Hoe de wind waait...

...waait m'n rokje. Het is weer ouderwets zwalken in Den Haag. Op zich niet bijzonder, maar het wordt zo godvergeten voorspelbaar allemaal, het lijken de blogjes van Mannee wel.

Een nieuwe Afghanistan-missie was onzeker, want de veiligheid van de militairen kon volgens het CDA niet worden gegarandeerd. De VVD vond dat Amerika eerst maar eens moest aantonen zich aan het humanitair oorlogsrecht te houden en minister Bot eiste zelfs dat Amerika opheldering zou geven over eventuele geheime CIA-gevangenissen in Oost-Europa.

Inmiddels is er weinig veranderd, maar de NAVO heeft wat toezeggingen gedaan en opeens is het rapport van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, waarin de grote risico's van de missie in de provincie Uruzgan worden schetst waardeloos, is kennelijk het mysterie van de CIA-gevangenissen ontrafeld en is Guantánamo Bay gesloten. Het kabinet, met de ministers Bot en Kamp voorop, is opeens voorstander van een nieuwe Afghanistan-missie .

Overigens doemt er alweer een ander probleem op voor het kabinet, want Donner ligt weer onder vuur na een nieuwe ontsnapping van een tbs-patiënt tijdens een verlof. Het is echter al duidelijk wat het resultaat van de kritiek op Donner zal zijn, namelijk: "helemaal niets".