FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 29 december 2002

Mannen met 600 kilo vuurwerk gepakt

Hoos55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen zaterdag heeft de douane op de A67 nabij Bladel een 47 jaar oude man uit Arnhem en zijn zoon aangehouden. De twee vervoerden 600 kilo vuurwerk, waaronder tweehonderd Chinese rollen en veertig vuurpijlen.

De man had het vuurwerk op vrijdag in Belgie gekocht maar toen sloeg de vrees omgepakt te worden toe. Hij overnachtte in Belgie en de volgende dag haalde zijn zoon hem met een oprijwagen op. Ze zetten het busje waarin het vuurwerk lag erop en zo leek het alsof de twee met een kapotte auto huiswaarts keerden.

De douane kreeg echter argwaan toen ze dozen boven de ramen van het busje zagen uitsteken. De twee werden naar de kant gehaald voor een controle alwaar het vuurwerk werd aangetroffen.

KLM-vlucht onderbroken vanwege bolletjesslikker

Hoos55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteren is een KLM-vlucht van Lima naar Amsterdam onderbroken, omdat een passagier onwel was geworden. Het toestel landde op het vliegveld Shannon in het westen van Ierland. De 19-jarige man, die waarschijnlijk de Estse nationaliteit had, bekende dat hij bolletjes cocaïne had geslikt.

De man werd snel naar een ziekenhuis in Limerick overgebracht, maar daar overleed hij. Die Ierse krant Examiner meldt dat artsen in het lichaam van de man in totaal 90 capsules met cocaïne vonden.

Snelheidsduivels met 207 kilometer p/uur over A16

Gravit had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie Rotterdam Rijnmond heeft gisteravond op de A16 ter hoogte van Ridderkerk twee snelheidsduivels van de weg gehaald. De twee mannen uit Stellendam, 20 en 21 jaar oud, reden waar 100 kilometer per uur was toegestaan maar liefst 207 kilometer per uur.

Aanvankelijk zagen de twee snelheidsduivels de politieauto die de achtervolging inzette voor een derde snelheidsduivel aan en reden ze met dezelfde snelheid verder. Toen de agenten tussen de twee auto's gingen inrijden, wisten ze de twee uiteindelijk van de weg te halen. Beide mannen moesten hun rijbewijs inleveren.

Buste Filipijnse ex-president opgeblazen

Boogey55 (vertaald!) en Beetle hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De enorme betonnen buste van ex-president Marcos van de Filipijnen, die hij liet maken om onsterfelijk te worden, is opgeblazen. Het holle standbeeld verloor zijn neus, voorhoofd, kin en ogen. Het gevaarte, dat uit de rotsen naar voor stak, werd gebouwd in 1980.

Het is niet duidelijk wie voor deze ontploffing verantwoordelijk is. Mogelijk zijn er rovers in het spel, op zoek naar de legendarische schat die Marcos ergens verstopt zou hebben. Daarvan is echter geen spoor gevonden.

Supporters belagen Ratelband met tondeuse

-Frankie, Hoos55, moi, Ribert, Respect en Alter-egoist hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Leden van de harde kern van voetbalclub PSV zijn Emile Ratelband met een tondeuse te lijf gegaan. Ze scheerden slechts een lok van zijn haardos af. Lijfwachten konden voorkomen dat de haren van Ratelband nog verder werden toegetakeld. De leider van Lijstratelband.nl was op werkbezoek in Eindhoven.

De politicus beloofde de supporters een herkansing als hij bij de Tweede-Kamerverkiezingen van 22 januari 31 Kamerzetels haalt. "Dan mogen jullie me overal kaalscheren."

Meer voetbalnieuwtjes? Bekijk ook eens de Voetbalmanager van Fok!

PSV-aanhangers belagen Ratelband met tondeuse

Leden van de harde kern van voetbalclub PSV zijn Emile Ratelband met een tondeuse te lijf gegaan. Ze scheerden slechts een lok van zijn haardos af. Lijfwachten konden voorkomen dat de haren van Ratelband nog verder werden toegetakeld. De leider van Lijstratelband.nl was op werkbezoek in Eindhoven.

De politicus beloofde de supporters een herkansing als hij bij de Tweede-Kamerverkiezingen van 22 januari 31 Kamerzetels haalt. "Dan mogen jullie me overal kaalscheren."

Adam's Family...

Gisteravond heb ik een tijdje zitten rouwen. rouwen om wéér een klein stapje naar de totale verkrachting van elke vorm van goede smaak. Gisteravond was namelijk de pilot van 'Adam's family' op SBS6 te zien.
Op MTV en Yorin is al tijden 'The Osbournes' te zien, en de Tros heeft al besloten dat het als publieke omroep graag mee wil doen aan de verkrachting van 'smaak' door Belgische 'De Pfaffs' uit te zenden. SBS6 wil graag een stapje verder. Alsof de rioolzender nog niet genoeg schade had toegebracht door het aannemen van Piet Paulusma en het opgraven van Pim Fortuyn, gaf het Adam Curry volledige controle over de te maken afleveringen van 'Adam's family.' Adam wou controle. Adam wou bepalen wat er te zien zou zijn. Adam wou een perfect gezinnetje, wekelijks op tv. Een heerlijke aflevering persoonsverheerlijking waar Adam zichzelf maar wat graag op af wou... Adam wou graag één grote ego-trip op TV.

Ja, een egotrip. 'Adam's Family' is niets meer dan een aaneengesloten stuk zelfverheerlijking van 'de bekendste emigranten van Nederland.' Adam Curry heeft geld. en hij doet niets liever dan dat tonen aan de bevolking van Nederland door mismaakte nep-entertainmentgedrochtjes de Nederlandse huishoudens in de sturen. Adam woont mijn zijn echtgenote Patricia Paay en dochter Christina in een groot huis, op een wijds landgoed, vlak over de grens bij Belgie. Dit uiteraard vanwege het gunstige belastingsklimaat. Export-rijkdom, om het zo maar te zeggen, iets wat de uitdrukking 'Baggertv uit het land van K3' volledig op zijn plaats drukt.

Maargoed, gaat het nou echt zo geweldig bij The Adams? Lijktmeniet, zo zien we in de eerste, speciale kerstaflevering van 'Adam's Family' de oma van het gezin een blaadje doorbladeren, totdat ze bij een foto van Britney Spears in een weinig verhullende outfit komt en afkeurende opmerkingen maakt: "Ik ben blij dat ik uit Amerika ben, is dit nou fatsoen?" Zou oma doorhebben dat ze zelf, door mee te spelen in dergelijke dementie-tv, hard meewerkt aan het verneuken van het laatste beetje fatsoen wat er nog in dít land te vinden is? Of heeft ze niet door dat één kamertje verder het 8 jarige dochtertje van de familie op de bank ligt te janken omdat haar navelpiercing is begonnen te etteren? "Ja, die piercing is haar eigen keuze." Aldus mama Patricia. Great parenting!

En ach.... Of het dochtertje daadwerkelijk 8 jaar is, weet ik natuurlijk niet, maar vanwege de vele peuter-facelifts zal dit waarschijnlijk ook zeer lastig vast te stellen zijn. Moeders voorbeeld doet volgen, so to speak. Dochtertje Christina had trouwens ook nog behoorlijk wat moeite met het oplezen van de auto-cue. Het sterretjes-dom is kennelijk nog niet aan haar voorbesteed. Ik heb meelij met het kind... ik vraag me af hoe lang het duurt voordat papa Adam dochter Christina een baby-borstvergroting laat ondergaan om eventueel tegenvallende kijkcijfers weer op te krikken.

Verder was de show nogal doorspekt met lame cliché's... Zoals een hond die zogenaamd in het huis had gepoept, regelrecht uit 'The Osbournes' gejat, een kat die achter een muis aanzat en hem na een half uur nog niet had.... Ik wil niet eens weten hoeveel stuntpoep en nepmuizen ze nodig hebben gehad voordat dat goed op de band stond.

Maar feesten kunnen ze!
Dat zal ik ze nageven, de Adam's kunnen feesten! Bordjes met 'Adam's Castle' gaven de richting aan naar de grootste kerstfuif die ooit vertoont is. Kilometers kerstlinten, Ikea kerstbomen en voor een fortuin aan kitscherige rotzooi en andere prularia uit een winkel waar ik dood nog niet gevonden zou willen worden, waren aangeschaft om 'Adam's Masion' een feestelijk aanzicht te geven. En wat is een feest zonder een 'crème dé la crème' aan gasten? De complete upperclass van Nederland en België was uitgenodigd op dit kak-festijn, en ze hadden allemaal hetzelfde trieste accent. Een ware bacchanale orgie waarbij verschillende lyposucten en plastisch chirurgen alweer handenwrijvend op de volgende ochtend uitkeken. Het enige wat tegenwoordig kennelijk niet operatief te verwijderen valt, zijn de debiele grijnzen op de hoofden van de jetset.

Maargoed, gelukkig duurde de aflevering niet té lang. Voordat ik voor eeuwig verslaafd zou raken aan de verafschuwing van de vaderlandse high society, was het afgelopen. Dat word nog wat voor volgend jaar, als Nederland de spannende episodes van 'Adam's Family' wekelijks op SBS6 kan gaan volgen. Het schijnt dat Adam al een aantal tekstschrijvers in de arm heeft genomen om enkele interessante plotwendingen in de afleveringen aan te brengen. Maar hoe het ook gaan zal, mijn TV zal er niet op afgestemd zijn. Als er één ding is wat Adam me geleerd heeft is het wel: 'Nooit, maar dan ook nóóit zo worden....'

Oppositie wint Keniaanse verkiezingen

2mini had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Keniaanse oppositie heeft de verkiezingen in dat land gewonnen. Dat blijkt uit de voorlopige uitslagen. Hoewel een deel van de stemmen nog moet worden geteld kan Mwai Kibaki al niet meer worden ingehaald. Hij wordt de nieuwe president.

Volgens centrale kiescommissie heeft de 71-jarige Kibaki 62 procent van de stemmen gekregen. Regeringskandidaat Uhuru Kenyatta kwam niet verder dan 29 procent. In het parlement krijgt de NARC-partij zelfs de absolute meerderheid. Daarmee komt er een einde aan veertig jaar heerschappij door de KANU-partij.

Israëlisch leger doodt kinderen

Israëlische militairen hebben zaterdag een Palestijns meisje van negen jaar doodgeschoten. Het drama gebeurde in een vluchtelingenkamp in het zuiden van de Gazastrook.

Het meisje speelde voor het huis van haar ouders toen ze in haar hoofd werd geschoten. Volgens Israël beantwoordden de soldaten gericht vuur waarbij het meisje werd geraakt, maar de Palestijnen ontkennen dat er van hun kant is geschoten.

In Tulkarem werd een achtjarige jongen door militairen gedood omdat hij met stenen gooide. Volgens Palestijnse getuigen schoten de militairen vanuit een legerpatrouille op een groepje jongeren, waarbij de jongen door een kogel werd geraakt.

Met dank aan Boogey55 voor de tip!

Nucleaire uitrusting in lijkkist

Pleaser had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een lijkkist heeft Noord-Korea in 1998 materialen voor zijn nucleaire programma vanuit Pakistan naar het eigen land gesmokkeld. Dat schrijft een Japanse krant op basis van bronnen uit de Pakistaanse stad Islamabad. In de kist had de vermoorde vrouw van een Noord-Koreaanse diplomaat moeten liggen.

In de kist lag onder andere een centrifuge voor de verrijking van uranium. Dat is nodig voor het maken van een atoombom. Daarvoor zijn echter veel meer centrifuges nodig, maar met het voorbeeld en blauwdrukken kan Noord-Korea de centrifuges zelf bouwen, aldus een kernwapendeskundige.

Melkproductie door tepelpiercings

Pleaser en RobbieRob hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het wordt steeds normaler, een piercing door je tepels. Voor vrouwen kan dat echter betekenen dat ze spontaan melk gaan geven. Ook als ze niet zwanger zijn of een kind hebben gekregen. Dat blijkt uit onderzoek.

Amerikaanse artsen behandelden een 20-jarige vrouw aan ontstoken tepels. Zij droeg tepelpiercings en produceerde maandenlang grote hoeveelheden moedermelk, ook al had ze geen kind. Toen de piercings werden verwijderd stopte ook de melkproductie.

Om de beweringen te kunnen staven werd er ook een hersenscan bij de vrouw gedaan. Een hersentumor kan namelijk de oorzaak zijn van de productie van het melkhormoon prolactine. De vrouw bleek echter geen tumor te hebben en dus moet de melkproductie wel door de piercings komen.

Nederlandse zwemster gebeten door haai

RobbieRob had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Nederlandse toeriste is vandaag aangevallen door een haai. De 18-jarige vrouw was aan het snorkelen in Australië toen een haai haar in de arm beet.

De toeriste bevond zich ongeveer dertig kilometer ten noordoosten van Cairns toen de aanval plaats vond. Ze is met behulp van een reddingshelikopter uit het water gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis. "De verwondingen zijn niet heel ernstig, maar ze heeft wel een groot aantal hechtingen nodig," aldus de piloot van de helikopter.

Noodtoestand op Grieks eiland door storm

Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op het Griekse eiland Kasos is gisteren de noodtoestand uitgeroepen omdat het sinds twee dagen geteisterd wordt door zware regenval en overstromingen.

Twee rivieren zijn buiten hun oevers getreden en tientallen woningen en winkels in de regio's Dry en Arvanithohori staan hierdoor onder water. Ook de wegen, de waterleidingen en de communicatieverbindingen hebben ernstige schade opgelopen.

Een legereenheid en een schip met hulpmaterialen zijn inmiddels op weg naar het eiland met ruim 1500 inwoners. Het eiland ligt ten zuidwesten van de populaire vakantiebestemming, Karpathos, dat hoort bij de Dodekanesos-eilandengroep ten oosten van Kreta.

Sms eindelijk populairder in de VS

Unox had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het versturen van zogenaamde SMS-berichten (Short Message Service) via mobiele telefoons wordt volgens onderzoeksbureau Telephia eindelijk populairder in de Verenigde Staten.

In 2002 zou 20 procent van de Amerikanen een SMS-bericht hebben verstuurd. In 2001 was dit nog maar 12 procent. Het percentage steeg bij jongeren tussen de 18 en 24 jaar zelfs van 21 naar 45 procent.

Beckham leidt United naar zege

Omdat het voorlopig winterstop is zal er wat meer nieuws zijn over het buitenlands voetbal.

Manchester United wist na 2 verloren wedstrijden eindelijk te winnen tegen Birmingham City met een 2-0 zege. David Beckham speelde een grote rol in deze wedstrijd, hij had een assist op Diego Forlan en scoorde zelf ook nog eens met een geweldige lob.

Chelsea ging op bezoek bij Leeds United dat de laatste 3 wedstrijden maar liefst 7 punten pakte, Leeds bleef ongeslagen ze wisten namelijk met 2-0 te winnen. James Milner de 16 jarige jongen die op 2e kerstdag zijn 1e wedstrijd in de Priemership speelde scoorde vandaag weer de winnende goal.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
©FOK.nl e.a.