Voetbal: Uitslag FenerbahÁe - PSV

PSV heeft zijn goede start in de Champions Leauge vanavond geen vervolg kunnen geven. In een kolkend ŞŁkrŁ Saracoğlu Stadion verloren de Eindhovenaren met 3-0 van het Turkse FenerbahÁe. De goals kwamen op naam van Alex (2x) en Appiah.

PSV begon goed aan de wedstrijd en kwam eigenlijk geen moment in de problemen. Tot veel kansen leidde het niet, maar 0-0 zou natuurlijk ook een goed resultaat wezen in Turkije. De wedstrijd sloeg echter totaal om enkele minuten voor rust. Eerst kreeg FenerbahÁe een penalty nadat Vennegoor of Hesselink hands maakte in het strafschopgebied; de terecht toegewezen strafschop werd vervolgens goed ingeschoten door Alex. Enkele minuten later werd het nog erger voor PSV, doordat Vennnegoor door een domme overtreding zijn twee gele kaart pakte. Deze had de arbiter echter ook in zijn zak kunnen laten.

Na rust probeerde PSV het wel en kreeg het via Cocu en Beasley enkele goede kansen, beiden slaagden er echter niet in te scoren. In de 54ste minuut kwam er nog een domper voor de Brabanders, toen de goed spelende Lucius uitviel met een hamstringblessure en moest worden vervangen door Osmar Ferreyra. Niet veel later zette FenerbahÁe even aan en kon de ploeg makkelijk scoren door een kopbal van opnieuw Alex. PSV-keeper Gomes had hierbij last van een nare stuit van de bal.

De wedstrijd leek op een 2-0 af te stevenen en beide ploegen leken daarin te berusten. Enkele minuten in blessuretijd kwam FenerbahÁe echter nog ťťn keer op, wat leidde tot een zeer simpele goal van Appiah. Zeker op basis van de tweede helft was de zege dik verdiend, PSV kon geen enkele vuist maken met tien man.

De andere wedstrijd in poule E van de Champions League kende geen winnaar. Schalke 04 en AC Milan hielden elkaar in Gelsenkirchen in een boeiende partij in evenwicht: 2-2.

De Duitsers, waar PSV twee weken terug nog van won, kwamen al na 21 seconden op achterstand door een afstandsschot van Clarence Seedorf. Schalke kwam enkele minuten later echter alweer knap terug door een doelpunt van Larsen. Hierna volgde een boeiend duel met kansen aan beide kanten. Uiteindelijk scoorde Sjevtsjenko in de 59ste minuut de 2-1 voor Milan, maar maakte de net ingevallen Altintop er tien minuten later weer 2-2 van, waar het bij bleef.

Kijk voor meer voetbalnieuws en een volledig overzicht van de Champions League op de FOK!Voetbalmanager!