Jongeren schoppen Landsmeerder in coma

Icoon PolitieEen groep jongeren heeft zaterdagnacht in Landsmeer de 62-jarige Peter Blees dusdanig mishandeld, dat hij nu in coma ligt. In eerste instantie werd Blees in het ziekenhuis opgenomen met een gebroken jukbeen en enkele gebroken ribben. In het ziekenhuis werd hij vervolgens door een hersenbloeding getroffen, waarvoor hij een spoedoperatie moest ondergaan. Sindsdien ligt hij in kritieke toestand in coma.

Blees werd door de jongeren in elkaar getrapt nadat hij commentaar leverde op hun vernielzucht. Bij een van de bedrijven op een terrein achter zijn woning werd zaterdag een feest gegeven. Toen een groep jongeren bezig was met het vernielen van de kerstverlichting, kwam Blees naar buiten en sommeerde de raddraaiers te vertrekken.

In plaats van daar gehoor aan te geven, begonnen ze steentjes te gooien tegen zijn gevel. Daarna stortten ze zich op Blees. Hij werd volgens ooggetuigen meerdere malen tegen zijn hoofd geschopt toen hij op de grond lag. De politie heeft drie verdachten, twee jongens van 16 en een van 21 jaar, aangehouden. De politie verwacht nog meer arrestaties te verrichten. In Landsmeer zoemt het gerucht dat de daders hun neus gepoederd hadden met coca´ne.

Met dank aan Avmmeke voor de submit.