FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 1 juli 2000

Trauma behandeling voor Pearl Jam

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse popgroep Pearl Jam is na het noodlottige optreden op het Deense festival Roskilde onder behandeling van traumaspecialisten. Dat heeft een woordvoerder van de Nederlandse impresariaat Mojo Concerts zaterdag gezegd.

De band is erg aangedaan door het Roskilde-optreden, waarbij acht doden vielen toen er paniek uitbrak in het publiek en festivalgangers werden doodgedrukt. Naar aanleiding hiervan heeft Pearl Jam besloten om de laatste twee concerten van hun tournee niet door te laten gaan. Hierdoor vervallen de concerten in Werchter en Ahoy. Het Rotterdamse concert was met 10.000 verkochte kaartjes uitverkocht.

Op www.sonymusic.com staat een eerste statement van Pearl Jam over het trieste gebeuren.

Duitsers leveren vechthonden in

In Duitsland wordt massaal afstand gedaan van vechthonden, nu de autoriteiten een aanscherping van de regels voor het bezit van de beesten hebben aangekondigd. De aankondiging volgde nadat eerder deze week een zesjarig jongetje door een pittbull en een Staffordshire terrier was doodgebeten.

De deelstaten besloten woensdag ondemeer tot een verbod op het bezit van de honden door mensen met een strafblad. Ook hebben verschillende steden een verhoging van de hondenbelasting voor vechthonden en een boete voor illegaal
bezit aangekondigd.

Eminem aangeklaagd door mammie

Eminem verschijnt 13 september (wederom) voor de rechtbank om te getuigen in de rechtzaak die zijn moeder tegen hem heeft aangespannen. Zij eist 10 miljoen dollar van hem wegens smaad.
7 en 11 juli is Eminem ook in de rechtzaal te vinden dit keer voor de recente aanklachten wegens verboden wapenbezit en mishandeling die tegen hem lopen.

Zou 'ie een strippenkaart hebben voor de rechtzaal ?

Tina Turner gecompenseerd door WOL

Naar nu bekend is geworden heeft de Amerikaanse zangeres Tina Turner zich voor zo’n 500.000 gulden ingeschreven op aandelen van de Nederlandse provider World Online tegen de uitgiftekoers van 43 euro.
De megaster zou als eerste en enige aandeelhouder gecompenseerd zijn voor haar verlies.
Als de superster namelijk niet gecompenseerd zou worden, zou ze een vernietigend lied schrijven over de praktijken van World Online.

Enkele prominente Nederlanders, die anoniem wensen te blijven, spreken schande van de voorkeursbehandeling die Tina Turner heeft ontvangen. De groep gedupeerde bekende Nederlanders heeft een advocaat gevraagd om de kans op een schadevergoeding juridisch te onderzoeken.

World Online ontkent overigens dat Tina Turner is gecompenseerd. Tina’s manager Roger Davis wil niet op de zaak ingaan.

Mel B's ex trots op nieuwe nummer

Mel B's ex-man, de Nederlandse Jimmy Gulzar, is trots op haar nieuwe single 'Tell Me', ook al wordt de danser in dit nummer behoorlijk neergehaald door de Spice Girl.
Zo zingt Mel B: "I was so blind, all you loved was Mel B's money."

De vader van de 18-maanden oude Phoenix Chi vindt het een eer dat Mel B de tekst over hem heeft geschreven, en hij hoopt dat het een succes wordt.

Sportief van hem, nogal bitcherig van haar...

Intel toch als eerste over de 1Ghz

Intel komt, waarschijnlijk voor het laatst, met een nieuwe versie van de Pentium III. De chip draait op een snelheid van 1,13GHz en is vanaf 31 juli beschikbaar.

Met deze nieuwste processor staat Intel bovenaan in de voortdurende race om de snelste chip ter wereld te hebben. De Pentium III serie kende een top van 850 MHz. Concurrent AMD zit met de Thunderbird tegen de 1GHz aan.

Eerder deze week maakte Intel de introductie bekend van de Pentium 4. De chip stond lange tijd bekend onder de codenaam 'Willamette'. Vanwege de naamsbekendheid van de Pentium-serie is toch vastgehouden aan deze naam. De Pentium 4 zal bij lancering eind dit jaar – op tijd voor de feestdagen - een topsnelheid van 1,4 gigahertz hebben.

Vanwege de Pentium 4 is de verwachting dat Intel stopt met het maken van de III-serie. Naast de Pentium 4 gaat de chipmaker verder met de ontwikkeling van de IA-64 familie. Van deze 64-bits chips komt de Itanium het eerste op de markt.

De 1,13 gigahertz processors zullen in kleine hoeveelheden op de markt komen. Zowel Intel als AMD hebben problemen om hun nieuwste stokpaarden in grote hoeveelheden te produceren.

Transmeta
De nieuwe marktspeler Transmeta liet op de beurs PC Expo de mogelijkheden zien van haar energiezuinige Crusoe-processor. De processor draaide in superdunne laptops van Fujitsu, NEC, Hitachi en een zelf ontwikkelt 'Web pad'.

Hitachi zegt dat haar laptop met Crusoe-inside op batterijkracht langer dan 2,5 uur kan draaien terwijl er een DVD wordt afgespeeld. Met een Intel-processor bleef dit experiment steken op 1,5 uur.

Kan me nog herinneren dat mensen blij waren met hun 486je

Gouverneur aangeklaagt wegens aliens

De gouverneur van de staat Virginia in de VS heeft een proces aan de broek gekregen van een inwoner die zich bedreigd voelt door buitenaardse wezentjes
Larry Bryant klaagt de gouverneur aan omdat deze de bescherming van de bevolking niet serieus genoeg neemt. Hij schiet tekort in het 'identificeren, analyseren en afwenden van een illegale invasie van de staat Virginia'. (*proest*)

De aanklacht staat bol van termen als 'vliegende driehoeken' en de ontvoering van burgers uit woonwijken, auto's en huizen. Bryant eist ondermeer dat de lokale overheid openheid van zaken biedt in hun dossiers over UFO's. Hij heeft tot dusver nog geen advocaat bereid gevonden zich voor zijn zaak in te zetten maar zegt desnoods zelf het woord te voeren op de rechtszitting.
Al veertig jaar is Bryant met UFO-onderzoek bezig en hoopt met deze rechtzaak te bereiken dat de staat of de landelijke overheid ertoe komt een interventiemacht op te zetten die in staat is de vijandige invasie te bevechten.

"Er is niets komisch aan een invasie" zegt Bryant.
En:" Er zijn meer dan genoeg strafbare feiten gepleegd door deze buitenaardsen om eindelijk eens actie te ondernemen".

Zeg eens 'mentaal instabiel'

Drie meisjes vermoorden non als spelletje

Drie meisjes van zestien en zeventien jaar uit het Noord-Italiaanse dorp Chiavenna hebben een 61-jarige non 'bij wijze van spelletje' vermoord. Ze lokten haar mee naar een afgelegen plek, sloegen haar met een steen bewusteloos en beroofden haar daarna met negentien messteken van het leven.

De moord heeft in Italië tot een golf van verontwaardiging geleid toen bekend werd dat de meisjes hun daad hadden gepleegd "om eens wat bijzonders te doen" .
"Het begon als een grap", heeft een van de meisjes volgens de media gezegd. De drie zouden eerst van plan zijn geweest een priester te vermoorden, maar die bleek 'te robuust'.

De politie denkt dat de meisjes - 'heel gewone schoolmeisjes' - een soort satansceremonie wilden houden. De drie hebben zich volgens hun ondervragers na hun aanhouding "net zo koelbloedig gedragen als maffiosi".

Elf jaar cel voor Bouterse

Het Openbaar Ministerie heeft het hoger beroep in de strafzaak tegen Desi Bouterse grotendeels verloren.
Het gerechtshof in Den Haag heeft hem vrijdag vrijgesproken van leidinggeven aan een criminele organisatie die grote hoeveelheden cocaïne naar Nederland smokkelde. Wel kreeg hij voor zijn rol bij een in 1997 onderschept drugstransport elf jaar cel opgelegd.

Het hof sprak Bouterse vrij van betrokkenheid bij een vijftal drugstransporten eind jaren tachtig en begin jaren negentig. De belangrijkste tegenvaller voor justitie was het wegvallen van de verklaringen van een anonieme getuige. Deze had uitgebreid verklaard over de opbouw van de criminele organisatie waaraan Bouterse leiding zou hebben gegeven.

Deze getuige bracht Bouterse in verband met zijn medeverdacten R.L. en M.M.. Volgens het hof kan zijn verklaring niet worden gebruikt als bewijs omdat die vooral gebaseerd is op de verhalen die de man van twee kennissen heeft gehoord.

De identiteit van de anonieme getuige werd tijdens het proces bekend. Nadat hij vervolgens opnieuw als getuige werd gehoord, bestempelde het hof hem als onbetrouwbaar. Volgens de rechters sprak de man zichzelf verschillende keren tegen. Daarmee kwam het fundament onder het bewijs van het OM voor de invulling van de criminele organisatie te vervallen.

Het hof veroordeelde Bouterse wel voor zijn betrokkenheid bij een in september 1997 in de haven van Stellendam onderschepte partij van 474 kilo cocaïne. De voor deze zaak veroordeelde Belg P. van L. sloot een deal met justitie. In ruil voor strafvermindering verklaarde hij uitgebreid over de betrokkenheid van Bouterse.

Van L. is sinds vorige maand spoorloos. Hij is niet teruggekeerd van een dag verlof die hij in het kader van zijn deal had gekregen. Daarmee is ook zijn overeenkomst met het OM komen te vervallen.

Eerder veroordeelde de rechtbank de voormalig legerleider van Suriname tot zestien jaar cel en ruim 4,5 miljoen gulden boete. De rechtbank achtte wel bewezen dat Bouterse leiding gaf aan een criminele organisatie. In hoger beroep had het OM opnieuw zestien jaar cel en vier miljoen gulden geeist.

Ach, elf jaar is ook niet weinig. Had 'ie iemand vermoord was 't maar 3 jaar geweest

Jim Carrey draait dooorrrrr

De acteur Jim Carrey vindt dat de filmindustrie in Hollywood hem langzaam gek maakt. De komiek die in de pas verschenen film 'Me Myself and Irene' speelt heeft toegegeven dat hij hele weekends tegen zijn tv schreeuwt en vloekt: "Het is goed om soms een beetje te schreeuwen en te tieren. Ik ga wel vaker een weekendje weg om tegen de tv te vloeken. Dat lucht op."

Zijn laatste rol in 'Man of the Moon' had hem bijna opgebroken. In deze film speelde hij de gestoorde komiek Andy Kaufman. Hij verklaarde: "Ik zat zo diep in de rol dat mensen geen antwoord kregen als ze me Jim noemden. Het was voor veel mensen op de set angstaanjagend."

Tja, je kunt het inleven-in-je-rol ook overdrijven natuurlijk...

Popfestival gaat door, ondanks 8 doden

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ondanks het feit dat er acht bezoekers van het Deense popfestival Roskilde zijn doodgedrukt en 20 gewond zijn geraakt, in de nacht van vrijdag op zaterdag, gaat het festijn gewoon verder.
Het drama ontstond toen tijdens een optreden van de Amerikaanse rockband Pearl Jam de menigte naar voren drong en er paniek uitbrak. De slachtoffers, wier nationaliteit onbekend is, stonden vlak voor het podium en werden tegen de dranghekken platgedrukt.

De zanger van Pearl Jam had het publiek meerdere keren gevraagd rustig te blijven. Uiteindelijk moest het concert worden afgebroken. Ook het optreden van de Britse new-wavelegende The Cure, dat gepland stond voor hetzelfde podium ging niet meer door. Op de andere zes podia gaan de concerten wel door. Ook zaterdag en zondag gaan de optredens gewoon door, zo meldt festivalbaas Leif Skov.

Het popfestijn vindt voor de dertigste keer plaats en staat bekend als veilig en goed georganiseerd. Naar schatting 90.000 mensen bevinden zich op het festivalterrein, velen uit Scandinavië en Duitsland.

Op 2 juli treedt Pearl Jam op in Werchter (Belgie). Voor zover nu bekend gaat dat optreden gewoon door.

BB vips valt Veronica vies tegen

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Big-Brother Vips heeft niet aan de verwachtingen voldaan. Programma directeur Kees Gerritsen noemt de kijkcijfers van BB-vips teleurstellend. Slechts een paar procent aan kijkdichtheid (enkele 100.000den kijkers) wist het programma te scoren tegenover de anderhalf miljoen van het "echte" Big-Brother.

"Laat ik eerlijk zijn: Ik had op veel meer gerekend". Wat de reden is kan Gerritsen nog niet zeggen, doordat hij op vakantie was, heeft hij nog niets gezien. Eerst wil hij alle banden terug kijken, om daarna de boel te evalueren.

Op de vraag of het misschien aan het EK-voetbal heeft gelegen, of wellicht aan de derde rangs Vips antwoordde hij: "Ach ik heb zoveel gehoord, ik wil het eerst terug zien"
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1275
special
Random Pics van de Dag #1273
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1272
review
Er zit muziek in Doctor Who, al kan het soms wat eentonig zijn
review
Het nieuwe seizoen van Doctor Who gaat van start met een klassieke opener
©FOK.nl e.a.