FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 6 november 1999

CD's volgend jaar goedkoper

Je leest het goed! Vanwege het groeiende aanbod van cd's doordat nu ook bijvoorbeeld Albert Hein cd's in de aanbieding gooit, dalen de prijzen van de schijfjes. Om de concurrentie aan te kunnen, moeten zo'n 1500 muziekwinkels hun prijzen laten zakken. Dit meldt het AD.

Volgens de platenmaatschappijen BMG & Universal en cd-winkelketen Music Store kan het in een aantal gevallen zelfs een kwart goedkoper uitvallen.

Interviewpoging met BB-Anouk

Trajectum, het krantje van de Hogeschool van Utrecht, heeft een poging ondernomen tot een interview met Anouk van Big Brother.

Anouk doet een tweejarige hbo-opleiding bij Schoevers in Utrecht. Trajectum meldt hoe ze via de school aan d'r 06-nummer zijn gekomen en hoe ze reageerde toen ze opnam. Helaas was het telefoontje net te laat, aangezien ze al in de studios in Almere zat. Een redacteur van BB onderbreekt het gesprek.

De rest van de poging tot interviewen van een door een castingbureau uitgezonden Anouk, kun je verder hier lezen.

BBSpy niet bij de hand? Geen nood!

Zit je op je werk, op school of waar dan ook, en heb je geen BBSpy bij de hand? Geen nood. Op deze website kun je de 4 BB videostreams gewoon bekijken in je browser: http://www.orion96.net/bigbrother.

De site wordt regelmatig geupdate, mocht het IPadres van de streams weer eens veranderen.

De échte BBSpy is ook weer bijgewerkt las ik op het FOK!Forum. De mensen bij Veronica vonden het leuk de streams ergens anders te plaatsen waardoor BBSpy niet meer werkte. Hoe je moet upgraden, kun je hier lezen.

Nieuwe uitvinding: fietswielklem!

Studeer je aan de faculteit rechten of letteren in Groningen, dan kun je een fietswielklem verwachten als je het vervoersmiddel niet goed stalt. De klem bestaat uit een stalen kabeltje met een bordje eraan vast. Stelt niet veel voor dus. Maar er zijn stallingsmogelijkheden genoeg, die worden alleen niet gebruikt omdat het waarschijnlijk te ver lopen is.

Het gaat volgens de dienst 'klemmenbeleid' niet om het geld wat eraan verdiend kan worden. Om de 'klem' te laten verwijderen moet je 5 gulden betalen.

Japanner laat zichzelf slaan

Een gefrustreerde Japanner laat zichzelf slaan tegen betaling. De man was jarenlang het pispaaltje op de middelbare school. Nu geeft 'ie zich uit als een levende boksbal.

Voor 1.000 Yen (20 gulden) kun je 3 minuten op de man inslaan. Hij heeft wel een beschermend masker en een buikband om. Dames betalen de helft.
De 25-jarige man slaat niet terug, maar is kort geleden wel bijna knock-out geslagen. Men vraagt zich af hoe lang hij het nog volhoudt.

Sja, net wat je leuk vindt..

Inbrekers op Internet...

Een Leids autobedrijf is in zeer korte tijd maar liefst vijf keer bezocht door inbrekers. Het autoverhuurbedrijf heeft de foto's van de daders op Internet gezet.

De directie van het autoverhuurbedrijf gaat via deze weg de strijd aan met snelkrakers, want ze zijn het na 5 inbraken we zat.

Ze hebben toen maar een aantal camera's en verlicthing op gehangen omdat het alarm de inbrekers niet meer verjaagde. De beelden van de laatste inbraak zijn opgenomen en kan je nu bekijken op hun website: www.huurmij.nl/inbraak.

Tips over de daders kan je e-mailen naar beloning@huurmij.nl. Heb jij de goude tip? Dan kan je 5000 gulden verdienen!!

jongen van 13 dealt in cocaine

"Een 13-jarige jongen uit Groningen is in de Hoekstraat aangehouden toen hij een politieman in burger bolletjes cocaïne te koop aanbood. In z'n zakken bleek de knaap drie bolletje te hebben, zilverpapier en een pijpje.

De politie heeft de jeugdige dealer meegenomen naar het bureau. Omdat hij nog te jong is om vast te houden, hebben agenten contact opgenomen met zijn ouders. Zijn moeder kan de knul moeilijk in het gareel houden, aldus de politie."


De jeugd van tegenwoordig....

Nederlaag voor Microsoft

In Amerika heeft de rechter in het proces van de overheid tegen Microsoft gezegd dat Microsoft inderdaad een monopoliepositie heeft. Microsoft heeft dat misbruikt op onder andere de volgende manieren:

- Om z'n browser (IE dus) aan de consument op te dringen.
- Om de prijs van bv Windows kunstmatig hoog te houden.
- Om concurrentie uit te kopen en van de markt te drukken.
- Om mensen op internet te laten komen waar Microsoft wilde waar ze komen in plaats van waar ze zelf wilden komen.

Een van de belangrijkste uitspraken van de rechter was dat Microsoft dingen die in het VOORDEEL van de gebruiker zijn NIET in hun software hebben gebouwd omdat dat ze niet financieel of concurrerend interessant waren voor Microsoft.

Tegen veel van de dingen die de rechter heeft gezegd kan GEEN of HEEL moeilijk beroep worden aangetekend.
Het aandeel Microsoft daalde NADAT de beurzen sloten en nadat het nieuws bekend werd om half 1 onze tijd met 3 dollar en het lijkt erop dat het nog verder zal dalen.

Wat uitspraken van de rechter:

"Microsoft has demonstrated that it will use its prodigious market power and immense profits to harm any firm that insists on pursuing initiatives that could intensify competition against one of Microsoft's core products,"

"The ultimate result is that some innovations that would truly benefit consumers never occur for the sole reason that they do not coincide with Microsoft's self-interest."

"Many of the tactics that Microsoft has employed have also harmed consumers indirectly by unjustifiably distorting competition"

Het totale document is 207 (!) pagina's. Microsoft gaat het HEEL moeilijk krijgen de komende maanden. Bill Gates heeft al aangegeven een schikking te willen treffen om de zaak zo snel mogelijk achter zich te kunnen laten.
Lukt dit niet dan zal ergens begin 2000 de definitieve beslissing vallen.

Op cnn.com lees je meer.

Laatste reviews en specials
review
Paper Mario: The Thousand-Year Door
special
VrijMiBabes #211 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1285
special
Random Pics van de Dag #1284
special
Random Pics van de Dag #1283
special
Random Pics van de Dag #1282
©FOK.nl e.a.