FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 8 september 2001

BB Kelly transseksueel ?

Big Brother is nog maar net begonnen en nu al is de geruchtenmolen goed op gang gekomen.
Naast het geweldige nieuws dat onze trouwe FOK!ster Priscella haar opwachting zal gaan maken in het BB huis is er nog meer nieuws.

Zo zou Kelly, volgens sommigen dé babe van BB3, ooit man geweest zijn.
Kelly zou ooit door het leven zijn gegaan als Ferry van der Veer. In zijn jonge jaren deed hij mee aan Kinderen voor Kinderen. In 1997, toen 17 jaar oud, deed Ferry mee aan de Miss Travestie verkiezing onder de naam Kelly. Hij werd Miss Travestie '98. Inmiddels heeft Ferry een geslachtsoperatie ondergaan en gaat hij door het leven als vrouw.



Deze onthulling werd gedaan op het FOK!forum in de topics Kelly en Kelly was Ferry!!!!!

FOK!ster in het Big Brother huis!

Zojuist is op FOK!forum en de chat (#fok en #bigbrother op irc.fokzine.net) de Big Brother gekte compleet losgebarsten door het bericht dat een trouwe FOK!ster gesignaleerd is in het Big Brother Huis.
Dit topic op FOK!forum meldt, als gebruikelijk, de informatie over een van de BB-bewoners van dit jaar. De verrassing was groot toen bleek dat deze BB-Priscella dezelfde was als deze Priscella die al "jaren" vaste poster is op het forum.

Priscella is 21, vrijgezel, woont in Roswinkel en werkt als verkoopster.
Priscella: Als ik een miljoen win, ga ik het eerst natellen, zo meldt de Big Brother site. Ook zal ze het Huis pas verlaten als er brand uitbreekt: Priscella gaat ervoor!

Na wat speurwerk is inmiddels gebleken dat 'Pris' in het Spaanse Big Brother Huis zit. De procedure is dat er wekelijks iemand uit het Nederlandse Huis zal moeten vertrekken, die wordt aangevuld door 2 bewoners uit het Spaanse Huis.

update om 17:08 (08-09-2001)

Amateurs 6e klasse hebben primeur

Een opmerkelijk voetbalbericht werd me toegestuurd via de mail. Na controle op wat sites het volgende (voetbal) bericht.

Het duel tussen Warffum en Nieuw Roden (6e klasse) had zondag een opmerkelijke primeur. De thuisploeg scoorde zonder zelf de bal te hebben aangeraakt. Nieuw Roden speelde na de aftrap terug op de eigen doelman, die de bal vervolgens tegen de rug van een van zijn verdedigers schoot: 1-0

Hopenlijk was er iemand met een videocamera in de buurt

Uitkering gevangenen onder de loep

Staatssecretaris Hoogervorst van Sociale Zaken laat een onderzoek uitvoeren naar uitkeringen van gevangenen en TBS'ers. Zij zouden nog steeds een uitkering kunnen ontvangen, terwijl dat sinds mei 2000 verboden is.

Dit heeft een woordvoerder van de bewindsman zaterdag gezegd. Hoogervorst wil verder ook kijken naar de gevallen van zware criminelen die eerder tijdens hun detentie WAO-geld hebben ontvangen. Dit was tot anderhalf jaar geleden nog wel toegestaan, maar Hoogervorst vindt dat het "elk gevoel van rechtvaardigheid tart". Eerder kondigde de staatssecretaris daarom al aan te gaan kijken of hij de zeven ton achterstallige WAO-uitkering terug kan vorderen van Ferdi E., de ontvoerder en moordenaar van Gerrit-Jan Heijn.

Relevant artikel:

Singh Varma begint rechtszaak tegen Tros

De in opspraak geraakte oud-politica van GroenLinks Tara Singh Varma daagt omroepvereniging de Tros en producent René Stokvis voor de rechter. Singh Varma eist miljoenen guldens omdat zij door de uitzending van het programma Opgelicht voor het leven is geruïneerd.

Dat zegt zaterdag haar advocaat R. Dhalganjansing. Tros Opgelicht onthulde deze zomer dat Singh Varma een dodelijke ziekte heeft voorgewend om haar schulden te ontwijken. De oud-politica, die in mei de Tweede Kamer verliet omdat ze aan een terminale ziekte zou lijden, vindt dat de programmamakers 'roekeloos en sensatiebelust' te werk zijn gegaan en haar eer en goede naam hebben aangetast.

"Er is een zeer tendentieuze vorm van journalistiek bedreven", zegt advocaat Dhalganjansing. "Singh Varma is neergezet als een pathologische leugenaar die helemaal niet ziek is. Mijn cliënt lijdt weliswaar niet aan een dodelijke ziekte, maar is wel degelijk ziek. Ze is psychisch verward en heeft onder meer suikerziekte."

Big Brother streams alweer te vroeg open

Big Brother is nog niet begonnen en de onthullingen komen al los. We beginnen dit jaar met internetstreams die te vroeg open staan.
Big Brother - The Battle begint vandaag. Via het internet kun je vanaf dit weekend al de streams volgen en de bewoners leren kennen. Vrijdag 14 september beginnen dan de eerste TV-uitzendingen.
Michel van Bergen meldde ons via de newssubmit dat de streams van Big Brother gisteren al open stonden op internet.

Te zien was onder andere hoe de 'Big Brother Crew' een aantal voorbereidingen trof voor de start van vandaag.
Ook konden kijkers alvast een mooi beeld vormen van hoe het huis is ingedeeld en ingericht. Zo zien we bijvoorbeeld een zeer stijlvol ingerichte huiskamer, of een luxe badkamer.

Michel: Endemol was erg verbaasd dat ik de adressen van de streams al had, omdat vrijwel niemand van op de hoogte was. Ze hebben me vrijdagavond laat gebeld om te vragen hoe ik eraan kwam. (Helaas kon ik dat ze niet vertellen).
Hij heeft een aantal screenshots genomen en die op zijn homepage gezet.

In de loop van vandaag moeten de streams ook voor het 'normale' publiek open gaan op Big-Brother.nl.

Goudeerlijke moeder levert vondst in

Een alleenstaande moeder van vijf kinderen uit Savannah, zag heel even al haar zorgen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Op weg naar de lommerd om haar tv te verpanden om zo de elektriciteitsrekening te kunnen betalen, vindt ze een plastic zak. Inhoud: 120.000 dollar, zo'n kwart miljoen gulden.

De volgende uren zijn een ware martelgang voor de 34-jarige Wanda Johnson. Het geld houden of toch maar de politie bellen? Na haar werk poetsen in een ziekenhuis brengt ze een bezoek aan de pastoor. Samen besluiten dat eerlijkheid toch het langst duurt en Johnson retourneert het geld.
Ze krijgt wel een beloning.

Ouders eisen uitkering van moordenaar

De ouders van de in 1991 vermoorde Jessica Laven gaan proberen geld terug te vorderen van Michel S., de meervoudige kindermoordenaar die tijdens het uitzitten van zijn straf honderdduizenden guldens aan uitkeringsgelden heeft ontvangen. "Dit is te gek voor woorden", aldus een verontwaardigde Aad Laven. "Persoonlijk willen we geen cent van die man, het geld gaat rechtstreeks naar een goed doel. Maar het is natuurlijk onverteerbaar dat iemand die ons zoveel leed heeft aangedaan, achter de tralies ook nog eens tonnen opstrijkt."

Volgens de Amsterdamse advocaat mr. Abraham Moszkowicz, die de familie Laven kosteloos wil bijstaan in deze zaak, is een claim niet bij voorbaat kansloos. "Er is een verjaringstermijn van vijf jaar, maar als de ouders kunnen aantonen dat zij na het verstrijken van die periode bijvoorbeeld geestelijke schade hebben geleden, zijn er misschien mogelijkheden," aldus Moszkowicz.

Overigens zijn de uitkeringen aan Michel S. en Ferdi E. bij lange na geen uitzondering de laatste tijd. De Nederlandse staat heeft de afgelopen jaren vermoedelijk tientallen miljoenen uitgekeerd aan criminelen, die in de gevangenis aanspraak maakten op sociale uitkeringen. Ook vandaag de dag krijgen gedetineerden nog volop uitkeringen.

Zetpil moet niet in het oor

labman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Alle apothekers in Vlaanderen en Brussel krijgen van het socialistisch ziekenfonds een mapje met zelfklevende pictogrammen. De stickers moeten patiënten helpen bij hun geneesmiddelengebruik.

Uit onderzoek blijkt dat slechts vier op de tien hun medicatie nemen zoals het hoort.
Er zijn mensen die zetpillen opeten, oogdruppels voor de oren gebruiken en zelfs nog veel erger.

En maar zeuren als wij weer met een stel belgenmoppen komen.

Amerikaanse bedrijven ruimen kernwapens

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft vijf Amerikaanse bedrijven aangewezen die voor een totaalbedrag van maar liefst 12,5 miljard gulden contracten krijgen voor de ontmanteling van nucleaire wapens uit de sovjettijd in Rusland. Dat heeft het Pentagon meegedeeld.

De contracten, met een looptijd tot 2006, vormen onderdeel van een al ouder Amerikaans plan om de Russen te helpen bij het veilig opruimen van voormalige sovjet-massavernietigingswapens. De ondernemingen Brown and Root Services (Haliburton), Raytheon, Bechtel National, Parsons Delaware en Washington Group International mogen de klus klaren.

De bedrijven moeten onder meer ook raketten, bommenwerpers en onderzeeërs ontmantelen. De vernietiging ervan vloeit voort uit verscheidene internationale ontwapeningsafspraken. De opdrachten hebben ook betrekking om het ruimen van gebouwen waar eerder biologische en chemische wapens werden gemaakt of opgeslagen.

Actie Drugstourisme: 415 verdachte auto's

Bij een internationale actie tegen drugstoerisme in Zuid-Nederland, Frankrijk, België en Luxemburg zijn vrijdag alleen al in Nederland 415 auto's van inwoners van de drie andere landen geobserveerd. De inzittenden zijn verdacht omdat ze koffieshops of drugspanden bezochten.

De Nederlandse politie heeft de gegevens van de inzittenden en hun wagens doorgespeeld naar de collega's in de betreffemde drie andere landen. Die gebruiken deze recherche-informatie om organisaties achter het drugstoerisme aan te pakken. Dergelijke grote acties worden enkele keren per jaar gehouden.

Naast observaties hebben de samenwerkende zes politieregio's in Zuid-Nederland en een gespecialiseerd team ook controles uitgevoerd bij een aantal koffieshops. Dat leverde in Tilburg en Roosendaal een halve kilo cocaïne op, in Tilburg en Bergen op Zoom enkele kilo's softdrugs, in Hulst 86 XTC-pillen, in Tilburg een vuurwapen en in Roosendaal en Tilburg twee aanhoudingen.

Aan Nederlandse zijde hebben vrijdag 74 politiemensen aan deze actie meegewerkt. Onder hen waren ook enkele leden van het A-team dat op de grote wegen in Zuid-Nederland het drugstoerisme controleert.

Colombia levert drugsbaron uit aan VS

De Colombiaanse autoriteiten hebben de drugsbaas Fabio Ochoa uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Ochoa zou medeverantwoordelijk zijn geweest voor de smokkel van ruim 2,5 miljard gulden aan drugs naar de VS en Europa.

Ochoa, voorheen verbonden aan het Medellin-kartel van wijlen Pablo Escobar, is de belangrijkste Colombiaanse drugsbaas die in de VS terecht zal staan sinds het Zuid-Amerikaanse land een grondwettelijk verbod op uitlevering schrapte in 1997. Ochoa werd in oktober 1999 gearresteerd. Hij zal door een rechtbank in de Amerikaanse staat Florida worden berecht.

Ochoa gaf zich in 1990 over aan de Colombiaanse justitie en zat vijf jaar achter de tralies. Hij kreeg destijds de toezegging dat hij niet zou worden uitgeleverd aan de VS. De Amerikaanse justitie zei evenwel dat Ochoa ook na zijn vrijlating bleef handelen in drugs. Hij zou dertig ton cocaïne per maand naar de VS hebben laten verschepen. Pogingen van Ochoa om zijn uitlevering juridisch te blokkeren liepen uiteindelijk op niets uit.

Australië onderschept 200 asielzoekers

De Australische marine heeft vrijdag een boot uit het Indonesische Bali onderschept die met tweehonderd asielzoekers op weg was naar Australië. De asielzoekers zijn overgebracht naar het troepentransportschip Manoora, dat al ruim 430 asielzoekers aan boord heeft.

Dit heeft premier John Howard zaterdag gezegd. Volgens Howard is de onderschepping in internationale wateren gebeurd. ,,Op geen enkel moment is het schip in Australische territoriale wateren geweest. Daarom komt de vraag over een verzoek om asiel niet aan de orde, zei hij. Het onderschepte schip was onderweg naar Ashmore Reef.

Howard zei volgens de Australische nieuwszender ABC dat de regering wetgeving voorbereidt waarin de status van Ashore Reef en Christmas Island wordt aangepast. Vluchtelingen die op deze eilanden aankomen, kunnen voortaan geen verzoek meer indienen om in Australië toegelaten te worden.

De vluchtelingen die al aan boord van de Manoora waren, zijn de opvarenden van het Noorse vrachtschip Tampa. Australië wil deze mensen niet toelaten. De Manoora is onderweg naar Papoea-Nieuw-Guinea, waar de vluchtelingen worden verdeeld in twee groepen die naar Nieuw-Zeeland respectievelijk Nauru gaan. Mocht de Australische rechter uitspreken dat de weigering van de vluchtelingen onrechtmatig is, dan moeten ze weer naar Australië worden gebracht. De uitspraak in deze zaak wordt maandag verwacht.

Westerveld wil toch weg bij Liverpool

Sander Westerveld heeft vrijdag op zijn internetsite aangegeven Liverpool te willen verlaten. De doelman deed dat na een gesprek met manager Gerard Houllier.

,,We hebben gepraat. Er zijn verschillen van inzicht en ik wil niet verder. Ik ga een andere club zoeken, dat is alles wat ik nu wil zeggen'', meldde de 26-jarige international op zijn eigen website. De komst van de Pool Jerzy Dudek van Feyenoord en de 20-jarige Chris Kirkland van Coventry City voor een totaal bedrag van 12,5 miljoen pond sterling (45 miljoen gulden) hebben de Nederlandse international overbodig gemaakt in Liverpool.

Eerder op de dag had Houllier nog laten weten dat Westerveld niet per se weg hoeft. De Franse trainer/coach bekende dat hij Westerveld een fout tegen Bolton Wanderers (1-2) zeer kwalijk nam. Daardoor verspeelde Liverpool een punt. ,,Wat tegen Bolton gebeurde, speelde een belangrijke rol in mijn overwegingen'', aldus Houllier. ,,Sander is een fijne vent. Mijn hart is bij hem, maar mijn hoofd is een andere kant opgegaan. Hij heeft zich geweldig opgesteld, hij is een ware prof. Westerveld zat in hetzelfde vliegtuig als Dudek. Sander is naar hem toegegaan en heeft hem gegroet. Dit bewijst zijn klasse. Hij zal zelf beslissen wat hij wil ten aanzien van Liverpool.''

Dudek zal zaterdag voor Liverpool debuteren tegen Aston Villa.

US Open : Vrouwenfinale bekend

De finale van het vrouwentoernooi van de US Open wordt een onderonsje van de Amerikaanse Williams-zusjes. Venus Williams bereikte vrijdag de finale door haar landgenote Capriati in twee sets (6-4 6-2) te verslaan.

Niet meer dan vijftig minuten had de Amerikaanse Serena Williams vrijdag nodig om in de halve finale van de US Open te New York te winnen van Martina Hingis.

De Zwitserse, nummer 1 van de wereld en eerste geplaatst, had totaal geen kans tegen de jongste van de Williams Sisters die als tiende was ingeschaald: 6-3 6-2. Serena Williams bereikte voor de tweede maal de eindstrijd van de US Open. In 1999 veroverde zij de titel.

,,Een van de allermooiste dagen'', zei Serena Williams juichend na haar vijfde zege in elf ontmoetingen tegen Martina Hingis. Direct wendde zij zich tot het publiek. ,,Moedig straks Venus aan'', deed ze een oproep, ,,want dan kunnen wij een nieuwe pagina van de historie schrijven.''
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1275
special
Random Pics van de Dag #1273
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1272
review
Er zit muziek in Doctor Who, al kan het soms wat eentonig zijn
review
Het nieuwe seizoen van Doctor Who gaat van start met een klassieke opener
©FOK.nl e.a.