FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 5 februari 2000

Geknapte Condoom-rechtzaak verloren

Een Engelse vrouw heeft een geruchtmakende rechtzaak tegen de fabrikant van Durexcondooms verloren. De 36-jarige Marina Richardson had een bedrag van -omgerekend- 700.000 gulden geeïst omdat het condoom, dat zij tijdens een vrijpartij in zomer van mei 1995 gebruikte, was geknapt. Een ongewenste zwangerschap was het gevolg. Richardson's advocaten achtten het aannemelijk dat de kwaliteit van het rubber achteruit was gegaan als gevolg van een te hoge concentratie van ozon tijdens het productieproces. Deze bijzondere lezing werd door wetenschappers weerlegd. Ondanks de hoge normen die aan de het produceren van condooms worden gesteld, kon Richardson volgens de rechter niet verwachten dat alle condooms 100 procent safe zijn. De eis werd uiteindelijk afgewezen, ook al omdat de Engelse toegaf de gebruiksaanwijzing niet te hebben gelezen.

FBI jaagt op Nederlandse Mp3-fans

De Amerikaanse FBI blijkt internet 'af te luisteren' en beweert in het bezit te zijn van een lijst met namen en adressen van mensen die onderling muziek uitwisselen via een Cyber Audio Library op Internet. De FBI doet onderzoek naar copyright-schending en ontduiking van auteursrechten met MP3's.

Dit is aan het licht gekomen toen de redactie van het radioprogramma TROS Radio Online per email werd benaderd door een speciale agent van het HighTech Crime Team van de FBI in Portland, met het verzoek om telefonisch te reageren. "Ik dacht eerst dat het een grapje was van een
collega", zegt eindredacteur J. van Thiel. "Maar woensdagavond heb ik een uur lang met een geheim agent van de FBI gesproken. 't Is net een spannend jongensboek!". De agent verklaarde bezig te zijn met een 'hightech crime onderzoek'. Hij beweerde in het bezit te zijn van allerelei privé-gegevens. Volgens Van Thiel is dit alleen maar mogelijk als de FBI het internet heeft afgetapt.

Gebruikers van de CAL zijn dus bij dezen gewaarschuwd!


Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
©FOK.nl e.a.