FOK! Wishlist #2: Fallout 4

Na het de succesvolle game Fallout 3 is het alleen maar logisch dat fans op een volgend deel wachten. In het geval van Fallout 4 hebben fans door een zeer goed uitgedachte hoax een flinke klap in hun gezicht gehad. Wat is nou echt waar over deze game en wat niet? FOK! zet de feiten op een rijtje bij nummer twee van onze wishlist: Fallout 4.

Fallout 4 header

Toen Bethesda in 2004 de rechten verkreeg voor de Fallout-franchise hadden ze het plan om niet slechts een enkele game in deze franchise uit te brengen. Na het uitbrengen van Fallout 3 zijn de medewerkers van Bethesda hard aan de slag gegaan om The Elder Scrolls V: Skyrim te maken. Toen in november van dit jaar de website The Survivor 2299 werd geopend, dacht iedereen dat er een aankondiging zou komen op de elfde. Niets was echter minder waar. De maker van de website gaf aan dat hij een uitgebreide hoax had opgezet om iedereen een digitaal oor aan te naaien.

Fallout 3

Toch scheen er een klein beetje licht uit een onverwachte hoek van gamesland. Kotaku, die eerder al een paar correcte aankondigingen over onbekende games heeft gedaan, claimt documenten te hebben ontvangen over casting documenten van een project genaamd "Institute". Een van de mensen die aan de casting meedeed, heeft aangegeven dat het om Fallout 4 ging, en heeft hierbij details gegeven over wat we kunnen verwachten van de game.

Zo zou de game zich bijvoorbeeld in een post-apocalyptische versie van Boston afspelen. Ook deze keer zul je kunnen kiezen tussen een man of een vrouw die zich door Boston beweegt, en begint de game volgens de documenten in een cryogene slaapkamer. Ook schijnt er een deel af te spelen in de overblijfselen van Massachusetts, genaamd The Commonwealth. Een van de personages die je gaat tegenkomen heet Preston Gravey en deze stuurt je naar de Commonwealth om een fusion core op te halen. De dj die je op de hoogte houdt van de ontwikkelingen heet Travis Miles, en de game gaat heel vet worden. Nee, dat laatste stond niet in de documenten.

Fallout 3

Maar met de makers van Skyrim, Oblivion en Fallout 3 op je project, kun je ervan uitgaan dat het een ambitieus project is. Sommige fans claimen echter dat iets meer invloed van Obsidian, ontwikkelaar van de spin-off Fallout: New Vegas, beter zou zijn voor deze game. Hoe de game ook uit gaat komen, hij gaat zeker een aantal gezichten laten draaien. Wij bij FOK!games kunnen niet wachten om zelf weer onze ogen te laten wennen als we voor het eerst in het licht van de wasteland stappen, en de prachtige vervallen wereld van Fallout 4 mogen aanschouwen.