Wing Island

Naast de story mode heb je nog de mogelijkheid om met of tegen vrienden te spelen in een ballonnenprik-wedstrijd, of tegen de computer een aantal races af te leggen. Ook kun je in free-mode gewoon lekker vliegen boven de eilanden die je hebt unlockt. Aangezien de 27 levels van de singleplayer genoeg zijn voor een uurtje of acht (als je ze een beetje goed uit wilt spelen), en een uurtje of 15 als je echt elk level goed uit wilt spelen, is het aanbod ietwat magertjes. De multiplayer mode is leuk voor een paar uurtjes, maar biedt niet zoveel opties en is niet zo vernieuwend dat je deze veel vaker uit de kast zult pakken.

De graphics van Wing Island zijn redelijk. De textures zijn niet erg low-res, de modellen van je vliegtuig zien er wel aardig uit, hoewel het wegwerken van kartelige randjes zeker wat meer aandacht had mogen krijgen. Rook, vuur en water zijn vrij basic weergegeven, en de ietwat cartoony look zorgt ervoor dat een gebrek aan realisme goed verborgen blijft. Kortom: niet veel aan op te merken. Wat wel jammer is, is dat de introfilmpjes van elk level slechts bestaan uit plaatjes met tekst, en slechts zelden uit een echt filmpje. Nu is er dan misschien ook geen verhaal waar deze filmpjes voor toe doen, maar een beetje afleiding tussen de levels door was wel fijn geweest.
Ook de muziek had wat meer werk gehad: de drie á vier deuntjes die in het spel zitten zijn vrij repetitief, waardoor je ze de hele dag mee zit te neuriën. Best vervelend, want zo fantastisch zijn ze niet. De geluidseffecten zijn dan wel weer goed in orde: het geronk van de motor klinkt goed en ook speciale effecten en succes-geluidjes zijn duidelijk.


<\/center>