Adrian Carmack klaagt id Software aan

Mark (Strolie75)
Adrian Carmack heeft de juridische strijd aangebonden met zijn voormalige werkgever id Software na te zijn ontslagen als gevolg van een ruzie over aandelen. Adrian Carmack is een van de mede-oprichters van id Software en was een van de drijvende krachten achter reeksen games als Commander Keen, Wolfenstein, Doom en Quake.

De ruzie begon met een poging van uitgever Activision om id Software over te nemen. Adrian Carmack bezit 41% van de aandelen van id Software, de verkoop hiervan aan Activision zou hem meer dan $40 miljoen opgeleverd hebben. Echter, in zijn arbeidscontract staat dat hij bij ontslag verplicht is zijn aandelen eerst aan de mede-eigenaren van id Software aan te bieden. Cormack stelt dat hij voorafgaand aan de verkoop aan Activision is ontslagen zodat de mede-eigenaren zijn aandelen voor $11 miljoen hadden kunnen kopen om hier later flink winst op te maken.

In de aanklacht vraagt Carmack de rechter zijn arbeidscontract met id Software, en dus ook de clausule over het verkopen van aandelen, ongeldig te verklaren.