FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 10 maart 2000

Jeroen van Inkel naar 538

Breuls had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zowel Edwin Evers als Jeroen van Inkel zullen hun huidige bazen (respectievelijk Radio 3 en Veronica FM) inruilen voor Radio 538, het stationnetje van Erik de Zwart.
Van Inkel's programma "Rinkeldekinkel" zal de dagprogrammering ingaan. Beide deejays hebben een contract getekend voor vijf jaar, en zullen vanaf 17 april te horen zijn op 538.

Ruzie in het bejaardenhuis

_joepie_ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Aubrey Powell, een bejaarde man van 77 uit Londen, moest maandag voor de rechter verschijnen omdat hij tijdens een dansmiddag voor bejaarden de 71-jarige Mark Lester in elkaar had geslagen. De man hield er een gebroken neus, gebroken pols en hoofdwonden aan over. Hij zou de man hebben geslagen omdat die hem ervan had beschuldigd ietwat te vrijpostig te zijn tegenover de aanwezige dames op het dansent.

In Maart had Mark Lester Aubrey Powell al eens aangesproken op zijn vrijpostige gedrag, maar toen liep het met een sisser af. Afgelopen September gebeurde hetzelfde, maar Powell had zich al voorbereid en had een in een theedoek gewikkelde vijl bij zich waarmee hij Mark Lester herhaaldelijk op het hoofd sloeg.

Na de uitspraak van het Britse gerecht (18 maanden voorwaardelijk, 2 jaar proeftijd en een schadevergoeding van ruim 1750 piek) deed Aubrey Powell de volgende uitspraak:
"meneer Lester zei dat ik me bemoeide met de dames, maar ik ben een heer en sowieso impotent. Ik hou gewoon van dansen en een praatje maken. Er moet heel wat gebeuren om me op te winden."

Vieze meneer hoor

Goed nieuws voor Aziz

misterM had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Goed nieuws voor De Bus-passagier Aziz. Zodra hij De Bus heeft verlaten staat een mooi cadeau op hem te wachten: zijn grote liefde Katja. Katja had eerder in een roddelblad laten weten geen gevoelens meer voor Aziz te hebben, maar nu ze hem regelmatig op TV ziet lijken die gevoelens terug te keren, "Ik heb andere gevoelens voor hem dan hij voor mij heeft, maar ik voel wel veel voor hem!". Ze gaat daarom een advertentie laten plaatsen in een roddelblad met een foto en begeleidende tekst 'Ik wacht op je, Aziz!', al heeft Aziz beloofd geen roddelbladen meer te kopen.

De BUS gaat naar Den Haag!

misterM had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De bus zal vanaf zondagavond wel op een HEEL speciale lokatie te vinden zijn. Het dertig ton wegende 'busje' zal naar het dak van een nog onbekend gebouw worden getakeld. Om dat te bewerkstelligen wordt momenteel een frame gebouwd waar de bus ingereden kan worden. Vervolgens wordt het gevaarte omhooggehesen.
Zoals gezegd weten we nog niet om WELK gebouw het precies gaat. Wel duidelijk is dat het een gebouw in Den Haag betreft.

En nou maar hopen dat er geen kabeltje breekt

Opa winkelt goedkoop

Van Blue Thunder ontvingen wij via de newssubmit het volgende:

Een kassière van een Albert Heijn filiaal in Leeuwarden was wel heel erg aardig voor haar 69-jarige opa. De 21-jarige vrouw 'vergat' simpelweg een aantal artikelen aan te slaan, waardoor het winkelen voor de bejaarde man wel èrg goedkoop werd. Vooral bier en wasmiddelen werden regelmatig 'vergeten' .
Een van de andere personeelsleden rook echter lont en hield tijdens het winkelen bij wat de man allemaal in zijn karretje had. Toen hij later die lijst vergeleek met de computeruitdraaien, bleek dat een groot deel van de boodschappen simpelweg niet werden afgerekend.

De woordvoerder van Albert Heijn liet weten dat de dame in kwestie haar opa vaker proletarisch liet winkelen. Zelf bekende de vrouw zegels te hebben gejat om ze later bij een ander filiaal in te leveren.
De vrouw is veroordeeld tot zestig uur dienstverlening en ze moet de supermarktketen een schadevergoeding betalen. Opa kwam eraf met een boete van 750 piek

Vliegtuigdeur geopend op 3600 meter

Een boordwerktuigkundige heeft de passagiers van een vlucht van American Airlines de stuipen op het lijf gejaagd door op 3600 meter hoogte een van de deuren van het toestel te openen.

De man moest de deur openen om een loshangende riem naar binnen te halen. Het gevaar bestond dat deze zou losschieten en in de motor terecht zou komen. De passagiers voelden hun oren ploppen en er stak een briesje op in het toestel, verder bleef iedereen ongedeerd. De Amerikaanse luchtvaartdienst zal het incident nader onderzoeken.

Ik zou me de pleuris schrikken

Noors pooldorp heeft weer zon

Ze moesten er 5 maanden op wachten, maar woensdag om 12.48 was het zover. Voor de eerste keer in dit millennium voelden de 1200 inwoners van het Noorse dorpje Longyearben de, nog wat aarzelende, stralen van de zon op hun huid. Echt erg lang duurde het genoegen niet: zo'n 10 minuten. Longyearben ligt ongeveer 1400 kilometer ten noorden van de Noordpoolcirkel op de Noorse Svalbard Archipel. Het is daarmee het meeste noordelijke dorp ter wereld. De zon had zich in Longyearben sinds half oktober niet meer laten zien. Daar staat wel tegenover dat het er vanaf eind april 24 uur per dag licht is.

BB-Bianca is bi

Via misterM en onze newssubmit kregen wij het volgende bericht:

Bianca, de ex BB-er, is bi-sexueel. Ze meldde dit tijdens de party rondom Ruud's onlangs verschenen CD *proest* in de Rotterdamse Baja Beach Club.
"Ik wil er geen geheim meer van maken: ik ben bi-sexueel. Ik heb er nooit moeilijk over gedaan. Ook voor Big Brother wist ik al dat ik bi-sexueel ben. Op dit moment heb ik een vriendin en een vriend," sprak de ex BB'er.
Tijdens de party danste ze niet alleen erg close met haar vriendin Gil, maar ook met een haar vergezellende jongeman.Bianca nam meteen van de gelegenheid gebruik om de geruchten dat ze blut zou zijn tegen te spreken."Ik verdien genoeg aan schnabbels", liet ze weten, hoewel ze niet door Playboy is benaderd voor een rendabele reportage a la Tara en Sabine.

Vrije dag voor ambtenaren

Krantjesbrenger Chakotay zag een opvallend bericht in de krant staan en meldde het gelijk hier.

Bijna alle ambtenaren van het ministerie van Binnenlandse Zaken wordt getrakteerd op een relax-dag. Het is de bedoeling dat deze dag voortaan jaarlijks terugkomt (als het experiment aanslaat natuurlijk).
Bedrijfsartsen zullen deze dag hartslag en bloeddruk van de werkende ambtenaars continu in de gaten houden.
Persoonlijk zou ik helemaal gestoord worden als ik aan sensortjes zit en er zit iemand verderop op 'n scherm te kijken. Nou als 't maar niet zo'n ziekenhuiskastje is dat piept met elke hartslag, want daar wordt ik pas echt helemaal moe van.
Maar goed, dat is nog niet alles, ze zullen ze dag beginnen met een yoga- of Tai Chi-les, daardoor kunnen ze lekker fit en ontspannen van start.
Via zijn PC wordt de werkende ambtenaar gewaarschuwd voor koffietijd en en-nu-gaan-we-even-gezellig-'n-praatje-houden-tijd (ja inderdaad, dat is weer nieuw, hoort bij de relax-dag). Dus als er nou nog 'n ambtenaar overspannen raakt is 't maar 'n lastige gast .

Niet tanken op 30 april

Johan had ons via de newssubmit het volgende te melden: Sinds een paar dagen circuleert deze mail rond, als we dit allemaal gaan doen en verder vertellen kan het eensucces worden. De mail is als volgt:LEES DIT EN ZEND HET DOOR, het kan een geniaal idee zijn als iedereenmeedoet.Dit is een protestactie tegen de voortdurend prijsstijging van debrandstoffen.HET BESTAAT ERIN OP ALGEMEEN VERZOEK NIET TE TANKEN OP 30 APRIL 2000De prijzen stijgen onrustwekkend. Het is hoogtijd om te reageren. Hetis absoluut onaanvaardbaar dat de brandstofprijzen zo stijgen terwijler zoveel miljoenen vaten olie in stok staan. De olieproducentenhebben besloten om 2 miljoen vaten per dag minder te produceren om deprijzen te doen stijgen. Dus, als er gedurende één dag nergensgetankt wordt riskeert de markt een klein beetje uit balans gebrachtte worden.Met de communicatiemogelijkheden van de dag van vandaag beschikken wijover de mogelijkheid om veel mensen te bereiken, als iedereen zijnsteentje bijdraagt zouden wij misschien iets kunnen doen aan dieprijsstijgingen. KOOP GEEN BRANDSTOF OP 30 APRIL 2000. Als het echtnodig is, tank dan de dag voordien of erna maar NIET OP 30 APRIL. Alwat er nodig is, is een paar miljoen mensen die laten blijken dat zegenoeg hebben van die prijsstijgingen. Stuur deze boodschap aan al uwvrienden en kennissen en maak van deze dag een dag om niet te vergeten!


Ik vind het een gek bericht, maar ik tank toch nooit op Koninginnedag......althans geen benzine

Geen autoseks voor Maltezers

-=KinGuiN=- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het bureau dat vergunningen verstrekt voor nummerplaten op auto's, heeft alle nummerborden die de letters SEX bevatten in de ban gedaan. Dit is gebeurd nadat een parlementslid had gevraagd hoeveel auto's er rondreden met een schunnige nummerplaat. Volgens het bureau bestaat er al tijden consensus over het gebruik van SEX op nummerborden, maar er was nog geen verbod.Twaalf auto's moeten nu hun nummerplaat veranderen. Alle overige aanvragen blijven onbeantwoord.

Zolang nummerborden met "FOK" nog maar wel mogen

Bejaarden in de kerosine

MrBig kwam via de newssubmit hiermee:

In Australie maken ze het helemaal bont. Een verzorgingstehuis in Melbourne liet de bejaarden in kerosine baden om ze van de schurft af te helpen. Verder zorgde het tehuis ook voor maizena om de bewoners van huidklachten af te helpen en werden vuile verbandjes tegelijkertijd met hun kleding gewassen.
De Australische regering heeft het tehuis daarop gesloten.

Dus dankzij die Australiërs is die benzineprijs zo hoog!

Hoe irritant is Frits Bom?

misterM had ons via de newssubmit het volgende te melden:

"Vakantieman, gezellig he!" weerklonk het enkele jaren geleden wekelijks op de vaderlandse beeldbuis. Frits Bom, alias De Vakantieman, deed wekelijks zijn ding bij RTL4, maar die omroep maakte daar een abrupt einde eind. Bom spande een rechtszaak aan tegen zijn werkgever, maar dat was vergeefse moeite. Maar kijk nu eens: SBS6 wil Bom wel hebben, alleen... op voorwaarde dat het publiek hem niet irritant vindt!

En daartoe heeft de zender Bureau Intomart de (geheime) opdracht gegeven een opinie-onderzoek in te stellen naar... Frits Bom. Een landelijke telefonische steekproef, met als kardinale vraag: hoe hoog is de irritatiefactor van Frits Bom? Maar ook: is hij objectief? Maakt hij goede programma's? En, hoe vindt men "Vakantie TV" van SBS6: zou Bom dat moeten presenteren? Tevens vraagt Intomart zijn respondenten een heus rapportcijfer te geven aan de voormalige vakantie- en consumentenman.

SBS6 laat weinig los over dit bijzondere (en enigszins genante) onderzoek. Wel is bekend dat in totaal vijfhonderd mensen worden benaderd. Het zou echter, zowel bij zowel commerciele als publieke omroep, geen zeldzaamheid zijn dat interne onderzoeken naar persoonlijkheden worden uitgevoerd.

En mocht Frits Bom inderdaad als irritant uit de bus komen, en dan dus geen aanstelling bij SBS hoeft te verwachten, dan kan je de vakantiefanaat altijd nog ontmoeten op het wereldwijde web. Op de site TV-reizen (onderdeel van TV Web) schrijft hij zijn eigen column.

Als SBS6 ff wat centen neerlegt, dan kunnen we op FOK! natuurlijk zo een poll over het irritantie-gehalte van dhr. Bom neer gooien
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1281
special
Random Pics van de Dag #1280
special
Random Pics van de Dag #1279
review
Undead Inc.
review
Doctor Who - Boom: suspense en maatschappijkritiek vormen samen een boeiend geheel
special
VrijMiBabes #210 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.