Bluboo X6, 5.5" 4G Chinaphone met vingerafdruksensor voor $119,99

Conclusie

 

De telefoon voelt goed aan voor een toestel met deze prijs. Wellicht niet high-end, maar ik heb ook (veel) slechter gebouwde toestellen gezien. Het toestel ziet er goed uit en ik heb meermaals vragen en complimenten over het toestel gekregen.

Het scherm is redelijk, de kijkhoeken zijn goed en ook de kleuren lijken wel aardig. Wel is de resolutie iets waar je mee moet kunnen leven.

De software van het toestel zit ook goed in elkaar, weinig tot geen bugs en in de praktijk werkt het allemaal wel aardig soepel. Wel kom je bij het gebruik van veel apps RAM tekort. Ook de vingerafdruksensor heeft in dit toestel wel een meerwaarde, leest je vinger over het algemeen goed en zorgt ervoor dat ontgrendelen sneller gaat dan via andere methodes.

De camera van het toestel is niets bijzonders; de foto's zijn matig tot redelijk en dit is ook het geval voor de video's. Wel zal de camera voldoen voor een Whatsapp- of Facebook-kiekje.

De batterij is goed genoeg; bij zwaar gebruik gaat hij een dag mee en bij lichter gebruik zouden twee dagen ook goed te doen moeten zijn.

Wat mij betreft heeft Bluboo met de X6 een redelijk goed toestel neergezet. Wel moeten ze de volgende keer iets meer aan het 'bang for the buck'-gedeelte sleutelen. Het ontbreken van een beter scherm en 2 GB RAM voelt toch een beetje aan als besparen op de verkeerde dingen.

 

Van 12 tot 19 mei is er een actie op de site van Bluboo waarbij de X6 voor $119,99 te koop is. 

Bij het importeren van producten van een land buiten de EU kan je te maken krijgen met extra kosten als het product een waarde heeft van meer dan €22. Kijk in het Chinese webshoptopic voor meer informatie.