Adam's Family...

Jelmer (nietzman)
Gisteravond heb ik een tijdje zitten rouwen. rouwen om wéér een klein stapje naar de totale verkrachting van elke vorm van goede smaak. Gisteravond was namelijk de pilot van 'Adam's family' op SBS6 te zien.
Op MTV en Yorin is al tijden 'The Osbournes' te zien, en de Tros heeft al besloten dat het als publieke omroep graag mee wil doen aan de verkrachting van 'smaak' door Belgische 'De Pfaffs' uit te zenden. SBS6 wil graag een stapje verder. Alsof de rioolzender nog niet genoeg schade had toegebracht door het aannemen van Piet Paulusma en het opgraven van Pim Fortuyn, gaf het Adam Curry volledige controle over de te maken afleveringen van 'Adam's family.' Adam wou controle. Adam wou bepalen wat er te zien zou zijn. Adam wou een perfect gezinnetje, wekelijks op tv. Een heerlijke aflevering persoonsverheerlijking waar Adam zichzelf maar wat graag op af wou... Adam wou graag één grote ego-trip op TV.

Ja, een egotrip. 'Adam's Family' is niets meer dan een aaneengesloten stuk zelfverheerlijking van 'de bekendste emigranten van Nederland.' Adam Curry heeft geld. en hij doet niets liever dan dat tonen aan de bevolking van Nederland door mismaakte nep-entertainmentgedrochtjes de Nederlandse huishoudens in de sturen. Adam woont mijn zijn echtgenote Patricia Paay en dochter Christina in een groot huis, op een wijds landgoed, vlak over de grens bij Belgie. Dit uiteraard vanwege het gunstige belastingsklimaat. Export-rijkdom, om het zo maar te zeggen, iets wat de uitdrukking 'Baggertv uit het land van K3' volledig op zijn plaats drukt.

Maargoed, gaat het nou echt zo geweldig bij The Adams? Lijktmeniet, zo zien we in de eerste, speciale kerstaflevering van 'Adam's Family' de oma van het gezin een blaadje doorbladeren, totdat ze bij een foto van Britney Spears in een weinig verhullende outfit komt en afkeurende opmerkingen maakt: "Ik ben blij dat ik uit Amerika ben, is dit nou fatsoen?" Zou oma doorhebben dat ze zelf, door mee te spelen in dergelijke dementie-tv, hard meewerkt aan het verneuken van het laatste beetje fatsoen wat er nog in dít land te vinden is? Of heeft ze niet door dat één kamertje verder het 8 jarige dochtertje van de familie op de bank ligt te janken omdat haar navelpiercing is begonnen te etteren? "Ja, die piercing is haar eigen keuze." Aldus mama Patricia. Great parenting!

En ach.... Of het dochtertje daadwerkelijk 8 jaar is, weet ik natuurlijk niet, maar vanwege de vele peuter-facelifts zal dit waarschijnlijk ook zeer lastig vast te stellen zijn. Moeders voorbeeld doet volgen, so to speak. Dochtertje Christina had trouwens ook nog behoorlijk wat moeite met het oplezen van de auto-cue. Het sterretjes-dom is kennelijk nog niet aan haar voorbesteed. Ik heb meelij met het kind... ik vraag me af hoe lang het duurt voordat papa Adam dochter Christina een baby-borstvergroting laat ondergaan om eventueel tegenvallende kijkcijfers weer op te krikken.

Verder was de show nogal doorspekt met lame cliché's... Zoals een hond die zogenaamd in het huis had gepoept, regelrecht uit 'The Osbournes' gejat, een kat die achter een muis aanzat en hem na een half uur nog niet had.... Ik wil niet eens weten hoeveel stuntpoep en nepmuizen ze nodig hebben gehad voordat dat goed op de band stond.

Maar feesten kunnen ze!
Dat zal ik ze nageven, de Adam's kunnen feesten! Bordjes met 'Adam's Castle' gaven de richting aan naar de grootste kerstfuif die ooit vertoont is. Kilometers kerstlinten, Ikea kerstbomen en voor een fortuin aan kitscherige rotzooi en andere prularia uit een winkel waar ik dood nog niet gevonden zou willen worden, waren aangeschaft om 'Adam's Masion' een feestelijk aanzicht te geven. En wat is een feest zonder een 'crème dé la crème' aan gasten? De complete upperclass van Nederland en België was uitgenodigd op dit kak-festijn, en ze hadden allemaal hetzelfde trieste accent. Een ware bacchanale orgie waarbij verschillende lyposucten en plastisch chirurgen alweer handenwrijvend op de volgende ochtend uitkeken. Het enige wat tegenwoordig kennelijk niet operatief te verwijderen valt, zijn de debiele grijnzen op de hoofden van de jetset.

Maargoed, gelukkig duurde de aflevering niet té lang. Voordat ik voor eeuwig verslaafd zou raken aan de verafschuwing van de vaderlandse high society, was het afgelopen. Dat word nog wat voor volgend jaar, als Nederland de spannende episodes van 'Adam's Family' wekelijks op SBS6 kan gaan volgen. Het schijnt dat Adam al een aantal tekstschrijvers in de arm heeft genomen om enkele interessante plotwendingen in de afleveringen aan te brengen. Maar hoe het ook gaan zal, mijn TV zal er niet op afgestemd zijn. Als er één ding is wat Adam me geleerd heeft is het wel: 'Nooit, maar dan ook nóóit zo worden....'