FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 3 augustus 2002

Delta Airlines aangeklaagd wegens zitten naast dikzak

argenta had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een man uit het Amerikaanse Ashland sleept luchtvaartmaatschappij Delta Airlines voor de rechter, omdat die hem in november tijdens een twee uur durende vlucht naast een dikke man had geplaatst.

Volgens de man, Philip Shafer, heeft Delta Airlines zich niet aan haar contract gehouden, omdat het hem geen hele zitplaats en goed comfort verschafte. De man beweert dat hij in verlegenheid is gebracht, zich oncomfortabel voelde en dat hij erge lichamelijke en emotionele last heeft ondervonden aan de vlucht.

'Ik denk dat dikke mensen een verantwoordelijkheid hebben, hetzij twee zitplaatsen bestellen, of met de luchtvaartmaatschappij praten,' aldus de man. 'De luchtvaartmaatschappij heeft de verantwoordelijklijkheid om dit probleem te verhelpen. De laatste die hiermee zou moeten worden lastiggevallen is de onschuldige passagier.'

Een advocaat van Delta Airlines noemde de aanklacht onbeduidend en zei dat het geen wettig probleem was. De zaak komt in september voor de rechter.

Boris Becker bekent miljoenenfraude

Boris Becker heeft bekend dat hij belastingfraude heeft gepleegd. Hij zou al een akkoord hebben gesloten met de belastingdienst. Hij zal 6,5 miljoen euro moeten betalen, terwijl hem bovendien een voorwaardelijke celstraf van twee jaar boven het hoofd hangt.

Dit alles meldt het Duitse blad 'Der Spiegel' in de editie die aankomende maandag verschijnt. Volgens 'Der Spiegel' zal Becker voor het betalen van de boete een lening aangaan.

Door tot een akkoord te komen vermijdt Becker een langdurig en imagoschadend proces. De Duitser zou tussen 1992 en 1993 miljoenen euro's aan belastingen hebben ontdoken door het belastingparadijs Monaco op te geven als officiële verblijfplaats, terwijl hij het grootste deel van de tijd in München verbleef.

Clemens Westerhof weer boven water

Clemens Westerhof is weer terecht. De Telegraaf slaagde erin de 62-jarige trainer, die drie maanden spoorloos was, op te sporen in de Zimbabwaanse hoofdstad Harare.

Westerhof dook onder omdat hij een tijdje niemand wilde zien of spreken, vanwege privé-problemen. De voormalige coach van Feyenoord, Vitesse, MVV en de nationale teams van Nigeria en Zimbabwe, die in Harare een voetbalacademie bestiert, gaat namelijk scheiden van zijn derde vrouw.

'Fred Grim keert terug onder de lat bij Ajax'

Fred Grim keert wellicht tijdelijk terug als keeper van Ajax. Ajax heeft de 36-jarige keeper hiervoor benaderd, nu het een keepersprobleem heeft.

Begin komende week overlegt Fred Grim met Ajax over een mogelijke terugkeer bij de selectie. Vorig seizoen had hij een punt achter zijn carrière gezet, nadat hij te horen had gekregen dat zijn contract niet verlengd zou worden.

Door blessureleed bij Bogdan Lobont en Joey Dedulica, is de 19-jarige Maarten Stekelenburg voorlopig eerste doelman. Hoewel hij het goed doet, ziet Ajax Grim toch graag terugkeren. Grim stond al op de spelerslijst van Ajax voor de Champions League.

Minister Heinsbroek wuift kritiek weg

LPF minister Heinsbroek is niet onder de indruk van de kritiek die hij vandaag te horen kreeg over de manier waarop hij zijn plannen, om de koopkracht van de burgers te vergroten en daarmee de economie een duwtje in de rug te geven, openbaarde.

In Den Haag werd met afkeuring gereageerd op zijn plannen voor lastenverlichting. En niet alleen op zijn plannen, maar ook over de manier waarop hij die -in de media- heeft gepresenteerd. Zo meent de VVD dat zulke plannen eerst in de beslotenheid van het kabinet dienen te worden besproken.

Heinsbroek wuift die kritiek weg en noemt zijn media-actie een voorbeeld van nieuwe LPF-politiek. Niets geen achterkamertjes, maar gewoon in de openbaarheid discussie voeren, zei hij in het NOS-journaal.

Inhoudelijk

Ook inhoudelijk was er de nodige kritiek: Premier Balkenende liet vanaf zijn vakantieadres weten dat "er niet voor niets een regeerakkoord ligt''. VVD-Tweede Kamerlid Van Beek noemde het voorstel van Heinsbroek erg onverstandig, omdat er geen geld voor is. ,,Het is geen kwestie van niet willen, maar van niet kunnen.''

Ook coalitiepartner CDA wijst de plannen van Heinsbroek af, niet alleen omdat ze strijdig zijn met het regeerakkoord, maar ook omdat de maatregelen zoals de minister ze ziet de economie niet vooruit helpen, aldus het Kamerlid De Haan.

De LPF-Tweede Kamerfractie is wel positief. Vice-fractievoorzitter Hoogendijk zegt dat van het openbreken van het regeerakkoord geen sprake is. ,,Het gaat om het opschuiven van een aantal maatregelen omdat die gegeven de economische situatie noodzakelijk zijn.''

Ophef over rechter 'zaak Fortuyn' houdt aan

Het is maar de vraag of mr. A. J. R. M. Vermolen nog rechter in het proces tegen Volkert van der G., de verdachte van de moord op Pim Fortuyn, kan zijn. Volgens de Vereniging van Strafrechtadvocaten voldoet Vermolen niet meer aan het beeld van de volledige onafhankelijke rechter. Dit komt door de kritiek die LPF-vice fractievoorzitter Ferry Hoogendijk gisteren uitte op de rechter. Hij noemde Vermolen ,,een radicale beroepsactivist'', en eiste dat hij zich terugtrekt uit het proces.

Woordvoerder G. Mols van de Vereniging van Strafrechtadvocaten zei in het NOS-journaal vanavond: ,,Als het komt tot een veroordeling en een hoge straf, dan zou men gemakkelijk kunnen zeggen: dat komt natuurlijk door de politieke druk. Als het komt tot vrijspraak of tot niet-ontvankelijkheid van het Openbaar Ministerie, dan zou men eenvoudig kunnen zeggen: dat komt natuurlijk ook omdat hij links-activistisch is geweest''.

Hoogleraar strafrecht F. Rüter vindt de uitspraken van Hoogendijk buitengewoon onverstandig. ,,Het is in het belang van iedereen, ook de LPF, dat het proces nuchter en rustig wordt gevoerd zonder verdachtmakingen op voorhand'', zegt Rüter, die van ,,karaktermoord'' op Vermolen spreekt. Bovendien, zegt de hoogleraar, is het zeer ongehoord dat politici zich op z'n manier bemoeien met de rechtspraak. De Vereniging van Strafrechtadvocaten vindt ook dat de LPF'er met zijn opmerkingen de scheiding tussen recht en politiek heeft aangetast.

Janssen van Raay

Woordvoerder Janssen van Raay van de LPF-fractie liet gisteren al weten het niet eens te zijn met de mening van vice-fractievoorzitter Hoogendijk. Hij vindt de LPF-fractie niet de aangewezen instantie om een mening te ventileren over de kwaliteit van de rechters. "Dat moeten de familieleden van Fortuyn doen. Als zij bezwaar hebben tegen de rechter, moeten zij hem wraken.''

Donderdag meldden we al dat rechter Vermolen als bestuurder van VluchtelingenWerk Nederland betrokken was bij de paspoortaffaire. Deze speelde in 1998, en draaide om VluchtelingenWerk Apeldoorn die geld ter beschikking stelde voor de aanschaf van valse paspoorten aan asielzoekers uit Noord-Irak. Het openbaar ministerie seponeerde de zaak tegen VluchtelingenWerk onder de voorwaarde dat de organisatie niet opnieuw vervalste paspoorten zou betalen.

Gratis bier voor 75-jarige trouwe klant Engelse pub

Flying_Vee en Tomsworld hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op zijn 75e verjaardag kreeg de Engelsman Dennis Forth een leuk geschenk. Zijn hele verdere leven mag hij gratis bier drinken in zijn stamkroeg, 'The Red Hart' in het dorp Three Holes ten noorden van Cambridge.

Sinds zijn vijftiende is Forth vrijwel elke vrijdagavond in de pub te vinden. Aanvankelijk hield hij het bij alcoholvrij bier. Hoewel elke consumptie voortaan gratis is, is hij niet van plan zijn drinkgedrag te wijzigen.

'Bruiloftgek' in 32 jaar naar 1500 bruiloften

Knetterpijp en Flying_Vee hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Servische man is in de afgelopen 32 jaar, hoewel hij nooit een officiële uitnodiging ontving, naar meer dan 1500 bruiloften gegaan. Via de lokale radio luistert de man altijd naar de plaatsen en tijdstippen van de feesten.

De 54-jarige werkeloze Miosav Static is dol op bruiloften. Het is een beetje zijn hobby geworden om een ongenode gast te zijn. Omdat de man altijd een presentje voor de bruid meeneemt, wordt hij vaak met open armen ontvangen.

Game review: Morrowind

Zo'n vijf jaar geleden verscheen er een Role-Playing game ter aarde die alles had... een complexe levende wereld, speelvrijheid, een goed verhaal, heerlijk speelbaarheid.
En nog iets... wat was het ook alweer? Oh ja... bugs... veel bugs... heel veel bugs.... meer bugs dan een gemiddeld operating systeem.

Dat spel was Daggerfall, de voorloper van Morrowind... misschien wel de beste RPG van z'n tijd, maar zo buggy dat er maar erg weinig mensen waren die het konden spelen.

Met morrowind zou Bethesda het Elder Scrolls universum omzetten naar het windows tijdperk, met van die moderne '3D' graphics en dergelijke. De vraag is nu... is het Bethesda gelukt? En deze keer nog zonder bugs ook?

We zullen zien...

Schumachers besteden geen tijd aan oma

Miljoenen racefans vinden de autocoureurs Michael en Ralf Schumacher helden. Grootmoeder Agathe, woonachtig in het Duitse Keulen, heeft daar een hele andere mening over. Zij klaagde onlangs in verschillende media dat ze te weinig aandacht van de twee Schumachers zou krijgen.

"Eenzaam en arm wacht ze op een bezoekje van haar kleinzonen" en "Vergeten door haar kleinzonen, levend van een klein pensioen", zo meldden verschillende grote Duitse media. Bij de verhalen staan foto's van een vrouwtje, Agathe Scheuer. Ze leeft in een klein flatje, en heeft de twee multimiljonairs voor het laatst met Kerstmis in 2000 gezien.

Met een inkomen van 400 euro per maand moet ze rondkomen, zonder daarbij ooit een cent te hebben ontvangen van haar kleinzonen: "Mijn hele leven heb ik niets van hen ontvangen. Dat heb ik liever dan honderd keer dank je wel te moeten zeggen", aldus de grootmoeder. Het gaat haar ook niet om het geld, "een bezoekje zou meer als welkom zijn", meent ze.

Michael Schumacher heeft inmiddels al een reactie gegeven. Hij gaf toe "bijna geen contact meer te hebben". "Dat betekent niet dat we onze oma zijn vergeten." Ralf Schumacher deed de verhalen af als "nonsens". Hij meldde dat door het voortdurend reizen en in het buitenland leven het contact door een minimum werd beperkt. "Het is nu eenmaal zo", voegde hij eraan toe.

Bassist The Who overleden door cokegebruik

John Entwistle, bassist van The Who, is overleden aan een hartaanval als gevolg van cokegebruik. Eind juni werd de bassist dood aangetroffen in een hotel in Las Vegas.

De Amerikaanse krant USA Today baseert dit op uitspraken van de lijkschouwer die de zaak onderzocht. Entwistle zou een "significante" hoeveelheid cocaïne in zijn bloed hebben gehad. Er was echter geen sprake van een overdosis. Het was al bekend dat Entwistle hartproblemen had, maar desondanks bleef hij drugs gebruiken.


John Entwistle stierf op 57-jarige leeftijd

Slipknot gaat met ingewanden gooien

Festivalgangers die Slipknot deze zomer gaan zien en horen kunnen beter oude kleren aantrekken. De band gaat namelijk gooien met slachtafval en ingewanden van dode dieren.

Shawn Crahan, Slipknot percussionist, heeft de benodigdheden op een lijstje gezet en naar alle festivals gestuurd. In het lijstje vraagt hij om varkensharten en koeiendarmen. "Ik hou van dood vee. Ik hou van alles dat tegen de regels in gaat. Die obsessie voor dood vee is gewoon een simpele manier om mensen te laten zien dat ze dat worden als ze niet uitkijken", aldus Crahan.

Enigzins generaliserende en/of flame(bait) reacties worden niet op prijs gesteld en krijgen zonder pardon een negatieve moderatie. Laat elkaar in waarde, en respecteer verschillende meningen.

Turkije gaat hervormen voor toetreding EU

Het Turkse parlement heeft na een zitting van 16 uur ingestemd met dertien maatregelen. Deze bestaan uit voorwaarden voor toetreding tot de de Europese Unie. Turkije heeft de EU laten weten dat er nu een datum kan worden geprikt om over het lidmaatschap de te onderhandelen. De EU heeft in een reactie kenbaar gemaakt eerst de hervormingen van Turkije te willen zien, alvorens tot onderhandelen over te gaan.

Gisteren werd er al besloten dat de doodstraf in vredestijd moet worden afgeschaft. Eerder was het Turkse parlement hier fel tegen, omdat door de afschaffing de Koerdische leider Öcalan de doodstraf zou ontlopen. Ook mogen door de nieuwe overeenkomsten radio- en televisie-uitzendingen weer in de Koerdische taal worden uitgezonden. Deze blijven dan wel onder strenge Turkse toezicht. Privé-scholen mogen nu ook in de Koerdische taal gaan lesgeven, openbare scholen moeten Turks als voertaal aanhouden. Het parlement schafte tevens een wet af waarbij kritiek op de strijdkracht en andere belangrijke nationale instituten strafbaar was.

De EU zal in oktober Turkije opnieuw nader bekijken. Als daaruit blijkt dat de hervormingen goed worden doorgevoerd kan er een datum worden vastgesteld voor een oriënterend overleg over toetreding tot de EU.

Overname Minardi?

Op dit moment wordt er gezocht naar nieuwe investeerders om Minardi rijdend te houden dit en volgend(e) seizoen(en).

Er wordt gezegd dat de gesprekken met de Ier Brendan McGuiness, die een Saudi-Arabisch bedrijf schijnt te hebben, in een vergevorderd stadium zijn. De Ier heeft zelf het volgende commentaar: "De onderhandelingen zijn nog gaande en we hopen dat we erg snel een overeenkomst kunnen sluiten. We willen het team helemaal overnemen, maar daardoor zal Paul (Stoddart) waarschijnlijk er voor kiezen te stoppen. Echter zijn we zo ver nog lang niet, maar het is voor ons alles of niets."

Paul Stoddart, de huidige teameigenaar had hierop het volgende te zeggen: "We zijn in duscussie met meerdere partijen die willen investeren in het team. McGuiness is er één van."

Minister Nawijn wil geen wachtgeld meer

LPF-minister Nawijn (Vreemdelingenzaken en Integratie) ziet af van de wachtgeldregeling die hij kreeg bij zijn vertrek bij de IND.

Nawijn, toen nog CDA'er, ging in 1996 met ruzie weg als directeur van de Immigratie en Naturalisatiedienst. Hierbij sprak hij met minister van Justitie Sorgdrager een regeling af, die inhield dat hij tot zijn 65-ste 70% van zijn inkomen zou houden. Met zijn werk als asieladvocaat mocht hij dit aanvullen tot 100% van zijn salaris als IND-directeur. Wat hij meer binnenbracht moest hij afdragen.

De minister wil met het opzeggen van de wachtgeldregeling voorkomen dat zijn integriteit door de uitkering in het geding komt. Het opzeggen van de regeling kost Nawijn wel flink wat geld: De nu 53-jarige Nawijn heeft na afloop van zijn termijn als minister recht op ten hoogste zes jaar wachtgeld.

Duizenden zweepslagen voor hoerenmadam

In Saudi-Arabië is een buitenlandse vrouw tot vijftien jaar gevangenisstraf en 5.000 zweepslagen veroordeeld. De veroordeelde vrouw dreef in de heilige stad Medina een bordeel. Zes vrouwen en vier mannen die bij het bordeel betrokken waren, zijn ook tot langdurige gevangenisstraffen en tussen 1.000 en 3.000 zweepslagen veroordeeld. De zweepslagen worden de komende zeven jaar in termijnen toegediend.

Ook een flinke straf kreeg een autodief: Zeven jaar cel en 1.680 zweepslagen. De 1.680 slagen worden in 43 termijnen toegediend. Tussen elke termijn is er een wachttijd van zeven dagen.

In Saudi-Arabië wordt de sharia (islamitische wet) zeer strict nageleefd. Zo worden personen die voor moord, drugshandel of verkrachting zijn veroordeeld, met een zwaard onthoofd. Lichtere vergijpen worden met zweepslagen of amputaties van een hand of arm bestraft.

Heinsbroek: 'Nu al lastenverlichting'

Herman HeinsbroekHerman Heinsbroek, de nieuwe minister van Economische Zaken, wil het regeerakkoord nu al weer openbreken. Heinsbroek zegt vandaag in een interview met de Volkskrant het kabinet voor te stellen om al op korte termijn lastenverlichting te geven. Zijn collega's in de regering zijn gisteren per brief geïnformeerd over de plannen. De LPF staat erachter, zo zegt Heinsbroek.

Met deze ingrepen wil de minister de koopkracht van de burgers vergroten en daarmee de economie een duwtje in de rug geven. Heinsbroek is bereid hiervoor het begrotingstekort te laten oplopen. Ook dat is in strijd met het regeerakkoord. Heinsbroek zit daar echter niet mee: 'Een regeerakkoord moet nooit star zijn. Het moet flexibel geïnterpreteerd kunnen worden.'

Tweede Kamerlid voor de VVD, Van Beek, noemde het voorstel van Heinsbroek voor het Radio 1-journaal 'erg onverstandig', omdat er geen geld voor is. 'Het is geen kwestie van niet willen, maar van niet kunnen.' Daarnaast vindt Van Beek dat Heinsbroek het niet kan maken om het regeerakkoord, een maand nadat het is opgesteld, open te breken. 'Hij moet er gewoon voor zorgen dat de begroting er komt uit te zien zoals is afgesproken.''

Een woordvoerder van minister Hoogervorst van Financiën noemt de actie 'niet chique'. Heinsbroek kan dan wel een brief hebben geschreven, maar die heeft de meeste bewindslieden nog niet bereikt omdat zij met vakantie zijn. Ook vind de woordvoerder het niet netjes om deze dingen via de media te spelen. 'Dat moet niet in het openbaar maar in de beslotenheid van het kabinet.'

Hij meent dat verdere afspraken helder zijn. Eerst moet de begroting in orde zijn, pas daarna kan de regering geld gaan teruggeven aan de burger.

Opnieuw massagraven in Srebrenica gevonden

In een onlangs ontdekt massagraf bij het dorp Kamenikan, niet ver van Srebrenica, zijn zeker 207 lijken aangetroffen. Ook in een ander ontdekt massagraf liggen meer dan honderd mensen begraven.

De ontdekking van nieuwe massagraven werd vandaag bekend gemaakt door Murat Hurtic, lid van de Bosnische commissie voor vermiste personen. Van de lijken waren er sommige waarbij de handen met ijzerdraad waren vastgemaakt. Ook werden er kogels in de graven gevonden.

Tijdens de burgeroorlog in Bosnië (1992-1995) was Srebrenica een veilige zone voor moslims. De enclave, die door Nederlandse blauwhelmen werd beschermd, werd in juli 1995 veroverd door Bosnische Serviërs en doodden meer dan 7000 mannen. Tot nu toe zijn in meer dan twintig massagraven ruim 6000 slachtoffers aangetroffen.

VS moeten namen gevangenen bekendmaken

De Amerikaanse justitie moet binnen 15 dagen de namen bekendmaken van alle mensen die gearresteerd zijn in verband met de aanslagen van 11 september, zo heeft een federale rechtbank gisteren bepaald.

Alleen al in de Verenigde Staten werden na de aanslagen in totaal zo'n 1200 mensen opgepakt. De meeste van hen zijn aangeklaagd wegens het overtreden van de immigratiewet, en honderden zijn het land uitgezet.

De zaak was aangespannen door een twintigtal mensen- en burgerrechtenbewegingen. Mensenrechtengroeperingen hebben de afgelopen maanden hevige kritiek geuit op de manier waarop de mensen die in verband met 11 september zijn opgepakt, worden behandeld. Veel van hen zaten maanden vast zonder dat zij te horen kregen waarom zij werden vastgehouden.

Ook is er kritiek geweest op de behandeling van gevangenen, voornamelijk afkomstig uit Afghanistan, op Guantanamo Bay. Ook van deze gevangenen moeten de namen bekend gemaakt worden.

Vakantieverkeer in Frankrijk zorgt voor files

In Frankrijk is het vakantieverkeer op gang gekomen. Dit heeft deze ochtend al tot honderden kilometers file geleid. Rond negen uur 's ochtends stonden in het gehele land een lengte van 315 kilometer voertuigen in de file.

Vandaag wordt ook wel traditioneel gesproken van de derde en laatste 'zwarte zaterdag'. Deze 'zwarte zaterdag' is het meest drukke van het jaar. De politie had automobilisten ontraden de weg op te gaan, maar velen hebben dit advies alsnog genegeerd. Zo stond vanochtend in en rond Parijs een file van 28 kilometer.

Ook in andere delen van Europa is het druk op de weg. In Beieren staan er zoveel auto's voor de Tauernstunnel tussen Salzburg en Villach dat de vertraging al snel oploopt tot drie uur. Ook bij de grensovergangen met Slovenië en Hongarije is het druk, daar loopt de wachttijd al snel op tot rond de drie uur.

Irak stuurt uitnodiging naar wapeninspecteurs

Irak heeft de Verenigde Naties uitgenodigd voor een gesprek over hervatting van de wapeninspecties. De Iraakse minister van Buitenlandse Zaken Naji Sabri heeft dit in een brief aan Kofi Annan, secretaris-generaal van de VN, laten weten.

Hans Blix en zijn experts van het UNMOVIC zijn in Irak welkom voor "technische besprekingen", aldus Sabri. Irak hoopt dat deze besprekingen een basis gaan vormen voor nieuwe inspecties.

Diplomaten hebben tot nu toe voorzichtig enthousiast gereageerd. In het verleden zijn namelijk al eerder toezeggingen gedaan, maar deze werden later ingetrokken.

Groot-Brittanië reageerde koel op de uitnodiging: "Saddam heeft een lange geschiedenis van het spelen van spelletjes", aldus een woordvoerder. "Irak komt minstens 23 van de 27 verplichtingen die zijn opgelegd door de VN-Veiligheidsraad niet na. De eis aan Irak is ongewijzigd en duidelijk: onvoorwaardelijke toegang voor VN-wapeninspecteurs: op elk tijdstip en elke plaats."

Voetbal: Feyenoord wil politie-toezicht

Feyenoord heeft de politie gevraagd zondag extra toezicht te houden bij de openingswedstrijd tegen het Engelse Tottenham Hotspur. De Rotterdammers willen dat er onmiddellijk tot actie wordt overgegaan als supportersgroepen zich schuldig maken aan ongewenste spreekkoren.

Feyenoord hoopt met dit verzoek een herhaling van de gebeurtenissen tijdens de open dag te voorkomen. PvdA-Kamerlid Van Heemst liet na bepaalde spreekoren van woensdag weten dat Feyenoord met een wedstrijd zonder publiek gestraft zou moeten worden. Voorzitter Jorien van den Herik reageerde woedend op de uitspraken van Van Heemst.

Een woordvoerder van de politie in Rotterdam laat weten dat er geen sprake zal zijn van extra inzet om spreekkoren te voorkomen. Wat zich binnen in het stadion afspeelt, is volgens de zegsman in eerste instantie de verantwoordelijkheid van Feyenoord. ,,Als er verstoringen van de openbare orde plaatsvinden, treedt de politie natuurlijk wel op'', aldus de woordvoerder.

Ook worden volgens hem, zoals tijdens elke wedstrijd, bezoekers van het stadion in de gaten gehouden met camera's.

Muzikanten voortaan uit trein geweerd

Voortaan gaat de Spoorwegpolitie optreden tegen mensen die muziek maken in treinen en op stations. Als de Spoorwerpolitie een eerste overtreding constateert, dan krijgt de muzikant een boete van 22 euro. Gaan zij daarna opnieuw in de fout, dan worden hun instrumenten inbeslaggenomen.

Dit heeft woordvoerder E. Kraszewski van de Spoorwegpolitie zaterdag bekendgemaakt. Afgelopen week zijn conducteurs begonnen met brieven uit te delen aan muzikanten waarin zij erop worden gewezen dat musiceren verboden is. De brieven worden zowel in het Nederlands als Roemeens verspreid. Volgens Kraszewski gaat het om circa vijftig Roemeense muzikanten die vooral in de Randstad actief zijn.

Volgens de NS storen veel mensen zich aan de muziek en hebben daarop hun beklag gedaan bij de leiding. Sinds de verspreiding van de brieven afgelopen week zijn nog geen boetes uitgedeeld.

Bush tekent 'Den Haag Invasiewet'

Vrijdag heeft de Amerikaanse president George Bush de 'Den Haag-invasiewet' ondertekend. De wet maakt het de Amerikaanse president mogelijk Amerikanen gewapenderhand uit handen van het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag te bevrijden.

De 'Den Haag-invasiewet', die officieel de Wet voor de Bescherming van Mensen in Amerikaanse Dienst (ASPA) heet, was vorige week al goedgekeurd door Senaat en Huis van Afgevaardigden. De wet geeft Bush het recht ,,alle noodzakelijke middelen'' in te zetten om Amerikanen uit ICC-cellen te bevrijden.

Het Internationale strafhof is op 1 juli in Den Haag van start gegaan en zal, als alles gaat volgens planning, volgend jaar operationeel zijn. Het nieuwe hof krijgt bevoegdheid voor oorlogsmisdaden, misdaden tegen de mensheid en genocide (volkenmoord), net als de huidige VN-tribunalen. Het ICC moet echter uiteindelijk wereldwijde bevoegdheid krijgen, terwijl de huidige VN-strafhoven alleen over ex-Joegoslavië en Rwanda gaan.

De Verenigde Staten, die de oprichting van het Joegoslavië-en het Rwanda-Tribunaal hadden gesteund, zijn echter fel tegen het ICC omdat zij bang zijn dat er ooit Amerikanen zullen worden aangeklaagd.

In Nederland is op de plannen voor de 'Den Haag-invasiewet' met verontwaarding gereageerd. Menigeen vindt het ongepast om een bevriend land te bedreigen met de mogelijkheid van militair ingrijpen.

Voor een discussie over Bush zie ook: The last speech of Bush

Boksen: Miljoenenaanklacht voor Tyson en Lewis

De voorzitter van de WBC (World Boxing Council), Jose Sulaiman, heeft een rechtszaak aangespannen tegen de boksers Mike Tyson en Lennox Lewis. In totaal eist de voorzitter van de twee sporters 56 miljoen euro.

De reden voor de rechtszaak is dat Sulaiman zegt dat hij bespuugd, bedreigd en geslagen is toen de twee boksers op een persconferentie in januari met elkaar op de vuist gingen. In de chaos die ontstond verloor de 71-jarige Mexicaanse voorzitter van de boksbond het bewustzijn toen hij met zijn hoofd hard op een tafel terechtkwam.

Daarbij zegt de man dat hij nog steeds hinder ondervindt van het gebeurde. Hij moest diverse keren de tandarts bezoeken om zijn gehavende gebit te laten herstellen en heeft last van oorsuizingen.

De zwaargewichten Lewis en Tyson troffen elkaar in juni voor een gevecht om de wereldtitel, dat Lewis won.

Dodelijk ongeluk in Arnhem

Legatis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de Schelmseweg, de weg die Velp (Gld.) en de dierentuin (Burgers Zoo) verbindt, is op vrijdagavond rond negen uur een ongeluk gebeurd waarbij twee van de drie jonge inzittenden het leven lieten.

Toen de drie met 140 kilometer over de, officieel 60 km/u, weg kwamen aanracen, verloor de bestuurder in een flauwe bocht de macht over het stuur en belandde de auto tegen een boom. De bestuurder en de passagier die achterin zat waren op slag dood. De derde, de bijrijder, heeft de botsing wonderwel overleefd. Waarschijnlijk droeg hij als enige zijn gordel.

Vrouw woont samen met ratten

De Spaanse enclave Ceuta is opgeschrikt door het simpele feit dat een oudere vrouw met een aantal ratten leefde in haar appartement. Nu is dat niet zo bijzonder, zeker niet als men weet dat de 80-jarige vrouw alleen woonde en de ratten verzorgde als haar huisdieren.

Deze situatie bereikte de gemeente toen één van de buren de vrouw de ratten brood zag voeren. Hierop volgde een huiszoekingsbevel van de locale hygiene inspectie en die deden een vrij schokkende ontdekking. Het waren niet een paar ratten, maar ruim 500 beesten verspreid over geheel het appartement.

Vleessappen leiden tot gestolen goed

Door simpelweg de vleessappen uit een steak te volgen is de politie in San Andreas er in geslaagd om een vrouw op te pakken die de steak van haar buurman had gestolen. De vrouw had de steak van de barbeque van haar buurman gehaald toen hij niet keek. Ze is gearresteerd op verdenking van het stelen van eigendommen en omdat zij nog gezocht werd voor het stelen van andere zaken in een ander geval.

Ook mannen dijen uit

Flying_Vee had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uitdijen is niet alleen een vrouwelijk probleem, tenmisnte dat blijkt uit Brits onderzoek. Hieruit blijkt dat de afgelopen dertig jaar de heupomvang van mannen met ruim vijf centimeter is toegenomen.

De lichaamsbouw van vrouw is doorgaans peervormig terwijl die mannen meer appelvormig is. Door de uitdijing van het mannelijk lichaam veranderen mannen meer naar een peervormige verschijning. Alhoewel het vet zich bij de mannen verplaatst van de buik naar de heupen en billen, blijft bierbuik toch aanwezig. Indien deze trend zich doorzet zal de gemiddelde buikomvang van de man ruim één meter bedragen.

Eén op de tien mannen durft zich al niet meer uit te kleden in het bijzijn van zijn vrouw of vriendin. Ook zijn ze zich steeds meer bewust van hun uitdijende achterwerk.

Zwangerschap blijkt gezwel

S0L0 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

14-jarige bleek niet zwamgerEen 14-jarig Amerikaans meisje dat zwanger leek, bleek in werkelijkheid een gezwel zo groot als een strandbal op haar eierstokken te hebben. Mona Lisa Howell bleek een rond gezwel gevuld met een weke massa van bijna 17 kilo te hebben. Ze moet het gezwel volgens dokters al meer dan een jaar met zich hebben meegedragen.

De gigantische bobbel is chirurgisch verwijderd.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1270
special
Random Pics van de Dag #1269
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
©FOK.nl e.a.