Battlefield: Bad Company 2


Battlefield: Bad Company is pas een jaartje geleden verschenen, maar er wordt alweer hard gewerkt aan het tweede deel van de serie met de verrassende naam Battlefield: Bad Company 2. In Keulen konden we bekijken hoe deze game er voor stond en aan de slag met de multiplayer. Hoewel het eerste deel van Bad Company sterk leunde op de humor in de singleplayer (vandaar ook de naam van het spel), mocht er nog niet over de singleplayer gesproken worden. Deze preview heeft dus enkel betrekking op de multiplayer van de game.

Bad Company 2 speelt zich af in een sandbox omgeving, met vele routes om bij een bepaald punt te komen. In een groot voertuig zul je op de gebaande wegen moeten blijven, terwijl je te voet ook gewoon achter wat struiken langs kunt sluipen. Er zijn vijftien verschillende voertuigen die je in de game kunt gebruiken, waaronder helicopters en ATV\'s. Deze voertuigen zijn niet random ergens op de map neergestrooid maar zijn alleen aanwezig als er ook daadwerkelijk een reden is om ze daar te gebruiken. Verder bevat het spel net als het vorige deel de mogelijkheid om dingen te vernietigen, maar ook deze keer blijven de skeletten van gebouwen staan. Desondanks is dit volgens de developer wel een belangrijk onderdeel van de game en niet slechts een gimmick.




Net als in de vorige Bad Company is samenwerken in je squad erg belangrijk. Niet alleen kun je teammates healen, maar je kunt ook ammo delen en bij een teammate respawnen. Daarnaast bevat het spel vier klassen waarbij het ook handig is om deze allemaal in je squad te hebben. Snipers zijn voor de lange afstand een stuk handiger dan assaultsoldaten. Nieuw is dat je met behulp van 15.000 kits je eigen wapen kunt customizen en mocht dat nog niet genoeg customization zijn dan zijn er ook nog dertien mogelijke specialisaties waardoor je bijvoorbeeld je clipcapacity kunt uitbreiden of harder kunt rennen.

De echte soldaten vechten voor hun vaderland en voor de eer. Deze eer wordt in het spel op verschillende manieren duidelijk gemaakt. Allereerst zijn er 50 ranks die je kunt verdienen met punten. Daarna zijn er 40 pins die je kan verdienen door effeciënt gebruik van je wapens en krachten. Er zijn 228 stars die aangeven dat je in een bepaald wapen gespecialiseerd bent en tot slot zijn er nog 40 insignes die je op de lange termijn kunt verdienen. Genoeg te doen dus voor de achievement- en trophyhoeren!




De demo van Battlefield: Bad Company speelde heerlijk weg en aangezien we nog zo\'n half jaar te gaan hebben voordat de game zal verschijnen kan het alleen nog maar beter gaan worden! Met de multiplayer zit het in ieder geval wel snor, nu afwachten wat ze van de singleplayer gaan bakken...