FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 28 oktober 2002

De beslissers van de F1 op een rijtje

De 26 leden van de F1 Commissie hebben vandaag besloten over de weg die de sport de komende jaren zal volgen. Hier onder een overzicht van de mensen die de beslissingen maken.

De teams (12 stemmen)
Als we Arrows meetellen zijn er momenteel 11 teams die aan de F1 deelnemen. Een belangrijk detail hierbij is dat Toyota nog geen stemrecht heeft aangezien het nog maar pas begonnen is. Zodra er een meerderheid is over een voorstel, zullen alle twaalf de stemmen meetellen. Zijn de meningen echter gelijk verdeeld dan worden ook de stemmen verdeeld.

De race organisatoren (8 stemmen)
Vier Europese en evenveel niet-Europese race-organisatoren mogen hun stem uitbrengen.

De sponsors (2 stemmen)
Aangezien de gigantische sponsorgelden de F1 laten draaien krijgen zij ook stemrecht. De sponsors worden vertegenwoordigd door tabaksgigant Philip Morris (Marlboro-Ferrari) en oliebedrijf Exxon Mobil (Mobil – McLaren).

De eigenaar van de commerciële rechten (1 stem)
Deze stem behoort toe aan de F1 Godfather en FIA ondervoorzitter Bernie Ecclestone.

De motorenbouwers (1 stem)
Ook de motorenbouwers krijgen hun stem. Zij worden op dit moment vertegenwoordigd door Ford.

De bandenleveranciers (1 stem)
Bridgestone vertegenwoordigt zowel haar als de belangen van concurrent Michelin.

De internationale autosportfederatie (FIA) (1 stem)
Als voorzitter, en dus vertegenwoordiger van de FIA, mag Max Mosley ook een stem uitbrengen.

Geslaagde test vliegende auto

In de Amerikaanse staat California is een succesvolle proef gehouden met een vliegende auto, zo meldt het RTL 4 nieuws. De vliegende wagen is een uitvinding van Paul Moller.

Binnen anderhalf jaar zou de vliegauto op de markt kunnen worden gebracht. Het wachten is nog wel op de Amerikaanse regering, die er een snelwegsysteem in de lucht voor zal moeten ontwikkelen.

Moller is alweer bezig aan een volgend propject: Een vliegende schotel.

Op de site van RTL Nieuws kun je een video van de proef bekijken (in smal- of in breedband).

Zie ook dit bericht op Fok! van meer dan een jaar geleden.

Chips tegen buitenspel

Onderzoekers uit Duitsland ontwikkelden een computersysteem welke buitenspeldoelpunten voorgoed verleden tijd moet gaan maken. Het systeem doet zijn werk door chips in de bal en in de scheenbeschermers van de spelers te gebruiken. Het neemt feiloos waar wanneer een speler buitenspel loopt of wanneer de bal over de zij of achterlijn gaat. De makers hopen dat de Duitse voetbalbond hun systeem in zal gaat voeren, dat zou volgend jaar al weleens het geval kunnen zijn.

Student vermoordt twee leraren [Update]

In Amerika heeft een student maandag twee leraren van zijn universiteit om het leven gebracht. Vervolgens schoot hij zich zelf dood. Het voorval gebeurde in de staat Arizona.

Uit diverse bronnen is naar voren gekomen dat de jongen boos werd toen hij hoorde dat hij een tentamen niet meer mocht maken. De student was te laat gekomen voor zijn tentamen en mocht het klaslokaal niet meer in. De jongen werd toen zo boos dat hij de twee leraren voor de deur van het lokaal doodschoot.

[Update 2.02 uur]
Inmiddels wordt er in de media melding gemaakt van een derde slachtoffer. Verdere gegevens ontbreken op dit moment nog.

[Update 7.00 uur]
Het derde slachtoffer betrof een medestudent.

Veranderingen Formule1 voor seizoen 2003

PostManBart wist ons vandaag het volgende te melden:

Vandaag zijn de hoge heren van de FIA bijeengekomen om over enkele voorstellen te praten die zijn gedaan om het racen spannender te maken. Hierbij is de kwalificatie radicaal veranderd, en zijn de vrije trainingen geschrapt. Geen van de radicale voorstellen over het invoeren van strafgewichten en over het rouleren van de rijders over de teams heeft het overigens gehaald.

Hier volgt een kleine opsomming van de veranderingen:

* Er zijn twee kwalificatie sessies; een op vrijdag en een op zaterdag. Iedere wagen krijgt per dag een vliegende ronde om een tijd neer te zetten met maximaal één auto op de baan.
De vrijdagtijden zullen dan de volgorde bepalen van het kwalificeren op zaterdag. De snelste van de vrijdag zal daarbij op zaterdag als laatste kwalificeren.

* Teams die volgend jaar tussen 1 maart en 1 november niet meer dan 10 dagen testen mogen op de vrijdagen van raceweekends twee uur extra testen (testcoureurs mogen dan ook rijden). De FIA wil dan wel dat zich hiervoor minimaal drie teams aanmelden.

* De eerste acht plaatsen krijgen voortaan wereldkampioenschapspunten: De plaatsen 1 t/m 8 krijgen respectievelijk 10, 8, 6, 5, 4, 3, 2 en 1 punt(en).

* Team orders die invloed hebben op de uitslag van de race zijn verboden. (Er is echter niet bekendgemaakt hoe men dit wil gaan controleren)

* Ieder team mag iedere race twee verschillende droog-weerbanden gebruiken. Eerder mochten de bandenfabrikanten slechts dezelfde twee 'slicks' aan alle teams leveren.

* De Belgische race op Spa-Franchorchamps is van de kalender gehaald, omdat de teams geen akkoord konden bereiken over het rijden van de GP zonder tabaksreclame. Er is niet voor een vervanging gezordg, dus het WK zal volgend jaar uit 16 races bestaan.

Russisch vliegtuig toch niet gekaapt

Esposa, Jumperke, magma, Matthijz, Wildehaar en Steve hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Rusland is vandaag korte tijd gedacht dat een lijnvlucht van Moskou naar Perm (in de Oeral) gekaapt was. De luchtverkeersleiding in Moskou had namelijk melding gemaakt van een kaping. De bemanning van het vliegtuig, een Antonov 24 van maatschappij Permskie Avialinie, heeft zelf het bericht ontzenuwd.

Later maakte de luchtverkeersleiding melding van de landing van het toestel in Perm. Daarnaast maakte de luchtverkeersleiding ook melding van de landing van een ander vliegtuig van maatschappij Domodiedovskie Avialinie in Perm. Achteraf bleek er dus niets aan de hand te zijn.

Elise Boulogne: Miss Nederland 2002

zolena, Wildehaar, stefan en Scoutboy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteren is Elise Boulogne gekozen tot Miss Nederland 2002. De nieuwe Miss Nederland is 20 jaar oud en afkomstig uit Leiden. Zij zal namens Nederland naar de Miss World Finale in Nigeria gaan.

Het evenement werd dit jaar georganiseerd in het Event Centre in Aalsmeer. Miss Flevoland, Saskia van der Molen, werd tweede en derde werd Miss Friesland, Nadine de Vries.

Of de nieuwe Miss Nederland daadwerkelijk naar Nigeria gaat is de vraag. De Nederlandse politiek heeft opgeroepen om niet te gaan naar Nigeria. In Nigeria is een vrouw veroordeeld tot de dood door steniging. Ze heeft een kind gekregen nadat ze van haar man was gescheiden, dat wordt daar gezien als overspel. Andere Europese Missen, zoals Miss België hebben al aangegeven om niet naar Nigeria af te reizen.


De foto is afkomstig van missnederland.nl

OM verwacht arrestaties al-Qaeda aanhangers

In Nederland zullen binnenkort arrestaties worden verricht in het onderzoek naar al-Qaeda-sympathisanten. Dat zei het Openbaar Ministerie (OM) vandaag voor de rechtbank in Rotterdam in een rechtszaak tegen Algerijnen.

Het OM beschikt over een stuk of 7 zelfmoordtestamenten, die moslimjongeren hebben opgesteld. In de testamenten staat dat de jongeren bereid zijn te sterven voor de jihad, de heilige oorlog tegen de vijanden van de islam

Moslimfundamentalisten blijken in ons land op grotere schaal jihad-strijders te werven dan tot nu toe werd gedacht, zo deelde het OM vandaag mee tijdens de rechtszaak tegen 4 Algerijnen. Die waren in april opgepakt. De rechtbank verlengde hun voorarrest met 3 maanden.

SBS peiling: Forse winst voor de SP

Uit een peiling die Maurice de Hond heeft gehouden voor het SBS-programma Stem van Nederland blijkt dat de SP zijn opmars voortzet. De partij van Jan Marijnissen kan rekenen op een winst van 7 zetels en komt uit op 16.

In tegenstelling tot de Nova peiling van afgelopen weekend, halen het CDA en de VVD net geen meerderheid: 75 zetels. Zakte de LPF bij de Nova-peiling nog weg naar 2 zetels, bij de peiling van De Hond krabbelt de partij juist weer iets op naar 5 zetels. Verder is er winst voor de PvdA; 5 zetels.

Heinsbroek zou met zijn nieuwe partij Lijst Nieuwe Politiek kunnen rekenen op 3 zetels. De rest van de partijen wint of verliest licht.

Uitslag SBS peiling. (tussen haakjes het virtuele verschil met de Kamer nu)

CDA ---> 46 (+ 3)
Lijst Pim Fortuyn ---> 5 (- 21)
VVD ---> 29 (+ 5)
PvdA ---> 28 (+ 5)
D66 ---> 6 (- 1)
GroenLinks ---> 11 (+ 1)
SP ---> 16 (+ 7)
ChristenUnie ---> 3 (- 1)
SGP ---> 2 (-)
Leefbaar Nederland ---> 1 (- 1)
Lijst Nieuwe Politiek ---> 3 (+ 3)

Bejaarde vrouw overleden in heet bad

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 79-jarige bewoonster van het verzorgingshuis Molenschot, te Soest, is vorige week overleden aan brandwonden. De vrouw werd in grote paniek gevonden op een toilet, waar ze zichzelf bevuild had. Dit had tot gevolg dat twee verpleegsters haar in een veel te heet bad hadden gestopt, om haar schoon te krijgen. Pas op het moment dat de benen van de oude vrouw rood aanliepen kwamen de verpleegsters erachter dat er iets mis was. Met grote spoed werd zij naar een brandwondencentrum in de buurt overgebracht, maar het was al te laat.

De familie van de vrouw heeft laten weten dat zij een aanklacht in willen dienen tegen het verplegend personeel.

NU.nl sleept het ANP voor de rechter

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De belangrijkste leverancier van het nieuws op NU.nl, het persbureau ANP, dreigt met onmiddellijke ingang te stoppen met deze levering. Het ANP wil niet dat NU.nl nog langer banners met links naar artikelen op NU.nl aan website-eigenaars beschikbaar stelt.

Volgens de uitgever van NU.nl, B. Wiggers, is de banner één van de pijlers onder het succes: 'We willen juist graag dat veel mensen naar ons linken, maar we zouden dat van het ANP moeten tegengaan. Een onbegrijpelijke zaak.'

NU.nl, een onderdeel van ilse media, eist in een kort geding dat aankomende woensdag in Den Haag zal dienen, dat het ANP doorgaat met het leveren van nieuwsberichten. Volgens Wiggers wordt de nieuwssite bedreigd in haar voortbestaan. 'Als het ANP stopt met de leverantie van nieuws, wordt het heel moeilijk om verder te gaan.'

'Al sinds de oprichting van NU.nl biedt de site een banner aan, waarmee andere sites de koppen van NU.nl laten zien. Een klik op zo'n kop leidt rechtstreeks naar het artikel op NU.nl. De normaalste zaak van de wereld en meer dan ééns in de rechtszaal legaal bevonden.', aldus Wiggers.

Manager Nieuwe Media van het ANP, A. Narain, meent dat NU.nl op een oneigenlijke manier gebruik heeft gemaakt van de ANP-diensten. 'We hebben het gebruik van de banner altijd gedoogd, totdat er een betalende klant wegliep. Daardoor zijn we aantoonbaar omzet misgelopen. We hebben met NU.nl gesproken om te proberen tot een oplossing te komen. Dat is helaas niet gelukt. We blijven open staan voor gesprekken.'

Vrouw probeert haar kind te vermoorden

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Luik heeft een 28-jarige vrouw geprobeerd haar 4-jarige dochtertje te vermoorden. Daarna probeerde ze zichzelf van het leven te beroven. De vrouw werd zaterdagavond aangehouden voor poging tot doodslag.

De vrouw was in de Maas gesprongen, maar ze werd gered door een voorbijganger. Tegen de politie verklaarde de verwarde vrouw dat ze in haar huis een baby had die in nood verkeerde.

In haar huis trof de politie een meisje aan in bed. De baby vertoonde bloedsporen, een bloeduitstorting op haar achterhoofd, en symptomen van verstikking.

Tevens waren er sporen van wurging aan de keel te zien, en sneden die vermoedelijk door een vork veroorzaakt waren. Het meisje werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis Saint-Joseph in Luik.

De politie las in een brief die de vrouw in haar huis had achtergelaten dat ze in een depressie zat vanwege de scheiding van haar vriend en tevens veel geldschulden had.

Ze zit opgesloten in de gevangenis van Lantin.

Veel mishandelingen na stille mars in Venlo

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het weekeinde van de stille mars in Venlo na de dood van René Steegmans zijn er veel misdrijven gepleegd door agressieve jongeren.

Op de Oude Markt werd een politieman neergeslagen door een 22-jarige inwoner.

Op de Markt in Geleen werd een 36-jarige man in elkaar geslagen door zes jongeren. Hij werd gewond in het ziekenhuis opgenomen.

In Kerkrade werden jongens van vijftien en zestien jaar afgetuigd door een groep "gabbers". De vijftienjarige werd met een hard voorwerp op het hoofd geslagen. De andere jongen hield een gebroken neus, gekneusde rug, gescheurde lip en andere verwondingen op.

De incidenten zijn volgens de burgemeester een teken dat de maatschappij aan het verruwen is.

Rotterdammer overlijdt door zinloos geweld

flappentap had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zaterdagavond is er een 46-jarige Rotterdammer overleden in het Erasmus Medisch Centrum als gevolg van een vechtpartij eerder op de avond.

In een café aan de Putselaan had de man onenigheid gekregen met twee andere mannen. Buiten de deur werd de ruzie voortgezet, waarbij het slachtoffer ongenadig tegen zijn hoofd en buik geschopt werd.

De politie heeft de daders aangehouden.

Nationaal Jongerendebat in teken van respect

Demissionair premier Balkenende heeft vandaag het zevende Nationaal Jongerendebat geopend. Hij deed dit met een pleidooi voor respect, naar aanleiding van de gewelddadige dood van René Steegmans. De premier gebruikte de slogan "Respect heeft effect" en wees de jongeren op hun eigen verantwoordelijkheid voor veiligheid op straat. "Blijf je staan bij een vechtpartij, of pak je je mobieltje en bel je 112?", aldus Balkenende.

Minister van Onderwijs Maria van der Hoeven volgde de premier op en beloofde te onderzoeken of er meer stageplaatsen konden worden gecreërd. Zij doelde hiermee op jongeren na het middelbaar onderwijs.

Naast minister Donner (Justitie), debatteerden de jongeren met minister Kamp (Volkshuisvesting), minister Nawijn (Vreemdelingenzaken) en staatssecretaris Ross (Welzijn en Sport).

Moslims in Australië belaagd

In Australië moeten steeds meer moslims het ontgelden. Sinds de bomaanslag van 12 oktober op Bali, waarbij vooral veel Australiërs om het leven kwamen, hebben alleen al in Sydney ruim 40 moslims aangifte gedaan. Het gaat daarbij om vernieling van moskeeën, het bespugen van islamitische geestelijken en het afrukken van hoofddoekjes bij vrouwen en meisjes.

De Sydneyse politiecommissaris Ken Moroney noemt de aanvallen ''weerzinwekkend''. Volgens hem tonen de daders ''onbenul en arrogantie''. Hij vermoedt dat veel meer moslims slachtoffer zijn geworden, maar geen aangifte hebben gedaan, óf durven te doen.

Goede opening voor Jackass The Movie in VS

Jackass The Movie domineerde afgelopen weekend, tegen de verwachting van critici in, het bioscoopbezoek in de Verenigde Staten. In de verfilming van de bekende MTV-serie zorgde Johnny Knoxville en zijn stuntteam voor een opening van bijna 23 miljoen dollar. Het afgelopen decennium deden alleen Red Dragon en Meet The Parents het in oktober beter.

De film, die 'slechts' vijf miljoen dollar kostte, zou wel eens één van de meest winstgevende films aller tijden kunnen worden. Johnny Knoxville wist voor de première nog te melden dat in Jackass The Movie alle remmen los gaan, aangezien MTV geen censuur kon toepassen op de film. Tijdens de opname van de film zijn de Knoxville en vrienden dan ook regelmatig in het ziekenhuis terecht gekomen. Op 30 januari 2003 kan Nederland genieten van Jackass The Movie. Klik hier om de trailer te bekijken.

Wereld niet klaar voor griepepidemie

bowie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens de 'European Scientific Working Group on Influenza' kan er ieder moment een grieppandemie, een wereldwijde griepepidemie, uitbreken. Een vergelijkbaar scenario zou zich dan afspelen als bij het uitbreken van de Spaanse griep in 1918. Zo'n griepvirus kan de hele maatschappij platleggen en miljoenen doden veroorzaken.

De ESWI spoorde vorige week in Malta, tijdens haar eerste griepcongres, beleidsmakers en overheden aan om nu al in de nodige vaccinproductiecapaciteit, antivirale middelen en rampenscenario's te voorzien. Veel landen zijn (nog) niet in het bezit van de nodige middelen om de bevolking tegen zo'n uitbarsting te beschermen.

Ongeveer om de dertig jaar zorgt een extra gevaarlijk en besmettelijk griepvirus voor miljoenen doden. De laatste grote pandemie dateert uit 1968, men moet zich er dus op voorbereiden dat dit ieder moment weer kan gebeuren, stellen de wetenschappers.

Mocht er een dodelijke en snelverspreidende variant van de griep opduiken, zal het nog tenminste acht maanden duren eer de productie van een vaccin op gang komt. Noodplannen voorzien er nu slechts in dat alle scholen sluiten, het verkeer wordt platgelegd en iedereen thuis moet blijven.

De voorraden antivirale middelen, die een griepinfectie kunnen verkorten en de symptomen verzachten, zijn niet in voldoende mate beschikbaar om in deze situatie alle zieken te behandelen.

Vrouw uit Ter Aar vermoord door haar man

Een vrouw die vrijdagmorgen vermoord werd aangetroffen in een auto op een parkeerplaats in Nieuwveen is waarschijnlijk omgebracht door haar echtgenoot.

De echtgenoot van het slachtoffer, de 43-jarige leraar lichamelijke opvoeding Chris D. uit Ter Aar werd al meteen na de lugubere vondst ter plaatse door de politie aangehouden. De man maakte stennis in een gezondheidscentrum en riep dat zijn vrouw dood in zijn auto op het parkeerterrein voor het centrum lag.

Het slachtoffer van het familiedrama, 39-jarige Bea D., laat drie jonge kinderen achter. Buurtgenoten in Ter Aar begrijpen niets van het voorval: ''Het is werkelijk onbegrijpelijk dat dit is gebeurd. Het was een heel gewoon gezin, waar niets mis mee leek,'', aldus een buurman.

Alkmaarse café eigenaar neergestoken

In Alkmaar is de 24-jarige eigenaar van een café aan het Waagplein zaterdagnacht neergestoken. Dat gebeurde toen hij twee lastige klanten de toegang tot zijn etablissement ontzegde.

Het duo had eerder op de avond al problemen gehad in het café. Zij werden toen verwijderd. Rond half één kwamen ze echter terug. Toen hen de toegang wederom werd ontzegd stak één van de twee de café-eigenaar in zijn buik. Het slachtoffer is opgenomen in het Medisch Centrum Alkmaar waar hij werd geopereerd.

De politie kon in de loop van de nacht de twee verdachten aanhouden; het gaat om twee jongemannnen van 18 en 21 jaar oud afkomstig uit Alkmaar.

Medewerker ambassade VS vermoord

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mohammad Adwan, de minister van Informatie in Jordanië, heeft zojuist meegedeeld dat Laurence Foley, die werkzaam was bij de Amerikaanse ambassade, is vermoord.

De 62-jarige Foley, woonachtig in Amman, was op weg naar de garage van zijn villa toen een nog onbekende persoon het vuur op hem opende. De Amerikaan werd drie maal in zijn borst geraakt en was op slag dood. Laurence Foley werkte voor een Amerikaanse regeringsorganisatie die zich vooral bezig houd met ontwikkelingssamenwerking. In reactie op de schietpartij heeft de Jordaanse regering besloten om de veiligheidsmaatregelen rond de Amerikaanse ambassade te verscherpen.

Het is overigens niet de eerste keer dat er een aanslag gepleegd is op een diplomaat. Eerder zijn er pogingen gedaan om Israëlische diplomaten te vermoorden en vorig jaar werd er in Amman een zakenman om het leven gebracht.

Nederlander wereldkampioen karts

socko had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nederlander Giedo van der Garde is gisteren in de Italiaanse plaats Lecce wereldkampioen karts geworden in de 'Super A klasse', het hoogst haalbare in de kartsport. Medeverantwoordelijk voor dit succes is Jos Verstappen, die persoonlijk zorgde voor de afstelling van de motoren waar Van der Garde mee reed.

Het wereldkampioenschap van de Super A Klasse werd verreden over een aantal wedstrijden en dit weekend vielen de laatste punten te verdienen. Van der Garde stond vrijdag nog tweede, achter de Italiaan Quintarelli. Zondag werden 2 heats gereden die meetelden voor het kampioenschap. Hij won beide heats en sleepte zo alsnog de eerste prijs binnen.

Verstappen hoopt dat de overwinning van zijn pupil een goede opstap is voor een eventuele carrière in de internationale autosport.

LPF presenteert 'Aanvalsplan tegen geweld'

Mr Rinuxs had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Den Haag heeft de LPF vandaag het Aanvalsplan tegen geweld aangeboden aan minister Nawijn.

Belangrijkste punten:

- Iemand die drie keer een zwaar geweldsdelict heeft gepleegd, moet voor zeer lang worden opgesloten.
- Er moeten werkkampen komen waar veelplegers zware lichamelijke arbeid verrichten van zes uur 's morgens tot zes uur 's avonds.
- Minimale straffen (minstens tien jaar voor moord, acht jaar voor doodslag, zes jaar voor verkrachting en vier jaar voor zware mishandeling).

De partij verwacht er dit jaar niet veel meer van te kunnen verwezenlijken, maar gaat er nadrukkelijk de verkiezingen mee in.

Mannen krijgen hoofdpijn van seks

Vrouwen die graag rustig willen gaan slapen, zouden af en toe 'hoofdpijn' aanwenden als ze geen zin hebben in seks. Inmiddels is wetenschappelijk bewezen dat mannen deze reden echt kunnen aanvoeren als ze 'even niet willen'.

Op een congres dat onlangs gehouden werd in Wenen vertelden de Duitse neurologen Achim Frese en Stefan Evers, dat mannen zware hoofdpijn kunnen ontwikkelen tijdens de seks. Het kan zelfs zo erg zijn dat er medicijnen gebruikt moeten worden om een nieuwe aanval te voorkomen.

De neurologen besloten een onderzoek te doen toen bleek dat deze mysterieuze klachten vaker voorkwamen. En hoewel ze nog niet precies kunnen aangeven hoe de hoofdpijn ontstaat, vermoeden zij dat het te maken heeft met de verwijding van de bloedvaten en de versnelling van de bloedsomloop tijdens de gemeenschap.

Ongeveer één op de 100 mensen krijgt hier gedurende zijn leven mee te maken. Meestal blijft het daarbij. Frese en Evers benadrukken tenslotte dat er geen verband is tussen de symptomen en de partner. Ook sluiten ze mogelijke beschadiging aan de hersenen uit als oorzaak.

Fifa wil max. 5 buitenlanders per team

FIFA en UEFA zijn bezig plannen te maken om een limiet te stellen aan het aantal buitenlandse spelers per team. Deze zou naar 5 spelers gezet worden. De Europese voetbalbond wil ook dat het verplicht is een bepaald percentage te hebben uit de eigen jeugd van een club. Het doel van dit idee is de om jonge spelers in alle aangesloten landen te beschermen.
De UEFA verwacht echter wel last te krijgen met de EU, omdat beperkingen van een speler op grond van nationaliteit verboden is.

Alles gratis op Internet?

Vandaag wederom een ingezonden column, deze keer van Mikey

Het is 1999. Ik heb jaar internet gekregen en geniet daar met volle teugen van. Niet meer op school internetten, maar nu gewoon full-time thuis aan de slag. Het internet is voor mij een grote speeltuin. Beetje films downloaden voordat ze in de bios komen, beetje software downloaden, beetje mp3's van websites afhalen etc. Alles is vrijwel gratis te krijgen op het net.

Adelaar kandidaat nummer 1 voor opvolger Lode

Frans Adelaar is voor FC Groningen de nummer 1 kandidaat om daar als trainer in dienst te komen .

Adelaar verliet aan het einde van het seizoen plots FC Utrecht, o.a. vanwege een ruzie met technisch directeur Han Berger. Hij zou Dwight Lodeweges bij FC Utrecht moeten gaan opvolgen. Adelaar staat momenteel echter nog op de loonlijst van de Griekse club Akrakitos, maar heeft aangegeven best naar FC Groningen te willen.

Groningen wil voor volgende week woensdag erg graag een nieuwe trainer presenteren. Op de vraag of Jurrie Koolhof, Danny Blind en Frank Rijkaard ook kandidaten zijn zegt Veldmate in het 'Dagblad van het Noorden' : "Je moet begrijpen dat ik in dit stadium geen namen kan geven. Wel is het zo dat Erwin Koeman en Fritz Korbach niet komen."

update: Adelaar krijgt geen toestemming van zijn club om naar Groningen te verhuizen.

nog een update:
En daarom is het Rob Jans geworden, lees dit bericht voor meer info

Ron Jans nieuwe trainer FC Groningen

Ron Jans wordt de opvolger van Lodeweges bij FC Groningen. De huidige assistent-trainer bij Emmen kwam zondagavond tot een akkoord over een contract voor anderhalf jaar. Jans tekent zodra hij bij Emmen weg kan.

Jans is vroeger zelf als speler actief geweest bij FC Groningen en vertelde blij verrast te zijn toen hij werdt benaderd. "Ik geniet ontzettend bij Emmen, maar trainer worden bij FC Groningen zou een stap vooruit zijn" aldus Jans.

FC Groningen staat momenteel op de laatste plaats in de eredivisie en dat willen ze natuurlijk snel veranderen.


Pleegzoon scherpschutter doodde FBI medewerkster

De zeventienjarige pleegzoon van de vorige week in Maryland gearresteerde sluipschutter heeft vrijwel zeker een van de moorden gepleegd in de reeks aanslagen die Washington en omgeving wekenlang in hun greep hebben gehouden.

Enkele functionarissen van de regering zeggen daar bewijs voor te hebben gevonden.

Donderdag werd de zeventienjarige John Lee Malvo samen met de 41-jarige John Allen Muhammad aangehouden. De politie wist de twee na een tip van een automobilist te pakken toen zij in hun auto lagen te slapen op een parkeerplaats bij de snelweg van Baltimore naar Pennsylvania. In elk geval is Muhammad aangeklaagd voor verboden wapenbezit. Dat is bewust gedaan zodat men hem kan opsluiten tot het onderzoek naar de aanslagen rond is. De aanklacht tegen de jongen is niet bekend. Er loopt tegen de twee een verdenking dat ze zeker dertien aanslagen hebben gepleegd, die tien mensen het leven hebben gekost. Drie anderen liggen met ernstige verwondingen in ziekenhuizen.

Openbaar aanklager Robert Horan van Fairfax County zei tegen een Amerikaanse krant dat zijn medewerkers ervan overtuigd zijn dat de pleegzoon degene is die op 14 oktober de 47-jarige FBI-medewerker Linda Franklin heeft doodgeschoten. Franklin werd door een enkel schot in het hoofd geveld toen zij samen met haar man boodschappen aan het inladen was in de parkeergarage van een warenhuis in Falls Church.

Duits OM legt zich neer bij straf Becker

Het Openbaar Ministerie van München zal niet in beroep gaan tegen de uitspraak van de rechtbank over de 'zaak-Boris Becker'. Onlangs werd de oud-tennisser veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf en een boete van 300.000 euro wegens belastingfraude.

In het proces had de officier van justitie, dat vorige week diende, een gevangenisstraf van 3,5 jaar geëist tegen de 34-jarige Duitser. Vandaag maakte het Ministerie bekend dat het zich neerlegt bij het vonnis van de rechtbank. Een motivering van die beslissing bleef uit.

Tijdens de rechtszaak bekende Becker gedeeltelijk schuld. Hij heeft al een bedrag van ruim 3 miljoen euro betaald aan naheffingen.

Efteling rekent op recordaantal bezoekers

Naar eigen verwachting zal de Efteling het jaar 2002 afsluiten met een bezoekersaantal van 3,3 miljoen, een record voor het pretpark in Kaatsheuvel. Vorig jaar trok De Efteling 2,9 miljoen bezoekers. Het park viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag.

Zondag had ook De Efteling, de laatste dag van het reguliere seizoen, veel last van de storm die Nederland teisterde. Er werd besloten, om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen, het park in de loop van de middag te sluiten.

Het attractiepark gaat het weekeinde van 7 en 8 december weer open. Dan begint voor de derde keer de Winter Efteling.

Automobilist gestenigd na aanrijding

K3 en Golfen hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zondagavond is een Zuid-Afrikaanse automobilist door woedende begrafenisgangers doodgestenigd. De man was even daarvoor met een flinke vaart ingereden op een begrafenisstoet. Zes mensen moesten dit met de dood bekopen.

Toen de automobilist vervolgens door wilde rijden waren de begrafenisgasten zo kwaad dat ze hem met geweld uit zijn auto trokken en met stenen bekogelden tot hij het leven liet. Ook de inmiddels gearriveerde politie moest het ontzien. Terwijl ze probeerden te verhinderen dat de begrafenisgasten de man en zijn auto in brand staken, werden ook zij belaagd door een stenenregen.

Winnaars Fok! Prijsvragen week 43

Na een stormachtig weekend mogen we weer flink wat Fok! lezers blij maken met leuke prijzen. De winnaars van deze week zijn...

Prijsvraag Lord of the Rings-Marathon
De vraag was: Hoe heet derde deel van Lord of the Rings, welke met kerst 2003 in première zal gaan?
Het goede antwoord moest zijn: Return of the King (de terugkeer van de koning hebben we uiteraard ook goed gerekend). Degenen, die op 17 december a.s. naar de Lord of the Rings Marathon mogen in Zevenaar, zijn:

Gabberhead
hobbit
Solomon
hans12581
MartijnOo


Gefeliciteerd! Jullie ontvangen zo spoedig mogelijk een e-mail met de nodige informatie.

Dirk & Desiree Prijsvraag


De strips van Hein de Kort verschenen natuurlijk in de Penthouse onder de titel "Pardon Lul". Degenen die deze week nog het stripboek "Mag Dit? - Dirk & Desiree" ontvangen zijn:

Strolie75
lunatix13
Saskatchewan
trie
yinxs
DJdakkie
Atreidez
Flurry
7th_Angel
pirate70


Gefeliciteerd! Het stripboek komt deze week nog naar jullie toe!

Deze week maak je kans op de nieuwe CD van Tori Amos. Veel Succes!

Lula gekozen tot president Brazilië

SpleeffY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Brazilië heeft 63 procent van de 115 miljoen stemgerechtigden voor Lula gekozen, de voormalige vakbondsleider. Hij wordt de eerste linkse president sinds 40 jaar.

Lula's rivaal was Jose Serra. Serra komt voort uit de sociaal-democraten, die velen de schuld geven van de economische malaise.

Lula heeft campagne gevoerd met plannen voor ingrijpende sociale hervormingen.

Vandaag rijden meer treinen niet op tijd

OneSoul had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In verband met de zware storm rijden er vandaag waarschijnlijk meer treinen dan normaal niet op tijd. Voornamelijk door omgevallen bomen is er op vele tientallen plaatsen fikse schade aangericht.

Door een beschadigde bovenleiding in Oosterbeek is treinverkeer waarschijnlijk niet mogelijk tussen Arnhem en Utrecht.

In Alkmaar is het dak van een verkeersleidingscentrum beschadigd, waardoor water op de computers lekt. Het verkeersleidingscentrum regelt de bediening van seinen en wissels in Noord-Holland, met uitzondering van Amsterdam.

Testament Bin Laden gevonden

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het geschreven testament van Osama Bin Laden is zondag door het in Londen gevestigde Arabische magazine al-Majala afgedrukt. Het tijdschrift zegt dat het testament op 14 december 2001 door Bin Laden, de leider van Al Qaïda getekend werd.

In het magazine wordt niet vermeld hoe het in het bezit kwam van het vier bladzijden tellende testament. Ondanks het feit dat de authenticiteit van het testament niet geverifieerd kon worden, zegt het magazine dat de toon er van suggereert dat het testament door iemand geschreven is die in de problemen zit.

De Arabische wereld steunt het terroristische netwerk Al Qaïda onvoldoende in zijn strijd tegen de "ontrouwen". "Ze waren bang te sterven voor Allah", luidt het betoog van Bin Laden in het testament.

Bin Laden is ook niet mals voor de taliban, de voormalige heersers in Afghanistan. De meeste van hen "gaven zich over en vluchtten voor ze zelfs in contact kwamen met de vijand". Het testament bevat ook boodschappen voor de islamjeugd, religieuze leiders, vrouwen, de echtgenotes van de auteur en de moedjaheddin.

Uit de toon van het document valt te concluderen dat Bin Laden vond dat Al Qaïda werd verraden door zijn eigen leden. Tevens raadt de auteur van het testament zijn zonen aan zich te distantiëren van de organisaties.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.