FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 20 januari 2001

George Bush 43e president van VS

George Walker Bush is zaterdag geïnstalleerd als 43e president van de Verenigde Staten. De president van het federale hooggerechtshof, William Rehnquist, nam hem bij het Capitool in de hoofdstad Washington de eed af.

,,Ik, George Walker Bush, zweer plechtig dat ik getrouw het ambt van president van de Verenigde Staten zal vervullen en naar mijn volste vermogen de grondwet van de Verenigde Staten zal handhaven, beschermen en verdedigen. Zo helpe mij God almachtig.''

Kort voordat Bush in een koud en regenachtig Washington de eed uit de grondwet aflegde, werd vice-president Dick Cheney al beëdigd als opvolger van Al Gore die acht jaar lang onder Clinton diende.

M.E. 'ontruimt' leeg Brullend Breekijzer

De mobiele eenheid heeft zaterdagmiddag een tevergeefse ontruimingsactie uitgevoerd in het kraakpand het Brullend Breekijzer in Den Haag. De vijf krakers bleken al te zijn gevlogen. Wel werd een man buiten het pand aangehouden, maar het is niet duidelijk of hij tot de krakers behoort.

Een groep krakers bezette het pand zaterdagmiddag. Ze konden vrij gemakkelijk binnenkomen, omdat de beheerder in het pand aan het werk was. Hij werd door de krakers op straat gezet. De krakers verdwenen korte tijd later waarschijnlijk via de achteruitgang uit het pand. De leden van de ME troffen dan ook slechts lege vertrekken.

Het Brullend Breekijzer, een van de oudste kraakpanden van Nederland, werd op 11 januari na jaren ontruimd. Krakers namen zaterdagmiddag opnieuw bezit van het pand aan de Lutherse Burgwal in het centrum van Den Haag. In een verklaring lieten zij weten dat er een einde moet komen aan de ontruimingen van kraakpanden. ,,Wij eisen onze plekken op'', aldus de krakers.

Zij dreigden voor elk kraakpand dat wordt ontruimd, er twee te kraken. Vier dagen na de eerste ontruiming van het Brullend Breekijzer kraakte een groep actievoerders enkele bedrijfsruimtes onder wooncomplex de Zwarte Madonna in Den Haag. Daar greep de politie na enkele uren in. Onder de tien actievoerders die hier werden opgepakt was VPRO-filmer Frans Bromet.

Naakte studente verwijderd

De naaktfoto`s van een twintigjarige studente van de Hogeschool Limburg die op het internet te zien waren, zijn na aandringen van de advocaat van de studente en Penthouse van het net verwijderd. De studente had vorig jaar voor het blad geposeerd maar nooit toestemming gegeven voor het plaatsen van de foto's op het internet.

Volgens een woordvoerder van het mannenblad heeft Penthouse ook nooit toestemming gegeven voor het plaatsen van de foto's op het net.

Op de Hogeschool Limburg was beroering ontstaan door de naaktfoto's. De directie van de school vond dat de foto's verwijderd moesten worden omdat ze voor een slecht imago voor de opleiding tot verpleegkundige zouden zorgden. Na het uitlekken van de locatie van de foto's werd de pagina tienduizenden keren bezocht.

Hotmail elimineert in het geheim spam

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Eén van de meest populaire e-mail diensten op het internet stuurt in het geheim boodschappen voor de gebruikers naar de prullenmand om het versturen van "junkmail", ongevraagde elektronische post, te beteugelen. Dat meldt de technologische nieuwsite ZDNet.

Hotmail, dat eigendom is van Microsoft, heeft al vijf maanden buitengaande e-mail onderschept zonder te laten weten dat dat gebeurde.

De mails kwamen van of werden verstuurd naar sites die beheerd werden door providers die bekend staan als verstuurders van junkmail. De providers beheren echter ook sites of webpages die niets met junkmail te maken hebben

Christina Aquilera 'werkt zich dood'

De moeder van tieneridool Christina Aquilera is bang dat haar dochter zich letterlijk 'doodwerkt'. De popster, bekend van 'Genie in a Bottle' en 'What a Girl Wants' heeft iets te veel van zichzelf geëist. Ze heeft problemen met haar gewicht en haar gezondheid, en moest al verschillende optredens afzeggen. Moeder Shelly heeft Christina's manager ontslagen omdat hij haar dochter te hard liet werken. Vorig jaar werd manager nummer zeventien (!) al ontslagen. Als het 19-jarige tienersterretje zo doorgaat, heeft ze straks meer managers dan levensjaren achter de rug.

Shelly ontkent met klem dat haar dochter eetproblemen heeft. "Ze heeft geen boulimia of anorexia nervosa. Ze werkt gewoon te hard. Daarom is ze zo vaak ziek. Ze heeft nu gewoon een burn-out", zegt ze in De Telegraaf. Christina mag van haar moeder pas weer optreden als ze helemaal gezond is.

De Hemel hield zich niet aan regels

Eigenaar J. Veerman van café De Hemel heeft de afgelopen 25 jaar vaak de regels van de gemeente Edam-Volendam overtreden. In 1975 hield hij zich niet aan de normen van geluidsoverlast, in 1978 en 1992 maakte hij zich schuldig aan illegale verbouwingen en in 1989 aan illegale opslag van biertanks.
Ook heeft de gemeente Edam-Volendam hem regelmatig moeten sommeren tot het veilig maken van bar Wir War en De Puul. Dit blijkt uit een feitenoverzicht vergunningverlening dat de gemeente Edam-Volendam op internet heeft gezet.

Uit een oriënterend onderzoek van justitie bleek eerder dat het cafécomplex waar De Hemel deel van uitmaakte op het moment van de brand niet aan de eisen voor brandveiligheid voldeed.

De Kast ongelukkig met parodie Groningers

Spokey had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Friese band De Kast is niet zo blij met de parodie die twee Groningers schreven op die hit Stan van de Amerikaanse rapper Eminem. In de Groningse cover wordt zanger Syb van der Ploeg achtervolgt door een wanhopige fan.

Bij De Kast ligt het onderwerp gevoelig omdat zanger Syb daadwerkelijk last heeft van mensen die hem stalken. Het nummer Jelle, vertelt het verhaal van een 17-jarige De Kast fan uit Tillga. Omdat zanger Syb nooit reageert op zijn emails en sms-berichten rijdt Jelle met een zwangere cavia het Tjeukermeer in.

De twee Groningers schreven de parodie onder de pseudoniemen Slimme Schremer en Tido om hun gewone werk niet op het spel tezetten. Wat begon als een grap werd al snel serieus, afgelopen vrijdag hadden beide zangers afspraken met zeven platen maatschappijen.

Ze kregen al 10.000 gulden aangeboden voor het nummer dat ze thuis op de pc met brakke apparatuur opgenomen hadden.

Whizzkids maken nepgeld op pc

Twee Achterhoekse valsemuntertjes van 14 jaar zijn aangehouden omdat ze, vermoedelijk op hun computer, nepbiljetten van 50 gulden hebben gemaakt.

De politie kwam de whizzkids op het spoor nadat de falsificaties opdoken in een winkel in hun woonplaats Doetinchem. Toen een van de jongens met het vals geld wilde betalen, werd hij in de zaak aangehouden. Op het politiebureau bleek hij in het bezit van een tweede bankbiljet. Toen hij verklaarde het te hebben gekregen van een evenoud vriendje, werd ook deze knaap ingerekend.

Nadat een van hen bekende dat hij in Arnhem en Doetinchem met het nepgeld had betaald, werd hij weer op vrije voeten gesteld. Zijn handlangertje, die iedere betrokkenheid ontkent, zit nog vast.

Pomp gestolen

Onbekenden hebben Fiat- en Lancia-dealer Haaker in Badhoevedorp bestolen van een benzinepomp. De daders haalden de zuil ongemerkt weg in het holst van de nacht. Volgens garagehouder Brord Haaker (55) moeten de dieven een wagen met een kraan hebben gebruikt om het gevaarte af te voeren.

De benzinepomp, die nog is voorzien van een mechanisch telwerk, werd al tientallen jaren geleden door de firma Haaker in gebruik genomen voor het aftanken van de auto's van klanten. Benzineverkopen deed het bedrijf niet en de gestolen zuil was hun enige pomp. Het apparaat zat met vier bouten en de vulpijp aan de grond verankerd.

Hier het hele bericht

Winkeldief betaalt prostituee met shampoo

Een winkeldief die met zijn buit een schuld wilde afbetalen aan een prostituee, is door de politie betrapt in de rosse buurt in zijn woonplaats Leeuwarden.

Een agent in burger zag de 23-jarige hoerenloper acht flessen shampoo en crèmespoeling stelen bij een warenhuis in de Friese hoofdstad. Daarna volgde hij de winkeldief naar de rosse buurt en dat dat de dief zijn buit aan een 23-jarige prostituee gaf, om zijn schuld aan haar op deze manier af te lossen.

De lichaamsverzorgingsproducten zijn teruggegeven aan warenhuis Vroom & Dreesmann.

Tegen de dief en de prostituee is proces-verbaal opgemaakt. Uit onderzoeken van de Friese politie blijkt dat veel gestolen winkelwaar wordt geheeld in de rosse buurt, met name lingerie.

Je kan tenminste niet zeggen dat ze niet lekker rook.

Nominaties Edisons bekend

27 februari wordt een spannende dag voor Nederlandse artiesten. Gisteren meldden we je al dat op die dag de Zilveren en Gouden Harpen worden uitgereikt. Dat is echter nog niet alles; ook de Edison Music Awards wisselen op die dag van eigenaar.

De Edison Music Award is de prijs van de Nederlandse muziekindustrie voor een album van bijzondere kwaliteit en wordt al sinds 1960 uitgereikt. De prijs is te vergelijken met de Grammy, Brit Award en de Duitse Echo Award. De winnaars worden bepaald door een 225-koppige jury.

Voor de Edisons 2001 zijn onder andere genomineerd: Kane, Eminem, Coldplay, Craig David, Robbie Williams, Marco Borsato, Anastacia en Madonna. Naast de door de jury toegekende prijzen zijn er nog twee publieksprijzen: Beste Nederlandse artiest van het jaar en Beste Single. Vanaf 25 januari kan het publiek voor deze prijzen stemmen op de Edison website.

Bassist speelt naakt voor 250.000 man

Nick Oliveri, de bassist van de heavy metal band Queens of the Stone Age, heeft voor de nodige opschudding gezorgd door in Brazilië naakt op te treden voor een publiek van 250.000 mensen. De politie hield Oliveri vrijdag korte tijd vast na het optreden van de groep op het Rock in Rio festival.

De muzikant putte zich uit in excuses aan het publiek, de festivalorganisatie en de Braziliaanse bevolking. ,,Ik wist niet dat dit een misdrijf is in Brazilië'', verklaarde Oliveri. ,,Als ik het wel had geweten, had ik het niet gedaan.'' Oliveri zou al in vele landen probleemloos hebben opgetreden met niet meer kledij als zijn basgitaar.

Het is nog onduidelijk of er een aanklacht komt tegen de metalmuzikant. Mogelijk hangt hem een boete boven het hoofd.

De Queens of the Stone Age traden in Rio de Janeiro op tijdens de vijfde avond van een zevendaags festival. Namen van artiesten als Sting, Guns 'N Roses en Oasis staan ook op het affiche van het muziekfestijn.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1275
special
Random Pics van de Dag #1273
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1272
review
Er zit muziek in Doctor Who, al kan het soms wat eentonig zijn
review
Het nieuwe seizoen van Doctor Who gaat van start met een klassieke opener
©FOK.nl e.a.