Nederlands Elftal wint van Argentinië

Redactie FOK!frontpage
Het Nederlands Elftal heeft vanavond in de oefenwedstrijd met Argentinie gewonnen met 1-0. Oranje domineerde bijna de gehele wedstrijd, maar wist maar met één kans het doel te treffen

Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam van Giovanni van Bronckhorst, die in de 87e minuut een afstandsschot onverwachts het doel in zag vliegen. De wedstrijd was tot dan toe een vrij voorspelbare, met veel balbezit voor Oranje en weinig kansen voor de Argentijnen. Niemand had dan ook meer verwacht dat 1 van de partijen nog een doelpunt zou kunnen maken.

In de 1e helft begon Oranje voortvarend. De ploeg van Dick Advocaat en Willem van Hanegem combineerde goed en speelde de bal snel rond. Daarbij werden een aantal goede kansen gemaakt, die niet werden afgerond door onder andere Patrick Kluivert. Argentinië kwam in de eerste helft niet verder dan twee gevaarlijke counters.

De tweede helft leek een kopie van de 1e. Het was weer Oranje die het spel maakte, en Argentinie die loerde op de counter, die ze dan ook vaak gevaarlijk uitspeelden. Wéér miste Kluivert een aantal kansen maar ook Waterreus (vervanger van de geblesseerde Van der Sar) wist het doel schoon te houden. In de laatste minuten van de wedstrijd bezorgde Van Bronckhorst Oranje alsnog de zege, door van afstand de Argentijnse doelman Cavallero te verschalken.