FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 17 januari 2000

Politie krijgt pepperspray

In Brabant, Rotterdam en Groningen gaat de politie de komende zomer pepperspray gebruiken om gewelddadige mensen halt toe te roepen.

Dit is een experiment voor 3 maanden om te kijken hoe de mensen reageren als de politieagenten de pepperspray gebruiken. Volgens de politie zijn de gevolgen na een half uur verdwenen.

Als het experiment goed verloopt willen ze in heel Nederland de pepperspray als basisuitrusting van de politieagent maken.

Sandra Bullock in Miss-verkiezing

Regisseur Hugh Wilson (The First Wives Club) gaat Sandra Bullock (Speed) regisseren in de nieuwe film Miss Congeniality. De film moet een komedie worden over een FBI-agente die ondercover gaat bij een schoonheidswedstrijd. De opnames zullen begin deze lente van start gaan.

In haar rol speelt Bullock Miss New Jersey, en probeert ondertussen te voorkomen dat een groep criminelen de Miss-verkiezing met een bom terroriseert. Naast de hoofdrol heeft Bullock ook de productie van de film in handen.

Jammie lekker, Sandra in een bikini-parade

Bizarste ongeluk ooit

Ga er ff goed voor zitten anders snap je niks van de volgende tekst, het bizarste ongeval ooit dat recentelijk is gebeurd in Amerika:

Bij een dichte spoorwegovergang stonden een ruiter te paard en een man met een hond te wachten op de trein. Achter hen kwam een auto te hard aanrijden. De wagen moest hard remmen om niet tegen het paard te klapppen, waardoor een motorrijder die te dicht op de auto zat op de kofferbak botste en over de auto heenvloog. De motorrijder landde naast het paard, dat schrok en zonder ruiter aan de haal ging. De man met de hond besloot het paard te halen en bond zijn hond aan de spoorboom. De trein was echter inmiddels gepasseerd, waardoor de spoorboom met hond en al omhoog ging. Zijn baasje bevrijdde de hond die door de schrik de motorrijder beet. Motorrijder, ruiter en hond belandden in het ziekenhuis. Verbazingwekkend genoeg was de ruiter de enige die een claim indiende.

Normaal gesproken zou je dit niet geloven, maar het is naar buiten gebracht door een grote Amerikaanse verzekeringsmaatschappij dus dan zal het wel. Bizar blijft het

Noodlanding door hete koffie

Een vliegtuig van Virgin Atlantic Airways heeft in Japan een noodlanding moeten maken, nadat twee passagiers en een bemanningslid brandwonden hadden opgelopen door gemorste koffie.

Het toestel was vanuit Londen op weg naar Tokio, toen onderweg het serveer-karretje omviel. In de consternatie die hierna ontstond besloot de gezagvoerder in allerijl de landing in te zetten om de gewonden naar het ziekenhuis te laten vervoeren. Uiteindelijk moest één van hen worden opgenomen. De twee anderen konden na een behandeling hun weg alsnog vervolgen. De oorzaak van het ongeluk is vooralsnog niet bekend.

Britten wedden op alles

Een fan heeft 2250 Engelse ponden, een dikke 7500 gulden, verdiend aan zijn favoriete band Oasis. In juni 1997 wedde hij voor een bedrag van duizend pond dat het huwelijk van Oasis-zanger Liam Gallagher en actrice Patsy Kensit zeker het millennium zou halen. Doordat sceptici het stel geen enkele kans gaven, was de eventuele uitbetaling bij winst zeer gunstig.

Niemand kon vermoeden dat Liam zijn leven zou beteren, drank en drugs afzwoer, en dat het echtpaar onlangs de relatie alleen nog maar versterkte met de geboorte van zoon Lennon.

Die gekke Britten wedden ook op alles.

Maurice schnabbelt

Hoe gaat het toch met stille Dries? zullen sommigen zich afvragen. De voormalige autoverkoper geniet natuurlijk niet de populariteit van een Bart of een Ruud, maar ook hij komt hier en daar opdraven voor een leuke schnabbel. Zo mocht hij afgelopen weekeinde een discotheek in de buurt van Leiden openen en ontving voor deze handeling en een vol uur aanwezigheid een toch een slordige 7000 gulden. Da's toch lekker verdiend in een uurtje.

(S)extreme vakantie

Als je je vakantie naar 'Zuud-Oest Drenthe' met je ouders niet echt spannend vind en je bent op zoek naar iets opwindenders, dan kan je misschien dit overwegen. Playboy kwam deze site op het spoor, waar je een bijzonder (s)extreme vakantie kunt boeken. Voor zo'n 4000 gulden heb je een vliegreis vanuit Amerika + 4 overnachtingen in een hotel in Mexico. Daar verblijf je tussen 50 vrouwelijke sex-sterren die er alles aan zullen doen om het je zo plezierig mogelijk te maken. Inbegrepen zijn onder andere: Naked Twister, naked volleyball & naked ping-pong

Ook kun je voor de gein de opnamen van een pornofilm bijwonen en misschien dat jij zelf wel ontdekt wordt. (mits je dat op prijs stelt natuurlijk ) Enige bagage is je weekendtasje en wat toilet-spulletjes erbij; misschien wel zo fris. En leuk voor de thuisblijvers: er komt een vakantie-compilatie filmpje op de site te staan!

Owja...en als je snel boekt, of met een groep boekt, krijg je nog korting ook! Da's nog eens sympathiek.

Spookfietser op A2

De politie heeft zaterdagochtend een 31 jarige man uit Montfoort aangehouden. De politie had melding gekregen van een "spookfietser". Na polshoogte van de politie trof deze de man aan in de middenberm van de snelweg. Op het moment dat de man de politieauto zag ging hij er als een speer vandoor op zijn fiets, en ja, weer tegen het verkeer in. Na een korte sprint van een agent kon de man in zijn kraag gegrepen worden en naar het politie bureau gebracht. Daar ontving de man een proces-verbaal.

10 jaar Simpsons

De Simpsons bestaan tien jaar. Die verjaardag wordt gevierd met een echte ster op de beroemde Walk of Fame in Hollywood. De oorspronkelijke Simpsons waren niet meer dan een tussendoortje in de Tracey Ullman Show. Matt Groening verzon de cartoon in ongeveer vijftien minuten. Op 14 januari 1990 ging het eerste echte Simpsons-seizoen van start. Op dit moment hebben The Simpsons al 2 miljard gulden in het laatje gebracht. Matt Groening heeft de serie voornamelijk gebaseerd op zijn eigen familieleden. De hoofdrollen worden vertolkt door een alledaagse familie die een niet zo alledaags leven leiden in het stadje Springfield. Het geheim van het succes is dat de serie zich richt tot alle leeftijden. Kids zijn wild van de etter Bart, terwijl volwassenen dan weer vallen voor de slonzige Homer.
Niet iedereen kon overigens lachen om The Simpsons. De felste kritiek kwam van voormalig president Bush met de uitspraak dat Amerikaanse families iets minder op The Simpsons moesten lijken en een beetje meer op The Waltons. Prompt dook Bush op in de serie en daar kreeg hij het aan de stok met Homer.
Groening heeft trouwens plannen om met The Simpsons nog eens 230 afleveringen door te gaan.

Dronken piloot vervolg

Justitie is nog zo onbekend met een nieuwe alcoholwet voor piloten dat een dronken Marokkaanse piloot op Schiphol zijn vliegbrevet heeft mogen houden.De gezagvoerder kreeg wel een boete van 2500 gulden. Bovendien werd hij op staande voet ontslagen door Royal Air Maroc. De man moest zodoende naar huis temidden van de 125 passagiers die hij naar Tanger had willen brengen met 2,2 promille alcohol in zijn bloed.

Ik ben benieuwd of ze hem onderweg aan een wolk hebben gebonden?

Sinds juli schrijft de Wet luchtvaart voor dat piloten en cabinepersoneel tien uur voor ze aan het werk gaan niets meer mogen drinken. Bij een promillage hoger dan 0,2 (minder dan één glas) kan de piloot een boete en een tijdelijk vliegverbod krijgen. Bij 0,6 raakt hij zijn brevet kwijt. Dat laatste is niet gebeurd omdat de dienstdoende officier de nieuwe wet niet kende.

Iedere Nederlander is verplicht de wet te kennen. Een beetje onmogelijk, maar als een officier van justitie het al niet kent, waar gaan we dan naar toe

Lees hier verder.

Ritsma en Friesinger kampioen

Rintje Ritsma en Anni Friesinger zijn gisteren in Hamar Europees kampioen All round schaatsen geworden.
De Fries is sinds 1994, toen hij zijn eerste titel binnenhaalde, alleen in 1997 voorbijgestreefd door landgenoot Ids Postma. In Hamar werd de lokale favoriet Ervik tweede, voor Postma. Ritsma klaagde later over onsportiviteit bij de Noren, die naar verluid de deur zouden hebben opengezet tijdens zijn race om zo de kwaliteit van het ijs te beïnvloeden. Het mocht niet baten voor de Noren...

Bij de dames behaalde Friesinger haar eerste Europese titel, nadat ze ooit wereldkampioene bij de junioren werd. Tweede werd Friesingers landgenote Gunda Niemann-Stirneman, die de 5000 kilometer afsloot met een daverend wereldrecord. Dit hielp haar bijna aan een nieuwe titel. Zeer verdienstelijk derde werd de Groningse Renate Groenewold. Tonnie de Jong en Annamarie Thomas konden niet meestrijden om de podiumplaatsen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1275
special
Random Pics van de Dag #1273
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1272
review
Er zit muziek in Doctor Who, al kan het soms wat eentonig zijn
review
Het nieuwe seizoen van Doctor Who gaat van start met een klassieke opener
©FOK.nl e.a.