FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 28 september 2005

Uitslag PSV - FenerbahÁe

PSV heeft zijn goede start in de Champions Leauge vanavond geen vervolg kunnen geven. In een kolkend ŞŁkrŁ Saracoğlu Stadion verloren de Eindhovenaren met 3-0 van het Turkse FenerbahÁe. De goals kwamen op naam van Alex (2x) en Appiah.

PSV begon goed aan de wedstrijd en kwam eigenlijk geen moment in de problemen. Tot veel kansen leidde het niet, maar 0-0 zou natuurlijk ook een goed resultaat wezen in Turkije. De wedstrijd sloeg echter totaal om enkele minuten voor rust. Eerst kreeg FenerbahÁe een penalty nadat Vennegoor of Hesselink hands maakte in het strafschopgebied; de terecht toegewezen strafschop werd vervolgens goed ingeschoten door Alex. Enkele minuten later werd het nog erger voor PSV, doordat Vennnegoor door een domme overtreding zijn twee gele kaart pakte.

Na rust probeerde PSV het wel en kreeg het via Cocu en Beasley enkele goede kansen, beiden slaagden er echter niet in te scoren. In de 54ste minuut kwam er nog een domper voor de Brabanders, toen de goed spelende Lucius uitviel met een hamstringblessure en moest worden vervangen door Osmar Ferreyra. Niet veel later zette FenerbahÁe even aan en kon de ploeg makkelijk scoren door een kopbal van opnieuw Alex. Keeper Gomes had hierbij last van een nare stuit van de bal.

De wedstrijd leek op een 2-0 af te stevenen en beide ploegen leken daarin te berusten. Enkele minuten in blessuretijd kwam FenerbahÁe echter nog ťťn keer op, wat leidde tot een zeer simpele goal van Appiah. Op basis van de tweede helft was de zege zeker verdiend, PSV kon geen enkele vuist maken met tien man.

Voetbal: Uitslag FenerbahÁe - PSV

PSV heeft zijn goede start in de Champions Leauge vanavond geen vervolg kunnen geven. In een kolkend ŞŁkrŁ Saracoğlu Stadion verloren de Eindhovenaren met 3-0 van het Turkse FenerbahÁe. De goals kwamen op naam van Alex (2x) en Appiah.

PSV begon goed aan de wedstrijd en kwam eigenlijk geen moment in de problemen. Tot veel kansen leidde het niet, maar 0-0 zou natuurlijk ook een goed resultaat wezen in Turkije. De wedstrijd sloeg echter totaal om enkele minuten voor rust. Eerst kreeg FenerbahÁe een penalty nadat Vennegoor of Hesselink hands maakte in het strafschopgebied; de terecht toegewezen strafschop werd vervolgens goed ingeschoten door Alex. Enkele minuten later werd het nog erger voor PSV, doordat Vennnegoor door een domme overtreding zijn twee gele kaart pakte. Deze had de arbiter echter ook in zijn zak kunnen laten.

Na rust probeerde PSV het wel en kreeg het via Cocu en Beasley enkele goede kansen, beiden slaagden er echter niet in te scoren. In de 54ste minuut kwam er nog een domper voor de Brabanders, toen de goed spelende Lucius uitviel met een hamstringblessure en moest worden vervangen door Osmar Ferreyra. Niet veel later zette FenerbahÁe even aan en kon de ploeg makkelijk scoren door een kopbal van opnieuw Alex. PSV-keeper Gomes had hierbij last van een nare stuit van de bal.

De wedstrijd leek op een 2-0 af te stevenen en beide ploegen leken daarin te berusten. Enkele minuten in blessuretijd kwam FenerbahÁe echter nog ťťn keer op, wat leidde tot een zeer simpele goal van Appiah. Zeker op basis van de tweede helft was de zege dik verdiend, PSV kon geen enkele vuist maken met tien man.

De andere wedstrijd in poule E van de Champions League kende geen winnaar. Schalke 04 en AC Milan hielden elkaar in Gelsenkirchen in een boeiende partij in evenwicht: 2-2.

De Duitsers, waar PSV twee weken terug nog van won, kwamen al na 21 seconden op achterstand door een afstandsschot van Clarence Seedorf. Schalke kwam enkele minuten later echter alweer knap terug door een doelpunt van Larsen. Hierna volgde een boeiend duel met kansen aan beide kanten. Uiteindelijk scoorde Sjevtsjenko in de 59ste minuut de 2-1 voor Milan, maar maakte de net ingevallen Altintop er tien minuten later weer 2-2 van, waar het bij bleef.

Kijk voor meer voetbalnieuws en een volledig overzicht van de Champions League op de FOK!Voetbalmanager!

Ferrari op oude banden in BraziliŽ

Tijdens de Grand Prix van BraziliŽ afgelopen weekend reden Michael Schumacher en Rubens Barrichello namens Ferrari een sterke race. Volgens het team komt dit doordat ze op oudere banden reden.

Dit weekend leken Ferrari en Bridgestone een stap voorwaarts gemaakt te hebben. Niet doordat Bridgestone een nieuw ontwikkelde band onder de F2005 gemonteerd had, maar juist door de band waar vorig jaar op werd gereden. Deze week zal Schumacher in Paul Ricard een band testen die een andere compound heeft, maar verder de exact zelfde band is als die vorig jaar op Suzuka gebruikt werd. Als deze test succesvol wordt afgerond is de kans groot dat Ferrari bij de volgende GP, die van Japan, op deze 'oude' nieuwe band rijdt.

Namco kondigt Warhammer: Mark of Chaos aan

Namco heeft aangekondigd dat het een RTS gebaseerd op het Warhammer universum uit gaat brengen. De game staat gepland voor eind 2006, en wordt ontwikkeld door Black Hole Entertainment.

De nadruk zal komen te liggen op het slagveld, en wat minder op het managen van je basis. Het is de bedoeling dat alles te zien is vanuit een bird-eye perspectief, en als we Namco mogen geloven zal alles tot in de grootste details uitgewerkt worden.

Verder zullen de units en de maps volledig te customizen zijn, en zullen er verschilende single- en multiplayer speltypes komen.

De legers en rassen die in het spel te vinden zijn, zijn onder andere Empire, Chaos, Skaven, High Elves, Orcs, Dwarfs, Vampires en Goblins.

'Monster Wiesenthal' leidt tot excuses

Simon Wiesenthal"Met plezier en blijdschap hebben we notie genomen van de dood van het grote monster. Op 20 september zijn de aarde en zijn bewoners verlost van Simon. Zijn grootste misdaad is dat hij 96 jaar geleefd heeft", luidde vorige week een advertentie in een Duitstalig weekblad in NamibiŽ. Met Simon werd de op 96-jarige leeftijd overleden nazi-jager Simon Wiesenthal bedoeld.

De advertentie die over een kwart pagina was afgedrukt leidde tot geschokte reacties bij lezers en bij de Duitse ambassadeur in Windhoek. Hans Feddersen, uitgever van het tijdschrift Namibia Plus, reageerde vandaag door te stellen dat het plaatsen 'geen goed idee was'. Hij zegt niet te weten wie er schuilgaat achter de groep 'International Action Against Forgetting', die de advertentie liet plaatsen. Het geld voor de plaatsing zou uit Duitsland afkomstig zijn.

"Ik heb de advertentie geplaatst omdat dit veel geld opleverde", verklaarde Feddersen tegenover BBC News. De uitgever heeft toegezegd in een volgend nummer excuses te plaatsen.

Tientallen criminele moslims in Duitsland opgepakt

Icoon Buitenlands nieuws In Duitsland zijn dinsdag in de deelstaat Hessen tientallen moslims gearresteerd. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij criminele islamitische organisaties en illegaal verblijf in Duitsland. Dat maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken van Hessen vandaag bekend.

De politieactie was grootscheeps. Zo werden bij de massale klopjacht vijfhonderd politieagenten ingezet. Daarbij werden ruim 1260 personen gecontroleerd. Diverse ontmoetingsplaatsen als belwinkels en internetcafťs werden bezocht door de politie.

In totaal zijn 38 personen aangehouden. 33 van hen bezaten geen geldige verblijfspapieren. Tegen drie verdachten was al een aanhoudingsbevel uitgevaardigd wegens heling en het vervalsen van documenten.

Volgens de Hessische minister van Binnenlandse Zaken, Volker Bouffier, het de actie als doel "de bestrijding van criminele islamitische structuren die ook kunnen worden ingezet bij de ondersteuning van internationale extremisten of terroristen."

Probleem-jeugdwerklozen hard aanpakken

SolidArt had ons via de nieuws-submit te melden:

Volgens de vandaag gepubliceerde 'Taskforce Jeugdwerkloosheid' is ruim 10% van de werkloze jongeren al langer dan een half jaar op zoek naar een baan of heeft de moed opgegeven. Die groep redt het niet zonder intensieve begeleiding. De jongeren hebben bijvoorbeeld problemen met hun gezondheid, weten simpelweg niet wat voor werk ze willen of zijn zeer kieskeurig bij de banen die ze aangeboden krijgen.

De Taskforce, die is ingesteld door het ministerie van Sociale Zaken en Onderwijs, pleit ervoor werkweigerende jongeren hard aan te pakken, door fors op hun uitkering te korten of die zelfs helemaal te stoppen. Het Centrum voor Werk en Inkomen zou daartoe de gemeenten nauwgezet op de hoogte moeten stellen als jongeren niet meewerken bij het zoeken naar een baan. De bereidheid om een baan te accepteren blijkt groter te zijn als de jongelui hun uitkering dreigen te verliezen, zo heeft onderzoek uitgewezen.

Bij het CWI staan momenteel 44.000 werkloze jongeren (tot 23 jaar) ingeschreven.

Uitkering voor veelplegers Flevoland

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonDe provincie Flevoland wil veelplegers bij wijze van proef direct na hun vrijlating, of eventueel al tijdens het uitzitten van hun straf een uitkering verstrekken. Het idee is dat de recidivisten dan minder snel geneigd zijn om in hun oude gewoonten te vervallen. Veelplegers die een uitkering krijgen maar daarna toch weer op boevenpad gaan zullen harder worden aangepakt.

De provincie hoopt met de maatregelen in 2007 te kunnen bogen op een daling van het aantal veelplegers met tien procent. Het idee voor de proef komt van de gemeenten, de reclassering en het Openbaar Ministerie in de provincie.

Grote muntschat in BelgiŽ gevonden

Joost-mag-het-weten had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsIn de Belgische provincie Limburg is een grote muntschat gevonden. Een amateurvereniging die uit hobby met metaaldetectoren de bodem afspeurt vond enkele weken geleden vijf- tot zesduizend koperen munten uit de 18e eeuw. Uniek is dat de schat in zijn geheel uit kleingeld bestaat.

"Het gaat om munten die in de 18e eeuw als wisselgeld gebruikt werden. Het gaat dus om kleingeld, en dat stelt de wetenschappers voor een raadsel. Ze weten niet waarom een dergelijke grote schat, bestaande uit allemaal kleingeld, is opgespaard", stelt een deskundige. De precieze plek waar de schat is gevonden wordt geheim gehouden. In principe is de eigenaar van de grond ook eigenaar van de schat.

Barney klaar voor World Cup Darts

Raymond van Barneveld heeft op het juiste moment zijn vorm hervonden. De Hagenaar won vandaag de Pacific Masters, een belangrijk voorbereidingstoernooi op het WK.

In de finale was de Schot Paul Hanvidge met 4-6 de mindere van Raymond van Barneveld, die een eind maakt aan een Australische hegemonie van zeven jaar. Het toernooi vond plaats in Perth, waar morgen ook de World Cup Darts van start gaat, het officiŽle WK. Barney speelt dan in de eerste ronde tegen de Braziliaan Mario Portela. Van Barneveld kroonde zich al drie keer tot wereldkampioen: in 1997, 1999 en 2003. De voormalige postbode won in zijn loopbaan vier maal het officieuze WK, de huidige Lakeside.

Call of Duty 2 ondersteunt 64 spelers op Live! ?

TeamXbox had vandaag een primeur door als eerste met de boxart van Call of Duty 2 voor de Xbox 360 te komen. Het viel ze echter niet op dat als je ver genoeg inzoomt (en met een klein beetje fantasie kijkt) er in een feature boxje het volgende staat te lezen: "Online Multiplayer 2-64"
Als dit waar blijkt te zijn zou Call of Duty 2 de eerste Live! game zijn die zo veel spelers tegelijkertijd ondersteunt.


Krajicek strandt in Luxemburg

MichaŽlla Krajicek is er niet in geslaagd de tweede ronde van het WTA-toernooi in Luxemburg te bereiken. De 16-jarige Nederlandse verloor met 6-7 en 4-6 van haar Italiaanse opponente Roberta Vinci.

Krajicek kon lang mee met het niveau van haar tegenstandster, maar betaalde aan het eind van de wedstrijd de tol voor haar gebrek aan ritme. Het toernooi in Luxemburg was Krajiceks rentree nadat ze in juni op dramatische wijze moest opgeven in Rosmalen. Toen liep ze in haar kwartfinalepartij tegen Meghan Shaughnessy een knieblessure op. Krajicek moest om mee te doen aan het hoofdtoernooi in Luxemburg drie kwalificatiewedstrijden spelen.

Echte verrassingen waren er overigens niet vandaag in Luxemburg. De top drie van de plaatsingslijst (Clijsters, Petrova en Schnyder) komt later in actie. Wel verschenen Hantuchova, Schiavone en Groenefeld op de baan. Zij kwamen alledrie niet in de problemen.

Square Enix kondigt nieuwe Seiken Densetsu-game aan

Er gingen al een tijdje geruchten rond dat Square Enix aan een nieuwe Seiken Densetsu-game werkte, maar op welk platform de game zou uitkomen bleef tot nog toe onbekend. In het Japanse tijdschrift Shonen Jump is de eerste scan verschenen van de nieuwe game, of beter gezegd twee nieuwe games. Eťn spel gaat naar de consoles, maar naar welke is nog niet bekend. De ander komt uit op de Nintendo DS en zal Children of Mana gaan heten. Het spel moet in Japan in de winter al uitkomen, dus de eerste details van de game zullen binnenkort wel verschijnen.Grujic zes weken uit de roulatie

ADO Den Haag kan ruim een maand geen beroep doen op Spira Grujic. De 33-jarige verdediger liep in het duel met Willem II een knieblessure op.

Grujic liet zich na 73 minuten vervangen door Saavedra, nadat hij onzacht in aanraking kwam met Zsombor Kerekes. Onderzoek wees uit dat Grujic een scheurtje in de binnenband van zijn knie heeft. Hierdoor zal de verdediger uit ServiŽ en Montenegro zo’n zes weken niet in actie kunnen komen. Grujic hoeft echter geen operatie te ondergaan, zo bleek uit een bezoek aan de orthopedisch chirurg. Grujic is bezig aan zijn tweede seizoen in Den Haag. Daarvoor kwam de verdediger zes seizoenen uit voor FC Twente.

Freaky PlayStation 2 controllers

Game-Elements komt met een nieuwe generatie Freak controllers voor de PlayStation 2 en Xbox. De eerste plaatjes van de twee PlayStation controllers zijn al vrijgegeven en kan je hier bewonderen. De controllers zijn met de hand gemaakt en hebben als extra accessoire ook nog een masker. De "dragon" Xbox controller moet als het goed is binnenkort ook verschijnen.


"Boe!"

"Iets minder boe!"

Man wil trouwen met ex-schoonmoeder

Icoon opmerkelijk nieuws Trouwen met je schoonmoeder. Velen moeten er niet aan denken. Behalve Clive Blundon, een 50-jarige Brit. Die wil namelijk gaan trouwen met zijn 62-jarige ex-schoonmoeder Brenda. Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg moet hierover een beslissing gaan nemen.

Zij moet bepalen of Clive mag gaan trouwen met Brenda, waarmee hij al vijftien jaar verloofd is. In het Verenigd Koninkrijk is hun voorgenomen huwelijk al die tijd door de overheid verhinderd. Toen Clive twaalf jaar geleden in ondertrouw wilde gaan, werd hij gearresteerd en enkele uren vastgehouden. Sindsdien kreeg hij de zaakjes niet voor elkaar.

Het stelletje kent elkaar al zeventien jaar. Een tijd na het mislukken van zijn huwelijk werd Clive smoorverliefd op de moeder van zijn ex-vrouw. Dat bleek wederzijds. "We begonnen uit te gaan vier jaar na mijn scheiding van Brenda's dochter, met wie ik twee dochters heb", zo vertelt Clive."Ik bezocht regelmatig de kinderen en van het een is het ander gekomen."

Fiscus wil negen ton van klokkenluider

omearos had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe Belastingdienst heeft oud-defensiemedewerker Fred Spijkers aangeslagen voor een bedrag van 915.123 euro. Dat bedrag heft de fiscus als belasting over de 1,6 miljoen euro schadevergoeding die hij in 2002 kreeg toegewezen van toenmalig staatssecretaris Van der Knaap van Defensie, onder druk van de Tweede Kamer.

In 1984 kwam de mijndeskundige R. Ovaa om het leven door een ongeluk met een mijn van het type AP-23, een mijn die omstreden was, onder meer vanwege constructiefouten. Spijkers werd opgedragen Ovaa's weduwe op de hoogte brengen van zijn dood. Daarbij verlangde zijn ex-werkgever dat hij haar zou vertellen dat Ovaa door eigen schuld om was gekomen, wat Spijkers weigerde. Uiteindelijk werd hij in 1993, vanwege een vermeende persoonlijkheidsstoornis, de laan uitgestuurd door Defensie.

Spijkers voerde een jarenlange strijd tegen het ministerie, die uiteindelijk in 2002 resulteerde in een schadevergoeding voor zowel hemzelf als voor Ovaa's weduwe en haar twee kinderen. Bovendien kreeg Ovaa postuum een koninklijke onderscheiding. Ook Spijkers werd koninklijk onderscheiden en kreeg de belofte dat hij in zijn dossiers van alle blaam gezuiverd zou worden, een "administratieve rectificatie" die volgens de ex-medewerker overigens nog altijd niet is afgerond.

Spijkers is van mening dat hij de schadevergoeding van Defensie kreeg voor geleden immateriŽle schade en dat de aanslag dan ook onterecht is. De Tweede Kamerfractie van de Socialistische Partij omschrijft de belastingaanslag als "pure treiterij" en "gemeen spel" van het ministerie van Defensie.

Chinese MMORPG haalt de negen miljoen gebruikers

De Chinese MMORPG Yulgang heeft sinds zijn launch twee maanden geleden al negen miljoen mensen weten aan te trekken met als hoogste piek 225,000 mensen tegelijkertijd online. Ter vergelijking: World of Warcraft heeft wereldwijd nu 'slechts' 4 miljoen geregistreerde spelers.
Reden van Yulgangs populariteit is zonder meer dat het spel gratis is en je geen maandelijkse kosten hebt. De ontwikkelaar verdient echter zijn geld met het verkopen van items die dan weer te gebruiken zijn in het spel.


Echtpaar uit Oldenzaal 78 jaar getrouwd

Het langst getrouwde echtpaar van dit moment komt uit Oldenzaal. Na 78 jaar zijn ze nog steeds dolgelukkig met elkaar. De 100-jarige Harrie en de 98-jarige Corrie van der Ende-Mensink uit Oldenzaal staan vandaag in het middelpunt van de belangstelling.

Cameraploegen van RTL, SBS, NCRV en de NOS staan voor de deur aan de Glindestraat, waar het echtpaar Van der Ende woont. Nagenoeg zelfstandig, ze krijgen hulp van hun inwonende dochter Gerrie (72). De Oldenzaalse burgemeester Backhuijs is al op bezoek geweest om hen te feliciteren en om de felicitaties van de Commissaris der Koningin van Overijssel over te brengen. Helaas voor het echtpaar zit een bezoek van Koningin Beatrix er dit keer niet in. Zij is al met hun 75-jarig huwelijk op bezoek geweest. Mochten ze de tachtig jaar samen zijn halen, kunnen ze weer op een bezoek van haar rekenen.

Het record van 'Het langst getrouwde echtpaar van Nederland' hebben ze nog niet te pakken. Dat record staat op 78 jaar en acht maanden en stamt uit de jaren zeventig.

'Coke' Moss neemt even een break

Coke MossFotomodel Kate Moss is van plan zich tijdelijk uit de openbaarheid terug te trekken. Moss kwam twee weken geleden in opspraak, toen ze gesnapt werd door een fotograaf op het moment dat ze een lijntje coke aan het opsnuiven was. Vervolgens kon ze haar reclamedeals met onder meer Hennes & Mauritz, H. Stern, Burberry en Chanel gedag zeggen.

Volgens een woordvoerster van het 31-jarige model wil Moss voorlopig even tot zichzelf komen. "Ik kan niet zeggen voor hoelang, maar het zal best eens een poosje kunnen duren. Ze is niet dom en gaat eerst de dingen doen die zij moet doen. (..) Kortom: ze gaat eens goed nadenken over wat zij wil", verklaarde Sarah Doukas. Het gerucht gaat dat Moss zich wil laten opnemen in een ontwenningskliniek, maar dat wil Doukas niet bevestigen.

Speler Celta 2 jaar geschorst

Celta-speler Everton Giovanella heeft te horen gekregen dat hij twee jaar niet in actie mag komen. De Braziliaan wordt beschuldigd van het gebruik van nandrolon.

Eind vorig jaar leverde Giovanella een postitieve plas in, maar ontkent het gebruik van het prestatieverhogende middel. Zelf zegt hij dat de hoge waarde nandrolon door zijn eigen lichaam aangemaakt is.

Toch kan Giovanella voorlopig gewoon spelen voor Celta. De middenvelder heeft beroep aangetekent en tijdens het beroep is hij gewoon inzetbaar.

NPS mag langer blijven

NPSDe NPS mag toch nog langer blijven dan 2008. Dat heeft staatssecretaris Medy van der Laan van Mediazaken vanmiddag laten weten op het jaarlijkse omroepcongres in Bussum. De bewindsvrouw is over haar nieuwe omroepplan in overleg met de coalitiepartijen. Woordvoerders van CDA en D66 hebben al laten weten de wijzigingen te steunen.

De NPS moet de extra tijd gebruiken om haar programma's veilig te stellen bij andere omroepen. Zo moet de NOS meer geld en ruimere bevoegdheden krijgen om NPS-programma's als NOVA en Buitenhof over te nemen. In het oorspronkelijke mediaplan van de staatssecretaris stond nog dat de NOS zich uitsluitend met nieuws mag bezighouden, en dus niet dit soort opiniŽrende actualiteiten- en discussieprogramma's mag maken.

Van der Laan heeft de wijzigingen bedacht onder druk van de Tweede Kamer, die veel kritiek op het oorspronkelijke plan had, en met name op de opheffing van de NPS.

Ook de minimale prijs van een lidmaatschap van de omroep moet omlaag. In het oude plan stond dat het een bedrag van 24 euro moest worden, maar vooral BNN had laten weten dat dat het einde voor deze omroep zou betekenen, omdat veel jongeren dat bedrag te hoog zouden vinden.

Honderd dode katten in woning gevonden

SolidArt en Li hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws In een leegstaande flat in Leeds hebben schoonmakers zeker honderd dode katten gevonden. De dieren lagen onder andere in koelkasten en achter radiatoren. Dit heeft de dierenbescherming RSPCA bekend gemaakt.

Het betreffende appartement zat al langere tijd zonder elektriciteit. Hierdoor waren de katten in verre staat van ontbinding. "De geur is ziekmakend. Het is ongelooflijk, maar het lijkt erop dat iemand hier tussen de lijken geleefd heeft", vertelt een woordvoerder van de RSPCA.

Het is nog onduidelijk of de dieren al dood waren bij binnenkomst of later gedood zijn. "Het is haast ondenkbaar dat de dieren aan een natuurlijke dood gestorven zijn, kijkend naar hoe we ze gevonden hebben." Maar omdat de dieren in zo'n verre staat van ontbinding verkeren, kan er moeilijk uitsluitsel komen over de doodsoorzaak. Ook is er geen definitieve naam bekend van de voormalige eigenaar.

Nederlanders zoeken onbemande pomp op

De witte of onbemande benzinestations worden steeds populairder. Dat blijkt uit onderzoek van het onderzoeksbureau TNS NIPO onder 679 Nederlandse automobilisten. Ruim de helft van hen zegt weleens naar de goedkopere tankstations te gaan en 21 procent zegt zelfs altijd daar te tanken. Oorzaak lijkt de alsmaar stijgende olieprijs.

Jongeren tot 35 jaar zoeken eerder een onbemand tankstation op dan ouderen. 59 procent van de mensen is bereid om naar een goedkope pomp te rijden, al moet het niet verder dan tien kilometer omrijden zijn. Vrouwen zijn vaker bereid tot omrijden dan mannen.

Duidelijke bewegwijzering en mond tot mond reclame leiden de consument naar de witte of onbemande pomp.

ELSPA Mobile Games chart augustus

Doordat mobiel gamen nu eenmaal een feit is waar we niet meer om heen kunnen is de Entertainment & Leisure Software Publishers Association (ELSPA) onlangs van start gegaan met de Mobile Games Java Download Chart.
De gegevens voor deze lijst van meest populaire games op de mobiele markt zijn afkomstig van onder andere O2, Orange, T-Mobile en Vodafone.
Voor de maand augustus ziet de lijst er als volgt uit:

1. Monopoly Tycoon - Mforma
2. Pacman - Namco
3. Wall breaker - Infusio
4. Downtown Texas Hold 'em Poker - Jamdat
5. Pub Fruity - Infospace
6. Midnight Pool - Gameloft
7. Championship Manager 05 Solo - Eidos
8. Tetris - Jamdat
9. Solitair 4 Pack - Digital Chocolate
10. EA Sports Tiger Woords PGA Tour Golf 2005 - Iplay

Twee God of War sequels gepland

Berichten uit de Amerikaanse geschreven pers wijzen erop dat er twee opvolgers komen voor het hack 'n slash PS2 game God of War.

Volgens berichten in het tijdschrift Electronic Gaming Monthly moet de eerste opvolger waarvan op dit moment nog geen naam bekend is volgend jaar op de PS2 verschijnen. De tweede opvolger zal direct verschijnen op de PS3 in de toekomst.

Momenteel is er nog geen officiŽle aankondiging gedaan, waardoor de details karig zijn. Velen zullen echter blij zijn dat Kratos en zijn dodelijke zwaarden terugkeren.

25 to Life vertraagd tot volgend jaar

De Amerikaanse releasedate van de omstreden game 25 to Life is verzet van oktober dit jaar naar "ergens in 2006", zo meldt Eidos. Of de Europese release in de lente van 2006 blijft staan is onduidelijk. In juni kwam de game in opspraak omdat een senator de game wilde laten verbieden. Uiteraard kan dit soort media-aandacht ook erg goed zijn voor een game, zoals bijvoorbeeld het geval is bij Grand Theft Auto. Het is daarom maar de vraag of dit de reden van het uitstel is. 25 to Life is een shooter die zal worden gereleased voor PS2, Xbox en PC.

Script rapper Tupac gaat verfilmd worden

Een script geschreven door de vermoorde rapper Tupac Shakur gaat verfilmd worden. Insomnia Media Group heeft de rechten verworven van "Live 2 Tell", een verhaal over een zwarte jongeling uit de achterbuurt die zich opwerkt tot drugsbaron en later op het rechte pad komt.

Shakur schreef het script in 1995, een jaar voor hij in Las Vegas werd doodgeschoten in een zogenoemde drive-by shooting. De rechten van het script kwamen terecht bij zijn moeder, Afeni Shakur, die deze nu verkocht heeft. Zij zal de film samen met Preston Holmes, co-producer van "Hustle & Flow", gaan produceren. Insomnia wil in maart volgend jaar met de opnames beginnen.

Rapper Shakur acteerde in de jaren negentig in films als Gridlock'd en Juice en het was dan ook zijn bedoeling om zelf de hoofdrol in Live 2 Tell te gaan spelen. Het is nog niet bekend wie nu rollen in de film gaan vertolken.

Schiermonnikoog weer helemaal van Friezen

Overdracht SchiermonnikoogSchiermonnikoog is weer helemaal van Friesland. Hoogwaardigheidsbekleders uit Groningen en Friesland beklonken gisteren een grenscorrectie, waardoor de oostpunt van het eiland weer onder Fries gezag staat. Schiermonnikoog was door zandaanwas in de loop der jaren langzaam het Groninger grondgebied 'binnengewandeld'.

Met de overgang is ruim 300 duizend euro gemoeid. De Friezen betaalden 274 duizend euro aan de provincie Groningen, en nog eens 37 duizend euro aan de gemeente Eemsmond. Hiervoor kreeg het 70 hectare land en 700 hectare water terug, waardoor het eiland voorlopig ongestoord verder kan 'wandelen'. Bij de overdracht waren onder meer Hans Alders en Ed Nijpels aanwezig, commissaris der koningin van respectievelijk Groningen en Friesland. De volksliederen van beide provincies klonken, waarna de Groninger vlag werd gestreken en de Friese werd gehesen.

"Ondanks alle grappen is de overdracht een serieuze zaak", zei burgemeester Bert Swart van Schiermonnikoog. "Bij bijvoorbeeld een olieramp op dit punt zouden formeel de provincie Groningen en de gemeente Eemsmond verantwoordelijk zijn. Dat probleem is er nu niet meer." Bij de Schiermonnikogers leefde de grondoverdracht minder. "Eilanders komen eigenlijk nooit op het oostelijke puntje", aldus een inwoner.

Teleurstelling bij mega ID-proces

De megazitting vandaag in Utrecht tegen overtreders van de identificatieplicht, is uitgelopen op een teleurstelling voor volgers van het proces. Meer dan 75% van de 250 gedaagden kwam niet opdagen, en werd bij verstek veroordeeld tot 60 euro boete.

Degenen die wel kwamen om aan de kantonrechter uit te leggen waarom zij hun identificatieplicht-boete nog niet hebben betaald, kregen een lagere bekeuring. Slechts een enkeling werd op juridische gronden vrijgesproken. Gťťn van de gedaagden had overigens principiŽle bezwaren tegen de wet.

Teleurstellend
Docent rechtstheorie van de universiteit van Tilburg B. van Klink noemde het ''teleurstellend'' dat de rechter steeds het Openbaar Ministerie volgde. Daardoor krijgt het OM wel erg veel ruimte, zo vond hij. Klink zei dat hij gehoopt had dat die ruimte enigszins zou worden ingeperkt door de rechter, door aan te geven wanneer de politie wťl en niet om een ID-bewijs mag vragen.

Voor het gerechtsgebouw vond een kleine demonstratie tegen de identificatieplicht plaats. Volgens het Meldpunt Misbruik Identificatieplicht, de organisator van de demonstratie, is de ID-plicht een onnodige inbreuk op de vrijheid van alle burgers. Sinds 1 januari van dit jaar zijn 50.000 burgers op de bon geslingerd wegens het niet kunnen, dan wel niet willen tonen van een ID-bewijs.

Di Luca wil ProTour beslissen

In de Ronde van Zurich hoopt Danilo di Luca de ProTour definitief te kunnen beslissen. Van de rest van de top tien van het klassement van de ProTour lijkt hij weinig tegenstand te kunnen verwachten.

Na het WK heeft Di Luca nog slechts een voorsprong van 38 punten op Tom Boonen. Boonen zal de laatste ProTour-koersen echter niet meer van start gaan vanwege een operatie. Ook de nummers drie en vier in het klassement, Armstrong en Ullrich, zullen niet meer van start gaan in de ProTour-koersen. Voor Di Luca dus de kans om de eerste ProTour winnend af te sluiten.

De definitieve beslissing wil hij graag in Zurich beslissen: "In Zurich kan ik de ProTour beslissen.Het parkoers ligt me en mijn conditie is goed. Een goede klassering zou genoeg voor me zijn, maar ik zal niet rijden als een accountant. Als het kan zal ik voor de winst rijden. In de laatste klassieker, de Ronde van Lombardije, wil ik me alleen op het dagresultaat concentreren."

Ex-Bond: '007 moet meer neuken'

Pierce BrosnanPierce Brosnan, de acteur die in de laatste vier James Bond films de hoofdrol speelde, zou het wel weten als hij een volgende film over geheim agent 007 zou mogen produceren. Brosnan (52) vindt dat er meer pit in moet, oftewel meer bloed en vooral meer seks. Of het productieteam de tips van de acteur zal opvolgen moet worden afgewacht.

"Tegenwoordig liggen de verwachtingen hoog en zijn mensen niet snel tevreden meer. Het enige wat zij willen zien zijn brute actiescŤnes en hete vrijpartijen", stelt Brosnan. "Er moet absoluut meer gemoord en gesekst worden!" In 2006 moet de volgende film over de Britse geheim agent verschijnen; 'Casino Royale'. Het is echter nog altijd niet bekend wie de opvolger gaat worden van ex-007's als Sean Connery, Roger Moore en Pierce Brosnan.

Sekschats aanvaard als reden scheiding BelgiŽ

Erotisch getinte chatgesprekken zijn in BelgiŽ een reden om echtscheiding toe te staan, zo meldt het Vlaamse vakblad De Juristenkrant vandaag. Het Hof van Beroep in Brussel heeft volgens het blad onlangs een uitdraai van een sekschat als bewijs van "grof beledigend gedrag" aanvaard en keurde daarop de echtscheiding goed.

Een print van een sekschat bewijst niet meteen dat iemand overspel zou plegen, maar geeft volgens het hof wel voldoende grond om tot een scheiding te komen. De Juristenkrant meldt dat mensen die zich in een mail of tijdens een chatsessie laatdunkend of beledigend uitlaten over hun huwelijkspartner eveneens risico lopen. Rechters zouden zulke uitlatingen niet verstaan onder het wederzijdse respect dat in een huwelijk nodig is en op grond daarvan een scheiding kunnen goedkeuren.

Hoofdstad wil af van diesel- en terreinwagens

lucprevoo, Slapend_Nederland en bordewolf hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Grote terreinwagens en dieselauto's worden mogelijk in de nabije toekomst uit Amsterdam verbannen. De hoofdstad wil van deze zwaar vervuilende auto's af. Dat kan bijvoorbeeld door bezitters van een terreinwagen (een zogenaamde SUV = Sport Utility Vehicle) niet meer in aanmerking te laten komen voor een parkeervergunning.

CDA-milieuwethouder Hester Maij van Amsterdam vindt de uitstoot van schadelijke stoffen door de SUV's dermate hoog, dat zij een verbod wil. Eerder probeerde Nijmegen al een parkeerverbod voor grote terreinwagens in te stellen, maar die plannen werden na een storm van kritiek naar de prullenbak verwezen. Het verbieden van vuile voertuigen is ťťn van de vijftig maatregelen die wethouder Maij vandaag voorstelde met het 'Actieplan Luchtkwaliteit 2005'. Ze hoopt dat de hoofdstad zo in 2010 kan voldoen aan de wettelijke normen voor luchtkwaliteit.

Andere voorgestelde maatregelen zijn onder meer:
- een schoner gemeentelijk wagenpark door het inzetten van waterstofbussen;
- het plaatsen van roetfilters op auto's en vrachtwagens;
- een rijstijltraining invoeren voor ambtenaren en burgers;
- burgers stimuleren zo'n rijstijltraining te volgen;
- na 2010 alleen nog schone vrachtwagens toelaten;
- een herinrichting van straten en knooppunten;
- het terugdringen van het autoverkeer door bijvoorbeeld minder parkeergelegenheden;
- verlaging maximumsnelheid op de hele ringweg naar 80 kilometer per uur.

De bevolking van de hoofdstad kan de komende zes weken commentaar geven op de plannen.

Politie valt overbevolkt hondenhuis binnen

In het Franse Marbache zijn de politie en de dierenbescherming dinsdag een huis binnengevallen waar zo'n tweehonderd honden vertoefden. De dieren werden allen uit het overbevolkte huis gehaald, hetgeen bijna de gehele dag in beslag nam.

Uiteindelijk zijn 140 honden overgebracht naar een kennel, de anderen wachten nog op een plekje. De burgemeester van Marbache, Michel Beugin, meldde dat de honden in goede gezondheid verkeerden, maar dat ze 'de vloer, stoelen en muren bedolven onder de uitwerpselen'. Het betroffen vooral kleinere rassen honden, zoals chihuahuas.

De eigenares van de bonte verzameling viervoeters gaf als toelichting dat ze simpelweg 'gek is op honden en hen opvoedde uit liefde'. Het is nog niet bekend of zij en haar man zullen worden vervolgd.

Voetballer de cel in wegens 'gestolen' auto

Jamal AkacharVoetballer Jamal Akachar van Cambuur Leeuwarden is gisteren in zijn woning in Amsterdam door de politie gearresteerd. Zijn werkgever had aangifte tegen de 22-jarige ex-Ajacied gedaan, wegens verduistering van de Volkswagen Golf van de Friese club. De advocaat van Akachar is verbijsterd over de actie van de politie ťn voetbalclub.

"Jamal zit op dit moment nog steeds vast, terwijl hij gewoon recht heeft op die auto", stelt raadsman Jan Kabalt. Akachar heeft een arbeidsconflict met Cambuur Leeuwarden. Hij werd uit de selectie verwijderd nadat hij meerdere keren wegens angstaanvallen niet op de training was verschenen. Vervolgens meldde de voetballer zich ziek. De club is een arbitragezaak gestart om het contract te ontbinden. "Waarom Cambuur nu aangifte heeft gedaan van verduistering van de auto, is me een raadsel. In het contract van Jamal staat zwart op wit dat hij - zo lang zijn contract loopt - recht heeft op salaris en een auto", meent Kabalt.

Volgens de advocaat was er bij de arrestatie sprake van 'ongelofelijk veel machtsvertoon' van de zijde van de politie. Een woordvoerder bestrijdt dat: "De verdachte is opgehaald door twee collega's en zonder problemen meegegaan naar het bureau." Jamal Ackachar maakte een paar jaar geleden furore bij Ajax 2, toen hij als parttime voetballer en taxichauffeur scoorde in het bekertoernooi. Hij viel twee keer in bij het eerste elftal van Ajax, en ging in de zomer van 2004 over naar Cambuur.

Pizzonia maakt seizoen af

Antonio Pizzonia zal ook in Japan en China racen voor BMW Williams F1. Dat betekent dat Nick Heidfeld dit seizoen niet meer in actie komt.

Het team gaf geen officiŽle reden voor de verlenging van Heidfeld's vervanging. Frank Williams zei in een verklaring: "Gezien de prestaties van Pizzonia in de afgelopen races, zijn we er zeker van dat hij ook in de komende twee Grands Prix goed zal rijden."

Pizzonia zelf is uiteraard blij met de beslissing, "zeker na mijn thuiswedstrijd waar ik het onschuldige slachtoffer was van een raceongeluk. De banen in Japan en China zijn echte rijderscircuits en ik hoop dat ik het team niet zal teleurstellen."

Jochie fietst bijna 80 kilometer 'naar papa'

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsIn het dorpje Garderen op de Veluwe heeft de politie dinsdagmiddag een 11-jarige jongen van de weg geplukt die op zijn fiets vanaf Gorinchem naar Twente wilde fietsen. De jongen verklaarde onderweg te zijn naar zijn vader. Hij was 's ochtends in alle vroegte vertrokken, en had er bijna 80 kilometer opzitten.

De 11-jarige viel op toen hij aan een inwoner van Garderen de weg naar Apeldoorn had gevraagd. De Garderenaar kreeg argwaan en belde de politie. Op het politiebureau bleek dat de moeder van het kind haar zoon al als vermist had opgegeven. Ze was om zeven uur tot de conclusie gekomen dat hij verdwenen was. De tiener heeft uiteindelijk zijn zin gekregen, zijn vader is hem komen ophalen.

Anna Nicole Smith

Waarschijnlijk heeft Anna Nicole Smith geldgebrek of ze denkt "niet geschoten is altijd mis". In ieder geval is ze naar het Amerikaanse hooggerechtshof gestapt om alsnog een (groter) deel van de erfenis van oliemagnaat J. Howard Marshall binnen te halen. Oorspronkelijk kreeg ze 88 miljoen toegewezen door een rechter in CaliforniŽ, maar dat geld was ze zo weer kwijt toen een hogere rechtbank dit vonnis vernietigde.

Anna Nicole beweert zelf recht te hebben op de volle 1.6 miljard dollar die Marshall naliet, omdat haar liefhebbende bejaarde echtgenoot dat voor hij overleed zou hebben beloofd. Medelijden hoeven we overigens (wat dit betreft) niet met Anna te hebben. Ze kreeg al wel een ranch, drie huizen, een auto en voor miljoenen aan juwelen.

Lekker belangrijk allemaal zou je zeggen en dat klopt, maar het gaat natuurlijk om een excuus om foto's te plaatsen, zoals hier en hier

Nog betere linkjes en foto's zijn natuurlijk welkom in de reacties...

Update: Okť dan, ook nog ff een Filmpje.

Update: Jullie vonden het flauw, dus hier nog pics uit haar goede tijd.

en filmpjes uit de goede tijd vind je hier.

100% NSFW

Gizmondo in de problemen

Gizmondo heeft financiŽle problemen en dat komt voornamelijk door luxueuze auto's en het komt ook omdat Sting erg duur is om in te huren voor je bedrijf. Hoe het precies in elkaar zit lees je hieronder:

Laten we beginnen bij het begin: Tiger (de uitgever van de Gizmondo) heeft een financieel rapport uitgebracht. Hieruit blijkt dat ze in 2004 een netto verlies hebben geleden van 99 miljoen dollar en een verlies van 210 miljoen dollar in het eerste halfjaar van 2005. Het bedrijf geeft het ontwikkelen van de Gizmondo de schuld van deze verliezen.

Maar er zijn een aantal vreemde uitgaven die Gizmondo Europe, ontwikkelaar van de Gizmondo, heeft gedaan. Zo hebben ze 4 miljoen dollar betaald aan een ontwikkelaar, Games Factory Publishing, om een aantal games te ontwerpen voor de Gizmondo. Eťn van deze games is genaamd Typing Tutor, wat vreemd is want de Gizmondo heeft en geen keyboard en geen touchscreen.

Een andere vreemde uitgave is die van Gizmondo Europe van 3,5 miljoen dollar aan de onafhankelijke ontwikkelaar Northern Lights om de games Chicane en Colors te ontwikkelen. Maar deze games zijn in feite ontwikkeld door twee verschillende ontwikkelaars; Warthog en Indie Studios. Beide bedrijven zijn in het bezit van Gizmondo Europe. Northern Lights heeft een een tweetal eigenaars: Carl Freer, ook de Directeur van Gizmondo Europe, en Stefan Eriksson, die is ook werkzaam bij Gizmondo Europe. Het komt er dus op neer dat Gizmondo Europe zichzelf heeft betaald om games te ontwikkelen.

Gelukkig heeft Tiger ook nog een aantal leuke uitgaven gedaan. Tiger heeft in de periode 2004-2005 een consultant in gehuurd voor de PR van de Gizmondo. De prijs van deze consultant was 170.000 dollar en hierin zit ook de prijs om de artiest Sting te ontmoeten. De naam van deze consultant is Anneli Freer. Dit is inderdaad de vrouw van Carl Freer, de eigenaar van Gizmondo Europe.

Maar er is nog meer! Tamela Sainsbury, medewerkster van Gizmondo Europe, is 150.000 dollar aan salaris betaald, plus 83 duizend aan bonus en ze heeft ook nog eens een luxe auto gekregen ter waarde van 70.000 dollar. Maar wat blijkt nu? Sainsbury woont samen met Steve Carroll, en hij is een directeur van Gizmondo Europe.

Sainsbury is niet de enige binnen Gizmondo die van luxe auto's houdt. Ook Carroll heeft een mooie auto aan zichzelf kado gedaan op kosten van de zaak. De auto is ongeveer 230.000 dollar waard. Ook mededirecteur Carl Freer heeft een auto van 280.000 dollar gekocht op kosten van Gizmondo Europe en Stefan Eriksson heeft een auto gekregen van 'slechts' 104.000 dollar. Daarnaast hebben ze ook nog eens een minimum salaris van 1,5 miljoen dollar per jaar en bezitten ze samen 94 miljoen dollar aan aandelen.

Maar de directeuren waren niet de enige die zichzelf hielpen. Ook Joe Marten heeft een luxueuze auto gekocht op kosten van de zaak. Maar de bazen van Gizmondo Europe kwamen hierachter en vervolgens werd Marten ontslagen omdat hij zonder toestemming geld van Gizmondo Europe heeft uitgegeven.

Naast deze extra uitgaven hebben ze ook nog eens te maken met veel rechtszaken. Rechtszaken met het Jordan F1-team en de landeigenaren Cristian en Timbers zijn al betaald. Maar het PR bedrijf Ogilvy meent dat ze nog 4.1 miljoen krijgen van Tiger en spannen dus ook een rechtszaak aan. Andere bedrijven die nog geld menen te krijgen van Tiger of Gizmondo Europe zijn Handheld Games en MTV. MTV krijgt nog 1.5 miljoen van het bedrijf.

Gelukkig moet de launch van de Gizmondo in de US nog komen en ook de breedbeeld versie van de Gizmondo ligt binnenkort in de winkel...

Volgende week maandag zonsverduistering

bordewolf en MiloKusje hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In een klein gedeelte van Portugal en Spanje en het noorden en oosten van Afrika zal volgende week maandag een ringvorminge zonsverduistering te zien zijn. Van ongeveer tien voor tien 's ochtends tot tien voor half ťťn 's middags ontbreekt er een gedeelte van de zon.

Dit komt doordat de Nieuwe Maan precies tussen de aarde en de zon doorschuift, hetgeen als gevolg heeft dat in een smalle strook over het aardoppervlak een centrale zonsverduistering optreedt. In Nederland zal een gedeeltelijke zonsverduistering te zien zijn.

Kennisnet en Astronet zullen live beelden brengen van de zonsverduistering. Deze zijn hier te bekijken.

Overvallers Aldi opgepakt na grote zoektocht

White__Tiger had ons via de nieuws-submit te melden:

In het Brabantse Heeze heeft de politie drie mensen opgepakt die vanmorgen een overval op een filiaal van de Aldi in Geldrop hadden gepleegd. Na de overval gingen de drie er per auto vandoor, waarna een massale zoektocht werd opgestart. Hierbij werden onder meer een helikopter en een vliegtuig ingezet.

De overvallers werden uiteindelijk klemgereden door de politie, waarna ze te voet verder vluchtten. Eťn van hen kon snel worden opgepakt, de anderen verstopten zich in een maÔsveld. Zij werden later ook aangehouden, maar niet voordat ťťn van hen meende een politiehond te moeten doodschieten. De politie zelf zou ook hebben geschoten, of daarbij gewonden zijn gevallen, is niet bekend.

Budget Rapper


"That's how we do, G rida! Ya heard." Hij moet nog steeds grinniken als hij er weer aan terug denkt. Hoe kreeg hij in godsnaam zo'n idiote tekst uit zijn smoel? Die malle jochies van de ontwikkelstudio ook. Terwijl zijn hij zijn bladgouden tanden bloot lacht zoekt hij naar zijn sigaren. Nadat hij zijn eerste voorzichtige hijs heeft genomen, volgt een hevige hoestbui. De tranen springen in zijn ogen. Binnenkort is het afgelopen met die goedkope troep, dan rookt hij alleen maar Cubanen. Het is maar een kwestie van tijd. Eerst moet zijn game nog een hit worden, maar dat kan toch geen probleem zijn toch?

Scholier de cel in na bedreigen leraren

Icoon misdaad nieuwsEen 14-jarige jongen uit het Gelderse Renkum is gisteren door de politie ingesloten omdat hij twee docenten van zijn school zou hebben bedreigd. Nadat een leraar hem opdroeg iets op te ruimen trok de scholier een mes tevoorschijn. Deze kwestie werd nog uitgepraat, maar 's middags was het opnieuw raak toen de 14-jarige het aan de stok kreeg met een lerares.

De scholier zou zijn docente hierbij hebben bedreigd met geweld en de dood. De schoolleiding besloot hierop dat de grenzen nu wel overschreden waren. De politie werd ingeschakeld, die de jongen vervolgens arresteerde.

Ma Holloway wil naar Nederland komen

Natalee HollowayBeth Holloway Twitty is van plan naar Nederland af te reizen. De moeder van de op Aruba vermiste Amerikaanse tiener Natalee Holloway wil met die actie bereiken dat de zaak niet wordt vergeten. Hoofdverdachte Joran van der Sloot vertrok na zijn vrijlating naar Arnhem om bedrijfskunde te studeren aan de plaatselijke hogeschool.

De 18-jarige Van der Sloot gaf afgelopen maandag een interview aan een Amerikaanse tv-show. Hierin ontkende hij onder meer dat hij en mede-verdachten Deepak en Satish Kalpoe seks hadden gehad met de Amerikaanse. "Ik heb haar gekust, maar noch ik noch Deepak of Satish hebben seks met haar gehad en we hebben dit nooit tijdens een verhoor gezegd", verklaarde Joran. Een leugen, stelt Holloway Twitty. Volgens de moeder van Natalee zou de Nederlandse jongen direct na de vermissing ten overstaande van tien getuigen hebben bekend haar dochter seksueel te hebben misbruikt.

Aanvankelijk vertelden de verdachten dat ze Natalee hadden afgezet bij haar hotel. Later bleek dat de scholiere was achtergelaten op het strand. Volgens Joran hadden hij en zijn vrienden afgesproken te liegen, omdat ze bang waren en niet wilden bekennen dat ze het meisje alleen achtergelaten hadden. Natalee zou zelf hebben geweigerd met de jongens mee te rijden. Vier maanden na haar vermissing is er nog altijd geen enkele aanwijzing over wat er met haar gebeurd is.

Developers stoppen met ontwikkeling PlayStation 3 games

Volgens Insidegamer is er in Japan een kleine rel aan het ontstaan rond de PlayStation 3.

De ene na de andere developer stopt met de ontwikkeling van games voor de PlayStation 3. Dit komt doordat de ontwikkelingskosten voor een PlayStation 3 game rond de 20 miljoen dollar liggen. Een bedrag dat voor veel developers te hoog is.

De schrijver van originele artikel had het volgende te zeggen:

"[...]
In the (Japanese) game industry, many people are losing trust in Kutaragi's non-stop pursue of this evolution, people are leaving PS3 at a rate worse than Nintendo's GameCube era.
[...]"


Hoe zal dit zich verder ontwikkelen? FOK!games houdt je op de hoogte!

Jessica Alba komt met eigen game

Jessica Alba (Sin City, Fantastic Four) heeft aan MTV verteld dat ze bezig is een eigen game te produceren. De game moet volgens haar speelbaar zijn op een mobiele telefoon, gaat over een nog niet bekende X-Games sport en je kan met je eigen character spelen. Diegene die met een betere bron dan Alba zelf kan komen zijn we zeer dankbaar.
"[...]
It's not like a real X-Games sport yet; it's kind of on the brink of becoming one, I think. And I don't want to talk about it, because I want to come out with the game and show people what it's all about.
[...]"


"[...]
It's something that relates to anybody, anywhere in the world and basically you use the city as your playground. It's really really cool. In Korea, what they're doing is people can basically play the games all the time on their phones. It's gonna be like an interactive thing. This is the kind of action that I wanna do when I do an action movie.
[...]"
Wie heeft ooit aan haar programmeertalent getwijfeld?

GP MaleisiŽ op de tocht

Er bestaat een kans dat de Grote Prijs van MaleisiŽ zijn laatste editie reeds gekend heeft.

De Grand Prix van MaleisiŽ die sinds 1999 verreden wordt op het circuit van Sepang staat op een lijst met mogelijke afvallers voor volgend jaar. Hoewel de race slechts zes keer verreden is, is het mogelijk dat Fernando Alonso dit jaar de laatste winnaar was. De huidige premier van MaleisiŽ vindt het onzin om belastinggeld aan een Formule 1-race te verkwanselen, dit in tegenstelling tot zijn voorganger die dolenthousiast was over de race.

Geweld in Superdome sterk overdreven

Icoon Buitenlands nieuwsHet geweld dat na de orkaan Katrina onder de vluchtelingen in de Superdome in New Orleans zou hebben plaatsgevonden is sterk overdreven. De verhalen van verkrachtingen, moorden, berovingen en zwaar bewapende bendes, die verscheidene Amerikaanse kranten brachten, blijken meer op fictie dan op feiten te berusten. Dat melden slachtoffers en hulpverleners die ter plekke aanwezig waren.

Zo bleek het aantal doden onder de duizenden vluchtelingen in de Superdome en het aanpalende Conventie Centrum slechts zes te bedragen, terwijl de indruk werd gewekt dat er tientallen mensen waren omgekomen door geweld. The Los Angeles Times berichtte op sensationele toon over 'troepen van de Nationale Garde die positie kozen op daken, speurend naar scherpschutters en gewapende hordes terwijl een kolkende massa vluchtelingen onder hen wanhopig probeerde te vluchten'.

Volgens de kranten kan de schuld echter niet enkel bij de media worden gelegd. Ook autoriteiten van de stad zouden hebben bijgedragen aan de indianenverhalen. Zo sprak politiecommissaris Compass over verkrachtingen van baby's, en had burgemeester Nagin het over 'honderden gewapende bendeleden' die moordden en verkrachtten in de Superdome.

Ferrari wil geen 'spendeerwedstrijd'

Ferrari vindt dat het team van Toyota te veel onnodig geld uitgeeft in de Formule 1, en is bang dat andere teams hierdoor genoodzaakt worden dit ook te doen.

Ferrari heeft bij monde van Ross Brawn aangegeven niet blij te zijn met de manier waarop Toyota werkt. "Ik wil op geen enkele manier kritiek geven op Toyota, maar ze hebben de laatste jaren laten zien dat ze niet bang zijn een budget te gebruiken die die van elk ander team overstijgt. Als Toyota op deze manier doorgaat moeten we oppassen dat niet het team dat het meeste uitgeeft kampioen wordt."

Ferrari, dat zelf de afgelopen jaren ook niet vies was van extreme hoge budgetten, heeft het nu niet meer zo gemakkelijk als voorgaande jaren. De economische malaise heeft ook toegeslagen bij FIAT, moederbedrijf van Ferrari, en hierdoor moet Ferrari zelf ook wat meer op de uitgaven letten. Brawn zou graag zien dat Toyota hetzelfde doet. "Het moet geen spendeerwedstrijd worden, maar een competitie tussen coureurs en technici blijven. We moeten oppassen dat Toyota niet het Chelsea van de F1 gaat worden."

Miyamoto weigert PSP te signeren

Deze week hield Miyamoto in de Nintendo Store in de Verenigde Staten een signeersessie. Een jongen uit het publiek dacht grappig te zijn en vroeg de Japanse spellenmaker om zijn PSP te signeren. Miyamoto weigerde dit, maar bood wel aan om de DS van de jongen te signeren. Ook hier ging de jongen mee akkoord.


Leuk geprobeerd.

Gelukkig voor Miyamoto stonden er ook nog wat trouwere fans in het publiek:Nog meer lol en gekkigheid tijdens de signeersessie:


Zonder waarschuwing Without Warning screenshots

Without Warning laat je in de huid kruipen van zes totaal verschillende personages die het op moeten nemen tegen een team van terroristen die een chemische fabriek bezetten. Ieder personage heeft zo zijn eigen doelen die hij/zij wil bereiken. Zo wil secretaresse Tanya Shaw alleen maar ontsnappen uit deze situatie en ben je er als Ed Reagan op uit om bommen onschadelijk maken en de terroristen uit te schakelen. Je kunt Without Warning op 28 oktober verwachten.


Multiplayer demo Blitzkrieg 2

Na de release van de singleplayer demo van Blitzkrieg 2 eerder deze maand, is vandaag ook de multiplayer demo vrij gegeven.

Blitzkrieg 2 is een real time strategy game die zich afspeelt ten tijde van WOII. De scenario's in de game gaan over een paar van de grootste veldslagen van die tijd, zoals die van Iwo Jima, Tobruk en Stalingrad.

De demo is 220 mb groot en kan via internet of LAN met vier personen gespeeld worden. De demo heeft welgeteld een map, genaamd "Autumn Rain".

CDV
3d gamers
Gamershell
Worthplaying

De release van Blitzkrieg 2 staat gepland voor begin oktober.

Vakkenvuller gepakt na plassen in limonade

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen medewerker van een supermarkt in de Amerikaanse staat Florida heeft bekend in een fles limonade te hebben geplast. De zaak kwam aan het licht toen de klant die de fles Mountain Dew had gekocht over zijn nek ging nadat hij een slok van het drinken genomen had. De winkelmanager schreef in eerste instantie het probleem toe aan 'slechte siroop'.

Voor het slachtoffer was daarmee echter niet de kous af. Hij liet de inhoud van de fles testen in een laboratorium, waar sporen van urine werden aangetroffen in het drinken. Dat dat niet aan de fabrikant lag kwam uit nadat een werknemer van de Pix Convenience Store in het stadje Deltona vertelde twee collega's te hebben horen praten over het urineren in de limonade.

Vakkenvuller Anthony Mesa (21) bekende zijn daad toen hij door de winkelmanager werd ondervraagd. Hij is inmiddels ontslagen en aangeklaagd voor 'het knoeien met een consumentenprodukt'. "Ik ben de schuldige. Ik begrijp dat ik ontslagen ben en vervolgd zal worden. Ik verdien het, het spijt me dat ik zo onvolwassen ben", zo schreef Mesa in een verklaring. Er wordt nog onderzoek verricht naar de betrokkenheid van een tweede medewerker.

Overtreders ID-plicht staan massaal terecht

Icoon Binnenlands nieuwsVoor de rechtbank in Utrecht staan vandaag 250 personen terecht in een megazitting. De aangeklaagden zijn dit jaar bekeurd omdat ze zich niet konden legitimeren, en hebben tot op heden de boete niet betaald. De zaken van zeven minderjarigen worden achter gesloten deuren behandeld.

Voor het gerechtsgebouw vindt een demonstratie tegen de identificatieplicht plaats. Om 9.00 uur hadden zich ongeveer tien betogers verzameld. Volgens het Meldpunt Misbruik Identificatieplicht, de organisator van de demonstratie, is de ID-plicht een onnodige inbreuk op de vrijheid van alle burgers. De wet trad op 1 januari van dit jaar in werking. Sindsdien zijn ongeveer 50.000 personen beboet, waaronder zo'n 4000 minderjarigen. Justitie-minister Piet Hein Donner stelde gisteren dat dit aantal volgens hem meevalt.

De beste dranktips

Voor mensen die vanwege een vermeende positieve invloed op de gezondheid, iedere dag braaf een glaasje ochtendurine drinken is dit blogje misschien niet eens zo onsmakelijk. De andere bezoekers raad ik aan even terug te komen na het ontbijt of na de lunch...

Een klant van een supermarkt in Deltona in de Amerikaanse staat Florida, ging vorige maand direct over zijn nek nadat hij een flinke teug uit zijn pas gekochte fles Mountain Dew-limonade had gedronken. Dat was niet zo verwonderlijk, want twee medewerkers van de plaatselijke supermark hadden de bewuste fles vol staan pissen.

Eerlijk gezegd dacht ik dat dit wel vaker gebeurde, maar de bewuste klant diende in ieder geval een klacht in. Al snel vielen de twee daders vervolgens door de mand omdat ze stonden op te scheppen over hun onsmakelijke daad. Vunzig en dom, dat zijn weer twee fijne eigenschappen. Ik neem aan dat ze hun baantje vaarwel kunnen kussen en ook niet meer zo snel aan de bak zullen komen.
Hier dus een korte blik op hun toekomst.

Goed, wie van dit blogje trek heeft gekregen moet hier nog even kijken.

100% SFW

31-jarige '16-jarige' asielzoeker uitgezet

Een asielzoeker uit Bangladesh wordt binnenkort Nederland uitgezet nadat hij lange tijd in Eindhoven door het leven ging als '16-jarige' ama (alleenstaande minderjarige asielzoeker). De man had tijdens zijn asielaanvraag beweerd dat hij pas 16 jaar oud was, hetgeen door de vreemdelingendienst voor waar werd aangenomen.

De 31-jarige belandde hierdoor in projecten met minderjarige asielzoekers en kwam bijvoorbeeld tussen kleine kinderen in de klas terecht. Daarnaast streek hij de afgelopen jaren door de fraude ten onrechte een bedrag van 13.500 euro op voor levensonderhoud.

De 'oudere jongere' liep tegen de lamp toen hij onlangs bij de gemeente zijn geregistreerde geboortedatum wilde laten wijzigen op zijn identiteitskaart. Uit nader onderzoek bleek dat hij in 1974 geboren is. Hij is inmiddels uitgeprocedeerd en in bewaring gesteld in afwachting van zijn uitzetting. Bekeken wordt of het fraudebedrag kan worden teruggevorderd.

Een voormalige leerkracht van het inmiddels opgeheven opvangcentrum Beatrixoord in Eindhoven zegt dat deze praktijken wel vaker voorkomen. Zo zaten bij hem in groep zes mannen van 20 jaar en ouder met een zware stem in de klas tussen de kleintjes.

Adrian Carmack klaagt id Software aan

Adrian Carmack heeft de juridische strijd aangebonden met zijn voormalige werkgever id Software na te zijn ontslagen als gevolg van een ruzie over aandelen. Adrian Carmack is een van de mede-oprichters van id Software en was een van de drijvende krachten achter reeksen games als Commander Keen, Wolfenstein, Doom en Quake.

De ruzie begon met een poging van uitgever Activision om id Software over te nemen. Adrian Carmack bezit 41% van de aandelen van id Software, de verkoop hiervan aan Activision zou hem meer dan $40 miljoen opgeleverd hebben. Echter, in zijn arbeidscontract staat dat hij bij ontslag verplicht is zijn aandelen eerst aan de mede-eigenaren van id Software aan te bieden. Cormack stelt dat hij voorafgaand aan de verkoop aan Activision is ontslagen zodat de mede-eigenaren zijn aandelen voor $11 miljoen hadden kunnen kopen om hier later flink winst op te maken.

In de aanklacht vraagt Carmack de rechter zijn arbeidscontract met id Software, en dus ook de clausule over het verkopen van aandelen, ongeldig te verklaren.

Duitse ontwerpt jurk van haren

De Duitse ontwerpster Evelyn Sarita-Bass heeft een jurk ontworpen die uit bijzonder materiaal bestaat. Het tot de knie reikende kledingstuk bestaat namelijk volledig uit menselijke haren.

Met haar creatie wil de ontwerpster laten zien dat kleding die is gemaakt van menselijke haren "gracieus, mooi, beschermend en comfortabel" kan zijn. Sarita-Bass hoopt met de jurk de 'Baltic Fashion Award' in de wacht te slepen, een prijs voor ontwerpers uit landen die aan de Oostzee grenzen (Denemarken, Zweden, Finland, Rusland, Estland, Letland, Litouwen, Polen en Duitsland).

Veerboot onderwerp van hevige rellen

Een veerboot heeft in de Noord-Corsicaanse havenstad Bastia voor hevige rellen gezorgd. Een paar honderd man oproerpolitie en zeker tweeduizend demonstranten raakten slaags met elkaar omdat een veertigtal leden van de Corsicaanse vakbond STC de 180 meter lange veerboot 'Pascal Paoli' hebben gekaapt in de haven van het Zuid-Franse Marseille.

De politie gebruikte traangas om de demonstranten uiteen te drijven. Die gooiden allerlei projectielen naar de agenten. De politie wilde de kapers arresteren als de ferry in Bastia aanmeert. De demonstranten wilden dat voorkomen. Vooralsnog heeft de veerboot niet aangelegd in de haven.

De 'Pascal Paoli' lag net als andere schepen van de maatschappij SNCM (Sociťtť National Corse Mťditerranťe) al een week vast in Marseille. Oorzaak is een conflict over de privatisering van de SNCM. De vakbonden zijn daar fel tegen.

Op piraterij en kaping staat in Frankrijk tenminste twintig jaar gevangenisstraf. De kapers zeggen een proces voor lief te nemen.

Update 09:39 uur
Franse commando's zijn vanochtend met behulp van helikopters aan boord gegaan van het 180 meter lange schip van de Sociťtť Nationale Corse-Mťditerranťe (SNCM). Het Openbaar Ministerie in Marseille behandelt de zaak als een echte kaping en niet als een protestactie van boze werknemers.

Vechtsport maakt jeugd gewelddadiger

Duritz had ons via de nieuws-submit te melden:

Boxing for kidsVecht- en krachtsporten maken jeugdige beoefenaars eerder gewelddadiger dan rustiger. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit in het Noorse Bergen. De sporten blijken te leiden tot een toename van asociaal gedrag. Volgens de onderzoekers is het vooral de macho-omgeving van sportscholen die het asociale gedrag versterkt.

De bijna 500 onderzochte jongens raken vaker betrokken bij vechtpartijen, gebruiken daarbij vaker 'wapens', spijbelen meer, stelen vaker en vernielen meer dan jongens die niet aan vecht- en krachtsporten doen. De Boksbond is verbaasd. "Veel jongens gaan juist boksen om hun agressiviteit te beteugelen en dat lukt meestal", stelt een woordvoerder. Hoogleraar jeugdbescherming Wim Slot is echter van mening dat het een goed onderzoek is. "Vaak denken we dat het agressieve jongens zijn die gaan vechtsporten maar hier zijn ook jongens ondervraagd die eerst niet sportten en toen ook minder agressief waren."

De ontwikkeling van fysieke kracht gekoppeld aan de beheersing van vechttechnieken zorgt ervoor dat de jongeren ook buiten de sportschool hun 'kwaliteiten' willen uittesten. De conclusies gaan ook op voor sporten als karate, judo en aikido, hoewel in mindere mate. "Vechtsporten zijn dus toch minder onschuldig dan je denkt", meent Slot. De hoogleraar, die zelf al 25 jaar kickbokst, adviseert ouders van tieners die een vechtsport willen gaan beoefenen om eerst goed te kijken of de sportschool wel deugt.

Kosten heksenopleiding belastingaftrekbaar

YoopY, Duritz en Noekiej hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Altijd al een heks willen worden? Volg dan nu een studie, dan mag je de kosten die je voor je opleiding hebt gemaakt, mogelijk aftrekken van de belasting. De rechtbank in Leeuwarden besloot gisteren dat de algemene regel voor aftrek van studiekosten, ook geldt voor heksen.

Volgens de Belastingdienst mag echter niet elke heks de opleidingskosten aftrekken. "Deze vrouw gebruikte de opleiding om als acteur en geefster van workshops aan de slag te kunnen. Ze gebruikt de opleiding dus om haar vakkennis op peil te houden", zo verklaarde een woordvoerster van de Belastingdienst.

De uitspraak werd gedaan naar aanleiding van een zaak die een pas afgestudeerde heks had aangespannen. Naast de studiekosten wilden zij ook in aanmerking komen voor de zelfstandigenaftrek en aftrek van haar autokosten. Dat wees de rechter echter niet toe.

BMW overweegt shoot-out

Mario Theissen overweegt een shoot-out om te bepalen wie de tweede coureur wordt van BMW. Eind november zou de rijderskeuze van BMW vast moeten staan.

Mario Theissen wil rijders zien die voor volgend seizoen meteen vol het team kunnen meehelpen met de opbouw en ook meteen kunnen presteren in 2006. Om te bepalen wie dat kan wil hij een shoot-out houden tussen verschillende coureurs. Daarvoor moet echter wel eerst bekeken worden of Jacques Villeneuve niet sowieso recht heeft op dat stoeltje. Naast Villeneuve zouden eventueel Antonio Pizzonia en Alexander Wurz de kans krijgen in een shoot-out.

Theissen vertelde: "We hebben coureurs nodig die ons opstuwen, die een auto kunnen ontwikkelen. Ik wil geen namen noemen, maar het is ons doel om eind november te kunnen werken met de twee coureurs die in 2006 gaan rijden."

Legendarische reuzeninktvis gefotografeerd

Pagangod had ons via de nieuws-submit te melden:

Japanse onderzoekers is het gelukt om een reuzeninktvis op te sporen en te fotograferen. Het legendarische dier was nog nooit eerder in het wild op de gevoelige plaat vastgelegd.

De wetenschappers kwamen het dier op het spoor via potvissen, die op de reuzeninktvis jagen. Voor de Ogasawara-eilanden, 1000 kilometer ten zuiden van Tokio, lieten zij een camera zakken, waaraan haken met aas waren bevestigd.

Op 900 meter hapte een reuzeninktvis uiteindelijk toe, maar hij bleef wel met een tentakel in ťťn van de haken vastzitten. Na vier uur en 550 foto's werden de camera en de afgescheurde tentakel opgehaald. Dankzij het 5,5 meter lange lichaamsdeel konden de onderzoekers berekenen dat het dier in totaal acht meter groot was. Reuzeninktvissen kunnen tot achttien meter lang worden.

Muis houdt vliegtuig tegen

Noekiej had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen vliegtuig van Qatar Airways werd op de luchthaven van het Filipijnse Manilla dertien uur opgehouden door een muis. Toen een stewardess kort voor het vertrek het beestje door het toestel zag lopen werd besloten om alle passagiers en bagage weer uit te laden, en eerst de ongewenste gast op te sporen.

Ondanks dat grondpersoneel het vliegtuig binnenstebuiten keerde, werd de muis niet gevonden, waarna besloten werd alsnog te vertrekken. Volgens een medewerker van de luchthaven waren de maatregelen nodig omdat het gevaar bestond dat de muis elektrische bedrading zou doorknagen. Op hetzelfde vliegveld was al eens een vliegtuig aan de grond gehouden nadat een van de passagiers een kakkerlak had zien kruipen.

Feyenoord langer zonder Schreuder

Feyenoord zal het nog langer moeten stellen zonder Alfred Schreuder. De middenvelder zal volgende week worden geopereerd aan een hardnekkige achillespeesblessure.

Na een jaar te zijn uitgeleend haalde Schreuder dit jaar onder Erwin Koeman een basisplaats, maar voorlopig gooit hardnekkige achillespeesblessure roet in het eten. In de eerste competitiewedstrijd tegen NAC Breda liep hij de blessure op en sindsdien kwam de 32-jarige middenvelder niet meer in actie.

Ondanks allerlei behandelingen leek er geen vooruitgang in te zitten en daarom is nu besloten tot een operatie. Daardoor zal de routinier nog wel zes weken uit de roulatie zijn.

Bug in PSP 2.0-firmware

In de Sony PSP zit een bug welke gebruikt kan worden om eigen software te draaien op de PSP. De programmeurs welke nu druk bezig zijn om gebruik te maken van dit 'lek' hebben het bekende "Hello World" al draaiende op deze firmware.
Voorgaande eigen software, welke dus al draait op de 1.0 en de 1.5 firmware versies, wordt nu zo snel als mogelijk aangepast om ook op de 2.0 versie te gaan draaien.

Voor de programmeurs onder ons:
"Afgaande op informatie op psphacks.net veroorzaakt het laden van bepaalde png-plaatjes een buffer-overflow, waardoor ongeautoriseerde code gedraaid kan worden. Deze code draait momenteel slechts in de user-mode van de console, waarmee het dezelfde rechten heeft als spellen."

Ondertussen wordt er ook flink doorgezocht naar mogelijkheden om in de kernel-mode sofware te laten draaien. Wanneer dit gelukt is dan kunnen ook emulators gedraaid gaan worden op de PSP.

New York aan de Noordzee

Ondanks de enorme kritiek die Van Aartsen heeft gekregen blijft hij van mening dat scholen als kinderdagverblijf moeten gaan fungeren. Volgens van Aartsen maakt minister Van der Hoeven een karikatuur van zijn plan en is het zeker niet zijn bedoeling dat leraren straks voor oppas gaan spelen.

Het valt op zich te prijzen dat Van Aartsen ondanks kritiek voet bij stuk houdt, maar het blijft toch een twijfelachtig plannetje van Jozias. Als er trouwens ťťn was die een karikatuur maakte van het plan dan was het wel Van Aartsen zelf, want zo zei hij : "Nederland moet in 2015 het New York van Europa worden, zelfstandig, energiek en toonaangevend".

Van Aartsen liet trouwens ook nog merken dat hij niet erg gecharmeerd was van het optreden van Verhagen en Dittrich tijdens de Algemene Beschouwingen. Met dit alles wordt langzaam duidelijk dat de VVD onder leiding van Van Aartsen hoog spel speelt. Van Aartsen begint zich openlijk van het niet-populaire kabinet te verwijderen en hoopt zo de gunst van de kiezer straks te krijgen.

Of dat een verstandige koers is, mag worden betwijfeld. Zoals ook mag worden betwijfeld of Van Aartsen de verkiezingen straks inderdaad als Lijsttrekker gaat meemaken. In de VVD-achterban neemt de kritiek op Van Artsen toe en wie weet valt hij straks zelf in de kuil die hij voor de kabinetgenoten van de VVD aan het graven is.
Want wie een kuil graaft voor een ander... nou ja, kijk hier maar even Jozias.

Nederlanders winnen Solar Challenge

Het Nederlandse Nuon Solar Team is winnaar geworden van de World Solar Challenge 2005. De 3000 kilometer lange tocht door AustraliŽ werd afgelegd met een snelheid van 103 kilometer per uur, wat een nieuw record is. Het is de derde keer dat het team van de TU Delft de race heeft gewonnen. Eerder gebeurde dat in 2001 en 2003.

Aan de sterk technologische race mogen alleen racewagens deelnemen die uitsluitend op zonne-energie rijden. De studenten van de TU Delft, die de Nuna 3 helemaal hebben ontworpen en in elkaar hebben gezet, waren zo snel bij de finish dat niemand ze nog had verwacht. De stemming is er niet minder om. "we gaan zometeen hier naar het centrum van Adelaide, en dan zal het vast weer feest worden!", zo zegt een van de teamleden. "We hadden gehoopt op een gemiddelde van 100 kilometer per uur. Dit is boven verwachting".

Aan de race doet ook een team van de Universiteit Twente mee, maar dat heeft veel pech gehad. De auto van dat team kreeg maandag bijvoorbeeld liefst zes keer een lekke band.


De futuristische Nuna 3 is de Nederlandse trots in de internationale wedstrijd

Lynndie England krijgt 3 jaar celstraf

De Amerikaanse soldate Lynndie England is tot drie jaar cel veroordeeld voor het vernederen van Iraakse gevangenen in de Abu Ghraib-gevangenis in Bagdad. Er was vier tot zes jaar tegen haar geŽist. Een militaire jury bevond de 22-jarige militair maandag schuldig aan zes van de zeven aanklachten. De vijf officieren die over haar lot besloten vonden haar echter niet schuldig aan samenzwering tot mishandeling.

England bekende dat ze had meegedaan aan het fotograferen van naakte Iraakse gevangenen. Volgens haar deed ze dat onder druk van haar minnaar Charles Graner, die ook in de gevangenis werkte. Die kreeg eerder tien jaar cel voor het maken van de foto's.

De foto's van England in het cellencomplex bij de Iraakse hoofdstad haalden de wereldpers. Op een van de plaatjes is te zien dat ze een gevangen Irakees aan een leiband heeft. Vlak voor het vonnis had England haar excuses aangeboden aan iedereen die ze door haar gedrag gekwetst heeft.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1052
review
Pokťmon Scarlet & Violet: The Teal Mask
review
Gord
special
Random Pics van de Dag #1051
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1049
©FOK.nl e.a.