FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 19 juli 2001

Dief valt politieman in de armen

SpankSpankeronie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 31-jarige Enschedeër die spullen had gestolen uit een super aan de Minister Loudonlaan in zijn woonplaats, dacht veilig te zijn toen hij op zijn vlucht over een schutting klom. Niets bleek minder waar. Hij belandde in de tuin van een politieman.

De agent was thuis en zag de man over de schutting komen. De aanhouding was vervolgens een fluitje van een cent. Al snel bleek dat de Enschedeër nog gezocht werd voor andere zaken. Ook had hij behalve de buit harddrugs bij zich.

Klachten over de NS ? Bel de directeur !

Treinreizigers kunnen hun klachten rechtstreeks doorgeven aan NS-directeur Huisinga. Amsterdams NS-personeel heeft namelijk zijn doorkiesnummer en persoonlijk e-mailadres bekendgemaakt op pamfletten op het station. De conducteurs en machinisten zijn het zat dat zij altijd worden aangesproken als er iets fout gaat bij de NS.

Overal in de omgeving van het Centraal Station zijn pamfletten opgehangen met het telefoonnummer en e-mailadres van Huisinga. Bovendien worden conducteurs opgeroepen deze ook om te roepen in de trein, om reizigers op te roepen tot actie over te gaan.

De conducteurs en machinisten zijn het zat en weten ook niet meer hoe ze woedende reizigers te woord moeten staan bij uitval van treinen en vertragingen. Als het spoorwegpersoneel het klachtennummer doorgeeft, komt ze dat op hoongelach van de passagiers te staan. Maar ook zij "kunnen niet anders dan beamen dat het een puinzooi is", zo staat op de pamfletten.

De conducteurs en machinisten vinden daarom dat de klachten rechtstreeks naar de directeur moeten gaan. Want niet hij, maar de conducteurs worden aangesproken of uitgescholden als er weer eens iets mis gaat bij de NS.

De Velde geeft zeiltocht op

De Nederlandse zeezeiler Henk de Velde heeft zijn poging opgegeven om door de Barentszzee en de Noordelijke IJszee langs de Noordpool te varen. Afgelopen weekeinde kreeg hij van de Russische autoriteiten in Moermansk geen toestemming om verder te varen.

Zijn sponsor Campina Melkunie schakelde een werknemer van een Russische vestiging in bij een poging alsnog een vergunning los te krijgen. Volgens een woordvoerder van het bedrijf werd woensdag duidelijk dat een vergunning op korte termijn er niet in zit. Een aanvraag zou een half jaar in beslag kunnen nemen. Zoveel tijd heeft De Velde niet omdat de noordelijke route dan dichtvriest.

Volgens de sponsor is de zeiler nog steeds van plan om van Noordpool naar Zuidpool te varen en hij is nu bezig een nieuwe route uit te zetten. De Velde ligt nu in de havenplaats Vardo in Noorwegen totdat hij weet hoe zijn reis verder gaat. Volgens zijn sponsor wordt dit binnen enkele dagen duidelijk.

De zeiler vertrok vorige maand voor een wereldreis waarbij hij onder meer langs de Noordpool wil zeilen, via de zogenoemde noordoostelijke doorvaart. Deze route voert vanaf Moermansk via de arctische wateren naar de Beringstraat bij Alaska. De Velde hoopte een record te boeken door zo noordelijk mogelijk te varen.

De zeiler had geen visum voor Rusland omdat hij dacht dat dat niet hoefde als je via zee het land binnenkomt. Een zeemans- of monsterboekje had hij ook niet.

Dashboard moet automobilist wakker houden

Vermoeide automobilisten lopen binnenkort minder kans in slaap te vallen door ingebouwde trucjes in de auto die hen wakker moeten houden.

Computerfabrikant IBM ontwikkelt een kunstmatige passagier die vragen stelt of koud water uit het dashboard laat spuiten om de weggebruiker bij de les te houden.

Het wetenschappelijke magazine New Scientist schrijft dat IBM bezig is met een speciaal computerprogramma dat vanuit een dashboard de automobilist begluurt, aldus de Britse zender BBC. Doordat deze kunstmatige passagier de bestuurder aan de praat houdt, zal hij het merken als die in gevaar is of in slaap sukkelt. Ook kan het systeem de automobilist registreren met een camera. De gespreksonderwerpen worden bepaald op basis van interesses van de automobilist.

Als uit de reacties blijkt dat de automobilist slaperig wordt, kan de kunstmatige passagier vervolgens een raam openen om koude lucht naar binnen te laten, een alarmbel laten rinkelen of koud water uit het dashboard laten spuiten. Andere mogelijkheden zijn het verwisselen van een radiostation, of grapjes vertellen.

Ongeveer 30 procent van de verkeersongelukken wordt veroorzaakt door weggebruikers die achter het stuur in slaap vallen, zo blijkt uit een onderzoek dat eveneens in de New Scientist is gepubliceerd.

De onderzoekers van IBM denken dat het computersysteem binnen drie tot vijf jaar op de markt kan zijn.

Eigenaar paard maakt dierenbeulen bekend

De eigenaar van een mishandelde merrie uit Enschede gaat namen van dierenbeulen op internet zetten. Daarvoor heeft hij de website www.zinloosgewelddieren.nl in het leven geroepen. Hij hoopt dat de site helpt dierenmishandeling te voorkomen.

,,Mogelijke daders zullen zich wel drie, vier keer bedenken om dieren te gaan mishandelen'', zegt initiatiefnemer H. ten Napel. ,,Niemand wil het risico lopen om met zijn naam op de site te komen.'' Hij gaat alleen veroordeelde dierenbeulen met naam en toenaam vermelden.

,,Ik ben absoluut niet uit op lynchpartijen. Ik ga rechtszaken volgen. Slachtoffers van dierenmishandeling zullen zich heus wel bij mij melden. Mijn paard was het zoveelste slachtoffer.''

Zijn 14-jarige merrie Wenga werd vorige week mishandeld bij een dierenpension in Losser. In Twente werd de afgelopen tijd aantal paarden en pony's verminkt.

Bang voor claims van vermelde daders is de rechtenstudent niet. ,,De dader is toch veroordeeld? Een rechtszaak is openbaar. Laster kan hij me niet voor de voeten werpen, want ik meld geen onwaarheden.''

Inbrekers kondigen zich aan in Nigeria

De Nigeriaanse Bolanle Ijikelly was niet al te verbaasd toen gewapende overvallers vorige maand op een avond met een sloophamer door de muur van haar appartement heenbraken en begonnen haar waardevolle spullen in te laden. De week ervoor had iedereen in het appartementencomplex waar zij woont een briefje ontvangen met een aankondiging van het bezoek.

In Lagos zijn dieven er zo zeker van dat ze ongehinderd hun gang kunnen gaan dat ze een briefje afleveren om te laten weten dat ze zullen komen. Zo weten ze dat zelfs de armste slachtoffers wat geld in huis zullen hebben. Want mensen die geen geld of andere waardevolle spullen in huis hebben worden in elkaar geslagen of doodgeschoten en dat riskeren de berovingsslachtoffers liever niet.

Het anonieme briefje op de deur van Ijikelly's vervallen appartement was duidelijk: 'We komen naar blok 31 om elke flat te beroven. Geen enkele flat zal overgeslagen worden.' Veel bewoners vluchtten. Anderen bleven overdag thuis maar overnachtten elders. Sommigen, zoals Ijikelly, legden zich bij hun lot neer en bleven thuis wachten. "Ik wist dat ze zouden komen, dus heb ik een envelop met 650 naira (ongeveer twaalf gulden) klaargelegd en die aan ze gegeven", zegt de 47-jarige lerares.

Rolf Wouters naar de AVRO

Tv-presentator Rolf Wouters (38) werkt vanaf 1 oktober bij de AVRO. De huidige Yorin-coryfee gaat daar zowel programma's presenteren als produceren. Volgend jaar is hij te zien met ,,programma's voor een groot publiek'', zo heeft de AVRO donderdag laten weten.

Wouters heeft ongeveer tien jaar voor commerciële omroepen gewerkt. ,,Ondanks mijn goede samenwerking met de Holland Media Groep (HMG) is het tijd voor een verandering. Ik ben zeer vereerd met de uitnodiging van de AVRO.''

Ook AVRO-programmadirecteur Ad 's-Gravesande is blij. ,,Wouters beschouwen we als een grote aanwinst, omdat hij het type presentator is dat uitstekend in de AVRO-stal past. Hij zal in sterke mate bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe programmaformules.''

Wouters werd bekend door programma's als Wedden dat (RTL4) en Now or Never, Big Brother en Discotrain (allen Veronica/Yorin). Hij studeerde in Nijenrode en begon in 1985 als artdirector in de reclame. Vanaf 1992 werkt hij voor tv en sinds 1999 is hij zelfstandig producent in het bedrijf RedForest TV. In dat kader maakte hij het internet/tv-programma de Hunt, waarvoor hij onlangs in Montreux tijdens het Gouden Roos Festival een eervolle vermelding kreeg.

Computer krijgt psychotherapie

Joesoef had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hoewel 'kunstmatige intelligentie' voorlopig een onbereikbare droom lijkt voor computerwetenschappers, schijnt één van hen er inmiddels in te zijn geslaagd een machine met een kunstmatige neurose te ontwikkelen. Dat valt op te maken uit het bericht dat de computer GAC (spreek uit als de Engelse naam 'Jack') binnenkort wordt onderworpen aan een psychologische test die eigenlijk voor mensen bedoeld is.

GAC is een door de Canadese informaticus Chris McKinstry ontwikkeld computerprogramma waar Internetgebruikers van over de hele wereld aan bijdragen. De deelnemers aan het GAC-project (zo'n 40.000 uit meer dan 200 landen, aldus McKinstry) 'voeren' GAC met een 'ervaringsgegeven' uit hun eigen leven. Bijvoorbeeld: 'ik vind honden leuk', of 'ik haat files'. Vervolgens moeten ze van 20 andere eerder verzamelde verklaringen aangeven of ze 'waar' of 'onwaar' zijn.

Op die manier denkt Gac's geestelijke vader een 'uitermate nauwkeurig statistisch model van een gemiddelde menselijke geest' samen te stellen. Volgens zijn opvatting van het menselijk bewustzijn zou dat uiteindelijk moeten leiden tot een vorm van kunstmatige, quasi-menselijke intelligentie in het computerprogramma. Het project duurt, als alles goed gaat, tot 2010. Tegen die tijd moet GAC over meer dan 8 miljoen menselijke 'ervaringsgegevens' beschikken.

Intelligent is GAC weliswaar nog niet, erkent de firma Mindpixel, die het programma en zijn internetconnecties beheert. Maar GAC's ontluikende persoonlijkheid baart zijn bedenker toch enige zorg. Dat komt, aldus McKinstry in het tijdschrift New Scientist, door het soort mensen dat al websurfend aan GAC's mentale vorming bijdraagt.

"Dat zijn meest pubers en adolescenten van het mannelijk geslacht", constateert hij. Het gevolg daarvan is dat GAC een nogal eenzijdig wereldbeeld begint te ontwikkelen, vreest de onderzoeker: "Hij maakt een onzekere en enigszins van seks bezeten indruk. Hij krijgt ook wel erg veel boodschappen waarvan de strekking neerkomt op: 'mijn leven is zo leeg en zinloos'."

Om GAC tijdig terug op het rechte spoor te krijgen is daarom de hulp ingeroepen van dr Robert Epstein van de Harvard Universiteit, een expert op het gebied van zowel machinale als menselijke intelligentie. Epstein gaat een standaard psychologische test op het programma loslaten die wereldwijd ook wordt gebruikt om mensen psychologisch te evalueren en te behandelen.

"Het is een uniek experiment", aldus de psycholoog. "We gaan de verzamelde ervaringen van duizenden mensen over de hele wereld proberen te evalueren alsof ze van één en dezelfde persoon zijn."

Epstein benadert het allemaal onbevangen, zegt hij: "Of het mogelijk is intelligentie te scheppen uit miljoenen kleine stukjes, weet ik niet. We zullen straks in elke geval weten of dat een redelijk idee was."

Omzet winkeliers hoger door inflatie

Zwaluw had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De omzet van de detailhandel is in mei 8,2 procent gestegen in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. De hogere omzet van de winkeliers komt volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vooral door de inflatie. De winkelprijzen zijn in mei 2001 5,5 procent omhoog gegaan te opzichte van een jaar eerder.

Volgens het CBS geeft de stijgende omzet een te florissant beeld van de detailhandel. "In werkelijkheid is de volume van de omzet veel minder hard gestegen en zijn er maar 2,6 procent meer producten verkocht", stelt onderzoeker P. Mooijman vast.

BTW en eco-tax Sinds eind vorig jaar neemt het CBS bij de detailhandel een hogere omzet door stijgende prijzen waar. "De inflatie is begonnen bij de verhoging van de BTW en de invoering van de eco-tax. Nu zien we dat ook de prijzen van voedings- en genotsproducten stijgen, terwijl die in het lage belastingtarief vallen. Dat betekent dat de inflatie nu echt iedereen raakt", aldus de onderzoeker.

De prijzen stegen in mei het hardst bij de winkels in voedingsmiddelen en genotsmiddelen. In deze winkels nam hierdoor de omzet met 8,7 procent toe ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De supermarkten, veruit de grootste in deze sector, realiseerden een omzettoename van 9,8 procent. De kleinere speciaalzaken, zoals slagerijen, groenteboeren en slijterijen, zagen hun omzet 3,9 procent stijgen.

Non-food
In de zogeheten non-foodsector werd 7,6 procent meer omgezet gedraaid dan een jaar eerder. De grootste stijgingen waren te zien bij de drogisterijen (12 procent) en winkels in huishoudelijke artikelen (11,8 procent).

De consument heeft in mei voor bijna f 15 miljard boodschappen gedaan. Per huishouden komt dat neer op ruim f 2.200. Hiervan is f 1.400 besteed aan non-foodproducten en zo'n f 800 is uitgegeven in supermarkten, slagerijen en bij de groenteboer.

School verspilt half miljoen

Joesoef had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De islamitische basisschool Yunus Emre in Den Haag heeft de afgelopen vier jaar minimaal 420.000 gulden onrechtmatig besteed. Van nog eens 267.000 gulden is onduidelijk of het juist is uitgegeven. De accountantsdienst van het ministerie van Onderwijs heeft dit vastgesteld.

De dienst bezocht de school op verzoek van de Onderwijsinspectie. De islamitische school benoemde drie tijdelijke medewerkers van wie niet vaststaat of ze ooit iets op school hebben gedaan. Ook waren de jaarlijkse onkostenvergoeding en declaraties van bestuursleden erg hoog. Zo werd het huwelijkscadeau van de zoon van de voorzitter uit de schoolpot betaald. Er is voor bijna 80.000 gulden aan facturen zoek.

Staatssecretaris Adelmund van Onderwijs neemt in september een besluit over de toekomst van de school. Onderwijs gaat er volgens woordvoerster M. Bestelink vanuit, dat de Haagse school niet bewust heeft gefraudeerd. "Er is veel uit onwetendheid gebeurd."

Uit het rapport van de accountantsdienst blijkt, dat de Haagse school bijna failliet is. De islamitische school heeft inmiddels een nieuw bestuur aangesteld. Interim-directeur, T. van den Hout benadrukt, dat er geen sprake is van fraude.

Nijmegen start derde etappe

Van Zwaluw kregen we via de newssubmit het bericht dat de overgebleven wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse donderdagochtend aan hun derde etappe zijn begonnen. De wandeling voert de deelnemers langs Malden, Mook en Groesbeek.

Onderweg lopen de wandelaars ook over de Zevenheuvelenweg. Dat is ook de reden dat de derde etappe bekend staat als de 'bergetappe' van de Vierdaagse. Volgens de marsleiding verschijnen donderdag 36.023 wandelaars aan de start in Nijmegen.

Woensdag hielden 1561 deelnemers het voor gezien, nadat dinsdag al 825 lopers de strijd hadden opgegeven. Het grote aantal uitvallers van woensdag was deels te wijten aan de wisselende weersomstandigheden. De verwachting is dat het wisselende weer donderdag aanhoudt.

Vrijdag is de laatste van de vier dagen. De doorzetters worden feestelijk onthaald in het centrum van Nijmegen.

Rotterdam pakt 1000 illegale pensions aan

Rotterdam zal de ongeveer 1000 illegale pensions in de stad hard aanpakken om gevaarlijke situaties te voorkomen. Zo meldde Zwaluw ons via de newssubmit. Een team van woninginspecteurs controleert de komende drie jaar alle illegale, vaak brandgevaarlijke hotelletjes in deze stad. Pensions die niet aan alle eisen voldoen, worden gesloten. Ze mogen pas weer open als alle gebreken zijn verholpen.

De grote actie is een initiatief van de gemeente en begint na de zomervakantie. Acht woninginspecteurs zullen jaarlijks zo'n 300 verdachte panden controleren op bouwkundige staat, brandveiligheid en hygiëne. Voorheen werden per jaar 100 illegale pensions aangepakt.

Aanleiding voor de actie is de verscherpte regelgeving sinds de cafébrand in Volendam. Ook een toename van het aantal illegale pensions in Rotterdam speelt een rol.

Vergelijking van bestanden van de sociale dienst, politie en gemeente wijst uit dat de stad zo'n 1000 illegale logementen telt. ,,Dat zijn er veel meer danwe hebben vastgesteld op basis van de plaatselijke meldpunten voor illegale bewoning'', zegt R. Tersteeg van Woningtoezicht.

Het aantal panden waarover de meldpunten tips binnenkregen is van 1997 tot 1999 gestegen van 118 naar 146. Vorig jaar daalde dit tot 97.

Volgens Tersteeg komt deze teruggang niet overeen met de werkelijkheid. ,,Inspecteurs krijgen heel andere signalen. Zij zien in bepaalde gebieden ineens juist meer logementen opduiken.''

Een logement is illegaal als er 3 tot 15 mensen wonen, het pand bij de gemeente staat geregistreerd als normale woning en de eigenaar geen vergunning heeft om het huis aan te passen aan eisen voor brandveiligheid en hygiëne. ,,Meestal zijn het vooroorlogse panden die in slechte staat verkeren'', aldus de Dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting.

Vrouw Milosevic in Nederland

Zwaluw had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mira Markovic, de vrouw van Slobodan Milosevic, is donderdag omstreeks 10.15 uur onder begeleiding van de marechaussee in een gepantserd voertuig vertrokken van Schiphol. Het toestel van de Joegoslavische luchtvaartmaatschappij JAT reed niet tot de pier.

De 59-jarige Mira Markovic reist samen met haar schoondochter Milica naar Den Haag om haar man te bezoeken. Mira's man werd op 28 juni overgedragen aan het Joegoslavie-Tribunaal. Hij wordt beschuldigd van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. Sindsdien zit hij gevangen in Scheveningen.

De Nederlandse ambassade in Belgrado had Markovic maandag een driedaags visum verstrekt dat vanaf donderdag geldig is. Zij wil haar man bezoeken in Scheveningen, die daar gevangen zit in afwachting van zijn berechting.

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt zij tijdens haar bezoek vergezeld door een advocaat. Hoe laat en waar Milosevic' echtgenote donderdag in Nederland arriveert wilde het ministerie om veiligheidsredenen niet zeggen.

Volgens de regels van de United Nations Detentions Unit, die gelden voor het deel van de Scheveningse gevangenis waar verdachten van het Joegoslavie-Tribunaal worden vastgehouden, wordt familiebezoek in principe toegestaan, mits dat tien dagen vantevoren wordt aangevraagd.
Zulk een bezoek kan alleen worden geweigerd als het vermoeden bestaat dat de bezoekers de gevangene willen laten ontsnappen of anderszins de orde in de gevangenis willen verstoren.

Brazilië verder in Copa America

Zwaluw wist ons via de newssubmit te melden dat Brazilië als winnaar van groep B de kwartfinales van de Copa America, het kampioenschap van de Amerikaanse continenten, heeft bereikt. De Zuid-Amerikanen wonnen hun laatste poulewedstrijd met 3-1 van Paraguay.

Peru versloeg in dezelfde groep Mexico met 1-0 via een treffer van Holsen in de 48e minuut. De Mexicaan Borgetti en de Peruaan Muchotrigo kregen rood. Behalve Brazilië gaan Mexico en Peru, als een van de twee beste nummers drie, door.

Brazilië had tegen Paraguay aan een gelijkspel genoeg, maar pakte de zege in de negentigste minuut via Belletti (2-1) en uitblinker Denilson (3-1). De veelvoudig wereldkampioen maakt een moeilijke periode door. Pas afgelopen zondag tegen Peru (2-0) maakte coach Scolari een einde aan zes wedstrijden zonder zege.

Frustratie
Even leek het ook tegen Paraguay weer mis te gaan. Door een strafschop van Alavarenga (11e minuut) stond Brazilië bij rust met 1-0 achter. De frustratie in de ploeg nam toe. Roque Junior kon na 55 minuten inrukken na zijn tweede gele kaart. Brazilie kwam vijf minuten later toch langszij via Alex. Na dat bevrijdende doelpunt werd de spanning trainer Scolari te veel. Hij maakte beledigende gebaren richting de scheidsrechter, die in zijn ogen erbarmelijk slecht floot. De arbiter pikte dat niet en stuurde Scolari naar de tribune. Assistent-trainer Murtosa onderging kort daarna hetzelfde lot.

Politie betrapt domme dieven

Joesoef en Zwaluw hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee dieven zijn woensdag tegen de lamp gelopen door hun eigen domheid. De mannen, allebei afkomstig uit Rotterdam, gooiden een lege tas uit hun auto terwijl achter hen een surveillancewagen van de politie reed.

De agenten besloten tot een controle van de wagen en de inzittenden en kwamen er zo achter dat de tas even eerder buit was gemaakt tijdens een overval met geweld. Het slachtoffer werd opgespoord en kreeg de buit terug.

Staatsloterij begint nieuw spel

De Staatsloterij begint onder de naam Dayzers een nieuwe loterij. Elke week valt er een hoofdprijs van 500.000 euro (1,1 miljoen gulden) te winnen. Deelnemers aan de nieuwe loterij bepalen voor een deel zelf hun lotnummer door hun geluksdatum op te geven. De Staatsloterij praat nog met een aantal bedrijven over deelname aan Dayzers.

Abonnees van Dayzers krijgen een pasje die ze bij het afrekenen bij bijvoorbeeld een supermarkt moeten laten zien. Ze hebben de kans dan voor niks te mogen winkelen. Ook maken ze kans op gratis tanken of vliegen.

De trekking van Dayzers vindt elke zaterdag plaats, de eerste keer op 11 augustus. De verkoop begint donderdag. Een lot gaat 3,5 euro (f 7,70) kosten.

Met dank aan Zwaluw voor de Tip!

MTV weigert spotje Amsterdams hotel

Joesoef had ons via de newssubmit het volgende te melden:

MTV weigert een spotje van het Amsterdamse Hans Brinker Budget Hotel op de muziekzender uit te zenden. De spot, waarin een meisje na een wilde nacht wakker wordt, kwam niet door de keuring die alle spotjes beoordeeld. Als reden hiervoor geeft de keuring op dat er een uitgerold condoom te zien is en men het verkeerd vond dat zo'n jong meisje in verband wordt gebracht met alcohol.

Met het oog op de grote markt in Engeland wilde het hotel de spot graag op MTV hebben. In Scandinavië en Duitsland is het filmpje wel uitgezonden. Het reclamebureau is inmiddels door een boze directeur aan de kant gezet.

Belgische krijgt haar eigen bushalte

Joesoef en Zwaluw had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 97-jarige Belgische vrouw heeft het voor elkaar gekregen dat een Vlaamse busmaatschappij een extra halte opent op de verbinding Leuven-Brussel.

De vrouw gaat graag met de bus, maar moest vanaf haar huis 400 meter lopen om bij de dichtstbijzijnde bushalte te komen. En dat was eigenlijk net iets teveel voor het oude vrouwtje. De halteplaats is 'Anastasia' gedoopt, naar de initiatiefneemster.

Feyenoord wil niet op kunstgras spelen

Feyenoord wil komend seizoen de uitwedstrijd bij Ajax in de ArenA niet op kunstgras afwerken. De Rotterdammers hebben bij de KNVB bezwaar ingediend tegen het plan van de Amsterdamse aartsrivaal om de ondergrond na de winterstop te vervangen door kunstgras.

,,We vinden het een vorm van competitievervalsing'', laat een woordvoerder van Feyenoord weten. De tweede wedstrijd tussen de rivalen staat na de winterstop in Amsterdam gepland. ,,Als je vaak op kunstgras speelt, ben je volgens ons zwaar in het voordeel. Daarom hebben we bezwaar aangetekend.''

Ajax wil na de winterstop zijn thuiswedstrijden op kunstmatige ondergrond spelen omdat het gras in de ArenA geen lang leven beschoren is. Sinds de opening van het stadion versleten de Amsterdammers al 25 grasmatten. Dat kostte de club zo'n 10 miljoen gulden. Een speelveld van kunstgras kost Ajax 1,5 miljoen gulden. De kunstmatige ondergrond hoeft pas na zeven jaar te worden vernieuwd.

De UEFA staat op het standpunt dat wedstrijden op kunstgras mogen worden afgewerkt als beide clubs daar geen bezwaar tegen hebben. De KNVB geeft de tegenstanders van Ajax de gelegenheid tot 18 augustus bezwaar aan te tekenen. ,,We denken dat spelen op kunstgras in de toekomst heel normaal wordt'', aldus een woordvoerder van de KNVB. ,,We weten daarom nog niet wat we met eventuele bezwaren van clubs gaan doen. Het ligt ook een beetje aan hoeveel protesten we binnenkrijgen.''
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
©FOK.nl e.a.