Crew Wishlist 2012 - 10: Assassin's Creed 3

Header Assassin's Creed

Ik zat te denken over mijn lijst van favoriete games. Een criterium om op mijn lijstje te komen is dat games een hoge "zweetfactor" moeten hebben. Games die volgepropt zijn met spanning en intensiteit. Mijn lijstje bestond uit Call of Duty: Modern Warfare 2, Batman: Arkham Asylum en The Elder Scrolls V: Skyrim. Allemaal games die de gemiddelde gamer wel spannend vindt, maar er mist nog een belangrijke game in dit rijtje, namelijk Assassin’s Creed. Daarbij bedoel ik niet een specifiek deel, maar de hele serie en dit maakt Assassin's Creed anders. Assassin's Creed is een grote, meeslepende game met een nog groter fictief verhaal. Een verhaal dat gebaseerd is op echte historische gebeurtenissen. Het vergt veel verdieping, maar je krijgt er wel een immens verhaal voor terug. Eind 2012 komt Assassin’s Creed 3 uit, waar tot op heden zeer geheimzinnig over wordt gedaan.

Hangen kreng!Run! Ezio! RUN!

In Assassin’s Creed kun je van alles doen. Klimmen, van daken springen en historische gebouwen bewonderen. Dit brengt je verder in het verhaal. Iedereen weet dit nu wel. Het klim- en klauterwerk met daarbij een goede verhaallijn blijft een werkende formule voor Assassin’s Creed en dat Assassin’s Creed 3 verder gaat met de formule is volgens mij geen verrassing.

Na Assassin’s Creed 2, Brotherhood en Revelations is het verhaal van Ezio Auditore Da Firenze afgesloten dus is het tijd voor een nieuw personage en dus ook een nieuwe verhaallijn. Niemand weet wat de game gaat worden, wie je speelt of waar het verhaal zich überhaupt afspeelt. Het enige wat wij wel weten is dat de game ergens in 2012 uitkomt. Het wordt dus speculeren!

Derp Desmond

Volgens een eerste gerucht gaat Assassin’s Creed 3 verder met het verhaal van Desmond Miles. Jij speelt dus niet een historisch figuur, zoals in bijvoorbeeld Assassin’s Creed 2. Assassin’s Creed is gebaseerd op het verhaal dat op 21 december 2012 de wereld zal eindigen. Desmond moet dit stoppen en weet nu hoe. Ubisoft wil ook dat Assassin’s Creed 3 voor 21 december 2012 uitkomt zodat het verhaal zich niet in een semi-realiteit afspeelt.

Het tweede gerucht is dat er, net als in alle Assassin’s Creed-games, een nieuw personage komt met daarbij het verhaal van Desmond Miles als extra. Net als Ezio en Altaïr speel jij dus een personage dat Desmond weer moet besturen met de Animus. Dat dit steeds terugkomt zal geen gerucht zijn, maar juist wie je speelt. Speel je een samoerai, een Amerikaanse soldaat of weer een Italiaan?

Waar het spel zich gaat afspelen, weten alleen de ontwikkelaars. Japan, Frankrijk en Amerika zouden potentiële plekken zijn waar Assassin’s Creed 3 verder gaat. Ik denk dat Amerika wel past bij Assassin’s Creed 3, afgaande op wat er in het laatste deel is gebeurd. De Amerikaanse burgeroorlog vond plaats tussen 1861 en 1865, dus dan zou Assassin’s Creed 3 een korte serie kunnen worden. Ter informatie, Assassin’s Creed 2 tot en met Revelations vond plaats tussen de vijftiende en zestiende eeuw. Een goede tweehonderd jaar na Ezio lijkt logisch, aangezien het verhaal van Altaïr driehonderd jaar geleden plaatsvond. Dat Assassin’s Creed 3 een van de spannendste delen ooit zal zijn, weet elke gamer wel. Ik kan niet wachten!