FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 25 januari 2000

Gekloond kalf gekloond

Japanse wetenschappers zeggen erin geslaagd te zijn een kalf te klonen door een cel te gebruiken van een ander gekloond kalf. Het is de eerste keer dat er een kloon is geproduceerd van een gekloond groot zoogdier. Eerder was het wetenschappers wel al gelukt om gekloonde muizen in serie te vervaardigen.

Ik weet niet wat jullie er van denken, maar ik vind het een angstige ontwikkeling en zit er dus ook niet echt op te wachten.

Lees hier het hele verhaal.

Lift valt 44 verdiepingen

Door een kabelbreuk is een liftcabine van het Empire State Building in New York 44 verdiepingen naar beneden gevallen. Pas op de vierde verdieping trad het beveiligingssysteem in werking en werd de cabine opgevangen.

In de lift zaten op het moment van het ongeluk slechts twee passagiers. Beiden werken op de 44e verdieping. Ze kregen de schrik van hun leven, maar kwamen er met lichte verwondingen vanaf.

Oeps...foutje...bedankt!!!

Lees hier het hele bericht.

Rivaldo wereldvoetballer van het jaar.

Rivaldo is gekozen tot voetballer van het jaar. De Braziliaan, die uitkomt voor Barcelona, werd gekozen door een panel van 140 bondscoaches. De Engelse middenvelder David Beckham, uitkomend voor Manchester United, werd tweede. Gabriel Batistuta, de Argentijnse spits van Fiorentina, eindigde als derde.

De verkiezing was georganiseerd door de internationale voetbalbond FIFA. De uitslag werd maandagavond bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in Brussel.

Lees hier het hele bericht.

Jagger en Guevara

Rolling Stones-zanger Mick Jagger werkt op dit moment incognito in Colombia, waar hij zich voorbereidt op een film over Che Guevara.

Jagger heeft al veel door de straten van de hoofdstad Bogotá rondgelopen om een locatie te vinden voor de opnames van de film. De film gaat over de revolutie in Cuba en zal 24 miljoen dollar gaan kosten. De hoofdrol is voor Antonio Banderas. De film is de eerste die geproduceerd zal worden door de nieuwe filmmaatschappij van Mick Jagger.

Dit is dus een leuk nieuwtje voor BB'er Ruud, dan kan hij straks de film gaan zien en dan weet hij eindelijk ook waar hij zelf over lult.

Nieuwe hoofddeksels voor agenten??

Het politie-uniform moet worden uitgebreid met hoofddoekjes, keppeltjes en tulbanden in korpskleuren. Zo kunnen allochtone agenten uiting geven aan hun geloofsovertuiging. Dat stelt de Raad van Hoofdcommissarissen namens alle politiekorpsen in een advies aan minister van Binnenlandse Zaken Peper. Over dit soort dienstkleding bestaat nog geen regelgeving binnen de Nederlandse politie.

Hahaha en 'gabbertjes' binnen het korps krijgen dan zeker een gratis blauwe tattoo op hun kale knar.

Peeskamertjes voor asielzoekers

Seksexploitanten uit de Haagse Doubletstraat hebben het idee opgevat hun kamers te verhuren aan asielzoekers. Sinds de uitgebreide controles op illegale prostituees, staat 75 procent van de zevenhonderd kamertjes leeg.

De gemeente heeft het voorstel nog in beraad, maar het COA is zeer afwijzend. "Asielzoekers in de rosse buurt? Nee, daar zullen wij geen gebruik van maken", laat een COA-woordvoerster dinsdag weten.

Kamertjes van illegalen naar asielzoekers, raar idee, maar wel lief.

Lees hier het hele bericht.

Vage sporten in Nederland

De NOS wist te melden dat er naast de mega-sportspectakels zoals EURO 2000, de Olympische Spelen en de Tour ook wat minder bekende evenementen plaatsvinden, en wel in ons eigen Nederland. Wat dacht je van beugelen (Grathem), boemerang (Halfweg), fierljeppen (Friesland), gaaischieten (Domburg), hanenkraaien (Dussen), jensen (Mortel), kaaibak'n (Zuid Laren), kolven (Oudkarspel), krulbol (IJzendijke), pierbollen (Boxtel), piksjitten (Haulerwyk), slingeraap (Makkrum), gorren (Vlieland) en katknuppelen ('t Zand).

Vraag me niet wat het allemaal betekent, want ik heb bij een paar géééén idee. Eén ding weet ik wel...wat ze in 't Zand doen zal de Dierenbescherming niet op prijsstellen

Nederlandse kids te zwaar

Nederlandse kinderen worden dikker. Bijna één op de zeven kinderen is te zwaar, zo blijkt uit een onderzoek onder 15.000 kinderen.

Sinds het vorige onderzoek in 1980 zijn kinderen gemiddeld 2 kilo zwaarder geworden, zo zei een prof van TNO Preventie en Gezondheid in Leiden. In die periode zijn zij ook wel langer geworden. Maar dat kan niet alle kilo's extra verklaren. De gewichtstoename is in alle leeftijdsgroepen te zien, juist ook bij de wat jongere kinderen. Ook is er geen duidelijk verschil tussen jongens en meisjes. Als je kijkt naar de 10 procent die in 1980 tot de zwaarste kinderen behoorden, dan zit nu 17 procent boven die grens.

Een jongen van acht die in 1980 tot de 10 procent zwaarste achtjarigen behoorde, woog toen 34 kilo. In 1997 was dat 38 kilo. Bij de 'zware' meisjes van zestien is er in diezelfde periode zelfs zes kilo bijgekomen. Naar de oorzaken is bij het onderzoek niet gekeken. Er wordt vanuit gegaan dat voor kinderen hetzelfde geldt als voor volwassenen. Zij bewegen minder en eten meer. Overigens vindt TNO niet dat kinderen nu verschrikkelijk moeten gaan lijnen. Gewoon sporten en normaal eten lijkt de beste oplossing. Het is wel belangrijk dat kinderen op hun gewicht letten, daar overgewicht later kan zorgen voor vervelende ziektes en kwalen zoals bijvoorbeeld diabetes.

Vrouwelijke gevangen eisen sex

Vrouwelijke gevangenen in de Dominicaanse Republiek hebben zondag een opstootje veroorzaakt om recht op seksuele omgang met hun partners af te dwingen. Ongeveer zeventig vrouwen in de Rafeygevangenis in Santiago sloegen een tijdlang met voorwerpen op de tralies van hun cellen.

"We willen seks, dat is onze voornaamste eis en we zullen ervoor vechten want we zijn mensen, net als mannen", zei Janet Altagracia Sanchez, woordvoerster van de club. Mannelijke gevangenen in de Dominicaanse Republiek hebben recht op seksuele omgang met hun partners, maar de vrouwen wordt dat recht ontzegd, omdat hun gevangenissen volgens autoriteiten dan zouden veranderen in kraamklinieken. "Weten ze dan nog niet dat er manieren zijn zwangerschappen te voorkomen?", zei Altagracia. Blijkbaar niet

Bye bye Harley

Een Heerlense Harley Davidson-rijder kan wel janken nu zijn klassieke Harley FL uit 1966 is kaalgeplukt door een blunder van justitie. De Dienst der Domeinen heeft alle onderdelen van de unieke motorfiets zonder pardon verkocht aan de hoogste bieder.

Alleen het kale frame kan Franken nog komen halen, zo meldt de Domeinendienst hem in een afhaalbericht. Plus de opbrengst van de verkoop, een bedrag van 8100 gulden, omdat er sprake is van een vergissing.

Ambtenaren zijn ook alleen maar snel als je het niet gebruiken kan .

Lees hier het hele bericht.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
©FOK.nl e.a.