FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 18 december 2007

Kramer en Veldhuis sporters van het jaar

Sven Kramer en Marleen Veldhuis zijn tijdens het NOC*NSF sportgala gekozen tot sportman en sportvrouw van het jaar.

Kramer dankt zijn uitverkiezing aan zijn Europese en wereldtitel allround schaatsen. Hij werd ook nog wereldkampioen op de vijf en tien kilometer. De andere genomineerden waren Theo Bos en Ruben Houkes. Marleen Veldhuis werd gekozen tot sportvrouw van het jaar. Ze won dit jaar op het WK langebaan zilver op de 100 meter en brons op de 50 meter vrij. Bij het EK kortebaan afgelopen weekend won ze goud op de 50 vrij en de 4x50 meter vrij. De andere genomineerden bij de vrouwen waren Lornah Kiplagat en Ireen Wüst.

De titel voor sportploeg van het jaar ging naar de voetballers van Jong Oranje. Zij werden dit jaar Europees kampioen onder 21 jaar en plaatsten zich voor de Olympische Spelen. Het zeilduo Lobke Berkhout en Marcelien de Koning en de Nederlandse springruiters waren de andere genomineerden. De titel van coach van het jaar werd gedeeld door Robert Eenhoorn en Foppe de Haan. Eenhoorn werd als bondscoach van de Nationale honkbalploeg Europees kampioen en vierde op het WK. Ook de titel Gehandicapte sporter van het jaar werd gedeeld. Marion Nijhof en Annette Roozen deelden de prijs. Nijhof werd dit wereldkampioen 400 meter vrij zwemmen en Roozen werd wereldkampioen verspringen.

Politie geeft arrestant per ongeluk hasjcake

Icoon OpmerkelijkAls lunch kreeg een Zeeuw die voor hennepteelt vast zit naast een kop koffie per ongeluk een plakje hasjcake. De voor onderzoek in beslag genomen cake was in een vriezer gelegd.

De cake die de 41-jarige man kreeg had hij uit eerlijkheid niet helemaal opgegeten. Hij tipte gelijk de agenten die de etensresten kwamen ophalen.

Hoe de cake op het bord kwam zal onderzocht worden. Wellicht had de cateraar van het politiebureau in Goes de verkeerde vriezer opengetrokken.
Met dank aan Glacier voor de submit.

Jacob Zuma nieuwe ANC-leider

Icoon Buitenlands Jacob Zuma is gekozen tot de nieuwe leider van de Zuid-Afrikaanse regeringspartij ANC. Dat bleek dinsdag na het tellen van de stemmen die zijn uitgebracht op een partijcongres van het Afrikaans Nationaal Congres in de noordoostelijke stad Polokwane.

Voormalig vicepresident Zuma is met zijn winst meteen de kansrijkste kandidaat voor het presidentschap van Zuid-Afrika vanaf 2009. In dat jaar loopt de tweede termijn van de huidige president van Zuid-Afrika, Thabo Mbeki, af. De weggestemde ANC-voorzitter wilde leider van de partij blijven.

Zuma wordt geplaagd door schandalen. Zo moest hij eerder aftreden als vice-premier, omdat hij betrokken was bij een corruptieschandaal. Ook was er een schandaal dat hij een vrouw met hiv verkracht zou hebben. Daar is hij echter van vrijgesproken. Zuma stelde dat de vrouw vrijwillig seks met hem wilde. Ondanks deze schandalen is Zuma zeer populair, vooral onder het arme deel van de bevolking.


Jacob Zuma

Twijfels over Enschedese ontuchtzaak

Icoon JustitieDe Commissie Evaluatie Afgesloten Strafzaken (CEAS) adviseert het Openbaar Ministerie om de zogenoemde Enschedese ontuchtzaak nader te onderzoeken. De commissie sluit niet uit dat drie verdachten in deze zaak onschuldig zijn veroordeeld.

De Enschedese zedenzaak draait om twee zusjes die jarenlang seksueel misbruik pleegden met een groot aantal jonge kinderen uit hun buurt. Ze zouden daartoe zijn aangezet door hun vader, die hen samen met zijn vrouw en zwager ook zelf zou hebben misbruikt.

Het Gerechtshof in Arnhem veroordeelde in 2002 twee mannen en een vrouw (een vader, een moeder en haar broer) voor verkrachting en ontucht met zes buurtkinderen en twee dochters. De vader (Hennie Knobbe) werd veroordeeld tot 8 jaar cel en TBS, de moeder tot 5 jaar, de broer tot 7 jaar. Alleen Knobbe zit nu nog vast in een tbs-inrichting. De andere twee hebben hun straf reeds uitgezeten.

Volgens de Commissie ontbraken in het strafdossier gegevens die er wél in hadden moeten staan, zoals onderzoeksresultaten die justitie niet van belang achtte voor de zaak. Ook is onvoldoende sporenonderzoek gedaan in woningen en auto's, en voldeden niet alle verhoren aan de gestelde eisen. Verder het OM tijdens het onderzoek soms te veel belang gehecht aan de belangen van hulpverlening, ten koste van de waarheidsvinding.

Er is altijd al kritiek geweest op de veroordelingen in deze zaak. Zo was er geen technisch bewijs, zoals sporen of DNA-materiaal. Ook zou de manier waarop de meisjes zijn verhoord, niet ethisch zijn geweest. De veroordeelde vader Knobbe heeft het misbruik altijd ontkend.

De procureur-generaal bij de Hoge Raad gaat nu onderzoeken of er een herzieningsverzoek moet komen.

Vrouw randt kerstman aan

Icoon ShockingEen Amerikaanse kerstman is afgelopen weekend tijdens een zogenaamde 'meet and greet' voor kinderen betast door een 33-jarige vrouw.

De kerstman nam de vrouw op schoot om haar kerstwensen aan te horen. De vrouw vertelde niet wat er op haar verlanglijstje stond maar claimde meteen haar cadeautje, de geslachtsdelen van de kerstman.

De vrouw werd nog in het winkelcentrum in de kraag gevat, dit kwam omdat zij op krukken liep en daardoor makkelijk te herkennen was. Ze is aangeklaagd voor aanranding en voor het verstoren van de openbare orde. Met de belofte om op drie januari voor de rechtbank te verschijnen mocht ze naar huis.

De vrouw verklaarde tijdens een telefoongesprek met een lokale krant dat het een valse aangifte is en dat ze niet weet waar het over gaat. De 65-jarige aangerande kerstman, die anoniem wenst te blijven, gaf aan dat hij erg geschrokken is. Hij schaamde zich voor de hele situatie en vond het jammer dat hij alle wachtende kinderen teleur moest stellen.

Volgens Tim Connaghan, die elk jaar vele honderden 'hulp-kerstmannen' traint, is dit de eerste keer dat een kerstman aangerand is. Toch is het niet geheel onbegrijpelijk zegt hij, vele volwassenen willen met de kerstman op de foto. Zelf heeft hij al een boel mooie vrouwen op zijn schoot gehad, ze vragen hem dan wel eens of 'mevrouw Claus' dan niet jaloers wordt. Als het bij één foto blijft vindt ze het niet erg, antwoordt hij dan.

'Politie arresteert Amy Winehouse'

Icoon ShowbizzAmy Winehouse is volgens de Britse politie gearresteerd. Niet vanwege een diefstal of iets dergelijks, maar voor het belemmeren van de rechtsgang omtrent de zaak van haar echtgenoot Blake Fielder-Civil.

Op doktersadvies zegde de 24-jarige Winehouse al haar optredens voor de rest van het jaar af. Sinds vorige maand zit de echtgenoot van Amy vast op verdenking van mishandeling van een barman in juni. In die zaak zou hij een getuige onder druk hebben gezet.

Het gelukkige echtpaar werd al eerder in Denemarken beboet voor het bezit van cannabis. Winehouse staat verder bekend om haar drank- en drugsgebruik
Met dank aan mouthman voor de submit.

Franse moeder steekt zoontje dood

Icoon MisdaadEen 41-jarige vrouw heeft vanochtend haar zoontje van vier jaar om het leven gebracht. Dit gebeurde in Evry, Frankrijk. De politie was gealarmeerd door een buurman. Toen zij aankwamen, werd er niet opengedaan. Zij hoorden wel een jongetje schreeuwen. Toen de brandweer aankwam om de deur te forceren, vonden zij het jongetje. Ondanks pogingen om hem te reanimeren is hij toch overleden. De moeder zit in voorlopige hechtenis.

De moeder vertelde dat ze in paniek raakte toen ze hoorde dat de politie aan de deur was. In een reflex pakte ze een mes en stak het jongetje in de keel. Verder geeft ze geen reden aan waarom ze het jongetje vermoordde. Het kind, Irvin genaamd, werd bij geboorte niet erkend door de vader, dat gebeurde pas later, in 2004. De ouders hebben nooit samen geleefd en ze stonden als probleempersonen te boek.

De moeder heeft vorig jaar de vader van Irvin willen aanklagen voor geweldpleging, maar de zaak is toen ingetrokken. Zij stond niet bekend als zorgzaam en heeft eerder elke hulp van buitenaf afgeslagen. Ook zou ze al eerder hebben gedreigd haar kind te vermoorden, on daarna zichzelf van het leven te beroven. De vader is ook onder toezicht van de politie gesteld. Hij is nooit met de bedreigingen naar de politie gegaan. Maandag moest de politie ook al bij de moeder kijken, nadat een ruzie uit de hand was gelopen.

Paris wil twee smurfen adopteren

Paris Hilton heeft weer eens van zich laten horen. De stierlijk verwende hotelerfgename was namelijk serieus van plan twee Smurfen te adopteren.

Ons aller Parisje was even lekker aan het kerstshoppen bij onze oosterburen. En daar in Berlijn viel haar oog op twee ondermaatse acteurs die waren verkleed als de blauwe kabouters met de witte mutsjes, die snoep aan het uitdelen waren. Paris was in een klap stapelgek op de kleine vriendjes, en vroeg doodleuk of ze de stripfiguurtjes mee naar huis mocht nemen.

Ooggetuigen meldden dat het liefde op het eerste gezicht was. "Toen Paris die kleine mannetjes zag, gilde ze van verrukking. We hoorde haar zeggen: 'Oh my God, echte smurfen! Ik wilde vroeger als klein meisje altijd al een smurf hebben!' Daarna draaide ze zich om naar haar vriend en vroeg: 'Kan ik er een mee naar huis nemen?' Om er aan toe te voegen: 'Ik realiseerde me niet dat de smurfen hier vandaan kwamen'", meldde iemand die het tafereel heeft mogen aanschouwen.

Volgens de ooggetuige deed de blondine nogal uit de hoogte tegen de twee Smurfen. "Ze sprak op een kinderachtige toon tegen de dwergen. Ze zei dat ze de twee smurfen wilde toevoegen aan haar bonte verzameling huisdieren."

De twee verklede mannetjes voelden zich lelijk in hun kruis getast door Paris. " Een van de twee ergerde zich enorm aan Paris en begon haar uit te schelden. Hij schreeuwde dat hij een volwassen man was en dat ze moest ophouden met haar 'belachelijke babypraat'."


Het belachelijk maken van Smurfen begon ooit met Irene Moors

Met dank aan DrDarwin voor de submit.

[NFL] Uitslagen en standen week 15

Miami is eindelijk van de nul af en voor steeds meer teams wordt duidelijk wat er dit seizoen nog te bereiken is.

Uitslagen:

Final1234T
Denver Broncos (6-8-0)067013
Houston Texans (7-7-0) «7371431

Final1234T
Cincinnati Bengals (5-9-0)0100313
San Francisco 49ers (4-10-0) «0146020

Final OT1234OTT
Baltimore Ravens (4-10-0)31003016
Miami Dolphins (1-13-0) «0376622

Final1234T
Tennessee Titans (8-6-0) «7310626
Kansas City Chiefs (4-10-0)0143017

Final1234T
Buffalo Bills (7-7-0)00000
Cleveland Browns (9-5-0) «35008

Final1234T
Seattle Seahawks (9-5-0)0001010
Carolina Panthers (6-8-0) «0001313

Final1234T
Atlanta Falcons (3-11-0)30003
Tampa Bay Buccaneers (9-5-0) «14133737

Final1234T
Green Bay Packers (12-2-0) «71010633
St. Louis Rams (3-11-0)770014

Final1234T
Jacksonville Jaguars (10-4-0) «3712729
Pittsburgh Steelers (9-5-0)0701522

Final1234T
Arizona Cardinals (6-8-0)777324
New Orleans Saints (7-7-0) «71410031

Final1234T
NY Jets (3-11-0)070310
New England Patriots (14-0-0) «7100320

Final1234T
Indianapolis Colts (12-2-0) «1003821
Oakland Raiders (4-10-0)070714

Final1234T
Detroit Lions (6-8-0)077014
San Diego Chargers (9-5-0) «171710751

Final1234T
Philadelphia Eagles (6-8-0) «070310
Dallas Cowboys (12-2-0)03306

Final1234T
Washington Redskins (7-7-0) «3136022
NY Giants (9-5-0)037010

Final1234T
Chicago Bears (5-9-0)3100013
Minnesota Vikings (8-6-0) «066820

Standen:

AFC East
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
*yz-New England Patriots14001.0005232327-07-011-03-05-0Won 14
Buffalo Bills770.5002222994-33-46-61-14-2Lost 1
New York Jets3110.2142493352-51-63-70-42-4Lost 2
Miami Dolphins1130.0712353711-60-71-90-40-5Won 1

AFC North
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Cleveland Browns950.6433683566-13-47-42-13-2Won 2
Pittsburgh Steelers950.6433312187-12-47-42-15-0Lost 2
Cincinnati Bengals590.3573233464-31-64-61-32-3Lost 1
Baltimore Ravens4100.2862423363-41-61-103-00-5Lost 8

AFC South
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
yz-Indianapolis Colts1220.8574022315-17-18-24-04-0Won 5
Jacksonville Jaguars1040.7143342515-25-27-33-12-3Won 2
Tennessee Titans860.5712752814-34-35-53-13-2Won 1
Houston Texans770.5003223185-22-54-63-10-4Won 2

AFC West
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
y-San Diego Chargers950.6433592646-13-47-32-23-1Won 4
Denver Broncos680.4292953674-32-56-50-33-2Lost 1
Kansas City Chiefs4100.2861962972-62-43-81-22-4Lost 7
Oakland Raiders4100.2862553192-52-54-60-42-3Lost 2

NFC East
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
yz-Dallas Cowboys1220.8574292856-26-03-19-14-1Lost 1
New York Giants950.6433002923-46-12-07-53-3Lost 1
Washington Redskins770.5002752834-33-42-25-52-3Won 2
Philadelphia Eagles680.4292812682-54-32-14-72-4Won 1

NFC North
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
yz-Green Bay Packers1220.8573942436-16-14-08-23-1Won 2
Minnesota Vikings860.5713252575-23-42-16-53-3Won 5
Detroit Lions680.4293083904-32-52-14-73-2Lost 6
Chicago Bears590.3572663162-43-53-12-81-4Lost 3

NFC South
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
y-Tampa Bay Buccaneers950.6432922186-13-41-38-25-0Won 1
New Orleans Saints770.5003313173-44-31-36-43-3Won 2
Carolina Panthers680.4292233042-54-30-46-42-3Won 1
Atlanta Falcons3110.2141883432-51-61-32-81-5Lost 5

NFC West
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
y-Seattle Seahawks950.6433252416-13-41-28-35-1Lost 1
Arizona Cardinals680.4293263534-22-63-13-72-3Lost 2
San Francisco 49ers4100.2861913252-52-51-23-83-3Won 1
St. Louis Rams3110.2142203491-62-50-33-81-4Lost 2

x- Naar de play-offs
y- Winnaar divisie
z- Bye in de eerste play-offronde

Vervolging zaak-Holloway ten einde

Icoon JustitieHet Openbaar Ministerie (OM) op Aruba heeft de zaak tegen de verdachten in de zaak van de verdwenen Natalee Holloway gesloten wegens gebrek aan bewijs. Dat meldde een woordvoerder van het OM vanmiddag.

Justitie heeft de drie verdachten, Joran van der Sloot en de broers Deepak en Satish K. op de hoogte gebracht. De advocaat van de ouders van de Amerikaanse tiener zijn per fax geïnformeerd.

De drie verdachten werden in november weer aangehouden omdat er nieuw bewijs was gevonden door het team van Nederlandse rechercheurs dat eerder dit jaar op Aruba was. De rechter vond dat zelfs zwaarwegend genoeg om Joran van der Sloot die in Arnhem woont, uit te leveren aan Aruba.

Bij confrontatie met het materiaal op Aruba, bleven de drie echter tot teleurstelling van de aanklagers zwijgen. De rechter vond toen geen reden meer om hen langer vast te houden en liet ze vrij. In de beroepszaak tegen de vrijlating gaf het gerechtshof al aan dat het strafdossier verder onvoldoende bewijzen bevatte dat Natalee Holloway door een geweldsmisdrijf omkwam. De verdachten werden daarvan beschuldigd. Ook voor een eventueel zedendelict is er te weinig bewijs. Een belangrijk obstakel voor reconstructie vormt volgens het OM het feit dat haar lichaam nooit is gevonden.

Justitie meent dat zij met het onderzoek 'tot de bodem van het strafvorderlijk instrumentarium' is gegaan en alles in het werk heeft gesteld om de verdwijning van de Amerikaanse tiener op te lossen. ''Het Openbaar Ministerie realiseert zich zeer wel dat het voor de ouders van Natalee Holloway onvoorstelbaar zwaar is dat zij hun dochter hebben verloren.''


Jongetje ramt winkelpui met moeders auto

Een elfjarig onderdeurtje heeft gisteren in Groningen een flinke chaos veroorzaakt. Terwijl zijn moeder even aan het winkelen was, liet ze haar zoon achter in haar auto. Zoonlief zag echter de kans schoon, en besloot zijn autoraceskills in praktijk te brengen.

Aangezien de sleutels nog in het contact zaten, was het voor het ventje een peulenschilletje de wagen te starten. Blijkbaar stond de auto nog in de versnelling, want hij schoot ineens vooruit. De rit werd abrupt afgebroken toen de wagen tegen een winkelpui tot stilstand kwam.

Twee grote winkelruiten moesten het ontgelden, evenals een gestalde fiets. Gelukkig kwamen moeder en zoon beiden met de schrik vrij.

Activision is ook zonder fusie de grootste

Onlangs kondigden Activision en Vivendi aan te gaan fuseren tot Activision Blizzard, waarmee het nieuwe bedrijf de grootste uitgever van games ter wereld zou worden. Uit recent vrijgekomen cijfers blijkt dat Activision dit doel ook zonder fusie al bereikt had, in ieder geval in Amerika. In de eerste elf maanden van 2007 beheerste het bedrijf namelijk 16,8% van de totale softwaremarkt voor zowel console- als handheldgames. Dit is bijna een verdubbeling ten opzichte van 2006.

Het beste moment voor Activision was november toen het bedrijf met Guitar Hero III en Call of Duty 4 de twee best verkochte games in handen had. Als we kijken naar de tien best verkochte games in de afgelopen maand stond Activision vijf keer in de lijst, Guitar Hero III pakte drie plaatsen en Call of Duty 4 ook nog eens twee. Als kers op de slagroom is Guitar Hero sinds januari de grootste franchise geweest in de Verenigde Staten.

Robert Kotick, Chairman en CEO van Activision Inc., was uiteraard erg blij met deze resultaten.

"We continue to see strong consumer response to our wholly owned and internally developed titles - Guitar Hero III: Legends of Rock and Call of Duty 4: Modern Warfare. We are well positioned to continue our leadership position through the remainder of the year and are on track to delivering another record year of revenue growth and the most profitable year in our history."

Take Two richt nieuwe ontwikkelstudio op

De Amerikaanse uitgever Take Two heeft wederom een nieuwe studio opgericht welke games zal gaan ontwikkelen voor het 2K games label. 2K Marin, zoals de nieuwe ontwikkelstudio heet, is gevestigd in Novato, Californië en zal zich gaan richten op zowel nieuwe IPs (Intellectual Property), alsmede op samenwerking met andere 2K-studios over de hele wereld.

"We’re focused on continuing to bring new brands and cutting-edge gameplay to market with the creation of the 2K Marin studio. 2K Marin will build upon our success in creating and leveraging AAA franchises."

Aldus Christoph Hartmann, president voor het 2K-label.

Televisieneger wordt langzaam wit

De Philip Freriks van Australië, de zwarte Lee Thomas, verandert langzaam in een blanke. Niet dat de man zo graag zijn afkomst wil verloochenen, maar de man heeft een zeldzame ziekte, vitiligo.

De nieuwslezer is trouwens niet de enige celebrity met deze pigmentziekte. De wereldberoemde zanger Michael Jackson ging hem voor. Al bevindt de ziekte zich bij the King of Pop al in een vergevorderd stadium.

Het probleem heeft bij Thomas trouwens wel meer impact dan bij Michael. Thomas moet dagelijks het nieuws oplezen, en daarbij zijn zijn gezicht en handen continu in beeld. Hij moet dagelijks een behoorlijk lange tijd in de visagistenstoel doorbrengen, om zo de vlekken met een dikke laag make-up te verhullen.

De nieuwslezer zegt dat als oplettende kijkers de laatste jaren goed hebben gekeken naar het nieuws, deze wel moeten hebben opgemerkt dat zijn handen lichter zijn geworden. De ziekte is overigens niet dodelijk. Het is alleen een behoorlijke, geestelijke belasting voor de patiënten.

Met dank aan R0N voor het vertalen en de submit.

Celstraffen voor mislukte aanslag Duitsland

Icoon TerrorismeTwee radicale moslims uit Libanon die midden 2006 twee Duitse treinen wilden opblazen, zijn door een rechtbank in Libanon tot respectievelijk levenslang en  twaalf jaar cel veroordeeld. De man die levenslang kreeg, de 23-jarige Youssef el H., was niet bij het proces aanwezig.

Hij staat sinds vandaag in Duitsland terecht voor de mislukte aanslagen. El H. en zijn handlanger Jihad H. waren beiden naar hun vaderland gevlucht, maar El H. keerde om onduidelijke redenen terug naar de Bondsrepubliek.

Jihad H. legde tijdens het proces in Libanon een bekentenis af. De islamisten zouden wraak hebben willen nemen voor de publicatie van spotprenten van de islamitische profeet Mohammed.

De extremisten plaatsten op 31 juli 2006 explosieven in twee regionale treinen. Zij vertrokken vanuit het West-Duitse Keulen. De bommen van gasflessen explodeerden niet als gevolg van een constructiefout. De explosieven waren verstopt in koffers. De terroristen konden worden gearresteerd doordat zij waren gefilmd door bewakingscamera's.

Tussen Duitsland en Libanon bestaat geen uitleveringsverdrag.

Vader verkoopt Guitar Hero III voor 6000 EUR

Een Canadese vader heeft het kerstcadeau voor zijn 16-jarige zoon, Guitar Hero III voor de Wii, verkocht op een veilingsite aan een Australiër voor ongeveer 9000 dollar (rond de 6000 euro). De verkoper had eerst met alle moeite het spel weten te bemachtigen. Maar toen hij een paar dagen later 'onverwacht' thuis kwam betrapte hij zijn zoontje samen met twee vriendjes op het roken van marihuana. Als straf en om het gebruik van drugs te ontmoedigen verkocht hij het spel weer.

De jongen moet zich overigens geen zorgen maken: hij krijgt voor kerst wel andere leuke Wii games zoals "Barbie- The Island Princess" en "Dancing with the Stars" verzekerde de nu een stuk rijkere vader.

Jongeman (18) heeft seks met asfalt

Icoon OpmerkelijkEen 18-jarige Brit heeft een voorwaardelijke celstraf gekregen van twaalf maanden, omdat hij de liefde probeerde te bedrijven met het asfalt. Steven Marshall kwam tot zijn daad door een combinatie van alcohol en medicijnen.

Geschokte automobilisten zagen Steven op straat masturberen. Op een gegeven ogenblik had de jonge Brit zin in meer en probeerde hij het asfalt te penetreren. "Hij had zijn broek op z'n knieën en maakte veelzeggende bewegingen," verklaarde een ooggetuige.

Eerder kwamen ook al andere Britten met een aparte seksuele voorkeur in het nieuws. Een zuipschuit had seks met een stoep. Een andere Brit deed het met een fiets en weer een ander gaf de voorkeur aan een parkhek.

Duits meisje verzon aanval

Icoon OpmerkelijkHet meisje uit de Oost-Duitse plaats Mittweida die onlangs beweerde dat neonazi's een hakenkruis op haar heup kerfden, heeft dat zeer waarschijnlijk verzonnen. Het is niet uit te sluiten dat de 17-jarige zichzelf toetakelde, aldus justitie vandaag.

Bij het incident vorige maand in Mittweida zou de Duitse tiener een allochtoon meisje te hulp zijn geschoten dat werd lastiggevallen door extremisten, meldden Duitse media.

Het is niet de eerste keer dat jongeren een dergelijke aanval uit hun duim zuigen. Een 16-jarige Nederlander uit Hattem beweerde twee jaar geleden dat hij door een groep getinte jongens was mishandeld, maar hij kerfde zelf een swastika in zijn arm.

In 1994 claimde een 17-jarige Duits meisje in een rolstoel dat neonazi's een hakenkruis in haar wang hadden gesneden. Haar valse aangifte leidde tot betogingen tegen extreem rechts.

Man rijdt 100 km/u over bevroren wegdek

Icoon OpmerkelijkEen 25-jarige man uit Den Bosch is gisternacht opgepakt, omdat hij over een bevroren wegdek 100 kilometer per uur reed. De Brabander probeerde zich op de Burgemeester Nieuwenhuizenstraat in Rosmalen aan de politie te ontrekken voor een controle.

Daarbij scheurde hij met honderd kilometer per uur weg. Dat gebeurde door de bebouwde kom op een bevroren wegdek. Nadat de Bosschenaar werd gearresteerd vond hij het ook nodig de agenten te bedreigen. De man zit vast.

Vrouw mishandelt ex-man met pan

Icoon OpmerkelijkDe politie heeft gisteravond in Tilburg-West een vrouw aangehouden, omdat ze haar ex-man met onder meer een pan had mishandeld. De 52-jarige vrouw had behoorlijk wat alcohol op en was erg depressief.

Naast de mishandeling van de ex smeet de vrouw ook allerlei spullen door de huiskamer. Op een gegeven moment besloot ze dat het tijd werd om af te koelen en sprong ze in een vijver. De vrouw is op het politiebureau opgesloten in een politiecel en beoordeeld door een GGZ-medewerker. Manlief weigerde aangifte te doen.

Aissati wil bij PSV blijven

De kans is groot dat Ismail Aissati zijn huidige contract bij PSV toch gaat verlengen. De middenvelder wordt gevolgd door Ajax, maar heeft met zijn huidige werkgever bijna een akkoord bereikt. De nieuwe overeenkomst zou hem tot 2013 aan de club uit Eindhoven verbinden.

"Uit een eerste gesprek met PSV is gebleken dat ze me heel graag willen houden. Dat is voor mij een belangrijk signaal. Het was dan ook een uitstekend gesprek," liet Aissati in een reactie weten. De jonge middenvelder heeft de hoop uitgesproken dat beide partijen er snel uit zullen komen. "Dat is prettig voor beide partijen. Ik heb zelf ook behoefte aan rust over dit thema."

Het is verrassend dat Aissati zijn oude contract mogelijk toch gaat verlegen. Nog niet zo lang geleden was de speler teleurgesteld, omdat hij nauwelijks aan spelen toekwam. "Dat was niet de afspraak", liet hij een aantal weken geleden weten.

Daphne Deckers gaat van haar stokje

Het had zondag maar een haartje gescheeld, of Richard Krajicek was zijn vrouw en dochter voorgoed kwijt. Daphne Deckers, de echtgenote van de oud-tennisprof, is namelijk al rijdend achter het stuur van haar auto flauwgevallen. Dit terwijl hun dochtertje Emma op de achterbank zat.

Niet nader genoemde bronnen beweren dat het ex-fotomodel een voedselvergiftiging had opgelopen. Dit werd gisteravond tijdens de bekendmaking van het nieuwste topmodel in elk geval gezegd.

(c) FOK!
Daphne voelde zich niet zo lekker!

Dag celstraf voor dragen van roze bikini

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Een 21-jarige man is in Singapore veroordeeld tot een dag celstraf en een boete van 11.000 Singaporese dollar (5.200 euro), omdat hij rondliep in een roze bikini. Tan Wen Zhong droeg de miniscule kleding tijdens zijn legerdienst en dat werd niet op prijs gesteld.

Zhong is niet alleen veroordeeld voor het in het openbaar dragen van een bikini, maar ook omdat hij in het bezit was van vrouwelijk ondergoed. De politie vond tijdens een huiszoeking 46 lingeriestukjes en bikini's. Ook bezat hij nog vier pornofilms.

Ballack terug bij Chelsea

Michael Ballack is weer teruggekeerd in de selectie van Chelsea en maakt woensdag, tijdens het duel in de Carling Cup tegen Liverpool, weer deel uit van de selectie. De Duitser kwam sinds april niet meer in actie, vanwege een blessure aan zijn enkel.

De terugkeer van Ballack komt op een goed moment. Gisteren werd namelijk bekend gemaakt dat John Terry de komende zes weken niet meer in actie kan komen. De speler raakte namelijk geblesseerd tijdens de verloren topper tegen Arsenal (1-0).

Ricardo Carvalho en Didier Drogba zijn woensdag nog niet inzetbaar. Het duo heeft een blessure aan respectievelijk de rug en de knie.

Cañizares uit selectie Valencia gezet

Santiago Cañizares maakt tot het einde van dit jaar geen deel uit van het eerste elftal van Valencia. Ronald Koeman, trainer van de club, heeft de sluitpost namelijk uit de selectie gezet. Ook David Albelda zal de resterende duels niet meer spelen.

Valencia verkeert al een tijdje in een sportieve crisis. De afgelopen vier wedstrijden wist de ploeg slechts één punt in de wacht te slepen. Bovendien werd de Spaanse formatie uitgeschakeld in de Champions League en zit ook een vervolg in de UEFA Cup er niet in.

"Uit respect naar Canizares en Albelda toe heb ik de maatregel vooraf aan hen uitgelegd," liet Koeman, die toestemming van voorzitter Juan Soler kreeg, op een persconferentie weten. "Maar het zijn geen kleine jongens meer. Zij kunnen nu gaan nadenken over hun toekomst."

Cañizares is bezig aan zijn tiende seizoen bij Valencia. Albelda speelt voor het negende achtereenvolgende jaar bij de ploeg uit de Primera División. Toch liet Koeman weten geen vertrouwen meer in het duo te hebben. "Tijdens de training zie ik jongere spelers die geschikter zijn om de boel weer op de rails te krijgen."

'Britney trouwt met persoonlijk assistent'

Icoon ShowbizzBritney Spears gaat naar verluidt binnenkort voor de derde keer in het huwelijksbootje stappen. Dit keer is de gelukkige man Sam Lufti, haar persoonlijke assistent. De 25-jarige zangeres zou haar ex Kevin Federline en haar advocaten al hebben ingelicht over haar huwelijksplannen.

De bruiloft gaat waarschijnlijk plaats vinden in Las Vegas. In 2004 trouwde ze daar ook met haar schoolvriendje Jason Alexander, maar na 55 uur was ze alweer van hem gescheiden. Britney zou dolverliefd zijn op Sam. "Iedereen doorziet hem, maar Britney niet. Hij woont bij haar, ze betaalt alles voor hem: zijn eten, zijn rekeningen in bars en zijn kleren. Haar advocaten hebben haar aangeraden op zijn minst een contract met huwelijkse voorwaarden op te stellen, maar daar heeft ze geen oren naar", aldus een vriendin van Britney in het Amerikaanse magazine Star.

Ook Kevin Federline is niet blij met Britneys trouwplannen. Hij zou zijn ex verboden hebben Sam bij zijn zoontjes toe te laten. Federline heeft momenteel de voogdij over de jongetjes Sean Preston en Jayden James.

NS halen norm, kaartje mag duurder

Icoon VervoerHet treinkaartje wordt op 3 februari 2008 duurder. De Nederlandse Spoorwegen (NS) mogen de prijs verhogen nu het is gelukt om 87 procent van de treinen op tijd te laten rijden.

De NS maakte vandaag bekend dat nu de punctualiteit op 87 procent is gekomen er wordt voldaan aan eerder gemaakte afspraken met consumentenorganisaties. De betrokken organisaties kwamen in 2003 overeen dat de NS zou afzien van een tariefverhoging en dat die alsnog zou plaatsvinden als de punctualiteit en klanttevredenheid zouden verbeteren.

"Het kwaliteitsniveau is nu zo hoog dat ook de tweede helft van deze inhaalslag kan worden gerealiseerd", meldt de NS.

Hoer gooit baby uit het raam

Icoon ShockingEen 18-jarige prostituee in het Oostenrijkse Salzburg heeft in het bordeel waar ze werkte haar pasgeboren baby uit het raam gegooid. De kleine overleefde de val niet, meldde het Oostenrijkse persbureau APA vandaag. In Oostenrijk is met afschuw gereageerd.

Het gruwelijke voorval speelde zich dit weekeinde af. De Roemeense hoer had de jongen in haar eentje op haar kamer gebaard, hem in een handdoek gewikkeld en vervolgens van de tweede verdieping gegooid. De prostituee is daarna met hevige inwendige bloedingen in het ziekenhuis opgenomen.

De Roemeense, die volgens de politie legaal in het bordeel werkte, heeft verklaard dat "er iets uit haar was geglipt". De baas van het peeshuis beweert dat de zwangerschap van de prostituee hem een raadsel is omdat de vrouwen in zijn zaak een keer per week medisch zouden worden onderzocht.

Puntenrecord voor LeBron James

LeBron James is als jongste speler ooit in de NBA de grens van 9.000 punten gepasseerd. Hij scoorde voor zijn club Cleveland Caveliers 31 punten in het met 104-99 gewonnen duel met de Milwaukee Bucks.

James is met zijn 22 jaar en 352 dagen veel jonger dan Kobe Bryant, die 24 jaar en 127 dagen oud toen hij het record neerzette. Om het absolute puntenrecord te verbeteren heeft James nog wel wat jaren nodig, Kareem Abdul-Jabbar is recordhouder met in totaal meer dan 38 duizend punten. Karl Malone staat tweede met iets minder dan 37 duizend treffers en Michael Jordan maakte er 32 duizend.

Foeke Booy nieuwe trainer Sparta

Foeke Booy wordt de nieuwe trainer van Sparta. Hij volgt de ontslagen Gert Aandewiel op.

Booy heeft een contract voor tweeëneenhalf jaar getekend. De huidige interim-coach Adri van Tiggelen wordt zijn assistent. Booy tekende in juli nog een contract bij de Saudische club Al-Nassr. Daarvoor was Booy vijf jaar lang trainer van FC Utrecht, bij die club won hij twee keer de nationale beker en éénmaal de Johan Cruijff schaal.

Parkeergarage Zeist in brand

Icoon BrandZojuist heeft er een flinke brand gewoed in een parkeergarage bij de Geroflat in Zeist. Omdat er een auto in brand stond in de garage werden in de naastgelegen flat mensen in groepen van zeven naar binnen gelaten via één portiek.

De brandweer was aanwezig met groot materieel en de politie reed rond met de mededeling dat ramen en deuren gesloten moesten blijven in verband met mogelijk giftige rook.

Op dit moment zou het sein brand meester gegeven zijn, maar getuigen ter plaatse melden dat: “de lucht niet rook zoals een gewone autobrand, maar dit is inmiddels weggetrokken. Het is gissen wat er precies aan de hand was.”. Zodra er meer bekend is, zullen wij dit uiteraard vermelden.

Brand in parkeergarage Zeist

Alle PS1-titels tegenwoordig via Remote Play te spelen

Je kunt al een tijdje PS1-titels downloaden op je PS3 uit de PlayStation Store, maar nu blijkt dat Sony een feature van hun jongste firmware-updates geheim heeft gehouden.
Je kan namelijk nu PS1-titels die op je PS3 opgeslagen staan via Remote Play op je PSP spelen. Met Remote Play kun je films, muziek, sommige PS3-titels en nu dus ook PS1-titels spelen die op de hard disk van je PS3 opgeslagen staan spelen op je PSP. Ook PS1 discs die je in je PS3 steekt kun je spelen via Remote Play. Het enige wat je nodig hebt een WiFi internetverbinding.

EU-export bloeit op ondanks dure euro

Icoon EconomieOndanks de dure euro is de Europese export bloeiende. De uitvoer naar Rusland is 26 procent gestegen en de export naar India steeg 21 procent over de eerste negen maanden van dit jaar. Naar China werd dertien procent meer geëxporteerd. Dit blijkt uit cijfers van het statistisch bureau Eurostat.

De export naar de VS zakte met drie procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Echter blijven de VS veruit de belangrijkste afzetmarkt voor Europa, gevolgd door Zwitserland, Rusland en China. China is op dit moment de grootste importpartner van de EU: de Chinese import steeg met 21 procent.

Het lichte handelstekort van de 27 EU-lidstaten is verder teruggelopen van 14,9 miljard euro naar 14,2 miljard euro. De eurolanden lieten zelfs een groter handelsoverschot zien. Deze steeg van 2,4 naar 6,1 miljard euro, ondanks de dure Europese munt.


Dure euro schaadt Europese export niet

Zaltbommel: geen Apaches meer boven stad

Icoon OngelukDe gemeente Zaltbommel wil voorlopig geen proefvluchten meer van de luchtmacht boven de stad. Defensie beloofde al tot 1 januari geen vluchten meer te doen boven de Bommelerwaard, maar de gemeente Zaltbommel vindt dat niet genoeg. Het wil eerst weten wat het onderzoek oplevert naar het ongeluk met een Apache van vorige week.

De helikopter vloog toen tegen een hoogspanningskabel aan. Het gevolg was dat zo'n 50.000 huishoudens ruim twee dagen zonder stroom zaten.

De luchtmacht wil de vluchten in het nieuwe jaar hervatten omdat de piloten moeten trainen voor de missie in Uruzgan. Zaltbommel vindt dat onveilig zolang niet duidelijk is waardoor de Apache tegen de hoogspanningskabel vloog.

ECB injecteert 350 miljard euro in geldmarkt

Icoon FinancieelDe Europese Centrale Bank (ECB) heeft dinsdag een recordbedrag van 350 miljard euro (500 miljard dollar) in de geldmarkt gepompt. De kapitaalinjectie moet ervoor zorgen dat banken over voldoende middelen beschikken om de periode rond kerst en nieuwjaar door te komen.

De ECB wil de spanningen die heersen op de geldmarkt door de hypotheek- en kredietcrisis verzachten. De crises zorgen ervoor dat banken veel minder happig zijn om leningen te verstrekken. Hierdoor kwamen ook verschillende lijken uit de kast zetten bij vooral Amerikaanse banken. De ECB en ook de Amerikaanse Fed, deden al eerder grote kapitaalinjecties.

De recordinjectie moet ervoor zorgen dat consumenten en bedrijven makkelijker geld kunnen lenen om onder meer kerstinkopen te doen. Ook zijn banken in deze periode bezig hun huishoudboekje op te schonen om met een gezonde balans het nieuwe jaar in te gaan.

Werkstraf voor verminking getatoeëerden

Icoon MedischEen echtpaar uit Almere is vandaag veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijke celstraf en 200 uur werkstraf door de rechtbank in Lelystad. In de zomer van 2004 heeft het paar achttien klanten verminkt bij het verwijderen van tatoeages. De proeftijd voor het echtpaar ligt op twee jaar. In deze periode dient het paar zich ook te onthouden van medische handelingen.

Het echtpaar R.G. (57 jaar) en L.G (51 jaar), zijn schuldig bevonden aan zware mishandeling en kwakzalverij. Van de aanklacht oplichting werden ze vrijgesproken. Van de achttien slachtoffers kregen negen van hen een schadevergoeding van bij elkaar ruim 21.000 euro. Andere slachtoffers zijn een civiele procedure begonnen tegen het stel.

In 2004 begon het echtpaar met het verwijderen van tatoeages. De afbeeldingen werden weggebrand met een elektro-chirurgisch apparaat. Zout in de wonden moest de kleurstof van de tatoeage er uitkrijgen. Volgens de slachtoffers, die uit het hele land afkomstig zijn, was de behandeling zeer pijnlijk terwijl het paar de behandeling als pijnloos aanprees in advertenties.

De zaak tegen Hollymed Healing kwam aan het rollen na een uitzending van het consumentenprogramma Radar in januari 2005. Tegen het stel was 120 uur werkstraf en negen maanden voorwaardelijke celstraf geëist door justitie.

Met dank aan bemoeial voor de submit.

Volkstuintjes tegen overgewicht en depressie

Icoon PolitiekDe gemeente Leeuwarden zet een nieuw wapen in, in de strijd tegen overgewicht en depressie: volkstuintjes. Een motie tot stimulering van volkstuintjes onder de Leeuwarder bevolking is gisteravond aangenomen.

De plaatselijke partij PAL GroenLinks is de geestelijke vader van het idee. Twee weken geleden, tijdens de behandeling van de gemeentelijke gezondheidsnota, bracht de partij het idee bij monde van raadslid Gerben Hoogterp te berde. Volgens hem leven mensen met een tuintje aantoonbaar gezonder. "Ze bewegen meer omdat ze vaak op de fiets naar hun tuintje gaan, ze zijn bezig in de tuin en ze komen zo ook dichter bij de natuur te staan."

Nu wordt volgens Hoogterp veel te moeilijk gedaan. "We gaan met een auto naar het fitnesscentrum en betalen daar om voldoende te bewegen. Een volkstuintje is goedkoper en je komt er ook aan genoeg beweging. Daarbij kun je in het tuintje je eigen biologische groente verbouwen. Dat is ook weer gezond."

De reacties van de andere partijen waren aanvankelijk niet bepaald positief. Hoonlachend wierp een vertegenwoordiger van de ChristenUnie tegen dat vissen ook helpt tegen somberheid. Hoogterp antwoordde met: "Het is juist heel deprimerend om de hele dag in de kou naar een dobber te staren."

Sindsdien zijn de meningen over volkstuintjes omgeslagen. De motie tot bemoediging van volkstuinieren kon gisteravond op de steun rekenen van alle partijen, met uitzondering van de VVD. Ook buiten Leeuwarden geniet het plan bijval. Volgens Hoogterp zijn er plannen om landelijk miljoenen vrij te maken voor volkstuintjes. Die zouden niet alleen goed zijn voor de "geestelijke en lichamelijke gezondheid en het milieu, maar ook voor de integratie tussen verschillende bevolkingsgroepen". De Universiteit van Wageningen onderzoekt de effecten van volkstuinen.

Killzone 2 geruchten

Het is al weer een tijdje geleden dat we wat van de Amsterdamse ontwikkelaar Guerilla Games gehoord hebben over Killzone 2. Het komende nummer van Official PlayStation Magazine UK schijnt wat meer informatie over de game te hebben.

Zo zal Killzone 2 voertuigen kennen die door de speler te besturen zijn en de planeet Helghan wordt niet alleen door Helghast bevolkt. Er werd echter niet duidelijk of dat buitenaardse gespuis vriendelijk, vijandelijk of neutraal volk is.

Volgens het blad zal er tevens een public beta gehouden worden halverwege 2008.

Japanse kabinetssecretaris gelooft in aliens

Icoon X-factorEen belangrijk lid van de Japanse regering, kabinetssecretaris Nobutaka Machimura, zegt dat buitenaardse wezens een werkelijkheid zijn. Op een officiële persconferentie zei Machimura: "Persoonlijk geloof ik absoluut dat ze bestaan."

Journalisten konden hun lach vervolgens niet inhouden. Machimura verklaarde echter dat de Japanse regering op geen enkele manier de bezoeken van mogelijke buitenaardse wezens kan bevestigen.

Een parlementariër had de regering gevraagd officieel onderzoek te doen naar bezoeken van buitenaardse wezens. De regering zegt hier geen onderzoek naar te doen en dat Japan ook geen informatie hierover uitwisselt met andere landen.

"We gaan niet nadenken over maatregelen voor het geval buitenaardse schepen over ons land vliegen", aldus de officiële verklaring.


Nobutaka Machimura (links) naast Condoleezza Rice

Phantom ziet (eindelijk) het levenslicht

Na veel speculaties of de producent überhaupt nog bestond is dan nu toch echt eindelijk de Phantom uitgebracht. Van de console die een library van meer dan 180 spellen bij launch zou hebben is echter niet veel meer overgebleven dan het toetsenbord en muis. Voor een slordige $129,95 kun je jezelf eigenaar van dit kleinood noemen.De features even op een rijtje:
• Keyboard kan maximaal 22 graden naar boven gekanteld worden voor gebruik op schoot, of platgelegd worden voor gebruik op een desktop
• keyboard kan 360 graden gedraaid worden
• Volume-control-knoppen
• Lasermuis die compatible is met het lapboard muisoppervlak en de meeste bureaus
• Drie knoppen waaronder een scroll-knop
• Draadloos 2,4GHz RF bereik tot 10 meter

Het lapboard maakt verbinding via USB en zal dus zeer waarschijnlijk ook met de PS3 compatible zijn.

DS verbreekt weer records in UK, Wii voorbij 360

Nintendo voorspelde zichzelf een drukke kerst en nu lijkt het erop dat het tot nu toe inderdaad goed gaat met het bedrijf in deze drukke periode van het jaar. De Nintendo DS brak zelfs twee keer een record deze maand door in de eerste week 185.000 en de tweede week zelfs 200.000 stuks te verkopen.

De Wii heeft te kampen met leveringsproblemen door de aanhoudende vraag, maar toch wist de console afgelopen week 100.000 stuks over de toonbank te smijten. Hiermee wist de console langs elke andere console te gaan.

Weer twee titels erbij op XBLA deze week

Ook deze week krijgen we weer twee nieuwe games voor onze kiezen via Xbox Live Arcade. Het gaat om Sensible World of Soccer en Tempest. De eerst genoemde game is een echte klassieker waarin je, zoals de naam al doet vermoeden, een balletje zult gaan trappen. SWoS zal 800 Microsoft Points gaan kosten.

Daarnaast is dus ook Tempest beschikbaar geworden, een game die vooral om zijn vele kleur bekend staat. Dit spelletje zal wel iets goedkoper zijn, je zult er 400 MP voor neer gaan tellen bij de aanschaf.


Soundtrack van Burnout Paradise onthuld

In de demo van Burnout Paradise waren ze nog niet te horen, maar Axl Rose, Slash, Izzy Stradlin, Duff McKagan en Steven Adler zullen te horen zijn in de volledige versie van de game. Het nummer laat zich raden, veel meer dan "take me down" en "where the grass is green and the girls are pretty" heb je waarschijnlijk niet nodig om te raden om welk nummer het gaat, als de titel van de game nog niet voor de hand liggend genoeg was.
Gamers zullen de klassieker van Guns n Roses horen tijdens het laadscherm van de game en als ze de game opstarten. PS3-gamers krijgen nog een extraatje; de instrumentale versie zal geloopd worden als de game-disc geselecteerd wordt in de XMB.


Take me down to the paradise city

Gelukkig zul je niet alleen Guns n Roses horen in de game, maar krijg je nog eens 39 andere tracks, de een wat harder dan de ander, voor je kiezen.

Adam And The Ants, “Stand And Deliver”
Agent Blue, “Snowhill”
Airbourne, “Too Much, Too Young, Too Fast”
Alice In Chains, “Would?”
Army Of Me, “Going Through Changes”
Avril Lavigne, “Girlfriend”
B’z, “FRICTION”
Brain Failure feat. Dicky Barrett, “Coming Down To Beijing”
Brand New , “The Archers Bows Have Broken”
Bromheads Jacket, “Fight Music For The Fight”
Depeche Mode, “Route 66 (Beatmasters Mix)”
Faith No More, “Epic”
Guns N’ Roses, “Paradise City”
Innerpartysystem, H”eart Of Fire”
Jane’s Addiction, “Stop!”
Jimmy Eat World, “Electable (Give It Up)”
Junkie XL feat. Lauren Rocket, “Cities In Dust”
Jupiter One, “Fire Away”
Kerli, “Creepshow”
Killswitch Engage, “My Curse”
LCD Soundsystem, “Us V. Them”
Make Good Your Escape, “Beautiful Ruin”
Maxeen, “Block Out The World”
Mexicolas, “Come Clean”
N.E.R.D., “Rockstar (Jason Nevins Mix)”
Never Heard Of It, “Finger On The Trigger”
Operator, “Nothing To Lose”
Permanent ME, “Until You Leave”
Saosin, “Collapse”
Seether, “Fake It”
Senses Fail, “Calling All Cars”
Showing Off To Thieves, “Everyone Has Their Secrets”
Skybombers, “It Goes Off”
Soundgarden, “Rusty Cage”
Sugarcult, “Dead Living”
Swervedriver, “Duel”
The Photo Atlas, “Red Orange Yellow”
The Pigeon Detectives, “I’m Not Sorry”
The Styles, “Glitter Hits (J.J. Puig Mix)”
Twisted Sister, “I Wanna Rock”

Showing off to Thieves en Never Heard Of It hebben hun plek te danken aan het winnen van de Burnout Bandslam Competition, een Battle of the Bands waarbij onbekende bands de mogelijkheid kregen om inernationaal naam te maken door in een videogame opgenomen te worden.

Behalve deze tracks heeft Burnout: Paradise ook nog een paar klassiekers op de disc. Letterlijk aangezien het hier om echte klassieke muziek gaat. Je leest het goed: een stukje cultuur in die poel van verderf die de game-industrie heet.

Pyotr Ilyich Tchaikovsky, Dance From the “Nutcracker Suite”
Luigi Rodolfo Boccherini, Minuet
Wolfgang Amadeus Mozart, “Eine Kleine Nachtmusik”
Camille Saint-Saens, “Carnival of the Animals”

Deze muziek zal je horen als de game in screensaver-mode gaat. Als je te lang stil staat verandert het beeld langzaam in een zwart-wit-beeld, gaat de camera een eigen leven leiden en speelt op de achtergrond een deuntje van bijvoorbeeld Boccherini of Mozart.

Stinkscheet leidt tot noodlanding

Een vlucht van American Airlines heeft in Nashville een noodlanding gemaakt nadat een vrouw een vieze scheet had gelaten. Om de geur van haar ruft te maskeren, stak ze een paar lucifers aan.

Andere passagiers sloegen direct alarm omdat ze een zwavellucht roken. De piloot nam geen enkel risico en maakte een noodlanding.

De FBI liet alle 99 passagiers uitstappen en begon een onderzoek. Toen een van de agenten een doosje lucifers op de stoel van de vrouw aantrof, werd ze gearresteerd. Toen biechtte de vrouw het incident op.

Omdat ze feitelijk niets misdaan had, werd de vrouw even later zonder boete op een andere vlucht van American Airlines gezet.

Met dank aan gatochkrassen voor de submit.

DVD: Primeval

Krokodillen zijn maar lome dieren. Ze zitten de hele dag rustig af te wachten op een prooi die zich aandient en grijpen dan razendsnel hun hapje. Toch zijn krokodillen (en Alligators) al meerdere malen het onderwerp geweest van spannende thrillers. Als een soort vierpotige Jaws speelden ze een hoofdrol in onder andere Lake Placid, Alligator, Black Water en Il Fiume del Grande Caimano. Ook in de nieuwe film Primeval speelt een grote krokodil de hoofdrol. Althans, zo zou je denken als je de titel ziet, de synopsis leest en de filmposter ziet. De film is sinds kort op dvd verkrijgbaar.

EU-prijs voor artikel uitbuiting migranten

Icoon Media De Portugese journaliste Maria do Céu Neves heeft dit jaar een Europese journalistenprijs gewonnen. Zij won de prijs met een reportage over de discriminatie van Portugese en Poolse migranten in Nederland.

Eurocommissaris Vladimir Spidla (Sociale Zaken) maakte de winnaars van de perswedstrijd 'Verschil moet er zijn, discriminatie niet' vanmiddag in Brussel bekend.

Journaliste Maria do Céu Neves verplaatste zich in het leven van immigranten door vorig jaar als werkzoekende naar Nederland te reizen. In haar reportage over lage lonen, lange werkdagen, slechte werkomstandigheden en voortdurende onzekerheid omschreef ze Polen en Portugezen als ''de nieuwe slaven van Nederland''.

Het artikel is een waarschuwing aan onder meer Nederland over de slechte omstandigheden waarin immigranten werken, aldus de journaliste van dagblad Diario de Noticias.

CD: Shivaree - Tainted Love

Shivaree is een Amerikaanse band, bestaande uit het trio Ambrosia Parsley (zang), Danny McGough (toetsen) en Duke McVinnie (gitaar). Sinds hun start in 1999 hebben ze grofweg om de twee à drie jaar een album uitgebracht. Hun vierde album, met de volledige titel Tainted Love: Mating Calls and Fight Songs, is gevuld met covers. Op hun eigen alternatieve rockmanier brengen zij bekende en minder bekende nummers ten gehore.

Sony en Microsoft in "101 Dumbest Business Moments"-lijst

Het blad Fortune heeft haar jaarlijkse lijst met domste momenten van 2007 gepubliceerd. Misschien wat voorbarig, aangezien er nog twee weken te gaan zijn in 2007, maar de games-industrie wist het voor elkaar te krijgen drie noteringen in de lijst te krijgen.

Sony kreeg een notering vanwege haar promotie-activiteiten omtrent God of War II: Divine Retribution. Aan de voet van het Parthenon konden gasten slangen uit een gat trekken, werden door topless dames druiven gevoerd en uit de buik van een pas geslachte geit eten.
Sony heeft de twijfelachtige eer om twee keer in de lijst te staan, want ook het gebruik van de kathedraal van Manchester in de game Resistance: Fall of Man heeft de lijst gehaald.

Microsoft werd ook niet gespaard, zij stuurden namelijk een dossier met achtergrondinformatie over een schrijver naar de schrijver zelf, terwijl het dossier voor de directie bedoeld was.Eén miljoen boete voor verspreiden spyware

Icoon InternetOpta heeft drie Nederlandse bedrijven en hun twee directeuren een boete van in totaal een miljoen euro opgelegd wegens het illegaal verspreiden van reclamesoftware via internet.

Het is de eerste keer dat de toezichthouder boetes oplegt om op te treden tegen verspreiders van ongevraagde en ongewenste software. Dat maakte Opta vandaag bekend.

De bedrijven werkten samen onder de naam DollarRevenue. Om welke bedrijven en personen het precies gaat, wil Opta niet zeggen.

Met de illegale plaatsing van de zogeheten ad- en spyware verspreidden de ondernemers reclameboodschappen. Ze verschaften zich bovendien ongemerkt toegang tot de gegevens van de internetgebruikers. De programmabestanden werden op meer dan 22 miljoen computers in Nederland en daarbuiten geïnstalleerd.

Met dank aan Maraatje voor de submit.

Heerenveen en Verbeek uit elkaar

SC Heerenveen en trainer Gertjan Verbeek gaan aan het einde van het seizoen uit elkaar. De club uit Friesland heeft laten weten het contract niet te verlengen.

Teleurstellende resultaten zullen niet de reden, achter het niet verlengen van het contract zijn. Verbeek wist zich in de afgelopen jaren steeds te plaatsen voor Europees voetbal en staat momenteel op de vierde plaats met SC Heerenveen.

Reggie niet blij met Wii bundels

Winkeliers weten dat de Wii deze kerst populair is en bundelen de nog beschikbare Wii's met middelmatige games tegen een iets hogere prijs. Reggie Fils-Aime, de grote baas bij Nintendo Amerika, heeft zich negatief uitgelaten over deze verkoopstrategie van lokale winkeliers.

Hij laakt met name het feit, dat consumenten zelf mogen bepalen welke games ze bij een systeem willen aanschaffen. En dat de iets hogere prijs van de bundels hun prijsvoordeel ten opzichte van Sony en Microsoft zal maskeren. Hij zal geen maatregelen nemen tegen deze manier van verkopen, maar wil winkeliers er wel op wijzen dat zonder deze bundels de Wii alsnog massaal gekocht zal worden.

Kazim hoopt op Engelse club

Fenerbahçe SK zal aankomende vrijdag voor het eerst deelnemen aan de loting voor de tweede ronde van de Champions League. Spits Kazım Kazım hoopt dat een Engelse club uit de bal komt.

Fenerbahçe zal als nummer twee in Groep F, waarin PSV derde werd, een groepswinnaar loten. Van de zeven mogelijkheden zijn alleen Manchester United en Chelsea Engels. Kazım Kazım ging eerder door het leven als Colin Kazım-Richards in Engeland bij Sheffield United, dat vorig seizoen degradeerde.

"Ik wil een Engelse club loten", vertelde Kazım Kazım aan uefa.com. "En niet alleen voor mij, maar ook voor de club zou dat fantastisch zijn. De Premier League is de beste competitie ter wereld, dus als we daar tegen zouden kunnen stunten zou dat voor het Turkse voetbal geweldig zijn."

Kazım is geen vaste waarde in de basis van de club uit Istanbul. In vijf groepswedstrijden viel hij vier keer in. Alleen thuis tegen PSV startte hij, en maakte hij prompt de winnende treffer in de 2-0 overwinning.

Kalou niet blij met Eboué

Salomon Kalou heeft zijn ongenoegen over Emmanuel Eboué geuit. Na de Londense stadsderby tussen Arsenal en Chelsea (1-0) bleek dat John Terry zijn voet had gebroken.

Terry, die na een charge van Eboué niet verder kon, moet nu zes weken verstek laten gaan. Volgens Kalou had een dergelijke overtreding niet zonder opzet kunnen gebeuren. De oud-Feyenoorder vond derhalve dat zijn mede-international van Ivoorkust met rood van het veld gestuurd had moeten worden.

"Ik zei tegen Eboué dat hij rood had moeten krijgen omdat het een opzettelijke overtreding was", aldus Kalou in The Sun. "Hij ontkende. Hij zei dat hij de bal probeerde te blokken en per ongeluk John raakte. Hij heeft wel zijn excuses aan hem aangeboden, dat is in ieder geval aardig om te doen." Kalou denkt dat de Londenaren Terry flink gaan missen. "Hij is heel belangrijk voor het team. We zullen hem missen, maar we hebben de spelers om het gemis op te vangen."

Davis toch naar WK sprint

Shani Davis zal op 19 en 20 januari toch aan de start verschijnen van het WK Sprint in Heerenveen. De 25-jarige Amerikaan werd vorige week vader van een zoon en wilde om die reden de eerste maand van 2008 niet naar Europa afreizen. Een gesprek met sponsor DSB heeft de Amerikaan echter op andere gedachten gebracht.

"We hebben altijd voor hem klaar gestaan", aldus DSB-directeur Toon Gerbrands. "En hij weet dat de WK sprint en WK allround voor ons heel belangrijke toernooien zijn. Daarom doet Davis ook mee. Of er moeten complicaties bij zijn kind optreden, dan kan dat nog veranderen. We hebben natuurlijk ook een menselijke kant."

Interesse Koeman in Riise

Ronald Koeman ziet John Arne Riise graag naar Valencia komen. De trainer van de Spaanse club wil de Noor overnemen van Liverpool.

Koeman wil de selectie van de kwakkelende club in januari versterken. In de competitie loopt het niet zoals het zou moeten en het Europese avontuur is dit seizoen al voorbij. Volgens Koeman zou Riise een waardevolle aanwinst voor Valencia zijn.

"Riise is een speler met veel ervaring en zou ons spel meerdere extra opties kunnen geven", aldus de trainer, die eerder dit jaar PSV voor Spanje verruilde. Riise staat op dit moment nog onder contract bij Liverpool, waar hij vrijwel wekelijks als linksback of linkshalf optreedt. De kans is daarom klein dat de Noorse international weg mag.

VVD'ster wil microdotten tegen autodieven

Icoon FileAlle auto's zouden verplicht met microdots met informatie moeten worden bespoten. Dat helpt goed tegen diefstal, vindt Europees Parlementslid Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD).

Microdots zijn deeltjes van ongeveer een halve millimeter. Ze bevatten een uniek nummer dat met een vergrootglas kan worden gelezen. Het is onmogelijk de gegevens te verwijderen, anders dan met een chassisnummer.

Hennis-Plasschaert vindt dat de Europese Commissie de techniek moet verplichten. ''Veel autodiefstallen kunnen niet worden opgehelderd door gebrekkige identificatie van de auto. Dit terwijl de techniek voorhanden is''. De VVD'ster verwacht niet dat autofabrikanten en verzekeraars zelf microdotten invoeren. ''Soms heeft de markt een duwtje in de rug nodig.''

Philippoussis wacht knieoperatie

Mark Philippoussis kan de Australian Open, in januari, uit zijn hoofd zetten. De 31-jarige Australiër had de hoop dat hij deze week, tijdens een kwalificatietoernooi, een wildcard voor Melbourne kon bemachtigen. Door een knieblessure staat hij echter voorlopig aan de kant.

Philippoussis ging in de kwartfinales met een scheurtje in een knieband van de baan. Hij ondergaat zo snel mogelijk een operatie.

Celtic vangt bot bij Sevilla

De verwoede poging van Celtic om Andres Hinkel voor de rest van het seizoen te huren is op niets uitgelopen. Sevilla wil de verdediger niet verhuren.

Hinkel wil graag een kans bij een andere club krijgen, want de back krijgt weinig speeltijd bij de Spaanse club. Celtic is naarstig op zoek naar versterking in de achterhoede nu Mark Wilson, Jean-Joel Perrier en John Kennedy er allen lang uitliggen met blessures. Technisch directeur van Sevilla, Ramón Rodríguez, heeft reeds gezegd dat Hinkel alleen mag vertrekken als een club hem wil kopen.

"Ons antwoord was negatief aangezien Hinkel de club alleen verlaat bij een verkoop", vertelt Rodríguez. Hinkel zelf wil graag weg en hoopt dat hij alsnog naar Celtic gaat. "Ik kwam hier om te spelen, maar dat is onmogelijk omdat Daniel Alves op mijn positie speelt", aldus de Duitser. "Ik heb de club gezegd dat ik weg wil, en Celtic zou dan perfect zijn. Dat is een club met veel historie, en ze horen wederom bij de beste zestien van Europa."

Echtpaar schuldig bevonden aan slavernij

Icoon OpmerkelijkDe miljonairs Mahender Murlidhar Sabhnani (51) en zijn vrouw Varsha Mahender Sabhnani (45), zijn gisteren schuldig bevonden aan slavendrijven en zware mishandeling. Het echtpaar had twee vrouwen in dienst, die het huishouden moesten doen.

De twee vrouwen werden door het echtpaar uit New York gruwelijk mishandeld. De vrouwen sliepen op matjes, werden geslagen met stokken, er werd in ze gesneden met messen, ze moesten vele malen de trap op en af lopen en onder ijskoude douches gaan staan en kregen ook straf wanneer ze door honger uit de vuilnisbak eten haalden. Het echtpaar hangt 40 jaar gevangenisstraf boven het hoofd.

Leonardo doet ritme op bij Jong Ajax

Leonardo staat aan de vooravond van een terugkeer in de hoofdmacht van Ajax. De aanvaller, volledig hersteld van een zware knieblessure, speelde gisteren één helft mee in het duel tussen Jong Ajax en Jong Willem I. De Braziliaan liet daarbij een goede indruk achter.

"Ik ben heel tevreden over Leonardo", aldus de trainer van Jong Ajax, Aron Winter. "Hij moet langzaam maar zeker zijn speelminuten maken."

Ook Jeffrey Sarpong maakte gisteren zijn rentree in het tweede nadat hij lang uit de roulatie was met een schouderblessure. "Dat hij vanavond weer is ingevallen, vind ik ook een pluspunt", aldus Winter.

Wüst overweegt WK sprint te rijden

Ireen Wüst overweegt om deel te nemen aan het WK sprint in Heerenveen in januari. Na afloop van het Nederlands kampioenschap allround in Groningen over twee weken zal ze beslissen over haar deelname aan het NK sprint in Thialf, waar ze zich kan kwalificeren voor het WK sprint.

Het seizoen begon voor Wüst moeizaam nadat ze ziek werd in de voorbereiding. Afgelopen weekeinde stond de wereldkampioene allround voor het eerst op het podium bij een wereldbekerwedstrijd. Op de 1000 meter in het Duitse Erfurt veroverde ze een zilveren plak achter winnares Anni Friesinger.

DMC4 gameplay-info, video's, CE en art-book onthuld

2007 staat op het punt ons te verlaten en het game-jaar 2008 zal ons onder meer de terugkeer van een oude bekende in de vorm van Dante brengen. In de nieuwe Devil May Cry zul je ook als het nieuwe personage Nero kunnen knokken.
We hebben nu wat nieuwe info voor jullie gevonden omtrent deze game.

Devil May Cry 4 zal een nieuw valuta-systeem kennen. Red Orbs worden niet langer direct gebruikt om spullen, moves en wapen-upgrades te kopen. Aan het einde van een missie worden Red Orbs omgezet in Proud Souls en zul je daarbovenop nog eens extra Proud Souls ontvangen als beloning voor je Devil Hunter Ranking.
Als je niet tevreden bent over een aankoop, zul je je deze ongedaan kunnen maken. De prijs van ongedaan gemaakte aankopen gaat echter omhoog als je er niets voor in de plaats neemt.

De game zal beginnen met twee moeilijkheidsgraden: Normal en Devil Hunter. Normal zal iets gemakkelijker zijn dan in de oude DMC-games, terwijl Devil Hunter de vroegere normale moeilijkheidsgraad zal zijn.
Als je een bepaald level nog eens wilt doen, is dat ook mogelijk in DMC4 met de Stage Replay.

Nero kan de Air Hike doen, het bereik van z'n Devil Arm vergroten en een Aerial Launcher krijgen. Hiermee kun je de tegenstanders in mid-air nog eens een verdieping hoger slaan, waardoor je de meest belachelijke combo's zult kunnen maken. Andere moves voor Nero zijn High Roller, Roulette Spin, Split en Double Down.

Stylish Points worden in DMC4 voor het eerst numeriek weergegeven en niet zonder reden. Je verzamelde Stylish Points zijn namelijk de graadmeter voor je plek op de online leaderboards.
De PS3-versie zal bovendien vrijwel geen laadtijden kennen, dankzij de installation-feature.

Gamers die een pre-order plaatsen voor Devil May Cry 4 ontvangen naast de game ook het boek "Art Of The Devil" waarin de concept-arts van de game verzameld zijn. Het is onbekend of dit ook voor Europese pre-orders geldt.

Wel is zeker dat we de Collector's Edition in de winkel zullen zien verschijnen in de Europese winkels.

Nieuwe video's van Devil May Cry 4 kun je op IGN bekijken.

'Ajax wil Boulahrouz hebben'

In de zoektocht naar een versterking voor de defensie lijkt Ajax zijn zinnen te hebben gezet op Khalid Boulahrouz. Volgens de Spaanse krant AS zouden de Amsterdammers zich al officieel hebben gemeld bij Sevilla voor de 25-jarige verdediger.

Boulahrouz komt bij zijn huidige club nauwelijks aan spelen toe. Overigens staat hij nog altijd onder contract bij Chelsea, maar in Londen belandde hij in zijn eerste jaar op een zijspoor. Daarop besloot de Engelse club hem voor één seizoen te verhuren aan Sevilla.

Vrouw wordt 'op afstand verkracht'

Icoon BizarDe 56-jarige Berty Roos uit Rotterdam heeft een klacht ingediend tegen Rob van der Wilk uit Zoetermeer. Van der Wilk, specialist in hypnose en hypnotherapie, zou op afstand seks hebben met de vrouw.

Volgens Roos zet Van der Wilk al zijn energie in op haar. ''Dit moet stoppen, als dit zo doorgaat, ga ik dood. Hij heeft seks met mij op afstand, bestookt mij dag en nacht met energetische straling.'' De hypnotherapeut zou de vrouw in 2005 te diep onder hypnose hebben gebracht.

''Ik kwam er niet meer uit en was opnieuw het vijfjarige meisje dat door haar vader werd verkracht. Deze ervaring had ik verdrongen, maar is nu weer helemaal terug'', aldus Roos.

Gisteren diende de zaak voor de rechtbank in Den Haag. Roos, die volgens haar artsen paranoïde en een borderlinepatiënte is, werd gisteren bijgestaan door een advocaat van Indiase afkomst. Dat was een bewuste keuze, want Indiërs zouden beter bestand zijn tegen de negatieve energie die Van der Wilk uitstraalt.

De hypnotherapeut zegt Roos niet te kunnen helpen: ''Met deze vrouw is zo veel mis. Ik behandel geen psychoses. Nadat ze twee dagen had staan schreeuwen en tieren voor mijn huis heeft de politie haar weggehaald en op mijn verzoek naar een arts gebracht. Deze vrouw is geestesziek en moet geholpen worden.''

Roos heeft er overigens weinig vertrouwen in dat ze de rechtszaak wint. ''Van der Wilk heeft nu de rechter met straling beïnvloed. Dat doet hij met iedereen.''

Roos is een gediplomeerd tarotkaartlegster en heeft ook een eigen site.

Kesler: "Sowieso met Van Basten naar EK"

Henk Kesler heeft nogmaals benadrukt dat Marco van Basten en John van 't Schip gewoon op de bank zullen zitten tijdens het EK volgend jaar in Oostenrijk en Zwitserland. Nu bekend is dat het duo na het EK vertrekt, gingen er stemmen op dat het tweetal al per direct weg moet. Kesler vindt dit echter onzin.

"Laat daar geen misverstand over bestaan. Wij gaan naar het Europees kampioenschap met Van Basten en Van 't Schip en ik hoop dat de discussie daar nu ook mee eindigt," aldus Kesler.

Ook Van Basten heeft laten weten dat hij niet voortijdig zal vertrekken. "Ik ben een sportman en in sport gaat het om winnen. We hebben ons niet voor niets gekwalificeerd. Nu willen we dat karwei ook afmaken en dus het toernooi spelen."

Zwaartepunt van Nederland verdwenen

Icoon OpmerkelijkHet zwaartepunt van Nederland bij Putten is verdwenen. Dit monument uit 1984 markeert het evenwichtspunt van het land. Als je het land aan de ring zou optillen, blijft deze in balans, zo is berekend.

De gemeente Putten vermoedt dat het monument is weggenomen als onderdeel van een eindejaarsstunt, meldde een woordvoerster vanochtend. ''De steen met daaraan een ring is te zwaar om door één persoon meegenomen te zijn. Bovendien waren er bandensporen zichtbaar.'' De gemeente doet aangifte.

Het monument staat in een bos bij Putten. Het is in 2004 helemaal opgeknapt.

-
Foto en meer info over het zwaartepunt.

Final Fantasy is jarig

Vandaag, 20 jaar geleden, verscheen Final Fantasy voor de NES. Op 18 december 1987 konden de Japanse gamers voor het eerst aan de slag met deze RPG van Squaresoft.

Final Fantasy is sindsdien uitgegroeid tot één van de grootste game-series in de geschiedenis en is de grootste en belangrijkste RPG-serie. Wereldwijd verkopen de Final Fantasy games en hun spin-offs miljoenen exemplaren. Wil je meer lezen over Final Fantasy en haar geschiedenis, lees dan het artikel op FOK!games. Ook kun je op Gametrailers de geschiedenis bekijken.

Jongeren schoppen Landsmeerder in coma

Icoon PolitieEen groep jongeren heeft zaterdagnacht in Landsmeer de 62-jarige Peter Blees dusdanig mishandeld, dat hij nu in coma ligt. In eerste instantie werd Blees in het ziekenhuis opgenomen met een gebroken jukbeen en enkele gebroken ribben. In het ziekenhuis werd hij vervolgens door een hersenbloeding getroffen, waarvoor hij een spoedoperatie moest ondergaan. Sindsdien ligt hij in kritieke toestand in coma.

Blees werd door de jongeren in elkaar getrapt nadat hij commentaar leverde op hun vernielzucht. Bij een van de bedrijven op een terrein achter zijn woning werd zaterdag een feest gegeven. Toen een groep jongeren bezig was met het vernielen van de kerstverlichting, kwam Blees naar buiten en sommeerde de raddraaiers te vertrekken.

In plaats van daar gehoor aan te geven, begonnen ze steentjes te gooien tegen zijn gevel. Daarna stortten ze zich op Blees. Hij werd volgens ooggetuigen meerdere malen tegen zijn hoofd geschopt toen hij op de grond lag. De politie heeft drie verdachten, twee jongens van 16 en een van 21 jaar, aangehouden. De politie verwacht nog meer arrestaties te verrichten. In Landsmeer zoemt het gerucht dat de daders hun neus gepoederd hadden met cocaïne.

Met dank aan Avmmeke voor de submit.

Eerste beeldmateriaal Tiberium

Electronic Arts gaat de Command & Conquer-fans trakteren op een nieuwe game in het Tiberium-universum. Na drie Real-Time Strategy games en één First Person Shooter, kunnen de fans dit keer aan de slag in een Squad-Based Tactical Shooter getiteld "Tiberium" en wordt ontwikkeld door EA Los Angeles (voorheen Westwood Studios).

Chris Plummer, Executive Producer bij EA Los Angeles heeft het volgende te zeggen over de game:

Tiberium is our ‘One Ring’, our ‘Force’. It is the connective tissue that defines this universe and tears it apart. After two years of pre-production, it is exciting to finally reveal this game and its rich fiction to the world. We’ve put a lot of effort into evolving the tactical shooter experience by taking core gameplay compulsions like commanding, choice and dominating your enemies and delivering them in first-person. Some of the weapons and mechanics are truly innovative for a first-person game. We’re very proud to be part of a project that has the potential to really make a mark on the cannon of sci-fi fantasy fiction.

Vice-President en Algemeen Manager van EA LA Mike Verdu voegde daar nog toe:

EALA has a long history of developing groundbreaking real-time strategy games with the Command & Conquer series. That series also originally introduced the Tiberium universe to gamers worldwide. Now, we are growing Tiberium from a simple backdrop to a fully realized universe with its own unique, hybrid squad-based shooter gameplay. This is the birth of a new franchise -- we couldn’t be more excited.Mendez mag weg van PSV

Edison Mendez zal vertrekken bij PSV. De Ecuadoraanse middenvelder van de Eindhovense ploeg gaat waarschijnlijk naar het Ecuadoraanse Barcelona.

De middenvelder vertrekt om persoonlijke redenen. De moeder van Mendez is ernstig ziek en hij wil bij haar in de buurt zijn. "Daar willen we aan meewerken," aldus Pedro Salazar-Hewitt, woordvoerder van de Eindhovense club. "Hij wil niet voor niets weg. Als hij naar Italië of Spanje zou willen, zouden we een groot bedrag vragen. Nu ligt dat anders."

PSP firmware opgewaardeerd naar versie 3.80

PSP-eigenaren kunnen momenteel de firmware van hun handheld upgraden naar versie 3.80. Met deze update kunnen PSP-gamers voortaan van internetradio genieten. Je moet dan wel eerst de Internet Radio Player downloaden op je memorystick en toegang hebben tot een WiFi-internetportal.
Radiostations staan vervolgens per genre gesorteerd, zodat je snel naar je favoriete easy listening-station kan luisteren.

Voorstel: vrouwen mogen mannelijke arts weigeren

Icoon MedischDe artsenorganisatie KNMG legt haar leden het voorstel voor om voortaan zo veel mogelijk in te gaan op de eis van sommige vrouwen om een door een vrouwelijke arts behandeld te worden. Slechts in noodsituaties zou een vrouw tegen haar zin door een man geholpen moeten worden. Als dat niet aan de orde is, moeten artsen hun best doen om een vrouwelijke arts te vinden. Vanavond zal de organisatie stemmen over dit voorstel.

De aanleiding tot het indienen van dit voorstel is een incident met een hoogzwangere moslima, die niet behandeld wilde worden door de dienstdoende mannelijke gynaecoloog in een ziekenhuis in Amersfoort. Ze is toen met een ambulance naar Utrecht gebracht, waar wel een vrouwelijke gynaecoloog aanwezig was.

Het voorstel oogst veel kritiek. Een deel van de artsen vindt dat hiermee te veel tegemoetgekomen wordt aan de wensen van moslims. Ook veel moslims vinden het voorstel onzin. Volgens hen verbiedt de islam het om het leven van mensen in gevaar te brengen met dit soort eisen. Opvallend is verder dat ook in landen als Iran het niet mogelijk is om een vrouwelijke arts te eisen.

Angolese politie schiet filmacteurs dood

Icoon ShockingTwee acteurs die overvallers speelden in een filmdrama zijn gisteren in de Angolese hoofdstad Luanda door de politie doodgeschoten. Agenten zagen ze voor echte overvallers aan. Drie andere acteurs raakten zwaargewond, maakte de producent van de film bekend.

''Een politiebusje snelde op ons af. De auto zag er leeg uit, maar opeens stopte de auto en sprongen er mensen uit die zonder iets te vragen begonnen te schieten op iedereen die zich in de buurt bevond'', aldus een geschokte producent. ''Ze gingen door totdat ik riep: stop met schieten, dit is een film!''

De agenten stopten met vuren en vluchtten van de filmset in een als gewelddadig bekendstaande voorstad van Luanda. De producent zegt dat hij de politie op de hoogte had gesteld van de opnames.

'Turkse militairen trekken Irak binnen'

Icoon OorlogDriehonderd Turkse militairen zijn vannacht de Koerdische regio in het noorden van Irak binnengetrokken. Dat heeft een Iraakse militaire bron gemeld. Het bestuur van de autonome Koerdische regio in Irak heeft de invasie veroordeeld.

De Iraakse militaire bron zei dat de Turken 2 tot 3 kilometer op Iraaks grondgebied zijn doorgedrongen. Hij repte van lichtbewapende Turkse troepen. Die zouden zich ophouden in het bergachtige district Gali Rash. Zij zouden niet in gevechten met Iraaks-Koerdische opstandelingen verwikkeld zijn.

Afgelopen weekeinde voerde het Turkse leger luchtaanvallen uit op opstandige Koerdische rebellen die zich in het noorden van Irak ophouden. Iraakse regeringsfunctionarissen zeiden dat Turkse toestellen urenlang verscheidene dorpen in het Qandil-gebergte bestookten. Daardoor zou een vrouw zijn gedood.

De Koerdische Arbeiderspartij (PKK) gebruikt het bergachtige noorden van Irak als schuilplaats en als uitvalsbasis voor aanvallen in Turkije. De PKK vecht sinds de oprichting in 1974 voor een onafhankelijk Koerdistan in zuidoostelijk Turkije.

Prostituees hebben (weer) kritiek op GTA

de serie Grand Theft Auto is niet geliefd onder de dames van lichte zede. Een Amerikaanse belangenvereniging voor prostituees protesteerde al eerder tegen de moneymaker van Rockstar, maar nu is er een nieuwe kritiek. In de Toronto Sun opent nu een advocaat namens de prostituees het vuur op GTA.

Anastasia Kuzyk advocaat van de Sex Workers Alliance of Toronto verteld: "Sex work is a job, and violence isn't in the job description... There's a video game out there where you can run down prostitutes and kill them and beat them up and take their money. It feeds into the whole subculture of allowing the violence to continue. Violence against sex workers should not be normalized, but it is."

Verder zegt ze dat mensen in de sexindustrie 60 tot 112 keer meer kans hebben om in Canada door geweld om het leven te komen dan gewone burgers. Wat ze echter vergeet is dat je iedereen in GTA kunt doden en bestelen, of het nu gaat om prostituees, politieagenten, mensen met een blanke of mensen met een donkere huidskleur.PC softwareverkopen USA, waar zijn Crysis en UT3?

Het is vrij treurig gesteld met de PC softwareverkopen in de USA. In de week van 2 december tot en met 8 december is een toptitel als Crysis vier keer minder verkocht dan Call of Duty 4 (welke op zich ook geen kleine jongen is). Daarnaast is een titel als Unreal Tournament III niet in de lijst terug te zien, sterker nog in heel november zijn er maar rond de 29.000 exemplaren van de game over de toonbank gegaan.

Rond de kerst zullen de verkopen enorm aantrekken natuurlijk, maar de vraag is of de "echte games" daar ook van mogen genieten.

PositieTitelUitgever
1Call Of Duty 4: Modern WarfareActivision
2The Sims 2 Bon VoyageElectronic Arts
3World Of WarcraftVivendi
4The Sims 2 Teen Style StuffElectronic Arts
5World Of Warcraft: Burning CrusadeVivendi
6The Sims 2 DeluxeElectronic Arts
7Crysis Electronic Arts
8The Sims 2 SeasonsElectronic Arts
9Half-Life 2: The Orange BoxElectronic Arts
10World Of Warcraft: Battle ChestVivendi

CD: Idlewild - Scottish Fiction: Best of 1997 - 2007

"It isn't in the mirror, it isn't on the page
It's a red hearted vibration
Pushing through the walls of dark imagination
Finding no equation
There's a red road rage,
But it's not road rage
It's asylum seekers engulfed by a grudge

Scottish friction, Scottish fiction "


Een bijna vergane en grauwe stem klinkt vanuit de verte, tussen het geluid van 'The Remote Part' door. De titeltrack van het meest bejubelde album van een Schotse band die inmiddels al meer dan een decennium mee rockt.

Mini-Me voelt zich groots als Mage in WoW

Schijnbaar vindt Blizzard het concept waarbij ze bekende personen gebruiken voor tv-spots voor World of Warcraft prima aanslaan want nu hebben ze Verne Troyer (Mini-Me uit de Austin Powers-films) gecharterd om zich te profileren als WoW-speler. Verne Troyer volgt Mr. T, William Shatner en Jean-Claude van Damme op.

Wie zouden er volgens jullie nog meer een plaatsje verdienen in de tv-spots van World of Warcraft? Laat het ons weten.

Auto bekijken in trailer Gran Turismo 5 Prologue

De Lancer Evolution X is in volle glorie te bekijken in deze trailer van één van de nieuwste delen in de Gran Turismo-reeks: Gran Turismo 5 Prologue.

De voorloper van Gran Turismo 5 op de PS3. De game zal 40+ auto's bevatten, waaronder Lotus, Mitsubishi, Nissan en Ferrari wagens. Daarnaast zullen er vijf circuits te vinden zijn, zoals Eiger Nordwand, the London City Track en Suzuka. GT5: Prologue zal ook de eerste GT-game zijn die online zal gaan, en wel met 16 spelers tegelijk. De game zal draaien op 1080p en 60 fps (30 fps bij replays vanwege de extra effecten). Online leaderboards en My Garage zullen aanwezig zijn.

Rijkaard loopt schorsing op

FC Barcelona-coach Frank Rijkaard is door de UEFA voor twee duels geschorst. De trainer liep deze schorsing op nadat hij richting tribune was gestuurd in de Champions League.

In het Champions League-duel met Olympique Lyon werd de Nederlander vlak voor rust weggestuurd door de arbiter. Hierna ging hij klagen bij de vierde official, hetgeen hem een schorsing opleverde. Rijkaard moet hierdoor twee duels aan zijn neus voorbij laten gaan. Eén hiervan heeft hij al ingelost; in de laatste groepswedstrijd tegen VfB Stuttgart liet Rijkaard al verstek gaan.

De volgende wedstrijd, het eerste knock-out fase duel, moet Rijkaard ook nog missen. De 45-jarige trainer mag zich niet in de kleedkamers, tunnel, technische ruimtes of op het veld begeven voor of tijdens het duel. Aansluitend is het hem verboden contact te hebben met de bank.

DVD: AC/DC - Plug Me In

Als je je bandnaam van de naaimachine van je zus haalt denk je niet meteen aan de hardste hardrockband die Australië kende. Broers Malcolm en Angus Young vonden de Engelstalige afkorting van wisselspanning en gelijkspanning nogal representatief voor de rauwheid en energie in hun muzikale uitspattingen.En daar bleken anderen het door de decennia heen wel mee eens te zijn. Al meer dan 150 miljoen platen gingen over de toonbank en de band komt in vele lijsten terug in de top van de beste hardrockbands.

Boek: Sam Bourne - Het laatste testament

SubheaderIsrael en Palestina bakkeleien weer eens over de verdeling van het land en dan specifiek over Jeruzalem. De Amerikanen hebben er een heleboel moeite in gestoken om er dit keer een succes van te maken. De meest geschikte mediator voor deze taak is de van oorsprong Ierse Maggie Costello. Maar Maggie is door een grove fout van haar zijde er mee gestopt en ze kan het zichzelf niet vergeven. Ze bemiddelt nu tussen scheidende echtparen en is er uiteraard zeer gedreven in en is getrouwd met Edgar. Edgar is intussen druk bezig zich volledig in te werken in de wereld van Washington DC en is daar op zijn beurt zeer bedreven in. Maar met alles wat ze weten lukt het ze om Maggie een ticket richting Israel te geven. Als dan een mogelijke aanslag op de premier wordt verholpen begint een reeks van moorden. Maggie ziet al snel een verband en bijt zich vast in de zaak.

[Darts] Van der Rassel verrast Lloyd

Maandag is in Engeland het WK Darts voor de PDC-bond van start gegaan. De enige Nederlander die in actie moest komen was Jan van der Rassel.

De eerste grote verrassing op het WK is een feit. De Nederlander Jan van der Rassel wist verrassend Colin Lloyd te verslaan. Van der Rassel was eigenlijk de gehele partij de betere, maar omdat Lloyd geweldig stond te finishen bleef de Engelsman steeds in het spoor van zijn 43-jarige tegenstander. De Brabander bleef steeds zijn dubbels missen, totdat hij met zijn elfde matchdart eindelijk het juiste vakje wist te vinden.

Overige Uitslagen

NaamNaamUitslag
Mark WalshAdrian Gray3-2
Wayne MardleRay Carver3-2
Alan TabernPer Laursen3-1
Jan van der RasselColin Lloyd3-2

Programma dinsdag

TijdSpelerSpeler
21:00 uurRoland ScholtenMatt Clark
22:00 uurPeter ManleyToon Greebe
23:00 uurPhil TaylorMichael van Gerwen
0:00 uurMervyn KingMichael Rosenauer

Ubisoft praat over engine Far Cry 2

Nadat Ubisoft Far Cry had uitgegeven hebben ze hun studio in Montreal aan het werk gezet voor deel twee. Ditmaal hebben ze ons wat meer weten te vertellen over de engine van deze shooter. Waar Cryteks Crysis zich vooral richtte op de dure high-end systemen (de game is op de gemiddelde PC niet ultiem speelbaar) zal Far Cry 2 met zijn engine vooral ook gaan voor mensen met een mid-end systeem. Hierdoor zal de game dus voor meer mensen bereikbaar zijn, en er toch goed uitzien.

Het bedrijf had het er zelfs over dat maar 2/3% van het FC2-engine afkomstig is uit die van Crysis en dat we dus heel wat anders mogen verwachten. Helemaal de aankondiging dat ze zich vooral richten op DirectX 9 laat zien dat ze iets andere doelstellingen hebben met de safarishooter dan met Crysis.

Vlaams Belang kopstukken aangehouden

Icoon BuitenlandsFrank Vanhecke en Marie-Rose Morel zijn gisteravond aangehouden. De aanhoudingen volgden op enkele schermutselingen tijdens de gemeenteraad van faciliteitengemeente Wezenbeek-Oppem. De voorzitter van het Vlaams Belang en het kopstuk van de extreem-rechtse partij konden zich niet meer inhouden toen een Franstalig raadslid in het Frans het woord voerde.

Het was al het tweede incident die avond. Eerder werden al een tiental Vlaamse actievoerders opgepakt omdat ook zij luidruchtig protesteerden tegen het feit dat enkele raadsleden Frans praatten en geen Nederlands. Onder hen onder meer kamerlid Bart Laeremans en senator Jurgen Ceder, eveneens van het Vlaams Belang.

Met dank aan Joost-mag-het-weten voor de submit.

Brandweer blust brand met koffiepot

Icoon BinnenlandsDe brandweer is gisteren met groot materieel naar de Walstraat in Deventer uitgerukt, voor een binnenbrand die met een koffiepot gevuld met water geblust kon worden.

Door de rookontwikkeling in het huis ging het rookalarm af, waarop een buurman de brandweer waarschuwde. Deze constateerde snel dat het vuur zich niet verspreidde en wachtte de komst van de gealarmeerde bewoner af.

Eenmaal binnen bleek het slechts om een brandend plantenbakje te gaan. De bewoners hadden een kaars in een pot met uitgedroogde aarde, die voor het raam stond, laten branden. Het brandende bakje op het balkon gezet en kon het vuur met een scheut water uit een koffiekan worden geblust.

Met dank aan pestertje voor de herschreven submit.

[upd] Nablijven voor gebruik Firefox

Icoon OpmerkelijkEen 16-jarige Amerikaanse jongen moet nu twee uur nablijven omdat hij op school de populaire browser Firefox gebruikte. Er gaat op internet een brief rond die de ouders van de jongen ontvingen van de rector van Big Spring High School in Newville. In het bericht staat letterlijk omschreven waarom de docent hem wil laten nablijven:

"Vandaag had X. tijdens de les een programma met de naam Firefox.exe draaien. Ik zei hem dat hij het programma moest sluiten en weer aan het werk moest gaan. X. antwoordde daarop dat het gewoon een andere browser was en dat hij aan het werk wás. Ik heb hem twee keer gewaarschuwd maar hij bleef erbij dat dit gewoon een 'betere' browser was en dat hij niets verkeerd deed. Daarna heb ik hem straf gegeven." Als de jongen zich niet meldt voor het nablijven, wordt hij drie dagen geschorst.

Update 7.52 uur. Het bericht blijkt een hoax te zijn. Uit uitleg van de school blijkt dat de brief om een aangepaste brief gaat die niet door de school is uitgeschreven.

Met dank aan Jakob en Skinkle voor de de tip over de hoax.

Met dank aan pestertje voor de submit.

Hongarije accepteert nieuw EU-verdrag

Icoon BuitenlandsHongarije keurt als eerste lidstaat van de Europese Unie het verdrag van Lissabon goed. Het hongaarse parlement stemde met een grote meerderheid in met de overeenkomst.

Het verdrag van Lissabon komt in de plaats van de omstreden Europese grondwet, die twee jaar geleden door Nederland en Frankrijk afgewezen werd. Het nieuwe verdrag vervangt de oude verdragen.

De overeenkomst zal in werking treden zodra de parlementen van de 27 lidstaten hem hebben aangenomen. Alleen Ierland zal er een referendum over houden. Het ziet ernaar uit dat de Tweede Kamer in meerderheid akkoord gaat met het nieuwe verdrag.

Met dank aan Yggdrassyl voor de submit.

Square-Enix line-up voor begin 2008 (USA)

Square Enix heeft hun Amerikaanse line-up bekend gemaakt voor begin 2008. We mogen de komende games verwachten:

26.02.08: Dragon Quest Swords: The Masked Queen and the Tower of Mirrors (Wii)
11.03.08: Final Fantasy Crystal Chronicles: Ring of Fates (NDS)
25.03.08: Crisis Core Final Fantasy VII (PSP)
Voorjaar 2008: The World Ends With You (NDS)

Daarnaast hebben we nog een trailer van Crisis Core voor jullie:


Geen Wii te vinden? Koop een Wiirdebon

Nintendo blijft kampen met tekorten voor de Wii en heeft in Amerika een soort oplossing voor dit probleem gevonden: waardebonnen.

Iedereen die een Wii wil kopen/geven met Kerst maar er geen kan vinden kan een waardebon kopen die 'ergens in januari' ingeleverd kan worden voor een Wii. Op deze manier verzekeren de kopers zich van een Wii binnen een niet al te lange tijd en Nintendo verzekert zich op deze manier van inkomsten.

De winkelketen die hiervoor een deal sloot met Nintendo noemt geen exacte aantallen voor de waardebonnen, maar het zijn er 'enkele tienduizenden'.

Op dit moment worden er bijna twee miljoen Wii's geproduceerd elke maand. Nintendo is van plan om deze productie voorlopig te handhaven. Reggie: Niemand heeft baat bij dit tekort. Iedereen, mezelf incluis, wordt een stuk blijer als er genoeg consoles zijn. Op dit moment heeft de Wii wereldwijd meer dan 16.6 miljoen exemplaren verkocht. De 360 is tweede met bijna 15 miljoen en de PS3 staat inmiddels op 7.5 miljoen.

Warren Spector uit zorgen over Deus Ex 3

Warren Spector, bekend en geliefd om zijn werk aan games als Deus Ex, Thief, System Shock, de Wingcommander-serie en enkele delen uit de Ultima-serie, heeft in een interview met Eurogamer aangegeven dat hij wegens tijdgebrek waarschijnlijk nog maar drie games zal maken in zijn carrière.

Game development requires an intense amount of energy. It requires a level of focus and dedication and belief and confidence and time. What it means, in an ideal world, I may work on five more games in my entire life. More likely probably three given how long they take.

Daarnaast gaat Spector ook in op Deus Ex 3 en zijn niet-bestaande rol bij de ontwikkeling van de game. Spector geeft aan niet met Eidos Montreal in gesprek te zijn geweest, wel met enkele "mensen binnen Eidos".

I'm concerned only because... for Invisible War, for all its successes and all the risks it took, it just proved how delicate the Deus Ex game style is. And so people who haven't worked on it... they'll bring something new to it, which is good, but will they understand what made it work? I don't know.

Het volledige interview met Spector valt hier te lezen.


Warren Spector

Castro wil het rustiger aan gaan doen

Icoon Buitenlands De met zijn gezondheid sukkelende Cubaanse leider Fidel Castro wil het rustiger aan gaan doen.

"Mijn belangrijkste doel is niet om de macht vast te blijven houden en nog minder om jongere leiders in de weg te staan", aldus Castro in een brief die maandag werd voorgelezen op de Cubaanse televisie.

De 80-jarige leider is al zestien maanden niet meer in het openbaar verschenen. Het is de eerste keer dat Castro erop zinspeelde zich terug te trekken als leider.

Holland's Next Top Model: Cecile

Icoon ShowbizzDe 20-jarige Cecile uit Middelburg is de winnares van het tv-programma Holland's Next Top Model. Zij versloeg maandagavond in de finale de 21-jarige Kassandra uit Den Haag en de 20-jarige Carmen uit Harderwijk.

Het RTL5-programma werd live uitgezonden vanuit de Lichtfabriek in Haarlem. In totaal streden twaalf meisjes de afgelopen weken op televisie om de titel. De winnares krijgt een contract bij ModelMasters The Agency, ze komt op de cover van het tijdschrift Glamour en verschijnt in een L'Oréal Paris-reclame. Verder mag ze in januari 2008 meedoen aan de internationale modellenwedstrijd FordSupermodel Of The World in New York.

Ehhh.. die in 't midden dus.

Let's Dance in SingStore update

Het beste deel aan de nieuwe SingStar-game voor de PlayStation 3 was toch wel de SingStore. Deze SingStore, waarin je nieuwe liedjes kunt downloaden tegen betaling, zou regelmatig geupdate worden, en de eerste update staat momenteel online.

De volgende twintig nieuwe nummers kun je gaan downloaden:

* Berlinda Carlisle - Heaven is a Place on Earth
* Blondie - Heart of Glass
* Blondie - Hanging on the Telephone
* Blondie - Atomic
* Blur - Song 2
* The Coral - Dreaming of You
* The Coral - Pass It On
* David Bowie - Let's Dance
* Elvis Presley - Suspicious Minds
* Graham Coxon - Standing on My Own Again
* Graham Coxon - You and I
* Hawkwind - Silver Machine
* Idlewild - You Held the World in Your Arms
* Idlewild - Love Steals us from Loneliness
* Kasabian - L.S.F.
* Katrina and the Waves - I'm Walking on Sunshine
* Manic Street Preachers - La Tristesse Durera (Scream to a Sigh)
* Meredith Brooks - Bitch
* Paula Abdul - Opposites Attract
* The Zutons - You Will You Won't

Jack Tretton: "Schoenmaker blijf bij je leest"

Activision topman Robert Kotick had vorige maand een tip voor alle huidige consolefabrikanten: laat de prijs vallen naar $199 om de grote massa te bereiken. Jack Tretton, bekend als de CEO van Sony Computer Entertainment America, heeft in een interview met Mercury News laten weten het hier niet mee eens te zijn.

Op de directe vraag van de interviewer wat Jack vindt van de uitspraken van Robert had hij het volgende te melden:

I’m surprised by it, because I would never venture to suggest what software publishers should price their software at. So I don’t think it’s appropriate for them to suggest what hardware should be priced at.

Op de suggestie van de interviewer dat Robert misschien zinspeelde op een wat snellere en luchtigere reactie op het succes van de Wii had Jack de volgende reactie:

I don’t know, maybe he should design a platform.

Het complete interview met Jack (waarin ook in wordt gegaan op de toekomst van de PlayStation 3, de Blu-Ray HD-DVD oorlog en Jacks verleden) valt hier te lezen.


Jack Tretton

Mario en Sonic nog steeds bovenaan in Engeland

Met nog één week te gaan voor de Kerst is het spannend om te zien welke game er gekroond mag worden tot Kersthit van 2007 in Groot Brittannië. Deze week gaan Mario en Sonic, net als vorige week, aan de leiding. Ze worden op de voet gevolgd door Call of Duty 4 en FIFA 08. Het verschil tussen de nummer één en de nummer drie is nog geen 2500 exemplaren.

Opvallend is dat alle platform exclusieve games in de top 10 voor de DS of Wii zijn. Helaas voor Nintendo doet hun Wii paradepaardje Mario Galaxy het beduidend slechter dan Mario en Sonic; deze verkoopt twee keer zoveel.


Vijfde World in Conflict patch beschikbaar

World in Conflict is vandaag weer een stukje beter geworden, de game heeft namelijk zijn vijfde patch mogen verwachten welke de game naar het veelzeggende versienummer 1.005 brengt.

Deze nieuwste patch brengt niet alleen bug- en balans-fixes met zich mee, maar ook de mogelijkheid om team-stacking tegen te gaan. Team stacking is de nare eigenschap van goede spelers om bij elkaar in een team te gaan en dan de tegenstander op een niet-leuke manier overwinnen. Om dit tegen te gaan is nu een automatisch balans-systeem ingevoerd, welke spelers indeelt op basis van hun prestaties. Uiteraard is het wel mogelijk om te wisselen van team, maar mocht dit de teams uit balans halen dan zal je een straf krijgen in de vorm van minder reinforcement points. Een meer uitgebreide beschrijving van het principe is hier te lezen.

De patch is automagisch te downloaden via Massgate, hij valt echter ook als stand-alone te downloaden, let dan wel even op dat je de juiste versie downloadt. De losse patch weegt tussen de 30 en 80 MB, afhankelijk van de taal en is onder andere op onderstaande mirrors te vinden:

Atomic Gamer
Filefront
Gamer's Hell
The Patches Scrolls


©FOK.nl e.a.