FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 1 december 2001

HTM geeft zwartrijders geen boete meer

murofkof had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als je voortaan als reiziger op één van de Haagse trams van de HTM wordt gepakt voor zwartrijden, krijg je in plaats van een boete van 30 euro een dagkaartje voor 5 euro aangeboden.

Deze proef begint in februari 2002 en loopt zes maanden.
Als regelmatige reiziger kan deze maatregel je dat een aardige eurocent besparen! Reis je vijf dagen per week, dan ben je 60 euro goedkoper uit dan wanneer je een 3-ster abonnement koopt. Hierbij wordt uitgegaan van een pakkans van 10 %.

Zorreguieta: 'Alex begrijpt mij'

eldeejee had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kroonprins Willem-Alexander heeft begrip voor het verleden van Jorge Zorreguieta, vader van zijn verloofde Máxima. Dat staat in het boek dat journalist en Zuid-Amerika-specialist Jan Thielen over de voormalige staatssecretaris van Landbouw van Argentinië schreef.

De schrijver zegt diverse gesprekken met Zorreguieta te hebben gevoerd, waarin hij onder andere "Alex begrijpt mij", zou hebben gezegd. Hij vertelde de schrijver vaak met de kroonprins te hebben gesproken over de Argentijnse geschiedenis en de rol die hij binnen het Videla-regime heeft gespeeld.

Zorreguieta zou verder hebben gezegd dat hij wel degelijk op de hoogte is geweest van de schendingen van de mensenrechten in zijn land. Hij zou er echter niets over gezegd hebben, omdat hij zichzelf dan 'medeplichtig' zou verklaren.

Professor Baud, die in opdracht van premier Kok het verleden van Zorreguieta onderzocht en zelfs Koningin Beatrix kregen er in de gesprekken flink van langs.

Häkkinen: "Ik keer terug in 2003"

yinyang had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mika Häkkinen komt na zijn rustjaar gewoon terug op het asfalt van de GP-circuits. De tweevoudig wereldkampioen bestrijdt hiermee de geruchten dat hij niet meer terug zou komen. Häkkinen verwacht in 2003 gewoon weer bij McLaren aan de slag te kunnen. Hij wil het komende jaar gebruiken om uit te rusten en bij zijn gezin te zijn.

De coureur is niet bang dat hij zijn terugkeer fysiek niet aan te kunnen, maar verwacht door de snelheid van de ontwikkelingen wel enige moeite met de techniek in de wagens.

Alliantie akkoord met kleine interimregering

De Afghaanse Noordelijke Alliantie stemt in met een kleine interim-regering voor Afghanistan van twintig leden.

In eerste instantie werd in Bonn gesproken over een grote interim-raad van 150. Maar daarover ontstond onenigheid tussen de delegatie van de Alliantie in Bonn en haar leider in Kabul.

Alliantie-leider Rabbani verklaarde vanuit Kabul dat hij wel akkoord wil gaan met een 'interim bestuursraad' bestaande uit maximaal 25 personen. Wat hem betreft kan ook ex-koning Zahir Shah daarin zitting krijgen.

Loting WK voetbal 2002

Vandaag heeft in Pusan de loting voor het WK voetbal plaatsgevonden.
Daaruit is voort gekomen dat titelverdediger Frankrijk het WK voetbal zal openen op 31 Mei in Seoul tegen Senegal.

De complete loting:

Groep A: Frankrijk, Senegal, Uruguay, Denemarken

Groep B: Spanje, Slovenië, Paraguay, Zuid-Afrika

Groep C: Brazilië, Turkije, China, Costa Rica

Groep D: Zuid-Korea, Polen, Verenigde Staten, Portugal

Groep E: Duitsland, Saudi Arabië, Ierland, Kameroen

Groep F: Argentinië, Nigeria, Engeland, Zweden

Groep G: Italië, Ecuador, Kroatië, Mexico

Groep H: Japan, België, Rusland, Tunesië

Israëlische aanval bij Hebron

In Hebron op de Westelijke Jordaanoever hebben Israëlische militairen drie leden van de Islamitische Jihad opgepakt. Dit meldden de Palestijnen. Speciale legereenheden trokken bij zonsopkomst Hebron in.

Met steun van gevechtshelikopters en tanks trokken andere eenheden een plaatsje vlakbij Hebron, Duram, binnen. Ook werden Jenin en Nablus omsingeld door Israëlische troepen.

Een deel van de aanvallers in Duram waren volgens bewoners en het Palestijnse bestuur verkleed als Palestijn. Ook maakten deze vermomde Israëlische militaire gebruik van auto's met Palestijnse kentekens.

De Israëlische acties volgen op een zelfmoordactie die afgelopen vrijdag plaatsvond. Een Palestijn blies zichzelf en drie omstanders op bij een aanslag op een bus. Dit vond plaats bij het Israëlische Hedera.

Dreiging breuk binnen N. Alliantie

Op de conferentie in Bonn heeft delegatieleider Yunis Qanuni zaterdag gezegd dat hij desnoods een akkoord sluit zonder gehoor te geven aan de eisen van de alliantieleider, Burhanuddin Rabbani.

Sommige leiders in Kabul willen ten onrechte 'de oude orde (...) handhaven', aldus Qanuni, minister van Buitenlandse Zaken van de alliantie. Hij gaf niet aan welke leiders hij bedoelde.

De conferentie kwam vrijdag in de problemen doordat men binnen de Noordelijke Alliantie van mening verschillen. Rabbani zou willen dat het voorlopige landbestuur in Afghanistan zelf wordt gevormd. Hij wil niet dat zo'n interimregering in Bonn wordt gevormd.
Qanuni vindt dat Rabbani een lijst van kandidaten moet presenteren voor de interimregering die in Bonn wordt besproken. "Doet hij dat niet, dan blijft alleen de stem van het volk over."

De conferentie loopt om middernacht in de nacht van zaterdag op zondag af.

Modern kerst vieren in trek

yinyang had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Veel mensen vinden dat gedoe en die stress met kerst maar niks.Vooral het verzorgen van het diner,het verplichte glimlachen bij cadeautjes waar je niets aan hebt en het inpakken van cadeautjes mag wel door de PC worden overgenomen. Dat blijkt uit een onderzoek van chipfabrikant Intel,in zes Europese landen.In Nederland heeft de digitale kerst de meeste kans van slagen omdat acht op de tien huishoudens over een computer beschikt.

Het optuigen van de kerstboom blijft ouderwets handwerk.Er komen steeds meer versiersels op de markt. De Engelsen hangen zelfs condooms in hun boom!

Website voor dronken autorijders kan niet

legacythe2nd had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Britse website die het autorijden met een flinke slok op propageert, ligt zwaar onder vuur. Het parlementslid John Smith vindt dat de beheerder van de website zou moeten worden vervolgd voor aanzet tot moord.

De site adviseert onder meer door te rijden indien je betrokken raakt bij een ongeluk. "Als je stopt en de politie komt erbij, is dat je dood." Ook de andere adviezen liegen er niet om: "Drinken en rijden is leuk. Aan alles wat leuk is kleeft een risico, maar het risico is een stuk kleiner dan de politiek correcte 'bastards' je willen doen geloven."

Volgens het Britse parlementslid John Smith is het advies in feite een aanzet tot moord. De site is het ministerie van Transport eveneens een doorn in het oog. Het bedrijf dat de site host, Lycos UK, heeft de site al van het net gehaald.

Spits breekt been bij vieren doelpunt

Martin Palermo, de Argentijnse aanvaller van Villareal, komt dit seizoen niet meer in actie. De speler brak zijn been donderdagavond in de bekerwedstrijd tegen Levante op een wel heel bizarre manier.

In de achtste minuut van de verlenging van de bekerwedstrijd tegen tweede-divisie club Levante scoorde Palermo de 1-0. Bij het vieren van zijn doelpunt sprong hij in de hekken om de treffer met de meegereisde supporters van Villarreal te vieren. De fans reageerden door massaal hetzelfde hek te beklimmen. De druk werd daarbij te veel voor het hekwerk dat het begaf. Ook stortte er een muurtje in. En dat kwam deels op Palermo terecht die daarbij zijn linker kuit- en scheenbeen brak.

Met spoed werd Palermo naar het ziekenhuis vervoerd. Nog niet duidelijk is hoe erg de blessure is. Er wordt nog onderzocht of er pezen of iets anders is beschadigd.

Overigens won Villarreal de wedstrijd alsnog en plaatste zich voor de volgende ronde van de Copa del Rey. Daarvoor had de ploeg wel strafschoppen nodig.

hetlegioen gooide dit voor ons in de newssubmit.

Egyptische terrorist wordt niet uitgewezen

De Egyptenaar Osama Rushdie Ali Kalifa kan niet uitgeleverd worden aan Egypte. De man, in Egypte gerekend tot een van de de veertien meest gezochte terroristen, verblijft al enkele jaren in Nederland.

Omdat Nederland en Egypte geen uitleveringsverdag met elkaar hebben, is het niet mogelijk om de man op te pakken en naar Egypte te sturen. Ook is het volgens minister Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) en Korthals (Justitie) niet makkelijk om in de toekomst even snel een verdrag te sluiten met Egypte zodat de uitlevering als nog kan worden uitgevoerd.

Wel wordt de Egyptenaar door de Binnenlandse Veiligheidheidsdienst in de gaten gehouden. Mocht blijken dat hij voorbereidingen treft voor terroristische activiteiten, dan wordt justitie ingeschakeld, aldus de ministers.

Charles Bronson heeft Alzheimer

Acteur Charles Bronson lijdt aan een ernstige vorm van Alzheimer, zo heeft zijn familie gisteren onthuld.De ziekte is bij de acteur in een dusdanig ver stadium dat de 80-jarige acteur niet langer alleen kan wonen.

De acteur, die bekendheid verwierf met de rol van Paul Kersey in de Death Wish-films I tot en met V (1974-1994), heeft al diverse behandelingen ondergaan in ziekenhuizen van New York en Los Angeles.

"De familie had al ruim een jaar het vermoeden dat er iets niet goed was met Charles omdat hij zichzelf niet was", aldus zijn zuster Catherine Pidgeon. Ze vertelt ook dat Bronson erg traag spreekt en af en toe woorden brabbelt. Hij herkent zijn familie nog wel en ze gaan ook samen de kerstdagen doorbrengen.

20 miljoen gulden aan XTC gevonden

In Brunssum heeft de politie 22 kilo xtc-pillen en een groot aantal kilo's amfetaminepoeder in beslag genomen. Daarbij werd één persoon gearresteerd. De waarde van drugs loopt tegen de twintig miljoen gulden.

Bij een reguliere controle trof de politie vrijdagmiddag twee kilo xtc-pillen aan in een auto in Brunssum. De bestuurder daarvan werd gearresteerd. Omdat de politie vervolgens aanwijzingen had dat in een bergplaats bij een woning in Brunssum nog meer synthetische drugs aanwezig waren, deed ze daar een inval. In dat berghok werd nog eens 20 kilo xtc-tabletten en het poeder aangetroffen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1275
special
Random Pics van de Dag #1273
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1272
review
Er zit muziek in Doctor Who, al kan het soms wat eentonig zijn
review
Het nieuwe seizoen van Doctor Who gaat van start met een klassieke opener
©FOK.nl e.a.