FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 30 september 2005

Internetdate eindigt in arrestatie

static had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Hongaarse man die uit een gevangenis was ontsnapt, is tijdens een internetdate opgepakt. De man zit alweer veilig achter de tralies.

De man, die een straf uitzit zit voor fraude en diefstal, had een contactadvertentie geplaatst op het internet. Hij had er ook een foto van zichzelf bij geplaatst. Hij werd herkend door een rechercheur die zich later voor deed als een dame die wel iets in hem zag. Na een mailwisseling besloten ze een datum te prikken om iets af te spreken. Een echt romantische date zou het niet worden: de man werd direct gearresteerd.

Alcoholpercentage meten met mobiel

In Tsjechië hebben ze een nieuwe methode gevonden om het alcoholgehalte in je bloed te meten via je mobiel. Namelijk via een sms-dienst die door een Tsjechische vereniging die alcoholisme en drugs bestrijdt gestart is, kun je te weten komen of je nog mag rijden of niet.

Voordat je plaats neemt achter het stuur kun je eerst een sms sturen waarin je je geslacht, gewicht en de hoeveelheid gedronken alcohol vermeldt. Vervolgens krijg je een smsje terug of je mag rijden of krijg je aanwijzingen over je alcoholgehalte en de duur om dat gehalte te laten dalen en weer te mogen rijden.

Of het toeval is of niet maar Tsjechen zijn de grootste bierdrinkers van de wereld met de 160 liter die gemiddeld per inwoner en per jaar drinken. Per smsje kost het je 0,68 euro en is alleen in Tsjechië te gebruiken.

Gamen werkt tegen pijn!

Volgens een studie van Dr. Bryan Raudenbush zorgt het spelen van sport en vechtspellen voor grootse vormen van pijnafleiding.

"Het afleiden via games kan zeer handig zijn bij kinderen en jonge volwassenen die pijnlijke procedures ondergaan of chronische pijn hebben, zeker omdat deze groepen mensen het grootste deel van de gamers beslaat", zegt Raudenbush.

In de betreffende studie is het effect van verschillende types spellen met betrekking tot pijnafleiding getest. Een paar uitkomsten:

*Pijn tolerantie was het hoogst bij het spelen van sport en vechtspellen;
*Sportspellen zorgden voor de meeste woede;
*De actie en puzzelspellen vroegen mentaal het meest;
*Boxing spellen vroegen fysiek het meest;
*Prestatiegerichtheid was het meest aanwezig bij boxing en puzzelspellen;
*Frustraties waren het meest aanwezig bij arcade en boxing spellen.

Dus, juist als je hoofdpijn hebt moet je gamen!

Championship Manager PSP nieuws en screens

Eidos kondigt de niewste telg in hun Championship Manager serie aan. De PSP variant wordt momenteel ontwikkeld door Gusto Games. Straks kunnen PSP bezitters hun eigen team dan ook beheren waar ze maar willen. Naast de gebruikelijke mogelijkheden worden er toch een aantal specifieke onderdelen voor de PSP toegevoegd.

Een aantal vrijgegeven screenshots:


De belangrijkste punten:

- Realistische 2D wedstrijd engine

- 55 speelbare competities verspreid over 12 landen in Europe, Azië en Zuid-Amerika

- 25.000 spelers uit 100 landen

- Exclusieve PSP modes, zoals Challenge mode en Quick-Play 3 season mode

- Live kampioenschap lotingen

- Realistische management mogelijkheden om het team en de taktiek te beheren

- Volledig interactief transfer systeem dat onderhandelingen uit de moderne voetballerij simuleert

- Nieuwe PSP skin en interface

- Content te downloaden via www.championshipmanager.com zoals spelers en teams om altijd de laatste informatie op je PSP te hebben

Er is nog geen infomatie vrijgegeven over release dates

Bon Jovi verzorgt als eerste optreden in nieuwe Wembley

De rockband Bon Jovi zal, zoals het er nu naar uitziet, als eerste band sinds de grootscheepse zesjarige verbouwing, een concert geven in het bekende engelse Wembley-stadion. De band is de eerste die zichzelf heeft aangekondigd.

Op 11 juni zullen de rockers zich laten zien op het waarschijnlijk nog ongebruikte podium. In mei wordt de eerste voetbalwedstrijd er al gespeeld: de finale van de FA Cup. In diezelfde maand is de band van Jon Bon Jovi in het Nijmeegse Goffertpark te bewonderen voor de promotie van hun nieuwste CD 'Have a nice day', dat in september uitkwam en in Nederland de nummer 1 in de Album Top 100 bereikt.

Het Wembley-stadion heeft al vele malen voor spraakmakende concerten gezorgd. Zo traden onder anderen de muzieklegenden Queen, Micheal Jackson, The Rolling Stones er op, en vond het fenomenale Live Aid concert er in 1985 plaats. Bovendien was dit stadion de plek waar in 1992 afscheid genomen van Freddie Mercury. The Rolling Stones hebben plannen gemaakt om ook in juni 2006, indien mogelijk nog voor Bon Jovi, een optreden te verzorgen in het Wembley, maar daarover zijn nog geen directe plannen gemaakt.

Indonesische brandstofprijzen stijgen explosief

indahnesia.com had ons via de nieuws-submit te melden, herschreven en wel:

We klagen wat af in Nederland als de benzine weer eens twee cent duurder wordt, het kan altijd erger. De Indonesische regering heeft de prijs van huishoudolie gezet op 2.000 Rupiah per liter (17 eurocent) (van 700 Rupiah, een stijging van maar liefst 186%), terwijl de prijs van een liter Premium benzine zal stijgen naar 4500 Rupiah (36 eurocent, omhoog van 2400 Rupiah). Dit is een stijging van zo'n 88 procent. Diesel gaat omhoog van 2.100 Rupiah per liter naar 4.300 Rupiah (35 eurocent), hetgeen meer dan het dubbele is.

Met deze prijzen komt de subsidie per liter nu op zo'n 800 tot 1.000 Rupiah. Dit is vandaag bekend gemaakt door Minister van Economische zaken, Aburizal Bakrie. De prijsverhogingen gaan op 1 oktober in, in Indonesië is het inmiddels 1 oktober. De verhogingen hingen al weken in de lucht, maar werden pas definitief, 1 uur voordat het 1 oktober was (lokale tijd)

Gisteren en vandaag waren er in diverse steden in Indonesië kleinschalige demonstraties waar het tot duw en trekwerk kwam. Ook gebruikte de politie wat traangas. Mogelijk verhevigen de protesten in de komende dagen, wel begint over minder dan een week de Ramadhan in Indonesië. De regering hoopt dat daarmee het protest ook weg zal ebben.

Vijftien gewonden na treinongeval Duitsland

In de Duitse deelstaat Baden-Württemberg zijn bij een botsing op een overweg tussen een trein en een vrachtwagen vijftien mensen gewond geraakt. Onder de gewonden bevinden zich elf schoolkinderen. De machinist van de trein raakte zwaar gewond.

Het is nog niet helemaal duidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, er is een onderzoek gestart. De chauffeur van de vrachtwagen, die honderd meter met de trein werd meegesleurd, raakte in een zware shock.

Uitslag RBC Roosendaal - NAC Breda

Vanavond ging in de zevende speelronde van de Nederlandse Eredivie NAC Breda op bezoek bij RBC Roosendaal. Hieronder vind je de uitslag.

RBC Roosendaal - NAC Breda 1-2
12' Vonlanthen 0-1
20' Van Zwam 1-1 (eigen doelpunt)
64' Van Hooijdonk 1-2 (penalty)

Scheidsrechter: Jol.
Toeschouwers: 5.000.
Geel: De Lange, Smolders, Loran, Roumani (RBC Roosendaal), van Gessel, Rigters (NAC Breda).
Rood: Ebbinge (2xg) (RBC Roosendaal).

Opstellingen:

RBC Roosendaal: Volders, Loran, Fortes Rodriguez, Ebbinge, Roumani, De Lange, Smolders (De Groot/70'), Acuña, Wau, Kpaka (Daelemans/79'), Marcelino.

NAC Breda: Van Zwam, Elschot, Van Engelen, Zwaanswijk, Kousemaker, Stam, Vonlanthen, Van Gessel, Jenner (Jonker/86'), Sikora (Rigters/68'), Van Hooijdonk.

Friet wordt duurder

Friet wordt de komende tijd duurder. Dat verwachten fritesfabrikanten Aviko en Farm Frites. De aardappeloogst is dit jaar matig en dus zal de prijs hoger worden, zeggen de bedrijven. Ze denken niet dat er schaarste zal ontstaan. "Nederland hoeft zich geen zorgen te maken of er wel genoeg patat is komend jaar", zo hebben ze laten weten.

Hoeveel meer consumenten straks gaan betalen, zal over enkele weken, wanneer alle aardappelen zijn geoogst, bekend zijn. Eerder maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) al bekend dat de oogst in Noord-Brabant en Limburg dit jaar flink tegen zal vallen De twee provincies produceren dit jaar zeventien procent minder aardappelen dan vorig jaar. Landelijk wordt een daling verwacht van acht procent.


Er is friet voor iedereen

Animal Crossing: Wild World multiplayer details

Nintendo heeft wat meer details bekend gemaakt over de multiplayer mogelijkheden van Animal Crossing: Wild World op de Nintendo DS.

Er zijn 2 manieren om multiplayer te spelen. Ten eerste "ad-hoc" tegen iedereen die met z'n DS in de buurt is, en ten tweede online via Nintendo WiFi.

De eerste multiplayer mode is een lokale multiplayer en werkt met iedereen die binnen bereik van jouw DS is. Dit werkt met maximaal 4 spelers tegelijk waarbij 1 iemand "server" moet spelen door zijn town open te stellen voor anderen. Op deze manier kunnen maximaal 3 andere mensen dus in een andere town rondlopen. Communiceren met elkaar kan door middel van text en emoticons. Overigens heeft iedereen hier een eigen cartridge voor nodig.

Eenmaal in een andere stad kan je allerlei dingen doen, onder andere vissen, brieven aan bewoners schrijven, winkelen en bomen omhakken. Ook kunnen er allerlei dingen gebeuren terwijl je in een andere stad bent (of er iemand anders in jouw stad is). Zo kan maximaal 1 persoon verhuizen naar een andere stad, er kan brievenpost aanspoelen met berichten uit andere steden, of er kunnen sterrenstelsels in de lucht verschijnen die gemaakt zijn door iemand uit een andere stad.

Anders dan de lokale multiplayer zal je via de Nintendo WiFi verbinding alleen kunnen spelen als jij en je medespeler elkaars naam registreren. Dit kan of in lokale mode gebeuren, of de key op te geven van de andere speler. Een key krijg je als je je spel registreert bij Nintendo's WiFi service.

Nijmegen krijgt tram op banden

Nijmegen krijgt een tramverbinding. En niet zo maar een, maar een lijn waar een tram op luchtbanden op komt te rijden. Het gaat om een tram die ook buiten de rails kan rijden als dat nodig is. Het milieuvriendelijke systeem kost de gemeente Nijmegen 40 tot 60 miljoen euro en moet tussen 2010 en 2015 operationeel zijn. Op dit moment wordt er alleen nog maar met dit soort trams gereden in het Franse Nancy.

De 'Keizerlijn' zal deels de stadsbussen gaan vervangen. De nieuwe vorm van openbaar vervoer is volgens de gemeente nodig omdat er een nieuwe stadswijk aan de noordkant van de Waal zal worden gebouwd. De tram op banden zal daar naartoe rijden via het stadscentrum, de universiteit en het academisch ziekenhuis.

In de toekomst kunnen er nog twee Keizerlijnen aan worden toegevoegd, in de richting van Beuningen ten westen van Nijmegen en in de richting van de oude stadsuitbreiding Dukenburg aan de zuidkant van de gemeente.

Ricky Martin komt naar Nederland

Altijd al een handtekening willen heben van Ricky Martin? Dan is dit je kans. De Latijns-Amerikaanse artiest is volgende week vrijdagavond namelijk in Amsterdam omdat hij meer dan 100.000 cd's heeft verkocht in de winkels van Free Record Shop, Fame en Van Leest. Hier krijgt hij dan ook een speciale prijs voor. Daarnaast zal hij cd's signeren voor fans.

Zijn cd 'Life', het vervolg op 'Loaded' uit 2000, is het eerste Engelstalige album van Martin. En dat is een succes, want hij heeft er wereldwijd al zeventig miljoen albums van verkocht. Bekende nummers van de in Puerto Rico geboren zanger zijn 'Livin' la vida loca', 'Shake your bon bon' en 'Nobody wants to be lonely', een duet met Christina Aguilera.


Ricky Martin

Bekende stemmen in Oblivion

Vandaag maakte Bethesda Softworks een aantal stemacteurs voor aankomende game Elder Scrolls IV: Oblivion bekend. Sean Bean, bekend van o.a. de Lord of the Rings films zal zijn talenten lenen aan het spel. Andere bekende sterren die we gaan horen zijn Patrick Stewart (Star Trek: The Next Generation, X-men), Lynda Carter (Wonder Woman) en Terence Stamp (Superman II).



Sean Bean als Boromir in Lord of the Rings


Elder Scrolls IV: Oblivion


PS2 vs. Xbox met Call of Duty 2: Big Red One

De PS2- en de Xbox-versie van Call of Duty 2: Big Red One zullen beide de DemonWare State Engine gebruiken die het online gedeelte verzorgt. Hierdoor is het mogelijk om cross-platform multiplayer te spelen op beide consoles. Het komt er dus op neer dat je als PS2-bezitter online tegen een Xbox-bezitter kunt spelen met CoD 2: Big Red One.

“By utilizing DemonWare’s middleware, the development team is able to focus on creating great gameplay experiences while knowing that the technical aspects of the multiplayer component are managed,When Call of Duty 2: Big Red One ships this Fall, 16 players will be able to engage in explosive Local Area Network (LAN) and Internet multi-player action on their Xbox or PlayStation 2 gaming systems, quickly and seamlessly.” aldus Chuck Huebner van Activision.

Nieuwe Battlefield 2-patch bijna klaar voor release

EA meldt vandaag dat de langverwachte 1.03-patch in het laatste stadium van de kwaliteitscontrole is. Als het goed is vindt de release over enkele dagen plaats.

De eerste verrassing is dat naast de release van de patch - welke een aantal bugfixes en tweaks bevat - een kaartrelease zal plaatsvinden: Wake Island 2007. Het gaat om een hedendaagse versie van een van de populairste kaarten uit Battlefield 1942: Wake Island. Het Chinese Volksleger is Wake binnengevallen en bedreigt de Amerikaanse aanvoerlijnen. In reactie daarop is het USMC erop uitgestuurd om het eiland te heroveren. De nieuwe Wake Island-kaart is gratis verkrijgbaar via Fileplanet's nieuwe Battlefield 2-kanaal. Bezoek fileplanet voor meer informatie.

De patch zal de volgende verbeteringen bevatten:

Statistieken vergelijken - je kunt de uitgebreide statistieken van alle andere spelers bekijken in het BFHQ door te dubbelklikken op hun naam in het klassement of met behulp van de nieuwe zoekfunctie!

Server Favorieten / Geschiedenis - het zoeken van je favoriete servers is nu veel makkelijker, omdat je niet meer hoeft te zoeken in de algemene serverlijst.

Voorvoegsel alias - je kunt vanaf nu een voorvoegsel toevoegen aan je account-alias, dat je ook weer kunt wijzigen. Je hoeft dus nooit meer nieuwe accountnamen aan te maken als je competitieve carrière zich verder ontwikkelt!

Icoontjes gedropte voorraden - gedropte voorraden verschijnen vanaf nu op de kaart en op de 3D-kaart. Zo vind je die verdwaalde voorraden een stuk sneller!

Punten voor het vernietigen van materieel - je krijgt nu punten als je de speeltjes van de vijandelijke bevelhebber weet uit te schakelen. Hoera voor de elitetroepen!

Gereserveerde plaatsen op servers - de server-operator kan nu plaatsen reserveren voor admins, zodat er altijd plaats voor ze is.

Passagiers in voertuigen - de namen van spelers in een voertuig worden in de HUD weergegeven als iemand in het voertuig stapt of van plaats wisselt.

Tegenmaatregelen - er is een nieuw onderdeel opgenomen in de HUD van voertuigen. Nu weet je precies hoe lang het nog duurt voordat je weer rook of flares kunt gebruiken!

Aanpassingen

Punten 'farmen' - DICE heeft een functionaliteit geïntroduceerd waardoor het aanzienlijk moeilijker wordt punten te 'farmen' op klassementsservers.

Mod-ondersteuning - mods draaien nu goed op toegewezen servers. Bovendien activeert de game automatisch mods als op een server mods worden gedraaid die wel op je systeem zijn geïnstalleerd, maar die niet actief zijn.

Aanpassingen kaarten - de terugkeerinterface en bevelhebberkaart hebben nu een variabele grootte, die is gebaseerd op het gespeelde level (16, 32 of 64 spelers). Ook verandert het zoomniveau van de minikaart automatisch, afhankelijk van het type voertuig waarin je je bevindt (waarbij ook handmatige zoomniveaus worden onthouden).

Scores bevelhebber - artillerievuur levert niet langer teammoorden op.

Aanpassingen voertuigen - als je per ongeluk met een tank tegen een bondgenoot rijdt, vallen er niet meteen doden (probeer het alleen niet op hoge snelheid) en het heuvelopwaarts schakelen in troepenvoertuigen is ook voorbij. Als een voertuig van buitenaf wordt verwoest door een explosie, worden de slachtoffers niet meegeteld voor de bestuurder.

Aanpassing automatische teambalans - bevelhebbers en leiders worden niet langer in andere teams geplaatst.

Luchtdoelraketten - deze zijn nu effectiever tegen snelle doelwitten.

Contra-expertise Guidi negatief

Fabrizio Guidi kan zijn profcarrière vervolgen. De 33-jarige Italiaan testte vorige maand positief op EPO, maar in de contra-expertise bleek zijn B-staal negatief.

Guidi’s ploeg Phonak heeft de schorsing per direct opgeheven. De rappe Italiaan werd twee maanden geleden bij een out of competition controle positief bevonden. Guidi rijdt sinds dit seizoen voor het Zwitserse ProTour-team. Hij kwam in de winter over van CSC. In zijn loopbaan was Guidi 39 keer triomfator, onder meer in de Giro en Vuelta.

Voor Phonak is de vrijspraak een grote opluchting. De ploeg gaat het laatste jaar gebukt onder dopingschandalen. In de Ronde van Spanje bleek Santos González positief, terwijl in 2004 Tyler Hamilton, Santiago Perez en Oscar Camenzind het nieuws haalden wegens het gebruik van verboden producten.

Van der Sar blijft aanvoerder

Ondanks het feit dat Edgar Davids eindelijk weer is geselecteerd voor het Nederlands elftal, komt de middenvelder nog niet in aanmerking voor het aanvoerderschap. Edwin van der Sar behoudt voorlopig die status.

Bondscoach Marco van Basten koos bij diens entree voor Davids als captain. In oktober 2004 speelde The Pittbull in de wedstrijd tegen Finland (3-1) voor het laatst in die rol: hij werd nadien niet meer opgeroepen omdat hij bij Internazionale vooral de bank warm hield. Van der Sar volgde Davids op als aanvoerder, en dat blijft het geval, ondanks de rentree van Davids. ”Ik zag geen reden om een wijziging in het aanvoerderschap aan te brengen. We zijn een jaar verder en de groep heeft zich goed ontwikkeld,” motiveerde Van Basten zijn beslissing. Phillip Cocu blijft trouwens de reserve-aanvoerder.

Xbox 360 Bundle voor slechts 4,499.68 dollar

Voor de rijkeren onder ons heeft Gamestop een Xbox 360 pakket samengesteld met een prijskaart van 4,499.68 dollar er aan vast. Nu wordt de Xbox 360 wel duur, maar niet zo duur, hoor ik jullie denken. Dat klopt! Gamestop stopt namelijk niet alleen een Xbox 360 met wat prullaria in het pakket, maar:
quote
1. Xbox 360 System
2. Dell 42 Inch Plasma TV
3. Perfect Dark Collector's Edition
4. Project Gotham Racing 3
5. Kameo: Elements of Power
6. Elder Scrolls IV: Oblivion
7. Dead or Alive 4
8. Call of Duty 2
9. GUN
10. Quake 4
11. Tony Hawk's American Wasteland
12. Condemned
13. Madden NFL 06
14. Amped 3
15. Ghost Recon: Advanced Warfighter
16. NBA 2K6
17. NHL 2K6
18. Top Spin 2
19. Ridge Racer 6
20. Need For Speed: Most Wanted
21. Tiger Woods PGA Tour 06
22. Frame City Killer
23. 3 Xbox 360 Wireless Controllers
24. Xbox 360 64 MB Memory Unit
25. Xbox 360 Play and Charge Kit
26. Xbox 360 Rechargeable Battery
27. Xbox 360 Wireless Network Adapter
28. Fuego Faceplate
29. Xbox Live 12 Month Card
30. 1 Year Product Replacement Plan

Stel nou dat je écht geïnteresseerd bent in dit pakket, moet je hier even een kijkje nemen.

Nog meer nieuwe Civilization IV info en screens

Er zijn weer wat nieuwe details boven komen drijven van de nieuwste Civilization-game: Civilization IV. Het persbericht spreekt jubelend over "The Most Accessible Civilization Game Ever" met onder andere RTS-style controls (met links aanklikken en rechts op de map heensturen), de mini-map rechtsonder en andere info linksonder in het scherm, en de mogelijkheid om voor iedere veldslag die je wilt gaan vechten je winstkansen op te vragen. Je doet dit door eerst op de unit te klikken waarmee je wilt aanvallen om vervolgens met de rechtermuisknop de aan te vallen unit aan te klikken en vast te blijven houden.

Ook nieuw zijn de tips die gegeven worden aangaande welke units en technologieën onderzocht moeten worden. Je zult een of twee adviezen krijgen waarin een onderscheid gemaakt wordt in de verschillende manieren waarop de game gespeeld kan worden. Daarnaast krijg je tips over welke units je het beste kunt bouwen in een stad.

Qua detailniveau hoopt men de eerdere delen te overtreffen. Civ IV zal vele extra adviseursschermen bevatten, waar je onder meer de gemiddelde levensverwachting van je burgers kunt bekijken, maar ook je bruto nationaal product of de mate waarin je burgers je waarderen.

Civilization IV is de eerste Civ-game die vanaf het begin ontworpen is voor multiplay. Dit betekent dat er opties ingebouwd zijn als gelijktijdige beurten, een beurttimer (tegen de langzame spelers) en beurtlimieten, waar degene met de meeste punten de winnaar is na een voorafbepaald aantal beurten. Wanneer iemand tijdens de game het spel verlaat dan neemt de AI het over en mocht de speler beslissen om weer terug te komen dan kan hij het weer van de AI overnemen.

Zoals je al eerder kon lezen zijn ook de mogelijkheden om de game aan te passen uitgebreid. De leveleditor stelt je in staat om op elk moment het speelveld aan te passen (in multiplay werkt dit niet). De bitmap converter stelt je verder in staat om BMP-bestanden te importeren en deze als kaart te gebruiken. Op deze manier kun je ook topografische kaarten downloaden en in Civ importeren.

Tenslotte heeft men meer muziek en audio toegevoegd. In Civ IV zal iedere beschaving units hebben die de echte taal spreken. Dit gaat zelfs zo ver dat Firaxis mensen heeft ingehuurd om Nahuatl (Azteken) en Quechua (Inca's) in te spreken. Op muzikaal niveau zal er meer muziek dan ooit meegeleverd worden. De muziek zal per tijdperk meeveranderen.

Civilization IV zal hier op 28 oktober uitkomen.

Hackers draaien firmware PSP terug

Een groepje hackers is er onlangs in geslaagd om de PSP firmware (software waar de PSP op draait) van 2.0 terug te draaien naar de oude versie, firmware 1.5 genaamd.

Waarom zou je een oudere software versie op je PSP willen? Nou, dat ligt simpel. Het was voor de oude firmware versie namelijk mogelijk om je eigen games/software te schrijven. Hierdoor ontstaan tal van mogelijkheden. Zo kon je games en programma's, geschreven door hobbyisten, op je PSP afspelen. Je kon er echter ook de wat minder legale dingen op doen...
Dit heeft Sony er toe bewogen om er voor te zorgen dat al deze applicaties onleesbaar met de nieuwe firmware 2.0. Nieuwe PSP's zijn standaard uitgerust met deze nieuwe firmware, de mensen die nog de oude firmware versie hebben worden door Sony overgehaald om te upgraden naar de nieuwe versie. Dit door leuke extraatjes aan de nieuwe firmware toe te voegen. Eenmaal met firmware 2.0 op je PSP kon je niet meer terug naar de oude versie. Tot nu dan...

Een groepje mensen is er namelijk in geslaagd om toch de oude firmware op de PSP te laten draaien. Door slimme technieken waren zij in staat de PSP te laten 'denken' op de oude firmware (1.0) te draaien. Hierdoor konden ze de PSP 'upgraden' naar de échte oude firmware versie, die ze in dit geval firmware 1.5 hebben genoemd.

De zogenaamde 'hackers' zeggen zelf ook nog dat ze dit absoluut niet met kwade bedoelingen doen: "We hebben dit niet gedaan zodat PSP-gebruikers kunnen stelen van Sony en game-ontwikkelaars door gekopieerde spellen erop te spelen. We geloven in Open Source Software (OSS). Er zijn zoveel ongelofelijke programma's geschreven voor de PSP door hobbyisten. Gebruik onze software als een cadeau en niet om te stelen."

Het is nu nog afwachten op het antwoord van Sony op deze situatie...

Kabinet akkoord met uitzetplan criminele vreemdeling

VerdonkHet kabinet is akkoord gegaan met het voorstel van minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie om vreemdelingen met een verblijfsvergunning ook na een lichte vorm van misdaad uit te zetten. Nu kan dat nog alleen bij zware misdaden, nadat ze hun straf hebben uitgezeten.

In het voorstel van Verdonk kan iedere vreemdeling die korter dan 3 jaar in Nederland verblijft en een misdaad pleegt waarop gevangenisstraf staat, worden uitgezet. Het kabinet vindt het met Verdonk terecht dat mensen die relatief kort in ons land verblijven en al misdaden plegen, hier niet langer welkom zijn. Het plan is niet van toepassing op erkende vluchtelingen of mensen die genaturaliseerd zijn.

Volgens Verdonk zal de maatregel helpen om de criminaliteit in Nederland terug te dringen. Ze verwees daarbij naar de problemen die veelplegers veroorzaken. Op dit moment bestaat 10% van de gevangenispopulatie uit vreemdelingen (mensen zonder Nederlands paspoort). ''De boodschap is dat misdrijven in Nederland niet getolereerd worden en verblijfsrechtelijke consequenties zullen hebben'', aldus Verdonk.

D66-fractieleider Boris Dittrich liet vandaag weten het voorstel van Verdonk 'veel te vergaand' te vinden. Hij is niet tegen uitzetting van criminele migranten met een verblijfsvergunning, maar het moet volgens hem afhangen van de ernst van het vergrijp. Hij zegt dat Verdonk op deze wijze meer ''minister van uitstoting'' wordt, dan van integratie.

Veroordeling
RTL Nieuws meldde gisteren dat het plan van Verdonk ongeveer het volgende inhoudt:

Tot 3 jaar in Nederland: Na elke veroordeling het land uit;
3 tot 5 jaar: Na 1 maand onvoorwaardelijk, of drie misdrijven het land uit;
5 tot 6 jaar: Na 3 maanden onvoorwaardelijk het land uit;
6 tot 7 jaar: Na 6 maanden onvoorwaardelijk het land uit;
7 tot 8 jaar: Na 9 maanden onvoorwaardelijk het land uit;
8 tot 9 jaar: Na 12 maanden onvoorwaardelijk het land uit;
9 tot 10 jaar: Na 24 maanden onvoorwaardelijk het land uit;
Langer dan 10 jaar: Na 36 maanden onvoorwaardelijk het land uit.

Bij de beslissing tot uitzetting wordt net als voorheen per individueel geval een afweging gemaakt, waarbij alle feiten en omstandigheden worden meegewogen.

Gorilla Bongo opgegraven en gecremeerd

In het dierenpark Apenheul in Apeldoorn is maandagavond het gezicht van het park, Gorilla Bongo, opgegraven en gecremeerd. Bongo overleed op 14 augustus aan een bacteriële infectie.

Het ministerie van Landbouw verplichtte het park dit te doen omdat EU-regels het verbieden om apen zoals Bongo te begraven. Hij moet gecremeerd worden of in stukjes gehakt worden en gekookt. Omdat deze regel tot nu toe niet strikt werd nageleefd in Nederland, werd Bongo begraven. Het park heeft nu voor cremeren gekozen en dus is de gorilla opgegraven, uit de grond van het gorilla-eiland, en daarna gecremeerd. Zijn as is over het eiland uitgestrooid.

Bongo kwam samen met zes andere gorilla's op tweejarige leeftijd naar de Apenheul. Hij verwekte op zesjarige leeftijd zijn eerste kind, waarmee de eerste gorillageboorte in de Apenheul in 1976 werd gerealiseerd. In de loop der jaren groeide Bongo uit tot de onbetwiste leider van de twintig gorilla's in de Apenheul. De mensaap heeft 31 jaar in de Apenheul gewoond.


Bongo

Man komt om bij tegenhouden zelfmoord

TeeWee, zw0lsman en Bas de Meulemeester hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Op NS-station Naarden-Bussum heeft vanmiddag rond kwart voor drie een bizar dodelijk ongeluk plaatsgevonden. Een man kwam om het leven doordat hij een vrouw van een zelfmoordpoging wilde weerhouden. De identiteit van de man is nog niet vrijgegeven.

De vrouw was op de rails gesprongen, en de man wilde haar daar vanaf halen. Door zijn actie werd hij vervolgens zelf gegrepen door een trein. De man overleed ter plekke, de vrouw raakte lichtgewond. Getuigen is slachtofferhulp aangeboden. Het treinverkeer rond het station is stilgelegd.

Meisje mag geen seks hebben van rechter

Een vrouwelijke rechter in de Amerikaanse staat Texas heeft een zeventienjarig meisje voor enige tijd verboden seks te bedrijven. Het meisje zal zolang ze bij haar ouders woont en naar school gaat een andere oplossing moeten zien te vinden als ze wellustig is. Het is een voorwaarde voor het proefverlof van de jongedame, die betrapt was met drugs.

Het is niet de eerste opmerkelijke maatregel die rechter Laura Blake neemt nadat ze tien maanden geleden tot rechter werd gekozen. Eerder verbood ze tatoeages, piercings, oorbellen en kleren die kunnen worden "geassocieerd met de drugscultuur". Ook advocaten moeten zich aan strikte regels houden en worden bijvoorbeeld weggestuurd als ze de rechtszaal in mouwloze T-shirts betreden.

Tot nu toe zouden er geen klachten zijn geweest. Het verbieden van seks is bij sommige mensen echter niet in goede aard gevallen. "Sommige maatregelen zijn draconisch en schenden iemands menselijke waardigheid. Ik weet niet waar de grens tegenwoordig nog ligt", aldus Fred Moss, voormalig openbaar aanklager en tegenwoordig professor aan een universiteit. "Je kunt iemand niet dwingen bepaalde rechten op te geven", zo zegt Steve Blackburn, een advocaat.

Brits talent Murray verrast in Bangkok

Andrew Murray heeft zich verrassend geplaatst voor de halve finales van het ATP-toernooi in Bangkok. De 18-jarige Schot versloeg in drie sets Robby Ginepri. Ook Federer, Srichaphan en Nieminen zijn door naar de laatste vier.

Murray kende een droomstart door meteen de service van Ginepri te breken. De Brit kon een 3-1 voorsprong echter niet vasthouden, en op 4-5 bezweek hij onder de druk toen hij moest serveren om in de set te blijven. In de tweede set leverde een fantastische backhandwinner Murray op 4-4 de beslissende break op, alvorens in het laatste bedrijf zijn suprematie te tonen. Vooral het servicegeweld aan de kant van de Schot was opvallend. ”Het is super om twee keer achter elkaar te winnen van een speler uit de top-50. Ik wist dat ik goed moest serveren om kans te hebben,” reageerde de Brit na afloop.

Murray nadert nu de top-80 op de ATP-ranking, terwijl hij in april nog als 397e stond genoteerd. De Brit brak door tijdens het grasseizoen. Vooral zijn derde ronde plaats op Wimbledon was opvallend. Murray treft in zijn halve finale de lokale held Paradorn Srichaphan, die het geluk had dat Hewitt wegens een liesblessure forfait gaf. De andere halve eindstrijd gaat tussen Roger Federer en Jarkko Nieminen.


Uitslagen Kwartfinales Bangkok:
Roger Federer (Zwi/1) – Gilles Muller (Lux) 6-4, 6-3
Yeu-Tzuoo Wang (Tai) – Jarkko Nieminen (Fin/6) 4-6, 7-6, 4-6
Andrew Murray (GBR) – Robby Ginepri (USA/3) 4-6, 6-4, 6-3
Paradorn Srichaphan (Tha/7) – Lleyton Hewitt (Aus/2) walkover

'No Fear, No Mercy' DVD bij pre-order 50 Cent: Bulletproof

Vivendi Universal Games heeft vandaag aangekondigd dat bij een pre-order van de game 50 Cent: Bulletproof je een extra DVD krijgt. Deze DVD zal live optredens bevatten van 50 Cent welke tijdens zijn '2003 Europe Tour' zijn opgenomen en zal No Fear, No Mercy' getiteld worden. De volgende nummers zullen op de bonus disc te zien zijn.

1. What Up Gangsta
2. Wanksta
3. Heat
4. U Not Like Me
5. Gotta Make it to Heaven
6. 21 Questions
7. P.I.M.P.
8. In Da Club
9. Poor Lil Rich

Natuurlijk geldt dit voorlopig alleen voor Amerika, of wij in Europa deze DVD ook kunnen verwachten is nog niet bekend.

GP2: Rosberg wint laatste race GP2

Nico Rosberg heeft vandaag op het circuit van Bahrein de laatste wedstrijd van het GP2 seizoen gewonnen. Na zijn overwinning van gisteren was hij al zeker van het kampioenschap maar vandaag bewees hij nogmaals dat het verdiend was.

De ART coureur moest vanaf plaats acht starten omdat de volgorde van finishen van race één de omgekeerde startvolgorde voor de eerste acht is voor race twee. Dit kon de jonge coureur echter niet tegenhouden en hij reed zeer vlot langs iedereen om al vroeg in de race weer in de top drie te rijden.

Ernesto Viso lag aan kop aan het begin van de wedstrijd nadat hij Yoshimoto in bocht één voorbij was gestoken. De nummer twee van het kampioenschap, Kovalainen, probeerde ook nog naar voren te komen maar zijn race eindigde na een spin al in de eerste ronde.

Ondertussen probeerde de teammaat van Rosberg, Alexandre Premat, ook naar de kop van de race te rijden aangezien hij met een tweede plaats als derde in het kampioenschap zou eindigen. Dit zou dan ten koste gaan van Scott Speed die vanuit de pits moest starten maar al wel vroeg in de race de snelste ronde van de wedstrijd neer wist te zetten.

Nadat de twee wagens van ART het halve veld voorbij waren gestoken zat alleen Viso hun nog dwars om voor een 1-2 overwinning te gaan. Uiteindelijk wist Rosberg na een rondenlang gevecht met de Venezolaan er voorbij te komen maar Premat moest uiteindelijk genoegen nemen met de derde plaats.

Rosberg zorgde daarmee opnieuw voor een unieke overwinning. Hij is nu de enige die beide races in een GP2 weekend ooit heeft gewonnen. Scott Speed werd uiteindelijk toch derde in het kampioenschap dankzij de twee punten die hij haalde vanwege het neerzetten van de snelste ronde in de race.


Premat en Rosberg op het podium na race twee.

Uitslag race twee

plaatsnaamteamachterstand
1N. RosbergART-
2E. VisoBCN Comp.00'08"335
3A. PrematART00'09"353
4J. LopezDAMS00'16"260
5G. PantanoSuper Nova00'22"649
6H. YoshimotoBCN Comp.00'30"698
7C. PiccioneDurango00'31"115
8A. CarrollSuper Nova00'32"974
9A. NegrãoHitech Piquet00'33"853
10F. FauzyDAMS00'34"571
11F. MonfardiniColoni00'34"844
12J. AlvarezCampos Racing00'35"402
13N. JaniRacing Eng.00'38"027
14G. BruniDurango00'41"669
15N. PiquetHitech Piquet00'44"106
16C. ArtamiSport00'49"552
17B. GarciaRacing Eng.00'50"243
18S. HernandezCampos Racing01'25"107
19S. SpeediSport-
20N. LapierreArden-
21M. LaudaColoni-
22G. MondiniDPR-
23H. KovalainenArden-
24O. PlaDPR-

Eindstand GP2 rijderskampioenschap

plaatsnaampunten
1Nico Rosberg120
2Heikki Kovalainen105
3Scott Speed67,5
4Alexandre Premat67
5Adam Carroll53
6Giorgio Pantano49
7Neel Jani48
8Nelson Piquet46
9Jose Maria Lopez36
10Gianmaria Bruni35
11Nicolas Lapierre21
12Ernesto Viso21
13Olivier Pla20
14Borja Garcia17,5
15Clivio Piccione14
16Hiroki Yoshimoto14
17Ferdinando Monfardini5
18Juan Cruz Alvarez4,5
19Alexandre Negrão4
20Sergio Hernandez3
21Mathias Lauda3
22Ryan Sharp2
23Can Artam2
24Toni Vilander-
25Fairuz Fauzy-
26Giorgio Mondini-

Eindstand GP2 teamkampioenschap

plaatsteampunten
F ART Grand Prix187
2Arden International126
3Super Nova International102
4iSport International69,5
5Racing Engineering65,5
6Hitech Piquet Sports50
7Coloni Motorsport36
8DAMS36
9BCN Competicion35
10DPR22
11Durango21
12Campos Racing7,5

Kingdom Hearts 2 screenshots

Kingdom Hearts 1, van de developer Square Enix, was een zeer vernieuwende action RPG voor de PlayStation 2, met name doordat deze zich in verschillende Disney thema's afspeelde. Natuurlijk moet er bij een succes een vervolg komen en hierdoor is nu Kingdom Hearts 2 in ontwikkeling.

Ook in het tweede deel zal je met Sora spelen en samen met Donald en Goofy verschillende Disney werelden bezoeken. Opvallend is dat een van de werelden bestaat uit de eerste film waarin Mickey Mouse ooit speelde, Steamboat Wilie welke je dan ook enkel in het Zwart-wit zal kunnen spelen.

Klik hier voor meer screenshots.

De Haan roept Zuiverloon, Luirink op

Net als Marco van Basten maakte ook Jong Oranje bondscoach Foppe de Haan vandaag zijn selectie bekend. De afvallers van het ‘grote Oranje’ – Emanuelson, Afellay en Castelen – maken ook deel uit van de groep.

Gijs Luirink en Gianni Zuiverloon maken voor het eerst hun opwachting in het keurkorps van De Haan. Jong Oranje speelt volgende maand twee interlands in het kader van de kwalificatiereeks voor het EK van 2006. Op 7 oktober is in Mlada Boleslav Tsjechië de tegenstander, terwijl vier dagen later de ontmoeting met Macedonië in Waalwijk op het programma staat. Momenteel staat Nederland tweede in de groep, achter Tsjechië. De nummers één en twee van iedere poule plaatsen zich voor de playoffs.


De selectie:

Doel: Remko Pasveer (FC Twente), Boy Waterman (SC Heerenveen)

Verdediging: Edson Braafheid (FC Utrecht), Dwight Tiendalli (FC Utrecht), Arnold Kruiswijk (FC Groningen), Gijs Luirink (FC Groningen), Paul Verhaegh (FC Den Bosch), Ramon Zomer (FC Twente)

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Urby Emanuelson (Ajax), Stijn Schaars (AZ), Demy de Zeeuw (AZ), Gianni Zuiverloon (RKC Waalwijk)

Aanval: Julian Jenner (NAC Breda), Klaas-Jan Huntelaar (SC Heerenveen), Quincy Owusu-Abeyie (Arsenal), Daniël de Ridder (Celta de Vigo), Romeo Castelen (Feyenoord)

1000 vakantiegangers gedupeerd door reisbureaus

Zeker duizend mensen zijn gedupeerd door het faillisement van twee reisbureaus uit het Brabantse Etten-Leur. Zij hadden allen een reis geboekt naar Turkije, die nu dus niet door zal gaan. De bedrijfsleiders van de bureaus zijn uit angst ondergedoken.

De bureaus boden hun reizen onder verschillende namen aan op internet en logen hierbij lid te zijn van reisorganisaties ANVR en SGR. Vlak voor het faillissement werd nog geld geïnd, terwijl het al duidelijk was dat de reizen niet door zouden gaan. Gedupeerde reizigers kunnen nu voor een gereduceerd tarief via een ander reisbureau alsnog op vakantie gaan.

Scholier spuit pepperspray op klasgenoten

Op een school in Tiel is een veertienjarige jongen aangehouden wegens het bedwelmen van enkele medeleerlingen met pepperspray, zo heeft de politie bekendgemaakt. Een hoop leerlingen van de klas kregen last van tranende ogen en geïrriteerde luchtwegen. De aanleiding voor het gebeuren is vooralsnog niet bekend.

Na het gebeuren schakelde de schoolleiding direct de politie in, waarna agenten de jongen meenamen naar het politiebureau. Hij is aangehouden omdat pepperspray verboden is op grond van de Wet wapens en munitie. Een arts en een psycholoog hebben de leerlingen vervolgens hulp verleend. De politie meldt dat geen van de slachtoffers blijvende schade over zal houden aan het voorval.

Jongens krijgen klappen na MSN-chat

In Hoorn (Noord-Holland) zijn twee jongens gisteren mishandeld nadat één van via het chatprogramma MSN Messenger een opmerking had gemaakt over een meisje. De 15-jarige jongen en een 14-jarige vriend van hem werden geslagen en getrapt door twee jongens van zestien.

Eén van de daders was niet bepaald blij met de opmerking die over MSN was gemaakt en maakte de jongen dat op deze manier duidelijk. De slachtoffers werden geslagen en getrapt. De politie kon na het gebeuren één van de vechtersbazen aanhouden, de ander heeft zich vanmorgen gemeld op het politiebureau. Ze zitten vast op verdenking van openlijke geweldpleging.

E = mc²

Deze formule is bedacht door Einstein. Mensen die meer van natuurkunde afweten, weten wat deze formule inhoud. Maar mensen die zich daar niet mee bezig houden weten natuurlijk niet wat deze formule inhoud.

Nu zijn er een tiental topnatuurkundigen die proberen te vertellen, aan niet-natuurkundigen, wat deze formule volgens Einstein nu eigenlijk inhield. Beluister dus de fragmenten van deze mensen op de site van Einstein's Big Idea.

Man na 34 jaar afgestudeerd

Na 34 jaar is het hem eindelijk gelukt: Tamme Tams is vandaag afgestudeerd als psycholoog aan de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam. Hij meent dat hij daarmee de langst studerende in de Nederlandse historie is.

"Het is zo gelopen, ik heb nu eenmaal een brede interesse. Er kwam altijd wel wat tussen", aldus Tams in Ad Valvas, het blad van de VU. De man is inmiddels 53 jaar en stond sinds 1971 zonder onderbreking ingeschreven. Hij merkte gekscherend op dat hij met zijn opmerkelijk lange studie het Guinness Book of Records wil halen.

Vaticaan boos over Sony Playstation reclame

Icoon Games nieuws In Italië heeft Sony met een nieuwe reclamecampagne voor een kleine rel gezorgd. In deze reclamecampagne, bedoeld om het tienjarig bestaan van de PlayStation te vieren, wordt de PlayStation vergeleken met Jezus Christus. Het Vaticaan is daar bepaald niet blij mee.

In de advertentie staat een jonge man afgebeeld die een doornkroon lijkt te dragen. Nadere inspectie laat echter zien dat het gaat om de bekende symbolen van de PlayStation controller: vierkant, cirkel, driehoek en kruis. Het onderschrift van de reclame luidt "10 jaar passie", ook een verwijzing naar Jezus Christus.

Kardinaal Ersilio Tonini heeft de reclame inmiddels veroordeeld. In een verklaring stelt hij dat hij bang is dat kinderen te luchtig over het leven van Jezus Christus gaan denken.


De bewuste reclame


Kijk voor meer nieuws over games en alles daar omheen ook eens op Games.fok.nl!

Kangoeroe aangereden in België

In sommige delen van Australië is het meer regel dan uitzondering, maar in België is het wel wat anders. Op de E40 in Groot-Bijgaarden keken een hoop mensen dus raar op toen ze een kangoeroe over de weg zagen springen. Enkele chauffeurs moesten op de rem gaan staan en konden het dier ontwijken, maar even later werd hij toch aangereden.

De politie kreeg enkele oproepen en ging onmiddellijk kijken. In eerste instantie werd het dier niet gevonden, maar werd er enkel een plas bloed aangetroffen. Even later zagen agenten de kangoeroe, ter grootte van een gemiddelde hond, zwaargewond in een gracht liggen.

De kangoeroe werd naar een dierenarts gebracht, die stelt dat hij er ernstig aan toe is. Door een flinke klap op zijn hoofd heeft het buideldier een zware bloeduitstorting onder het oog opgelopen, ook is hij in shock. De eigenaar van de kangoeroe is vooralsnog niet bekend, het dier droeg geen chip en is waarschijnlijk ontsnapt en vervolgens de weg kwijtgeraakt.

Myst-developer Cyan toch niet failliet

Eerder deze maand werd bekend dat Cyan Worlds, de originele bedenker van de Myst-serie en maker van het eerste, tweede en het laatste vijfde deel, al haar personeel ontslagen had. De oprichter van Cyan Worlds, Rand Miller, heeft bevestigd dat ze weer 'back in business' zijn. "We have managed to step back after stepping off," aldus Miller. Onbekend is echter hoe hij het bedrijf heeft weten te redden, want hij weigerde dieper op de situatie in te gaan: "There is not that much to say yet."

AZ ontloopt favorieten bij loting

AZ is ingedeeld in ‘koker’ 1 voor de loting van de UEFA Cup, die op dinsdag plaatsvindt. Daardoor ontlopen de Alkmaarders verschillende favorieten. SC Heerenveen zit in de derde koker, en ontmoet op papier twee sterke tegenstanders.

Dinsdag om 12.00 uur wordt er in het Zwitserse Nyon geloot voor de poulefase. Er zullen acht poules van vijf ploegen worden geformeerd. Ieder team speelt twee keer thuis en tweemaal op vreemde bodem. De eerste drie van iedere poule gaan naar de zestiende finales, waarin ook de nummers drie van iedere Champions League groep zullen participeren. Hieronder vind je alle kokers.

Koker 1:
AS Roma
VfB Stuttgart
AS Monaco
Hertha BSC
Lokomotiv Moskou
Besiktas
AZ
CSKA Moskou

Koker 2:
Sevilla
Olympique Marseille
Slavia Praag
PAOK Saloniki
FC Basel
Espanyol
RC Lens
Middlesbrough

Koker 3:
Shakhtar Donetsk
Rode Ster Belgrado
SC Heerenveen
Dnjepr Dnjepropetrovsk
Hamburger SV
Palermo
Bolton Wanderers
Sampdoria

Koker 4:
Steaua Boekarest
Levski Sofia
Brøndby
Grasshoppers
CSKA Sofia
Stade Rennes
Zenit St. Petersburg
RC Strasbourg

Koker 5:
Vitoria Setubal
Litex Lovech
Viking FK
Tromsø
Dinamo Boekarest
Rapid Boekarest
Halmstads BK
Maccabi Petach-Tikva

De wedstrijden vinden plaats op 20 oktober, 3 november, 24 november, 30 november/1 december en 14/15 december

Schadevergoeding Marokkaans gezin Utrecht

betwet had ons via de nieuws-submit te melden:

De rechtbank in Rotterdam heeft een Marokkaans gezin uit Utrecht 8500 euro schadevergoeding toebedeeld. Bij de familie Mbarki werd op 26 september van het vorig jaar een grootscheepse inval gedaan door de politie, die vermoedde dat er explosieven in het huis aanwezig waren.

Bij de inval werden vader, moeder en hun 18-jarige zoon angehouden; zij werden twee dagen later echter weer vrijgelaten, wegens gebrek aan bewijs. Ze zouden totaal onschuldig zijn. Bij de inval was veel schade in het huis van de familie aangericht. Ook werd het gebeuren breed uitgemeten in de media, waardoor de rechtbank de vergoeding op zijn plaats acht.

De familie vindt de vergoeding veel te laag en gaat in beroep. Ze hadden 100.000 euro geëist.

Aflevering Will & Grace live in VS

kevinvdsteen had ons via de nieuws-submit het volgende herschreven bericht te melden:

Een aflevering van de populaire sitcom Will & Grace is live geacteerd en uitgezonden in de Verenigde Staten, zonder dat iemand zijn tekst vergat. Afgezien van een lachbui van Debra Messing, Grace in de serie, en Sean Hayes, die Jack speelt, verliep de show zonder misstappen. De live aflevering is twee keer uitgevoerd, voor zowel het oosten als het westen van de VS.

Het betrof de eerste aflevering van het achtste en tevens laatste seizoen van de serie, die draait om de twee vrienden Will en Grace en hun maffe vrienden Jack en Karen. Opvallend in de serie, die mateloos populair is in de VS en vele andere landen, is dat Jack en Will homoseksueel zijn, hetgeen in 1998 nog bepaald niet gewoon was in tv-land. In Nederland is de serie op woensdag om 21.25 uur te zien op NET 5.

Het is overigens niet de eerste serie die live wordt uitgevoerd. Het meest bekende voorbeeld is het ziekenhuisdrama ER, dat in 1997 Will and Grace voorging met een live aflevering.


De cast van Will & Grace, met vlnr. Will, Grace, Karen en Jack

Voetbal: Selectie Oranje bekend

Icon Sport - OranjeBondscoach Marco van Basten heeft zijn selectie bekend gemaakt voor de twee WK-kwalificatiewedstrijden tegen Tsjechië en Macedonië op 8 en 12 oktober.

Edgar Davids keert terug in het Nederlands elftal. The Pittbull speelde op 13 oktober 2004 voor het laatst voor Nederland. De middenvelder kwam sindsdien niet meer in actie omdat hij niet speelde bij zijn vorige club Internazionale. Dit seizoen speelt hij bij het Engelse Tottenham Hotspur, waarvoor hij al vijfmaal uitkwam.

Naast Davids keren ook George Boateng, Olaf Lindenbergh en Ron Vlaar terug bij Nederland. Voor FC Barcelona speler Mark van Bommel is nog steeds geen plaats in de selectie. Een andere opvallende afwezige is Bayern München aanvaller Roy Makaay. Van Basten lijkt niet overtuigd van zijn kwaliteiten.

Selectie Nederland:

Doel: Van der Sar (Manchester United) en Timmer (AZ).

Verdediging: Bouma (Aston Villa), De Cler, Opdam en Vlaar (allen AZ), Van Bronckhorst (Barcelona), Boulahrouz (HSV) en Kromkamp (Villarreal).

Middenveld: De Jong, Lindenbergh, Maduro en Sneijder (allen Ajax), Landzaat (AZ), Van der Vaart (HSV), Boateng (Middlesbrough) en Davids (Tottenham Hotspur).

Aanval: Babel (Ajax), Van Persie (Arsenal), Robben (Chelsea), Kuijt (Feyenoord), Van Nistelrooy (Manchester United) en Vennegoor of Hesselink (PSV).

Levenslang voor boer die werknemer aan leeuwen voerde

Een blanke boer in Zuid-Afrika heeft levenslang gekregen omdat hij een zwarte knecht voor de leeuwen heeft gegooid. De boer en drie medewerkers sloegen het slachtoffer vorig jaar februari in elkaar, omdat zij hem een "lastige knecht" vonden. Daarna gooiden ze hem over het hek van een leeuwenreservaat.

De ontslagen werknemer Nelson Chisale kwam begin vorig jaar, twee maanden na zijn ontslag, nog wat persoonlijke bezittingen halen op de boerderij van de 37-jarige Mark Scott-Crossley nabij het Nationale Krugerpark. Hierop werd hij aan de leeuwen gevoerd.

Van de 41-jarige Chisale werden alleen nog zijn schedel en een paar andere botten gevonden. Eén van de drie medewerkers van de boer kreeg 12 jaar celstraf.

Reserveringskit voor Xbox 360 vanaf vandaag beschikbaar

Wil je er absoluut zeker van zijn dat je op 2 december als een van de eersten kunt gamen op een Xbox 360? Dan kun je vanaf vandaag een officiële Xbox 360 reserveringskit kopen. Deze kit kost 39,99 euro in de winkel en bevat een exclusief Xbox 360 long-sleeve t-shirt.

De reserveringskit zorgt er ook voor dat de winkel waar je jouw kit gekocht hebt een Xbox 360 systeem voor je apart houdt. Op vertoon van de kassabon kan het systeem dan vanaf 2 december voor 360 euro worden gekocht.

De winkel houdt gegarandeerd het Xbox systeem 2 dagen - 2 en 3 december - voor de klanten met een reserveringskit apart, daarna kan het gereserveerde systeem ook aan andere klanten verkocht worden. De aanbetaling van 39,99 euro blijft echter nog geldig tot en met 31 december 2006, dus ook als je er net die twee dagen niet bent kun je van deze actie gebruik maken.



Schumacher verlaat Shimano

De Nederlandse ploeg Shimano zal het volgend seizoen moeten doen zonder Stefan Schumacher. De 24-jarige Duitser kondigde zijn vertrek aan.

Schumacher tekent waarschijnlijk binnenkort voor Gerolsteiner, al wilde hij nog niets bevestigen: ”Ik ben wel in onderhandeling, maar er is nog niets concreet. Wel is zeker dat ik Shimano ga verlaten.” Schumacher was bezig aan een uitstekend seizoen totdat hij in mei positief testte op cathine. Twee weken terug werd Schumacher na een lange procedure door de Duitse bond vrijgesproken. Daardoor kan hij nu een stapje hogerop, want Schumacher maakte dit jaar indruk met eindzeges in de Rheinland-Pfalz, Ronde van Niedersachsen en de Ster Elektrotoer.

Rode kaart Olsson geseponeerd

NEC-speler Jonas Olsson wordt niet geschorst voor zijn rode kaart in de ontmoeting met SC Heerenveen (1-2). Aanvankelijk had de openbare aanklager nog een schorsing van drie duels voorgesteld.

Olsson kwam vorige week vrijdag ongelukkig in aanraking met Georgios Samaras. De Griek ging wat theatraal naar de grond, waardoor de vierde official een natrappende beweging constateerde. Hierop stuurde scheidsrechter Haverkort de Zweed naar de kleedkamer. De openbare aanklager van de KNVB besloot maandag Olsson voor drie duels te schorsen. Hiermee ging NEC niet akkoord en tekende beroep aan; met succes dus. Zondag is Olsson gewoon weer inzetbaar in het uitduel tegen AZ. Of de 22-jarige jeugdinternational ook daadwerkelijk aan de aftrap verschijnt, is nog onzeker. Olsson ondervindt namelijk hinder van zijn gebroken hand, die hij opliep toen hij zijn frustratie over de rode kaart botvierde op de kleedkamerdeur.

Selectie Oranje bekend

Bondscoach Marco van Basten heeft zijn selectie bekend gemaakt voor de twee WK-kwalificatiewedstrijden tegen Tsjechië en Macedonië.

Edgar Davids keert terug in het Nederlands elftal. The Pittbull speelde op 13 oktober 2004 voor het laatst voor Nederland. De middenvelder kwam sindsdien niet meer in actie omdat hij niet speelde bij zijn vorige club Internazionale. Dit seizoen speelt hij bij het Engelse Tottenham Hotspur, waarvoor hij al vijfmaal uitkwam.

Naast Davids keren ook George Boateng, Olaf Lindenbergh en Ron Vlaar terug bij Nederland. Voor FC Barcelona speler Mark van Bommel is nog steeds geen plaats in de selectie. Een andere opvallende afwezige is Bayern München aanvaller Roy Makaay. Van Basten lijkt niet overtuigd van zijn kwaliteiten.

Selectie Nederland:

Doel: Van der Sar (Manchester United) en Timmer (AZ).

Verdediging: Bouma (Aston Villa), De Cler, Opdam en Vlaar (allen AZ), Van Bronckhorst (Barcelona), Boulahrouz (HSV) en Kromkamp (Villarreal).

Middenveld: De Jong, Lindenbergh, Maduro en Sneijder (allen Ajax), Landzaat (AZ), Van der Vaart (HSV), Boateng (Middlesbrough) en Davids (Tottenham Hotspur).

Aanval: Babel (Ajax), Van Persie (Arsenal), Robben (Chelsea), Kuijt (Feyenoord), Van Nistelrooy (Manchester United) en Vennegoor of Hesselink (PSV).

Zonta: "Rijden met V8 is saai"

Ricardo Zonta heeft felle kritiek ge-uit op de V8-motor die volgend jaar gebruikt zal gaan worden. Zonta testte de motor deze week op het circuit van Jerez.

De Toyota-coureurs vindt het rijden met de nieuwe V8 te makkelijk. "Het is net een videospelletje," aldus de Braziliaan. "Een klein meisje kan deze auto besturen. Het is geen uitdaging."

Ook het bochtenwerk wordt te makkelijk volgens Zonta. "Het rijden wordt minder technisch. Je kan makkelijker fouten maken en een bocht toch nog halen, want je hebt meer tijd over. Natuurlijk geldt dit voor iedereen, maar ik vind het wat saai."

Ronaldinho op gouden kicksen

Ronaldinho speelt komend weekend op echt gouden kicksen. De wereldvoetballer van 2004 speelt zaterdag met FC Barcelona in Nou Camp tegen Real Zaragoza.

De Braziliaanse superster ontving het cadeau van zijn sponsor Nike. De voetbalschoenen bevatten ongeveer 240 gram van 24 karaats goud. Nike liet de schoenen taxeren op een bedrag van 5.000 euro. Het goud is verwerkt in de tong van de schoen, de hiel en de swoosh van Nike op de zijkant. Ook pronkt de letter R en het nummer 10 op de schoen.

"Ik ben heel erg blij dat ik hieraan mee heb kunnen werken, ze zijn helemaal persoonlijk gemaakt, aldus Ronaldinho. De Amerikaan Michael Johnson ging Ronaldinho wel voor. De atleet droeg op de Olympische Spelen van Sydney compleet gouden spikes.

Britse dierenactivisten vast voor stelen lijk

kevinvdsteen en PIM4EVER hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In Groot-Brittannië zijn in de regio Staffordshire vijf dierenactivisten (3 mannen en 2 vrouwen) aangehouden wegens betrokkenheid bij het stelen van een lijk uit het graf van een kerkhof, zo meldt de BBC vandaag. Ze probeerden de familie van de overledene, die een caviaboerderij beheren, zo af te persen.

Het stoffelijk overschot is van de 82-jarige mevrouw Gladys Hammond, die acht jaar geleden overleed. De stoffelijke resten werden vorig jaar ontvreemd. Haar zoon David Hall beheert de boerderij, waar cavia's worden gefokt voor de dierenproefbranche. De familie is de afgelopen zes jaar continu het doelwit geweest van een gewelddadige campagne van dierenactivisten van het Animal Liberation Front.

De dierenactivisten richtten vernielingen aan op de boerderij en intimideerden de bewoners en werknemers. Ze vielen echter ook alle bedrijven waar de familie Hall zaken mee deed lastig. Zelfs de plaatselijke kroeg, de benzinepomphouder en de huishoudelijke hulp kregen te maken met de gewelddadige benadering van de activisten.

Deze zomer besloot de familie Hall dat ze het bedrijf gaan sluiten om een einde te maken aan de pesterijen en aanvallen. Het stoffelijk overschot van hun (groot)moeder is nog niet teruggevonden.

De drie aangehouden mannen, 35, 36 en 38 jaar oud, worden verdacht van het stelen van het lijk. Een vrouw (38) wordt verdacht van medeplichtigheid aan afpersing en de ander (23) van het tegenwerken van de politie.

Veel verrassingen in UEFA Cup

Gisteren waren er een aantal grote verrassingen in de eerste ronde van de UEFA Cup. Een kort overzicht van de opvallende wedstrijden volgt hieronder.

Sporting Lissabon - Halmstad BK 2-3 (2-1)
Misschien wel de grootste verrassing van de eerste ronde is de uitschakeling van de finalist van vorig seizoen. De Portugese club die AZ vorig jaar uit de finale hield, ging in eigen huis onderuit tegen Halmstad BK uit Zweden. Na de reguliere speeltijd stond het 1-2, Halmstad BK scoorde in de 90ste minuut de belangrijke 1-2, waardoor het een verlenging afdwong. De eerste wedstrijd in Zweden eindigde namelijk ook in 1-2 (voor Sporting Lissabon). In deze verlenging scoorden beide elftallen één doelpunt (Jensen namens Halmstad BK en Zvirgzdauskas maakte een eigen doelpunt voor Sporting Lissabon). Op basis van uitdoelpunten gaat Halmstad BK naar de tweede ronde. Sporting Lissabon is dit keer uitgeschakeld bij een 4-4 overall stand, vorig jaar won het namelijk met deze stand van AZ.

Galatasaray - Tromsø 1-1 (0-1)
De UEFA Cup winnaar van 2000 ging verrassend onderuit tegen het Noorse Tromsø. De ploeg van Eric Gerets kreeg het in Istanbul niet voor elkaar om de 1-0 nederlaag van de eerste wedstrijd ongedaan te maken. Patrice Bernier zorgde al in de eerste helft voor de 1-0 voorsprong van de Noren. Hakan Sukur scoorde tien minuten voor tijd de gelijkmaker, maar daar bleef het bij.

FC Kopenhagen - Hamburger SV 0-1 (1-1)
Hamburger SV ging op hangen en wurgen door naar de poulefase. De club van Rafael Van Der Vaart en Khalid Boularouz bungelden aan de rang van de afgrond in een wedstrijd waar van alles in zat. De eerste wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, een ongunstige uitslag voor de Duitsers. In Kopenhagen won HSV door een doelpunt van Van Der Vaart in de 90ste minuut, hij scoorde vanaf elf meter. Iets wat Sergej Barbarez in de eerste helft niet lukte. Boularouz kreeg net voor het eind zijn tweede gele kaart en ook Peter Müller en Michael Silberbauer van Kopenhagen moesten met rood van het veld af.

CSKA Sofia - Bayer Leverkussen 1-0 (1-0)
Ook Bayer Leverkussen kon het niet bolwerken in Europa. De Duitse ploeg ging voor de tweede maal met 1-0 onderuit tegen CSKA Sofia uit Bulgarije. Mourad Hdiouad was de matchwinnaar. Het is voor het eerst in 17 jaar dat Bayer Leverkussen zich niet weet te plaatsen voor een tweede ronde van een Europees toernooi. In 1988 won het nog de UEFA Cup, maar nu is het roemloos uitgeschakeld.

Lokomotiv Plovdiv - Bolton Wanderers 1-2 (1-2)
De Bolton Wanderers gingen op het nippertje door. Twee weken geleden wisten de Britten in eigen huis met 2-1 te winnen, maar in Bulgarije stond het tien minuten voor tijd 1-0 voor Lokomotiv Plovdiv. In de resterende tijd stelde Bolton orde op zaken en scoorde twee maal. Een eigen doelpunt van Tunchev zorgde voor de belangrijke 1-1 en Kevin Nolan zorgde ook nog voor de zege door de 1-2 te maken.

PlayStation 1 ontvangt een Emmy Award

De originele PlayStation heeft een Emmy Award gewonnen. Deze Emmy is in de volgende categorie: Outstanding Achievement in Technology and Advanced New Media. Dit omdat de PS1 een pionier was op 3D-gebied en in juni dit jaar er al 100 miljoen exemplaren van verkocht zijn. Sony en de directeur Kaz Hirai zullen de Emmy in ontvangst nemen tijdens de 57ste Technology & Engineering Emmy Awards.



Weer steen gegooid vanaf viaduct

R_Style en XeriuM hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Op de A2 bij Roermond is een automobilist vanmorgen gewondgeraakt doordat van de Kelper-viaduct een stoeptegel werd gegooid. De 26-jarige inwoner van Brunssum raakte gewond aan een hand, maar kon zelf zijn auto stilzetten. De voorruit van de auto is door de klap naar binnen gedrukt.

De bestuurder is overgebracht naar het St. Jansgasthuis in Weert. Het Kelper-viaduct sluit aan op de N280 richting Roermond.

Metrostation Beurs in Rotterdam ontruimd

Het metroverkeer in Rotterdam heeft vanochtend een uur plat gelegen omdat er een verdacht pakketje was aangetroffen. Het metrostation Beurs in Rotterdam, een belangrijk knooppunt, werd ontruimd nadat het pakketje daar was gevonden. De politie heeft zojuist bekend gemaakt dat het om loos alarm ging. Het was een achtergelaten tas die geen explosieven of andere verdachte zaken bevatte.

De vondst van de tas leidde aanvankelijk tot aanzienlijke vertragingen op de Calandlijn, waar metrostation Beurs aan ligt.

VWA: Alleen drankverkoop boven de 21

eddz, bastiaanuhl en Trebweb hadden ons via de nieuws-submit te melden:

André Kleinmeulman, de kersverse inspecteur-generaal van de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA), vindt dat de leeftijdsgrens voor verkoop van alcoholhoudende drank naar 21 jaar moet worden verhoogd. In dagblad Trouw bepleit Kleinmeulman deze grens vandaag. Ook zegt hij dat ouders veel meer toezicht moeten houden op de alcoholconsumptie van hun minderjarige kinderen en dat er beter lokaal overheidstoezicht moeten komen op jeugd en drankgebruik.

Nu is de grens voor alcoholverkoop 16 jaar. Volgens Kleinmeulman blijkt uit onderzoek dat drankverkoop aan jongeren onder de 16 daalt. Aan de andere kant blijken jongeren tussen de 12 en 16 jaar wél steeds meer te drinken in de privé-sfeer.

De VWA-inspecteur-generaal is tevens van plan om het drankgebruik in keten en schuren op het platteland aan te gaan pakken. ''Wij van de VWA treden tot nu toe niet op tegen de drankfeesten in schuren. De inspectie beperkt zich om juridische redenen tot openbare gelegenheden. Maar we zoeken naar mogelijkheden om dat te veranderen. Dat gaat waarschijnlijk wel lukken'', aldus Kleinmeulman.

EGM: Jade Empire 2 naar PS3

In de geruchtenrubriek van de nieuwste EGM (het Amerikaanse gamesmagazine van 1-up.com) staat onder andere dat Jade Empire 2 naar de PlayStation 3 komt. Of dat betekent dat er geen 360 versie komt, of dat de game multiplatform gaat is niet bekend.


Jade Empire 1

Andere geruchten uit deze rubriek:

De makers van Silent Hill zijn bezig met een nieuwe horrorgame voor de 360
Midway maakt een next-gen opvolger van Area 51: Area 52 genaamd
Sony komt in november 2005 met info over hun online netwerk
Er is een Family Guy game in de maak

Winkelier wordt 'koopzondag-moslim'

Meubelzaakeigenaar Frank van Wichen uit Almere gaat zich bekeren tot het islamitische geloof. Hij wil moslim worden zodat hij zijn zaak iedere zondag kan openen. Nu mag hij slechts 12 zondagen per jaar open, en dat is veel te weinig volgens Wichen, omdat hij zijn omzet voornamelijk op zondag haalt. Kan hij niet iedere zondag open, dan ziet hij zich gedwongen zijn winkel te sluiten.

Wanneer Van Wichen nu zijn zaak buiten de koopzondagen open gooit, krijg hij een boete van 2.500 euro per overtreding. In de winkeltijdenwet staat echter dat een winkel die anders dicht moet blijven, tóch open mag als de eigenaar van de zaak een geloofsovertuiging heeft die een andere rustdag hanteert dan de zondag.

Van Wichen heeft er geen probleem mee om zijn zaak op vrijdag te sluiten. Hij hoopt dan ook snel moslim te kunnen worden.

-
In de Winkeltijdenwet staat onder meer:
Artikel 2 lid 1: Het is verboden een winkel voor het publiek geopend te hebben: a. op zondag [......]
Indien de eigenaar of beheerder van een winkel tot een kerkgenootschap behoort, dat de wekelijkse rustdag op een andere dag dan de zondag houdt, of te goeder trouw verklaart een godsdienst of levensovertuiging te belijden welke vordert, dat de wekelijkse rustdag op een andere dag dan de zondag wordt gehouden, verlenen burgemeester en wethouders op zijn verzoek ontheffing van het verbod van artikel 2, eerste lid, onder a.

Jason Culina naar PSV

Jason Culina vertrekt van FC Twente naar PSV, meldt RTV Oost. Gisteravond zijn beide clubs en de speler tot een akkoord gekomen. Onder welke voorwaarden de Australiër FC Twente verlaat is nog niet bekend.

Komend weekeinde zal de 25-jarige middenvelder waarschijnlijk al zijn debuut vieren in het shirt van de landskampioen. Dan gaat PSV op bezoek bij SC Heerenveen. Eerder deze week weigerde Twente nog een bod op Culina, wiens contract medio 2006 zou aflopen. PSV wordt Culina’s vierde werkgever in Nederland, na periodes bij Ajax, De Graafschap en dus FC Twente. Culina stond tevens in de belangstelling van AZ, Feyenoord en Borussia Mönchengladbach.

Spannende t-shirts

"I'm not a terrorist. Please don't arrest me", met deze tekst als opdruk heeft modeontwerpster Vivienne Westwood een nieuwe kledinglijn uitgebracht. Op haar site heeft ze daar ook nog een soort van politieke boodschap bij, maar ik vind de kleding eerlijk gezegd vooral grappig. Zo'n babyrompertje is toch geweldig met die opdruk.

Zal mij benieuwen hoe hier in Engeland op wordt gereageerd, want het ligt (logischerwijs) nog steeds erg gevoelig allemaal na het doodschieten van Jean Charles de Menezes, wiens familie momenteel overigens in Londen verblijft.

Westwood was overigens lang geleden ook bedenker van de look van de Sex Pistols. Voor de jongeren onder ons, dat was ooit een populaire punkband en is nu een bejaardenclubje.

Update: Te koop via haar site en de winst gaat naar dit clubje .

Speel Mario en race tegen Radio 3FM DJ's

In navolging van het Levend Pacman-event dat in april 2005 werd georganiseerd, komt 3FM op 30 september met de Levend Super Mario Race.

Veertig luisteraars krijgen de kans om als Mario een spectaculair parcours af te leggen en de prinses te redden. De te redden prinses is in dit geval 3FM DJ Claudia de Breij.

Het event vindt plaats op de Mariaplaats in Utrecht, dat voor de gelegenheid wordt omgedoopt tot Marioplaats.

Meer informatie is te vinden op de webpage van Radio 3FM.




Princess Peach?

Vaticaan boos op Sony

In Italië heeft Sony met een nieuwe reclamecampagne voor een kleine rel gezorgd. In deze reclamecampagne, bedoeld om het tienjarig bestaan van de PlayStation te vieren, wordt de PlayStation vergeleken met Jezus Christus. In de advertentie staat een jonge man afgebeeld die een doornkroon lijkt te dragen. Nadere inspectie laat echter zien dat het gaat om de bekende symbolen van de PlayStation controller: vierkant, cirkel, driehoek en kruis. Het onderschrift van de reclame luidt "10 jaar passie", ook een duidelijke verwijzing naar Jezus Christus.

Kardinaal Ersilio Tonini heeft de reclame inmiddels veroordeeld. In een verklaring stelt hij dat hij bang is dat kinderen te luchtig over het leven van Jezus Christus gaan denken.




De bewuste reclame

Dodelijke slachtoffers krokodillen Australië

In het noorden van Australië zijn in korte tijd twee mannen gedood door een krokodil. Donderdag werd het lichaam van een 56-jarige duiker uit de stad Darwin gevonden, nadat zijn duikmaat alarm had geslagen na het zien van het reptiel.

Vorige week zaterdag viel er ook al een dode door toedoen van een krokodil. Toen betrof het een 37-jarige Britse snorkelaar, die het slachtoffer werd van een vier meter lange geweldenaar.

Sinds de dood van de Brit is in Australië een discussie op gang gekomen of een beperkte jacht op zoutwaterkrokodillen in het Northern Territory weer moet worden toegestaan. In 1971 werd een jachtverbod ingesteld omdat de krokodillen met uitsterven zouden worden bedreigd. In het Northern Territory leven nu zo'n 75.000 van deze gevaarlijke beesten.


Zoutwaterkrokodil (Adelaide River)

Oranje onder-17 onderuit

Oranje onder-17 is er in Peru niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van het Wereldkampioenschap. De ploeg verloor met 4-0 van Mexico, een geflatteerde uitslag.

Nederland had de wedstrijd voor een groot deel onder controle, maar kon de kansen die het kreeg niet benutten. Vooral Niels Vorthoren blonk uit in het missen van grote kansen. Mexico was een stuk beter in het verzilveren van zijn mogelijkheden en kwam na ruim een halfuur spelen door een goal van Villaluz op 1-0.

Na deze treffer kwam Mexico steeds beter in de wedstrijd. Een eigen goal van Pieters zorgde vijf minuten na rust voor de 2-0 en opnieuw Villaluz maakte zes minuten later de 3-0. Vlak voor tijd zorgde Guzman voor de 4-0.

Mexico treft in de finale Brazilië, dat in de andere halve eindstrijd Turkije met 4-3 versloeg. Nederland speelt zondagavond om 22.00 uur tegen Turkije om de derde plaats.

Foetussen ontdekt in heiligenbeelden Colombia

ZozoVII had ons via de nieuws-submit het volgende herschreven bericht te melden:

De Colombiaanse politie heeft dinsdag op het vliegveld van de hoofdstad Bogota drie menselijke foetussen ontdekt die op het punt stonden om naar de Verenigde Staten gevlogen te worden. De foetussen zaten, verpakt in plastic, verstopt in heiligenbeelden, die samen met kruisbeelden en andere christelijke symbolen werden verstuurd.

Volgens een Colombiaanse politiefunctionaris zouden de vier tot vijf maanden oude foetussen mogelijk bestemd zijn geweest voor satanistische rituelen. Naar de Colombiaanse afzender van de beelden wordt nog gezocht, ze werden verstuurd naar een adres in Miami.


Zeker 85 doden bij aanslagen Irak

In de Iraakse plaats Balad zijn donderdag zeker 85 mensen omgekomen door drie aanslagen met autobommen. Meer dan 110 mensen raakten gewond in één van de bloedigste aanslagen in Irak van de afgelopen jaren. De overwegend sjiitische plaats Balad ligt zo'n tachtig kilometer ten noorden van hoofdstad Bagdad.

De aanslagen vonden kort achter elkaar plaats. De eerste twee auto's explodeerden in een centrale winkelstraat in Balad, de derde tien minuten later in een andere buurt, waar een markt plaatsvond. Onder de doden zijn zeker 22 kinderen.

Project Gotham Racing 3 biedt muziek in negen genres

Natuurlijk draait het in Project Gotham Racing 3 vooral om de auto's, maar daarnaast is ook de muziek erg belangrijk voor de sfeer in het spel. Microsoft en Bizarre Creations hebben vandaag bekend gemaakt dat het spel muziek zal gaan bevatten van bekende artiesten als The Chemical Brothers en het opkomende Death Cab for Cutie.

Het spel zal meer dan negentig gelicenseerde nummers bevatten, verdeeld over negen genres, waaronder hard rock, alternative en indie hip hop. Spelers kunnen zelf kiezen welke muziek zij willen horen en hoe hard zij deze muziek willen horen tijdens het spelen.


Nederland veroordeeld voor schenden mensenrechten

Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg heeft Nederland veroordeeld voor het schenden van de mensenrechten. Nederland moet 10.000 euro schadevergoeding betalen aan een man die in een gevangenis op Aruba niet humaan is behandeld.

De Arubaan Eduardo M. werd in 2001 aangehouden wegens mishandeling. Nadat hij geweld pleegde in de gevangenis werd hij maanden in een isoleercel gestopt, waar bovendien het dak van lekte. De man mocht alleen naar buiten met handboeien en soms ook enkelboeien om.

Volgens het hof was de eenzame opsluiting van M. veel te lang. De man zou geestelijke en lichamelijke schade zijn toegebracht en in zijn menselijke waardigheid zijn aangetast, hetgeen in strijd is met artikel 3 van de Europese Conventie voor de Mensenrechten. M. kwam in 2004, na 3,5 jaar gevangen te hebben gezeten, vrij.

Schip verliest 7000 liter olie in Zuid-Spanje

Bij een raffinaderij in het zuiden van Spanje heeft tankschip de Eileen donderdag zo'n zevenduizend liter olie verloren. Dit zorgde voor een olievlek van bijna twee kilometer lengte en enkele besmeurde stranden.

De smurrie werd vervolgens door vijf schepen, een helikopter en tientallen vrijwilligers ingedamd en opgeruimd. Het schip uit Gibraltar was volgens de milieuractiegroep Verdemar twee jaar geleden betrokken bij een soortgelijke olielekkage.

Samaras enkele weken uitgeschakeld

Georgios Samaras is enkele weken uitgeschakeld als gevolg van een verzwikte enkel. In het UEFA Cup-duel tegen Banik Ostrava scoorde de Griekse spits in de vierde minuut de 1-0, maar raakte daarbij geblesseerd en moest tien minuten later vervangen worden.

Ook Klaas Jan Huntelaar ontbreekt zondag in het thuisduel tegen PSV, de spits zit een schorsing van drie wedstrijden uit. Het meespelen van Paul Bosvelt is eveneens onzeker, hij viel tegen Banik Ostrava uit met een hamstringblessure.

DVD: Mensen zoals jij en ik




Vroeger, toen de lucht nog schoon en seks nog vies was, hadden mensen niet veel keus. Twee zenders, zwart-witbeeld en monogeluid was het enige wat je kon ontvangen op je televisie: geluk was toen nog heel gewoon. En wat was het kijkcijferkanon uit vervlogen tijden? Mensen zoals jij en ik, een serie over het leven van alledag met in de hoofdrol Kees Brusse. Alle afleveringen zijn sinds kort te koop op DVD, leuk om te zien of onmogelijk ouderwets?
Laatste reviews en specials
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
©FOK.nl e.a.