FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 28 juli 2005

[update] Kinderen overvaren door speedboot

In het waterrecreatiegebied De Gouden Ham in Appeltern (Gelderland) zijn vanavond twee kinderen door een speedboot overvaren. Eén van de kinderen, die aan het zwemmen waren, is nog vermist, het andere kon uit het water worden gehaald.

Het ongeval vond vanavond rond half negen plaats nabij campingpark Het Groene Eiland, zo laat de politie weten. Er wordt naarstig naar het vermiste kind gezocht, onder andere duikers van de brandweer zijn bij de zoekactie betrokken. Het andere kind raakte gewond, maar hoefde niet voor verdere behandeling naar het ziekenhuis.

Het water waar het ongeval gebeurde, hoort bij de camping, waar beide kinderen verbleven. Er geldt een maximumsnelheid voor boten.

Update 23:08
De bestuurder van de speedboot, een man uit Uden, is inmiddels aangehouden door de politie. Het vermiste kind is een meisje van dertien jaar, naar haar wordt nog immer gezocht.

Update 23:53
Een woordvoerster van de politie heeft vanavond laat gemeld dat er weinig hoop is dat het meisje levend wordt teruggevonden. De gearresteerde Udenaar, een 31-jarige man, wordt verdacht van dood door schuld. Volgens de politie had hij te veel gedronken.

Het twaalfjarige zusje van het meisje is, in tegenstelling tot eerdere berichten, met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. Ze maakt het naar omstandigheden goed. Beide meisjes zijn afkomstig uit Veghel.

Van Persie niet op Amsterdam Tournament

Van PersieVoetballer Robin van Persie zal het komende weekeinde niet met zijn club Arsenal spelen op het Amsterdam Tournament. Coach Arsene Wenger laat de Nederlandse international achter in Londen, om hem te beschermen tegen het publiek in de ArenA. Van Persie werd half juni in Rotterdam opgepakt op verdenking van verkrachting.

"We willen hem nu geen psychologische druk opleggen. Robin heeft rust nodig. Hij heeft nog steeds mijn volle vertrouwen en ik zie hem als een heel grote speler voor de toekomst", stelt Wenger. De trainer gaf aan dat Van Persie daarnaast nog niet fit genoeg is om in Amsterdam in actie te komen, nadat hij na zijn celstraf extra vakantie kreeg. Overigens stelt Wenger respect te hebben voor de jonge voetballer. "Ik heb mensen gezien die na drie dagen in een cel compleet aan de grond zaten. Van Persie houdt zich goed en vecht om terug te komen. Het is een groot trauma voor hem, waar hij langzaam uitkruipt."

Op 2 augustus zal Van Persie waarschijnlijk zijn rentree maken in de basiself van Arsenal, in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Beveren. Of hij vervolgens ook geselecteerd wordt voor het Nederlands Elftal, dat op 17 augustus oefent tegen Duitsland, is nog niet bekend.

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!!

Internetdate berooft man van testikels

The-Ghost had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsIn een bos bij het Duitse Weeze, op korte afstand van de Nederlandse grens, is donderdagochtend een zwaargewonde man aangetroffen. De 52-jarige man had kort daarvoor zelf via een mobieltje alarm geslagen nadat een onbekende internetdate hem de testikels had afgesneden. Het slachtoffer is inmiddels geopereerd, en buiten levensgevaar.

Het slachtoffer had zijn date via internet leren kennen. Hij ontmoette de man, waarvan hij de naam niet kent, donderdagochtend op een station. Met de auto van het slachtoffer ging het vervolgens naar een bos, waar het duo van plan was met elkaar van bil te gaan. In het bos werd de 52-jarige echter met messen aangevallen. Hij liep steken in de buik en in de genitaliën op. Volgens de politie waren de testikels op een 'vakkundige wijze' verwijderd.

Mogelijk Theo van Goghpark in Amsterdam

Theo als park?Het Amsterdamse stadsdeel Zeeburg overweegt om een nog aan te leggen park te vernoemen naar de vermoorde Theo van Gogh. Het park in aanleg komt op het Haveneiland op IJburg waar nu al een wijk in aanbouw is met straatnamen van cineasten en fotografen.

Het 'Theo van Goghpark' heeft nu nog als werknaam Pampus. Het wordt net zo groot als het Sarphatipark. In september beslist het stadsdeel of het nieuwe park naar de Nederlandse filmmaker vernoemd zal worden.

Monument
Een ander stadsdeel, Oost-Watergraafsmeer, is ondertussen bezig met het bekijken wat voor monument men gaat neerzetten voor haar vermoorde inwoner. Eén van de geopperde plannen is het plaatsen van een grote onverwoestbare betonnen cactus in de Linneausstraat. Het zou wit van kleur moeten zijn en iedereen zou er zijn mening op moeten kunnen kalken. Om de zoveel tijd zou het opnieuw gewit kunnen worden, waardoor het een blijvend object voor het plaatsen voor de vrije mening zou zijn.

Veel Amsterdammers zien een cactus, in wat voor vorm dan ook, als het meest favoriete gedenkteken. Theo Van Gogh gaf indertijd zijn gasten in het tv-programma 'Een prettig gesprek' als stekelig afscheidscadeau een cactus mee.

'Een prettig gesprek'

Theo van Gogh werd op 2 november 2004 vermoord door Mohammed B. Als reden gaf B. tijdens de rechtszaak op dat hij vond dat Van Gogh Allah en de profeet Mohammed beledigd had. ''Het hele verhaal dat ik me beledigd zou voelen als Marokkaan, omdat hij ons geitenneukers noemde, is helemaal niet waar. Ik heb mij nooit beledigd gevoeld. Ik heb gehandeld uit geloof en niet omdat ik Theo van Gogh zo haatte, ook niet omdat hij Nederlander is. Hij zei dingen uit overtuiging. Ik weet dat hij uit overtuiging dingen zei. Er is een wet die mij verplicht ieder die Allah en de profeet beledigt de kop af te hakken.''

Nicole Kidman wil een vent

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Showbiz nieuwsNicole Kidman is het zat. Ze weigert nog langer single te zijn, en wil de komende tijd alles op alles zetten om aan de man te komen. De Australische actrice, die eerder getrouwd was met collega-acteur Tom Cruise, zal zelfs haar filmcarrière voorlopig stoppen zodat ze zich volledig kan richten op het vinden van een droomvent.

"Ik zal voorlopig niet meer te zien zijn op het witte doek. Dat kan een jaar zijn, maar het kan ook twee jaar zijn. Het zal in ieder geval een lange tijd duren voordat ik weer aan de slag ga", zegt de wanhopige 38-jarige Kidman. Een break is volgens haar de enige oplossing om een geschikte kandidaat tegen het lijf te lopen.

Mr. Wonderful zal overigens wel goedkeuring moeten krijgen van de twee kinderen die Kidman samen met Cruise adopteerde; de 10-jarige Connor en de 12-jarige Isabella. "Ik vertel ze altijd dat wij met z'n drieën beslissen wie er mag blijven. Hij moet met drie mensen door één deur kunnen", aldus Kidman.

Nicole Kidman
Nicole moet hoognodig aan de man

Koe op rails zorgt voor vertraging

Op het treintraject Delft-Schiedam heeft een koe vanavond voor vertraging gezorgd. Rond kwart over acht trof de machinist van een trein het dier aan op het spoor en hij besloot haar de kans te geven van het spoor af te gaan. Het duurde echter tot negen uur voordat de koe van de rails was gehaald.

"Waarschijnlijk durfde niemand het dier weg te jagen", aldus een woordvoerder van ProRail verkeersinformatie. Hij meldde dat het treinverkeer kort na negenen weer volledig is hervat.

Villareal haalt ervaren Tacchinardi

Villareal heeft Alessio Tacchinardi vastgelegd. De verdedigende middenvelder komt over van Juventus, waar hij door de komst van Patrick Vieira overbodig was geworden.

Tacchinardi werd het afgelopen seizoen slechts zestien keer ingezet door de trainer van de Oude Dame, Fabio Capello. Daarvóór was de Italiaan jarenlang een vaste kracht op het middenveld van de huidige kampioen. Bij Villareal tekent Tacchinardi een contract voor één seizoen. Er liggen nog genoeg uitdagingen voor de 30-jarige speler te wachten, want Villareal speelt waarschijnlijk in de Champions League. Daarvoor moet er wel nog een voorronde worden gewonnen. Het afgelopen seizoen eindigde Villareal als derde in de Primera Divison, maar bleek AZ te sterk in de kwartfinales van de UEFA Cup.

Ajax geplaatst bij loting

Bij de loting voor de derde voorronde van de Champions League, die aanstaande vrijdag plaats vindt, is Ajax geplaatst. Daardoor kunnen de Amsterdammers Champions League-winnaar Liverpool, Manchester United en Internazionale niet treffen.

Dat betekent niet automatisch dat Ajax een makkelijke opponent krijgt, want Everton, Betis Sevilla en Udinese behoren tot de mogelijke tegenstanders.

Ook is het mogelijk dat de ploeg van Danny Blind een club uit de tweede voorronde van de Champions League treft. De returnduels van die ronde vinden komende week plaats, zodat Ajax bij een tegenstander uit die voorronde nog enkele dagen op de definitieve tegenstander zou moeten wachten.

El Gaaouiri op huurbasis naar FC Volendam

FC Volendam heeft zich versterkt met Samir El Gaaouiri. De 21-jarige aanvaller kwam in zijn eerste seizoen bij FC Utrecht maar weinig aan spelen toe.

El Gaaouiri verkaste in de vorige zomer naar de Domstad, maar nam slechts deel aan acht competitiewedstrijden. In de drie voorgaande seizoenen was de aanvaller nog één van de sleutelspelers van Fortuna Sittard. FC Volendam kan El Gaaouiri goed gebruiken, want het zag deze zomer liefst drie spelers vertrekken naar Helmond Sport: Calabro, Buys en Bridji.

Nieuw blad voor grootverdieners

Mannen met geld opgelet: er komt een nieuw tijdschrift aan dat speciaal voor jullie gemaakt is. In november zal 'Lucratief' bij andere bladen als Sportweek, Playboy of Nieuwe Revu voor het eerst verschijnen. Mannen die minstens twee keer modaal verdienen zijn de doelgroep.

Uitgever Sanoma Men's Magazines (SMM) gaat na de verschijning van het blad de reacties onderzoeken. Aan de hand daarvan wordt beslist hoe vaak de 'glossy' gaat verschijnen.

Oud-hoofdredacteur Hans Verstraaten van de Nieuwe Revu wordt nu hoofdredacteur van Lucratief. Er komt ook een internetsite die verbonden is aan het blad.

Scooter van de snelweg afgehaald

Icoon opmerkelijk nieuwsOp de A6 bij Muiden zijn in de nacht van woensdag op donderdag twee jongeren op een scooter van de snelweg gehaald. De twee, een 21-jarige man uit Amsterdam en een 18-jarige man uit Almere, waren onderweg naar Almere. Ze verklaarden 'geen andere weg' naar de polder te weten.

Tevens bleek dat de heren, die over de vluchtstrook reden, beiden geen bromfietscertificaat hadden. Zonder scooter maar met een een proces-verbaal voor het rijden op de vluchtstrook en het rijden zonder rijbewijs mochten de twee hun weg vervolgen. Tenminste, zolang ze dat niet op de snelweg deden.

Verkopen gamesindustrie VS eerste helft 2005

Eerder vandaag maakte de NPD groep cijfers bekend over de verkopen van de gamesindustrie in de Verenigde Staten van het afgelopen half jaar. Over het totaal genomen (hardware, software, accessoires) was er een stijging van de verkopen van 21% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De industrie zag haar totaalomzet in deze periode stijgen van 3,4 miljard dollar in 2004 naar 4,1 miljard dollar dit jaar. Deze toegenomen cijfers waren vooral te wijten aan de nieuwe handheld consoles.

Wat de gewone huiskamer-consoles betreft was er een afname van 6% in de omzet, van 631,6 miljoen dollar naar 594 miljoen dollar. Console software, accessoires, portable hardware, portable software en portable accessoires zagen respectievelijk toenames van 3%, 6%, 181%, 74% en 81%.

De PC zette haar trend van afname ook in deze periode weer voort, de omzet uit PC games daalde met 10,5% van 453,3 miljoen naar 405,4 miljoen dollar. Aan de andere kant steeg de totaalomzet uit gamesverkopen met 9,2% naar 2,8 miljard dollar.

Verder nog de top 10 best verkopende titels in het eerste half jaar van 2005:

GamePlatformPublisher
1Gran Turismo 4Playstation 2SCEA
2Pokemon EmeraldGameboy AdvanceNintendo
3MVP Baseball 2005Playstation 2Electronic Arts
4Star Wars Episode III: Revenge Of The SithPlaystation 2LucasArts
5Grand Theft Auto: San AndreasPlaystation 2Take-Two
6God of WarPlaystation 2SCEA
7Zelda: The Minish CapGameboy AdvanceNintendo
8Resident Evil 4GamecubeCapcom
9Midnight Club 3: DUB EditionPlaystation 2Take-Two
10Star Wars Episode III: Revenge Of The SithXboxLucasArts

Winstdaling Nintendo in eerste kwartaal

Relatief slecht nieuws voor Nintendo, want de nettowinst is in het eerste financiële kwartaal van 2005-2006 met 38% gedaald van 22,64 miljard Yen (167 miljoen Euro) naar 14,11 miljard Yen (104 miljoen Euro). Nintendo handhaaft evenwel haar jaarlijkse winstverwachting van 75 miljard Yen (585 miljoen Euro).

"Het eerste kwartaal is traditioneel gezien altijd een periode van lage vraag en het resultaat verrast ons niet," aldus Nintendo-woordvoerder Yasuhiro Minagawa.

Honderd nieuwe diersoorten per jaar in NL

Nederland krijgt er elk jaar zo'n honderd nieuwe diersoorten bij, zo blijkt uit onderzoek van het Nationaal Natuurhistorisch Museum in Leiden.

Het betreft vooral dieren die uit andere landen komen en zelf de Nederlandse grens zijn overgestoken, maar er zijn ook dieren die met vakantiegangers mee terug komen uit verre oorden. De meeste nieuwe soorten zijn insecten en spinnen, er komen echter bijvoorbeeld ook elk jaar nieuwe vogels bij.

Naturalis werkt aan een register voor alle diersoorten in Nederland, hetgeen waarschijnlijk medio september klaar is. In dit register, dat de oude registers die bijna allemaal uit de 19de eeuw dateren, moet vervangen, komen zo'n veertigduizend diersoorten.

Greene wel naar WK atletiek

Maurice Greene gaat toch naar het wereldkampioenschap atletiek in Helsinki. De drievoudig wereldkampioen op de honderd meter raakte tijdens de Amerikaanse kwalificatiewedstrijden geblesseerd aan zijn hamstring, waardoor hij een ticket mis liep voor de individuele 100 meter. Maar hij mag wel lopen op de 4x100 estafette. De VS zullen in totaal in totaal 131 atleten afvaardigen naar de Finse hoofdstad.

De Amerikaanse estafetteheren hebben wat recht te zetten na de Olympische Spelen van Athene. De gedoodverfde favoriet verloor toen in de finale van Groot-Brittannië door een slechte wissel.

Justin Gatlin, Olympisch kampioen op de individuele 100 meter, loopt in Helsinki naast de 100 en de 200 meter ook op de 4x100 meter estafette. Hij wil dat er meer tijd wordt besteed aan het trainen van de wissels. "De beste manier voor de VS om de estafette te winnen, is communicatie en chemie in de ploeg. Daar moeten we hard aan werken."

Xbox piraat veroordeeld tot 4 maanden cel

De 31-jarige Hitesh Patel was een werknemer van Pandora's Cube, een gameszaak in Washington DC. Patel was manager van een van de 3 Pandora's Cube-zaken in de regio en was technicus voor alle drie. De zaken verkopen hedendaagse consoles, games en tevens Anime en Hentai DVDs.

Patel verkocht echter ook nog een ander product in zijn winkel, gemodde Xboxen. Hij verkocht gemodde Xboxen met grotere harde schijven, op deze kunnen gekopieerde games gespeeld worden. Vaak waren de Xboxen ook nog eens pre-loaded met enkele games.

Patel is hiervoor veroordeeld tot een celstraf van 4 maanden en daarna nog 4 maanden huisarrest. Na deze periode van 8 maanden staat hem nog een voorwaardelijke straf van 2 jaar te wachten. In augustus zullen er nog 3 andere werknemers van de zaak voor de rechter moeten verschijnen.

Wessels wel naar US Open

Volgende zak Peter Wessels de training gaan hervatten en daardoor is het vrijwel zeker dat de tennisser kan deelnemen aan de US Open dat 29 augustus van start gaat.

Vorige week werd vastgesteld dat de Nederlander al sinds begin juli met een gebroken rib rondliep. Wessels dacht zelf dat hij alleen een kneuzing had en reisde gewoon mee voor de Davis Cup naar Bratislava, maar wegens pijn moest hij toen opgeven in de wedstrijd tegen Dominik Hrbaty.

In de aanloop naar de US Open zal Wessels zich nog proberen te kwalificeren voor de tennistoernooi in New Haven. Wessels is trouwens de enige Nederlandse tennisser die rechtstreeks tot het hoofdschema van de US Open wordt toegelaten.

''VDB" heeft grootse doelen voor 2006

Een van de opvallendste namen die volgende week aan de start staan van de ENECO Tour is Frank Vandenbroucke. Het pas 30-jarige enfant terrible is weer eens onverminderd ambitieus. Zijn ploegleider bij MrBookmaker, Lucien Van Impe, tempert de euforie wat.

Het klassieke voorjaar liet ‘VDB’ aan zich voorbij gaan, maar vanaf volgende week is hij weer te bewonderen in het peloton. Hij gaat op 3 augustus van start in Mechelen voor de proloog van de ENECO Tour. De Belg voelt zich goed: ”Ik ben gezond en ontspannen. Ik word steeds beter, ik ben bijna op mijn ideale gewicht. Ik heb nauwelijks gekoerst, maar pak de ENECO Tour gewoon aan.”

Vandenbroucke ontvouwt alvast grootse plannen voor het seizoen 2006: ”Volgend jaar wil ik zeker schitteren in de klassiekers. Ik heb ook de Tour gevolgd op de televisie. Ik zat te sterven. Vinokourov won twee ritten? Denk je dat hij beter is dan ik in de cols? Ik was altijd al beter dan Moreau en die leunt tegen de eerste tien. Ik ga zwaar investeren en mik op de eerste vijf in de Tour.”

Lucien Van Impe is de zoveelste ploegleider voor Vandenbroucke. Hij beaamt dat zijn pupil op de goede weg is, maar is wat bescheidener: ”Hij komt van ver, maar de oude ‘VDB’ is nog niet terug. Laat ons zijn zeggen dat zijn niveau deftig is te noemen. Hij is in ieder geval gedreven, we moeten hem zelfs intomen.”

'Treinreis Randstad duurder dan elders'

static en pberends hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Als het aan de Nederlandse Spoorwegen (NS) zou liggen, gaat de prijs van de treinkaartjes in de Randstad omhoog. In de rest van Nederland verandert er niks. Gemiddeld gaat de prijs 1,8 procent omhoog.

Mocht het plan van de NS niet goedgekeurd worden, gaat in heel Nederland vanaf 1 januari 2006 de prijs met 2,8 procent omhoog. Een enkeltje op negen drukke trajecten zal zo'n tien cent meer gaan kosten dan in bijvoorbeeld Groningen of Brabant.

De reden van de verhoging is het grotere treinaanbod en omdat er meer passagiers vervoerd worden. Ook worden de meeste kosten gemaakt in de Randstad. "De gebruiker betaalt", aldus NS-marketing- en verkoopdirecteur Smit.

De routes Amsterdam-Den Haag en Utrecht-Amsterdam zullen in ieder geval in prijs omhoog gaan. Smit: "We hebben het wel zo geregeld dat de gemiddelde reiziger maar één keer meer hoeft te betalen. De afgelopen jaren hebben de NS flink in de kosten gesneden, waardoor de treinkaartjes minder hard in prijs stijgen." Ook noemt Smit de verhoging 'gematigd'.

Politie Londen arresteert terreurverdachten

In verband met de terreuraanslagen in de Londense metro heeft de Britse politie vanochtend negen mannen gearresteerd. Ook zijn drie vrouwen aangehouden. Zij worden ervan verdacht terroristen onderdak te hebben geboden. De drie voortvluchtige aanslagplegers van 21 juli zijn nog niet aangehouden.

Eén aanslagpleger is al wel gepakt. Hij werd gisterenochtend reeds aangehouden in Birmingham. Het betreft de Somaliër Yassin Hassan Omar. Bij een inval in zijn flat werd hij met een soort stroomstootpistool (een stun gun) door agenten van een speciaal commando buiten gevecht gesteld. Omar droeg op het moment van de inval een rugzak.


De man linksonder is aangehouden (Yassin Hassan Omar)
Klik hier voor grotere versies.

16 bommen
Volgens The Times heeft de Britse politie inmiddels een duidelijk verband gelegd tussen de aanslagen in Londen op 7 juli en de mislukte aanslagen van de 21e. Bij beide aanslagen zijn bommen gebruikt die door één en dezelfde persoon zijn vervaardigd.

Het verband kon worden vastgesteld door een vergelijking tussen de explosieven die op 21 juli werden aangetroffen en de vondst van 16 bommen en ontstekingsmechanismen die eergisteren werden aangetroffen in een Nissan Micra in Luton, ten noorden van Londen. Deze auto is waarschijnlijk gehuurd door de zelfmoordenaar Shehzad Tanweer. Vanaf Luton zijn de zelfmoorddaders met rugzakken per trein naar Londen gegaan. De aanwezigheid van de bommen in de auto wijst er op dat andere terroristen wellicht nóg meer aanslagen wilden plegen.

Vrouw veroorzaakt veel schade door nieuwe auto

Juusjuh had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsIn Best heeft een vrouw erg veel schade veroorzaakt doordat ze haar gloednieuwe auto, een automaat, nog niet goed kende. Toen ze achteruit de parkeerplaats uit wilde rijden drukte ze het gaspedaal in in plaats van de rem.

Bij de nieuwe auto bleken, volgens de 79-jarige vrouw, de pedalen verder van elkaar af te zitten dan haar oude auto. In plaats van de rem drukte ze het gaspedaal in en reed eerst hard achteruit waarbij ze een geparkeerde auto ramde. Toen ze weer vooruit wilde gaf ze weer gas en schoot tegen een voor haar geparkeerde auto aan.

Weer gaf ze gas en schoot ze met slippende banden door twee voortuinen en sneuvelden er een heg en een boom.

Diplomacy website online + screens

Diplomacy is een diepgaande strategie-game waarin de speler met één van de in totaal zeven grootmachten speelt. Het is de bedoeling dat je jouw gekozen land zo sterk en machtig mogelijk maakt, door onder meer stevig te onderhandelen met andere naties. De website is hier te bezoeken.

Enkele features van de game:

quote
- Single player capabilities removing the need for real-world opponents, allowing players to encounter lifelike opponents at any time.
- Graphical negotiation language, allowing efficient communication with humans and AI players alike.
- Multiplayer experience offering both the classic versions of Diplomacy as well as more optimized versions, decreasing the amount of time required of players.
- True diplomacy, allowing players to form agreements and break them without artificial constructs.
- Online server with ranking ladders, tournaments and matchmaking services allowing players to participate in competitions over the Internet or to play by e-mail in addition to playing online.
- In-depth tutorial with step-by-step guiding through the intricacies of Diplomacy.
- Complete strategy guide, offering valuable pointers on how to outsmart your opponents and truly master the game.


En enkele screenshots van Diplomacy:




Politie: Lieuwe van Gogh niet mishandeld

Volgens de politie Amsterdam zijn er geen aanwijzingen dat de 14-jarige zoon van wijlen Theo van Gogh mishandeld is door Marokkaanse jongeren. Er is indertijd wél melding gemaakt van het feit dat Lieuwe van Gogh bedreigd en mishandeld zou zijn, maar uit onderzoek bleek volgens de politie dat er in werkelijkheid niets gebeurd was. De Amsterdamse politie zegt dat er na de moord op de film- en opiniemaker veelvuldig contact geweest is met de moeder van Lieuwe. Ook heeft hij enige tijd beveiliging gehad.

Gisteren vertelde de opa en oma van Lieuwe in het tv-programma NOVA dat hun kleinzoon tot twee keer toe door Marokkanen mishandeld was en dat de politie niets had ondernomen.

Betreuren
De producent van Theo van Gogh, Gijs van de Westelaken, voerde vandaag namens de familie Van Gogh het woord. Volgens hem zijn er wel degelijk twee incidenten geweest. ''Kort na de moord op Theo is Lieuwe tijdens het uitlaten van de hond mishandeld door een paar jongens en hield daar blauwe plekken aan over. Hij durfde dat pas later aan zijn moeder te vertellen. Er is ook géén aangifte van gedaan'', zo zei Van de Westelaken.

Het tweede incident betrof twee jongens die met een pistool, of iets wat daar op leek, aan buurtbewoners vroegen waar Lieuwe Van Gogh woonde. Buurtbewoners belden toen de politie, maar de jongens waren al verdwenen. Twee weken daarna werden de jongens weer gesignaleerd in de buurt. Een politiewagen werd halverwege teruggeroepen, omdat leidinggevenden vonden dat er een arrestatieteam naar toe moest. Bij aankomst waren de jongens wederom al weg, aldus Van de Westelaken.

Hij zei namens de familie Van Gogh het te betreuren dat één zinnetje in een interview zo'n grote affaire is geworden. ''Wellicht hadden de grootouders van Lieuwe het wat subtieler moeten verwoorden, maar die mensen zijn ook niet gewend om in de media te verschijnen.'' Volgens hem is de familie Van Gogh óók niet boos op de politie. Ze betreuren het alleen dat alles zo is opgeblazen en willen graag met rust gelaten worden.

GTA: SA wederom onder vuur

Een 85-jarige vrouw die GTA: San Andreas had gekocht voor haar veertien jaar oude kleinzoon, neemt gerechtelijke stappen tegen Take-Two vanwege de omstreden Hot Coffee content.

Volgens de Associated Press is de bejaarde Florence Cohen uit New York zo kwaad over de verborgen escapades van CJ dat ze een zaak heeft aangespannen tegen Take-Two. Ze klaagt Take-Two aan voor foute, misleidende en bedrieglijke praktijken. De vrouw zegt dat ze dit niet alleen voor zichzelf doet, maar voor alle Amerikaanse consumenten.

De kleinzoon van mevrouw Cohen is veertien, wat theoretisch gezien bij voorbaat al betekent dat het 'M-rated' San Andreas niet geschikt is voor de ogen van de minderjarige. Daarom gooit de vrouw het over een andere boeg en voert als hoofdargument aan dat een 17+ game wel geschikt zou zijn voor haar kleinzoon, maar een 18+ game niet.

Advocaat Laurence D. Paskowitz die de zaak behandelt is van mening dat ouders gewoon geen games voor hun kinderen moeten kopen waarop de 'Adult Only' rating van toepassing is. Volgens hem is het ook de taak van Take-Two om te zorgen dat de game niet meer in handen valt van minderjarigen en vindt hij dat het bedrijf geld terug moet geven aan minderjarige kopers.

Hier houdt overigens het SA-drama nog niet op voor vandaag. In een andere ontwikkeling is de Federal Trade Commission's Division of Advertising Practices bezig met een onderzoek naar de reclamecampagne rond de game. Iets waar Take-Two haar volledige medewerking aan geeft.

De publisher gaf zelf het volgende commentaar.

"[...]
Rockstar Games and Take Two Interactive regret that consumers may have been exposed to content that was not intended to be accessible in the playable version of Grand Theft Auto: San Andreas.
[...]
Going forward, the company will refine the process by which it edits games and will enhance the protection of its game code to prevent such future modifications.
[...]"


De oorlog van nu

Wij zijn in oorlog en de vijand is onder ons. Als ik de zin langzaam en zachtjes voor me uit prevel wordt hij gruwelijker naarmate ik hem vaker herhaal. Zoals sommige woorden iets grappigs en betekenisloos krijgen als je ze een paar keer achter elkaar zegt en zoals de waarheid geschapen kan worden door hem louter te benoemen, zo lijkt de oorlog van nu onwezenlijker naarmate je er vaker over praat. Het is een oorlog die we niet hebben gewild, maar waarover bijna iedereen wel ergens een knagend gevoel heeft dat we er op mondiaal niveau indirect zelf mede verantwoordelijk voor zijn.

Verstappen gaat weer rijden

Jos Verstappen gaat Nederland weer vertegenwoordigen in een autosport-klasse. Hij tekent bij A1 Team Netherlands, wat betekent dat hij zal uitkomen in de nieuwe A1 Grand Prix Series.

Verstappen, die in veel klasses heeft gereden, zal rijden voor het team dat geleid wordt door een andere Nederlandse coureur: Jan Lammers. Vorig jaar november werd bekend gemaakt dat Lammers de Nederlandse 'A1GP Seat Holder' zou worden en sindsdien heeft hij hard gewerkt aan het samenstellen van het team.

"We wilden een team samenstellen waar we als land trots op kunnen zijn, daar zijn we door de overeenkomst met Jos in geslaagd", aldus Lammers. "Hij is zonder twijfel de populairste Nederlandse coureur en zijn resultaten spreken voor zich. Ik ben er zeker van dat de duizenden fans die zijn carrière van dichtbij gevolgd hebben nu met onze nationale vlag zullen zwaaien in deze innovatieve nieuwe klasse."

De eerste race van de 12, zal op 25 september in Groot Brittannië op het circuit van Brands Hatch verreden worden. De rest van de races worden verreden in Duitsland, Portugal, Australië, Maleisië, Dubai, Indonesië, Zuid Afrika, Mexico, Verenigde Staten en China. Het kampioenschap zal tijdens de Europese wintermaanden gehouden worden, een tijd die normaal gesproken buiten het seizoen valt. De klasse is bedacht door Zijne Koninklijke Hoogheid Sheikh Maktoum Hasher Maktoum al Maktoum, lid van de Koninklijke familie van Dubai. De klasse is gebaseerd op het concept waarbij de autosport en zakenwereld elkaar ontmoeten. Een maximum van 25 auto's zal aan iedere race deelnemen. Zij zullen vooral voor de trots van hun land rijden.

"Ik heb altijd gezegd dat ik weer wil racen en met deze nieuwe Formule-klasse deed zich voor mij een prima kans voor", vertelt Verstappen. "In de zomer ga ik lekker genieten van het mooie weer en in de winter ga ik racen. Beter kan het in feite niet."

"Team Nederland zal uit slechts één coureur bestaan en dat ben ik", aldus de Limburger. "Mijn basisconditie is nog prima. Daarbij heb ik het afgelopen jaar voornamelijk doorgebracht in karts, dus ik ben het racen echt nog niet verleerd."

In de A1 Grand Prix serie zullen alle teams met hetzelfde materiaal van start gaan. "Iedereen rijdt met een door Lola gebouwd chassis waarin een Zyrtec-motor (3,4 liter V8) ligt", vertelde hij verder. "De organisatie zorgt voor het vervoer van de bolides, de teams mogen er alleen gedurende de drie GP-dagen aan werken. Na het weekeinde worden alle bolides weer door de organisatie ingenomen, dus van testen tussen de races door is geen sprake. Je moet het als team allemaal tijdens de raceweekeinden doen en dat spreekt mij enorm aan."


Meer info over A1GP kun je vinden op A1GP.com.

Vader rijdt opzettelijk 18-jarige zoon aan

Icoon Binnenlands nieuwsEen 42-jarige man uit Den Bosch is dinsdagavond gearresteerd nadat hij opzettelijk zijn zoon van 18 jaar had aangereden. De jongen fietste door zijn woonplaats, toen hij door zijn vader met een auto geschept werd. De jongen viel op de grond, en kon zichzelf vervolgens in veiligheid brengen door over een hek te klimmen.

Volgens de politie hebben de twee al langer een conflict met elkaar. De 42-jarige vader werd kort na het incident bij zijn woning aangehouden. Hij was in het bezit van de fiets van het slachtoffer. De zoon is voor controle naar het ziekenhuis overgebracht.

Carmarthen contracteert hooligan

Carmarthen Town, een voetbalclub uit Wales die uitkomt in de voorronde van het Uefa Cup-toernooi, heeft een veroordeelde hooligan gecontracteerd. De 26-jarige Craig Hughes, die momenteel een celstraf van 33 maanden uitzit en een stadionverbod van acht jaar heeft, is aangetrokken als spits.

Zijn nieuwe club hoopt dat de gevangenisdirectie bereid is Hughes vrij te geven voor de wedstrijden. Morgen al moet Carmarthen Town aantreden tegen de Ierse club Longford Town. Hughes is een voormalig jeugdinternational die op de tribunes echter een grotere staat van dienst opbouwde dan binnen de lijnen. In 2001 werd hij al eens tot achttien maanden veroordeeld na rellen met fans van Millwall en in september 2003 tuigde hij in Cardiff een supporter van West Ham af.

Herbert naar Jordan

Van 1989 tot 2001 reed Johnny Herbert in de Formule 1. Hierna reed hij onder andere de 24 Uur van Le Mans. Vanaf komende race is hij weer terug in de Formule 1, deze keer in het geel van Jordan. Hij gaat alleen niet rijden, maar wordt sportief directeur. Deze vacature is ontstaan nadat Trevor Carlin, wegens nog steeds onduidelijke redenen, bij het team vertrok.

Het is niet de eerste keer dat Herbert bij Jordan werkt, hij reed ook al in de Formule 3 en Formule 3000 voor het team. "Hoewel ik nooit in de Formule 1 voor Jordan heb gereden, voelt het toch alsof ik weer thuiskom", verklaarde de Brit die vanaf nu onder meer verantwoordelijk is voor de contacten met de coureurs en de sponsors.

Teammanager Collin Kolles is ook erg blij met de nieuwe sportief directeur en hoopt vooral te profiteren van de ervaring van Herbert. "Ik ben erg blij dat ik Johnny in ons team welkom mag heten", aldus Kolles. "Zijn ervaring en kennis van de autosport kunnen voor ons van grote waarde zijn om meer te leren en ons verder te ontwikkelen."


Met dank aan: MaximusF1, Geert1983 en Flem voor de submit

MTV Games komt met Jackass-game

MTV Games, een recentelijk opgezette gamesafdeling van de muziekzender, heeft bekend gemaakt dat het momenteel bezig is met de ontwikkeling van een Jackass game. Het spel is uiteraard gebaseerd op de serie, waarbij het draait om zelfkastijding en andere idiote stunts. Daarnaast werkt het bedrijf aan een game (of games?) gebaseerd op de science fiction serie Aeon Flux en zullen ook de gestoorde metalfreaks Beavis & Butthead terugkeren met een eigen spel.
"[...]
In addition to developing original games, MTV games will also focus on creating games based on our most popular IP. Currently we have games in development for Aeon Flux and Jackass. We are currently exploring opportunities to possibly develop a console game based on Beavis & Butthead.
[...]"


Aldus MTV's directeur interactieve projecten Tony Calandra.

RTL kaapt SBS-programma's weg

Cruise had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Media nieuwsPresentatoren als Dennis Mulder (Klussen & Wonen), Jurgen Smit (Thuis in Nederland), Tim Coronel (AutoXperience) en 'Mental' Theo Nabuurs (MotorXperience) zullen hun programma's met ingang van het nieuwe seizoen op de zenders van RTL Nederland te zien zijn. FAN Media, eigenaar van voorgenoemde gesponsorde programma's, die de afgelopen jaren te zien zijn geweest op SBS6, is overgestapt naar RTL Nederland. De overstap van SBS naar RTL vindt plaats vlak voor de start van het nieuwe tv-seizoen.

Volgens FAN Media kunnen de doelgroepen van de genoemde programma's beter via de zenders van RTL Nederland (RTL4, RTL5 en Yorin/RTL7) bereikt worden dan via die van SBS Broadcasting (SBS6, Net5 en Veronica). Producent van FAN Media, W. Herselman: "Onze thema- en doelgroepengedachte sluit beter aan bij die van RTL. Met de overstap verwachten we onze adverteerders beter te kunnen bedienen en FAN Media de komende jaren verder te kunnen ontwikkelen".

Voorgenoemde programma's zullen vanaf september in het weekend worden uitgezonden op het vernieuwde RTL5. De precieze uitzendtijden zijn nog niet bekend. Oorzaak hiervan is volgens de RTL-woordvoerder het feit dat de overeenkomst die meerdere jaren zal beslaan, vandaag is gesloten.

Tienduizenden gevangenen vrij in Rwanda

In Rwanda zullen vanaf morgen 36.000 gevangenen worden vrijgelaten. Het kabinet in het Afrikaanse land heeft hier het groene licht wordt gegeven. Het gaat onder meer om duizenden mensen (Hutu's) die hebben bekend in 1994 deel hebben genomen aan de genocide op meer dan een half miljoen Tutsi's en gematigde Hutu's, maar hier geen leidende rol in gespeeld hebben. Deze vrijlating wordt gedaan om de overvolle gevangenissen te ontlasten.

Verder zullen mensen die minderjarig waren toen zij hun misdaad begingen, mensen van ouder dan zeventig en zieke mensen worden vrijgelaten, zo meldde de minister van informatie Laurent Nkusi vandaag. Ook gevangenen die nog niet zijn veroordeeld, maar al wel de maximumstrafperiode hebben vastgezeten die staat op het misdrijf waarvoor zij zijn aangeklaagd, zullen vrijkomen. Hun vrijlating is echter voorwaardelijk; als de straf toch hoger uitvalt, kunnen zij weer terug worden gestuurd naar de gevangenis.

De zestien gevangenissen in Rwanda puilen werkelijk uit. Ze zijn gebouwd op 30.000 gedetineerden, maar op dit moment zitten zo'n 83.000 mensen vast. Het is de derde keer sinds 2003 dat er op grote schaal gevangenen worden vrijgelaten. In 2003 werden 25.000 mensen vrijgelaten die misdaden in het kader van de genocide hadden bekend, 5.500 van hen werden later wederom opgepakt; er waren nieuwe bewijzen voor misdagen die zij niet hadden bekend.

Kiesa bestuurt opnieuw derde Jordan

Nicolas Kiesa zal net als tijdens de Grand Prix van Duitsland de derde wagen besturen voor Jordan. Twee weken geleden verklaarde teambaas Collin Kolles nog dat Kiesa voorlopig alleen in Duitsland te zien zou zijn.

Nu is bekend geworden dat de Deen ook morgen zijn rondes mag rijden. Er zijn weer geen mededelingen gedaan over de duur van het contract of over de mogelijkheid dat andere coureurs in actie zullen komen op vrijdag voor Jordan. Dat betekent dat Nicky Pastorelli nog niet direct kans maakt op het derde stoeltje, ondanks dat de Rijswijker testcoureur is bij Jordan.

Met de bekendmaking dat Chanoch Nissany morgen de derde Minardi bestuurt betekent het dat alle teams, behalve Sauber van de mogelijkheid gebruikmaken om een derde wagen in te zetten.

Trailer RTS Legion Arena beschikbaar

Van de RTS Legion Arena is vandaag de eerste trailer verschenen. Legion Arena is een RTS die momenteel in ontwikkeling is bij Slitherine Software en die zich moet onderscheiden door een hoop RPG-elementen evenals een epische verhaallijn toe te voegen aan de RTS basis. Legion Arena speelt zich, zoals de titel al verraadt, af in het klassieke tijdperk, de hoogtijdagen van het Romeinse rijk. Legion Arena zal in oktober verschijnen voor de PC.

De trailer is hier te downloaden.

Deurwaarder vindt verwaarloosde kleuter

psv had ons via de nieuws-submit te melden:

In het Belgische Deurne heeft een deurwaarder woensdag een zeer verwaarloosde kleuter aangetroffen in een flat. De man vond het jongetje in het midden van de woonkamer, liggend in zijn eigen uitwerpselen. Hij bleek alleen thuis te zijn.

De deurwaarder had een slotenmaker laten komen toen de deur niet geopend werd en zag vervolgens de knaap liggen. "We dachten dat het een jongetje van een jaar of anderhalf was" , zo zei hij in een reactie. Later bleek dat het kind drie jaar is, maar een enorme achterstand heeft.

De vader van de kleuter informeerde uren later bij de politie naar zijn zoontje. Hij zou "iets hebben gezien" op de webcam die in de woning stond, waarmee hij waarschijnlijk 'op zijn zoontje paste'. De beide ouders zijn gearresteerd en het jongetje is, net als zijn broertje van vier, opgevangen.

IRA stopt met gewapende strijd

Indra had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Iers Republikeins Leger (IRA) eist van al zijn leden de gewapende strijd in Noord-Ierland te staken. Dit staat in een officiële verklaring van de organisatie, die vandaag werd uitgegeven. Het opheffen van de gewapende strijd geldt vanaf vanmiddag vijf uur, Nederlandse tijd. Afgelopen maandag berichtten Engelse media al dat de IRA op korte termijn met een belangrijke verklaring zou komen.

"Alle IRA-cellen hebben de opdracht gekregen de wapens neer te leggen. Alle vrijwilligers moeten helpen bij de ontwikkeling van democratische en politieke programma's, via exclusief vreedzame middelen", aldus de verklaring. Het lijkt een einde te maken aan het al meer dan dertig jaar durende geweld in Noord-Ierland, hetgeen naar schatting aan meer dan 3300 mensen het leven heeft gekost. De IRA wordt verantwoordelijk gehouden voor 1800 slachtoffers.

De IRA vecht al sinds 1969 jaren om Noord-Ierland onafhankelijk te maken van Groot-Brittannië. De organisatie is van mening dat Noord-Ierland bij Ierland hoort. Eerder liep het "Goede-Vrijdag-akkoord", dat voorzag in een gedeeld bestuur van katholieken en protestanten in Noord-Ierland, in 1998 vast toen de IRA weigerde te ontmantelen. De IRA hoopt dat de verklaring voldoende reden is voor de Britten en de Noord-Ierse protestanten om de vredesbesprekingen te hervatten.

De organisatie wil eveneens een einde aan criminele activiteiten van IRA-leden. Het zegt de doelstellingen voortaan alleen nog via legale, politieke wegen te willen bereiken. "Wij geloven dat er nu een alternatieve weg is om de Britse heerschappij in ons land te beëindigen. "We benadrukken echter wel dat de gewapende strijd legitiem was", aldus de leiders van de IRA, die zeggen "trots" te zijn op de "historische discussie" binnen de groepering. Verscheidene media spreken inmiddels van een "historische verklaring".

De Britse premier Tony Blair noemde de verklaring vanmiddag via een woordvoerder "zeer positief". Hij prees de duidelijke oproep tot een eind aan de gewapende strijd en tot het afzien van "welke andere activiteiten dan ook". "De tweede fase is erg belangrijk", aldus de woordvoerder. Verder sprak hij de hoop uit dat "dit de dag is waar oorlog plaatsmaakt voor vrede" en noemde hij de stap van de IRA van een "ongeëvenaard kaliber".

Ook de Ierse Premier Bertie Ahern reageerde verheugd op de verklaring. In Noord-Ierland zelf waren de reacties een stuk terughoudender. Protestantse leiders reageerden sceptisch en moeten nog maar zien of de groepering zich werkelijk aan zijn belofte houdt.

-
De volledige tekst van de verklaring (Engels).

Honderden doden door noodweer India

B_BOY had ons via de nieuws-submit het volgende herschreven bericht te melden:

In het westen van India zijn de afgelopen drie dagen zeker 444 mensen omgekomen door aardverschuivingen en overstromingen. Er heerst enorm noodweer in het land; er viel in de afgelopen 24 uur bijna een meter regen, de zwaarste regenval in de geschiedenis van het land. Meer dan honderd mensen worden nog vermist, naar hun wordt naarstig gezocht, maar voor velen wordt voor het leven gevreesd.

De helft van de doden zou zijn gevallen in Bombay, met vijftien miljoen inwoners de hoofdstad van Maharshrta. Het waterpeil in deze metropool is inmiddels wel iets gezakt, maar luchtfoto's laten zien dat de stad voor een groot deel nog onbereikbaar is door de overstromingen. In het water drijven lichamen van dode mensen en dieren, de bussen en treinen rijden niet en pas sinds kort kunnen vliegtuigen er weer stijgen en landen. In grote delen van de stad is de stroom nog immer uitgevallen.

De verwachtingen zijn dat het noodweer nog enkele dagen aan zal houden.

Wereldkampioene Pittman niet naar WK

Jana Pittman zal de wereldkampioenschappen atletiek in Helsinki aan zich voorbij moeten laten gaan. De Australische wereldkampioene op de 400 meter horden heeft last van een blessure aan haar rug. Pittmans landgenoten Paul Burgess (polsstok) en Sarah Jamieson (1.500 meter) zeiden al eerder af met blessures.

Twee jaar geleden in Parijs behaalde Pittman in Parijs goud met 53.22. De Australische heeft laten weten zich nu volledig te willen richten op de Gemenebestspelen van volgend jaar.

Bij Pittman werd een haarscheurtje in een van de ruggenwervels geconstateerd. Pittman wil geen risico lopen op blijvende schade en zal pas terugkeren als de rug volledig is hersteld.

FC Twente weigert te spelen

FC Twente heeft woensdagavond geweigerd om te spelen tegen de Twentse amateurselectie op het voetbalveld van Sportclub Enschede.

De ploeg van trainer Rini Coolen vond het veld te slecht en vreesde blessures. De wedstrijd is nu verzet naar donderdagavond. Sportclub Enschede heeft begrip getoond voor het besluit maar wijst met de beschuldigende vinger naar de gemeente Enschede. Die zou er zorg voor moeten dragen dat het veld speelklaar zou zijn, maar bleef daar in gebreke. Vanavond zal de wedstrijd op het veld van stadgenoot Rigtersbeek worden gespeeld.

Eerder weigerde ook BV Veendam ook al te voetballen. Op het veld van Oude Pekela stond een wedstrijd gepland tegen de Spaanse club Almeria CF, maar de grasmat was echter zo lang en gevuld met kuilen dat men besloot de oefenwedstrijd uit te stellen en op een andere locatie te spelen.

Gary Grigsby's World at War demo

Matrix Games en 2by3 Games hebben de eerste publieke demo van Gary Grigsby's World at War uitgebracht. De demo bevat twee trainingsscenarios en het gehele scenario van de campagne van 1941. De training is vooral gericht op beweging, combat, productie en onderzoek. Daarnaast bevat de demo een volledige handleiding voor de gamers die graag meer willen weten over het spel. De 1941 campagne begint met Operation Barbarossa, de Duitse invasie van de Sovjet Unie, en eindigt in de zomer van 1942. De speler kan de campagne spelen met elk van de vijf mogendheden uit die tijd. Ook de aanval op Pearl Harbor is onderdeel van de campagne.


Je kunt de demo hier downloaden. (291.66MB)

Donner: wet tegen terreurverheerlijking

jmakkink en Chris.nl hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsMinister van Justitie Piet Hein Donner heeft plannen om het verheerlijken, bagatelliseren, goedpraten of ontkennen van genocide, terreur of oorlogsmisdrijven te straffen. Hij stelt een maximumstraf van een jaar voor. Daarnaast wil Donner rechters de mogelijkheid geven om mensen uit hun ambt te kunnen zetten als zij van hun positie misbruik maken door het opruien of haatzaaien, zoals het recruteren voor de jihad. Deze ontzetting zal niet alleen gelden voor recidivisten, maar ook zogenoemde first offenders.

Donner stelt dat "grievende uitlatingen de verhoudingen tussen bevolkingsgroepen op scherp kunnen zetten en de radicalisering bevorderen". De CDA-minister zegt in een reactie het volgende hierover: "De schok van een zeer ernstig misdrijf is zo groot dat verheerlijking, vergoelijking, bagatellisering of ontkenning daarvan burgers diep kan kwetsen en tot grote onrust in de samenleving kan leiden. Daarom zijn dergelijke uitlatingen afkeurenswaardig en strafwaardig als ze de openbare orde ernstig verstoren of kunnen verstoren".

De bewindsman vindt dat de overheid de taak heeft het publieke debat, waarbij volgens hem de vrijheid van godsdienst en meningsuiting voorop staat, binnen aanvaardbare grenzen te houden. "Strafwetgeving is nodig als laatste schakel in de aanpak van mensen die misbruik maken van hun grondwettelijke vrijheden ten koste van anderen", aldus minister Donner.

Sony komt met witte PSP en firmwareupdate

Gepaard met de aankondiging van Sony over het uitbrengen van een ceramisch witte PSP heeft ze ook laten weten dat er een nieuwe firmwareversie klaar te hebben voor de handheld. Het gaat om versie 2.0 en deze bevat enkele zeer interessante updates. Volgens Sony blijven alle instellingen na het updaten bewaard.
De PSP die op 1 september in Europa uitkomt zal ook v2.0 bevatten.

quote
Updatelog v2.0

Network updates

  • Internet browser added.
    Macromedia Flash is NOT supported; web pages that use Flash will not be displayed correctly, obviously.

    Video updates

  • Jump function added (UMD Video and UMD Music).
  • A-B repeat fuction added (UMD Video, UMD Music, and videos stored in Memory Sticks)
  • "4:3 mode" added (videos storied in Memory Sticks)
  • Sound mute function added (videos stored in Memory Sticks)
  • MP4 (AVC) playback support added

    Music updates

  • Can accept music tracks in Atract3 Plus format from "Sonicstage" under version 3.2
  • MP4 (AAC) and Wave (Linear PCM) playback support added

    Photo updates

  • Wallpaper function added
  • Wireless image receiving function added
  • Support for TIFF, GIF, PNG, and BMP formats added

    Settings updates

  • "Korean language" added to "System Settings > System Language"
  • "Character set" added to "System Settings"
  • "Theme Settings" added
  • "Internet Browser startup limit" added to "Security Settings"
  • "WPA-PSK (TKIP)" added to security method in "Network Settings"

  • Voor meer info over het updaten van je PSP en het downloaden van de firmware, kijk hier.

    Justitie niet in beroep vonnis Mohammed B.

    PIM4EVER had ons via de nieuws-submit te melden:

    Icoon misdaad nieuwsJustitie is 'heel tevreden' met het vonnis dat is geveld over de moordenaar van Theo van Gogh, Mohammed B. Daarom gaat het Openbaar Ministerie niet in hoger beroep tegen de levenslange gevangenisstraf, ondanks het feit dat B. niet levenslang het kiesrecht is ontnomen, een van de eisen van het OM. Dit is donderdag bekendgemaakt door het parket.

    In een reactie zegt justitie: "Het OM vindt dat het vonnis, ook al volgt het niet op alle punten ons oordeel, recht doet aan de ernst van de zaak en de schok in de samenleving. (...) Het OM heeft dan ook besloten niet zelfstandig in beroep te gaan.". Afgelopen dinsdag werd al duidelijk dat justitie blij was dat de rechtbank bewezen achtte op vier van de zes punten dat Mohammed B. uit terroristisch oogmerk handelde. Volgens persofficier van justitie H. Festen is dit de eerste keer in de Nederlandse rechtspraak dat een dergelijke terroristisch oogmerk is bewezen.

    Het is aan Mohammed B. om te besluiten al dan niet in hoger beroep te gaan tegen het gevelde vonnis. Mocht B. hiertoe besluiten voor 9 augustus, dan zal het Openbaar Ministerie dit alsnog ook gaan doen.

    Lance Armstrong wil wellicht de politiek in

    Icoon politiek buitenland nieuwsEx-wielrenner Lance Armstrong sluit een toekomstige politieke carrière niet uit. De 33-jarige Texaan, die bekend staat om een uitgesproken mening, liet in een gesprek met het Amerikaanse tijdschrift Time ontvallen dat hij wel oren heeft naar een dergelijke loopbaan.

    Armstrong won afgelopen zondag voor de zevende achtereenvolgende keer de Tour de France, wat meteen ook zijn laatste wedstrijd als professioneel wielrenner werd. De Amerikaanse president George W. Bush is een persoonlijke vriend van de sportman, hoewel de twee het politiek gezien niet altijd eens lijken te zijn. Zo is de geldverslindende oorlog in Irak Armstrong een doorn in het oog, zo meldde hij onlangs in een interview. "Het grootste negatieve punt van de oorlog in Irak is wat we zouden kunnen doen met al dat geld. Wat kost de oorlog in Irak per week? Een miljard dollar? Misschien wel een miljard dollar per dag", aldus Armstrong in USA Today.

    "Ik denk dat hij een krachtige politicus met veel ontzag zou zijn, naar ik hoop ook voor de juiste partij", zei senator John Kerry, de Democratische uitdager van Bush bij de laatste presidentsverkiezingen, die op uitnodiging van de wielrenner bij de finish van de Tour de France in Parijs aanwezig was. "Wat hem zo geweldig maakt in de Tour de France en als sportman is zijn vermogen zich te focussen, zijn discipline, intelligentie, zijn strategisch inzicht en uiteraard zijn uithoudingsvermogen", zei Kerry, die meent dat deze kwaliteiten Armstrong ook ver in de politiek kunnen brengen.

    Lance Armstrong en John Kerry
    Lance Armstrong kreeg dit weekend bezoek van John Kerry

    Rosset weg als Zwitserse Daviscup-captain

    Marc Rosset is niet langer captain van het Daviscup-team van Zwitserland. De voormalige tennisser kreeg niet langer het vertrouwen van zijn tennissers.

    De nummer één van de wereld en beste speler van Zwitserland, Roger Federer, bracht Rosset op de hoogte. "De beslissing was unaniem en dat heb ik Marc verteld", aldus Federer. De precieze redenen hield Federer voor zich. "Maar hij zal altijd een grote persoonlijkheid blijven in het Zwitserse tennis." Rosset was sinds 2002 captain van het team.

    Film: She Hate Me

    De nieuwe Spike Lee joint is een aanklacht tegen onder andere Bush, de corrupte farmaceutische industrie, Amerika's bekrompen visie op (bi-)seksualiteit en de onderbelichte morele dilemma's van een klokkenluider.
    She Hate Me, met in de cast klinkende namen als Woody Harrelson, Monica Bellucci, Ellen Barkin en John Turturro (die een imitatie van The Godfather weggeeft), is ondertussen ook nog een romantische komedie over één man en 18 lesbiennes. Vertilt Spike Lee zich niet een beetje?

    She hate Me

    Sato's plek bij BAR onzeker

    Volgens de geruchten moet Takuma Sato blij zijn als hij volgend jaar nog bij BAR rijdt. De Japanner, die vooral door de invloed van Honda in het team kwam, rijdt steeds meer in de schaduw van Jenson Button.

    Sato is de enige coureur die dit seizoen nog geen punten heeft gehaald, met uitzondering van Robert Doornbos, die pas een race heeft gereden. "Het is tot nu toe een moeilijk seizoen, daarover is geen twijfel mogelijk", geeft de 28-jarige Japanner zelf toe.

    Over een mogelijke opvolger wordt druk gespeculeerd. De mogelijkheid bestaat dat Rubens Barrichello bij het Britse team gaat rijden, maar Minardi-coureur Christijan Albers zou kans hebben. De Nederlander schijnt meerdere teamchefs met zijn prestaties bij Minardi te overtuigen van zijn kwaliteiten.

    Het managemant van Albers wil hierop op dit moment geen commentaar geven. "Op dit moment concentreren we ons op het seizoen 2005", vertelde zijn manager Varoissieau tegenover F1Racing.de. "We willen nog geen commentaar geven op speculaties over volgend seizoen."

    Gratis game(s) bij aanmelding bij Xbox Live

    Xbox bezitters die voor 31 augustus een nieuwe Xbox Live account aanmaken krijgen een gratis spel naar keuze. Je krijgt de keuze uit drie titels namelijk: Forza Motorsport, Conker: Live and Reloaded of Dead or Alive: Ultimate. Als je bij de eerste 200 aanmeldingen hoort dan krijg je alledrie de spellen opgestuurd.

    Hier kan je je inschrijven om gebruik te maken van deze actie. Voor de aanmelding bij Xbox Live en de hiervoor genoemde pagina moet hetzelfde e-mail adres gebruikt worden.

    Eerste informatie over Spinout

    Spinout is een originele race-titel die eruit ziet als een mix tussen Super Monkey Ball en WipEout. Het is de bedoeling dat je in je ronde voertuig, om precies te zijn je Xorb, zo snel mogelijk een parcours aflegt waarbij je verschillende obstakels tegen zult komen.

    Spinout zal verschijnen voor de PlayStation 2 en de PlayStation Portable, en van beide versies zijn hieronder een aantal screens te bekijken. Over een mogelijke releasedatum is nog niets bekend.

    PSP-versie

    PS2-versie

    Historisch: Hongarije 1997

    In de afgelopen twintig jaar is het maar een paar keer voorgekomen dat de regerend wereldkampioen het jaar erop geen enkele race won. Buiten Nigel Mansell en Alain Prost, die als kampioen met pensioen gingen, gebeurde het Jacques Villeneuve in 1998 en Nelson Piquet in 1988. Damon Hill kon in 1997 ook op dit lijstje worden bijgeschreven, maar op een haar na waren de zaken anders gelopen voor de Brit.

    Hill was in 1996 wereldkampioen geworden bij het oppermachtige team van Williams-Renault. Hij won acht van de zestien races en bleef zijn voornaamste rivaal met negentien punten voor. Toch koos hij er voor het jaar erop niet bij Williams te blijven, maar bij het kleine achterhoedeteam Arrows te gaan rijden als teamgenoot van Pedro Diniz. Arrows had het jaar ervoor onder de naam Footwork slechts één punt gescoord.

    Het seizoen 1997 ging Hill niet goed af. Hij kwalificeerde zich continu achter in de middenmoot, tot het weekend van de Hongaarse Grand Prix. Op een koel en bewolkt circuit wist hij zijn Arrows op een derde startplaats te zetten, achter Michael Schumacher's Ferrari en Jacques Villeneuve's Williams. De volgende dag was het echter stukken warmer en veel coureurs hadden voor de verkeerde band gekozen.

    Hill had een goede bandenkeuze gemaakt en ging bij de start direct Villeneuve voorbij. Schumacher ging er ook als een haas vandoor, met Hill in zijn kielzog. Terwijl Irvine de rest van het veld ophield, zette Schumacher alles op alles om Hill kwijt te raken. Hij wilde echter te hard en al na zes ronden vormden zich blaren op zijn banden. Vijf ronden later dook Hill in de eerste bocht aan de binnenkant van de Ferrari en pakte de leiding.

    Damon Hill reed een magistrale race. Hij wist continu zijn voorsprong op zijn concurrenten te vergroten en had drie ronden voor de finish een voorsprong van 35 seconden op Jacques Villeneuve, toen het mis ging. "Toen ik het gas losliet, kwam het pedaal niet omhoog," verklaarde Hill later. "Drie of vier bochten later kon ik niet meer schakelen."

    Een hydraulisch probleem veranderde de Arrows in een kreupel dier. Hill kon de wagen nog in de derde versnelling krijgen, maar ook de aandrijving begon kuren te vertonen. Terwijl Hill wanhopig probeerde de wagen in het gareel te krijgen door snelle slingerbewegingen te maken, werd hij over het gras ingehaald door Villeneuve. De Canadees won de race, Hill wist uiteindelijk de Arrows op negen seconden achterstand op een tweede plaats over de finish te krijgen.

    Aartsrivaal Schumacher zei na de race dat hij had gehoopt dat Damon zou winnen: "Damon zou het hebben verdiend." Hill zou zich slechts nog één keer in de kijker te rijden, door een jaar later in een Jordan de krankzinnige regenrace op Spa-Francorchamps te winnen. Aan het einde van 1999 verliet hij de Formule 1, om meer aandacht te besteden aan zijn gezinsleven.

    King of the Hill

    King of the Hill is een leuk spelletje van miniclip waarbij het de bedoeling is dat je je heuvel beschermt door middel van het afschieten van vier vuurballen naar de vijand. Je kunt het spel hier vinden. Maar de reden dat ik dit plaats is dat er een subtiele variant op is gemaakt die je hier kunt vinden. In de variant kunnen je 'doorspoelen' naar het gewenste level. Het is trouwens nog steeds mogelijk om het aantal kills hieronder neer te zetten, want het doorspoelen heeft daar geen invloed op.

    Nissany vrijdagcoureur bij Minardi

    Minardi heeft zojuist bekend gemaakt dat de officiële testcoureur van het team, Chanoch Nissany, komend weekend vrijdagtester wordt.

    De 41-jarige Israeliër, die in Boedapest woont, reed vorig jaar al 1600 testkilometers voor het team. Ook reed hij in Hongarije, België en Italië in de Formule 3000.

    "Zoals het er nu voor staat is dit een eenmalig optreden voor Nissany, die een hechte band heeft met Boedapest. Hij zal hopelijk als held ontvangen worden op de Hungaroring komende vrijdag", aldus het persbericht van Minardi.

    Stoddart is blij met zijn optreden: "We vinden het leuk dat Nissany, na een uitgebreide testsessie, de rol van vrijdagrijder tijdens de Grand Prix van Hongarije op zich wil nemen. Ik weet zeker dat hij, naast het binnenhalen van een hoop extra informatie voor onze technische staf, ook een hoop zal bijdragen in het positieve beeld van de Formule 1 in zowel Hongarije als in Israël waar hij erg populair is. Dit draagt zeker bij aan het totaalbeeld van het wereldkampioenschap."

    Blogspot haalt homohaatlog Mohootje offline

    Icoon Binnenlands nieuwsOp aandringen van het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) heeft Blogspot, een onderdeel van Google, de weblog Mohootje.blogspot.com offline gehaald. Volgens een woordvoerder van het MDI riep de site op tot geweld tegen homo's. Met een verwijzing naar de terreuraanslagen in Madrid en Londen werd onder meer opgeroepen de Amsterdamse Gay Pride te verstoren.

    "De site bevatte rabiate anti-homo teksten en oproepen tot geweld met concrete aanwijzingen voor tijdstippen en plaatsen om homo's aan te vallen", stelt Marco Hughes van het MDI. Ook stond er een concrete oproep met adresgegevens om een opvangcentrum voor jonge homofiele moslims in Amsterdam aan te vallen. Het meldpunt kreeg ongeveer 45 meldingen binnen over de weblog, waaronder een van VVD-politica Anne Lize van der Stoel, voorzitter van het stadsdeel Amsterdam-Centrum.

    ErtanHet MDI heeft de identiteit van de maker niet kunnen achterhalen. Weblog GeenStijl meldde echter gisteren dat de beruchte logger Ertan K. de persoon achter Mohootje is. K. bleek eerder verantwoordelijk voor de weblogs Ertan.nl en CyberDjihad. Hij omschrijft zijn blogs zelf als satire. Op ErTaN.blogspot.nl ontkent K. achter Mohootje te zitten: "Ik wil eenieder er nadrukkelijk op attenderen dat ik totaal niks met dit weblog te maken heb. De aangiften van minister Verdonk, Boris Dittrich en het MDI hebben er toe geleid dat ik, in afwachting van de dagvaarding, tot inkeer ben gekomen. Ik heb er ontzettende spijt van dat ik op de tere, lange tenen heb staan stampen van de niet-islamitische Nederlander. Mijn wel gemeende excuses."

    Zware straffen voor Mexicaanse voetbalbond

    De wereldvoetbalbond FIFA heeft Mexico een extreem hoge boete opgelegd. De Mexicaanse voetbalbond, de FMF moet een bedrag van 480.000 euro betalen omdat het land tijdens de Confederatiebeker twee voetballers naar huis stuurde zonder bekend te maken dat beiden spelers op doping betrapt waren.

    De mondiale voetbalbond bekritiseerde de Mexicaanse bond in felle bewoordingen en noemde de handelswijze van de bond lichtzinnig. De spelers Aaron Galindo en Salvador Carmona werden op 22 juni naar huis gestuurd, de twee voetballers hadden, voorafgaand aan het toernooi in Duitsland, een positieve plas ingeleverd.

    Tevens kreeg de voorzitter van de FMF, Jose Alberto de la Torre, een boete van 13.000 euro en zal teamarts Luis Serrano 3300 euro moeten betalen. De voorzitter van de medische commissie van de Mexicaanse voetbalbond, Nicolas Zurur, mag bovendien twee jaar zijn ambt niet uitoefenen. De FMF kan nog in beroep tegen de straffen gaan.

    Inmiddels zijn de twee voetballers voor één jaar geschorst door de Mexicaanse voetbalbond. In eerste instantie werd het duo om " disciplinaire redenen" naar huis gestuurd. Maar nadat in de Mexicaanse en Duitse media druk gespeculeerd was over het gebruik van doping, kwam de bond met de werkelijke reden op de proppen, Galindo en Carmoba waren betrapt op gebruik van nandrolon.

    Waterpolovrouwen tiende op WK

    De Nederlandse waterpolovrouwen zijn bij het wereldkampioenschap zwemmen als tiende geëindigd. Het team van bondscoach Paul Metz verloor, na verlenging, de wedstrijd om de negende plek met 10-11 van Cuba.

    Na de reguliere speeltijd was de stand 8-8. Na de eerste helft stond Nederland nog met 6-3 voor, maar in de tweede periode van de verlenging dolf het het onderspit.

    Danay Gutierrez was verantwoordelijk voor de winnende goal. De Cubaanse was met zeven treffers de absolute uitblinker van de wedstrijd. Bij het vorige WK in Barcelona eindigde Oranje nog als zesde.

    Polarium komt naar de GameBoy

    Volgens het Japanse gamesblad Famitsu werkt Nintendo aan een versie van Polarium voor de GBA. Polarium verscheen eerder op de Nintendo DS en is een puzzelgame waarin de speler door middel van het trekken van een ononderbroken lijn zwart- en witgekleurde blokjes om moet draaien tot alle blokjes in een rij dezelfde kleur hebben. Hoe dit precies gaat werken zonder stylus is nog onbekend.

    De Challenge-Mode is geschrapt, maar er zitten wel veel meer verschillende puzzels in de Puzzle-Mode (Stage-Mode), namelijk 365. In de Puzzle-Mode is er geen tijdslimiet. Die is er wel in de Attack-Mode, waarin de speler een random puzzle voor zich krijgt die hij in zo kort mogelijke tijd op moet lossen. Tenslotte is er net als in de DS-versie een Edit-Mode om zelf puzzels te maken.

    Er worden drie extra panels toegevoegd om de gameplay spannender te maken. Kotei Panels hebben groene zijkanten. Als deze weggehaald worden vallen de tegels die erboven lagen naar beneden. Hurdle Panels zijn blauw en vormen een obstakel waarover de speler niet heen kan gaan. Multi Panels werken als een soort 'joker', ze zijn tegelijkertijd zwart en wit en verdwijnen als de tegels in de rest van de rij ofwel allemaal zwart ofwel allemaal wit zijn.
    De kleuren van de tegels zijn naar smaak aan te passen om het spel een wat kleurrijker aanzien te geven.

    In Japan moet het spel al op 13 oktober aanstaande in de winkel liggen. Over een eventuele release in de rest van de wereld is nog niets bekend.


    De DS-versie van Polarium

    'Kate Moss niet in cocaïne-coma'

    Icoon Showbiz nieuwsDe Britse krant Sunday Mirror moet een artikel over topmodel Kate Moss rectificeren. De krant beweerde in januari dat Moss in de zomer van 2001 tijdens een verblijf in Barcelona bewusteloos was geraakt na het consumeren van 'grote hoeveelheden' cocaïne.

    De rechter bepaalde dat de Sunday Mirror behalve een rectificatie een niet nader genoemde som geld aan Moss dient te betalen. De 31-jarige Moss had na het verschijnen van het artikel een rechtszaak aangespannen om de krant voor smaad te laten vervolgen.

    Schreuder niet naar finale 50 meter rugslag

    Hinkelien Schreuder is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van de 50 meter rugslag bij het WK in Montreal. In de halve finales kwam ze met een tijd van 29,61 tot de zestiende en langzaamste tijd.

    De Nederlandse was hiermee slechter dan in de series en kwam bij lange na niet in de buurt van haar Nederlands record dat op 28,94 staat. "Hier ben ik niet blij mee", baalde ze na haar race. "Ik kwam een paar keer in de lijnen terecht. Verder weet ik niet wat er fout is gegaan."

    Roda JC kansloos tegen Valencia

    Roda JC lijkt te zijn uitgeschakeld in de halve finales van de Intertoto Cup. De ploeg van Huub Stevens ging met 4-0 onderuit tegen Valencia.

    De boeman voor Roda was Rufete, die liefst drie treffers maakte: twee voor rust en ééntje na de pauze. De verdediger Moretti maakte er vlak voor tijd 4-0 van. Voorafgaand aan de wedstrijd had Valencia trainer Quique Flores de nodige vrees gehad voor de snelle spitsen van het team uit Kerkrade, maar die spitsen konden gisteren weinig uitrichten. Bij Valencia speelde Patrick Kluivert 57 minuten mee, voordat hij werd gewisseld. Volgende week woensdag is de return.

    Waarschijnlijk speelt Valencia in de volgende ronde tegen het Hamburger SV van Rafael van der Vaart. De Duitsers wonnen met 1-0 bij Sigma Olomouc en waren eigenlijk de hele wedstrijd oppermachtig. Mpenza had al een paar dotten van kansen gemist, alvorens Van der Vaart de bal vlak na rust in de kruising schoot.


    Uitslagen Heenwedstrijden halve finales Intertoto:

    Valencia (Spa) – Roda JC (Ned) 4 – 0
    Lazio Roma (Ita) – Olympique Marseille (Fra) 1 – 1
    Zalgiris Vilnius (Lit) – Cluj (Roe) 1 – 2
    Wolfsburg (Dui) – RC Lens (Fra) 0 – 0
    Deportivo la Coruna (Spa) – Newcastle United (Eng) 2 – 1
    Sigma Olomouc (Tsj) – Hamburger SV (Dui) 0 – 1

    Uitslagen 2e Voorronde CL

    Celtic lijkt na de eerste wedstrijd van de tweede voorronde van de Champions League al uitgeschakeld. De nummer twee van Schotland verloor met 5-0 tegen Artmedia Bratislava.

    Halenar was de grote held bij Artmedia met drie treffers. Een kwartier voor tijd stond het nog 2-0, maar in de laatste vijftien minuten werd Celtic genadeloos op de pijnbank gelegd. Een dramatisch debuut voor de nieuwe trainer Gordon Strachan. Verder was er nog de opvallende ontsnapping van Lokomotiv Moskou, dat vlak voor tijd nog tegen een 1-0 achterstand aankeek tegen het Macedonische Rabotnicki. Een goal van Sychev voorkwam echter een afgang.

    Dinsdag waren er al een aantal wedstrijden, waaronder die van Liverpool. De houder van de Champions League kwam verrassend op achterstand tegen het nietige Kaunas, maar dankzij goals van Cissé, Carragher en Gerrard werd de scheve situatie weer rechtgetrokken. Ook Anderlecht (met een goal van Goor) deed zijn plicht tegen Neftchi: 5-0. Dat kon niet worden gezegd van Trabzonspor, dat met 3-1 onderuit ging tegen Anorthosis. Vrijdag wordt er alvast geloot voor de indeling van de derde voorronde, met onder meer Ajax.


    Uitslagen Heenwedstrijden 2e Voorronde:

    Dinamo Tblisi (Geo) - Bröndby (Den) 0 – 2
    Dinamo Kiev (Oek) - FC Thun (Zwi) 2 – 2
    Anorthosis Famagusta (Cyp) – Trabzonspor (Tur) 3 – 1
    Anderlecht (Bel) - Neftchi Bakoe (Aze) 5 – 0
    Valerengen (Noo) - Haka (Fin) 1 – 0
    FBK Kaunas (Lit) - Liverpool FC (Eng) 1 – 3
    Dudelange (Lux) - Rapid Wien (Oos) 1 – 6
    Partizan Belgrado (SeM) - FC Sherif (Mol) 1 – 0
    FC Artmedia Bratislava (Slw) - Celtic (Sch) 5 – 0
    Shelbourne (Ier) - Steaua Boekarest (Roe) 0 – 0
    Malmö FF (Zwe) - Maccabi Haifa (Isr) 3 – 2
    Rabotnicki (Mac) - Lokomotiv Moskou (Rus) 1 – 1
    Tirana (Alb) - CSKA Sofia (Bul) 0 – 2
    Debrecen (Hon) - Hajduk Split (Kro) 3 – 0

    Hackett zwemt WR 800 meter

    De Australiërer Grant Hackett heeft met een wereldrecord de 800 meter vrije slag gewonnen op het wereldkampioenschap zwemmen in Montreal.

    De 35-jarige zwemmer stond als topfavoriet aan de start. Al vanaf de start lag hij voorop en vergrootte zijn voorsprong ieder baantje. Halverwege was Hackett ruim drie seconden sneller dan het wereldrecord. Naar mate hij dichterbij de finish kwam verloor hij steeds meer tijd. Zijn eindtijd was 7.38,65. Daarmee was hij een halve seconde sneller dan het oude wereldrecord van zijn landgenoot Ian Thorpe. Hij zwom bij het WK van 2001 in Fukuoka 7.39,16.

    Laatste reviews en specials
    special
    Random Pics van de Dag #1258
    special
    VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
    special
    Random Pics van de Dag #1256
    special
    Random Pics van de Dag #1255
    special
    VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
    special
    FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
    ©FOK.nl e.a.