Dagobert & Canada Deel II


En daar ging ik dan, vol goede moed op weg naar mijn Canada. Ik moest en zou er komen en als het niet kan op de aangeboden manier, dan moet het maar anders. Ik heb mijn zinnen erop gezet en ik zal er dus komen ook, hoeveel werk het ook is.

En dat was nou net waar ik me enigszins op verkeken had. Je begint met een berg folders van die organisaties en dan moet je iets gaan doen. Maar wat? Hoe doen zij dat? Waarom kan ik niet gewoon een briefje naar Canada sturen dat ik daar graag naar school wil Helaas, ik moest het zelf doen en als je niks wordt aangeboden dan kan je ook nergens uit kiezen en moet je dus zelf wat zoeken. Canada stikt van de scholen en welke is nou net die ene waar ik heen wil of kan? Ik was nog geen dag voor me zelf bezig of ik zat al weer met mijn handen in het haar.

Gelukkig heb ik internet en de meeste scholen ook en zo kwam het dat na een paar dagen denken ik een aantal scholen aanschreef. Hopend op een snel antwoord zat ik te wachten en van de 7 e-mails die ik gestuurd had waren er wel 3 terug gekomen met een reactie. Wel drie, dus de keuze was beperkt en mijn ook viel op de UCC in Kamloops. Een plaatsje op drie uur rijden van Vancouver tussen de bergen. Zij stuurden meteen een berg informatie waar ik wat aan had en nadat ik het gelezen had ben ik weer wat terug gaan mailen.

Na een dag lag er een mailtje in mn inbox met weer een berg informatie. Na alles gelezen te hebben bleek dat dat heel vrolijk precies hetzelfde was en dat ik naar een automaat had gemaild. Gelukkig vond ik na enig zoekwerk een e-mail adres van een mens en zij kon me vertellen dat ik kon worden toegelaten. Na een korte denkpauze heb ik me aangemeld, omdat langer wachten en hopen op andere dingen volledig nutteloos zou zijn. Een gok, misschien, maar dan moet het maar een goede zijn. Dat merk ik wel.

Ok, even een tussenstandje. Ik heb nu een school en ondertussen heb ik me ook aangemeld. Voorlopig, want ik moet nog een programma kiezen en het belangrijkste voor hen. Ik moet wat Canadese dollars opsturen. En op zo'n moment merk je pas goed wat voor een chaos dat gedoe met die banken is. Als ik niet een nummertje van hen heb kan ik niks overmaken en als ik een cheque wil halen moet dat bij mijn eigen kantoor en om dit kantoor tot mijn eigen kantoor te maken moet ik eerst naar mijn huidige eigen kantoor om dat te regelen. Maar, ze wilden wel aanvraag formulieren op sturen. Daarna meteen even naar mijn eigen kantoor gefietst om het over te laten zetten, krijg ik daar te horen dat ze ook gewoon aanvraag formulieren klaar hadden liggen daar en dat het dan meteen geregeld kon worden Fijn, die communicatie.

Na een maand lag dan eindelijk de cheque op de mat en kon alles naar Canada, aangetekend nog wel want je weet het maar nooit met die KPN en dus komt er nog eens een Eurootje of 6 overheen. En toen brak het grote wachten aan. Zouden ze het hebben ontvangen? Ben ik toegelaten? Elke dag spurtte ik naar de brievenbus als ik uit school kwam en na maar lang genoeg wachten lag en dan eindelijk een grote dikke enveloppe met allemaal stempels op de mat, voor mij

De inhoud bestond uit een aanvraag formulier voor een gastgezin, voor kamer op de campus en voor kamers in de stad, een informatie boekje en een dik papier met een gekleurd logo erop.

Dear Benjamin Groenewolt:De t hebben ze in ieder geval goed
This letter constitutes your final acceptance...Yoepie ik mag er heen!
Even verderop..
Duration:September 3, 2002 to August 31, 2006Argh!!!!!!!!! Onee!!!!!!! Dat was niet de bedoeling, help

Maar weer een mailtje die kant op en gelukkig kon het nog gewijzigd worden en nog geen week later lag exact dezelfde brief op de mat, maar dan met een Duration tot 2003. Oef, dat lucht op.

Nu ben ik dus toegelaten, maar ondertussen is mij verteld dat ik een TOEFL test moet doen. En toen ik daar aan begon werd het pas echt leuk TOEFL is een test van het Amerikaanse Prometric en het aantal regeltjes is ongeloofeloos. Bellen met hen om een rekeningnummer te achterhalen kan je wel vergeten en dus moest ik hier weer de hele chequeprocedure volgen en dan moest het ergste nog komen: de inschrijving. Je moet drie data opgeven dat je beschikbaar bent en dan kiezen zij op welke dag om hoe laat je het afneemt en dat is bindend. Het moest wel, dus ik die brief opsturen en wachten op antwoordt.

Ik krijg inderdaad een oproep voor de TOEFL-test en wel om 9 uur in de morgen in Arnhem. Ik woon in Groningen dus als ik de eerste trein nam kon ik het misschien net halen. Totdat ik de volgende zin las: Please arrive 30 minutes before your scheduled appointment Ik zakte half door de vloer, want even verderop stond dat als je te laat kwam, je niet mocht deelnemen en je geld niet terug kreeg en dat het wijzigen van de afspraak $150 kost En op zo'n moment ben je dan toch wel weer blij met een vader die een dag vrij neemt om je er heen te brengen.