FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 29 november 2001

Kinderen drinken steeds jonger alcohol

Uit een onderzoek van de Groningse GGD blijkt dat steeds meer kinderen op basisscholen alcohol drinken. Van de leerlingen tussen de 10 en 12 jaar drinkt 13 pct regelmatig bier, wijn of een zoet mixdrankje. Vier jaar geleden was dit nog 10 procent.

Leerlingen uit het voortgezet onderwijs (tussen de 14 en 16 jaar) drinken ook meer alcohol dan voorheen. 60 pct drinkt geregeld, dat is 2 pct meer ten opzichte van de cijfers uit 1996.

Het toenemende gebruik van drank door jonge kinderen is volgens onderzoekers onrustbarend. "Hoe jonger iemand ermee in aanraking komt, hoe groter de kans wordt op overmatig gebruik op latere leeftijd."

[De Groningse cijfers zijn in het verleden representatief gebleken voor de rest van het land.]

Qlo0n en BaggettMan meldden dit ons via de newssubmit.

Jongen (13) op krukken beroofd

In het genre berichten over laffe berovingen (tasjesdieven, oude vrouwen bestelen) kan er weer een triest bericht op Fok! worden toegevoegd: De beroving van een 13-jarige jongen die op krukken liep.

De jongen, afkomstig uit Heerhugowaard, stond op de bus te wachten in een bushokje in de Alkmaarse wijk Huiswaard, toen hij plotseling van achteren werd beetgepakt. Zijn ogen en mond werden afgedekt waardoor het slachtoffer niets kon zien of roepen. Hij merkte wel dat er verschillende jongens om hem heen stonden, die geld van hem wilden hebben. Uit angst voor klappen gaf hij zijn geld af.

Nadat hij zijn geld had afgegeven werden ineens de krukken onder hem vandaan getrokken waardoor hij ten val kwam. Hierna werd de jongen door verschillende personen geschopt en geslagen waarna zijn belagers er vandoor gingen.

Ondanks het feit dat het slachtoffer geen signalementen kon geven van de personen die hem hebben beroofd en mishandeld hoopt de politie via getuigen de daders te achterhalen.

Gematigde drinksters sneller zwanger

Vrouwen die gematigd alcohol (tot 14 drankjes per week) drinken worden sneller zwanger dan vrouwen die niets drinken. Meer dan 14 borrels drinken bevordert de conceptie echter niet, minder drinken heeft ook invloed op het zwanger worden.

Deze opzienbarende gegevens blijken uit een studie van het 'Human Reproduction Journal'. De onderzoekers volgden drie jaar lang het laten en vooral doen van bijna 40.000 vrouwen. Ze hielden bij hoeveel drankjes de vrouwen per week achterover sloegen en hoe lang het duurde voor ze bevrucht waren.

Ongeveer de helft van de vrouwen werd zwanger binnen het jaar, en 15 pct moest meer dan een jaar wachten. Van de vrouwen die veel dronken, moest 22 pct een jaar wachten op het blijde nieuws. Voor slechts 14 pct van de vrouwen die gematigd dronken, duurde het zo lang. En 18 pct van de compleet nuchtere vrouwen moest meer dan een jaar proberen.

Het is waarschijnlijk niet zo dat alcohol de vruchtbaarheid op zich bevordert, maar moet het alcoholgebruik in verband worden gebracht met frequenter geslachtsverkeer. Dat kan verklaren waarom vrouwen die niet drinken, langer moesten wachten. Gematigd drinken zou vrouwen ook meer ontspannen maken tijdens het vrijen, en zo de bevruchting vergemakkelijken.

Over hoe het zit met het alcoholgebruik bij de mannen die voor de bevruchting moesten zorgen zijn geen onderzoeksgegevens bekend.

Webmeiden gebruiken vaak meer 'karakters'

Volgens een onderzoek van het Center for Communication Policy van de University of California at Los Angeles (UCLA) gebruiken tienermeiden op internet vaak verschillende namen, elk met een eigen karakter.

Volgens Jeff Cole van de UCLA hoeven de bevindingen geen reden tot zorg te zijn. "Het kan best onderdeel zijn van het volwassen worden en het experimenteren met verschillende dingen. Ik denk niet dat we er iets ergs achter moeten zoeken."

''Nederland deed te weinig in Srebrenica''

"De Nederlanders hebben in Srebrenica onvoldoende verzet geboden tegen de Serviërs", dat is de harde conclusie van de Franse parlementscommissie die onderzoek heeft verricht naar de val van de enclave. Ook de Franse VN-commandant Janvier krijgt er flink van langs. Hij zou ten onrechte luchtsteun hebben geweigerd, en zich te zeer hebben laten leiden door de vrees voor doden onder de soldaten.

Volgens een rapport dat vandaag is gepresenteerd hebben de Nederlanders de moslims in de stad verboden zich te verdedigen. De Fransen zeggen dat zij het heel anders zouden hebben aangepakt en wel tot gevechten zouden zijn overgegaan. "Wij hebben 65 man verloren in Bosnië bij gevechten, de Nederlanders vrijwel geen een", aldus een lid van de commissie.
VVD, PvdA en CDA zijn het oneens met de conclusie dat Dutchbat zich tegen de aanstormende Serviërs meer had moeten verweren, de rest van de conclusies uit het rapport worden wel gedeeld. De verwijten richting Dutchbat lijken vooral een compensatie voor de aanval op de eigen Franse generaal, zo menen de regeringspartijen.

Overigens krijgt de VN-Veiligheidsraad van de Fransen het verwijt van "obsessieve neutraliteit", wat gelezen kan worden als 'te laf/bang om stelling te nemen'.

Zuid-Afrikaanse agenten veroordeeld

yinyang had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vier blanke politiemannen zijn door een Zuid-Afrikaanse rechter tot gevangenisstraffen van vier en vijf jaar veroordeeld wegens mishandeling.

De vier hadden in 1998 hun honden losgelaten op drie Mozambikaanse immigranten. Een agent had het incident gefilmd en liet de band regelmatig op politiefeestjes zien. Een tv-zender kreeg de band in handen en vertoonde de film. De beelden veroorzaakten een schok in het land. Op de band is te zien hoe de agenten de herdershonden aansporen de immigranten te bijten in gezicht en ledematen en in de geslachtsdelen. Zodra de Mozambikanen de honden afweerden, werden ze geslagen.

KaZaA moet stoppen van rechter

xxxMaverick had ons via de newssubmit het volgende te melden:

KaZaA, ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf FastTrack, moet binnen twee weken stoppen met het inbreuk maken op de auteursrechten van muzikanten, zo heeft de rechter vandaag besloten in een kort geding dat aangespannen was door de muziekbrancheorganisatie Buma/Stemra.

Geeft KaZaA geen gehoor aan de uitspraak van de rechter dan moet het bedrijf een dagelijkse dwangsom van 100.000 gulden per dag betalen, met een maximum van 2 miljoen gulden.

De uitspraak kan het einde betekenen van KaZaA, dat sinds het verdwijnen van Napster een van de grootste muziekuitwisseldiensten is.

Dwerg vecht verbod dwergwerpen aan

Het verbod op dwergwerpen in de staat Florida wordt aangevochten door de Amerikaanse radiopresentator David Flood, 'David de Dwerg', zelf 96,5 centimeter groot/klein.

David wil dat er een einde aan het verbod komt omdat het lilliputters zou discrimineren. Flood: "het verbod is in strijd met de grondwet omdat kleine mensen erdoor worden gediscrimineerd. Als je een handicap hebt, denken ze meteen dat je ook niet meer kunt nadenken."

Flood zegt zelf te willen en te kunnen bepalen of hij aan dergelijke activiteiten mee wil doen.

Ophef rond Belgisch rapport jeugdcriminelen

In België is opschudding ontstaan over een wetenschappelijk onderzoek rond de criminaliteit van migrantenjongeren. Het onderzoek werd verricht door Marion Van San, een Vlaamse sociologe die werkt aan de Erasmusuniversiteit van Rotterdam. Uit haar onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat Oost-Europese jongeren het hoogst scoren in het percentage van jongerencriminaliteit. Marokkaanse jongeren scoren drie keer hoger dan Belgen, maar Marokkaanse meisjes daarentegen komen weer veel minder in de statistieken voor dan Belgische meisjes. Turkse jongens zijn niet of nauwelijks crimineler dan autochtone leeftijdsgenoten.

De Europese afdeling van de Arabische Liga in Brussel is woedend over het onderzoek dat in opdracht van de Belgische minister van justitie, Marc Verwilghen, werd uitgevoerd en eist het ontslag van Verwilghen. Volgens de Liga worden met de studie de vooroordelen nog maar eens bevestigd. "Men probeert al jaren in Vlaanderen een onderdrukte en uitgesloten minderheid als bron van alle kwaad te beschouwen. Het is immers gemakkelijker Marokkaanse jongeren op te pakken dan hen gelijke kansen te bieden" zei de voorzitter van de Liga. Hij noemde België 'het meest racistische en xenofobe land van Europa'.

De Belgische politiek reageerde verdeeld op het onderzoek. Vooral de Vlaamse partijen zijn er voorstander van dat Van San haar werk voortzet en dat 'het taboe is doorbroken'. Tegenstanders, vooral de Waalse partijen, wijzen erop dat de conclusies betwistbaar zijn omdat het onderzoek niet af en er onvoldoende is onderzocht of de sociale en economische achtergrond een rol spelen. De adviseur-generaal van het ministerie van Justitie had ook kritiek: ,,De waarde van dit soort onderzoek is miniem, bovendien is politiek misbruik van dergelijke gegevens nooit ver weg''.

Van San vindt zelf dat haar onderzoek wel deugt, ze ging op bezoek in de migrantenwijk zelf, en stootte vooral op een soort hiërarchie tussen de verschillende etnische groepen. Belgen houden migranten op afstand, migrantengroepen onderling houden afstand van elkaar. Alle groepen zijn bang hun ,,hogere'' sociale status te verliezen door onderlinge omgang. Daardoor ontstaat de neiging om de bestaande jongerencriminaliteit op te blazen.

Van San is bereid om haar onderzoek voort te zetten, maar dan liefst zonder de tegenwerking die ze tot nu toe ondervond.

Gerelateerde artikelen uit: Het Belgisch Nieuwsblad en Brabants dagblad

Dodelijk ongeval op A1

BaggettMan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Donderdagmorgen heeft er op de A1 (Apeldoorn - Amsterdam) ter hoogte van Barneveld een dodelijk ongeval plaatsgevonden. Een nog onbekende man is waarschijnlijk de berm ingereden. Na een poging terug te sturen naar het wegdek, reed de auto tegen de vangrail van de middenberm. Hierdoor stuiterde de auto terug, waarbij de man uit zijn auto werd geslingerd. Alsof dat nog niet erg genoeg was, zijn er nog enkele autos over het bezweken slachtoffer gereden.

Een Brit die tegen het wrak aanreed is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Aangezien er vloeistoffen uit de autowrakken waren gelekt moest het wegdek door de brandweer worden schoongemaakt.

Amnesty-onderzoek naar opstand Mazar mag

Mensenrechten organisatie Amnesty International mag van de Noordelijke Alliantie een onderzoek starten naar de opstand in een fort nabij de Afghaanse stad Mazar-i-Sharif, waarbij enkele honderden gevangen strijders van de Taliban en Al-Qaeda om het leven kwamen.

"Wij hebben daar geen probleem mee. Hen (Amnesty International) zal niets in de weg worden gelegd (tijdens hun onderzoek)", zei de woordvoerder van de Noordelijke Alliantie, Mohammed Habeel donderdag.

Volgens de Alliantie zijn vermoedellijk alle zeshonderd gevangenen omgekomen. Onder de in opstand gekomen gevangenen waren veel Pakistanen, Arabieren en Tsjetsjenen. Ook verloren veertig manschappen van de Alliantie het leven en met hen ook een agent van de Amerikaanse geheime dienst, de CIA.

Hans Wijers als premier gewenst

BaggettMan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als het aan de ondernemers van Nederland ligt, wordt oud-minister Hans Wijers premier. Dat blijkt uit een poll onder zakenmensen door het tijdschrift Management Team. De ondernemers werden uitgenodigd via internet een fictief kabinet te formeren uit topmanagers.

Verder werden de volgende mensen op de nieuw bedachte portefeuilles geplaatst:

Goede doelen: Sylvia Toth
Arbeid: Frits Goldschmeding
Kennis: Roel Pieper
Justitie: Arthur Docters van Leeuwen.
Economie en financien: Nout Wellink.

Als de ondernemers uit de huidige politici moesten kiezen, dan mocht VVD'er Dijkstal de plaats van premier bezetten, voor partijgenoot Zalm.

Tweede Sinterklaasbattle

Woensdagavond was het de beurt aan het team van Pascal voor een speciale superbattle. Inzet was, net als bij het team van Andries, 5000 gulden per persoon aan Sinterklaascadeaus voor familie en vrienden.

Zoals het bij de battle van dinsdag draaide om hoogte, stond deze battle compleet in het teken van beesten. Als eerste was Sandy aan de beurt. Zij moest door een rioolbuis heen met ratten. "Ze waren banger voor mij dan ik voor hun," gaapte Sandy na afloop.

Hierop volgde het madenbad van Kelly. Ze moest gaan liggen en kreeg een lading maden over zich uitgestort. Zo moest ze twee en een halve minuut blijven liggen.

Nadat Kelly haar battle met glans had doorstaan was het de beurt aan Pascal. Hij kreeg slangen op zijn lijf. Ondanks dat slangen zijn grootste angst waren, doorstond ook hij zijn battle.

Gert-Jan was hekkensluiter. Hij kreeg een dik pak aan en moest een afstand van 20 meter afleggen terwijl hij belaagd werd door een politiehond. De hond hing al snel aan zijn arm. Gert-Jan slaagde erin de finish te bereiken en dat was de laatste schakel naar 5000 gulden per persoon voor het team van Pascal.

Omdat iedereen aan de battle had meegedaan, mocht het team van Pascal aan de rijke kant blijven en zit het team van Andries nog steeds in Arm.

Zie ook het Fok! Big Brother The Battle Forum

China weigert VS onvoorwaardelijk te steunen

Chinezen weigeren politiek VS onvoorwaardelijk te steunen

China is niet bereid om de anti-terreuroorlog van Amerika onvoorwaardelijk te steunen. Het land heeft Washington officieel laten weten geen aanval te ondernemen op Irak. Ook weigert ze om de levering van rakettechnologie te staken aan landen die de VS zien als sponsors van het terrorisme. Peking profiteert overigens wel van de kans om Oejgoeren en Tibetanen hard aan te pakken.

China heeft een Amerikaans vliegdekschip - dat is ingezet in de oorlog tegen de Taliban - verlof gegeven om vrijdag met zeven begeleidende schepen aan te meren in Hong Kong. Zevenduizend mariniers zullen daar aan wat ontspanning toekomen. Dit gebaar lijkt aan te geven - hetzij aan de oppervlakte - dat de spanningen tussen de VS en China sterk zijn afgenomen sinds het incident rond het Amerikaanse spionagevliegtuig.

Echter, Peking wil niet dat de VS in Midden-Azie blijven of dat ze een marionettenregring in Kabul installeren. Daarom hebben de Chinese leiders hun 'strategische bondgenoot' Rusland gevraagd om zijn invloed op de Noordelijke Alliantie te gebruiken om te voorkomen dat de nieuwe Afghaanse regering bestuurd wordt door de Amerikanen.

China heeft de Amerikanen subtiel gewaarschuwd om na het omverwerpen van het Taliban-regime niet de aanval te openen op Irak. Politieke publicaties - die altijd de mening van de partijtop weergeven - zijn in het geweer gekomen tegen personen van het Pentagon die het Witte Huis onder druk zetten om de Iraakse president Saddam Hussein op dezelfde manier eruit te gooien als de Taliban eruit gegooid is.

Man bestolen van ´schat´ in tuin

Een man uit Castricum is bestolen van 12.000 gulden en drie cheques die hij in zijn achtertuin had begraven. De ondernemer nam vaak contant geld mee en stopte dit altijd in een stofzuiger. Na een serie woninginbraken in de buurt besloot hij dat de tuin een veiligere plek zou zijn.

Het slachtoffer groef het kistje regelmatig op om er geld uit te halen of in te doen. Op een dag kreeg hij de indruk dat er iemand in de tuin was geweest, maar merkte dat het kistje er nog lag en keek niet verder.

Onlangs groef hij het kistje echter weer op en merkte hij dat het leeg was. Volgens de politie is de man er nu van overtuigd dat de tuin niet de ideale plaats is om je geld te bewaren.

Voedselhulp wordt Afghanen fataal

Een Afghaanse vrouw en kinderen zijn omgekomen nadat een hulppakket op hun huis terecht was gekomen. De container, die tussen de 550 en 850 kilo weegt, was afgeworpen vanuit een Amerikaans vliegtuig.

Volgens het Pentagon zijn het de eerste slachtoffers als gevolg van de voedseldroppingen, die begonnen na de eerste bombardementen op 7 oktober. Volgens een woordvoerder proberen de VS echter altijd "de hulpgoederen op veilige plekken te lossen".

'Máxima vraagt hartsvriendin als getuige'

De Argentijnse Samantha Deane zou door Máxima Zorreguieta zijn gevraagd getuige te zijn op haar huwelijk met prins Willem-Alexander. Samantha en Máxima zijn hartsvriendinnen en oud-schoolgenoten. Dit meldt het gerenommeerde Franse weekblad Point de Vue, dat zich baseert op Argentijnse bronnen.

Het blad wijdt deze week een coverstory aan de bruid van prins Willem-Alexander. Daarin staat onder meer dat Samantha Deane door Máxima is gevraagd te getuigen op het huwelijk op 2 februari. Ook zou Máxima van de vierhonderd genodigden op een feest in het Paleis op de Dam op de donderdag voor het huwelijk er honderd uit Argentinië mogen uitnodigen.

De Rijksvoorlichtingsdienst wil in dit stadium van de voorbereidingen geen uitspraken doen over de namen van de getuigen, noch over het aantal gasten.

In hoge internationale kringen is Point de Vue een veel gelezen blad. Je hoort er pas echt bij als je er in hebt gestaan. Naast de cover beslaat de reportage over Máxima acht pagina's. Een redacteur van het blad is afgereisd naar Buenos Aires en heeft daar met mensen uit kringen rond de familie Zorreguieta gesproken.

Dezelfde bron meldt ook dat Martin Zorreguieta, de 29-jarige broer van de bruid, namens de afwezige vader en moeder in Amsterdam de honneurs zou waarnemen.

Het weekblad gaat uitvoerig in op de vriendenkring van Máxima, die zij heeft leren kennen tijdens haar verblijf op de chique privé-school voor meisjes Northlands in Buenos Aires. Zo meldt het blad dat het een jeugdvriendin was die aan het begin van de relatie tussen Willem-Alexander en Máxima geheime afspraakjes regelde in het Museum of Modern Art in New York.

Marine met spoed naar de oorlog

Nederland stuurt op zeer korte termijn marineschepen en vliegtuigen naar de regio rond Afghanistan nadat de VS Den Haag met spoed om assistentie hebben gevraagd. Morgen bespreekt het kabinet een voorstel van de ministers Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) en De Grave (Defensie) om snel twee fregatten, twee Orion-patrouillevliegtuigen, een KDC-10 tankvliegtuig en mogelijk ook een onderzeeboot ter beschikking te stellen aan de VS voor de strijd tegen het terrorisme.

Bij deze uitzending zijn een kleine 500 militairen betrokken. De Nederlandse schepen en vliegtuigen zullen niet direct aan de strijd deelnemen. De fregatten, de onderzeeboot en de Orions gaan in de Arabische Zee en de Perzische Golf het scheepvaartverkeer in de gaten houden.

Zij zijn in eerste instantie bedoeld voor escorte- en surveillancetaken, maar kunnen mogelijk ook gaan controleren of er terroristen over zee proberen te ontsnappen naar bijvoorbeeld Somalië of Soedan. De Amerikaanse marine heeft de burgerscheepvaart ten zuiden van Pakistan gewaarschuwd dat schepen doorzocht kunnen worden op de aanwezigheid van terroristen.

De Orions zijn ook geschikt om boven land fotoverkenningen uit te voeren. Het KDC-10 tankvliegtuig tenslotte is zowel in staat om Amerikaanse gevechtsvliegtuigen in de lucht van brandstof te voorzien, als om hulpgoederen te vervoeren. De Nederlandse toestellen worden waarschijnlijk gestationeerd in de Verenigde Arabische Emiraten.

Over de schepen en vliegtuigen zijn al eerder met de Amerikanen principe-afspraken gemaakt. Het kabinet keurde die goed op 9 november, vlak voor een serie grote militaire nederlagen van het Taliban-regime in Afghanistan.

Vertraging
De onzekere militaire situatie heeft voor enige vertraging gezorgd bij de uitvoering van de Nederlandse inzet. Het Amerikaanse Central Command in Florida, dat de strijd in Afghanistan coördineert, wil nu alsnog van een deel van het Nederlandse aanbod gebruik maken.

Ons land is bepaald niet het enige land dat de Verenigde Staten en Groot-Brittannië steun geeft, al wordt het echte schieten uitsluitend door deze twee naties afgehandeld. Frankrijk, Italië, Canada, Australië en Japan hebben al schepen in de regio.

Andere landen waaronder Duitsland, Turkije en Nieuw-Zeeland hebben troepen toegezegd.

Bij Central Command wordt verder nog gepraat over de inzet van Nederlandse fregatten en Orions voor de drugsbestrijding in het Caribisch gebied. De Nederlandse eenheden zouden daar Amerikaanse schepen en vliegtuigen kunnen vervangen die nodig zijn voor de strijd in Zuid-Azië. Hierover zijn nog geen besluiten genomen.

Als hoogste Nederlandse verbindingsofficier in Florida is luchtmacht-commodore (brigadegeneraal) P.C. Berlijn inmiddels afgelost door marinecommandeur J.W. Kelder.

Palestijns volk wordt vernederd

KomMaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ontgoocheld en onthutst zijn de Nederlandse (oud-) politici, ontwikkelingswerkers en oud-vakbondswerkers terug gekomen van een bezoek aan Israel in de Palestijnse gebieden. Het Palestijnse volk wordt door Israel bezet, beroofd en vernederd, concludeerde de delegatie.

"Er is duidelijk sprake van door de Israelische regering van bovenaf gedirigeerd staatsterrorisme" aldus delegatieleider en Novib-voorzitter d'Ancona.

Voormalig CNV-voorzitter Westerlaken kent vergelijkbare gevoelens. Ik ben nog steeds boos. "Veel Israelliers zien de Palestijnen niet als medemensen, maar als iets waarmee je alles kunt doen."

Jackson moet van Harry Potter afblijven

Harry Potter-regisseur Chris Columbus heeft Michael Jackson gewaarschuwd uit de buurt te blijven van de 12-jarige Daniël Radcliffe, die de rol van Harry Potter vertolkt.

De regisseur was in 1990 en 1992 verantwoordelijk voor de 'Home Alone'-films met de nu 21-jarige Macaulay Culkin. Het toenmalige kindsterretje raakte toen goed bevriend met Michael Jackson, en speelde zelfs mee in de videoclip 'Black and White'. Toen Jackson eerder dit jaar in Londen was, keek hij een hele avond samen met Culkin films op zijn hotelkamer.
Columbus wil voorkomen dat kleine Daniël ook wordt meegezogen in de wereld van de sterren en zei op de Amerikaanse televisie telefoontjes van Jackson voor Daniël tegen te zullen houden.

De regisseur trok zijn ferme woorden gedeeltelijk in nadat er aardig wat publiciteit aan was geschonken, en zegt dat hij artiesten in het algemeen bedoelde en niet rechtstreeks aan Jackson refereerde.
'Ik wil niet dat Jackson nu denkt dat ik hem probeer zwart te maken. Ik wil gewoon niet dat Daniël terechtkomt in de wereld van artiesten. Dat je in een film speelt, wil niet automatisch zeggen dat andere sterren meteen je beste vrienden zijn', aldus Columbus.

Jackson werd in 1994 beschuldigd van kindermisbruik in de Verenigde Staten. Jackson is echter nooit aangeklaagd. Wel 'kocht' hij de zaak 'af' bij de bewuste familie met een bedrag van 15 miljoen dollar (bijna 40 miljoen gulden) ...

Voetbal: Guardiola wèèr positief

De Spaanse voetballer van Brescia Josep Guardiola heeft voor de tweede keer positief gereageerd bij een dopingtest. Het Italiaanse Olympisch Comité (CONI) heeft dit woensdag bekendgemaakt.

Bij een controle na de wedstrijd van zijn club tegen Lazio op 4 november is er opnieuw een te hoge nandrolonwaarde in zijn urine aangetroffen. Vorige week liet het CONI weten dat de voormalige speler van Barcelona positief had getest bij het duel met Piacenza op 21 oktober, waar nu ook al een contra-expertise voor aangevraagd is. Guardiola verklaarde na het eerste geval dat hij onschuldig is en dat hij sinds een jaar of zeven alleen een vitaminesupplement van de universiteit van Catalonië gebruikt. Hij is ervan overtuigd dat hij zijn onschuld kan bewijzen.

Na de eerste positieve test werd hij al voorlopig geschorst.

Nazi tentoonstelling heropend in Duitsland

Een controversiële tentoonstelling over normale Duitse soldaten die zich bezighouden met Nazi oorlogsmisdaden wordt binnenkort heropend in Duitsland.

De tentoonstelling veroorzaakte nogal wat opschudding tijdens de initiële opening in 1994, omdat de algemene gedachte in Duitsland was, dat het Duitse leger zich, in tegenstelling tot Hitler's elite SS, niet bezighield met de afschrikwekkende wreedheden die zich afspeelden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Hoewel de tentoonstelling tijdens haar vier jaar durende rondreis langs Duitse steden bijna een miljoen bezoekers trok, werd deze in 1999 gesloten. De reden hiervoor was, dat geschiedkundigen zeiden dat op sommige foto's Russische veiligheidsagenten werden aangezien voor de Duitse soldaten.

De nieuwe tentoonstelling, met de naam "Crimes of the Wehrmacht -- The dimensions of the War of Extermination 1941-1944" zal woensdag in Berlijn haar deuren openen en zal tweemaal zo groot zijn als de oorspronkelijke tentoonstelling. Sponsor van de tentoonstelling, Jan Philipp Reemtsma, zei: "We hebben het hier over misdaden. Misdaden die daadwerkelijk gepleegd zijn en een leger dat heel goed wist wat ze aan het doen was."

De belangstelling voor de tentoonstelling laat volgens Reemtsma zien dat Duitsland nog steeds bezig is met het verwerken van haar verleden.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1273
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1272
review
Er zit muziek in Doctor Who, al kan het soms wat eentonig zijn
review
Het nieuwe seizoen van Doctor Who gaat van start met een klassieke opener
special
Random Pics van de Dag #1271
©FOK.nl e.a.