar beneden vallen overleeft praktisch niemand het.

Uitslagen oefenduels zaterdag 5 januari

Gisteren werden er diverse oefenduels afgewerkt. De uitslagen volgen hieronder.

Roda JC - SV Roeselare 2-1

FC Twente - BV Veendam 3-1

FC Emmen - FC Utrecht 0-1

Spakenburg - FC Dordrecht 0-2

LRC Leerdam - TOP Oss 0-1

SC Cambuur-Leeuwarden - DOTO 1-0

FC Volendam - Bergen 1-1

FC Vinkenslag - MVV 2-2

vv Nooit Gedacht - FC Den Bosch 0-5

RBC Roosendaal - Germinal Beerschot Antwerpen 0-4

[NK Sprint] Timmer wint 500 meter

De tweede 500 meter voor vrouwen tijdens het Nederlands kampioenschap sprint in het Thialf in Heerenveen is zojuist gewonnen door Marianne Timmer. Timmer bleef met 38,93 als enige onder de 39 seconden.

Margot Boer eindigde in 39,04 als tweede, Sanne van der Star reed met 39,20 de derde tijd.

In het algemeen klassement gaat Timmer nog steeds aan de leiding. Op de laatste afstand, de 1.000 meter, heeft ze een voorsprong van 0,86 seconden op de nummer twee, Margot Boer. Ireen Wüst bezet de derde plaats.



Uitslag 500 meter
#NaamTijd
1Marianne Timmer38.93
2Margot Boer39,04
3Sanne van der Star39,20
4Ireen Wüst39,59
5Natasja Bruintjes39,74
6Ingeborg Kroon39,77
7Paulien van Deutekom39,91
8Sophie Nijman39,95
9Mayon Kuipers39,98
10Jorien Kranenborg40,03

Algemeen klassement

#NaamPunten
1Marianne Timmer116.410
2Margot Boer116.840
3Ireen Wüst117.355
4Sanne van der Star117.580
5Paulien van Deutekom118.355
6Natasja Bruintjes118.820
7Ingeborg Kroon118.975
8Tessa van Dijk119.690
9Jorien Voorhuis119.780
10Sophie Nijman119.835

Stroetinga wint marathontitel

Arjan Stroetinga is Nederlands kampioen marathonschaatsen geworden. In Assen was Stroetinga de beste in de massasprint.

In de wedstrijd over 150 ronden waren een hoop uitlooppogingen, maar succesvol waren ze niet. In de slotronden probeerden Peter de Vries en Sandor Stuut het nog. De Vries moest afhaken, maar even leek het erop dat Stuut voor een verrassing ging zorgen. Op het laatste rechte stuk werd hij echter alsnog ingehaald. In de sprint bleek Stroetinga daarna de sterkste, hij eindigde voor Ingmar Berga en Jan-Maarten Heideman.

Drie gewonden bij een steekpartij

Icoon BinnenlandsVannacht zijn drie mannen in hun woonplaats Geleen lichtgewond geraakt na messteken van een 35-jarige man. De Limburgse politie laat weten dat de verdachte is opgepakt nadat hij had geprobeerd er vandoor te gaan. De man verwonde de drie omdat hij dacht dat ze met vuurwerk hadden gegooid.

Hij was na een knal, die vermoedelijk door vuurwerk veroorzaakt was, uit een café gerend en rende achter vier mannen aan. Ze kregen ruzie waarbij de verdachte uit Geleen met een mes was gaan steken. Een 20-jarige man en een 26-jarige man zijn hierbij lichtgewond geraakt aan hun gezicht. De derde, een 38-jarige man, liep lichte verwondingen op aan zijn arm toen hij de verdachte probeerde tegen te houden.
Met dank aan ZaphodBeeblebroX voor de submit.

FC Nürnberg trekt Koller aan

1. FC Nürnberg heeft zich versterkt met Jan Koller. De Tsjechische spits komt van AS Monaco.

Bij Nürnberg wordt Koller aanvalspartner van Aggelos Charisteas, die eerder in Nederland voor Ajax en Feyenoord uitkwam. De inmiddels 34-jarige Koller was al eerder in Duitsland actief, hij speelde van 2001 tot 2006 bij Borussia Dortmund. Koller kwam 81 keer uit voor het nationale team van Tsjechië, waarin hij 49 keer scoorde.

Ouder worden met een bont-biefstukje

Wat gaat de tijd toch verschrikkelijk hard als je ouder wordt, vind je niet? Ik kan me nog levendig herinneren dat ik dertig werd en zit nu alweer tegen de veertig aan te hikken. Nog iets meer dan drie jaar en ik kan met quasi grappige t-shirts, petjes en buttons over hoe viriel ik nog ben en hoe dat samenhangt met mijn kaalheid, en natuurlijk hoe groot mijn lul nog is en dat het absoluut noodzakelijk is dat mijn pens - die dan qua gewicht mijn leeftijd evenaart - als beschermend afdakje fungeert mijn veertig kaarsjes uit gaan blazen.

Dronken man 'regelt' verkeer A50

Icoon OpmerkelijkEen 22-jarige man uit Bakel heeft zaterdagnacht voor levensgevaarlijke situaties op de snelweg A50 gezorgd. De stomdronken man was bij Veghel op de snelweg gewandeld. Steeds als er een auto passeerde, stapte hij vanuit de berm de weg op.

De man probeerde zo de auto's te laten stoppen. Hij werd door agenten van de weg gehaald. Volgens de politie is het een wonder dat er geen ongelukken zijn gebeurd. De man heeft zijn roes uit kunnen slapen in een politiecel.

"God of War III is in goede handen", aldus ex-producer

Zoals bekend bij de God of War liefhebbers werkt Cory Barlog, producent van het tweede deel en verantwoordelijk voor de animaties van het eerste deel, niet meer voor Sony en zal dus ook niet werken aan het derde deel in de serie welke op dit moment in productie is voor de PlayStation 3.

Gelukkig betekent dit niet dat Barlog niets meer met de game te maken heeft, nog voor zijn vertrek heeft hij namelijk het verhaal en een basis-design kunnen produceren voor de game.

Also, immediately after I finished God of War 2 I was already working on the story and design for the third game. So when Sony and I finally did part ways the foundation of the game, along with story that completes the arc we began in God of War , was complete. I wish I could have been there to see it through to the end, but it was just not meant to be I guess. The story is going to finish off with a very big, very epic bang though. I think everyone will be quite pleased.

Daarnaast is Barlog zeer optimistisch over het huidige God of War team, Sony's team in Santa Monica is een van de beste teams waar Barlog ooit mee heeft gewerkt (en hij kan het weten, als animator voor pareltjes als Backyard Wrestling en X-Men: Next Dimension).


De man met de pet werkt niet meer voor Sony

Hoertje springt na achtervolging in water

Icoon WeirdEen 25-jarige prostituee uit Groningen is zaterdagnacht tijdens een achtervolging door de politie in het water gesprongen in een poging om te ontkomen. De dienders spraken de vrouw van lichte zeden aan waarna ze besloot om weg te rennen.

Op het moment dat ze werd achterhaald, probeerde ze de agenten met een mes te steken. Ze wist te ontsnappen en sprong via een woonboot het water van de Noorderhaven in. Een voorbijganger heeft de vrouw vastgepakt en samen met de agenten uit het water getrokken. Ze is in de boeien geslagen en vervolgens overgebracht naar het politiebureau.

Leon Scott Kennedy in Super Smash Bros. Brawl?

Filmsite IMDB brengt ons de laatste geruchten op het gebied van Super Smash Bros. Brawl, ditmaal gaat het gerucht dat Leon Scott Kennedy, held uit de Resident Evil games, in de game te zien zal zijn.

Het gerucht kwam de wereld in wegens het verschijnen van een voice-acting credit op IMDB voor Brawl, welke inmiddels weer is verwijderd. Zoals verwacht is een officiële reactie van Nintendo in geen velden of wegen te bekennen, en blijft het een gerucht. Ook is hiermee onduidelijk of Leon een speelbaar karakter zal zijn of een kleine cameo zal maken.

Joezjny vernedert Nadal in Chennai

Rafael Nadal is er niet in geslaagd om het ATP-toernooi van Chennai winnend af te sluiten. De als eerste geplaatste Spanjaard ging met 0-6 en 1-6 onderuit tegen de als vierde geplaatste Rus Michail Joezjny.

Gisteren had Nadal bijna vier uur nodig om zich via zijn landgenoot Carlos Moyà voor de finale te plaatsen. De nummer twee van de wereld had nog duidelijk last van die marathonpartij.

Het was voor Joezjny de vierde maal in zijn loopbaan dat hij een ATP-toernooi won. Eerder was hij in Stuttgart (2002), Sint-Petersburg (2004) en Rotterdam (2007) de beste.

Rockstar games verkrijgbaar op Steam

Goed nieuws voor alle Steam-gebruikers, want vanaf vandaag zijn ook Rockstar games te downloaden bij Steam. Er is echter nog beter nieuws, want wie tussen nu en 11 januari één van deze spellen koopt krijgt 10% korting! De spellen zijn onder andere de GTA series, Max Payne 1 en 2, en Manhunt. Rockstar volgt hierdoor andere developers zoals Take-Two Interactive, Eidos Interactive, Introversion Software, Strategy First, PopCap Games, Capcom, id Software, en THQ.

Er is overigens ook een Rockstar bundel beschikbaar met daarin maar liefst tien Rockstar games voor maar 62 dollar (dat is ongeveer 42 euro)!



Schild snelste op slalom

Voor de derde maal dit seizoen heeft Marlies Schild een wereldbekerwedstrijd op de slalom weten te winnen. In het Tsjechische Spindleruv Mlyn was de Oostenrijkse de Slowaakse Veronika Zuzulova en de Duitse Maria Riesch te snel af.

Na de eerste manche moest Schild Riesch nog voor zich dulden, maar in de tweede run wist ze die achterstand om te zetten in een voorsprong.

In de stand om de wereldbeker op de slalom gaat de Oostenrijkse Nicole Hosp met 305 punten aan de leiding. De Finse Tanja Poutiainen staat tweede met 222 punten en Schild bezet met 200 punten plaats drie.

Automobilist rijdt in op twee agenten

Icoon PolitieEen automobilist in Maastricht heeft gisteren een poging gedaan om twee agenten te raken. Hij reed in op het tweetal maar de agenten konden nog net op tijd opzij springen. Het is op dit moment niet duidelijk waar de automobilist is. De agenten deden nog een poging om de man te achtervolgen maar dat leverde niets op.

De man reed in een rode auto met een Belgisch kenteken en het voertuig stond als gestolen geregistreerd. De agenten wilden hem op de kruising van de Scharnerweg en het Koningsplein ondervragen. De automobilist werd gevraagd om de motor uit te zetten maar op dat moment ging hij over tot actie. Hij reed een stukje achteruit en gaf vervolgens volgas om op de agenten af te rijden.

Helft Nederlanders wil koningin uit regering

Icoon KoningshuisDe helft van de Nederlanders vindt dat het staatshoofd alleen nog maar ceremoniële taken moet vervullen. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond die hij vandaag publiceerde. In april vorig jaar was nog maar 41 procent hier voor.

Van de Nederlanders vindt 46 procent dat de koning(in) deel moet blijven uitmaken van de regering. PVV-leider Geert Wilders opperde eind vorig jaar om de koningin uit de regering te zetten. Hij had zich geërgerd aan de kersttoespraak van Beatrix, die opriep tot verdraagzaamheid. Volgens Wilders was de rede gericht aan het adres van zijn partij.

Helft Nederlanders wil Bea uit de regering

Wolf pakt Duitse sprinttitel

Zoals al werd verwacht is Jenny Wolf sprintkampioene van haar land geworden. De wereldrecordhoudster op de 500 meter won in Inzell alle afstanden en kwam uit op een puntentotaal van 159,135.

Op ruime afstand eindigde Heike Hartmann als tweede en plaatste zich daarmee voor de wereldtitelstrijd over twee weken in Heerenveen. Titelverdedigster Anni Friesinger staat ook aan de start in Heerenveen. Zij ontbrak in Inzell vanwege de naweeën van een insektenbeet.

Bloederig steekfimpje uit 2006 duikt op

Icoon ShockingWe gaan terug naar 7 oktober 2006. De toen 34-jarige Rotterdammer Marcel van L. stak midden op de dag in de havenstad op het Walenburgplein meer dan 70 keer in op zijn 21-jarige ex-vriendin. Daarvan werden opnamen gemaakt door een omstander. Te zien op het bloederige tafereel zijn allochtone omstanders die het slachtoffer proberen te ontzetten terwijl de dader als een gek op de vrouw blijft insteken.

In 2007 diende de rechtszaak tegen Van L. Op de rechtszitting werden onder protest van de advocaat van Van L. de beelden vertoond. Het filmpje maakte de zaak nodeloos sensationeel, vond de raadsman. De rechter sprak dit toen tegen. ''Het gaat om de waarheidsvinding. In vele strafzaken hebben we gewenst: ’Was er maar een filmpje om te zien wat er exact is gebeurd’. Nu krijgen we de kans het met eigen ogen te zien.''

Het slachtoffer verliet indertijd de zaal bij vertoning. Verdachte Van L. keek herhaaldelijk weg, terwijl op een groot scherm te zien was hoe hij minutenlang op zijn ex instak.

De beelden zijn nu ineens op YouTube verschenen. LET OP: Beelden kunnen als zeer schokkend worden ervaren!

Tegen Van L. werd indertijd 4 jaar celstraf geëist, waarvan 8 maanden voorwaardelijk, voor onder meer poging tot moord en eerdere bedreigingen. De rechter legde echter TBS met dwangverpleging op. Volgens de rechter was het beter dat de man direct naar een TBS-kliniek ging omdat hij de kans op herhaling groot achtte en daarom intensieve behandeling nodig vond.


Waarschuwing: Schokkende beelden
Youtube heeft het filmpje inmiddels verwijderd, het filmpje is nog te bekijken op de site van Vkmag

Politieacties vanaf komende week scherper

Icoon PolitieDe bonden verscherpen hun acties voor een betere politie-cao vanaf komende week. Woensdag, donderdag en vrijdag gaan de bureaus in diverse regio's dicht. Voor later in de maand zijn landelijke stakingen aangekondigd.

Maandag maakt de ACP bekend tot welke verdere acties hij zijn leden zal oproepen. ACP en ANPV gingen daarover vrijdag opnieuw nadenken, nadat de rechter een staking had verboden onder politiepersoneel dat de beveiliging van ambassades in Den Haag tot taak heeft.

De politiebureaus in Zeeland gaan woensdag als eerste collectief dicht, kondigde de NPB aan. Donderdag is het de beurt aan de vestigingen in de regio Zuid-Holland-Zuid en vrijdag in Limburg-Zuid. Ook een deel van de Amsterdamse politiebureaus sluit vrijdag de deuren.

Weer skiër dood door lawine in Oostenrijk

Icoon BuitenlandsReddingswerkers hebben vandaag in de Oostenrijkse Alpen opnieuw het levenloze lichaam gevonden van een skiër. Dat hebben hulpverleners gezegd.

Een 32-jarige Duitser was nabij Vils in Tirol buiten de piste gaan skiën op een hoogte van 2000 meter. Toen hij niet thuiskwam, gingen reddingswerkers op pad.

Gisteren werden al de lichamen geborgen van een snowboarder en een 51-jarige berggids die zich buiten de pistes begaven. In totaal zijn de afgelopen week in Oostenrijk al zeven mensen, vier Oostenrijkers en drie Duitsers, bedolven door de sneeuw. De lawines ontstaan door hogere temperaturen en harde warme wind (Föhn). De kans op sneeuwlawines blijft voorlopig groot.

Monteurs vinden explosief in auto

Icoon MisdaadMedewerkers van een autobedrijf aan de Schieweg in Delft deden gistermiddag tijdens een autoreparatie een eigenaardige vondst. In een auto die zij aan het repareren waren troffen ze een ''soort explosief'' aan, aldus de politie vanochtend.

De gealarmeerde politie constateerde dat het inderdaad om een explosief ging en waarschuwde de Explosieven- en Opruimingsdienst (EOD). Medewerkers van de dienst maakten het explosief onschadelijk.

De auto is voor nader onderzoek overgebracht naar een politiebureau. De politie stelt een onderzoek in.


Met dank aan -Eddow- voor de submit.

Multiculti-debat nu ook in Duitsland

In Duitsland is afgelopen week het debat over de multiculturele samenleving ook op scherp gezet. Een onderwerp dat bij onze oosterburen nog immer gevoelig ligt. Aanjager is daar de minister-president van de deelstaat Hessen Roland Koch, die een fel betoog begon over allochtone delinquenten. Volgens hem moet Duitsland ophouden met het ''multiculturele knuffelen'' van immigranten.

CDU'er Koch startte daarmee nadat op de Duitse televisie telkenmale de beelden werden herhaald van twee allochtone jongens die een man op leeftijd van achteren aanvallen in een metrostation in München die had gevraagd of ze in het station niet wilden roken. Ze gooien hem op de grond, roepen ''Scheiss Deutscher'' en schoppen hard op hem in. Vlak voor nieuwjaar volgden nog twee soortgelijke incidenten die de discussie verder deden oplaaien.

Het debat richt zich vooral op allochtone veelplegers. De CDU van bondskanselier Angela Merkel stelde opvoedingskampen en de verlaging van het volwassenenrecht van 21 naar 18 jaar voor. De Beierse minister van binnenlandse zaken, Joachim Herrman, zei na een overval in München de Turkse dader te willen uitzetten, als dit mogelijk is. Koch zelf presenteerde een plan om de criminaliteit aan te pakken en allochtone delinquenten makkelijker het land uit te zetten.

De discussie komt Koch niet slecht uit. Later deze maand zijn de deelstaatverkiezingen in Hessen en sinds het debat stijgt hij in de peilingen. Tegenstander SPD verwijt Koch dat hij gebruik maakt van sluimerende xenofobe gevoelens.

Bondskanselier Merkel nam het vrijdag echter op voor haar partijgenoot. ''Absurd'' noemt zij de aantijging dat hij het thema misbruikt. ''43 procent van de gewelddadige misdrijven wordt door mensen onder de 21 begaan en bijna de helft daarvan is allochtoon'', zegt zij in een interview dat dit weekend in Bild verscheen.

Koch heeft de smaak inmiddels te pakken. De conservatieve politicus pleit nu ook voor een algemener debat over 'Duitse normen en waarden'. In een opiniestuk in Bild stelt hij dat allochtonen hier respect voor moeten hebben. ''Slachten in de keuken en rare ideeën over afvalverwerking passen niet bij onze principes.''

Albert Heijn roept maaltijden terug

Icoon BinnenlandsAlbert Heijn heeft twee kant-en-klaarmaaltijden uit de schappen gehaald. Het gaat om de Macaroni Bolognese en de Saltimbocca Papardelle. Door een productiefout kunnen mensen ziek worden na het eten van deze maaltijden. Eerder deze week haalde Albert Heijn ook al een product uit de schappen. Toen ging het om chocoladerozijnen.

Bij de productie van de gerechten is er sprake geweest van een temperatuurafwijking. Mensen die een maaltijd gekocht hebben worden verzocht om het gerecht niet te eten. De maaltijden kunnen teruggebracht worden naar de winkel en Albert Heijn zal het aankoopbedrag vergoeden.

De verkeerd geproduceerde gerechten hebben verschillende houdbaarheidsdata. Het gaat om de Macaroni Bolognese met de datum 23-01-2008 en de Saltimbocca Papardelle met de data 09-01-2008, 12-01-2008 en 13-01-2008. De kant-en-klaarmaaltijden met een andere houdbaarheidsdatum zijn in orde.

Met dank aan SpiekerJozef voor de submit.

Brits UFO-archief wordt openbaar

Icoon X-factorDe Britse krant The Observer schrijft vandaag dat een groot archief van Britse UFO-waarnemingen binnenkort openbaar wordt gemaakt. Het gaat om duizenden waarnemingen die zijn verzameld door een geheime tak van het Britse ministerie van Defensie. In de loop van het voorjaar worden zo'n zevenduizend rapporten openbaar.

Het gaat om UFO-waarnemingen over de afgelopen dertig jaar. Het archief behoort toe aan de tak DI55 van de Britse inlichtingendienst. Die had als taak UFO-waarnemingen te onderzoeken. De Britse overheid ontkende tot voor kort nog het bestaan van de afdeling.

Reden van de openbaarmaking is volgens het Ministerie van Defensie een einde te maken aan een 'doolhof van geruchten en verkeerde speculaties' over de geheime afdeling die zich met de vermeende UFO-waarnemingen bezighield.


Toernooizege Llodra in Adelaide

Michaël Llodra heeft het ATP-toernooi van Adelaide gewonnen. De Fransman, ongeplaatst in de Australische stad, was in de finale met 6-3 en 6-4 te sterk voor de als derde geplaatste Fin Jarkko Nieminen. Het was voor de 27-jarige Llodra de tweede ATP-toernooizege in zijn carrière. In 2004 won hij het toernooi in Rosmalen.

Llodra vierde zijn zege op bijzondere wijze door een duik te nemen in de Torrens-rivier die vlak langs het tennisstadion stroomt.

Islam-partij inderdaad een hoax

Icoon OpmerkelijkHet bericht dat FOK! gisteren plaatste over de nieuwe Islamitisch Democratische Partij (IDP) in oprichting, waarin gesteld werd dat het hoogst waarschijnlijk een hoax betreft, blijkt te kloppen. De makers achter de site - Islamitischdemocratischepartij.org - geven dat vandaag toe.

Opmerkelijk is dat de Staatscourant deze week melding maakte van de oprichting van de partij. Maar veel zaken bleken niet te kloppen. Zo was het beginselprogramma van de IDP dat vol 'schokkende' passages staat, gekopieerd van het beginselprogramma van de SGP. Alleen was het aangepast (God naar Allah, Bijbel naar Koran) en aangevuld.

Boodschap
Volgens een bericht van vanochtend op de site is de boodschap van de hoax drieledig:

Volgens de hoaxers heerst er in het algemeen een grote angst voor strenge Islamitische ideeën in Nederland, en veel van die ideeën worden betiteld als on-Nederlands, achterlijk en gevaarlijk. ''Echter, de SGP hangt vrijwel exact dezelfde strenge ideeën aan, en draagt deze ook in de Tweede Kamer uit. Blijkbaar zijn dit soort ideeën ‘Nederlandser dan iedereen denkt. Notabene: de SGP was de allereerste politieke partij van Nederland.''

De makers achter de IDP-hoax stellen verder dat er op termijn ongetwijfeld een islamitische partij in een SGP-jasje zal komen. ''Democratie is niet voor bange mensen. Vroeg of laat komt er een islamitische politieke partij, en die maken dan gewoon gebruik van hun democratisch recht hun levensbeschouwelijke ideeën en opvattingen ook op het politieke vlak uit te dragen. Niet alle moslims zullen op een strenge Islamtische partij stemmen, net zomin als niet alle christenen op de SGP stemmen.''

Verder hopen de bedenkers van de hoax dat er op termijn een op islamitische gronden gestoelde partij in de Tweede Kamer komt. ''Moslims kunnen dan ook op politiek niveau worden gevraagd zich te verantwoorden voor hun achterban. Dat zal een hoop misverstanden in onze maatschappij helpen oplossen en is in het belang van de hele Nederlandse samenleving.''

'Ogen te openen'
De hoax is volgens de makers bedoeld ''om zowel Nederlanders die moeite hebben met een Islamitische politieke partij als ook moslims zelf de ogen te openen. Ga aan de slag met zo’n partij. We hebben het nodig. ''

Wie er achter de hoax zit, blijft onduidelijk. Het schrijven wordt ondertekend met K. S. Ook blijft het opmerkelijk dat de Staatscourant het bericht heeft geplaatst. De Nederlandse Staatscourant is namelijk een uitgifte van de regering van het Koninkrijk der Nederlanden. De zorg voor de uitgifte van de Staatscourant berust bij de minister van Binnenlandse Zaken.

Blamage Blackburn, Chelsea ontsnapt

Blackburn Rovers is er niet in geslaagd om de vierde ronde van het FA Cup-toernooi te bereiken. De huidige nummer negen in de Premier League ging thuis met 1-4 onderuit tegen Coventry City, dat uitkomt in het Championship.

Ook Bolton Wanderers en Birmingham City werden uitgeschakeld. Bolton verloor thuis met 0-1 van Sheffield United, terwijl Birmingham niet opgewassen was tegen Huddersfield Town. Het werd 2-1 voor Huddersfield, dat uitkomt in de League One.

Chelsea haalde de volgende ronde net aan. Tegen Queens Park Rangers werd het slechts 1-0. Het enige doelpunt kwam op naam van QPR-doelman Camp die een schot van Claudio Pizarro via zijn rug over de lijn liet gaan.

Van Calker prolongeert titel

Bobsleeër Edwin van Calker heeft zijn nationale titel in de tweezitter geprolongeerd. Samen met remmer Sybren Jansma bleef hij Vincent Kortbeek/Arno Klaasen ruim een halve seconde voor na twee runs. Robbert Popken en remmer Yvo van Haaren pakten in de Oostenrijkse plaats Igls het brons.

Het NK in Igls valt samen met de Oostenrijkse kampioenschappen. Zaterdag deden vijf Nederlandse sleeën aan het NK mee. Bij de vrouwen ging de nationale titel naar Esmé Kamphuis en Tine Veenstra die als tweede eindigden in de strijd om de open Oostenrijkse titelstrijd.

Griekenland getroffen door zware aardbeving

Icoon Buitenlands Griekenland is vanochtend opgeschrikt door een krachtige aardbeving. De schok had een kracht van 6,1 op de schaal van Richter, aldus het Amerikaanse seismologische centrum USGS.

Het epicentrum lag 124 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Athene, waar inwoners door de beving uit hun slaap werden gewekt. Er zijn nog geen berichten van schade of slachtoffers.

Het centrum sprak in eerste instantie van een beving met een kracht van 6,5. De aardschok vond plaats om 7.15 uur (6.15 uur Nederlandse tijd), ongeveer 75 kilometer onder de aardbodem van het schiereiland Peloponnesos.

Van alle aardbevingen in Europa vindt de helft in Griekenland plaats. In september 1999 leidde een aardbeving met een kracht van 5,9 in Athene en omgeving tot de dood van ruim 140 mensen. Ongeveer 60.000 inwoners raakten dakloos.

Chinezen kidnappen en doden klasgenoot

Icoon ShockingDe Chinese politie heeft vier jongens opgepakt die voor losgeld een klasgenoot ontvoerden en later vermoordden. Dat meldden Chinese media vandaag.

De verdachten, vijftien en zeventien jaar, doodden hun 15-jarige slachtoffer uren nadat de ontvoering was begonnen, maar belden niettemin diens vader en eisten via de telefoon een half miljoen yuan (circa 50.000 euro).

De vader, een zakenman, herkende de stem van een van de jongens en schakelde de politie van de zuidelijke provincie Guangdong in. Agenten wisten de daders snel op te pakken. Op surveillancecamera's was te zien hoe de tieners de 15-jarige jongen opjaagden en sloegen. In Guangdong, waar de economie sterk groeit, stijgt ook de criminaliteit.

'Bijna helft voor vuurwerkverbod'

Icoon Enqu�te Bijna de helft van de Nederlanders (48 procent) is voor een verbod op het afsteken van consumentenvuurwerk, 45 procent is falikant tegen. Dat blijkt uit een peiling van peil.nl op verzoek van de GroenLinks-gemeenteraadsfracties uit Rotterdam en Den Haag.

Het Rotterdamse GroenLinks-raadslid Arno Bonte opperde vlak voor de jaarwisseling om consumenten niet langer vuurwerk te laten afsteken, maar dat op centrale plekken door de gemeente te laten doen. De partij dient dinsdag in Rotterdam het voorstel 'Meer plezier met minder vuurwerk' in.

Opvallende uitkomst van het onderzoek is dat zowel in Rotterdam als in Amsterdam een ruime meerderheid van de bevolking (55 procent) voor een verbod op het afsteken van vuurwerk door consumenten is.


'Kwaliteit kinderopvang kan nog beter'

Icoon BinnenlandsDe kwaliteit van de buitenschoolse opvang kan nog worden verbeterd. Dat blijkt uit de resultaten van de Nationale CrècheTest die gisteren zijn gepresenteerd.

Ouders vinden dat met name het personeel van de opvang meer pedagogische kennis zou moeten hebben. Ook schort het volgens de vaders en moeders aan voldoende hygiëne en veiligheid. Toch zijn ouders over het algemeen tevreden over de opvang van hun kinderen buiten schooltijd. Ze geven de opvang een dikke voldoende.

De Nationale CrècheTest is dit jaar voor het eerst gehouden. Ruim 13.000 ouders hebben er aan meegedaan. De rijksoverheid heeft het initiatief medegefinancierd. Doel is boven water te krijgen hoe de kinderopvang kan worden verbeterd.

Volgens Wendeline van Luijk, een van de initiatiefnemers van het tevredenheidsonderzoek, is de buitenschoolse opvang een nieuwe loot aan de stam van de kinderopvang. De opvang is bestemd voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar en duurt maar enkele uren per dag. "Daarom is het moeilijk voor bedrijven om de buitenschoolse opvang financieel rendabel te maken. De bedrijven moeten ook nog eens een pakket aanbieden dat voor alle kinderen geschikt is."

Sinds vorig jaar zijn basisscholen verplicht kinderen tussen de middag en na schooltijd opvang te bieden. De buitenschoolse opvang is sindsdien explosief gegroeid. Er staan ook nog eens vele duizenden kinderen op een wachtlijst.

Studenten UvA winnaar WK debatteren

Icoon AlgemeenAnne Valkering en Reinier de Adelhart Toorop, twee Amsterdamse studenten, zijn wereldkampioen debatteren geworden. In Bangkok debatteerden de twee er lustig op los met bijna 800 deelnemers van over de hele wereld.

In de categorie "Engels als Tweede Taal" won het duo de prijs. De 800 deelnemers waren afkomstig van 184 universiteiten over de hele wereld. In de finale versloegen de twee leden van de Amsterdamse debatvereniging Bonaparte een team uit Maleisië en een uit Duitsland.
Met dank aan Siegfried voor de submit.

Clinton ontloopt Obama niet in Hampshire

Icoon AmerikaDe Democratische presidentskandidaat Barack Obama is in de Amerikaanse staat New Hampshire nek-aan-nek gekomen met Hillary Clinton, lange tijd favoriet. Dat blijkt uit de eerste peilingen die zijn gehouden na de afgelopen donderdag door Obama verrassend gewonnen voorverkiezing in Iowa.

Overmorgen worden de voorverkiezingen in New Hampshire gehouden. Obama en Clinton haalden bij een peiling in opdracht van nieuwszender CNN beiden 33 procent - dat was een week geleden nog 34 tegen 30 procent. Een tweede peiling gaf Obama 34 procent tegen 33 procent voor Clinton. Een derde peiling die zowel afgelopen donderdag als eergisteren was gehouden - toen nog niet elke ondervraagde de einduitslag had gehoord - gaf Clinton nog 1 procent voorsprong op Obama.

Beiden proberen zoveel mogelijk stemmen te trekken om uiteindelijk namens de Democratische partij te mogen meedoen aan de presidentsverkiezingen van november. Waarnemers menen dat een nieuw verlies Clinton in een lastig parket zal brengen.

Bij de Republikeinen is senator John McCain favoriet. Ook hij staat op 33 procent, tegen slechts 27 procent voor Mitt Romney. Die heeft miljoenen dollars in zijn campagne gestoken. Na Giuliani op plaats drie komt Mike Huckabee, donderdag winnaar in Iowa, op paats vier.

Wyoming
De Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney heeft zaterdag zijn eerste overwinning behaald. De steenrijke politicus won de voorverkiezing van zijn partij in Wyoming, de minst bevolkte staat van de Verenigde Staten. Ruim 70 procent van de stemmen wist de Republikein te behalen.

De organisatoren van de partijverkiezing hadden de stembusstrijd naar voren gehaald, omdat de staat doorgaans nooit aandacht kreeg. Veel leek het niet te helpen. De meeste kandidaten bezochten weliswaar de landbouwstaat in het westen van het land, maar geen van hen kwam er de laatste vier weken nog langs.

De overwinning was desalniettemin een opsteker voor Romney, die donderdag nog de voorverkiezingen in het meer invloedrijke Iowa verloor van rivaal Mike Huckabee. Bij de verkiezingen van overmorgen in New Hamspshire ligt hij nek-aan-nek met oudgediende John McCain.

Britney Spears niet meer in ziekenhuis

Icoon ShowbizzDe Amerikaanse zangeres Britney Spears heeft het ziekenhuis verlaten, waar zij was opgenomen nadat zij haar kinderen niet aan een lijfwacht van haar ex-man Kevin Federline wilde meegeven. Dat is zaterdag te lezen op de site van New York Daily News.

Spears zou het ziekenhuis samen met tv-psycholoog Dr.Phil hebben verlaten, meldden diverse Amerikaanse media. Ze zou via een ondergrondse tunnel weg zijn gegaan om zo de pers te vermijden. De popster moest oorspronkelijk uit voorzorg 72 uur in het ziekenhuis verblijven, maar artsen vonden dat Spears geen gevaar meer voor zichzelf vormde.

Spears belandde op donderdagavond (Amerikaanse tijd) ter evaluatie op een speciale afdeling in het ziekenhuis nadat zij zichzelf met haar 1-jarige zoontje had opgesloten in een kamer omdat zij haar kinderen niet wilde meegeven. De politie moest eraan te pas komen om Spears met haar zoontje weer te voorschijn te halen. Daarna werd de popster per ambulance afgevoerd.

In een spoedzitting vrijdag werden de kinderen aan Federline toegewezen en raakte Spears het recht om haar kinderen te bezoeken kwijt. Tot nog toe mocht Britney ze drie keer per week onder begeleiding zien. Een hoorzitting op 14 januari moet uitwijzen hoe het verder gaat in deze strijd om de kinderen.


Hier is Britney dus niet meer...
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.