Dead Snow 2: Red vs Dead

Stel jezelf eens voor dat het een dag is waarop je net je vriendin hebt afgeslacht met een bijl, daarna je eigen arm af hebt moet zagen met een kettingzaag en alsof dat niet al genoeg ellende is, mag je ook nog eens toekijken hoe je beste vrienden worden opgevreten door een stel bloeddorstige nazizombies. Op zo'n moment zou je toch gaan denken dat je alles wat erg is wel mee hebt gemaakt.

Dead Snow 2 1

Voor Martin gaat dat echter niet op. Alle hierboven genoemde verschrikkingen maakte hij mee in het eerste deel van deze film en hij was dan ook de enige die aan de ondode klauwen van de nazizombies kon ontkomen. Het is voor Martin slechts het begin van nog veel meer ellende. Hij wordt door de politie verdacht van het vermoorden van zijn vrienden en is zo ongeveer de enige die weet dat er nog steeds een stel ondode moffen rondloopt. Om de opmars van de nazi's te kunnen stoppen, krijgt Martin ondersteuning van een Amerikaans Zombie Squad en volgt een dodelijke strijd waarbij Martin een ijzersterke troef op zak blijkt te hebben.

Dead Snow 2 2

Het is haast niet te geloven, maar het alweer 5 jaar geleden dat de Noorse cineast Tommy Wirkola doorbrak met zijn heerlijke humoristische zombiefilm Dead Snow. Toen de film in 2009 in de bioscopen verscheen, waren veel liefhebbers van het horrorgenre zeer aangenaam verrast door de bruisende combinatie van inktzwarte humor met expliciete horror. Regisseur Wirkola zou daarna nog meer naam maken met het avontuurlijke en duistere sprookje Hansel & Gretel: Witch Hunters. Inmiddels zijn we zo'n 5 jaar verder en is het vervolg op Dead Snow op blu-ray en dvd verschenen. Wat meteen opvalt aan Dead Snow 2 is de grote hoeveelheid humor die in deze vervolgfilm is gestopt. De zombies in Dead Snow 2 zijn niet van het trage slag, maar zijn eerder een soort van monsters van Frankenstein. De nazizombies van Wirkola zijn in staat om te spreken en ze kunnen ook nadenken, waarmee ze een nog grotere bedreiging vormen dan hun ondode soortgenoten uit The Walking Dead of uit de films van grootmeester George A. Romero.

Dead Snow 2 3

Wirkola trekt echt alles uit de kast om met Dead Snow 2: Red vs Dead een film af te leveren die afwijkt van alle andere films uit het genre. Sinds Hobo With a Shotgun zagen we geen film waarin de hoofdrolspeler met hetzelfde gemak op zeer bloedige wijze zowel kinderen als ondode Duitsers afslacht en ook is er sprake van een hartverwarmend stukje romantiek tussen een tweetal zombies. Als je het dus niet zo hebt op ranzige bloederige films, dan kun je Dead Snow 2: Red vs Dead beter overslaan. Ben je echter wel een liefhebber van films zoals Evil Dead 2: Dead by Dawn, Peter Jacksons Bad Taste en/of Brain Dead, dan kunnen we we je zeker aanraden om deze heerlijke film aan je collectie toe te voegen. Een heerlijk ouderwets overkomende horrorfilm boordevol pikzwarte humor van de bovenste plank.

Extra's:
The Arm
Een fijne korte bonusfilm
VFX-Featurette
Een leuke featurette over de effecten in deze heerlijke horrorkomedie.