Veel F1-nieuws

Joost ([Efink])
De Franse autofabrikant Renault is klaar voor een rentree naar de Formule 1. Volgens geruchten in de internationale pers zal Renault nauw gaan samenwerken met de renstal van Benetton. De verwachting is dat de terugkeer van Renault vandaag of vrijdag officieel bekend wordt gemaakt.

Vorig jaar al liet de directeur weten dat het concern op een competitief niveau wilde presteren in de Formule 1. Op dit moment levert Renault onder de naam Supertec motoren aan Arrows en Benetton. De Supertec krachtbron is een eigenlijk de oude Renaultmotor waarmee in de jaren negentig veel successen werden behaald. Met de terugkeer van Renault wordt de Formule 1 nog weer een stuk interessanter. Het is inmiddels bijna een strijd tussen de grote autofabrikanten. BMW, Fiat, Ford Mercedes en Honda zijn al actief en Toyota maakt volgend jaar zijn opwachting.

Overigens was een eenvoudig filter de veroorzaker van de fatale storing bij Mercedes (McLaren) in het afgelopen weekend. Daardoor viel volgens de motorenbouwer de pneumatische druk van de Mercedes-krachtbron weg. "Het verlies van de pneumatische druk werd veroorzaakt door een slecht functionerend filter op de compressor voor de pomp", aldus de bouwer van de motor. "Dat was relatief eenvoudig te verhelpen. Dinsdagavond heeft er een motor met dit nieuwe onderdeel 600 kilometer gelopen op de testbank. Vandaag hebben we op Silverstone zonder probleem een hele race-afstand gereden."

Het team van Jos Verstappen, Arrows, heeft helaas géén gelegenheid om een verbetering aan de voorwielophanging voor de komende Grand Prix te testen. Het team werkt op dit moment aan een oplossing van het probleem, dat Jos en Pedro de la Rosa in Australië deed uitvallen. Beide coureurs konden de race niet uitrijden omdat de spoorstang van hun auto het begaf. Het team zegt er vertrouwen in te hebben dat het euvel in de volgende race is verholpen. Gelukkig!

Arrows beschikt niet over een testteam dat een oplossing direct op het circuit kan testen. De auto's van de renstal reizen direct van Australië naar Brazilië. Er is dus geen mogelijkheid om tussentijds een nieuwe constructie uit te proberen. De eerstvolgende testsessie van Arrows staat gepland op 28, 29 en 30 maart, enkele dagen na de GP van Brazilië. Jordan en McLaren hebben gisteren wel gestest Silverstone. Zij beschikken namelijk over een extra auto en alles wat daar bijhoort om in situaties als deze toch nog te kunnen testen.