Electroplankton
1) Tracy
Je tekent met je stylus lijnen door het water en de plankton zwemmen hier langs en maken zo geluid. Snelheid en richting bepalen de tonen.
2) Hanenbow
Er worden plankton door de lucht geschoten en ze landen op een plant waarvan jij de bladeren kan veranderen. Verschillende hoeken van de bladeren doen de plankton stuiteren en elke stuiter is een geluidje.
3) Luminaria
Vier verschillende plankton volgen hun weg langs een doolhof dat jij maakt door middel van pijlen van richting te laten veranderen. De plankton verschillen in snelheid en toonhoogte.
4) Sun – Animalcule
Tik met je stylus locaties aan waar plankton verschijnen, deze verzenden een geluid in 360 graden en kunnen zo onderling elkaar ‘aansteken’. Hoe meer plankton er in de buurt zijn hoe langer de muziekcombinaties duren.
5) Rec – Rec
Vier verschillende plankton waarbij je zelf geluiden kunt opnemen met de microfoon. Deze mode is het best te vergelijken met een muziekcompositie met vier verschillende tracks en daarom lijkt Rec – Rec ook het meest op een echte ‘music-maker’.
6) Nanocarp
De plankton reageren op geluid via de microfoon en vormen verschillende figuren naar aanleiding van het geluid dat ze registreren.
7) Lumiloop
Een vijftal cirkelplankton waarbij je met je stylus ronddraaiende bewegingen maakt. Wissel langzaam en snel draaien af om verschillende tonen te krijgen.
8) Marine – Snow
Kristalplankton die je kan aanraken met je stylus. De plankton kun je op verschillende manieren ordenen en elke andere vorm geeft een ander geluid.
9) Beatness
Deze plankton onthouden de geluidjes die je ze laat maken als je ze aanraakt en ze loopen deze continue.
10) Volvoice
Spreek tegen deze plankton en hij praat je na. Als je de plankton dan vervolgens van vorm laat veranderen klinkt het geluid dat je opgenomen hebt totaal anders.
Rec-Rec en Beatness
De verschillende modi zijn best leuk om te doen, sommige zijn natuurlijk wat leuker dan andere, maar dat zal per persoon verschillen. Ikzelf vond vooral Rec – Rec en Beatness erg leuk.
Het geluid dat in Electroplankton te maken is klinkt erg goed en helder, vooral met een goede koptelefoon (de speakers van de DS klinken toch minder dan je eigen Senheiser of Philips koptelefoon). Ook de opgenomen samples via de microfoon komen goed over zonder kraak of ruis. Grafisch is de game erg apart, de verschillende plankton hebben allemaal een eigen uniek uiterlijk en de ‘game’ komt redelijk trippy over. Een perfect uiterlijk voor een stuk software als Electroplankton.
Het grote nadeel van Electroplankton is echter dat je de gemaakte muziekstukken niet kan opslaan. Zodra je de DS uitzet, of een andere modus gaat doen, ben je de compositie kwijt. De enige oplossing is een kabeltje vanuit de audio-uitgang naar je pc of stereo om het zo op te nemen. Dit is echter niet echt handig en Electroplankton had gewoon een save-functie moeten hebben.
Een ander minpunt is dat het voor de meeste gamers waarschijnlijk snel zal gaan vervelen. Als je een half uurtje met elke plankton hebt doorgebracht heb je het wel gezien, behalve als je een onwijs muzikale gamer bent die het leuk vindt om muziek te maken.