FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 12 februari 2003

Nederlands Elftal wint van Argentinië

Het Nederlands Elftal heeft vanavond in de oefenwedstrijd met Argentinie gewonnen met 1-0. Oranje domineerde bijna de gehele wedstrijd, maar wist maar met één kans het doel te treffen

Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam van Giovanni van Bronckhorst, die in de 87e minuut een afstandsschot onverwachts het doel in zag vliegen. De wedstrijd was tot dan toe een vrij voorspelbare, met veel balbezit voor Oranje en weinig kansen voor de Argentijnen. Niemand had dan ook meer verwacht dat 1 van de partijen nog een doelpunt zou kunnen maken.

In de 1e helft begon Oranje voortvarend. De ploeg van Dick Advocaat en Willem van Hanegem combineerde goed en speelde de bal snel rond. Daarbij werden een aantal goede kansen gemaakt, die niet werden afgerond door onder andere Patrick Kluivert. Argentinië kwam in de eerste helft niet verder dan twee gevaarlijke counters.

De tweede helft leek een kopie van de 1e. Het was weer Oranje die het spel maakte, en Argentinie die loerde op de counter, die ze dan ook vaak gevaarlijk uitspeelden. Wéér miste Kluivert een aantal kansen maar ook Waterreus (vervanger van de geblesseerde Van der Sar) wist het doel schoon te houden. In de laatste minuten van de wedstrijd bezorgde Van Bronckhorst Oranje alsnog de zege, door van afstand de Argentijnse doelman Cavallero te verschalken.

Bloggavanganza!!

Update
De deadline is verstreken en alle mailtjes zijn ontvangen. De komende paar dagen (om iedereen even rustig de tijd te geven, ook de mensen die niet 24/7 aanwezig kunnen zijn) gaan we het bespreken, dus verwacht niet al te lang daarna antwoord.

Iedereen van wie SpuitElf een mailtje heeft ontvangen zal antwoord terug krijgen, ongeacht of je het bent geworden of niet.


Bloggavaganza!!
Nee, geen slechte parodie op een slecht... Iets... Gewoon een semi-pakkende titel die kennelijk zijn doel heeft bereikt. Hij heeft jou aandacht getrokken.

"Wat is nu het geval?"
Wij, als crew van het weblog van FoK!, een van 's lands grootste weblogs, zijn op zoek naar nieuwe collega's. Ben je een enthausiaste web-grasduiner die niets liever doet dan langs vreemde en vermakelijke sites surfen, dan ben je waarschijnlijk een perfecte Blogger!

"Wat verwachten jullie van me?"
Niet eens zoveel, maar mocht je langs leuke of interessante site's komen, hadden we graag dat je ze hier plaatst, zodat andere mensen vrolijk met je mee kunnen lachen.

"Wat levert het mij op!"
Een buitenhuis aan de Costa Brava. Een driedaagse vliegreis naar New York. Een bus Pringles. Een ferme handdruk. Een prettige samenwerking met je medecrewleden, verantwoordelijkheden in de Crew en eens in de zoveel tijd een goede beurt van een hete FoKster die geilt op je "Weblog-Crew" tagje. Het heeft dus ook zijn voordelen.

"Hey lul, doe mij eens zo'n leuke en afwisselende taak!"
Ja? Wil je ons joinen? Nou, is goed, stel een mailtje op met daarin de standaard sollicitatie-gegevens. Dus je naam, een kort stukje over jezelf, een korte uitleg over waarom jij graag ons team wilt versterken, en waarom we jou aan moeten nemen, hoeveel blogs je denkt te kunnen submitten, hoe je aan blogs denkt te komen en een naaktfoto.

Stuur dit mailtje voor 19 Februari 2003, 20.00u naar SpuitElf@fok.nl en alles komt goed! Zet trouwens wel even in de titel van de email dat het om "Sollicatie Weblogcrew" gaat, anders is er een kans dat je email, samen met de porno en de spam, voor junk word aangezien.

Voorbeeld sollicitatie-mail. Hoe het wél moet.

Quote:
Naam:
Nietzman, Of, Jelmer.

Iets over mezelf:
Ik ben een pathetische nerd zonder enige vorm van leven. Al neuk ik flink vaak, met een groot aantal aan anonieme gelijkwaardige sexuele geslachtspartners. In de tijd dat ik niet actief ben in het schoolse-puber cirquit, nerd ik een heleboel op het internet, waar ik heel vaak leuke en interessante sites tegenkom, die ik graag met de wereld wil delen!

Waarom wil ik crew worden?
Ik geil op het statusje.
Ik ben een hele sympatieke en communistisch ingestelde gozer die zijn kennis van leuke en interessante sites graag met de rest van de wereld wil delen. Ik denk dat ik mijn eigen communistische heilstaatje het beste door middel van een prominente rol in de Weblog-crew kan oprichten.

Hoeveel blogs denk je te kunnen posten?
Veel meer dan jullie Weblog aankan!
Een stuk of 2 of 3 op een dag moet wel voor me te doen zijn!

Waar haal je je Blogs weg?
Van sites waar jullie niet komen natuurlijk, zodat het allemaal vers matteriaal is waar jullie van zullen smullen!

Suc6!

'Golden goal' wordt 'Silver goal'

Na een tweedaags overleg heeft de UEFA in Nyon besloten om de 'golden goal' te gaan vervangen door de 'silver goal'. Wat houdt dat in? In plaats van dat een wedstrijd nu is afgelopen als er een doelpunt valt in de verlenging [golden goal], wordt de helft waarin dat doelpunt valt [silver goal] nog gewoon uitgespeeld. Valt het doelpunt dus in de eerste helft van de verlenging wordt deze helft gewoon uitgespeeld. Maakt de tegenpartij daarin ook nog een doelpunt wordt er over gegaan naar een tweede helft verlenging met dezelfde regels.

De nieuwe aanpak gaat in bij de knock-out ronde van de Champions League, volgend seizoen. Ook wordt die van toepassing bij de eindronde van de strijd om de Europese titel, in 2004 in Portugal.


De Weblogcrew zoekt collega's

"Wat is nu het geval?"
Wij, als crew van het weblog van Fok!, een van 's lands grootste en best bezochte weblogs, zijn op zoek naar nieuwe collega's. Ben je een enthousiaste web-grasduiner die niets liever doet dan langs vreemde en vermakelijke sites surfen, dan ben je waarschijnlijk een perfecte Blogger!

"Wat verwachten jullie van me?"
Niet eens zoveel, maar mocht je langs leuke of interessante site's komen, hadden we graag dat je ze plaatst op ons weblog, zodat andere mensen er ook van kunnen 'smullen.'

"Wat levert het mij op!"
Veel. Helaas geen bergen met geld of auto's van de zaak. Fok! blijft een community die 'draait' op vrijwilligers, maar lol zul je er zeker in hebben. Als crew krijg je trouwens wel je eigen verantwoordelijkheden, waar je ook mee zult moeten kunnen leven.

"Ja, ik heb tijd te veel, dit lijkt me wel wat!"
Is goed, stel een mailtje op met daarin de standaard sollicitatie-gegevens. Dus je naam, een kort stukje over jezelf, een korte uitleg over waarom jij graag ons team wilt versterken, en waarom we jou aan moeten nemen, hoeveel blogs je denkt te kunnen submitten en hoe je aan blogs denkt te komen. (Verder kan je natuurlijk je hart luchten.)

Stuur dit mailtje naar SpuitElf@fok.nl en alles komt goed! (inzendingen kunnen tot 19 februari tot 20.00 ingestuurd worden')

Baby in buik overleeft zelfmoord moeder

Casey had ons via de newssubmit het volgende vertaalde bericht te melden:

In Mexico Stad heeft een zwangere vrouw zelfmoord gepleegd door voor de metro te springen. Wellicht dacht ze dat, als het mocht mislukken, het beter was om dichtbij een ziekenhuis te zijn; ze sprong namelijk bij station' Hospital General' (Algemeen Ziekenhuis).

Hoewel ze zelf door de metro vermorzeld werd, en dus ook het leven liet, kon haar nog ongeboren baby door het daadkrachtig optreden van de nooddiensten gered worden. De baby (een meisje) ligt nu op de Intensive care.

''Noord-Korea kan VS raken met raket''

wildhagen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Amerikaanse veiligheidsdiensten hebben vandaag laten weten dat Noord-Korea lange-afstandsraketten heeft, die het westen van de Verenigde Staten kunnen bereiken. De raketten, die nog niet zijn getest, zouden een nucleaire lading kunnen vervoeren.

Intussen heeft vandaag het Internationaal Atoomenergie-agentschap (IAEA) Noord-Korea, vanwege schending van alle internationale afspraken, aangegeven bij de VN-Veiligheidsraad. Noord-Korea heeft de IAEA-inspecteurs in december het land uitgezet en zijn kerncentrale weer opgestart.

Volgens Noord-Korea wordt die kerncentrale alleen voor vreedzame doeleinden gebruikt. Het land heeft vandaag bemiddeling door Groot-Brittannië gevraagd in het conflict met de Verenigde Staten. De Britse regering zou haar invloed op Washington kunnen aanwenden en de Amerikanen kunnen overhalen directe besprekingen te beginnen.

Bijna 2 jaar cel voor expres aanrijden van man

bumberklevers had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ex-marinier S. N. uit Apeldoorn is vanmiddag door het Gerechtshof in Arnhem veroordeeld tot 20 maanden cel en 2 jaar rijontzegging. N. kreeg deze veroordeling omdat hij op 17 oktober 2001 in het centrum van Apeldoorn uit racistische motieven een Turkse man expres aanreed.

Het incident vond plaats 5 weken na de aanslag op het WTC in New York. Na een avondje stappen in Apeldoorn uitte N. samen met een collega zijn ongenoegen over de aanslag: "Alle moslims moeten dood", "kanker Islam" en "Islam bombarderen", riepen zij over straat.

Een Turkse man voelde zich beledigd door deze discriminerende leuzen en daarop volgde een vechtpartij. Toen die afgelopen leek reed N. echter ineens met hoge snelheid van achteren in op de Turk, de toen 31-jarige M. Citak. Het slachtoffer liep hierbij 21 botbreuken en een hersenschudding op. N. was eerder al door Defensie ontslagen naar aanleiding van deze zaak.

Kamer stemt in met sturen Patriots

Een grote meerderheid van de Tweede Kamer is vanmiddag akkoord gegaan met het Kabinetsbesluit, om Patriot-antiraketsystemen inclusief bemanning naar Turkije te sturen. De PvdA, SP en GroenLinks stemden tegen.

De beoogde twee nieuwe regeringspartijen CDA en PvdA stonden recht tegenover elkaar. Het CDA steunt het besluit, omdat het om "een puur preventief-defensief verzoek" van Turkije gaat. De PvdA vindt dat het kabinet pas tot levering had mogen besluiten als de NAVO het daarover eens was geworden.

Demissionair Minister De Hoop Scheffer van Buitenlandse Zaken zei dat het heel normaal is dat Nederland een NAVO-bondgenoot helpt, als die zich bedreigd voelt. Hij deed vergeefs nog een dringend beroep op de PvdA om met het sturen van de patriots akkoord te gaan.

Het debat werd bij tijden op het scherpst van de snede gehouden, omdat Wouter Bos eerder had aangegeven dat hij het eens zou zijn met het sturen van de Patriots. De VVD gaf nog een sneer naar CDA en PvdA, met de opmerking dat als deze partijen het al niet eens kunnen worden over het buitenlandsbeleid, hoe ze dat dan ooit op binnenlandsbeleid denken te bereiken.

Gelijkspel Servie-Montenegro

In groep 9 van het EK kwalificatietoernooi voor het EK van 2004 in Portugal liet Servië-Montenegro (het vroegere Joegoslavie) dure punten liggen tegen Azerbeidjan.

Servië domineerde de complete wedstrijd, alleen nadat het de wedstrijd gewonnen dacht te hebben, deden 2 toevalstreffers van Azerbeidjan de Serven alsnog de das om. Het werd in het laatste half uur 2-2 door 2 blunders aan Servische kant.

Azerbeidjan, dat hiervoor nog nóóit had gescoord in dit kwalificatietoernooi, verdiende hiermee het eerste punt voor het land in een EK kwalificatieduel. Servië had bij winst zijn 2e plaats (die recht geeft op een play-off voor de EK kwalificatie) kunnen verstevigen ten opzichte van de nummer 3, Italië.

HMG reageert op Idols geruchten

In een e-mail aan de FOK!ker die onder andere in zijn weblog het hele verhaal rond de Idols geruchten bijhoudt, reageert de Holland Media Groep vandaag op de geruchten rond de Idols finale. Hierin stellen ze dat de geruchten 'gewoonweg niet waar zijn' en dat ze 'gebaseerd zijn op volstrekte onzinargumenten'.

Verder stelt HMG dat het programma Idols geen enkel belang heeft bij het laten winnen van een bepaalde kandidaat en dat bovendien de stand per computer binnenkomt. Deze stand wordt één op één overgenomen op de presentatiekaartjes.

Ook deelt HMG mede dat een Volkskrant journalist, wiens stuk aanstaande zaterdag gaat verschijnen, tijdens de afgelopen uitzending mee heeft mogen kijken en niets vreemds heeft kunnen constateren. Edwin Evers en Jeroen van Inkel, die beide in hun radioprogramma's de geruchten ter sprake stelden, zijn ook uitgenodigd om te komen kijken.

Jong Oranje verliest van Jong Zuid-Korea

De beloftes van Jong Oranje hebben in een oefenwedstrijd in het Olympisch stadion verloren van hun Zuid-Koreaanse leeftijdsgenoten

Het werd vanmiddag 0-1 voor de Koreanen door een doelpunt van Jun-son Seng in de 64e minuut. Romano Denneboom werd een kwartier later met rood van het veld gestuurd door de Deense scheidsrechter.

In het Olympisch Stadion waren 3000 toeschouwers bijeen gekomen om Jong Oranje te zien spelen tegen de Jonge Koreanen. De Nederlanders waren kansloos tegen het sterk spelende Korea. Ze creerden geen enkele kans, 2 afstandsschoten waren de enigste wapenfeiten van de ploeg die wordt getrained door Wim Koevermans.

Zoetebier komt er weer aan

Edwin Zoetebier, de keeper van Feyenoord, heeft gister zijn rentree gemaakt met Jong Feyenoord tegen SHO uit Oud-Beijerland

Zoetebier was erg tevreden over zijn come-back. Het ging erg lekker maar helemaal tevreden is hij nog niet. Het trappen van de ballen vanaf de grond gaat nog niet zoals hij zou willen dus voor de volle honderd procent voelt Zoetebier zich nog niet. Zoetebier denkt zelf dat het nog een paar dagen zal duren voordat hij pijnvrij is. "De blessure die ik aan mijn pezen had, is zo goed als over. Ik had nu alleen nog wat last van de blessure onderaan mijn knie, die ik onlangs heb opgelopen".

Zoetebiers laatste wedstrijd was in oktober uit tegen Juventus. Daarna werd hij vervangen door Patrick Lodewijks.

Braziliaan verbruit het bij RKC Waalwijk

RKC Waalwijk zegt samenwerking met Braziliaanse speler op
De Braziliaanse verdediger Jean Brustolin heeft het verbruid bij RKC Waalwijk. De verdediger die met een Italiaans paspoort op amateurbasis uitkwam voor de Waalwijkse club is niet meer welkom bij deze.
Jean Brustolin kwam deze zomer over van het Italiaanse Udinese. In de winterstop vertrok de verdiger naar Brazilie, maar zijn terugkeer laat op zich wachten. De club heeft hierop besloten de samenwerking met onmiddelijke ingang stop te zetten. Via zijn zaakwaarnemer is te kennen gegeven dat hij niet meer welkom is.

Schmeichel vreest voor einde van zijn carrier

Einde aan imposante carrière voor 39-jarige doelman Peter Schmeichel?

Peter Schmeichel vreest dat zijn carrière aan het einde van dit seizoen is afgelopen. De 39-jarige doelman van Manchester City moest de afgelopen wedstrijden missen wegens een kuitblessure. Afgelopen zondag tegen Manchester United viel hij opnieuw voortijdig uit. Vooruit kijken durft Schmeichel niet meer. 'Verder kijken dan deze blessure is niet mogelijk', aldus Schmeichel. 'Als je me zou vragen of ik door zou gaan met voetballen als ik fit zou zijn, zou ik ja zeggen. Maar dit zijn geen gelukkige tijden voor me. Het is bijzonder demotiverend.'
Ook het contract van de doelman loopt dit seizoen af, maar hij was al in gesprek met Manchester City over een verlenging van één jaar van het contract. Schmeichel heeft die gesprekken, zolang hij nog geblesseerd is, op sterk water gezet. Over twee weken hoopt Schmeichel weer in het doel te staan als de club het moet opnemen tegen Arsenal voor de competitie.

Borstoefeningen populair in Bangkok

Dunk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Thailand worden tegenwoordig speciale trainingen gehouden om de borsten van de vrouwelijke bevolking wat op te peppen, zoals je we al eerder meldden. De oefeningen moeten vrouwen die bang zijn voor de beelden van grote borsten van Westerse vrouwen, die in de media verschijnen, helpen.

Gezondheidsinstanties zeggen dat de Thaise borsten misvormd worden door verkeerd geimporteerde bh's. De eerste training, die in de hoofdstad Bangkok werd gehouden en was georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, trok vele deelneemsters.

Een groep dansers liet vrouwen zien hoe ze hun borstomvang kunnen vergroten zonder zich te wenden tot plastische chirurgie. "Veel vrouwen weten niet dat het dragen van een goede BH en het trainen van de borsten hun droom kan laten uitkomen," aldus dokter Pennapha Subcharoen.

Een foto van de oefening is op de website van Ananova te vinden.

"Londen bedreigd door grote aanslag"

doedelzak13 vertaalde voor ons het volgende bericht, waarvoor dank!

De terroristische dreiging die op Londen is gericht is 'van het kaliber 11 september', zo meldt John Reid, voorzitter van de Britse Labour-partij.

Hij sprak deze woorden terwijl de belangrijkste toegangswegen en de grootste luchthaven van Londen voor de tweede opeenvolgende dag zwaar worden beveiligd door 1500 soldaten en speciale politiediensten.

Reid sprak de suggestie dat de operatie slechts een politiek-strategische zet zou zijn om steun onder het Britse volk te vergaren, heftig tegen. 'Dit is geen spelletje. De dreiging heeft dezelfde aard als de aanslagen die duizenden levens eisten in New York.'

De speciale maatregelen duren in elk geval tot en met zaterdag. Het einde van een islamitisch feest op die dag wordt in verband gebracht met een mogelijke aanslag door moslim-extremisten.

[Update]AGOVV mag toetreden

Na 32 jaar zal Alleen Gezamenlijk Oefenen Voert Verder het komend seizoen in het betaald voetbal terugkeren. AGOVV is voor de tweede maal en nu dus definitief door de KNVB geschikt bevonden om tot het betaald voetbal toe te treden.

AGOVV moet nog enige plaatselijke vergunningen verleend krijgen, maar verder staat niets de toetreding met ingang van komend seizoen nu nog in de weg. In de tijd die resteert worden voorts nog enige voorzieningen aangebracht in het stadion Berg en Bos. In de nabije toekomst hoopt AGOVV een nieuw onderkomen te realiseren.

12 februari 2003:
Jurrie Koolhof zal Stanley Menzo als nieuwe coach gaan opvolgen, Menzo beschikte niet over de juiste papieren. Koolhof is afkomstig van Emmen, vorig jaar was hij actief voor de Graafschap. Koolhof tekent een contract voor twee jaar met een optie voor nog een jaar.

AGOVV stapt in betaald voetbal

Na 32 jaar zal Alleen Gezamenlijk Oefenen Voert Verder het komend seizoen in het betaald voetbal terugkeren. AGOVV is voor de tweede maal en nu dus definitief door de KNVB geschikt bevonden om tot het betaald voetbal toe te treden.

Jurrie Koolhof zal Stanley Menzo als nieuwe coach gaan opvolgen, Menzo beschikte niet over de juiste papieren. Koolhof is afkomstig van Emmen, vorig jaar was hij actief voor de Graafschap. Koolhof tekent een contract voor twee jaar met een optie voor nog een jaar.

Meer voetbalnieuws? Bekijk de Voetbalmanager van Fok!

Leeftijd heelal 13,7 miljard jaar

Esposa, Rogier, Jorn_Z en gerritdekzijl hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een nieuw wetenschappelijk onderzoek van de NASA heeft het mogelijk gemaakt de leeftijd van het heelal veel nauwkeuriger te bepalen dan ooit. Het onderzoek werd gedaan met behulp van een satelliet, welke zich op 1,5 miljoen kilometer van de Aarde bevindt, die de kosmische achtergrondstraling in kaart heeft gebracht. Uit dit onderzoek is gebleken dat het heelal zo'n 13,7 miljard jaar oud is, met een foutmarge van maar één procent.

De NASA denkt nu dat er eerder structuren ontstonden, dan er ooit gedacht was. De eerste sterren zouden al 200 miljoen jaar na de Big Bang licht produceren.

Politie schoot officier van Justitie neer

Het arrestatieteam dat op 29 januari met geweld een gijzeling in het paleis van Justitie beëindigde heeft de officier van Justitie Van der Krabben, die door de gijzelnemer werd vastgehouden, zelf neergeschoten. Dat zeggen bronnen binnen de politie.

Bij de bevrijding werd de 20-jarige gijzelnemer doodgeschoten, nadat hij het vuur op de politie had geopend. Van der Krabben zou zijn neergeschoten om de dader gemakkelijker te kunnen raken. Deze gebruikte de officier als menselijk schild, maar heeft zelf nooit op hem gericht.

Van der Krabben werd in de schouder geraakt en lag enige tijd in het ziekenhuis.

Minderjarige verdachte gooit stoel naar aanklager

Woensdag heeft een minderjarige verdachte een stoel naar advocaat-generaal A. Koers-Van der Linden gegooid, in één van de zalen van het gerechtshof in Amsterdam. Dat heeft een woordvoerster van het gerechtshof vandaag bevestigd.

Twee weken geleden kwamen de gerechtsgebouwen van Arnhem en Assen al in het nieuws, door een tweetal incidenten. Daarbij kwamen twee mensen om het leven en een derde persoon raakte gewond. Hierdoor werd de vraag naar betere veiligheidsmaatregelen neergelegd bij de Raad voor de rechtspraak. Inmiddels onderzoeken zij de mogelijkheid tot het invoeren van een nieuwe, landelijke standaard voor het beveiligen van gerechtsgebouwen.

Inmiddels is tegen de stoelgooier aangifte gedaan. De aanklaagster zelf raakte niet gewond.

Frauderende ex-manager Microsoft plots overleden

legacythe2nd had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 32-jarige Daniel Feussner, een voormalige manager bij softwaregigant Microsoft, is plotseling overleden. Hij overleed in het Overlake Hospital Medical Center.

Daniel Feussner kwam al eerder in het nieuws vanwege een oplichtingsschandaal. Microsoft stelt zijn werknemers namelijk in staat om software tegen hoge kortingen te kopen, mits ze alleen thuis gebruikt worden. Daniel lapte deze regels echter aan zijn laars en maakte zo'n 9 miljoen dollar winst door de software te verkopen (uiteraard tegen lagere prijzen). Afgelopen december werd hij uiteindelijk gearresteerd.

De doodsoorzaak is nog niet bekend.

Mount Everest krijgt internetcafé

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Over een niet al te lange tijd wordt er een internetcafé op de Mount Everest geopend. Dat maakt het café meteen het hoogst gelegen internetcafé ter wereld; het is namelijk gevestigd op 5300 meter, zo'n 2 uur lopen van een basiskamp. Er is echter een klein probleem: Er is geen stroom beschikbaar op die hoogte. De bedenker van het café, Tsering Gyalzen, denkt dit echter eenvoudig te kunnen oplossen met behulp van generatoren en zonnebatterijen. Hiermee zou hij acht laptops aan de praat kunnen krijgen.

Elk jaar komen er zo'n 19.000 tot 50.000 bergbeklimmers naar het gebied toe. De bedenker van het café vermoedt dan ook dat deze mannen of vrouwen ook wel eens een mailtje naar huis willen sturen. De winst van het café gaat echter niet naar hemzelf toe, maar naar een stichting die de vervuiling van de Mount Everest probeert tegen te gaan.

Onschuldige man vergeten na acht jaar cel

C3La had ons via de newssubmit het volgende te melden, en herschreef het ook:

Een 28 jarige man in India heeft acht jaar onschuldig in een cel doorgebracht. In 1994 werd hij vrijgesproken, maar zijn advocaat bleek te zijn overleden.
Zijn familie bracht hem hiervan ook niet op de hoogte: nu hij op vrije voeten is, ziet zijn familie hem liever ook weer vertrekken omdat zij nu al te weinig te eten hebben.

14 jaar geleden werd hij na een familie-vete in zijn geboortedorp samen met 5 anderen opgepakt en veroordeeld tot levenslang. De vijf anderen zijn toendertijd wel vrijgelaten.

Lammetje met zes poten geboren

C3La had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Maandagavond stond een schaapsherder uit Nuenen na een bevalling met een lammetje met zes poten in zijn handen. 'Ik dacht dat er nog twee lammeren moesten komen, want ik voelde zoveel poten, maar het werd er maar één', aldus de herder over wat hij noemt 'een natuurlijke misser'.

Het is vrijwel zeker uniek dat er een schaapje met zes poten wordt geboren. Voorzitter Erik Reuse van de Landelijke Vereniging Professionele Schaaphouderij in Roosteren kan het haast niet geloven: 'Het is heel bijzonder, zeker als het nog leeft.'

Schaapherder Adriaans, eigenaar van het dier verklaarde: 'Hij is kerngezond en heeft nergens last van'.

De twee extra voorpoten van het lammetje zijn vastgegroeid aan het borstbeen en kunnen dus alleen operatief worden verwijderd. Maar dat hoeft niet, zegt Adriaans, want Hermes, zoals het diertje heet, heeft er geen last van. Adriaans wil het diertje zo lang mogelijk in leven houden: 'Ik kijk wel hoe lang het goed gaat'. Het gros van zijn lammeren is bestemd voor de slacht.

Acuña inzetbaar voor Feyenoord

Jorge Acuña is vanaf morgen beschikbaar voor Feyenoord

De Chileense middenvelder beschikt sinds gister over een machtiging voor een verlopig verblijf in Nederland. Eerder ontving hij al de werkvergunning. Met al deze papieren zit Acuña op dit moment in het vliegtuig naar Nederland.

Na zijn landing vanmiddag vertrekt hij eerst naar Eindhoven waar de Chileense selectie een trainingsstage afwerkt. Deze groep zal vanavond ook de vriendschappelijke interland van Nederland-Argentinië bijwonen. Vanaf morgen is Acuña op het trainingsveld van Feyenoord te vinden om zo met de selectiegroep mee te trainen.

De Chileen is topfit. In afwachting op zijn papieren heeft hij flink getraind op het sportcomplex van de nationale bond in Chili en daarnaast heeft hij zijn conditie op pijl gehouden in zijn eigen vrije tijd. Feyenoord heeft Jorge Acuña vastgelgd voor drieënhalf jaar.

MP3 files leveren problemen op in Tweede Kamer

Tientallen FOK!kers hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De automatiseringsafdeling van het parlement heeft onlangs bij kamervoorzitter Weisglas alarm geslagen omdat de vele gigabites aan muziek- en filmbestanden voor steeds grotere problemen zorgen bij het goed draaiend houden van het belangrijke computernetwerk.

Volgens de afdeling doet onder de meer backup, die elke nacht wordt gemaakt, er steeds langer over. 's Ochtends, wanneer het automatiseringspersoneel aan de hun werkdag begint, is de backup vaak nog niet eens gemaakt. Het proces is dan nog aan de gang.

Besloten is nu, omdat de Kamer niet wil opdraaien voor de auteursrechten die voor gedownloade muziek moet worden betaald, om vanaf begin maart alle muziekbestanden rigoureus van het computernetwerk te verwijderen. Daarbij zullen ook de mp3-tjes vermomd als een of ander document worden opgespoord en gewist.

Tweede slachtoffer aanslag op Van Hout ook dood

De man die zwaargewond raakte bij de liquidatie van Cor van Hout is dinsdagavond alsnog aan zijn verwondingen overleden. Robert ter H, 36 jaar oud, werd op vrijdag 24 januari samen met Van Hout op klaarlichte dag neergeschoten in Amstelveen.

Ter H. en Van Hout hadden even daarvoor met twee anderen in een Chinees restaurant geluncht. Na het eten liepen de twee mannen naar buiten, en werden zij beschoten vanaf een motor. Ook Ter H. werd daarbij geraakt. De 45-jarige Van Hout, vooral bekend van de Heineken ontvoering in 1983, overleed ter plekke. Mede slachtoffer Ter H. werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Irak verleent visa voor 'menselijke schilden'

Maikel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een groep van ongeveer 50 westerse anti-oorlogactivisten hebben dinsdag een visum gekregen om Irak binnen te komen, alwaar zij het plan hebben om een 'menselijk schild' te vormen om een mogelijke aanval van Amerika tegen te gaan. Tijdens een persconferentie in de Turkse hoofdstad vertelde een vrijwilliger dat er nagedacht wordt over de mogelijke westerse slachtoffers die zullen gaan vallen wanneer er aangevallen wordt. "Ik ben een Amerikaans menselijk schild op deze reis naar Bagdad om de oorlog tegen te gaan", zegt vrijwilliger John Rosse.

Ze reizen in één grote konvooi richting Bagdad en zodra ze daar aankomen zullen ze zich verspreiden naar verschillende plekken rond en in Bagdad.

Skelet bij Stonehenge komt uit Europa

MeTaL-NL had ons via de newssubmit het volgende te melden (en hij vertaalde deze lap ook zomaar):

Archeologen zijn weer een stapje dichter bij de onthulling van Stonehenge (UK), nadat ze ontdekten dat het skelet dat ze eerder hadden opgegraven waarschijnlijk van een immigrant uit de Alpen afkomstig is.

Het complete skelet van de man was gevonden bij opgravingen eerder dit jaar en dateert van 2300 jaar voor Christus. Het skelet was omringd door ongeveer 100 items, waaronder gouden haardecoraties, de vroegste gouden objecten uit de Britse geschiedenis.

Tests op het skelet, ook bekend als de 'Amesbury Archer', wezen uit dat de herkomst in centraal Europa ligt, zodoende dat men er ook vanuit gaat dat het dus niet Brits is.

Door onderzoeken op de tanden kwamen ze uit bij Zwitserland, Oostenrijk, of Duitsland. Dr. Andrew Fitzpatrick, Wessex Archaeology, gelegen in Salisbury (UK) zei: "We hebben lang vermoed dat het de mensen uit het Europees continent waren die het metaalwerk naar de Britten brachten, en de 'Archer' is weer een belangrijk bewijs dat deze theorie waar is."

Verdere tests op het skelet door Wessex Archaeology wezen uit dat de man tussen de 35 en 45 jaar was toen hij stierf en dat hij stevig gebouwd was. Een tweede skelet van een jongere man, van 20 a 25 jaar, die gevonden werd getooid met 2 gouden haardecoraties en klei in zijn mond, werd eveneens in hetzelfde graf gevonden.

Analyses op de botten gaven de uitslag dat de twee gevonden skeletten met elkaar verwant waren, waarschijnlijk waren ze vader en zoon. De jongere man was opgegroeid in de omgeving van Stonehenge, Midlands of Schotland.

Het graf werd op ongeveer 5 kilometer van Stonehenge af gevonden, in de buurt van Amesbury in Wiltshire, tijdens opgravingen door Wessex Archaeology. Er zijn verder ook tests op de gouden haardecoraties gedaan. Dit wees onder andere uit dat deze van 2470 voor Christus zijn. Enkele koperen messen die ook in het graf werden gevonden wezen aan dat deze uit Spanje en Frankrijk kwamen, wat weer bewijs oplevert over het bestaan van een wijd handelsnetwerk wat ze hadden in het begin van de bronstijd.

Roy Keane international af

Roy Keane zal niet meer voor het Ierse nationale team uitkomen.

De middenvelder geeft er de voorkeur aan om zich nog een tijdje bij Manchester United verdienstelijk te maken. Keane (31) had eerder deze week de nieuwe bondscoach Brian Kerr reeds van dit nieuws verwittigd. In zijn besluit woog mee dat doktoren een terugkeer in de Ierse ploeg onverstandig vonden.

Keane debuteerde in 1991 en kwam het afgelopen WK door een conflict met bondscoach Mick McCarthy niet meer aan spelen toe. Roy Keane volgt met deze stap Dennis Bergkamp die eerder tot hetzelfde besloot.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1266
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
©FOK.nl e.a.