Het nutteloze feitje van de dag: Koop een brug

Terug van weggeweest! Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus daarom terug van weggeweest voortaan voor jullie weer elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Heb je een beetje ruimte in je tuin en heb je altijd al een brug willen hebben? Wist je dat je dan gewoon bestaande bruggen kan kopen? Via Bruggenbank.nl worden gebruikte bruggen aangeboden en kunnen geïntresseerden een bod doen.

"De Bruggenbank draagt bij aan een duurzame GWW-sector en de circulaire economie door het hergebruik van bruggen te stimuleren. In de jaren ‘80 is vanuit Royal HaskoningDHV het idee ontstaan om een marktplaats voor bruggen op te richten", zo valt te lezen op de site. "Een voorbeeld van een geslaagd project destijds is de draaibrug bij Kiesterzijl – een brug die haar oorsprong vond in Zuid-Holland. Nadat de vraag verminderde in de loop der jaren, is de Bruggenbank in oktober 2019 nieuw leven ingeblazen. Na een vraag vanuit de gemeente Noardeast-Fryslan om een bestaande brug her te gebruiken, bleek het aanbod van gebruikte bruggen dusdanig groot dat besloten werd hiermee verder te gaan. De Bruggenbank is een samenwerkingsverband tussen Machinefabriek Rusthoven, de Koninklijke Oosterhof Holman en Royal HaskoningDHV."

Via de Bruggenbank hebben inmiddels 15 bruggen een nieuwe eigenaar gevonden.

Bruggenbank
Bruggenbank