Game: CSI: Dark Motives

Je bent een rookie bij de Las Vegas Crime Scene Investigation en je mag meteen in de nachtdienst beginnen. Je eerste case is een mislukte motor-stunt. De motorrijder zelf denkt dat het een ongeluk is, maar is dat wel zo? Samen met Catherine Willows zoek je naar aanwijzingen op en rond de motor. Was het sabotage? Vingerafdrukken en koffie spelen een grote rol bij het oplossen van deze zaak.


Voor je tweede opdracht mag je met Warrick Brown op pad. In een oud, verlaten ziekenhuis is een lijk gevonden van een zwerver, maar in zijn maag bevonden zich witte truffels. Ook aan de toestand van zijn lichaam is af te leiden dat de man helemaal geen zwervend bestaan geleid kan hebben. Wie was hij en waarom moest hij dood? Dr. Robbins, de anatoom-patholoog kan je meer over het lijk vertellen.

Op een stuk grond waar een nieuw casino gebouwd gaat worden wordt een skelet gevonden. Als het om een archeologische vondst gaat, zullen de nazaten van de oude Indianenstam die hier ooit woonde nooit toestemming geven. Je moet dus samen met Sara Sidle uit gaan zoeken of het om relatief moderne resten gaat. Weet de vorige eigenaar van de grond er meer van?

Wanneer er tijdens de repetities van een toneelstuk een actrice dood wordt geschoten, is het tijd voor je vierde case. Nick Stokes helpt je bij het verzamelen van bewijsmateriaal. Klopt het verhaal van de tegenspeelster?


In de vijfde en laatste case word je bijgestaan door Gil Grissom zelf. Een circusdirecteur ontdekt dat zijn dure Komodo-varaan gestolen is. De nachtwaker is ook verdwenen. In de kooi ligt alleen nog een afgebeten menselijke teen...


In elke case moet je veelvuldig gebruik maken van de diensten van Greg Sanders. Hij beheert het lab en scant alle gevonden materialen voor je in. Op de computer kan je vingerafdrukken of DNA vergelijken, in de database zoeken of bandensporen natrekken. Onder de microscoop vergelijk je haren en vezels of vergroot je een detail van een foto. Greg kan ook gecodeerde berichten voor je decoderen, uitzoeken of een kunstvoorwerp antiek of nep is, en de samenstelling van vloeistoffen analyseren.

Wanneer er een lijk (of een deel van een lijk) in het spel is, kan je ook bij Dr. Robbins te rade gaan. De anatoom-patholoog vertelt je de doodsoorzaak, het vermoedelijke tijdstip van overlijden en eventuele andere bijzonderheden, en gunt je een blik op de overledene.

Als je denkt dat je genoeg bewijsmateriaal verzameld hebt, of je wilt weten waar een bepaalde verdachte woont, dan ga je naar Jim Brass. Hij kan ook een huiszoekingsbevel of een arrestatiebevel voor je regelen.