FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 26 oktober 1999

Hormoon tegen vet

De resultaten van de eerste experimenten met het hormoon Leptin zijn veelbelovend. Na 6 maanden lang elke dag een injectie vielen de proefpersonen gemiddeld 6.8 kilo af terwijl de mensen die een nepinjectie kregen maar een kilo afvielen. Iedereen werd ook op een dieet gezet. Na afloop had 2/3 van de proefpersonen wel antistoffen tegen het hormoon in zijn bloed zitten, maar dat had geen effect op de werking ervan.

De ontdekking van leptine (?) wordt door de wetenschap gezien als de belangrijkste ontdekking in de strijd tegen overgewicht. Ongeveer de helft van de Amerikaannse volwasssenen is te zwaar. Het hormoon helpt de behoefte naar eten te verminderen en lichamelijke activiteit te stimuleren.

Dood door pen

De pen is machtiger dan het zwaard, blijkt maar weer.
Afgelopen vrijdag heeft een argentijnse man zijn moeder neergeschoten met een pen.
Het bleek een klein pistool te zijn, in de vorm van een pen.
De man zat in zijn keuken en probeerde te ontdekken, waarom de pen het niet deed toen het afging en zijn moeder raakte.

Zijn broer had de pen, een verboden wapen in Argentinië, op straat gevonden.

Formule 1 Schema 2000

De FIA heeft het schema voor het Grand Prix Formule 1 seizoen 2000 bekend gemaakt:

12/03 GP van Australië (Melbourne)
26/03 GP van Brazilië (São Paulo)
09/04 GP van San Marino (Imola)
23/04 GP van Groot-Brittanië (Silverstone)
07/05 GP van Spanje (Barcelona)
21/05 GP van Europa (Nürburgring)
04/06 GP van Monaco
18/06 GP van Canada (Montreal)
02/07 GP van Frankrijk (Magny-Cours)
16/07 GP van Oostenrijk (Spielberg)
30/07 GP van Duitsland (Hockenheim)
13/08 GP van Hongarije (Boedapest)
27/08 GP van België (Spa Francorchamps)
10/09 GP van Italië (Monza)
24/09 GP van de Verenigde Staten (Indianapolis)
08/10 GP van Japan (Suzuka)
22/10 GP van Maleisië (Kuala Lumpur)

Vanvond Champions League avond

Jaja het is weer zover, vanavond wordt er weer gespeeld in de Champions League. In de poules E, F, G en H worden vanavond de volgende wedstrijden gespeeld:

Poule E:
Real Madrid - Olympiakos
Porto - Molde

Poule F:
PSV - Bayern München
Glasgow Rangers v Valencia

Poule G:
Bordeaux - Sparta Praag
Spartak Moskou - Willem II

Poule H:
AC Milan - Chelsea
Hertha BSC - Galatasaray

Zal er nu eindelijk eens een Nederlandse ploeg een wedstrijd winnen in de Champions League winnen? We zullen zien.....

Golfer Payne Steward (42) overleden

Tofgolfer Payne Steward was gisteren met zijn prive-jet neergestort. Steward won onder andere de US Open en had 3 overwinningen in de Majors. De Amerikaan, die getrouwd was en 2 kinderen had, was niet alleen bekend om deze overwinningen maar ook om zijn vreemde verschijning op de golfbanen: hij droeg altijd een kniebroek en een ouwe pet. In het vliegtuig zaten in totaal 6 personen.

Kijk voor meer nieuws bij CNN of bij de Telegraaf

Ruud Hesp in belangstelling

Volgens de Limburger staat Ruud Hesp, keeper van Barcelona, in de belangstelling van vele clubs, waaronder Ajax en Italiaanse, Spaanse en Engelse clubs. Over instelling van de afgeschreven keeper van Barcelona, die twee jaar geleden overgekocht was van Roda JC, is Louis van Gaal (de trainer) niet echt meer te spreken:

"Elke voetballer die bij een eliteclub als FC Barcelona speelt, moet keihard blijven werken. Ook als het seizoen niet verloopt zoals hij zich dat heeft voorgesteld. Als Hesp zich niet in de rol van reservedoelman kan vinden en niet trots is dat hij tot de familie van Barcelona behoort, kan hij beter vertrekken."

Lees meer bij de Limburger

Youp kocht zelf ook op de zwarte markt

Volgens "tickethandelaar" Cupido van der Berg heeft Youp van 't Hek zelf deze zomer ook gebruik gemaakt van de zwarte-kaartjes-handel. Dit staat in De Volkskrant.
De cabaretier zou voor z'n vrouw een kaartje van 1000 gulden hebben gekocht voor het het WK-voetbal in Frankrijk deze zomer. De normale prijs was 100 gulden. Deze superactie van Youp wordt door de manager van Van 't Hek bevestigd. Maar volgens hem bestaat er een verschil tussen zwarte kaartjes voor een voetbalwedstrijd, en zwarte kaartjes voor een cabaretvoorstelling...

Tja.. het principe blijft hetzelfde, toch?

Bellen in vliegtuig heftig bestraft

Bellen in een vliegtuig met je GSM altijd al verboden geweest. Toch hield niet iedereen zich aan deze regel.
De Tjechische luchtvaartmaatschappij CSA heeft nu erg strenge maatregelen getroffen, zo meldt De Volkskrant. Er worden nu tijdens de vlucht speciale apparaatjes gebruikt die GSM's opsporen die nog aan staan.
Of je vergeten bent dat ding uit te zetten of dat je 'm expres aan hebt laten staan maakt niet uit, je krijgt en boete van 6 duizend gulden. Heb je het helemaal bond gemaakt, dan komt er een vervolging wegens publiek gevaar..

De reden dat je je GSM niet mag gebruiken in het vliegtuig, is omdat het de communicatie tussen verkeersleiding en piloot kan belemmeren.

Ajax heeft een nieuwe kledingsponsor

Na maandelange onzekerheid, onduidelijkheid en zelfs een rechtzaak heeft Ajax een nieuwe kledingsponsor. Per 1 juli 2000 zegt het Duitse Adidas het contract op met landskampioen Feyenoord en gaat het met de Amsterdammers in zee.
De huidige sponsor van Ajax, Umbro, verlengde begin dit jaar het contract, maar wilde vlak na het tekenen afzien van verlenging, dit genoodzaakt door overname door een ander bedrijf. Ajax spande een rechtzaak aan en won deze. Beide partijen, dus zowel Ajax als Umbro, hebben besloten de verstoorde verhoudingen niet aan te houden en uit elkaar te gaan.
Ajax werd lange tijd in verband gebracht met Nike, de huidige sponsor van PSV. Door het aangaan van een contract tussen Ajax en Adidas lijkt de kans groot dat Nike haar contract met PSV verlengt .
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.