Balkenende rouwt om Lingo

Ik las het stukje in de krant nogmaals, dit kon toch niet waar zijn, ik begrijp waarom er Kamervragen worden gesteld, de massa staat weer solidair samen, nu zouden er eindelijk de acties komen waar ik al zo lang op wacht.

En nee ik heb het niet over het vermoorde Maasmeisje, waaruit weer blijkt dat de hulpverlening tekort is geschoten, niet over de verhoogde ziektekostenpremies, de verlaging of zelfs afschaffing van de bijstand, de nieuwe aankoop van tanks of de veel duurdere JSF.

Nee, het gaat over iets dat ons allemaal aan het hart gaat, wat ons in de diepte van onze ziel raakt, wat mensen op straat elkaar staande houdt, het gaat over het verdwijnen van Lingo.

Premier Balkenende vindt het schokkend en begrijpt dat men in actie komt, de oudere mens behoort bescherming te genieten.

Ik begrijp dat heel goed hoor JP, want waren u en uw mede politici niet van mening dat de oudere langer door moesten werken, dat de vergrijzing een gevaar voor de maatschappij vormde en dat daardoor wij veel zuur te verwerken kregen.

Is dit nu het zoet wat u belooft hebt, de wortel die u voor de neus van de ouder wordende bevolkingsgroep houdt? Eerst geef u een fantastische verhoging van de AOW van 6 euro per maand en dan als extraatje, zet u uzelf in om Lingo te behouden.

Want u hebt gelijk, als de mensen zich nu maar druk maken over het stopzetten van een spelletje op de tv, dan hoeft u zich niet druk te maken, dat u deze zelfde mensen een rad voor de ogen kunt draaien.

U wilt toch weer terug naar de VOC mentaliteit, of toch liever naar de tijd dat de politiek aan de kerk vroeg; Hou jij ze maar dom, dan houden wij ze wel arm.
De CDA politiek wordt mij een stuk duidelijker, net zoals de normen en waarden die u aanhangt: “Zijne Excellentie” Balkenende.